2021-07-08 14 浏览
搵到間西餐小店,見舖頭環境唔錯所以就入去試吓。叫咗兩個午餐,黑松露什菌干炒扁意粉,廚師落足料啊好多黑松露,而且黑松露味味道香濃,菌類亦都好多,芝士亦都好足料,性價比超高👍🏻燒紐西蘭牛柳,肉味濃郁而且夠晒多肉汁!另外叫咗啲小食,法式田螺薯蓉焗油炸鬼,喺出邊未食過幾特別。香草蜂蜜燒雞翼,外皮炸到脆卜卜再配上蜂蜜,不錯不錯👍🏻今次就試咗午餐整體來講性價比幾高,有機會試晚餐,有興趣試吓佢嗰個乳豬😆
搵到間西餐小店,見舖頭環境唔錯所以就入去試吓。

叫咗兩個午餐,黑松露什菌干炒扁意粉

燒紐西蘭牛柳,肉味濃郁而且夠晒多肉汁!

另外叫咗啲小食,法式田螺薯蓉焗油炸鬼,喺出邊未食過幾特別。

香草蜂蜜燒雞翼,外皮炸到脆卜卜再配上蜂蜜,不錯不錯👍🏻

2021-07-08 4 浏览
國產凌凌漆香港人有邊個未睇過?一年前食緊餐蛋麵,一年後話要食蠔啲半打生蠔 $288是日有五款嘅蠔,可以簡佢地三款價錢一樣嘅蠔,所以我哋揀咗每樣兩件。重至少既礦物質,咸到甜既次序,去試晒佢三款唔同嘅味道邊樣最適合自己。3.Ancelin🇫🇷 (左)礦物質最重,甜味最淡4.Krystale🇫🇷(右)冇乜礦物質味,而且入口啖啖肉,仲好香鮮甜味5.Lambert🇫🇷(下)本身佢話係最甜,但反而我覺得右邊4號仔比較甜,佢都係啖啖肉嘅感覺。我喜愛次序:4》5〉3龍蝦湯 $88如果鍾意龍蝦味重嘅人就啱晒,佢忌廉味偏淡,飲完都覺得冇咁肥,而且係有龍蝦肉喺裏面。重點介紹佢個包超級香牛油味而且好脆,點落個湯度都依然係脆。法式田螺薯蓉焗油炸鬼 $78好特別,平時食田螺薯蓉就食得多,加埋油炸鬼真係第一次。佢油炸鬼夾係中間但係依然係食落去脆,又林又脆嘅感覺好特別,味道就較為濃味。法式鵝肝多士伴黑醋珍珠 $118一份有兩塊鵝肝,黑醋黑醋珍珠有啲似三文魚子,但個味就係醋味。香草蜂蜜燒雞翼 $68好鍾意食蜜糖雞翼,嚟到嘅時候好香,好多蜜糖,但唔會因為啲蜜糖雞翼淋左👍檸檬批 $58雖然佢唔算話好大件,但佢個批都幾脆,而
國產凌凌漆
香港人有邊個未睇過?
一年前食緊餐蛋麵,一年後話要食蠔啲

