3天前 88 浏览
2024年10月24日 星期四今日難得同老婆一齊早收工,可以就去咗旺角行吓街,順便食埋飯先再返屋企喺朗豪坊見到呢一間新餐廳,應該開張咗冇幾耐,就決定入咗去試吓,見到裏面嘅裝修好似置身於韓國嘅街頭咁,周圍貼滿咗韓國明星嘅海報,一枱一凳都好似係韓國街頭小店用嘅款式,好有氣氛餐牌上面有好多食物選擇,講得出嘅韓國食品都有提供,價錢唔算太貴,最後我哋決定要咗幾款食物同一個鍋,再加飲品等咗一陣首先嚟到嘅係飲品,分別係士多啤梨牛奶梳打同凍柚子茶,個梳打有好濃郁嘅士多啤梨香味,同牛奶梳打好夾,酸酸甜甜幾開胃,而柚子茶就唔會太甜,飲完之後好潤喉,啱晒食完炸嘢之後再飲之後食物開始陸續送到,有炸豬扒紫菜包飯,份量都唔細,每一嚿包飯都包得好大嚿,裏面塞滿咗餡料,包括紅蘿蔔絲、蛋、青瓜同炸豬扒,食落去味道好豐富,唔會太過油膩,外面嘅紫菜都幾脆口跟住當然有食韓國菜唔少得嘅炸雞,我哋要咗一份冇骨炸雞,蜂蜜牛油口味,每舊雞都幾大件,雞皮脆卜卜,裏面嘅雞肉仍然保持嫩滑,再加上出面有蜂蜜牛油醬汁,食落去好惹味,食到停唔到口,而且餐廳仲有提供醃蘿蔔,令到食炸雞之餘,食返醃蘿蔔平衡一下口腔嘅味道呢個係馬鈴薯煎餅,煎得好香口,
2024年10月24日 星期四

呢個係馬鈴薯煎餅,煎得好香口,煎餅嘅邊煎到脆卜卜,而且咬落去馬鈴薯絲好似芝士咁可以拉出嚟,而且份量都唔少,兩個人食足夠有餘

最後有牛肉涮涮鍋,牛肉同芽菜堆到成座山咁高,仲有冬菇、年糕同大葱添,真係勁多料,兩個人完全食唔晒!!性價比非常高,牛肉淥到岩岩熟,唔會太韌,而下面既芽菜同生菜就吸收晒肉汁,最後我哋無辦法之下都食凈左少少,實在係太飽

最後埋單一千蚊有找,食左勁多野,當去左一轉韓國食飯都抵
2024-10-24
2024-10-28 1039 浏览
繼上次吃過50cm海鮮鍋仍念念不忘🥰這次就去試試旺角新開張分店推出的新菜式🥢還有一些套餐供客人選擇😍同樣也是由韓國人主理韓國地道料理🇰🇷環境一如以往都是韓式大牌檔為主題無論食物及環境都很有心思及特色海鮮三合 $340🐙🦐🦪🐷鍋物原來是屬於乾鍋,海鮮擺盤視覺上非常震撼🤩,一上枱所有食材未煮熟的🫣,鍋裡放滿多款的海鮮包括鮑魚,扇貝,大蝦,原隻八爪魚,還有大量五花肉,黄豆芽,泡菜及蔥等份量十足💯,這次選擇辣度是少辣🌶️,吃了很多片五花肉也不感到油膩,底部芽菜吸盡醬汁精華,最窩心是有專人幫忙烹飪,愈吃愈惹味很滿足😋套餐E(3-4人)$408牛肉紫菜飯卷🐮🍣紫菜飯卷切開10件,餡料包裹著牛肉🐮,紅蘿蔔🥕,青瓜🥒,黃瓜及蛋等多款配料,表面灑上芝麻,味道及口感非常豐富泡菜煎餅🫓上次吃過海鮮煎餅已非常喜歡,今次就試試泡菜煎餅,煎餅外層也是煎得非常香脆,有泡菜洋蔥口感,蘸上醬汁一起吃,味道酸酸辣辣很開胃😆排骨鍋 +$60賣相吸精🤩,用3大條肋骨堆砌成山狀,排骨吸滿醬汁很入味,肉質軟腍很容易骨肉分離,蘸上芥末汁吃起來味道惹味😋,鍋裡有少量煙韌的年糕,馬鈴薯一口咬下很軟淋,還有娃娃菜大豆芽,整體味道濃郁美味🤤
繼上次吃過50cm海鮮鍋仍念念不忘🥰

