2020-06-06 435 浏览
光顧黃店原本就開開心心。支持下同路人但點知足足坐咗一個鐘,兩個all day breakfast 都未來之餘,食物服務質素都惡劣。本來充滿期待,以為有幾咁出色要整咁耐,耐到隔離台遲過我地來都出齊。最後,出到來兩個all day breakfast,真係嚇一嚇,咁hea都要整一個鐘?條法蘭克福腸half cut,幼到好似雞肉腸咁。態度來講,我好有禮貌催咗一次,廚房個靚仔唔帶口罩煮食,仲要比面色我睇。(自問好有耐性等咗九個字先催)
光顧黃店原本就開開心心。支持下同路人

B1 B2
2020-06-06
2020-06-01 3836 浏览
黎呢間餐廳真係食個環境🥰唔會好迫 空間感幾大 坐得好舒服❤️重點係weekend都有lunch set好平好抵食🤤不過橦大廈有啲雜 女仔都係唔好自己一個去 因為我嗰日自己一個晏晝去 都有兩個紋身嘅男人R水吹 少驚😖.美式BBQ汁豬肋骨🐷 $188呢個係全份😍有10-12條骨倒 都幾多肉 唔會淨係好似咬骨咁🦴肉質幾嫩滑好腍 唔會太乾唔會太肥 啱啱好👍🏻個汁甜甜地帶微辣 唔錯🤩佢仲配埋粗薯同黑醋沙律🥗我鍾意呢款多過啤酒薯條🍟雖然佢冇炸得咁脆口 似焗多啲 但係佢入面啲薯蓉口感好綿密🤤佢面頭加左啲辣粉 所以食落幾開胃😋.卡邦尼蝴蝶粉🦋 $58個汁比較少杰 同埋味道都幾淡 所以食落唔會漏😝不過蝴蝶粉嘅份量都幾少 好快就食晒😟啲煙肉碎都淨係得好少🥓所以整體食落幾dry~~~.鮮茄大蝦野菌扁意粉🦐 $62好鐘意呢到個茄汁😍好酸仲有茄蓉🤤👍🏻呢個意粉份量多啲 都幾煙韌有咬口 唔會好腍一patpat😝啲蝦有四隻 口感都夠爽口😚好搞笑 佢除左菇之外 仲有啲翠玉瓜粒喺入面🤣.日式鰻魚蛋包飯🍳 $72每次去食飯都一定會有人嗌饅魚飯 但係其實我自己唔係話太鐘意食🤣雖然係lunch set 不過份量十足😍個人覺得呢
美式BBQ汁豬肋骨🐷 $188
美式BBQ豬肋骨

卡邦尼蝴蝶粉🦋 $58
卡邦尼蝴蝶粉

鮮茄大蝦野菌扁意粉🦐 $62
鮮茄大蝦野菌扁意粉

日式鰻魚蛋包飯🍳 $72
每次去食飯都一定會有人嗌饅魚飯 但係其實我自己唔係話太鐘意食🤣雖然係lunch set 不過份量十足😍個人覺得呢個抵食‼️個鰻魚好厚好大舊👍🏻隻蛋都超大 個飯都勁滿🍚🤤
日式鰻魚蛋包飯

Fxxxxxxxking Hungry 乜都食👅 $98
嗌完之後睇睇menu對一對 發現佢個lunch set嘅懶人包(signature breakfast set)好似抵食啲🧐佢$62 淨係少左幾片煙三文魚同埋啲炒蘑菇😳所以如果你唔係特別好鐘意 食番懶人包好啲😎味道同配搭都係普普通通嘅ADB 唔算好驚喜🙈不過我幾鐘意食法蘭克福腸同埋香草豬肉腸 好過平時啲廚師腸同脆皮腸🤩但係我個人覺得呢個性價比幾低🥺
Fxxxxxxxking  Hungry乜都食

啤酒薯條配黑松露醬🍟 $55
食之前好好奇究竟啤酒味嘅薯條會係點🍻但係食落又冇酒味架喎🧐不過呢個薯條炸得好脆好脆 唔知係咪因為佢比較幼身 容易炸多啲🤔但係我覺得炸得未夠乾身 同埋油左啲啲😳個黑松露醬個truffle味唔係好出 食落酸酸甜甜😛有啲似他他醬🤣薯條份量幾多 抵食‼️