半打生蠔 $288
3.Ancelin🇫🇷 (左)礦物質最重,甜味最淡
我喜愛次序:4》5〉3

龍蝦湯 $88

法式田螺薯蓉焗油炸鬼 $78

法式鵝肝多士伴黑醋珍珠 $118

香草蜂蜜燒雞翼 $68

檸檬批 $58
雖然佢唔算話好大件,但佢個批都幾脆,而且佢真係好夠檸檬嘅酸味,仲係好重嘅檸檬味,而且出嚟熱辣辣,好好食

餐廳雖然唔算大,但有啲食物名都幾得意,而且個環境幾浪漫,又用咗主題再加上霓虹燈都幾靚,必食推介係檸檬撻

2021-07-04 13 浏览
週末嚟到旺角行街有啲想食西餐🥳住喺附近嘅地頭蟲朋友推薦我食呢間。.個人覺得都幾抵食,中午的lunch set份量多,質素都高質。.今次我哋叫咗煙鴨胸沙律同埋牛柳套餐,牛柳煮得好香嫩,保持啱啱熟的狀態,顏色都好粉嫩,超級好味,食完會想再食,而且成個調味都好開胃。.煙鴨胸是厚切的,目測起碼要3-5cm厚度,微微煎香之後食落幾香脆,鴨胸味道都突出。😋沙律仲有少少芝士粒,口感就更加多層次。.跟餐仲會有湯同埋蒜蓉包。餐湯非常濃郁,蒜蓉包亦外脆內嫩。.另外我哋仲要多個鵝肝多士,鵝肝好肥厚,一口落去成口鵝油香氣,擺盤亦都好精緻,面頭有啲酸醋味嘅飛魚籽,都幾夾幾解膩。
跟餐仲會有湯同埋蒜蓉包。餐湯非常濃郁,蒜蓉包亦外脆內嫩。
2021-06-30 21 浏览
呢間位於旺角嘅西餐廳以星爺電影為主題🎬價錢親民,而且好有heart...-🐚法式田螺薯蓉油炸鬼($88)推介必食❣️配搭非常特別呀❣️油炸鬼香脆,田螺肉質軟稔爽口口感具層次呢😋而且伴有薯蓉,入口軟綿香滑富咖哩香味,愈食愈滋味呀💕🥩安格斯牛柳薯菜/意粉($128)牛柳兩邊煎得煎香生熟度拿捏得啱啱好👍🏻入口牛味香濃,肉質細緻柔嫩!揀選咗薯菜做伴菜,份量都幾多🤩粗薯新鮮即炸,香脆軟綿喔🍟🍹Passion Fruit Soda (Brunch 套餐升級+$38)賣相未至於好啱打卡味道甜甜哋,而且夠哂冰凍🥶清新消暑喔!🍽All Day Breakfast ($118)有薯餅、沙律、煙三文魚、炒蛋、腸仔等...色彩鮮艷,賣相奪目,好相機食先呀📸當中大啡菇幾有驚喜😍面頭加咗蟹肉同芝士,好滋味呢!🍹Lemon Squash(Brunch 套餐升級+$38)清新檸檬香味,開胃解膩之選呀🍋🍅蕃茄湯呢款是日餐湯一啲都唔馬虎💯飲得出係真材實料之作,唔係開罐頭湯喔🥫每啖都食到有蕃茄蓉同蕃茄皮湯頭濃稠度剛好,酸酸微微,好開胃呀💕而且仲伴有蒜香多士,so yummy 😋
呢間位於旺角嘅西餐廳以星爺電影為主題🎬
價錢親民,而且好有heart...

🐚法式田螺薯蓉油炸鬼($88)
推介必食❣️配搭非常特別呀❣️
油炸鬼香脆,田螺肉質軟稔爽口
口感具層次呢😋
而且伴有薯蓉,入口軟綿香滑
富咖哩香味,愈食愈滋味呀💕

🥩安格斯牛柳薯菜/意粉($128)
牛柳兩邊煎得煎香
生熟度拿捏得啱啱好👍🏻
入口牛味香濃,肉質細緻柔嫩!
揀選咗薯菜做伴菜,份量都幾多🤩
粗薯新鮮即炸,香脆軟綿喔🍟

賣相未至於好啱打卡
味道甜甜哋,而且夠哂冰凍🥶
清新消暑喔!

🍽All Day Breakfast ($118)
有薯餅、沙律、煙三文魚、炒蛋、腸仔等...
色彩鮮艷,賣相奪目,好相機食先呀📸
當中大啡菇幾有驚喜😍
面頭加咗蟹肉同芝士,好滋味呢!

