成間餐廳簡直係為咗少女心而設㗎🩷餐廳主打夢幻紫色調,牆身有好多浪漫嘅花花佈置,環境真係太靚啦👏🏻我哋叫咗個二人套餐,我地2個都對食物味道同份量十分滿意😎🔸地中海特色小食拼盤真係超有心思💕木盤上有4小碗不同嘅嘅醬料,如果冇記錯,分別係鷹嘴豆泥、茄子蓉、乳酪醬及紅椒合桃醬,旁邊仲擺滿咗烘到微暖皮塔餅用嚟點醬料,朋友第1次食都大讚味道一流👍🏻🔸地道黎巴嫩沙律沙律色彩繽紛,配埋雪白軟滑嘅水牛芝士,2個女仔好快就清咗盤啦🤣🔸日本刺身帶子半三文魚子本人覺得呢個菜式嘅擺盤幾夢幻,帶子晶瑩剔透,魚子好似寶石咁閃閃亮,醬汁酸酸地味道好新鮮😌🔸美式豬肋骨配香辣菠蘿莎莎醬估唔到半份都咁大份,簡直係巨型豬肋骨🤣好鍾意佢嘅香辣菠蘿莎莎醬,比起一般燒汁增添咗熱帶風情嘅感覺🌴🔸避風塘原隻鮑魚XO醬蜆肉意粉蜆肉鋪到滿滿一碟,加埋面頭嘅原隻鮑魚,香氣撲鼻,意粉炒得乾身又夠鑊氣,我就俾佢100分嘞✨最加分係現場有live唱歌表演🎶當晚仲唱咗多首抒情廣東歌,成個氛圍浪漫又輕鬆,由個胃到個心都照顧到,一定會再encore🤗
成間餐廳簡直係為咗少女心而設㗎🩷
餐廳主打夢幻紫色調,
牆身有好多浪漫嘅花花佈置,
環境真係太靚啦👏🏻
我哋叫咗個二人套餐,
我地2個都對食物味道同份量十分滿意😎

🔸地中海特色小食拼盤
真係超有心思💕
木盤上有4小碗不同嘅嘅醬料,
如果冇記錯,
分別係鷹嘴豆泥、茄子蓉、乳酪醬及紅椒合桃醬,
旁邊仲擺滿咗烘到微暖皮塔餅用嚟點醬料,
朋友第1次食都大讚味道一流👍🏻