凱撒沙律🥗 $65 +$15烤雞肉🐔
雞肉係後加嘅 所以冇影到相📸️雞肉份量幾多 肉質都夠滑🤤不過個沙律醬放太多 每一塊沙律菜都有勁多醬喺面🥴加上個味都好濃味 我都係鐘意黑醋沙律fresh啲🤭同埋佢啲麵包冇烘過 多數出面食都係細細粒脆卜卜 呢個都有啲失望🍞
凱撒沙律
美式BBQ豬肋骨
卡邦尼蝴蝶粉
鮮茄大蝦野菌扁意粉
日式鰻魚蛋包飯
Fxxxxxxxking  Hungry乜都食
2020-05-31 438 浏览
呢間係我去過其中一間環境同氣氛最好嘅黃店,佢啲野食都好好味真係一間高質cafe,但係價錢就偏貴。今次我同班朋友去慶祝其中一個朋友嘅生日,所以特登揀咗一間比較高級嘅Cafe。我哋點咗四款唔同嘅Pasta, 有意粉同埋蝴蝶粉,佢哋個意粉醬好特別唔會太creamy又好夠味。係比較正宗嘅意大利煮法,一般都唔會太膩,減緊肥嘅人都可以去食。佢每一碟嘅份量唔大,所以要叫埋小食先夠飽。佢哋嘅服務都好好,但係坐位唔夠,所以如果好想食就一定要預先訂位。
佢每一碟嘅份量唔大,所以要叫埋小食先夠飽。
  • 黑松露野菌忌廉汁闊條麵
2020-05-28 404 浏览
成個餐廳嘅氣氛都幾好🙌🏼員工都幾有禮貌 成個環境都幾舒服食物質素尚算可以如果閑日去嘅話會舒服啲因為冇咁嘈吵如果講係食物質素嘅話我覺得大蝦意粉都過得去但係份量就相對較少
成個餐廳嘅氣氛都幾好🙌🏼
員工都幾有禮貌
成個環境都幾舒服
食物質素尚算可以
如果閑日去嘅話會舒服啲因為冇咁嘈吵
如果講係食物質素嘅話我覺得大蝦意粉都過得去
但係份量就相對較少
環境小清新舒服但食物服務都唔合格冇笑容態度懶散上菜慢 每一枱都等左好耐先上齊紅酒燉牛肉最伏,似係微波爐食物其他好一般,份量少,性價比低真心希望老闆可以用心經營,改善支持黃店的人會黎,但留不住食客
環境小清新舒服
但食物服務都唔合格
冇笑容態度懶散上菜慢 每一枱都等左好耐先上齊
紅酒燉牛肉最伏,似係微波爐食物
其他好一般,份量少,性價比低
真心希望老闆可以用心經營,改善
支持黃店的人會黎,但留不住食客

午餐
好少出旺角,搵到間文青cafe不過滿座🥺店員叫我地去行下先有位call我地🙇🏻‍♀️ 最後半個鐘左右就有位啦呢間cafe環境都幾文青坐得舒服💕 有好多綠色盆栽同植物😍🌿午餐下午茶價錢真係好抵,食物質素不過不失,希望會再改善下啦~今次叫咗lunch set+ tea set各一份🍴 懶人包 $62即係all day breakfast🍳多士、焗茄汁豆、粟米粒、薯餅、德國豬肉腸、法蘭克福腸、脆煙肉、雜菜沙律,配埋自家秘製欖油黑醋汁🥗都算豐富,不過食物感覺全部都係現成🙈粟米粒直情冇左靈魂咁🤣好乾而且無味煙肉食落好似合成肉😣 而且有一塊好燶黑松露忌廉扁意大利粉$52意粉質感偏硬,份量比較少,黑松露份量唔算好少,但係同意粉嘅結合就未算係理想😖只係將黑松露同意粉炒埋一齊,唔明白點解上菜時間咁慢🥺不過舖頭真係幾有心,有好多文宣同支持蘋果日報👍🏻希望可以更加注重返食物質素🙇🏻‍♀️
好少出旺角,搵到間文青cafe不過滿座🥺
店員叫我地去行下先有位call我地🙇🏻‍♀️
最後半個鐘左右就有位啦

呢間cafe環境都幾文青坐得舒服💕
有好多綠色盆栽同植物😍🌿
午餐下午茶價錢真係好抵,
食物質素不過不失,希望會再改善下啦~
今次叫咗lunch set+ tea set各一份🍴