牛肉紫菜飯卷
泡菜煎餅
排骨鍋
2024-10-11 1595 浏览
最近我到訪左一間人氣韓國餐廳,而家已經喺旺角朗豪坊開咗分店‼️真係急不及待想去拜訪一下😍進入餐廳的瞬間,濃郁的韓國氛圍立刻撲面而來,餐廳嘅佈置時尚又有特色!今次同朋友黎到,一定要叫餐廳最特色最出名嘅嘢食嚟試吓,包括有海鮮煎餅,海鮮三合,生菜包肉同埋蜂蜜黃油炸雞🍗🤤仲叫咗一杯提子碳酸水試吓🍹首先是海鮮煎餅,金黃酥脆的外皮讓人垂涎欲滴,裡面滿載著新鮮的海鮮,每一口都有豐富嘅八爪魚🐙感受到海鮮的鮮美,搭配上特製的醬料,更是增添了風味,真係必叫之選!主菜當然係最出名嘅海鮮三合🦐 有唔同種類嘅新鮮海鮮,包括鮑魚、蝦、扇貝同八爪魚🐙 咁多種類都有齊,真係口感豐富😋搭配上香濃的醬汁同泡菜,真係惹味☺️ 仲有非常慷慨嘅五花腩肉🥓油脂均勻又薄片,好食🫰🏻仲有專人服侍幫手烹煮食物🥰好貼心!生菜包肉亦都係韓國比較經典嘅菜式🥰啲肉真係非常慷慨‼️嚟到嘅時候我都‘嘩’左一聲😂 真係食到飽!鮮嫩既肉片與新鮮的生菜包裹在一起,口感清新,搭配上特製的醬料,讓整個味道層次更加豐富,十分開胃😊炸雞就唔洗多講啦😆韓國餐廳必食之選!今次叫咗半份蜂蜜黃油炸雞,外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩,甜蜜的蜂蜜與香濃的黃油完美結合,有種難以抗拒的誘惑

炸雞就唔洗多講啦😆韓國餐廳必食之選!今次叫咗半份蜂蜜黃油炸雞,外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩,甜蜜的蜂蜜與香濃的黃油完美結合,有種難以抗拒的誘惑。每一口都讓人感受到幸福的滋味,絕對是必點的美食🤣

餐廳嘅碳酸水都幾大杯同好好飲!我點了一杯提子碳酸水,清爽的口感讓整個用餐體驗更加完美。微微的酸甜味道,恰到好處地解膩,讓人感受到一絲清新🍹
2024-10-06
  • 海鮮煎餅
  • 海鮮三合
韓國料理係我喜歡吃嘅食物,加上又去完韓國,所以都想搵韓國餐廳試吓。今次去咗旺角朗豪坊10樓新分店嘅 ,品嚐韓國人主理嘅地道韓國料理 ~餐廳設計好特色,環境好似置身於大排檔一樣,色彩繽紛,加上紅色枱櫈相當搶眼,必到打卡韓國餐廳!餐牌上有好多特色嘅韓國菜式,包括海鮮三合、燉排骨、涮涮牛肉鍋、炸雞、蟹油蝦蟹、海鮮煎餅、紫菜包飯、湯麵/粉絲等等,款款都非常吸引。玫瑰醬燉排骨       $230見到都令人視覺震撼!份量十足嘅排骨拼成一座巨型山,排骨以多小時熬製,肉質細嫩入味,容易拆件方便進食,淋上玫瑰醬汁,特別滋味,配搭爽口芽菜,吸入玫瑰醬汁,好夠味,越食越想食,非常濃郁美味,必食推介!海鮮煎餠      $148去韓國餐廳必吃嘅海鮮煎餅,呢度煎餅除咗有海鮮之外,仲有好多翠綠鮮爽嘅蔬菜,所以食起嚟較清爽,唔會覺得油膩,海鮮蝦同八爪魚好鮮甜,煎餅香脆可口,沾上韓國醬汁更美味。甜辣炸雞配香腸年糕串 (半份)     $140呢款係無骨嘅炸雞,韓國雞肉味道香濃,質地嫩滑唔乾身,肉汁豐富,炸得好香口,外脆內軟,外層嘅甜辣醬,微微甜辣味,食落超鬆化。依度嘅炸雞有獨門技巧製法,炸出嚟唔油膩,鮮嫩多汁又酥脆
韓國料理係我喜歡吃嘅食物,加上又去完韓國,所以都想搵韓國餐廳試吓。今次去咗旺角朗豪坊10樓新分店嘅 [Bingo & Cook],品嚐韓國人主理嘅地道韓國料理 ~
玫瑰醬燉排骨       $230
玫瑰醬燉排骨