🔸地道黎巴嫩沙律
沙律色彩繽紛,
配埋雪白軟滑嘅水牛芝士,
2個女仔好快就清咗盤啦🤣

🔸日本刺身帶子半三文魚子
本人覺得呢個菜式嘅擺盤幾夢幻,
帶子晶瑩剔透,魚子好似寶石咁閃閃亮,
醬汁酸酸地味道好新鮮😌

🔸美式豬肋骨配香辣菠蘿莎莎醬
估唔到半份都咁大份,簡直係巨型豬肋骨🤣
好鍾意佢嘅香辣菠蘿莎莎醬,
比起一般燒汁增添咗熱帶風情嘅感覺🌴

🔸避風塘原隻鮑魚XO醬蜆肉意粉
蜆肉鋪到滿滿一碟,
加埋面頭嘅原隻鮑魚,
香氣撲鼻,意粉炒得乾身又夠鑊氣,
我就俾佢100分嘞✨

最加分係現場有live唱歌表演🎶
當晚仲唱咗多首抒情廣東歌,
成個氛圍浪漫又輕鬆,
由個胃到個心都照顧到,
一定會再encore🤗

日本刺身帶子半三文魚子
避風塘原隻鮑魚XO醬蜆肉意粉
地道黎巴嫩沙律
日本芝麻芝士蛋糕
最近朋友帶咗我去一間好有少女心餐廳,每個角落都有乾花裝飾,典雅牆紙,仲有海景同埋心型椅打卡位,逢三至六有live band現場演奏。驚喜不斷新菜(新cocktail , 新tea set, 新festival dinner set)與生日專屬顏值活動,超有「儀式感」✨精美的永生花禮盒當生日小禮物,情調感滿滿。✨壽星有免費Magic Cocktail,喝一杯「魔法」雞尾酒,為自己施上神奇魇法。✨晚餐時段(6-8pm / 8-10pm)壽星可享受免費任飲,只需同行好友每人加$158即可,共同開懷暢飲!✨全單8折,飯後朋友可免費開瓶一支酒平時都可以去蹭點氣氛!每日3-6pm有Crazy Hour($28一杯酒);逢三至六Ladies night姐妹們有2杯免費cocktail🍸星期三/四指定三款烈酒買一送一🪄魔法系列雞尾酒🪄🎒 BACK TO SCHOOL火焰🔥效果變出魔法飲品,用Rum做基底酒,混合 Caribbean Pineapple,有熱帶水果濃郁長韻,牛油香。📖RUHNAMA「命運之書」限量版雞尾酒,自己調配,雞尾酒會變色,酸甜下有一點清新青蘋果氣息。🍤脆香蝦肉長春卷長春卷炸至香脆

✨精美的永生花禮盒當生日小禮物,情調感滿滿。
✨全單8折,飯後朋友可免費開瓶一支酒

🪄魔法系列雞尾酒🪄

🎒 BACK TO SCHOOL
BACK TO SCHOOL

📖RUHNAMA

🍤脆香蝦肉長春卷
長春卷炸至香脆香口,夾住鮮嫩蝦肉,配搭泰式辣醬。
脆香蝦肉長春卷

🐚香煎日本刺身帶子伴三文魚籽
帶子外層煎至略焦香,鮮嫩多汁,配搭鹹鮮微爆口感嘅三文魚籽。

🫓日本海膽流心忌廉餅
香濃起司融合海膽餡流心,咬下去好香口。
日本海膽流心忌廉餅

🥩火燒牛骨髓松露和牛生牛肉他他
牛骨髓牛油脂香味濃郁,配搭和牛生牛肉他他,入口柔嫩細膩。
火燒牛骨髓松露和牛生牛肉他他

🍝避風塘XO 醬原隻鮑魚蜆肉扁意粉
融合港式香辣靈魂,味道帶鹹香味,配搭原隻鮑魚和鮮甜嘅蜆肉。
避風塘XO 醬原隻鮑魚蜆肉扁意粉

🐏摩洛哥風味燉羊膝
羊膝燉得軟嫩,搭配摩洛哥特色香料,配菜綿滑薯蓉。
摩洛哥風味燉羊膝
BACK TO SCHOOL
脆香蝦肉長春卷
日本海膽流心忌廉餅
火燒牛骨髓松露和牛生牛肉他他
避風塘XO 醬原隻鮑魚蜆肉扁意粉
摩洛哥風味燉羊膝
2025-05-15 4213 浏览
餐廳隱藏於登龍街Midtown頂樓及天台,入面每個角落都係精緻裝飾,特色座位典雅牆紙同乾花佈置等等,適合約埋bff一齊瘋狂打卡📸餐廳天台仲有個outdoor bar area,維港海景同心型椅等一樣咁靚🥰餐牌上前菜主菜都好多選擇,亦有新既cocktail menu供應,如果下午到店仲有全新tea set menu俾客人選擇🔸ONE THOUSAND & ONE NIGHTpresentation一流既人氣cocktail✨以阿拉丁神燈為主題,上枱時店員會係神燈周圍點火,瞬間營造神秘中東氛圍🔥cocktail以sake熱情果及伯爵茶調製,酒味唔重易入口🔸SUMMER NUDE用上芋燒酌及冬瓜茶調製既fusion cocktail,加入羅勒葉味道清甜refreshing🔸香烤西班牙八爪魚腳伴加泰隆尼亞紅椒堅果醬一份有四件八爪魚腳,每一件都保留嚼勁,配上鷹嘴豆及紅椒堅果醬,口感豐富🔸 澳洲 M3和牛肉眼扒最有驚喜係呢一道肉眼扒🏅用上澳洲M3和牛,肉質軟嫩而油花分佈均勻,簡單沾少少鹽已經好夠味🤤亦可以點附上醬汁減低膩感,配上紅蘿蔔及蘆筍成為份量十足既主菜!🔸香煎歐洲鱸魚配白松露焗薯鱸魚肉質柔軟