清新檸檬香味,開胃解膩之選呀🍋

🍅蕃茄湯
呢款是日餐湯一啲都唔馬虎💯
飲得出係真材實料之作,唔係開罐頭湯喔🥫
每啖都食到有蕃茄蓉同蕃茄皮
湯頭濃稠度剛好,酸酸微微,好開胃呀💕
而且仲伴有蒜香多士,so yummy 😋
🌖蟹膏芝士焗意大利飯 $168對於一個可以唔撈飯🍚,自己食曬一罐韓國蟹醬罐頭嘅我黎講,蟹膏味唔重,但好在都有好香嘅海鮮味,一d都唔腥~~~意大利飯唔係傳統果種咁硬咁生,但粒粒分明有𡁻頭,蟹膏同芝士🧀以外仲有菇菌類同一絲絲蟹肉。睇個名以為會好漏,但事實係對兩個人黎講毫無難道,正常食量嘅應該都唔會太full😆。📢呢道菜係即叫即焗,等候時間會較長,記得食住其他野黎等😉。🌖西班牙燒乳豬(1/4隻) $298乳豬外層烤得香脆,食中豬脾位,啖啖肉得黎仲有滿滿嘅骨膠原😍😍,配上酸椰菜就更加丁點油膩感都無👍🏻。你以為得三件豬唔夠飽?其實底層仲有蔬菜🥬同薯蓉🥔,薯蓉顏色好黃,令人一度懷疑會唔會係番薯蓉/南果蓉🤔,一問之下原來係黃薑薯蓉😯。🌗Grapefruit Soda/ Passion Fruit Soda $58@另外仲叫左兩杯飲品,漸變色拎黎影下相📸都唔錯😁,應下景嘅話應該叫返杯dry martini 🍸😎。餐廳正中間有句”You are very romantic”,又有聞西推介,仲未知有咩特別? 話埋你知”My name is 凌凌漆”,咁你應該知個電影主題就係星爺嘅國產零零柒啦掛~我唔係星爺
蟹膏芝士焗意大利飯
🌖蟹膏芝士焗意大利飯 $168
📢呢道菜係即叫即焗,等候時間會較長,記得食住其他野黎等😉。

🌖西班牙燒乳豬(1/4隻) $298

Grapefruit Soda

我唔係星爺電影fans,去完呢間餐廳之後我特登睇返部戲,睇下搵唔搵到其他箇中懸機😛。睇完發現聞西係賣菜嘅,凌凌漆先係豬肉佬黎喎🤔;如果餐廳播埋李香蘭做background music 睇黎會更有feel 😆。
题外话/补充资料: Follow餐廳社交平台,每人可享小食一串
2021-06-23
蟹膏芝士焗意大利飯
西班牙燒乳豬(1/4隻)
1️⃣ 法式田螺薯蓉焗油炸鬼 $78前菜叫咗呢個油炸鬼配田螺🤩都係第一次食呢個組合😋田螺每粒都好大粒🤤仲配有好多薯蓉,前菜都可以食得好飽🤐油炸鬼好迷你,新鮮炸唔會林😋2️⃣ 燒紐西蘭牛柳 (午餐) $128冇諗過呢件會咁大碟😳牛扒仲有兩塊大塊咁多,又好厚🤭煎成五成熟,咬落去又唔會好韌,啱啱好🤤醬汁食到有用紅酒烹調而成😙仲配埋好濃嘅番茄湯😍味道偏酸,蕃茄味好重,果然真材實料😋3️⃣ 蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯 $168呢個risotto 好大份,仲要超足料,蟹肉同啲飯撈埋一齊🤭入面收收埋埋仲有好多菇😛芝士焗到好香🤤仲要唔係淨係得年頭有芝士,飯入面都有芝士😳所以啲飯唔會焗到好4️⃣ Krystale 生蠔 $57Olaf口痕就叫咗個梨試😌點知食完雙眼發光🤩呢款生蠔海水味較重,但又好鮮甜🦪口感好爽口😋係到莖位會有少少甜味,食完一粒真係好想再叫🥺5️⃣ Virgin colada $58無酒精版嘅Pina Colada🍍 飲落好好味,有少少smoothie嘅感覺😋 菠蘿味偏重,又唔太甜❤️ 過下口癮啱晒👍🏻6️⃣ Virgin mojito $58冇酒精版嘅mojito😍好fresh好夠凍😗用青檸梳打做底,如果唔鍾意飲氣

