這間餐廳位於銅鑼灣食肆林立的百樂中心餐廳以歐陸式設計理念為主 精緻典雅✨部分位置是沙發卡位 環境舒適闊落🛋️燈光偏暗 營造出高級浪漫用餐氛圍🌹𝚂𝚝𝚊𝚛𝚝𝚎𝚛🐖巴馬火腿沙拉卷用Para Ham 捲製火箭菜而成🌿廚師添加了黑松露作調味使沙律的味道更豐富🥗散發淡淡的菌香味🍄🧅法式洋蔥湯洋蔥經過抄拌後 䆁放強烈的焦香甜味🌟🌟廚師額外加了一塊有少量芝士的法式麵包🧀麵包完全吸收湯汁的精華🥖值得一試✨𝙼𝚊𝚒𝚗🍚鵝肝意大利飯意大利飯軟熟剛好 有咬口 呈現Al Dente的口感每顆飯粒都吸收了鵝肝醬的精華廚師更加入鴨肉粒🦆使整個口腔充滿香羶的鵝肝味十分推薦🌟🌟🐟蘋果茴香香煎鱸魚外層煎得金黃香脆同時保持肉質鮮嫩配搭茴香及蘋果蓉🍎使菜式多了一份酸甜味道外同時幫助中和煎魚的油膩感𝙳𝚎𝚜𝚜𝚎𝚛𝚝🍎蘋果金寶雪糕有兩款分別是 brown sugar and cinnamon 另一款是傳統的vanilla 🌱面上的蘋果是廚師特意加入冧酒及肉桂抄製而成 🍾使整體的肉桂芳香味道更為突出✨Crumble 是餐廳自家製成即使雪糕融化🍨底下的crumble 仍然口感香脆是餐廳的精心之作值得一試✨✨𝙳𝚛𝚒𝚗𝚔🍷自家調香料紅酒熱飲第
這間餐廳位於銅鑼灣食肆林立的百樂中心

十分適🈴️冬日飲用☃️
2022-12-12
鵝肝意大利飯
2022-12-13 45 浏览
今晚同朋友去銅鑼灣度食晚餐餐廳充滿着歐陸嘅情調,用咗淡黃嘅燈光非常之有氣氛鮮食餐前麵包,再配上黑松露蜜糖,輕輕塗在麵包上,便能豐富美食的香味層次。巴馬火腿沙律卷,巴馬火腿嘅鹹香,配搭着松露嘅香,再加上爽脆嘅沙律菜,味道多層次法式洋蔥湯,琥珀色的湯頭濃縮了深邃且具層次的濃郁香氣,加上酥脆麵包承載著金黃色誘人芝士,入口既甜味越來越顯著香煎鱸魚, 大蝦,帆立貝襯著蘋果茴香蓉,鱸魚那纖細柔嫩的觸感;緊接著大蝦,其緊緻彈口的肌理,好滋美,帆立貝,輕炙後散發曼妙燻香,與蝦同食,極致鮮甜,愈嚼愈有滋味,蘋果蓉酸酸甜甜非常之開胃,又解膩apple crumble, 配搭香軟蘋果,添上有如奶甜brown sugar galato,熱呼呼出爐的Apple Crumble,每一口都是能吃進肚子的滿足幸福。香料熱紅酒,肉桂濃厚香氣,搭配紅酒帶來的些許微醺感,一口下去絕對暖身又暖心

2022-12-13 43 浏览
Bacchus環境幾優静加上輕快既抒情歌曲,非常舒服,order12月既 set dinner幾豐富又岩口味。先來餐包,微熱又鬆軟,再配上松露蜜糖,甜甜地幾開胃!巴拿馬火腿沙律卷,topping放了白雪松露,味道好特別,味道唔會太搶又帶微微餘韻!再配有巴拿馬火腿配沙律菜,mix and match個平衡做得好好!咸香味配清爽沙律,又係特別開胃。法式洋蔥湯非常夠熱,飲落暖胃!味道幾濃帶清甜,配上香脆多士,keep到香脆感,還有芝士香味加持!幾滿足。鵝肝意大利飯,意大利飯口感濕潤,再有肉醉令整體更有咬口!調味有黑椒令味道更加惹味,主角鵝肝表層帶焦香,綿滑嫩嫩入口creamy香濃好正,而且幾厚切, 幾高質Apple crumble自家製既餅底夠香脆鬆化,topping既蘋果用了糖,肉桂粉調味,份外香濃,甜得自然夠爽唔會好膩,加分。Mulled wine加熱後再加玉桂,檸檬整體令味道更加香濃,好暖胃又健康!好有冬天情懷。