海鮮煎餠      $148
海鮮煎餠
甜辣炸雞配香腸年糕串 (半份)     $140
呢款係無骨嘅炸雞,韓國雞肉味道香濃,質地嫩滑唔乾身,肉汁豐富,炸得好香口,外脆內軟,外層嘅甜辣醬,微微甜辣味,食落超鬆化。依度嘅炸雞有獨門技巧製法,炸出嚟唔油膩,鮮嫩多汁又酥脆。炸雞配香腸年糕串好特別,韓國香腸味道都幾好,食到肉味濃,而年糕口感黏糥,帶點煙韌,值得推薦。
甜辣炸雞配香腸年糕串 (半份)
烤牛肉水冷麵         $128
韓式冷麵口感好清爽,牛肉嫩滑,生菜同麵條爽口,湯底清甜,配埋熟雞蛋一齊食,多重滋味,食完炸嘢再食冷麵降溫幾好。
烤牛肉水冷麵

飲品點左依幾款  :  藍檸檬碳酸水 $40、芒果碳酸水 $40、蜂蜜大棗茶  $28 及 可樂 $20。碳酸水帶少少酸甜味,口感好fresh,蜂蜜大棗茶,清甜可口,滋潤養生。
2024-10-10
玫瑰醬燉排骨
海鮮煎餠
甜辣炸雞配香腸年糕串 (半份)
烤牛肉水冷麵
  • 甜辣炸雞配香腸年糕串
  • Bingo特製紫菜包飯 (芝士及牛肉)
  • 藍檸檬碳酸水
  • 芒果碳酸水
  • 蜂蜜大棗茶
2024-10-05 1293 浏览
同朋友去旺角食飯,最方便當然去朗豪坊。最近還新開了一間韓國菜餐廳,裝修充滿韓風,很有🇰🇷韓國路邊攤的風味,好適合打卡,氣氛很好。餐點選擇不少,更有不少優惠套餐選擇,性價比好高。.🐮牛肉涮涮鍋 $335涮涮鍋份量十足,有很多牛肉片,而且肉質嫩滑,牛味香濃。入面還有不少配料,包括:年糕、芽菜、冬菇、雜菇、蔬菜、蔥、紅蘿蔔絲等,十分豐富。我們還加了韓國拉麵,吸收了湯汁更美味。而且店家還貼心有不同辣度選擇,照顧到不同人需要。.🐥蜂蜜黃油無骨炸雞 (半份)$130食韓國菜,當然少不了炸雞。炸雞新鮮炸起好香脆,味道甜甜地,內層肉質嫩滑又多汁,每一口都好美味。而且無骨,方便進食。.✨海鮮煎餅 $148煎餅煎得剛剛好,外層微脆,口感不油膩,而且十分足料,還有不少海鮮,例如:蝦、魷魚等,十分推薦。.🦐炸蝦紫菜包飯 $75紫菜飯卷入面有滿滿的配料,例如:香脆彈牙的炸蝦、黃瓜、蘿蔔絲、雞蛋、青瓜、米飯,每口都大滿足。.🍊柚子茶 $28味道酸甜美味,充滿香氣。.🍓Strawberry Milkis $40🥭Mango Milkis $40充滿士多啤梨、芒果果香,配上乳酸,酸甜又開胃。