🔸ONE THOUSAND & ONE NIGHT
🔸SUMMER NUDE
🔸香烤西班牙八爪魚腳伴加泰隆尼亞紅椒堅果醬
🔸 澳洲 M3和牛肉眼扒
🔸香煎歐洲鱸魚配白松露焗薯
鱸魚肉質柔軟,但仍然保持魚皮香脆口感;白松露焗薯量多飽肚,入口有松露香氣,仲有伴碟蔬菜蓉增添一點清新
2025-05-08 1802 浏览
為慶祝我朋友嘅生日,我哋揀咗去銅鑼灣嘅Arcadia餐廳。餐廳嘅裝潢華麗,氛圍好迷人,特別係有維多利亞港美景嘅天台,絕對係打卡好地方。🌆✨我哋叫咗芝士火腿拼盤 ($188)做starter,各種🧀芝士同火腿嘅搭生果。脆皮豬手配阿根廷奇米丘里青醬 ($298) 味道極佳,豬手外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩,再配上濃郁嘅青醬,真係讓人難以抗拒。🐷🌿澳洲M3和牛肉眼扒 ($428) 更係令人驚艷,廚師火候掌控得當,肉質多汁鮮嫩,油花分佈均勻,輕輕一切就可以見到肉汁流出,搭配少少胡椒,味道更為突出。🥩💦飲品方面,我哋點咗兩杯餐廳嘅招牌雞尾酒。首先係One Thousand and One Night ($158),呢杯由sake、passion fruit同earl grey調製而成嘅雞尾酒,不僅口感清爽,裝飾亦非常獨特,點火後閃閃發光,好似置身夢幻世界。🍹✨另一杯係Beauty and the Beast ($158),混合咗strawberry gin、lychee同cranberry,玫瑰花喺點火後緩緩綻放,杯中煙霧繚繞,宛如童話般美好。呢杯酒嘅荔枝味濃郁,與gin嘅果香完美融合,整體口感平衡,

另一杯係Beauty and the Beast ($158),混合咗strawberry gin、lychee同cranberry,玫瑰花喺點火後緩緩綻放,杯中煙霧繚繞,宛如童話般美好。呢杯酒嘅荔枝味濃郁,與gin嘅果香完美融合,整體口感平衡,尤其適合喜歡甜酒嘅朋友。🍸🌹

Arcadia餐廳嘅用餐經驗真係令人難忘,無論係食物、飲品還係環境,都非常值得一試。呢度絕對係與親朋好友慶祝特別日子嘅好地方!🎉🍴
2025-01-13
2025-04-28 4488 浏览
慶祝情人節,就畀人帶左我黎到呢間餐廳😆今次我地揀左香烤西班牙八爪魚腳伴加泰隆尼亞紅椒堅果醬($188) 、鮮甜藍蟹肉扁意粉($168) 、澳洲M3和牛肉眼扒($428) 、COCKTAIL: ONE THOUSAND & ONE NIGHT($168)、ARCADIA ($168)餐廳裝潢高雅,每個角落都透露住細緻嘅品味,充滿浪漫同神秘氣氛,絕對係約會同慶祝嘅好地方🥰佢室外嘅露台位,仲可以飽覽維港海景🤩情人節少不了嘅花朵擺設🌹今次黎到仲有LIVE SHOW,幾有氣氛😄先送上NUTS,夠晒開胃😄香烤西班牙八爪魚腳伴加泰隆尼亞紅椒堅果醬:呢道菜一上枱就令人眼前一亮,八爪魚腳烤得香口,外層略帶焦香,內裡依然保持嫩滑。而伴碟嘅紅椒堅果醬帶有獨特嘅香氣,搭配八爪魚腳食落去真係絕配,每一啖都好有層次感😋鮮甜藍蟹肉扁意粉 :呢個扁意粉賣相都有悉心點綴過😍扁意粉煮得剛好,唔會過淋,口感彈牙,加上藍蟹肉嘅鮮甜,令到個意粉味道有所提升,正😋澳洲M3和牛肉眼扒:今次我地落單點左5成熟,和牛肉眼扒肉質鮮嫩多汁,烤得外焦裡嫩,每一啖都充滿咗和牛嘅香氣,味道濃郁,基本上就咁食已經好夠味,另外仲可以點埋伴碟嘅醬汁黎
情人節少不了嘅花朵擺設🌹
今次黎到仲有LIVE SHOW,幾有氣氛😄
NUTS
先送上NUTS,夠晒開胃😄
澳洲M3和牛肉眼扒
澳洲M3和牛肉眼扒:今次我地落單點左5成熟,和牛肉眼扒肉質鮮嫩多汁,烤得外焦裡嫩,每一啖都充滿咗和牛嘅香氣,味道濃郁,基本上就咁食已經好夠味,另外仲可以點埋伴碟嘅醬汁黎食,有另一番滋味,非常滿足🤤就連伴碟嘅薯蓉、車厘茄同蘆筍等都一樣出色,呢碟菜真係值得推薦👍🏻