懶人包 $62
即係all day breakfast🍳
都算豐富,不過食物感覺全部都係現成🙈
粟米粒直情冇左靈魂咁🤣好乾而且無味
煙肉食落好似合成肉😣 而且有一塊好燶

黑松露忌廉扁意大利粉$52
意粉質感偏硬,份量比較少,

2020-05-17
2020-05-08 944 浏览
今日咁熱都專登出去旺角,唸住食哩間黃店,去到差不多4點,應該係3點55分,有個女侍應走出來同我講4點落場了,唔可以再招呼客人,但係我覺得好奇怪,前面同lift 個4個人岩岩先入左,點解我就唔得呢?  同埋如果真係4點落場既,點解openrice到寫5點先落場?好心你地改翻4點,如果知道4點落場,唔會去啦,咁樣誤導我地去到先話唔比入,擺明玩嘢。態度真係唔得,黃店都係咁話,不會再有下一次。不會再有下一次,大家去之前要唸清楚,不要因為係黃店就盲目上去,睇番評論話店野食都一般
2020-05-08
平日打算找間cafe坐低看看書...便走到了這間cafe, 誰不知好多人光顧, 所以等了約10分鐘才有位置...下午茶時段當然叫個tea set食下, 便叫了黑松露忌廉扁意大利粉, 凍朱古力另加$4, 再另外收加一費用, 所以一共是$61!價錢聽落去是合理的, 但沒有想到意粉送上來時份量少得過份...雖說是下午茶, 但一放上好像自已在家煮一樣...價錢還要這麼貴, 真的試過一次都不想再來...味道方面, 只可以說是creamy的...但就是醬跟意粉撈一撈就完結...還要人等了20分鐘以上....
黑松露忌廉扁意大利粉

2020-05-01
2020-05-06 546 浏览
同朋友星期六下午三點多去,搵路用咗少少時間,沒有電話預約,所以去到的時候是滿座的。需要等兩張枱大約30分鐘,預留電話通知有位。後來再上去,旺角的樓上Cafe,空間中規中矩。同朋友叫咗兩個下午茶set加一個小食,意粉很好味!雖然是下午茶但是份量也很多!非常抵食!配一杯熱飲!我選擇了朱古力,朱古力中規中矩沒什麼特別!水牛城雞翼也值得一試,雞肉嫩滑,醬汁酸酸辣辣很開胃!這家樓上Cafe是可以與朋友閑聊的好地方~

• 水牛城雞翼
2020-05-06 325 浏览
一間位於旺角既cafe地方雖然有啲難搵 但以食物質素、環境同價錢嚟講真係高質💛叫咗個煙三文魚菠菜pasta lunch食大概$100樓下 而且包一杯野飲個麵既質地剛剛好 唔會太軟太硬煙三文魚好夠味 惟菠菜唔夠多Haha服務麵都好好 店員好nice
一間位於旺角既cafe
地方雖然有啲難搵 但以食物質素、環境同價錢嚟講真係高質💛
個麵既質地剛剛好 唔會太軟太硬
煙三文魚好夠味 惟菠菜唔夠多Haha
服務麵都好好 店員好nice
2020-05-03 1374 浏览
喺「五一黃色週」,想盡量唔揀大黃店,而係揾樓上café或其他小食店 。大家都真係好支持,我哋1500左右到,full左,要等5張枱,所以留電話,有枱會打俾我哋。等左50分鐘左右有枱。價錢便宜,份量唔好期望過高,味道不過不失。首先上枱嘅係飲品:熱咖啡(右)☕️唔似係機沖,咖啡混濁,味道偏淡。。熱紅棗茶(左)🍵味道比較清淡,但有紅棗粉可以咬。I don’t care 我唔理$58🍳貌相上有齊晒menu 上寫嘅食物,只係香草豬肉腸就比較幼細,其他都ok;味度方面,除左炒蛋係暖暖哋,其他食物都係室温;味道不過不失。黑松露忌廉意大利粉$55🍝味道普普通通,份量係女仔size 偏細。以下分享係超個人嘅,因為我怕食生洋蔥,而佢嗰啲好大粒,所以覺得麻麻哋。啤酒薯條配黑松露醬$52🍟哩碟係3碟入面最新鮮熱辣嘅一石,條條都脆卜卜架,薯條上面加左spice,有好少好少嘅辣味。兩個人share 黎講,有啲大碟。個黑松露醬比較重mayonnaise味。