🐮牛肉涮涮鍋 $335

🐥蜂蜜黃油無骨炸雞 (半份)$130
食韓國菜,當然少不了炸雞炸雞新鮮炸起好香脆,味道甜甜地,內層肉質嫩滑又多汁,每一口都好美味。而且無骨,方便進食。

✨海鮮煎餅 $148

🦐炸蝦紫菜包飯 $75

🍊柚子茶 $28
味道酸甜美味,充滿香氣。
🍓Strawberry Milkis $40
🥭Mango Milkis $40
充滿士多啤梨、芒果果香,配上乳酸,酸甜又開胃。
3天前 0 浏览
呢間餐廳以懷舊韓式路邊攤風格為主題,讓大家猶如置身係韓國街頭中🇰🇷食物種類選擇多,特主打排骨鍋,泡菜鍋,海鮮蔥餅同水果米酒😋💗海鮮煎餅($148)海鮮煎餅煎到金黃焦脆,重點係粉漿少配料多,有大量嘅香蔥、蝦仁同魷魚,非常足料,蘸上醋汁有助解膩🦑💗韓式炒年糕($128)年糕軟糯煙韌,最欣賞個拉麵個麵質依然好有咬口🍜同時掛滿濃稠嘅醬汁,配搭魚糕片,整體味道甜甜辣辣,惹味到越食越上癮🌶️💗泡菜豬肉鍋($275)鍋入面有完整一大棵泡菜同一大塊厚切五花肉,仲有少量年糕同豆腐。店員會幫手將泡菜同豬肉剪細件再煮滾🥘豬肉煮得夠腍,不過泡菜就唔夠酸同辣,令到成個泡菜湯都比較淡😕💗甜辣炸雞配香腸年糕串($140/ 半份)炸雞炸得金黃酥脆,內裡肉質嫩滑juicy,每件都裹滿香濃惹味嘅甜辣醬🍗另外配搭香腸年糕串,一口脆皮香腸一口煙韌年糕,同時享受雙重口感口感🍢
💗海鮮煎餅($148)
海鮮煎餅

💗韓式炒年糕($128)
韓式炒年糕

💗泡菜豬肉鍋($275)
泡菜豬肉鍋

💗甜辣炸雞配香腸年糕串($140/ 半份)
甜辣炸雞配香腸年糕串

海鮮煎餅
韓式炒年糕
甜辣炸雞配香腸年糕串
Bingo & Cook (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓21-26號舖韓國人招待好地道,潮流感極高入咗去食飯,都覺得自己後生咗10年。涮涮牛肉鍋鮮嫩嘅牛肉片喺熱騰騰嘅鍋裡涮一涮,入口即化,配上濃郁嘅湯底,簡直係人間美味。Maksa (Makgeolli Cider)呢款韓國傳統米酒,口感清爽甘甜,帶有微微嘅氣泡,絕對係夏日嘅消暑神器。凍蜜桃茶清新的蜜桃香氣,配合冰涼嘅茶,每一口都係甜美嘅享受,令人心曠神怡。薯仔煎餅呢款係我嘅心頭好,食唔停咀,認為必叫之選,香脆嘅外皮包裹住軟糯嘅薯仔,每一口都係豐富嘅口感,係一個無法抗拒嘅小食。蜂蜜黃油炸雞(半份)外皮香脆,內裡嫩滑嘅炸雞,再加上香甜嘅蜂蜜黃油醬汁,每一口都係味蕾嘅狂歡。
Bingo & Cook (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓21-26號舖

涮涮牛肉鍋

Maksa (Makgeolli Cider)