1️⃣ 法式田螺薯蓉焗油炸鬼 $78

2️⃣ 燒紐西蘭牛柳 (午餐) $128

3️⃣ 蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯 $168

4️⃣ Krystale 生蠔 $57

5️⃣ Virgin colada $58

6️⃣ Virgin mojito $58
冇酒精版嘅mojito😍好fresh好夠凍😗用青檸梳打做底,如果唔鍾意飲氣就可以試下virgin colada
2021-06-27 12 浏览
之前見過好多人介紹呢間位於旺角嘅高質西餐廳💛今次行開附近終於同朋友黎試咗🤤環境都夠闊落可以同朋友邊食嘢邊傾下計😃_薯蓉田螺焗油炸鬼$78田螺焗薯大家應該唔陌生,焗油炸鬼食真係新奇得黎原來味道都幾夾!薯蓉入口綿滑,配上香脆既油炸鬼口感更加豐富😆值得一試Bos Vinci 招牌沙律$148今次黎到都想食番既fresh啲既野,呢個沙律都幾多料,包括煙三文魚、巴拿馬火腿、車厘茄等等,沙律菜夠清新味道都唔錯🍗 香草蜂蜜雞翼 $68餐廳有提供兩款雞翼,雞翼好juicy,外皮香脆肉質夠嫩👍🏼 蜂蜜食落甜入心焗法式檸檬批 $58之前見好多人都有推介呢個檸檬批所以就叫咗嚟試吓,果然無介紹錯!上枱既時候熱辣辣,外皮香脆,酸酸甜甜好開胃,旁邊亦有朱古力醬做裝修,味道唔錯,值得一試_🍹 Lychee Soda $58🍹 Passion Fruit Soda $58兩款梳打味道都好清新,甜度剛剛好😆

_
薯蓉田螺焗油炸鬼$78

Bos Vinci 招牌沙律$148

🍗 香草蜂蜜雞翼 $68

焗法式檸檬批 $58

_
🍹 Lychee Soda $58
🍹 Passion Fruit Soda $58
兩款梳打味道都好清新,甜度剛剛好😆

2021-06-25 375 浏览
係最壞嘅時代,已經冇得再睇🍎,但支持🍎嘅💛店都要去撐,呢間位於旺角廣華街嘅bar and restaurant就係其中一間,呢日我就嚟親身支持下。餐廳嘅環境同餐牌都加入咗星爺電影國產凌凌漆嘅元素,幾有玩味🤪呢度嘅菜色選擇都幾豐富,沙律、小食、主菜、甜品、cocktail、mocktail、其他酒類都有齊,好啱同朋友嚟食下嘢飲下酒🍻法國鵝肝多士伴黑醋珍珠鵝肝煎得好香口,入口油脂豐腴好甘香,幾近融化口中😋面頭有啲用分子料理做法嘅黑醋珍珠,咬開就食到酸酸咪咪嘅黑醋汁解膩,不過如果鵝肝可以大塊少少就更好喇~法式田螺薯蓉焗油炸鬼田螺配油炸鬼,好特別嘅配搭,油炸鬼焗過之後幾香脆,田螺幾厚肉彈牙,薯蓉都好滑有啲牛油蒜蓉嘅香味。蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯上網好多人都推介呢個極邪惡😈嘅蟹膏意大利飯,因為即叫即焗所以要有心理準備等耐少少,上枱就聞到好香,見到呢個顏色就知落足蟹膏,仲有好多芝士,食落去口腔夾雜蟹膏嘅甘香同芝士嘅濃郁,飯粒質感都剛好。Grapefruit Soda、Passion Fruit Soda除咗酒類之外呢度都有幾款梳打,顏色繽紛啱晒打卡。人均消費:$260推介指數(10分為滿分):7.

法國鵝肝多士伴黑醋珍珠

法式田螺薯蓉焗油炸鬼

蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯

除咗酒類之外呢度都有幾款梳打,顏色繽紛啱晒打卡。

人均消費:$260
推介指數(10分為滿分):7.5分
2021-06-24
  • 蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯
•旺角高質西餐廳🍴🦪🍖Bos Vinci Restaurant & Bar💛💛💛💛💛•~~~~~~~~~·1️⃣生蠔拼盆🦪(半打$288)*生蠔拼盆會提供當日3款生蠔,店主好有禮貌咁講解每款生蠔味道同特式,會話埋俾你聽邊款先食啖味啲,邊款會海水味濃啲要最後食😌😌👍🏽👍🏽👍🏽服務態度一流💯💯💯而且生蠔好細心咁起哂殼,唔洗自己用力起肉😆😆👏🏽👏🏽👏🏽生蠔都真係好新鮮😋😋😋🤤🤤🤤(score: 5/5)·2️⃣烤香草保雲酥紐西蘭小羊扒4枝骨($268)*原本order時要7成熟,但店主話5成熟最好,所以聽佢話5成,又估你唔到真係好正😛😍😋羊肉膻味無咩,因為5成熟所以近骨位既唔係好食到,但外面啲肉真係好香腍腍地,加埋外皮既酥粒真係唔錯!😋😋😋😋😋(score:4/5)·3️⃣小龍蝦🦞醬伴墨西哥脆片($138)*呢個真係有驚喜,唔係講笑!🤭🤩🤩🤩🤩小龍蝦醬入邊勁多龍蝦肉😍😍😍好香同好creamy🤤🤤🤤🤤🤤🤤雖然墨西哥脆片係普通個隻薯片,但個醬真係贏咗!當佢係濃味龍蝦湯咁飲🦞超級正🤭👍🏽👍🏽💯💯💯(score:5/5)·4️⃣蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯($168)*好多人都推介呢款risotto,但小編認為一般,入