Bacchus環境幾優静加上輕快既抒情歌曲,非常舒服,

order12月既 set dinner幾豐富又岩口味。

先來餐包,微熱又鬆軟,再配上松露蜜糖,甜甜地幾開胃!

法式洋蔥湯非常夠熱,飲落暖胃!味道幾濃帶清甜,

配上香脆多士,keep到香脆感,還有芝士香味加持!幾滿足。

Mulled wine加熱後再加玉桂,

檸檬整體令味道更加香濃,好暖胃又健康!好有冬天情懷。
2022-12-13 463 浏览
成日都好苦惱諗邊到環境休閒又可以坐得耐😳約埋三五知己傾下偈,Bacchus 絕對係好選擇🤭🥖餐包已經整熱咗,暖笠笠。配埋黑松露🍯蜜糖,甜甜地,好好味😚🥗巴馬火腿沙拉卷用Parma ham包住沙律菜,剛好可以中和Parma Ham嘅鹹味👍🏼另外配上🧀芝士和🌸食用花點綴,令賣相更加吸引!🧅法式洋蔥湯入面有好多洋蔥絲,十分香甜。上面配上一塊鋪滿🧀芝士焗制嘅多士,即刻食會食到香脆嘅口感,亦可以完全將佢浸入湯入面,變淋咗之後,又係另一種風味~✨🥘鵝肝意大利飯 $458鵝肝煎得剛好,外面微微脆,入面軟滑👍🏼 意大利飯夠香濃,入面亦加了🦆鴨肉,飯質係我鐘意嘅偏淋口感👍🏼🐟蘋果茴香香煎鱸魚 $458鱸魚肉質嫩滑,配上鮮甜嘅帶子和肉質鮮甜爽彈嘅🦐大蝦,係一道美味嘅海鮮盛宴~不過略略覺得下面🍎蘋果蓉醬有少少偏甜~✨🍎Apple crumble 上層係rum加肉桂炒香嘅🍎蘋果,中層係🍨雪糕,兩份apple crumble 一份係🍨brown sugar cinnamon ice cream, 另一個係 🍨vanilla ice cream,最底層係佢地自家製crumble。我較喜歡vanilla ice c

🥖餐包
已經整熱咗,暖笠笠。配埋黑松露🍯蜜糖,甜甜地,好好味😚

🥗巴馬火腿沙拉卷

🧅法式洋蔥湯

✨🥘鵝肝意大利飯 $458

🐟蘋果茴香香煎鱸魚 $458

✨🍎Apple crumble
上層係rum加肉桂炒香嘅🍎蘋果,中層係🍨雪糕,兩份apple crumble 一份係🍨brown sugar cinnamon ice cream, 另一個係 🍨vanilla ice cream,最底層係佢地自家製crumble。我較喜歡vanilla ice cream,覺得vanilla 味較為特出,下面的crumble十分出色,就算雪糕溶咗都好,佢都依然保持十分香脆😳

