2022-05-14 1213 浏览
以前入過港安醫院,只得素食餐單好多人都叫外賣,當時如果有3e就好啦~位於山腰斜路位,晚市幫襯過幾次小菜套餐,食物份量大夠食有餘,打定電話落單即炒,10至15分鐘就拎到呢日lunch叫2份碟頭飯外賣,乾炒牛走咗芽菜份量仲有咁多,食到底唔會成盒油,粟米汁滿瀉啱晒鍾意汁撈飯嘅香港人!
以前入過港安醫院,只得素食餐單好多人

都叫外賣,當時如果有3e就好啦~

2021-05-17 1139 浏览
食物質素一般,但有一位樓面唔戴口罩跟客人吹水,唔顧及其他客人的安全,全程唔戴口罩, 廚房 一樣戴口罩,做街坊生意,以後唔來。有下次,話幾好食都冇用,食物最重要衛生,何況一般。唔值得再去。
2021-05-16
2021-01-26 1102 浏览
午飯時間叫咗個咖喱雞扒飯同埋一個黑椒牛肉炒意粉。電話落單10分鐘之後就有得攞👍咖喱汁對於我呢個食辣小學雞來講係有啲辣嘅... 個黑椒牛肉意粉炒得好入味。今時今日40幾蚊有嘢食包嘢飲,(只要佢唔係難食)其實都冇乜嘢可以挑剔。
2020-12-25 826 浏览
下午茶時間☕️☕️☕️有人情味的茶餐廳。尼排疫情下,多左係屋企食野。有時煮得多,都想抖下。😂😂叫茶記就方便快捷。✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨下午茶餐一定要加份薯條🍟🍟🍟🍟🍟🍟叫左個蕃茄蛋三文治企理乾淨,唔錯!薯條🍟係一盒上,好企理。炸得幾好。如果屋企煮,係唔會炸。又用多油,又大油煙。外賣就最方邊。✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨香煎雞扒意粉跟配茶揀左香腸 同 煎蛋,黑椒汁。✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

下午茶時間☕️☕️☕️

有人情味的茶餐廳。

尼排疫情下,多左係屋企食野。
有時煮得多,都想抖下。😂😂
叫茶記就方便快捷。

下午茶餐
一定要加份薯條🍟🍟🍟🍟🍟🍟

叫左個蕃茄蛋三文治
企理乾淨,唔錯!

薯條🍟係一盒上,好企理。
炸得幾好。
如果屋企煮,係唔會炸。又用多油,又大油煙。
外賣就最方邊。

跟配茶
揀左香腸 同 煎蛋,黑椒汁。

2020-12-25
外卖送餐
2020-12-07 208 浏览
🍚🍚🍚🍚🍚又尼叫飯,食過好味~再繼續幫襯。😋😋😋估唔到尼間小店啲食物味道質素咁好,又好多餸菜選擇(真心好味)。🥢芋頭炆雞果然無令我失望,今晚叫左尼味餸,😋😋😋好味呀~🍻🍻🍻大廚好野👍🏻👍🏻👍🏻本身鐘意食芋頭,用尼炆雞原來咁好味。雞肉係炸雞,就比較熱氣啲。但就香口啲。而芋頭汁好甜,好似少少香芋糖水味~覺得好夾。🥢菠蘿生炒骨尼味餸如果屋企煮,要好多功夫,所以出街食就方便。尼個超水準,好香口好脆口,好味道好開胃。正
🍚🍚🍚🍚🍚
又尼叫飯,食過好味~再繼續幫襯。😋😋😋

🥢芋頭炆雞

香芋炆雞

🥢菠蘿生炒骨

咕嚕肉
2020-12-07
香芋炆雞
咕嚕肉
2020-12-06 165 浏览
🍁為咗蜜椒雞中翼再幫襯🍁🥢蜜椒雞中翼第二次來食超水準嘅蜜椒雞中翼😂,同老公上次買外賣時試過一次,外層香口脆口,內層肉質嫩滑。個蜜糖醬好惹味。最勁係佢地整到個皮係脆脆的😍,有啲似大排檔風味嘅冰鎮咕嚕肉嘅質感口味。🍻🍻🍚今次第二次來食,今次失左啲啲水準🤔,個外層無第一似咁脆。上次真係好超水準😍😍😍但味道都依然好味。😌😌🥢魚香茄子煲❤️又係超水準味道,魚香肉碎味道濃郁,茄子又軟霖。甜甜酸酸嘅口味,確實令人好開胃。❤️係宜家尼啲天氣,又唔想煮飯,又少左去街食飯。可以係屋企食外賣都食到排檔風味嘅餸菜,真係好難得。好好味,好正!🥰🥰🥰
🍁為咗蜜椒雞中翼再幫襯🍁

🥢蜜椒雞中翼
個蜜糖醬好惹味。

但味道都依然好味。😌😌

蜜椒雞中翼&魚香茄子煲

🥢魚香茄子煲❤️
係宜家尼啲天氣,又唔想煮飯,又少左去街食飯。
魚香茄子煲
2020-12-06
蜜椒雞中翼&魚香茄子煲
魚香茄子煲
2020-12-04 132 浏览
尼排收左工都係買外賣返屋企食,當然都想食得健康啲。就係附近發掘下有無邊間四正好味,又有住家飯feel。蜜椒雞中翼誠意推介,真心覺得好食。點解?因為佢地外層香口脆卜卜,內層雞肉都係嫩滑,又食到好香甜嘅蜜糖味,好有蜜糖焦香味。(必食)蒜蓉菜心炒牛肉誠意推介~尼一味係一個普通嘅家常菜,但係佢都有誠意嘅。菜同肉都ok夠食,起碼唔會話剩係得幾條菜加幾塊勁薄嘅肉。都食落啖啖肉㗎菜心都炒得好翠綠,加左薑蔥炒好香。青紅蘿蔔豬骨湯感覺有少少味精,但係都未至於超鹹。同埋落咗好多紅蘿蔔俾我,啱晒我口味。