旺角高質西餐廳🍴🦪🍖
Bos Vinci Restaurant & Bar
💛💛💛💛💛

~~~~~~~~~
1️⃣生蠔拼盆🦪(半打$288)
(score: 5/5)
2️⃣烤香草保雲酥紐西蘭小羊扒4枝骨($268)
(score:4/5)
3️⃣小龍蝦🦞醬伴墨西哥脆片($138)
(score:5/5)
4️⃣蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯($168)
*好多人都推介呢款risotto,但小編認為一般,入面有好多菇,飯同醬汁入面混埋左蟹膏,食落有少少蟹膏香味,同埋見到有一絲絲既蟹肉絲,面頭個芝士焗到燶燶地咁幾香,但主要係食到菇既味道,視乎各人喜好黎評定呢個risotto😂
(score:3/5)
5️⃣焗法式檸檬撻($58)
*內裏檸檬味好香好出🍋酸酸地唔太甜,撻皮做到好脆好香,有驚喜again👍🏽👍🏽😆😆😋😋😋
(score:5/5)
評分👑
賣相:✨✨✨✨✨
味道:👅👅👅👅👅
價錢:💰💰💰💰💰
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
(5分滿分)
~~~~~~~~~~
生蠔
小龍蝦醬伴墨西哥脆片
焗法式檸檬撻
生蠔
小龍蝦醬伴墨西哥脆片
  • 焗法式檸檬撻
2021-06-16 18 浏览
我就係鐘意幫襯小店,今次介紹呢間喺旺角廣華街有heart 小店,味道出乎意外嘅好,而且店員又nice,大家可以試吓☺️。重點推介:相片(1)西班牙燒乳豬-外皮燒到卜卜脆,肉質juicy嫰滑,媲美我在西班牙吃過嘅suckling pig, 絕對驚喜😋相片(3)法國鵝肝多士伴黑醋珍珠:鵝肝配黑醋,加埋多士平衡咗油膩感,黑醋珍珠好特別, 咬落去喺個口到爆出來,好玩又好食😋相片(5)香草蜂蜜雞翼:呢個雞翼有啲似食緊韓國炸雞, 外面好Crispy, 加上蜜糖,配埋啤酒perfect👍**店舖座位唔多,平日都好full, 最好訂咗位先

重點推介:
相片(1)西班牙燒乳豬

相片(3)
法國鵝肝多士伴黑醋珍珠:

相片(5)
香草蜂蜜雞翼:

**店舖座位唔多,平日都好full, 最好訂咗位先
2021-06-09 55 浏览
Located in Mong Kok, this cozy spot serves good eats and drinks in friendly manner. You can find interesting lines from 周星馳/Steven Chow's movie "From Bejing with Love/國產凌凌漆" in the form of striking neon signs at this restaurantFrench Foie Gras Toast with Balsamic Pearls/法國鵝肝多士配黑醋珍珠 HK$118When I bited the balsamic caviars while craving the delicate buttery foie gras 🦆, they exploded the sweet & sour vinegar from inside which enhanced the umami flavor of foie gras to the next level; perfect appet

When I bited the balsamic caviars while craving the delicate buttery foie gras 🦆, they exploded the sweet & sour vinegar from inside which enhanced the umami flavor of foie gras to the next level; perfect appetizer

Honey Herbs Chicken Wings/香草蜂蜜雞翼 HK$68

Super crispy, sweet and sticky succulent wings were the best wings I've ever had, so frickin' good

Cochinillo/西班牙燒乳豬 HK$298

Worth the time waiting for this traditional Spanish suckling pig dish 🐖. Crisp & filmsy piglet skin with a thin layer of melting fat, meat was so juicy and moist, amazingly seasoned. Side with smashed potatoes and veggies completed this cuisine flawlessly. A signature dish 🍽 highly recommended, and the portion was sooo huge