相信好多人黎得呢到,都一定會嗌返D 好吸引嘅COCKTAIL😆
ONE THOUSAND & ONE NIGHT
ONE THOUSAND & ONE NIGHT:呢款COCKTAIL真係充滿魔幻色彩,用上阿拉丁神燈造型做器皿,然後點火後嘅效果非常夢幻,好似置身於一千零一夜嘅故事之中🥰新鮮嘅熱情果配合伯爵茶嘅香氣,味道清新而濃郁,造型同味道都值得滿分🍹
ARCADIA
ARCADIA:呢款雞尾酒同樣令人難忘,水晶球微模型世界,用上小王子角色做裝飾,更加令雞尾酒充滿住故事,增添咗占卜嘅神秘感,好有特色🍸裸鑽威士忌浸泡馬達加斯加雲呢拿,帶出柔和嘅桃子同櫻花香,味道豐富而細緻😎
大合照🥰

總括嚟講,ARCADIA無論每一道菜,COCKTAIL,或者環境裝飾等設計都充滿心思同創意,賣相同味道一樣出色,絕對係約會同慶祝嘅好地方,一定會帶畀你一個難忘嘅美食體驗🥰👍🏻另外見到佢都有D新嘅COCKTAIL、SHISHA同TEA SET,有機會都要黎再先得😉
補MENU
2025-02-13
NUTS
ARCADIA
成日都見到有朋友喺Social Media post呢間酒吧,覺得呢度環境好靚,但係一直都唔知道原來佢都有食物,咁就一於嚟試吓啦。首先,我哋就叫咗生牛肉他他。估唔到呢度食物嘅價錢一啲都唔貴,而且份量好充足,擺盤都好靚,非常適合打卡。呢個生牛肉他他食落好新鮮,越食越開胃。因為朋友唔食牛,所以我哋就叫多咗個頭盤,香烤西班牙八爪魚非常大嚿,賣相好靚,而且八爪魚食落好大呀,推薦大家試吓。見到好多人推介呢個美式豬肋骨配莎莎醬,本身唔太鍾意食豬肋骨,但係佢嘅豬肉煮得好腍,而且醬汁調味都好好,連唔鍾意食豬肉嘅我都覺得好好食。因為叫咗啤酒,所以就叫咗呢個脆香午餐肉粒送走啦。估唔到咁平嘅價錢份量咁多,呢個價錢簡直比屋村酒吧更加平,但係又可以享有咁靚嘅景色,環境同價錢都一流。呢間餐廳除咗靚之外,職員嘅服務態度都好好,估唔到喺銅鑼灣都可以有一間又靚又平,又舒服嘅餐廳酒吧。希望大家可以多啲嚟支持吓,唔好令咁好嘅餐廳執笠啦。

