2024-10-01
同朋友嚟咗呢間酒吧🥃餐廳🍽️飲嘢兼食晚餐🤣Bellissimo 喺意大利文🇮🇹仲以為係意大利🇮🇹餐廳,不過好似寫住係美國菜🇺🇸,咁到底 American Cuisine 🇺🇸 有啲乜嘢?如果要講就真係多囉真係有排講所以如果有興趣可以自己上網睇睇最好睇英文咁會詳細好多 🤣$88 Mojito - Rum, Fresh Lime, Fresh Mint & Sugar:不嬲都鍾意飲 Mojito,有啲地方做得好有好多地方做得普通,簡單講呢度嘅Mojito做得好飲👍$54 Sparkling Water:問店員妹妹有冇 San Pellegrino,佢話有,我不嬲鍾意飲呢個牌子🤣$78 MoMo - Nepalese Steamed Dumplings Pork Or Chicken:「尼泊爾🇳🇵蒸餃子🥟」依家喺香港越嚟越多小店有得食,可能係多咗尼泊爾🇳🇵餐廳員工有關係🤣;我哋揀咗「豬肉味」,呢個「蒸餃子🥟」好食喎,仲可以沾一碟淺橙色嘅醬汁好似係加咗啲蕃茄汁辣椒汁 coriander 等香料造成嘅醬汁,食得更加惹味🤣$128 Pepperoni Pizza - Italian Tomato,
$128 Pepperoni Pizza - Italian Tomato, Pepperoni & Mozzarella (Add Chicken $25 Calamari $30):呢個 pizza做得比較厚身同傳統嘅意大利🇮🇹 pizza 有分別不過又係出奇地好食喎🤣,除咗Pepperoni 我哋仲加咗雞肉同魷魚,更加豐富,更加好食🤣
$68 Alex's Edamame - Toasted Garlic & Chilli:枝豆 エダマメ 我比較少喺香港食但係喺日本🇯🇵同日本朋友🇯🇵一齊飲酒嘅時候真係食唔少,一般都係煮熟然後沾鹽食,呢間餐廳 加咗蒜頭辣椒輕輕炒香,竟然又出奇地好食喎🤣
我哋跟住再番兜 $78 MoMo 雞肉味,因為呢度嘅「尼泊爾餃子🥟」真係好食 😋
$78 Spiced Chicken Skewer:烤雞串甜甜哋鹹鹹哋好似有啲醬油香味烤得幾好食🤣
呢度仲冇加1添,真係好抵食🤩;尼泊爾🇳🇵同菲律賓🇵🇭員工都好好服務🤣