2023-05-28 850 浏览
☞ 沙田 ASAP As Simple As Possible ☜———————————————可一不可再🫠———————————————◊ 鹽燒牛脷香辣蕃茄煙肉意大利粉 ◊牛脷燒到好乾好韌,係咬唔開。蕃茄味好淡,個意粉係近乎冇味🫨美味程度: ㊣/5 ◊ 炭燒牛肩扒配露絲瑪莉燒汁意大利粉 ◊牛扒唔會煎過熟,但就冇咩肉香。燒汁同樣好淡😶美味程度: ㊣/5———————————————📍:ASAP As Simple As Possible沙田銀城街1-2 號置富第一城·樂薈地下G15-G20, G108號舖
可一不可再🫠
◊ 鹽燒牛脷香辣蕃茄煙肉意大利粉 ◊
牛脷燒到好乾好韌,係咬唔開。蕃茄味好淡,個意粉係近乎冇味🫨
美味程度: ㊣/5

◊ 炭燒牛肩扒配露絲瑪莉燒汁意大利粉 ◊
牛扒唔會煎過熟,但就冇咩肉香。燒汁同樣好淡😶
美味程度: ㊣/5
📍:
ASAP As Simple As Possible
2023-02-20
2023-05-20 627 浏览
同朋友一齊叫左兩個餐,其中一個意粉等左一個鐘都未黎,催左四次,比我們遲入嚟嘅食客都食完走埋。最後全部野食都已經食曬,嘢飲都飲完,但係都仲未黎,以後唔會再幫襯😠
2023-05-20
庆祝纪念
纪念日
2023-05-10 610 浏览
第一城都好多餐廳,諗黎諗去都唔知食乜好,最後都係想試下特別野,就揀左呢間試試。呢間餐廳嘅菜感覺有D中西Mix fusion。入到餐廳,座位都闊落,坐得都幾舒服,雖然係中午時間,但人流中規中矩,落單好快,上菜都好快,成個流程約十分鐘。雞肉蕃茄意大利粉意粉係熱辣辣,但意粉有D乾,份量算正常,但食完唔算太飽。醬汁味道可以,係預期中既味道,不過係好味嘅羅宋湯味道唔錯,都幾香濃,但無乜驚喜。整體感覺尚可,但價錢有些貴。

雞肉蕃茄意大利粉

羅宋湯味道唔錯,都幾香濃,但無乜驚喜。

整體感覺尚可,但價錢有些貴。
2023-05-08
2023-04-06 804 浏览
沙田ASAP餐廳設計簡潔,陽光充沛,餐飲選擇多,配搭得宜,最重要是食物質素高,份量足。各樣食物都比我想像之中出乎意料之外好,令我最意想不到的就是他的黑松露忌廉野菌湯,雖然一杯細細但真係好香濃,必點👍🏻🌟黑松露忌廉野菌湯好香濃,好滑,正,滋味🤤🌟鹽燒牛脷香辣蕃茄煙肉意大利粉蕃茄味好濃,酸酸甜甜,加上辣辣哋;意粉偏硬,係我鍾意食嘅硬度啦。牛脷好軟腍多汁,加埋啲香料很好吃😋。🌟香燒西班牙豚肉拼配脆羽衣甘藍配牛油果芝士醬豚肉一啲都唔韌,但就好薄身,蔬菜都好新鮮清甜,但份量就一般。