• 美式豬肋骨配香辣菠蘿莎莎醬
  • 生牛肉他他伴黑松露配10年陳醋
6天前 0 浏览
嘩!琴日去咗銅鑼灣嗰間餐廳食飯,真係不得了!最正嘅係佢個無敵大海景,維港夜景盡收眼底,未食嘢都已經值回票價!首先嚟咗個地中海特色小食拼盤,啲嘢好精緻,又夠晒開胃,啱晒同朋友Share。之後個香烤西班牙八爪魚腳,燒得啱啱好,外脆內軟,仲好有咬口,加埋啲香草,簡直係一流!跟住個香煎鵝肝配焦糖洋蔥吐司,真係要俾個Like!鵝肝煎得好香,入口即溶,配埋甜甜嘅焦糖洋蔥,中和返個油膩感,好正!主菜叫咗香烤原條歐洲海鱸魚,條魚好新鮮,肉質好嫩滑,而且烤得好香,食到停唔到口!另外仲試咗個大蝦墨汁意大利粉,啲蝦好大隻,又彈牙,墨魚汁夠晒濃郁,啖啖都好滋味!最後嘅甜品係朱古力新地,朱古力味好香濃,配埋啲雪糕,簡直係完美嘅Ending!呢度嘅Cocktail都好正!

呢度嘅Cocktail都好正!

• 香煎鵝肝配焦糖洋蔥吐司
西餐廳裝潢已經好特別,而且有一個好靚嘅天台!天台真係好值得上去睇,因為佢係有個浴缸打卡裝置,亦都有個心形車車座位,非常適合摸吓酒杯底同朋友情侶👫約會。Cocktail?款款都非常特別㗎❤️‍🔥Ruhnama命運之書 雞尾酒🍸呢個真係超誇張,佢提供咗一本書,入邊有好多唔同嘅材料。故事係講我想整一個煉金術飲品咁所以就自己調,DIY酒超有儀式感。One thousand and one night 雞尾酒🍹呢杯係餐廳嘅招牌係阿拉丁神燈,然後配兩個小杯子🥂。仲會喺樹藤下點火,睇住佢蔓延真係非常之靚。食嘅多國菜每款都非常有特色,而且賣相精緻、超好食🤤香烤原條歐洲海鱸魚:必食,超大條而且魚肉好嫩滑。火焰雪山🏔️滿足我既甜品🍧胃。火焰🔥效果超靚

Cocktail?款款都非常特別㗎
❤️‍🔥Ruhnama命運之書 雞尾酒🍸

食嘅多國菜每款都非常有特色,而且賣相精緻、超好食🤤
香烤原條歐洲海鱸魚:必食,超大條而且魚肉好嫩滑。

火焰雪山🏔️
滿足我既甜品🍧胃。火焰🔥效果超靚
  • 1001 NIGHT
今日同朋友去咗銅鑼灣呢間叫Arcadia嘅西餐廳,佢哋嘅cocktail真係靚到唔捨得飲!第一杯 一千零一夜,飲落好順喉又帶花香,打卡絕對一流。另外 Dark Church 都好特別,混合咗咖啡酒,完全係大人風味😎前菜方面一定要試 - 香煎日本刺身帶子🐚,師傅將帶子煎到兩面金黃,但中間保持刺身級嫩滑,上面仲加咗少少三文魚籽,清新到不得了👍🏻香烤西班牙八爪魚腳🐙燉到好軟淋,表面烤到微焦,好味😋最驚喜係個香茅椰子濃湯青口🥥,湯底用新鮮香茅同椰子奶煮成,青口大大隻又冇沙,完全唔會覺得膩😛主菜我極力推薦 - 摩洛哥風味燉羊膝🍖,用咗足足六小時慢煮,羊肉一撕就離骨,香料味好有層次但又唔會蓋過羊嘅鮮味😋另外 - 香煎澳洲盲曹魚 🐟 皮脆肉滑,地中海風味一試難忘😌💬 環境方面好有格調,暗暗哋燈光好啱約會,服務生仲好細心介紹每道菜。人均大概$500左右,喺銅鑼灣來講算幾合理,下次一定會再嚟試佢哋其他菜式👍🏻