🍷Homemade mulled wine
加熱咗嘅紅酒配上自家調制的香料,十分特別,飲完之後暖笠笠☺️

環境:4.1/5
燈光較為昏暗,十分relaxing, 好適合三五知己聊天。

服務:4.2/5
店員十分殷勤有禮,上菜時亦會為每一道菜作介紹👍🏼

食物:4.1/5
食物質素好好,會等你食完一道先會上另一道菜,唔使擔心一次過黎晒啲食物會凍👍🏼

Revisit: Yes
  • Apple  crumble
  • 鵝肝意大利飯
  • 餐包
  • Homemade mulled wine
哩間餐廳環境氣氛極好,地方唔大,但座位好private,令你有種Premium嘅專屬感每個月Dinner set嘅餐牌都會唔同,同大家介紹吓12月嘅餐牌($458/per set),可以book定同另一伴食聖誕大餐😚前菜Starter巴馬火腿沙律卷火箭菜同食用花好新鮮,外面以巴馬火腿包裹着成為沙律卷,再配上黑松露醬汁同芝士,靚得來又特別法式洋蔥湯塊多士好有心思地加左芝士焗過,洋蔥湯亦非常足料,非常不錯主菜 Main鵝肝義大利飯 Foie Gras Risotto意大利飯係用加左蘑菇同鴨肉做底炒咗先嘅飯煮成,加埋大塊又高質的鵝肝、多汁清甜的大蔥,食落口感份外豐富,味道濃郁蘋果茴香香煎鱸魚 Seabass w/ Apple, Fennel & Celery鱸魚外皮香脆可口,肉質鮮嫩,下面配左蘋果蓉的醬汁,令整體味道提升左一個層次。另外仲有帶子同埋大蝦,食菜好豐富甜品 dessert蘋果金寶 Apple Crumble佢嘅製作方法好特別,用肉桂同餅碎再加上Gelato而成,味道唔會太甜,有好香嘅蘋果肉桂味,絕對係good tryMood Wine自家調香料紅酒熱飲最後會跟一杯自家調配既moo

前菜Starter
巴馬火腿沙律卷

法式洋蔥湯
塊多士好有心思地加左芝士焗過,洋蔥湯亦非常足料,非常不錯

主菜 Main
鵝肝義大利飯 Foie Gras Risotto

甜品 dessert
蘋果金寶 Apple Crumble

Mood Wine自家調香料紅酒熱飲
最後會跟一杯自家調配既mood wine 作完結,飲完嗰晚一定瞓得特別香甜😚

2022-12-11 43 浏览
今日約咗朋友食飯,之前話過要請佢食餐好,揀咗呢間餐廳。我哋預先book咗位,被安排梳化卡位位置,相當舒服!揀咗晚餐,咩都有,幾豐富。首先有Parma Ham Salad Roll。以火腿少少鹹香,入邊包住沙律,又靚又好味!Franch Onion Soup法式洋蔥湯味道香濃,鍾意佢有好多洋蔥,好香!而且仲有熱辣辣嘅餐包!主菜揀咗較飽肚嘅Fole Gras Risotto!意大利飯調味唔錯,而且飯口感煙煙韌韌。我鍾意佢配鵝肝,煎得又香又好味!套餐仲有Crumble Homemade Mulled Wine,呢一個係熱酒,加咗檸檬酸酸地。甜品係Apple crumble, 蘋果味幾香。食完甜品圓滿的一餐。

2022-12-07 63 浏览
銅鑼灣搵到間高質西餐😍環境靚,而且梳化位坐得舒服,富有空間感。食物又靚又好食😋餐廳環境適合同朋友食飯,或慶祝生日、周年紀念等等。晚餐有前菜、湯、主菜、甜品及飲品$458起。首先有熱辣辣嘅麵包,麵包外脆內軟,夠香好味。前菜巴馬火腿沙拉卷,另外一個加$88揀咗海膽及蟹肉吐司。巴馬火腿鹹鹹地,入邊沙律菜新鮮又有沙律醬做前菜幾好!海膽、蟹肉多士各一件好。蟹肉滿滿、海膽鮮甜,面上仲有黑魚子,多士香脆。法式洋蔥湯🧅足料夠多洋蔥!面上配有一塊多士有蒜香味。主菜揀咗鵝肝義大利飯 $458及蘋果茴香香煎鱸魚 $458。鵝肝義大利飯,鵝肝大大件煎得香,好滿足😍 義大利飯軟硬適中,有香草味。香煎鱸魚仲有蝦、帶子。蝦爽口,帶子用上刺身帶子微微煎香。甜品蘋果金寶,一片片蘋果再配有餅乾脆脆,有聖誕裝飾。飲品係自家調香料紅酒熱飲,暖笠笠。