Mocktail
▪︎Passion fruit Soda HK$58
▪︎Lychee Soda HK$58

Such hot weather in May, how can we resist a fizzy cooling drink
西班牙燒乳豬
法國鵝肝多士配黑醋珍珠
香草蜂蜜雞翼
Mocktails
2021-05-23 31 浏览
Looking for quality bar and restaurant in Mong Kok 🌃? Bos Vinci is the place 🌟Trust the owner is a big fan of Steven Chow’s movie “From Beijing with Love” 《國產凌凌漆》- those neon signs of movie quotes like ‘You are very romantic’ and ‘My name is 凌凌漆’ together with iconic props were eye-catching 🔪Speaking of food, Bos Vinci offers a wide range of Western dishes with colors of Asian cuisines 🥢 We ordered their signature Cochinillo as our main to share as their portion is pretty large and we wanted to

Speaking of food, Bos Vinci offers a wide range of Western dishes with colors of Asian cuisines 🥢 We ordered their signature Cochinillo as our main to share as their portion is pretty large and we wanted to try out more appetizers 😛 The suckling pig was crispy outside and tender inside served with a variety of veggies 🥕 This is defo a must-order item here 🤩

Cochinillo

Another must-eat should be their Honey Herbs Chicken Wings 🍗 Omg they were HUGE - crunchy outside and juicy inside 🤤

Honey Herbs Chicken Wings

Wanna get a fusion dish 🍽? Baked Escargot with Mashed Potatoes & Chinese Donut is a good idea 💡 Never thought French escargot can go with Chinese donut - nice try 😆

Don’t forget to order their signature salad with slow-cooked chicken breast, smoked salmon and Parma ham to kickstart your meal 😉 You can get all the toppings available and enjoy the fresh vegetables with appetizing dressings 😋 Their succulent chicken breast is the highlight 💫

Bos Vinci Signature Salad

Forgot to mention - they are the participating restaurant of HK’s biggest punish club Mee - Punish Club 💛 Remember to add it to your punish list 😇 You can get a free snack by following their social media platform too 🥳

Check out their menus for more exciting dishes and drinks 😎

2021-05-16
$375.5 (晚餐)
Bos Vinci Signature Salad
  • 西班牙燒乳豬
  • 香草蜂蜜雞翼
  • Bos Vinci 招牌沙律
2021-05-13 41 浏览
這家開放式餐廳真的是近期吃過最滿意的西餐廳♥️我們叫了以下幾道菜:▫️法式鵝肝多士伴黑醋珍珠($128) ▫️西班牙乳豬 ($298)▫️法式田螺薯蓉焗油炸鬼 ($78)▫️Grapefruit Soda ($58)▫️Virgin Mojito ($58)鵝肝雖然不是很厚,但非常好吃,真的是外脆內軟;最令人驚艷的是上面的黑醋珍珠,咬開後那種溫醇的醋味更加提升鵝油味😋喜歡鵝肝的大家一定不要錯過🔥這個招牌乳豬想必應該吸引不少無肉不歡的朋友的目光🤣 乳豬不止是肉非常的嫩,皮也太脆了🔥旁邊的配菜不單是解油膩,醬子吃都很好吃😭而且份量很大😭 這道田螺的口感層次很鮮明!! 脆脆的油炸鬼遇上重口味的薯蓉和彈牙的田螺,那麼有創意的料理真的值得加分加分!!! (默默把整盤吃光光,一點薯蓉都沒剩🤣)裝潢蠻有心思的,滿滿的人情味大家如果有看周星馳的電影,想必一定知道牆上的對白是從哪裡來😌

▫️法式鵝肝多士伴黑醋珍珠($128)
▫️西班牙乳豬 ($298)
▫️法式田螺薯蓉焗油炸鬼 ($78)
▫️Grapefruit Soda ($58)
▫️Virgin Mojito ($58)