香烤西班牙八爪魚腳🐙燉到好軟淋,表面烤到微焦,好味😋

2025-08-26 0 浏览
今日帶咗澳洲朋友,去咗銅鑼灣超有名打卡西餐廳,感受吓新創嘅西式餐飲。入到去已經超有阿拉伯感覺真係好似入咗一千零一夜嘅童話世界。餐廳除咗室內亦都有露天嘅地方,但因為夏天熱我哋返又冷氣嘅層數。坐低後叫咗二人晚餐。剛巧撞到餐廳Lady night(逢星期三、四、六,9pm)每位女士可3選1 款cocktail (Margarita/ Gin Martini / Pina Colada) 2杯。超幸運,仲要現場有歌手在台上表演,唱Gem 的歌曲,真係十分優代女士們。地中海特色小食拼盤有4款地中海醬料,比你擦入迷你厚身薄餅入面,一定手機食先。地道黎巴嫩沙律配水牛芝士我唔鍾意食沙律都覺得好味酸酸甜甜裏面又有青瓜好爽口,仲有好多生果喺裏面。香煎日本刺身帶子伴三文魚籽帶子非常新鮮,帶甜味。上面再加上三文魚子,鮮上加鮮。非常好味。避風塘XO醬原隻鮑魚蜆肉意粉估唔到佢嘅意粉煮得咁出色咁入味,食落去超爽口彈牙,蜆肉超大隻、鮑魚非常大粒,煮到剛剛好,唔會硬。食落去有照口同好重鮑魚味。澳洲金箔嫩牛柳非常高貴嘅牛柳,上面加咗一塊金箔,超有創意。連住喺澳洲嘅朋友都話未見過金箔放係牛柳上面。牛柳肉汁多,肉的脂肪比例均
餐廳除咗室內亦都有露天嘅地方,
但因為夏天熱我哋返又冷氣嘅層數。坐低後叫咗二人晚餐。

地中海特色小食拼盤
有4款地中海醬料,比你擦入迷你厚身薄餅入面,一定手機食先。

避風塘XO醬原隻鮑魚蜆肉意粉

澳洲金箔嫩牛柳
非常高貴嘅牛柳,上面加咗一塊金箔,超有創意。連住喺澳洲嘅朋友都話未見過金箔放係牛柳上面。牛柳肉汁多,肉的脂肪比例均衡,食落去非常嫩口。

日本芝麻芝士蛋糕
超濃芝麻味,上面再加啲新鮮青提水果,估唔到咁match就算食滯咗再食都唔會覺得濟。甜度適中。

來到此餐廳,點會唔叫成日短片見到的Magic & Alchemy Collection, 阿拉丁神燈cocktail - 一千零一夜

一嚟到侍應就會點火,跟住阿拉丁神燈,就會閃閃發光。未飲已經值回票價,非常夢幻打卡出片一流。當火燒完,店員更會幫你倒出果酒。飲落去甜甜地好易入口,好重熱情果及伯爵茶的香味。飲落唔會覺得好滯,反而好清新。
2025-08-21
2025-08-25 11 浏览
同男朋友去咗銅鑼灣Arcadia30樓,環境幾好一出lift就見到成個海景仲有日落照入嚟,幾舒服叫咗個Festival Dinner Set頭盤係黎巴嫩沙律同水牛芝士有石榴青瓜同幾款橄欖,味道幾清新鵝肝煎得唔錯配焦糖洋蔥多士,口感幾好帶子刺身幾鮮甜上面有三文魚籽同金箔,幾精緻主菜豬肋骨焗得剛好菠蘿莎莎醬幾開胃佢有特別日子有live music夜晚氣氛幾 relaxed適合傾偈見到有人慶生有簡單佈置,幾貼心整體食物同環境都幾滿意如果想嚟建議預早book窗邊位,黃昏時段幾靚
同男朋友去咗銅鑼灣Arcadia
30樓,環境幾好