凍蜜桃茶

薯仔煎餅

蜂蜜黃油炸雞(半份)
Bingo&Cook一直係我心目中嘅韓菜Top 3一直都有食開CWB果間知道旺角朗豪坊新開左Bingo&Cook即刻約朋友泥試😋同CWB果間好唔同 CWB果間似bar多d❣️❣️呢間Bingo&Cook嘅裝修充滿咗韓式KR大排檔嘅風格氛圍輕鬆 好適合與朋友聚餐🥰❤️‍🔥醬油蟹 $380 @2隻呢個醬油蟹真係必試 視覺上都好吸引!一大一小🤣有隻仲有生蛋黃添蟹肉鮮嫩 醬油味入味 味道偏甜 食落去非常惹味配上蟹膏 有水準 食到沉哂🤣🤣❤️‍🔥涮涮牛肉鍋 $320呢個牛肉鍋用料新鮮 牛肉切得薄薄der 非常嫩滑湯底味道鮮得黎有少少辣🌶️搭配大量韓式部隊鍋當見嘅蔬菜同埋菇菇💚整體口感好清新 唔會油膩 幾健康~~❤️‍🔥薯仔煎餅@$148外脆內軟 搭配少少辣醬味道更加出色每一口都有滿滿的薯仔&洋蔥香可惜有少少燶邊overcook 邊位有D苦 影響味道🤭🤭朋友唔飲甜野 佢揀左❤️‍🔥Soda Water 我就試下Ade 啦見好多人飲~❤️‍🔥Blue Lemon Ade 呢杯飲品色澤靚靚 味道酸甜適中飲落去好清新 有summer嘅感覺!呢度嘅菜式質素高 味道唔錯🤭環境輕鬆舒適 座位間隔得唔錯 會太擠迫 nicee
Bingo&Cook一直係我心目中嘅韓菜Top 3
一直都有食開CWB果間
知道旺角朗豪坊新開左Bingo&Cook
即刻約朋友泥試😋

同CWB果間好唔同 CWB果間似bar多d❣️❣️
呢間Bingo&Cook嘅裝修充滿咗韓式KR大排檔嘅風格
氛圍輕鬆 好適合與朋友聚餐🥰

❤️‍🔥醬油蟹 $380 @2隻
呢個醬油蟹真係必試 視覺上都好吸引!
一大一小🤣有隻仲有生蛋黃添
蟹肉鮮嫩 醬油味入味 味道偏甜 食落去非常惹味
配上蟹膏 有水準 食到沉哂🤣🤣

❤️‍🔥涮涮牛肉鍋 $320
呢個牛肉鍋用料新鮮 牛肉切得薄薄der 非常嫩滑

湯底味道鮮得黎有少少辣🌶️
搭配大量韓式部隊鍋當見嘅蔬菜同埋菇菇💚
整體口感好清新 唔會油膩 幾健康~~

❤️‍🔥薯仔煎餅@$148
外脆內軟 搭配少少辣醬味道更加出色
每一口都有滿滿的薯仔&洋蔥香
可惜有少少燶邊overcook 邊位有D苦 影響味道🤭🤭

朋友唔飲甜野 佢揀左❤️‍🔥Soda Water
我就試下Ade 啦見好多人飲~
飲落去好清新 有summer嘅感覺!

呢度嘅菜式質素高 味道唔錯🤭
環境輕鬆舒適 座位間隔得唔錯 會太擠迫 nicee
門口有BTS路線版,路邊布帳馬車既紅色膠餐檯、紅綠燈🚦行車線指示牌、斑馬線,彷如置身首爾街頭縮影,打咭好有feel! 其實我去左朗豪坊既Bingo & Cook 吖😻🥘韓式海鮮鍋近日降温明顯,食個海鮮鍋暖暖胃飽肚!兩格鍋擺滿海鮮配料,有原隻魷魚🦑、鮑魚、海蝦🦐、牡蠣、青口、海蟹🦀、貝肉,好豐富! 鍋底仲有各式蔬菜、洋蔥、菇菌,香辣湯頭裡滿滿海鮮汁精華,味道好鮮甜!🥢米酒&生菜包肉套餐🥓🍶酒跟肉係韓國料理常見組合,豬五花🥓份量足2-3人用,切片肉厚薄度好,少許軟骨口感輕脆。有3款青菜包肉食,沾少少甜醬包菜,放入洋蔥絲,特別香口。仲有甜辣魷魚鬚漬、甜酸菜。用金色銻鐵手柄煲裝住米酒,夠地道! 酒體奶白順滑,米味尤其香濃🩷🥢Bingo特製紫菜包飯紫菜包飯多放肉食及各式蔬菜捲壓成一大條,厚厚切開食很滿足!今晚食到紫菜包餡料,有juicy牛肉、芝士、蛋、瓜菜,帶酸酸地醬油芝麻粒,清爽香口 仲叫左杯西柚米酒🍶入口好多果肉,好有果香又fresh ! 最後想講吓黎慶祝生日都幾正🎊🎊會突然閂燈,一班店員一齊唱生日歌,好有氣氛🤩🤩
門口有BTS路線版,
路邊布帳馬車既紅色膠餐檯、紅綠燈🚦
行車線指示牌、斑馬線,
彷如置身首爾街頭縮影,打咭好有feel!
其實我去左朗豪坊既
Bingo & Cook 吖😻

