2024-02-07 150 浏览
最近心情唔好,朋友建議去食甜品可以開心一下在他送我回家路途中,行下行下就黎左啲到在滿佈食客既傾計聲之中我就靜靜咁坐埋一邊等佢幫我Order ,order完等左一段長時間終於有得食🔆Chocolate Lava 朱古力蛋糕,類似心太軟,入口朱古力脆面,再加上濃厚又流心style 既內涵,配埋凍冰士水既雲呢拿雪糕真係天衣無縫!好好味!好夾!🔆Baby Two Tone Kakigori沙冰啲冰入口超級棉滑,凍冰冰既口感但又無冰既感覺,上面有個好軟滑既cream , 配埋好立克同美祿既味道,好好味,內層仲收埋左啲麥提沙,真係令人變反小朋友咁,so sweet !
最近心情唔好,朋友建議去食甜品
可以開心一下
在他送我回家路途中,行下行下就黎左啲到

在滿佈食客既傾計聲之中
我就靜靜咁坐埋一邊
等佢幫我Order ,order完等左一段長時間
終於有得食

🔆Chocolate Lava

🔆Baby Two Tone Kakigori

🍧🍞After You Dessert Café 黑糖焙茶珍珠刨冰(Baby) $99———————————————————————刨冰最頂層嘅忌廉醬灑滿脆米粒粒同黃豆粉🌾中間有粒粒焦糖啫喱同焙茶珍珠 煙韌Q彈 好好咬👅!.個人幾鍾意呢款焙茶牛奶冰🤎口感綿密 喺口中融化嘅冰 瞬間變回焙茶牛奶✨而唔係坊間嗰種淋醬刨冰 食到中間味道會變淡😥如果螞蟻人覺得唔夠甜 仲可以淋埋黑糖蜜添~🍬.另外叫咗個芒果糯米飯吐司 $128 (冇畫😌)吐司做到外脆內軟 有拉扯感 重牛油香🍞真心好食!芒果又甜又厚肉 仲有椰漿飯🥥還原度高!.評分💫:味道:4/5環境:3/5價錢:2.5/5.地址🚩:灣仔皇后大道東200號利東街G24-25號舖九龍城啟德協調道2號AIRSIDE G樓G005號舖
🍧🍞

地址🚩:
灣仔皇后大道東200號利東街G24-25號舖
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE G樓G005號舖
2024-02-05 196 浏览
呢個冰 哇 驚喜了🤪🤭🤎比我一直食開覺得好食嘅冰好似仲好食🙉個口感勁綿密 唔係食空氣個種口感 食落有啲食雪糕但又唔至於咁實嘅texture(好難形容🤣) 最癲嘅係佢由頭食到尾每一部份都有濃濃嘅泰奶🥹嫌唔夠濃味 佢仲extra比多一細兜泰奶你冧落去☺️ 另外!不得不提 最上面個奶蓋好好好好好食😚佢比茶飲店嘅奶蓋輕身 (口感偏cream~) 首先個味道有少少鹹與甜交融已經減少膩感 好正🤣加上佢同泰奶個味道好matchhhhyyy 令成個冰加分🥰好食呢😋以為咁就完!錯哂😂食到底其實暗藏住仙草同碎件吐司🤭我自己個人幾中意個仙草 佢口感同出面有啲唔同 比較q彈🐒食到最下面開始濟濟地食返個被奶茶包圍嘅仙草即刻fresh返😆同伴就比吐司驚艷到🤣吐司因為係最底下嘅原因 索哂所有奶茶 加上吐司本身應該有浸過煉奶(?)🤓成件事超juicy🤪唔怕肥嘅食完真係可以食多幾舊衝擊味蕾🙊.

泰式奶茶刨冰
平時好怕凍好少食冰,但見口味咁特別就陪朋友來試~🍧芒果糯米飯刨冰 Mango Sticky Rice Kakigori刨冰有淡淡的芒果椰香~可以將附有的芒果漿同椰汁淋落刨冰度一齊食~味道就更香濃~而且食到中間仲有芒果肉同糯米飯架~ 💛好驚喜而且仲有啲脆脆~令整體更有口感~成個甜品甜而不膩~好清新~我哋食完晏過去,怕太多只點了一個Baby Size Share但我覺得下次可以一人點一個都食得晒 😆🍽️ After You Dessert Café HK📍 灣仔皇后大道東200號利東街G24-25號舖

