2024-09-27
呢次去咗 Asok Thai Garden 喺荃灣食飯,真係幾滿意,成餐飯都好有泰國風味! 我叫咗幾道菜,當中最吸引我嘅係 香茅燒豬鞍。呢個豬鞍燒到啱啱好,外面燶香,內裡多汁,加埋香茅嘅味道,真係正到唔捨得停口。配埋一啲甜酸醬汁,好開胃 青咖喱雞 ($98) 都係唔錯嘅選擇,咖喱汁好香濃,椰奶味同辣味都調得好好,雞肉嫩滑,仲有碗白飯襯返,非常滿足。 另外叫咗 豬肉生菜包 ($108),生菜包住嘅豬肉好惹味,食落好清新,好適合用嚟平衡其他重口味嘅菜式。至於 馬拉盞炒通菜 ($88),真係好有泰國街頭小炒嗰種味道,香口又夠惹味,成碟都食曬。 成餐飯食完,真係滿意!無論味道同擺盤都做得幾好。喺荃灣搵到咁正宗嘅泰菜,真係開心。下次有機會會再嚟試多啲其他菜式!