一出lift就見到成個海景
仲有日落照入嚟,幾舒服

叫咗個Festival Dinner Set
頭盤係黎巴嫩沙律同水牛芝士
有石榴青瓜同幾款橄欖,味道幾清新

鵝肝煎得唔錯
配焦糖洋蔥多士,口感幾好

帶子刺身幾鮮甜
上面有三文魚籽同金箔,幾精緻

主菜豬肋骨焗得剛好
菠蘿莎莎醬幾開胃

佢有特別日子有live music
夜晚氣氛幾 relaxed
適合傾偈

見到有人慶生有簡單佈置,幾貼心

整體食物同環境都幾滿意
如果想嚟建議預早book窗邊位,黃昏時段幾靚

2025-08-17
庆祝纪念
生日
  • 美式豬肋骨配香辣菠蘿莎莎醬
2025-08-24 0 浏览
喺銅鑼灣發現咗一間超級靚嘅Rooftop餐廳,成個裝修超級漂亮好少女心,女仔一定會鍾意嘅🥰所以好適合慶祝紀念日同埋birthday嗌咗一個燒烤拼盤🍖量極其之大,裏便有燒牛肉,Rib,雞肉同埋蝦,成個set超級豐富,食得好滿足佢哋嘅沙律都好好味呀,一個Potion超級大,水牛奶芝士極濃賓同沙律葉同埋一啲水果溝埋一齊超級適配仲嗌咗一個甜品snow mountain 好好食😋 一開始會點着火燒一下裏面係蛋糕同埋雪糕🍦,成個Combination口感層次好豐富,真係幾推介吓

2025-08-23 0 浏览
充滿魔法的閨密下午茶💗感受仙氣滿滿的午後時光~再訪銅鑼灣很好打卡📸的酒吧餐廳 Arcadia,裝潢摩登滿有氣派,熱氣球打卡靚位很出片!料理以西式為主🍰下午茶時段有靚靚2人Tea Set 供應~加埋魔法系列Cocktails🍸絕對令人心眼眼!🌟秘密花園雙人下午茶套餐以雙層手提箱盛著~賣相靚💗鹹點有Beluga 魚子醬配小餅乾丶吞拿魚蟹肉塔丶火焰帶子仙露丶手撕豬肉三文治。另外甜點包括:熔岩比利時巧克力杯丶法式馬卡龍丶胡桃迷你蛋糕。整體味道不錯🥰仲好重本有魚子醬添!以$448/2人👉🏻這價格~實在性價比高!每日由15:00-18:00限量供應呢💗🌟 魔法Cocktails: DARK CHURCH 教堂造型裝飾~有大杯和小杯☕️意想不到的煙霧濃密繚繞~還沿着桌邊散落~超厲害的視覺效果~Cocktails以龍舌蘭丶黑咖啡和榛果調配~入口有濃厚的咖啡香!🌟 魔法Cocktails: 一千零一夜神燈造型也很別緻💗上枱時也很特別的點起小火焰~入口有熱情果甜香,挺易入口。🌟 香煎日本刺身帶子伴三文魚籽刺身鮮嫩彈牙好香口,加埋三文魚籽口感更豐富。🌟 香蒜蜆肉意粉蜆肉鮮甜惹味,蒜香味濃很不錯。🌟黑松露煙肉芝

🌟秘密花園雙人下午茶套餐

🌟 魔法Cocktails: DARK CHURCH

🌟 魔法Cocktails: 一千零一夜

🌟 香煎日本刺身帶子伴三文魚籽
刺身鮮嫩彈牙好香口,加埋三文魚籽口感更豐富。

🌟 香蒜蜆肉意粉
蜆肉鮮甜惹味,蒜香味濃很不錯。

🌟黑松露煙肉芝士薯條
份量挺多,香脆熱辣辣佐酒之選。

🌟生日優惠🎂
幾乎每枱都設了生日亮燈佈置🎂加埋靚靚花系佈置,實在係首選慶生餐廳。見到仲有好多生日優惠添!包括免費生日禮物「永生花禮盒」丶
壽星免費 Magic Cocktail丶6-8pm / 8-10pm 前慶祝生日晚餐~生日壽星免費任飲,同行其他人+$158/2小時任飲。另外還有全單8折,和免開瓶費(限兩人一支)。