晚餐有前菜、湯、主菜、甜品及飲品$458起。
首先有熱辣辣嘅麵包,麵包外脆內軟,夠香好味。

法式洋蔥湯🧅足料夠多洋蔥!面上配有一塊多士有蒜香味。

甜品蘋果金寶,一片片蘋果再配有餅乾脆脆,有聖誕裝飾。
飲品係自家調香料紅酒熱飲,暖笠笠。

2022-12-04 67 浏览
最近工作壓力很大,真係要有啲ME TIME,同事介紹咗銅鑼灣呢間西餐廳話氣氛唔錯,啲食物又精緻,所以就黎試下。每月都有一個晚餐餐牌($438),分別有前菜,湯,主菜同一個甜品。另外都有啲西式的小食同埋好多酒類的選擇,啱同朋友飲返兩杯,呢到個氣氛都好啱三五知己傾計CHILL 下。前菜:大蝦特調雞尾酒海鮮杯精緻的雞尾酒海鮮杯,底層有新鮮爽甜的青口,配合加入洋蔥粒同青瓜粒的蕃茄醬及牛油果醬,清新開胃,特大爽口的蝦,加埋蔥絲做裝飾,令味道更濃郁。精選湯品:洋蔥湯加入蔥絲同麵包令平凡的洋蔥湯的味道變得更特別。主菜:北海道帶子海膽義大利飯 (推!)帶子上下兩面煎到金黃色,中間係清甜的刺身口感,加埋海鮮味重的三文魚籽跟鮮甜的海膽,日式的海鮮味道配上意式的忌廉義大利飯效果非常特別,食到停唔到口!甜蜜驚喜:香蕉朱古力日本卷蛋造型似法式甜品,鬆軟的蛋糕包住香甜的朱古力忌廉,每啖都帶有香濃的香蕉味,食落就似日式甜品,加埋士多啤梨味的POCKY,係今餐好好的結尾,非常滿足!
前菜:大蝦特調雞尾酒海鮮杯
精選湯品:洋蔥湯
加入蔥絲同麵包令平凡的洋蔥湯的味道變得更特別。
主菜:北海道帶子海膽義大利飯 (推!)
甜蜜驚喜:香蕉朱古力日本卷蛋
2022-11-28
  • 北海道帶子海膽義大利飯
2022-12-04 71 浏览
.之前試過呢間餐廳,覺得食物環境同服務都唔錯,今次再訪試咗佢哋嘅新menu ~ Sunday Roast半自助餐,有現切烤牛肉,同任食沙律、芝士、Cold Cut、熱食、水果甜品等。.🍽 Sunday Roast Semi-buffet $438/位(限時優惠$258/位).🥩 現切烤牛肉 (每位1份)牛肉表面烤到微微焦香,切開色澤粉嫩多汁,肉質有嚼勁牛味濃。配菜除咗蔬菜菇類,亦都跟英國傳統配上Yorkshire Pudding,外層帶點酥脆,可以蘸濃郁肉汁食。.🧀 芝士/ Cold Cut 芝士/ Cold Cut 有4-5款,煙三文魚口感油潤,風乾火腿肉質柔軟,唔會太多油脂,鹹香味濃。.🍝 熱食 熱食有大蝦意粉、雞扒兩款,估唔到意粉幾有驚喜!墨汁意粉滿滿蒜香味,大蝦亦好新鮮爽彈。.🍈 水果各款水果都幾新鮮,哈密瓜啱晒配風乾火腿一齊食( ˘ ³˘).🍪 甜品甜品主要係曲奇、朱古力之類,正常發揮。.🥂 The White Garden 附送餐廳嘅signature 無酒精飲品,以接骨木花作為茶底,再加入Ginger Ale同檸檬汁,味道清香微甜。.總括而言:餐廳走Casual Fine

🥩 現切烤牛肉 (每位1份)

🧀 芝士/ Cold Cut

🍝 熱食

🍈 水果
各款水果都幾新鮮,哈密瓜啱晒配風乾火腿一齊食( ˘ ³˘)