🌟黑松露忌廉野菌湯
好香濃,好滑,正,滋味🤤

🌟鹽燒牛脷香辣蕃茄煙肉意大利粉

🌟香燒西班牙豚肉拼配脆羽衣甘藍配牛油果芝士醬
午餐
見到OpenRice 咁多負評都驚驚地 但因為無其他選擇又一大班人 所以揀左呢間~係要讚下一大班人 空間係大 坐得幾舒服既~我叫左碟西班牙炒飯 ~d飯勁淋~無味~仲要係配魚柳 原諒我真係未食過配魚柳既西班牙海鮮飯 同埋 真係好難食 基本上成碟我都無食~男朋友叫左碟牛扒意粉 牛扒比我想像中好~但意粉都係好淋 可能迎合返香港人口味?!以後都唔會再黎呢間野食😓
係要讚下一大班人 空間係大 坐得幾舒服既~
和同事外賣午餐,今次選了ASAP As Simple As Possible。ASAP與一般西餐廳一樣供應飯、意粉及漢堡包等餐點,但見到餐牌有一欄目為「自選醬汁蛋蓋飯」,便被這類吸引了!點了份鹽燒牛脷蛋蓋飯配凍檸茶,透過第三方外送平台預訂,折實後價錢為$66.4。鹽燒牛脷蛋蓋飯,可選配日式咖喱汁/燒汁/蕃茄汁,我選了燒汁,感覺與牛脷的味道比較匹配!送餐來的時候,醬汁用另外的紙杯裝載,可於食用前才澆上醬汁,不怕醬汁於送餐過程中被白飯盡吸。牛脷的大小不太均一,只有4-5件左右,煮得未夠軟稔,稍為硬身。鹽燒牛舌帶淡淡鹹味,調味剛好。蛋蓋飯的滑蛋份量充足,完全覆蓋白飯,而且嫩滑帶蛋汁。在蛋蓋飯澆上燒汁來吃,燒汁香而不鹹,味道不錯。附有紅薑片,可清一清口腔,減輕一下醬汁的濃味。凍檸茶的茶底勉強合格,酸甜回甘度一般。蛋蓋飯的質素著實不錯,如配菜再好吃一點會有更高評價啊~~~
鹽燒牛脷蛋蓋飯

凍檸茶的茶底勉強合格,酸甜回甘度一般。

蛋蓋飯的質素著實不錯,如配菜再好吃一點會有更高評價啊~~~
2022-10-27
外卖送餐
2022-12-10 637 浏览
咖啡熱度永遠不夠熱,從來未見過咖啡只是暖的!你試過Starbucks  的熱咖啡只是暖的嗎?冲調水準必須改善!天氣冷更令人失望!服務態度合格,說話技巧需要大力改善,以配合價單水平。
冲調水準必須改善!天氣冷更令人失望!
服務態度合格,說話技巧需要大力改善,以配合價單水平。
2022-12-10
話等3個字,等左9個字,最後仲要漏,要再等多陣;番到屋企,一打開,啲野食又凍,又難食,擺明一早整好又攤左好耐,好失望,完全唔想再幫襯呢間野,原本見裝修幾靚,點知完全唔成正比。

2022-10-02
45 分钟 (外卖自取)
2022-08-13 1275 浏览
以往在此餐廳吃過几次,食物不錯,週六經過,不用等位,來個悠閒午餐。点了廚師推介——白酒忌廉煮青口配酸種包($117),另加$14,轉黑松露忌廉湯。先來忌廉湯,夠熱,味道正常,不過不失,只是杯上份量較少。再來主菜青口——-實在挺失望的,青口与忌廉汁微暖,一点也不夠熱,像是放了一段時間才送上来似的。好吃嗎?青口麻麻,汁液稀淡,似超市白汁包裝青口貨色,實在不願置評。草草不浪費,囫圇吞棗吃過了,趕快埋單走人。至於餐飲那橙汁,不提也罷。回家路上,我認真思考下次是否會再光顧呢…..

先來忌廉湯,夠熱,味道正常,不過不失,只是杯上份量較少。
草草不浪費,囫圇吞棗吃過了,趕快埋單走人。
至於餐飲那橙汁,不提也罷。

回家路上,我認真思考下次是否會再光顧呢…..
2022-07-01 1196 浏览
今天又去了探朋友, 由於外面大風大雨, 所以朋友就在附近商場買外賣回家吃了粟米忌廉餐湯前菜有湯飲,粟米忌廉餐湯香甜可口又夠creamy,好快成杯飲哂,好彩係細細杯飲完都不會太飽吉列西班牙豚肉滑蛋蓋飯豚肉肉質好嫩滑醃得好入味,吉列豚外層又炸得好脆,外脆內軟,熱辣辣,上層再鋪上滑蛋,好嫩好滑,入口即溶; 點埋咖哩汁,簡直完美配搭,好快就食晒