2025-08-23 0 浏览
呢間打卡餐廳佈置很有特色,到處都是打卡熱點,啱晒三五知己嚟聚餐同打卡!因為今天落雨沒有到露天的天台樓層,那裏看開陽的海景更佳!受歡迎嘅二人晚餐,先來過意式薄切和牛薄片,加上醬汁,再來西伯利亞13年魚子醬非常鮮味,配上白酒一流,質素確實不錯!香煎日本刺身帶子半三文魚子,煎得剛剛好,配上特製醬料,清新易入口。澳洲B2金箔嫩牛柳為主菜,成片金箔鋪上牛柳上,非常矜貴,牛柳三成熟是我喜歡的熟度,非常鮮嫩,牛味濃郁好好食呀!避風塘XO醬原隻鮑魚蜆肉意粉,小小辣,惹味而且有特色!最後隕石芝士蛋糕為甜品,令今晚晚餐畫上圓滿句號!最後當然唔少得同朋友瘋狂打卡啦!#Arcadia #銅鑼灣美食 #香港美食 #hkfood #hkfoodie #hkfoodstagram #hkfoodlover #少女打卡餐廳 #打卡餐廳 #生日晚餐 #BirthdayDinner #BirthdaParty

避風塘XO醬原隻鮑魚蜆肉意粉,小小辣,惹味而且有特色!

最後隕石芝士蛋糕為甜品,令今晚晚餐畫上圓滿句號!
最後當然唔少得同朋友瘋狂打卡啦!

跟TT拍拖六周年在openrice看到這間餐廳很好打卡,所以就訂了這間餐廳,更安排了窗邊的位置~來到發現其實整間餐廳都非常好打卡,由門口到最盡頭,都是滿滿的中東風情滿滿的花裝飾,女生們都大愛了!這裡有套餐$999,在Openrice買了預付套餐是$886,便宜了$113單點其他飲品/食品更可有65折這餐廳的另一特色是酒類飲品每款都超好打卡!有哈利波特魔法主題及阿拉丁主題的特色雞尾酒,65折後其實蠻抵飲的又可以打卡!看到隔籬枱點的其中一款雞尾酒杯是有旋轉的小妹點了1001 Night的無酒精版本點了火打卡錄片很美口味是像雜果賓治好喝的套餐有2款前菜,選了香煎日本刺身帶子伴三文魚籽及香煎鵝肝配焦糖洋蔥吐司他們的擺盤都很精緻帶子新鮮甜甜的鵝肝也很厚creamy!!!!!煎得很香!地道黎巴嫩沙律配水牛芝士挺特別,醬汁是微酸,很開胃那水牛芝士奶味十分濃,小妹愛了這沙律也有果乾及水果主菜點了豬肋骨及煎魚好有霸氣的一道菜美式豬肋骨配香辣菠蘿莎莎醬!完全跟以往吃過的豬肋骨不同感覺,因為這個菠蘿莎莎醬酸酸甜甜辣辣,除了開胃,配著豬助骨吃出奇好吃!很夾!發現原來中東菜也很喜歡加芫荽香煎澳洲盲曹魚很大份!魚
跟TT拍拖六周年

滿滿的花裝飾,女生們都大愛了!

單點其他飲品/食品更可有65折

香煎鵝肝配焦糖洋蔥吐司  +  香煎日本刺身帶子伴三文魚籽

他們的擺盤都很精緻
帶子新鮮甜甜的
鵝肝也很厚
creamy!!!!!煎得很香!
地道黎巴嫩沙律配水牛芝士

地道黎巴嫩沙律配水牛芝士挺特別,醬汁是微酸,很開胃
那水牛芝士奶味十分濃,小妹愛了
這沙律也有果乾及水果

主菜點了豬肋骨及煎魚

好有霸氣的一道菜
發現原來中東菜也很喜歡加芫荽

香煎澳洲盲曹魚
很大份!魚肉很滑,鋪了芒果莎莎醬,也是甜甜酸酸辣辣的
底部墊了芫荽洋蔥藜麥

店家有幫忙為甜品裝飾

雖然望落麻麻哋
但最緊要食物好吃

還幫我們在熱氣球打卡位拍照

看到隔籬枱是慶祝生日的,餐廳有特定生日佈置

現場到了八點也有live show ,可以點歌哦

下次可以跟姐妹們來!特定日子女士購特色雞尾酒有買一送一優惠
2025-07-24