🥘韓式海鮮鍋
近日降温明顯,食個海鮮鍋暖暖胃飽肚!
兩格鍋擺滿海鮮配料,

🥢米酒&生菜包肉套餐🥓🍶
酒跟肉係韓國料理常見組合,
有3款青菜包肉食,沾少少甜醬包菜,放入洋蔥絲,特別香口。
仲有甜辣魷魚鬚漬、甜酸菜。
用金色銻鐵手柄煲裝住米酒,夠地道!
酒體奶白順滑,米味尤其香濃🩷

🥢Bingo特製紫菜包飯
紫菜包飯多放肉食及各式蔬菜捲壓成一大條,厚厚切開食很滿足!

仲叫左杯西柚米酒🍶
入口好多果肉,好有果香又fresh !

最後想講吓黎慶祝生日都幾正🎊🎊
會突然閂燈,一班店員一齊唱生日歌,
好有氣氛🤩🤩
[✨旺角Bingo & Cook· 高質韓國菜餐廳❤️‍🔥]#bingoncook #旺角🔸涮涮牛肉鍋 $335牛肉肉質鮮嫩🥰份量好多,湯底又鮮,配料仲有大量蔬菜同蘑菇,有肉有菜感覺好食得嚟又健康🤤🔸韓式燉排骨 $198巨型排骨煮到好腍,帶點點鹹香,配上韓式醬汁非常開胃好食👍🏻🔸吞拿魚紫菜包飯 $65好多吞拿魚,加上紅蘿蔔青瓜等配料,口感清爽💯🍹藍檸檬碳酸水 $40藍色調配得好特別,唔太酸,味道清新😊🍹西柚碳酸水 $40酸酸甜甜清新解膩————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結水準有保證嘅韓國餐廳,食物份量好大,菜式味道都好出色,係一間值得一試再試嘅韓國餐廳😆📍Bingo & Cook🏠 旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓21-26號舖#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女

#bingoncook #旺角

🔸涮涮牛肉鍋 $335

🔸韓式燉排骨 $198
巨型排骨煮到好腍,帶點點鹹香,配上韓式醬汁非常開胃好食👍🏻

🔸吞拿魚紫菜包飯 $65
好多吞拿魚,加上紅蘿蔔青瓜等配料,口感清爽💯

🍹藍檸檬碳酸水 $40
藍色調配得好特別,唔太酸,味道清新😊

🍹西柚碳酸水 $40
酸酸甜甜清新解膩

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍Bingo & Cook
🏠 旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓21-26號舖

2024-11-07 0 浏览
Weekday Dinner 裝潢充滿特色,以復古韓國大排檔為主題,又有汗蒸幕、戲院、超市、人生照相館等等,有不少可愛的打卡位,很適合一大班朋友一起去✨🌊海鮮豚肉三合 $340海鮮有彈牙的鮑魚、新鮮扇貝、蝦🦐及爽口的原隻八爪魚🐙,加上肥瘦比例平均的五花腩肉🐷、韓式辣醬、爽脆黃豆芽及泡菜一起烹煮,味道惹味,帶點微辣。而且店員會協助翻炒,並將所有材料剪成一啖一口的大細,貼心又方便客人進食。韓式大排檔套餐B $258套餐很抵食,包括了半份炸雞、一份炒年糕及飲品。🐣炸雞選擇了香甜的蜂蜜黃油味,金黃酥脆,中間又有肉汁🤤🤤🌹玫瑰醬炒年糕份量澎湃,以韓國辣醬加入白醬,中和了原本辣炒年糕的辣度,並帶有奶油香味,味道很濃郁,韓國拉麵、魚糕、煙靭的年糕、洋蔥等配料很入味,沾滿了醬汁,啖啖滿足,很推薦😋😋也有炒年糕常見的雞蛋及腸仔🍳沾醬一起吃是必須的👏🏻👏🏻💛柚子酸碳水 (跟餐+$20💙藍檸檬酸碳水(跟餐+$20)柚子與藍檸檬酸酸甜甜,加上清爽的碳酸水,配韓國料理很清新。🍚Bingo特製紫菜包飯 $80芝士及牛肉紫菜包飯餡料滿滿,表面再塗上麻油,香噴噴又好味🤤😍
Weekday Dinner