🍪 甜品
甜品主要係曲奇、朱古力之類,正常發揮。

🥂 The White Garden

總括而言:餐廳走Casual Fine Dining路線,環境優雅舒適,夜晚燈光氣氛唔錯。Buffet區唔算好大,但食完烤牛肉加埋其他嘢食都真係好飽,而且依家半自助餐做緊優惠,性價比高幾抵食*\(^o^)/*
今日又嚟到百樂中心搵食,位於9樓嘅呢間餐廳最新推出咗半自助餐☺️☺️餐廳定期都會推出唔同嘅菜單🥰最近呢個semi-buffet就做緊優惠,原價$438/人,呢到只係需要$258/人👍🏻👍🏻出面嘅自助bar沙律,前菜,甜品等任拎任食😝😝另外每人仲會有一份烤牛肉😍😍食物嘅完全係高水準😻😻🥩hand-cut roasted beef每客一份即切烤牛肉主菜😚made to order大約十分鐘內備好😌😌牛肉方面烤至接近全熟,唔只至唔鞋😜仲充滿炭香,配合伴碟蒜粒食用口感多層次🥰🥰buffet 部份能夠呼應英倫傳統主題,食物配搭令我諗返起英國讀書嘅日子😝😝偶然去下午間烤肉派對,靜靜飲返幾杯再去睇波😙餐廳咁優美寧靜嘅環境下歎個buffet,又係一番享受🙌🏻自助區域唔算好大,備取份量唔多恰好映襯出refill嘅迅速😍而且食物溫度控制更佳。沙律、水果、包點各項都照顧到👍🏻👍🏻🥢Smoke salmon, cold cut & cheese platter以煙燻三文魚作主調,伴以spanish ham,salami😙pepperoni等火腿,加上數款芝士,自創獨特嘅肉食拼盤啦😌😌🥢Salad Bar & Fr

🥩hand-cut roasted beef

🥢Salad Bar & Fresh Fruit
咀饞少少😚都可以將意式辣腸同薩拉美腸都加入麻醬沙律🥰🥰生果方面今日嘅西柚特別甜,蜜瓜亦夠曬多汁😜😜

🥢Signature Drink, The White Garden
接骨木花茶mix Ginger Ale,再滴入檸檬汁,飲落十分清雅🥺真係picute到置身純白花園嘅淡然🎉🎉
🍴十月晚餐 $438 另收加一 (9.5/10)🍴麵包 餐湯 (9/10)麵包有兩種法包,一種係比較鬆軟,另外一種係有芝麻香氣同埋比較有口感,醬汁係陪咗松露蜜糖醬,蜜糖嘅甜配上松露嘅香,超級好食!是日餐湯洋蔥湯,有好多洋蔥絲煮到好軟身,洋蔥湯比較清香,只係用咗牛肉去煮有少少牛肉嘅香氣!好飲!🍴 大蝦特調雞尾酒海鮮杯 (8.5/10)蟹肉下面鋪滿左蕃茄醬兩隻青口同埋牛油果醬,大蝦爽好鮮甜又鹹味, 青口好多好彈牙,配上新鮮蕃茄蓉同埋牛油果醬真係好清新,好好食!🍴 義式牛肉他他配黑松露醬 (8.5/10)牛肉他他切粒粒,入口非常嫩滑,唔會有腥味,食落去有啲似吞拿魚咁?黑松露醬好香濃,又有忌廉嘅香味!🍴 大廚即製香煎蟹肉餅配香辣蒜奶油 (10/10)入邊超級多蟹肉,鹹鮮十足,配上香辣嘅蒜蓉奶油,非常香濃Creamy,又大有蒜嘅香氣,好有層次,好好食!🍴 北海道帶子海膽意大利飯 (10/10)帶子有三大粒,煎到啱啱好非常鮮甜,加上海膽嘅濃郁,魚子嘅鹹香,意大利飯煮得啱啱好,忌廉好香濃有奶香,撈埋一齊鹹鮮甜集於一個飯裏邊真係冇得輸!好好食!🍴 葱蒜安格斯牛柳卷 (9/10)牛柳知道三成熟,非常之嫩
🍴十月晚餐 $438 另收加一 (9.5/10)

🍴麵包 餐湯 (9/10)

🍴 大蝦特調雞尾酒海鮮杯 (8.5/10)

🍴 義式牛肉他他配黑松露醬 (8.5/10)

🍴 大廚即製香煎蟹肉餅配香辣蒜奶油 (10/10)

🍴 北海道帶子海膽意大利飯 (10/10)

🍴 葱蒜安格斯牛柳卷 (9/10)
牛柳知道三成熟,非常之嫩滑,薯蓉都好細滑,好有薯味,加上蔥蒜一齊食,真係好香好滋味!