粟米忌廉餐湯

吉列西班牙豚肉滑蛋蓋飯
2022-07-01
2022-06-20 784 浏览
安格斯漢堡個個風格牛肉只有一個比五元大餅大少少 其實一個肉丸沒有分別,啲薯條又唔趣仲要凍上嘅!😣個沙律醬又多又酸,食完即刻胃都痛埋!仲收$85完全唔抵食!各位要三思!
各位要三思!
2022-06-20
2022-06-20 695 浏览
見面不如聞名不過唔知點解食評需要80個字有陣時啲嘢一張圖就已經可以表達晒啦所以你要我寫咁多個字我唯有喺呢度揼波鐘唔止夠80個字未呢如果未夠嘅我唯有再繼續講多幾句多謝
見面不如聞名
如果未夠嘅我唯有再繼續講多幾句
多謝
安格斯漢堡
2022-05-03 873 浏览
今日終於出太陽🌞天氣涼浸浸好舒服🍃食間靚餐廳🍴Tick-out Blue Tuesday🔥.吉列黑豚滑蛋蓋飯黑豚肉質好嫩滑 釀得好入味 熱辣辣 混埋啲滑蛋 入口即溶👅如果佢可以整埋好似蛋包飯咁就perfect 🍳安格斯牛肉芝士磨菇漢堡我食Burger 既牛肉一定要10分熟 依個符合到我要求 肉汁都好豐富 質素令我滿意🥰凍朱古力 依杯朱古力係我飲過最好食既朱古力!朱古力味濃郁 感覺似加咗奶先會咁香滑 唔會太甜 令人飲完一啖又一啖😋我絕對會為咗依杯朱古力再黎食🤣🤣
吉列黑豚滑蛋蓋飯

安格斯牛肉芝士磨菇漢堡

凍朱古力
2022-04-23 661 浏览
留左係屋企好耐好想出街食野,最後決定去平時食開早餐嘅地方之一 ASAP試下晚餐。前菜有湯飲,粟米湯甜甜地夠creamy 好快成杯飲哂~ 帶子黑松露野菌意粉 $130帶子有兩粒,裙邊有少少腥,口感都ok ge,野菌炒得幾香,意粉用橄欖油炒有啲偏乾,個人會鍾意creamy有汁個款,黑松露味就唔係幾食到😂咖喱牛肋骨蛋包飯 $86傳統日式咖喱絕對唔辣,不過撈飯幾香口,牛肋骨有啲肉會hi ,質素唔算好好,蛋仲如果多啲包晒成個飯就更理想~芝士粟米釀雞卷配香草蕃茄汁$128其實我唔太食得出佢包咗啲咩係裏面😂仲知就係雞髀肉,佢用新鮮蕃茄同芝士整嘅汁好開胃,仲有秋葵、椰菜花、薯蓉等蔬菜,係健康又好食嘅一個set 總結:價錢其實都相當於出面cafe咁,食物質素可以,但如果平啲CP值會再高啲評分(5⭐️為最高):環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️如果喜歡我地嘅餐廳食野情報就follow@我地 hkfoodie_90s_couple啦~

帶子黑松露野菌意粉 $130

服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️

2022-03-21 685 浏览
平時見這間餐廳的價錢都偏貴的,但望入去見個裝修同咪餐牌都幾吸引,今日就先試試ASAP早餐環境裝修都幾好,座位舒適,空間足夠$62牛油果炒滑蛋配法色麵包+香煎雞胸+自家製香腸+沙律擺設很吸引,香腸幾好味滑蛋嫩滑,配牛油果很新鮮很淋 沒有快要爛的感覺,加上洋蔥配菜,口感很好雞胸就感覺比較乾身,配上新鮮的番茄醬都ok沙律加左柚子汁,酸酸地很開胃$44吉列魚柳+牛乳炒滑蛋+牛油多士魚柳外層脆口,內裡嫩滑,滑蛋嫩滑,多士烘得唔夠

環境裝修都幾好,座位舒適,空間足夠

$62牛油果炒滑蛋配法色麵包+香煎雞胸+自家製香腸+沙律
擺設很吸引,香腸幾好味
雞胸就感覺比較乾身,配上新鮮的番茄醬都ok
沙律加左柚子汁,酸酸地很開胃

$44吉列魚柳+牛乳炒滑蛋+牛油多士
魚柳外層脆口,內裡嫩滑,滑蛋嫩滑,多士烘得唔夠
2022-03-21
早餐