🌊海鮮豚肉三合 $340

韓式大排檔套餐B $258
套餐很抵食,包括了半份炸雞、一份炒年糕及飲品。

🐣炸雞選擇了香甜的蜂蜜黃油味,金黃酥脆,中間又有肉汁🤤🤤

💛柚子酸碳水 (跟餐+$20
💙藍檸檬酸碳水(跟餐+$20)
柚子與藍檸檬酸酸甜甜,加上清爽的碳酸水,配韓國料理很清新。

🍚Bingo特製紫菜包飯 $80
2024-11-07 24 浏览
在朗豪坊看完電影,順道在此開餐。Bingo & Cook 感覺熱鬧有趣,價格豐儉尤人,正合我意。環境熱鬧,彷似置身市集中,簡單的膠座膠桌,營造出大排檔的氣氛,別有一番風味。套餐性價比高,親民得很 👍👍👍👍👍點了排骨鍋 $280,是份重量級的大排骨鍋,有啖湯可以嚐嚐 排骨巨型,還得待應幫忙剪開一下,喜歡嘆骨骨的不能錯過。為了推動經濟,點了高價的醬油蟹,兩隻🦀連紫菜飯 $380,是韓國菜中的極品,不得不食!獨特的醬油汁,帶甜甜口感,大愛 😍😍。原件蟹肉,咬下去蟹肉混合蟹膏,極盡鮮甜,配合喱啫的口感,好食到一個點😍😍😍😍😚將蟹肉推出,混到紫菜飯裏,加點醬汁,成就了一蟹二食!飯香暖蟹鮮甜,一大碗飯瞬間沒了,好味道。餘下的蟹蓋、蟹腳,醬汁,通通不浪費,放進排骨鍋餚湯,極盡鮮味的排骨湯便完成了。另一韓式料理必選,便是炸雞。點了蜂蜜黃油無骨炸雞 $130外層粉漿炸得香脆,雞肉嫩滑,加上蜜粉吊味,尚算不錯。飲品點了柚子炭酸水 $40及西柚炭酸水 $40,炭酸水是南韓近年熱飲品,到韓國菜館必定一試。味道口感近似梳打水,陌生中帶著熟悉感。

套餐性價比高,親民得很 👍👍👍👍👍

點了排骨鍋 $280,是份重量級的大排骨鍋,有啖湯可以嚐嚐

排骨巨型,還得待應幫忙剪開一下,喜歡嘆骨骨的不能錯過。

另一韓式料理必選,便是炸雞。點了蜂蜜黃油無骨炸雞 $130

外層粉漿炸得香脆,雞肉嫩滑,加上蜜粉吊味,尚算不錯。

2024-11-06 0 浏览
朗豪坊行街 見到一間裝修似韓國大牌檔風格餐廳 路邊攤嘅裝修真係吸引左我同朋友入去試😂 食後發現 除左裝修 食物味道都好地道 仲有幾個韓國店員 好似置身韓國一樣。店外亦勁多人等位 證明佢係朗豪坊入面非常受歡迎嘅餐廳。🤭——————————————————————🍓Strawberries milks $40🥭Mango Milkis $40🐙🐷海鮮三合 $340賣相非常吸引又豐富 有大大條八爪魚 鮑魚 蝦 扇貝 五花肉等。有肉又有海鮮 特別八爪魚 鮑魚 幾鮮甜又煙韌 但蝦較遜色 肉質比較淋 。韓式辣醬 泡菜 加上海鮮鮮味 令到五花肉 同芽菜都好入味 👍🏻🦐海鮮煎餅 $148海鮮煎餅差吾多每枱都叫 我地都跟住叫。果然煎餅好香脆 屬於多料少粉漿 當中有魷魚、蝦、韭菜等 啖啖豐富嘅食材 非常香口 沾上醬汁 更好食😋 🐥蜂蜜黃油無骨炸雞(半份) $130分量足夠三個人食 炸雞外皮炸得香脆 同時雞肉都保留了肉汁 一啲都吾乾