🍴 香烤寶雲酥羊架 (9/10)
羊架煎到三成熟,肉質軟腍,又有羊味,一啲都唔會太臊,好食!松露同蘑菇都好好食,啲配菜都煮得好好喎!

🍴甜品 (8/10)
朱古力蛋糕,朱古力好香濃,一啲都唔甜,苦中帶少少微甘,中間有層榛子醬,為濃郁嘅朱古力,加上榛子嘅香滑香氣,仲有紅莓去開胃,好好食!

推薦指數: 9/10
基本上每一樣嘢都好好食,好精緻,出菜係比較慢,證明每一樣嘢都係新鮮去煮,服務好好,環境都好有格調,好適合同一班friend情侶約會,真心好高質好有誠意,推薦!
2022-11-25 45 浏览
Bacchus,喺羅馬神話入面係一個酒神。銅鑼灣百樂中心好多餐廳,俾呢個名吸引咗就去試一試啦,貌似平平無奇既門口天花裝晒假樹葉,右手邊擺咗一大個金閃閃既酒桶,仲擺咗一疊餐廳卡片係到,造工好靚好似塔羅牌呀!入到餐廳見到裝修上下過一番苦工,百樂中心既餐廳環境唔會話好大,但裝飾到的確有去咗意大利既感覺,一遍金碧輝煌,加埋柔和既橙色同綠色令人感覺豪華得黎好舒服。每張枱放上一眼百葉簾變色觸控燈,令環境更加顯得浪漫。企係Bar枱後面既女職員著起一套意大利waitress裝,餐廳果然夠認真。我地叫左2個set dinner,包含前菜、湯、main同一個甜品,每位 $438+10%。先上麵包個汁好似係黑松露蜜糖汁,幾特別,麵包鬆軟大蝦特調雞尾酒海鮮杯大蝦彈牙啖啖肉,加上牛油果同辣汁美味非常洋蔥湯非常多洋蔥非常濃味,仲有一大堆好似蒸魚上面既青蔥,餐廳冇得選擇要咩湯品,本人好中意飲,但建議餐廳可以準備多一款湯俾怕洋蔥味既朋友仔北海道帶子海膽義大利飯餐廳用心製作,有2粒帶子,海膽新鮮,仲有少少三文魚籽、紫菜同芝麻,Risotto既硬度亦剛好香烤寶雲酥羊架羊架抹上厚厚一層芥末醬,同羊既騷味非常配合,伴碟既蔬菜
Bacchus,喺羅馬神話入面係一個酒神。

每張枱放上一眼百葉簾變色觸控燈,令環境更加顯得浪漫。

先上麵包
個汁好似係黑松露蜜糖汁,幾特別,麵包鬆軟

大蝦特調雞尾酒海鮮杯
大蝦彈牙啖啖肉,加上牛油果同辣汁美味非常

洋蔥湯

北海道帶子海膽義大利飯

香烤寶雲酥羊架
羊架抹上厚厚一層芥末醬,同羊既騷味非常配合,伴碟既蔬菜非常新鮮

Opera Cake
中間一層橙味蛋糕,加上厚厚既朱古力層,好正,童年回憶出晒黎
2022-11-22 1209 浏览
銅鑼灣百樂中心不嬲餐廳多,今日試咗喺九樓嘅Bacchus, 一間裝修得好靚帶少少嘅歐陸風情西餐👩🏻‍🌾 餐廳每張台都勁闊落,梳化🛋好舒服好大張,燈光都溫和舒服,仲有兩間房可以包廂,每張枱有支枱燈🔮 開埋嚟影相啲光線折射超靚,整體感覺有優雅又有格調✨一坐低已經有籃麵包🥖 每人有兩款,麵包好軟熟暖暖地,配佢自家嘅黑松露蜜糖醬🍯好夾同香Dinner Set $438/ 位 +10%🍸前菜揀咗有大蝦特調雞尾酒海鮮杯,用cocktail 杯裝住勁大隻蝦🦐喺面好精緻,大凍蝦啖啖肉亦彈牙冇腸👍🏻 以為下面只係得墨西哥蕃茄牛油果沙律🥗點知一吉落去仲有兩隻青口🤭 好足料另外其實仲有三道前菜選擇,分別係義式🐮牛肉他他配黑松露醬/ 大廚即製香煎蟹肉餅🦀配香辣蒜奶油/ 煙薰芝士牛肉卷🥣精選湯品係洋蔥湯🧅呢個湯最麻煩係要用牛油炒洋蔥嘅時候需要花費比較長時間令洋蔥焦糖化而出到嗰種洋蔥嘅甜味,呢碗就做到😋個湯連埋一絲絲嘅洋蔥一齊食,少少酸得嚟又甜甜地,中間仲加咗一塊法國麵包🥖浸住嚟晒個湯嘅精華好濃郁🍥北海道帶子海膽義大利飯好正宗嘅risotto , 飯粒好有咬口,吸收晒個醬汁好入味,三隻帶子煎得剛剛好好嫩滑,加埋