誠意推介~
尼一味係一個普通嘅家常菜,但係佢都有誠意嘅。
菜心都炒得好翠綠,加左薑蔥炒好香。

青紅蘿蔔豬骨湯
感覺有少少味精,但係都未至於超鹹。
同埋落咗好多紅蘿蔔俾我,啱晒我口味。
餐湯
2020-12-04
餐湯
早幾日經過入左去食晚飯其實係比佢個menu吸引左晚市套餐有湯送佢個湯仲要係標榜無味精個湯勁足料 仲好好飲 真係好有呀媽煲住家湯果種feel另外因為我一個人食所以就淨係嗌左蒸魚條魚蒸得啱啱好 d魚肉勁滑 個蒸魚豉油又係無得輸d店員仲好nice呢間一定會翻兜 好正😚😚😚
早幾日經過入左去食晚飯
條魚蒸得啱啱好 d魚肉勁滑 個蒸魚豉油又係無得輸
d店員仲好nice
呢間一定會翻兜 好正😚😚😚
2020-11-27 316 浏览
23/11第一次光顧3E係無乜心情享受,填飽個肚就算。第二次光顧3E,係25/11夜晚9點,因為家人入住港安醫院🏥,而過了醫院的饍食時間,唯有去前2日食過的3E碰下運氣,9點3E正在收鋪,做清潔了硬住頭皮推門入去請求協助,,好彩店員叻姐見到我咁嘅情況,叫廚房幫我煮,另外一個店員知道後,都安慰我,叫我放心,好感謝當晚協助的廚師及店員們。當時買佐雞扒飯,食物好食😋,店舖乾淨企理。有人情味的小店加油💪3E
23/11第一次光顧3E係無乜心情享受,填飽個肚就算。

第二次光顧3E,係25/11夜晚9點,
因為家人入住港安醫院🏥,
而過了醫院的饍食時間,
唯有去前2日食過的3E碰下運氣,
9點3E正在收鋪,做清潔了
硬住頭皮推門入去請求協助,,
好彩店員叻姐見到我咁嘅情況,
叫廚房幫我煮,

另外一個店員知道後,都安慰我,叫我放心,

好感謝當晚協助的廚師及店員們。

當時買佐雞扒飯,
食物好食😋,店舖乾淨企理。
有人情味的小店
加油💪3E
2020-11-25
10 分钟 (外卖自取)
2020-11-22 189 浏览
光顧新開的食店,3e個沙嗲牛肉包比其他茶記的包抵食夾大件,包又大、牛肉餡又多,店員仲問我個包夠熱嗎?少有地貼心,賓至如歸。另加$8可配薯條,奉上來時是波浪薯條,凍飲又大杯,完全80年代feel,好親切
2020-11-20 150 浏览
平日放工買唔切餸,又想食家庭小菜,見到屋企附近,新開左間餐廳,個名幾特別,叫3E小廚!行過看到玻璃窗貼的餐牌覺得幾吸引,晚市有很多小菜選擇,套餐包飯、湯同飲品,都係六七十蚊左右,平過平時買餸煮飯,所以試吓。靚湯好足料,又有家庭味道,好飲到湯渣都食埋平時屋企煮生炒排骨,好考功夫,所以試試,點知賣相同味道都好有驚喜,排骨非常脆口!魚香茄子加咗XO醬,簡直送飯一流!下次想試吓沙薑雞

靚湯好足料,又有家庭味道,好飲到湯渣都食埋

平時屋企煮生炒排骨,好考功夫
,所以試試,點知賣相同味道都好有驚喜,排骨非常脆口!

魚香茄子加咗XO醬,簡直送飯一流!

下次想試吓沙薑雞

2020-11-11
  • 菠蘿生炒骨
  • 魚香茄子
2020-11-18 194 浏览
樓下開咗間新茶記,前幾日食lunch叫咗蒸肉餅幾有水準今晚決定2條友近近地再嚟食過,叫咗梅菜蒸肉餅 ,星洲炒米同蜜椒雞翼。 靚姐仲好好人送咗兩碗白菜湯,無味精,甜!個湯唔記得影相唔似雪藏肉,個肉餅唔實,鮮甜唔似有味精。呢個超正!皮脆!惹味。擺咗5分鐘都仲係熱辣辣食到一半先記得影相原本幾大碟,唔多油但又唔乾,正!另外,叫咗杯凍檸茶,茶底唔苦澀,幾純。聽靚姐講仲有最雞煲可以預訂,下次過嚟再試吓。 見到隔離枱食緊,原煲上,好似有啲肥牛嗰啲嘢。 埋單172 ,都幾抵食。
樓下開咗間新茶記,前幾日食lunch叫咗蒸肉餅幾有水準

靚姐仲好好人送咗兩碗白菜湯,無味精,甜!個湯唔記得影相

梅菜蒸肉餅

唔似雪藏肉,個肉餅唔實,鮮甜唔似有味精。

梅菜蒸肉餅,蜜椒雞翼,星州炒米

呢個超正!皮脆!惹味。擺咗5分鐘都仲係熱辣辣

食到一半先記得影相原本幾大碟,唔多油但又唔乾,正!

另外,叫咗杯凍檸茶,茶底唔苦澀,幾純。

埋單172 ,都幾抵食。
2020-11-18
梅菜蒸肉餅,蜜椒雞翼,星州炒米