平時好怕凍好少食冰,
但見口味咁特別就陪朋友來試~

刨冰有淡淡的芒果椰香~可以將附有的芒果漿同椰汁
淋落刨冰度一齊食~味道就更香濃~

而且食到中間仲有芒果肉同糯米飯架~ 💛好驚喜
而且仲有啲脆脆~令整體更有口感~
成個甜品甜而不膩~好清新~

但我覺得下次可以一人點一個都食得晒 😆

🍽️ After You Dessert Café HK
📍 灣仔皇后大道東200號利東街G24-25號舖
2024-01-27 159 浏览
足足等咗34分鐘,隔離三張檯遲過我哋入嚟,都已經上齊晒啲嘢,其中一張檯等咗十分鐘就已經有同款甜品,服務員解釋係廚房分dept? 食完招牌芒果甜品,真心好normal,入邊啲糯米飯簡直多次多此一舉,芒果少到爆,希望生意越來越差,簡直浪費消費者時間,呢個148蚊,佢明明可以搶錢,仲要請大家食糯米飯,笑死,唔會有下次,又貴又唔抵,遲早畀淘汰,唔會推薦朋友嚟食,不如去食本地糖水,等半個幾鐘為一個甜品真心唔值得
足足等咗34分鐘,隔離三張檯遲過我哋入嚟,都已經上齊晒啲嘢,其中一張檯等咗十分鐘就已經有同款甜品服務員解釋係廚房分dept? 食完招牌芒果甜品,真心好normal,入邊啲糯米飯簡直多次多此一舉,芒果少到爆,希望生意越來越差,簡直浪費消費者時間,呢個148蚊,佢明明可以搶錢,仲要請大家食糯米飯,笑死,唔會有下次,又貴又唔抵,遲早畀淘汰,唔會推薦朋友嚟食,不如去食本地糖水,等半個幾鐘為一個甜品真心唔值得
2024-01-25 65 浏览
外面係芒果刨冰加濃厚椰漿,不過原來裏邊仲有芒果🥭同煙靭嘅糯米飯,食食吓唔夠味仲可以加芒果醬同椰漿!雖然睇落唔係好大份,但係做飯後甜品都幾滿足,幾好食但係做飯後甜品都幾滿足,幾好食!
  • 芒果糯米飯刨冰
2024-01-21 120 浏览
🤑價錢約$100-200 用app落單幾方便🪑After you係airside都開左 唔洗一定去灣仔食la 😆 坐得幾闊落 簡約文青設計 近窗仲係落地玻璃 望到幾棵樹 🎄著住燈都幾有氣氛Ⓙ 鹹蛋黃吐司 (baby size) 🍞 $108叫左一個鹹 一個甜ge甜品share gum就無gum膩 鹹蛋黃呢個味幾特別 個吐司都幾軟熟 雪糕放係熱熱地ge吐司上面就會溶得比較快 可能要食左先😆Ⓙ 芒果糯米刨冰 (baby size) 🍧🥭 $99呢個超級推介❗️入面真係有芒果同糯米 唔係淨係得個味 椰味都幾香幾重跟甜品加壺茶都係$15 今次試ge 日本sencha都唔錯 唔會好濃 清清地

🤑價錢約$100-200 用app落單幾方便

Ⓙ 鹹蛋黃吐司 (baby size) 🍞 $108

Ⓙ 芒果糯米刨冰 (baby size) 🍧🥭 $99

2024-01-21 59 浏览
服務差,需要排隊時間好長兩間都試過晒,服務又唔好,冇原因冇解釋,裡面有位都唔會入客,要啲客係門口等出品時間又慢甜品質素不是期望嘅好,蛋糕款嘅甜品過甜唔會再食第二次
服務差,需要排隊時間好長
出品時間又慢
甜品質素不是期望嘅好,蛋糕款嘅甜品過甜

唔會再食第二次
2024-01-17 59 浏览
🥭芒果糯米飯刨冰 $148有驚喜的刨冰🥹一碗芒果刨冰上淋了椰汁奶蓋,再搭配一小杯芒果汁和奶蓋供你隨意加在刨冰上。雖然original size並不算大,但這樣的份量其實剛好,和朋友share,即使吃得多了也不會膩。刨冰的質地綿密,入口即溶,有芒果味。加上奶蓋一同品嚐,真的芒果糯米飯的感覺。在吃到中間時,發現刨冰中隱藏的芒果塊和糯米飯,真的是名副其實的刨冰。而且芒果不酸,糯米飯夠軟,真的不錯。如果你喜歡芒果和甜品,絕對不能錯過這款令人驚喜的芒果刨冰!Mango Sticky Rice Kakigori $148This mango shaved ice is topped with coconut milk foam and comes with a cup of mango juice and extra foam to add as you please. The original size is just right for sharing with friends. The shaved ice has a smooth, melt-in-your-mouth texture w
🥭芒果糯米飯刨冰 $148

如果你喜歡芒果和甜品,絕對不能錯過這款令人驚喜的芒果刨冰!

