2023-04-28
今日約咗朋友去食放題,但今次係食牛扒放題真係未試過牛扒都可以食放題。我要挑戰吓自己食咗幾多塊牛扒?去到打開Menu都見到,其實唔係淨係牛扒嘅,仲有羊、雞主食,另外仲可以升級揀牛肉主食組合。先講個前菜係,是自助形式嘅,有海鮮翡翠螺,每隻都大大粒肉好好味又多肉,仲有青口、凍蝦添擺晒喺度任食,味道鮮甜,肉質爽口;仲有南瓜湯好好味,味道濃郁,亦都有沙律油羽衣甘藍、西生菜啊沙律菜啊任你食, 入口新鮮清甜,腸胃大開,食慾大增。今次點左日本Umai Mugi 麥Bell燉牛面頰,牛面頰烹調得肉質好軟綿,入口好重牛味而且肉汁豐富,份量都算大份,配菜紫薯好甜、蔬菜新鮮。留到今日嘅另一主角牛扒,先來一碟,紐西蘭西冷牛扒,五成熟剛剛好,入口稔滑,香噴噴嘅牛咪,切開時肉汁流出來,正。當然食咗塊唔夠啦,係我差唔多食完牛扒之際,店員已經即刻問我需唔需要再落order喇,態度親切殷勤,我當然要品賞多一塊啦!再來仍然是好美味,水準幾好,今次追加冇配菜,份量剛好。烤羊西冷配阿根廷青醬,呢度粗又係好好味,鍾意食羊嘅一定要試吓,入口有少少香嘅羊扒,不會有太蘇羊味道,薄薄的一片再加少少個青醬,味道調校得啱啱好,令我不禁追加品
再來仍然是好美味,水準幾好,今次追加冇配菜,份量剛好。
烤羊西冷配阿根廷青醬,呢度粗又係好好味,鍾意食羊嘅一定要試吓,入口有少少香嘅羊扒,不會有太蘇羊味道,薄薄的一片再加少少個青醬,味道調校得啱啱好,令我不禁追加品賞了兩碟。
小食有好多選擇,其實都已經幾飽,所以脆炸薯棗合我心意,薯棗細細粒易入口,脆卜卜,不油膩。
去到甜品呀重頭戲有Movenpick 雪糕仲要任食,再加上泡芙雪糕、仲有好多唔同類型嘅cake可以俾你任食,食到我停唔到口個肚飽晒。今次牛扒放題非常滿足,cp 值超哂班。