Dinner Set $438/ 位 +10%
另外其實仲有三道前菜選擇,分別係

🥣精選湯品

🍥北海道帶子海膽義大利飯
好正宗嘅risotto , 飯粒好有咬口,吸收晒個醬汁好入味,三隻帶子煎得剛剛好好嫩滑,加埋兩大片嘅加膽同三文魚子食,個飯好鮮甜好好食🫠

🐐 香烤寶雲酥羊架
羊架大約煎到7~8成熟煎封肉汁🥩保持到軟嫩多汁,唔會過火變得太有嚼勁,
配埋羊架唔少得辟羶秘密武器,就架芥末籽😆 配菜方面仲有大蔥,蘑菇同蘆筍,煎得都好香甜juicy

🍰 甜蜜驚喜
係Opera cake, 法式甜品經典之一。蛋糕層次分明,中間杏仁海綿蛋糕、法式奶油霜、🍫黑巧克力漿,仲有層橙皮🍊增加口感層次,清爽而不溜

2022-11-21
  • opera  cake
  • 北海道帶子海膽義大利飯
2022-11-21 43 浏览
番工番得咁辛苦,今日收工諗住慰勞一下自己,去完銅鑼灣sogo血拼之後,就搵左呢間Bacchus食下高級西餐。入到黎,見到呢度嘅環境真係好靚呀。白色牆身有d突起嘅浮雕,好有宮庭感。櫈同梳化係用左橙黃色,sharp得黎,有d復古嘅感覺。餐枱上面有個好靚嘅枱燈,會影射番一條條嘅光線落枱面,好似花咁。好靚,非常適合打卡。我一個人黎食,就揀左個Dinner set。個set包左一個starter, daily soup,main同dessert Starter 我揀左Cheese & Beef Roll,賣相非常精緻。牛肉入面都有芝士,好好味。Main我揀左Garlic & Scallion Beef Roll,牛肉嘅肉質好軟稔,好有牛味。有d露筍、菇等等做配菜,感覺幾健康。我最中意就係個甜品,賣相好靚,d cream都好好味。

我最中意就係個甜品,賣相好靚,d cream都好好味。
2022-11-21 45 浏览
今日同朋友來到銅鑼灣食西餐,入到來門口見到裝修十分雅致,用燈光營造了氣氛,十分合適情侶前往。這裡每個月,廚師都會設計一set套餐出來,我們點了本月的套餐。前菜先來個面包 配 黑松露醬,面包有咬感,配上黑松露醬幾鮮甜特別。跟住仲有大蝦特調雞尾酒海鮮杯,用雞尾酒杯盛裝此菜,蝦肉新鮮美味,配上穿牛油果泥,將所有配菜的味道昇華了一個等級,十分喜歡此味道。湯品是洋蔥湯配上蒜蓉包,洋蔥湯濃濃的,好像配上了牛肉湯濃郁,蒜蓉包泡軟在湯度,浸透包身,滋味無窮。主菜要了蔥蒜安格斯牛柳卷,呢個都好好味阿,佢有幾個醬汁系度,同埋仲有干椒碎粉系度,一定要點完個醬汁再黏d干椒碎粉搭配去食,將個牛柳卷的味帶得好出,啖啖肉,啖啖美味。甜品是「甜蜜驚喜」,今日是提拉米蘇,擺盤十分靚,鬆脆的配上凍凍的雪糕,口感細膩飽滿,作為完結的留甘,是為圓滿。