首先上枱嘅係飲品:
熱咖啡(右)☕️
唔似係機沖,咖啡混濁,味道偏淡。

熱紅棗茶(左)🍵
味道比較清淡,但有紅棗粉可以咬。
紅棗茶(左)咖啡(右)

I don’t care 我唔理$58🍳
I don’t care 我唔理

黑松露忌廉意大利粉$55🍝
黑松露忌廉意大利粉

啤酒薯條配黑松露醬$52🍟

2020-05-02
I don’t care 我唔理
2020-05-02 222 浏览
兩個人叫左一碟龍蝦汁帶子扁意粉,青醬意大利飯加個小食拼盤。除左個意大利飯好食d之外其他完全唔掂。扁意粉個龍蝦汁係罐頭湯黎,完全唔值90幾蚊,平時早餐30蚊個果d質素,上到黎仲要凍左🥺🥺至於個小食拼盤就全部超市急凍小食質素118都好唔抵食🥺🥺但個環境係真係好舒服,有d植物係周環感覺好chill,黎溫書做野一流難得肯表態既黃店👍🏻👍🏻支持黃色經濟圈,希望你地有改善👍🏻👍🏻👍🏻

至於個小食拼盤就全部超市急凍小食質素118都好唔抵食🥺🥺

2020-05-02 231 浏览
依間舖幫手過罷市 請手足食飯同埋參與黃色商界聯署 表示願意聘請手足及不招待警察💛-舖頭有啲細 冇咁多枱 所以大家想去試下就記得要book枱喇🤗-#BB菠菜煙三文魚珍珠帶子闊條麵 $95今次叫嘅三樣野 都係依個闊條麵最好食😋醬汁好好食 好creamy 而且食得多又唔會膩而闊條麵嘅口感都唔錯 都算彈牙 唔會煮過龍👍🏻評分:8/10-#Oreo奶昔 $45本來小編都唔好奶昔 但自從喺轉角見飲完之後就愛上了🤣咁嚟到依到就當然要嗌啦濃濃嘅oreo味 又唔太甜不過奶昔就一定好飲㗎喇 依到就多講lu😝評分:8/10-#西班牙大蝦海膽意大利飯 $118#黑松露帶子忌廉汁意大利飯 $88依2款都普普通通 所以唔講lu🤣評分:6.5/10-
依間舖幫手過罷市 請手足食飯

#黑松露帶子忌廉汁意大利飯 $88
依2款都普普通通 所以唔講lu🤣
評分:6.5/10

2020-04-27 482 浏览
係旺角鬧市,想揾一個地方同朋友吹下水食下野,90s Lazy 係一個唔錯既選擇 ,最緊要係食物有質素👍🏻😬今次同朋友就係食dinner set, 價錢同食物質素都相符👍🏻意大利飯賣相一流,望落creamy但又唔會太溜 😋美國安格斯肉眼扒生熟度剛剛好,仲保留到肉汁,份量亦都好夠,同朋友一行4個人share 埋其他dinner set 都好夠食😚黑松露野菌忌廉汁闊條麵麵條夠黑松露味,但又唔會太鹹,都值得一試👍🏻整體食物質素好,推薦大家試下呀🙆🏻‍♀️

意大利飯賣相一流,望落creamy但又唔會太溜 😋

美國安格斯肉眼扒
黑松露野菌忌廉汁闊條麵
麵條夠黑松露味,但又唔會太鹹,都值得一試👍🏻

整體食物質素好,推薦大家試下呀🙆🏻‍♀️
2020-03-28 1104 浏览
今天跟友人來這家餐廳,想不到中午也挺多人的。留了電話給店員,大概十五分鐘就有位。(午市是不能預訂)我點了午餐D 蜜汁雞扒飯,隨餐奉送熱咖啡。等了頗久,如果你不趕時間,跟朋友聊著天等,這速度還能接受。雞扒外脆內軟,蜜汁有濃濃的牛油味,以椰菜為配菜。飯量適中。我們還叫了水牛雞翅,辣辣的,外皮香脆,每份有四隻,味道不錯。咖啡味濃,偏苦。整體來說這家餐廳裝修可以,令人坐得舒適。味道一般,如果有更多特色食物會更好。
雞扒外脆內軟,蜜汁有濃濃的牛油味,以椰菜為配菜。飯量適中。
咖啡味濃,偏苦。