——————————————————————

🍓Strawberries milks $40
🥭Mango Milkis $40

🐙🐷海鮮三合 $340

🦐海鮮煎餅 $148

🐥蜂蜜黃油無骨炸雞(半份) $130

2024-11-06 0 浏览
今日同朋友嚟咗呢間位於旺角朗豪坊嘅韓國餐廳食飯。餐廳用咗韓國大排檔嘅裝修,感覺好地道。醬油蟹連紫菜飯 (1隻) ($272)係我心心念念嘅醬油蟹😍隻蟹好新鮮,而且好多蟹膏。一人半隻share過下癮。佢仲放咗一個鮮蛋黃,撈埋蟹膏同埋紫菜飯食,超嫩滑!玫瑰油韓式燉排骨 ($230)比較少喺其他韓國餐廳食到,份量超大。d排骨肉可以一絲絲撕出嚟,煮到好軟熟,而且完全係吸收晒個醬汁嘅味道,其他配料好似係薯仔、芽菜都好入味。蜂蜜牛油炸雞 ($130)呢個炸雞好得,佢嘅外層炸得好酥脆,入面嫩滑多汁。每一啖都食到蜂蜜嘅甜味同牛油香。海鮮煎餅 ($148)個海鮮煎餅幾有驚喜,佢煎到外層好香脆惹味,韭菜同埋海鮮都落得好足料,粉漿唔會過多,大推!分別叫咗提子同埋西柚燒酒 ($58)佢整到好似手搖飲品咁,燒酒味唔算好重,比較易入口。

醬油蟹連紫菜飯 (1隻) ($272)
係我心心念念嘅醬油蟹😍

玫瑰油韓式燉排骨 ($230)

蜂蜜牛油炸雞 ($130)

海鮮煎餅 ($148)

分別叫咗提子同埋西柚燒酒 ($58)
佢整到好似手搖飲品咁,燒酒味唔算好重,比較易入口。

2024-11-06 0 浏览
嚟咗呢間喺商場裏邊嘅韓國🇰🇷餐廳食個韓國式🇰🇷晚餐🤣餐廳用鮮紅色塑膠摺檯配紅黑色塑膠圓凳真係幾特別又夠搶眼🤣;仲有,呢間餐廳全院滿咗喺而家呢個時勢真係唔簡單👍👏要咗其中一個 $328 套餐可以揀不同款式嘅「燉排骨」同埋「炒年糕/麵」,咁揀咗「燉排骨」➕「牛肉水冷麵」,仲包兩杯飲品,要咗2罐「無糖可樂」🤣「뼈찜 燉排骨 Steam Pork Bone」:排骨有幾件件件都好大件堆到成個山咁🤣,都有幾多肉黐住排骨可以挑出嚟食,嗰啲肉都幾軟熟🤣;仲有勁大量大豆芽菜可以食🤣「불고기물냉면 牛肉水冷麵(不辣)Mul Naengmyeon (Non-spicy)」:水冷麵有少少煙韌🤣,牛肉幾軟熟🤣$380「해물탕 海鮮鍋 Seafood Stew」:用一個長方形嘅鍋個鍋分開咗兩邊放咗好多海鮮喺裏邊包括蟹、蝦、鮑魚、蜆、青口、魷魚,仲有啲我唔知道個名嘅貝殼類海產,亦都係有勁大量大豆芽菜🤣,所有海鮮都係生嘅下底放個火爐煮熟即刻食🤣$80「빙고김밥 Bingo特製紫菜包飯(芝士及牛肉)」:材料包括牛肉、雞蛋、芝士、青瓜、紅蘿蔔、腌菜 等,大大條飯卷好充實🤣
嚟咗呢間喺商場裏邊嘅韓國🇰🇷餐廳食個韓國式🇰🇷晚餐🤣