The shaved ice has a smooth, melt-in-your-mouth texture with a distinct mango flavor. Pairing it with the foam gives it a delightful resemblance to mango sticky rice. As you enjoy it, you'll discover hidden mango chunks and sticky rice within the shaved ice, truly living up to its name. The mango is not sour, and the sticky rice is pleasantly soft.

If you love mango and desserts, don't miss this surprising treat!
灣仔食甜品新地方!After You Dessert Cafe由銅鑼灣搬左去灣仔利東街,雖然有兩層,但座位唔算多,檯與檯之間好近,空間感有點迫🙈🌟黑糖焙茶珍珠刨冰(Baby size)|$99新店限定甜品,等左35分鐘先到,唔知係漏單定真係要整咁耐🥹刨冰係焙茶味,上面加左奶蓋、脆米同黃豆粉,冰底幾濃茶味,奶蓋醇厚,加埋脆米口感幾豐富👍🏻不過要食到好入先發現焦糖啫喱同珍珠,珍珠煮得唔夠腍,口感硬硬地,而且冰融得好快,好快變水😕

🌟黑糖焙茶珍珠刨冰(Baby size)|$99
2024-01-07
2024-01-10 58 浏览
泰國🇹🇭出名甜品店,每次去泰國必定食幾次,但每次都食唔到最愛的芒果糯米飯刨冰,真係唔開心☹️係香港呢間分店,剛由銅鑼灣搬到灣仔,店舖分為兩層,趁食晚飯時間去食就無甘多人。終於食到芒果糯米飯刨冰🍧,叫左個baby size $99。刨冰入口好綿,品質同泰國一樣甘好食😋,芒果粒如果想要多d就要加$,糯米飯咸咸地好軟糯,同個刨冰好夾。餐廳仲有自助冰茶比你飲,好清涼好解渴!所有食品都比泰國貴一倍😅不過唔駛飛去泰國又食到無所謂啦!

餐廳仲有自助冰茶比你飲,好清涼好解渴!

所有食品都比泰國貴一倍😅不過唔駛飛去泰國又食到無所謂啦!
餐廳📍 After You Dessert Café地址:灣仔皇后大道東200號利東街G24-25號舖菜式:泰國甜品 、西式糕點 、咖啡店適合:朋友聚會價錢:$$$整體評分: 8/10回頭指數: 8.0/10 呢間泰式過江龍甜品店,最出名的人氣刨冰之前夏季已經成日食,今次趁冬天試吓另一人氣之作🍞「鹹蛋黃蜜糖吐司伴雪糕」🍞「鹹蛋黃蜜糖吐司伴雪糕」,主角鹹蛋黃份量好有誠意,伴隨既鹹蛋黃醬,每一口都充滿流沙奶黃月餅既鹹蛋黃味道,鹹蛋控絕對不要錯過。店員會附上一樽蜂蜜,按自己喜好加在脆脆的吐司上。另外,伴隨既Cream同雪糕,冰火交融既感覺,鹹蛋蜂蜜雪糕混在一起,口感非常豐富均稱,能夠做到濃烈而不膩。另外, 加配 $15洋甘菊茶,係一個好清新及解膩嘅配搭。
餐廳📍 After You Dessert Café
地址:灣仔皇后大道東200號利東街G24-25號舖
菜式:泰國甜品 、西式糕點 、咖啡店
適合:朋友聚會
價錢:$$$
整體評分: 8/10
回頭指數: 8.0/10

🍞「鹹蛋黃蜜糖吐司伴雪糕」🍞
店員會附上一樽蜂蜜,按自己喜好加在脆脆的吐司上。

另外, 加配 $15洋甘菊茶,係一個好清新及解膩嘅配搭。

鹹蛋黃蜜糖吐司伴雪糕
2024-01-05
宵夜
鹹蛋黃蜜糖吐司伴雪糕
♡◌ ◍ ◯ ⊙ ◌✐ 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬.📍After You Dessert Cafe𝕃𝕠𝕔𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟: #breadaholic_wanchai𝕋𝕪𝕡𝕖: #breadaholic_dessert #breadaholic_cafe .❅ 𝐒𝐡𝐢𝐛𝐮𝐲𝐚 𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 原味蜜糖吐司 ($108)❅ 𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐒𝐭𝐢𝐜𝐤𝐲 𝐑𝐢𝐜𝐞 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 芒果糯米飯吐司($128)❅ 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐓𝐞𝐚 𝐊𝐚𝐤𝐢𝐠𝐨𝐫𝐢 泰式奶茶刨冰($138)❅ 𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐒𝐭𝐢𝐜𝐤𝐲 𝐑𝐢𝐜𝐞 𝐊𝐚𝐤𝐢𝐠𝐨𝐫𝐢 芒果糯米飯刨冰($148).//This dessert cafe has always been popular since its entrance to Hong kong, and still seeing a long line outside the new Wan Chai branch!! Their shaved ice is really soft and smooth, delicious and good-looking with the various topp

◌ ◍ ◯ ⊙ ◌
✐ 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬
📍After You Dessert Cafe
This dessert cafe has always been popular since its entrance to Hong kong, and still seeing a long line outside the new Wan Chai branch!! Their shaved ice is really soft and smooth, delicious and good-looking with the various toppings and fluffy milk foamヾ(*´∀︎`*)ノ Highly recommend the 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐓𝐞𝐚 𝐊𝐚𝐤𝐢𝐠𝐨𝐫𝐢 which was super rich but not overly sweet!! 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 is definitely another MVP - grilled crisply at its crust and fluffy inside, the portion is huge and good for sharing. Kakigoro is slightly expensive but still a try (⸝⸝⸝•_ •⸝⸝⸝)
從泰國進駐香港後一直人氣高居不下的刨冰店, 由銅鑼灣店搬到灣仔新分店仍然是很多人排隊呢~ 不得不說他們的刨冰真的很軟綿, 加上奶蓋忌廉和多種配料, 好看又好吃ヾ(*´∀︎`*)ノ泰式奶茶味濃郁香醇不會過甜, 超級推介!! 吐司絕對是另一個MVP - 外型可愛又治癒, 烤到外脆內軟, 口感蓬鬆, 而且份量很大幾個人share都可以, CP值很高(覺得刨冰有點偏貴( ⸝⸝⸝•_•⸝⸝⸝ )
◌ ◍ ◯ ⊙ ◌
原味蜜糖吐司
原味蜜糖吐司
2024-01-05 65 浏览
與朋友去了吃甜品,雖然有點貴,但實在太好味了!芒果糯米飯刨冰絕對是一道讓人陶醉的甜點,讓我愛不釋手!這款甜點以香甜的芒果為主角,搭配綿密的糯米飯和清涼的刨冰,賦予了它無限的口感和層次。每一口都充滿了芒果的鮮甜。糯米飯的軟糯與刨冰的冰涼形成了絕佳的對比,讓我享受極了。
與朋友去了吃甜品,雖然有點貴,但實在太好味了!
2024-01-01 96 浏览
灣仔 📌 After You Dessert Café 記得2019年因為見到詩雅社交平台好滋味咁食 🥭芒果糯米飯刨冰,我就走咗去泰國朝聖 🤎 軟綿綿又有濃郁既芒果糯米飯刨冰,果種多重嘅口感,令人念念不忘。 2022年 After You Dessert Café 進駐銅鑼灣,但經常排長龍,而家搬遷咗過嚟灣仔利東街,地方大咗少咗人龍,最近我都自私食咗幾次🤭🥭 芒果糯米飯刨冰 $148呢個過江龍嘅刨冰 🍧 外層係軟棉棉嘅冰,內裡混入泰國超甜嘅果肉,特別在真係有糯米飯喺入面,煙煙靭靭,冰底內亦有軟糯的椰汁糯米飯 🤩 而刨冰上面仲有狀似富士山 🗻雲頂嘅香濃椰奶蓋,再以炒香綠豆點綴。 另外 on side 水仙芒果漿 & 新鮮椰奶漿,可按自己喜好再加入醬料。水仙芒果肉細滑多汁,冰感嘅芒果糯米飯,相信只此 After you 一家。喺 After U 食咗好幾次窩夫,佢個牛角窩夫係鬆軟,係新鮮焗起,做到外脆內軟。🧈 牛油焦糖脆餅牛角窩夫 🥐$64牛油 vs 焦糖極為邪惡,脆餅增加囗感, 配上一杯 Americano ☕ 幸福滿滿,減肥又變成一個口號 😌🧀 車打芝士牛角窩夫 配蜜糖🍯$64淡淡的
灣仔 📌 After You Dessert Café

🥭 芒果糯米飯刨冰 $148

🧈 牛油焦糖脆餅牛角窩夫 🥐$64

🧀 車打芝士牛角窩夫 配蜜糖🍯$64
淡淡的芝士鹹香,再加上蜜糖嘅香甜,鹹甜交融,冇違和感,芝士控嘅我覺得唔錯 🧡

☕醇奶特濃鮮奶咖啡 ( 只有熱 )$40
用紙杯嘅拉花其實毋需有期望, 味道方面不過不失。

🔅 總括而言,芒果糯米飯刨冰係有佢個獨特性,亦相信其他舖頭做唔到呢款甜品,只能夠話🍧 價錢係貴,唯有唸 share食均價係Okay 😌 但係窩夫真係性價比低, 如果加埋雪糕要成$80幾蚊,性價比低得很 🥲

💡要注意 所有食品都製作需時💡

2023-12-31