裝潢蠻有心思的,滿滿的人情味
  • 西班牙燒乳豬
2021-05-11 261 浏览
呢排瞓得麻麻地😔,星期日母親節幫自己book咗個facial加按摩💆。嘆完就去咗廣華街 bos vinci 食lunch🍽️🍽️。朋友之前來過介紹我, 話餐廳會不停播放哥哥張國榮嘅歌,佢話我一定會鍾意嘅😍唔只有好歌聽,呢度仲有好多香港懷舊嘅元素,真係令我搵返童年回憶😂Lunch嘅午餐選擇都好多,朋友生酮,我就要增肌,所以2個都叫了肉類main course。套餐跟一碗是日餐湯🥣同香脆嘅蒜蓉包🥖,我哋試咗紅腰豆湯同菠菜忌廉湯, 我好鍾意用素菜製作嘅湯😍好fresh🥬E餐 燒紐西蘭牛柳🥩 $128牛柳燒得香濃, 中間還帶點半生, 靚牛肉係唔使咁熟㗎嘛😊薯蓉有驚喜喎,帶啲黃薑味,第一次食,配牛肉幾開胃。G餐 🍷紅酒燴牛肋 $98牛肋入曬味,一齊煮嘅配菜,都煮得非常軟淋😌😍😍😍鍾意呢度嘅菜式調味上輕手,冇加太多額外嘅調味料。好似餐湯咁,唔會太鹹,反而食得出每種食材嘅鮮味。🍹熱情果梳打清新帶微酸,最啱熱辣辣嘅夏天🌞朋友唔飲得🍬甜嘢,所以就飲凍檸茶走甜。😊😊餐廳氣氛獨特,而且有🍾酒同🦪生蠔供應, 相信如果夜晚黎更加chill🤗 下次約朋友夜晚嚟飲下嘢先😙cheers🥂

E餐 燒紐西蘭牛柳🥩 $128

牛柳燒得香濃, 中間還帶點半生, 靚牛肉係唔使咁熟㗎嘛😊

薯蓉有驚喜喎,帶啲黃薑味,第一次食,配牛肉幾開胃。

G餐 🍷紅酒燴牛肋 $98

牛肋入曬味,一齊煮嘅配菜,都煮得非常軟淋😌

🍹熱情果梳打

清新帶微酸,最啱熱辣辣嘅夏天🌞

朋友唔飲得🍬甜嘢,所以就飲凍檸茶走甜。😊😊

2021-05-09
2021-05-11 40 浏览
💛旺角黃店西餐廳系列‼️間餐廳既裝修都唔錯—▫️餐廳:bos vinci▫️地點:全香港有1️⃣間分店旺角廣華街48號廣發商業中心地下1號舖(港鐵油麻地站 A2 出口, 步行約7分鐘)▫️營業時間⏰:星期一 12:30 - 22:00星期二 全日休息星期三至日 12:30 - 22:00▫️價錢:~$100+—美味:🥩🥩🥩🥩環境:🍛🍛🍛+0.8🍛價錢:💰💰💰+0.8💰服務:👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳+0.7👨🏻‍🍳(上菜較慢)—👧🏻👦🏻去開旺角就試吓新既💛黃店西餐廳💛揀咗兩樣野食,都唔錯—📍烤香草🌿保雲酥小羊架4支($268)分數:🐑🐑🐑🐑賣相好吸引💕一咬落去好juicy☺️仲係粉嫩既顏色(5成熟🐑)烤得好均勻,加埋面頭既小脆脆同香草🌿好入味🌸🌸連薯蓉都好香好creamy📍魚蝦蟹扁意粉($178)分數:🍝🍝🍝🍝有魷魚🦑蝦同蟹絲,所有都幾新鮮同爽口🤓☺️啲意粉🍝麵質唔錯💕加埋汁唔會太乾,仲幾大碟📍飲品方面-荔枝梳打 ($58)🍸🍸🍸+0.6🍸太甜🤣🤣-西柚梳打 ($58)🍸🍸🍸+0.8🍸酸酸地,仲唔係超甜,都幾開胃—
💛旺角黃店西餐廳系列‼️間餐廳既裝修都唔錯

▫️價錢:~$100+

美味:🥩🥩🥩🥩
環境:🍛🍛🍛+0.8🍛
價錢:💰💰💰+0.8💰
服務:👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳+0.7👨🏻‍🍳(上菜較慢)

📍烤香草🌿保雲酥小羊架4支($268)
分數:🐑🐑🐑🐑

📍魚蝦蟹扁意粉($178)
分數:🍝🍝🍝🍝

📍飲品方面
-荔枝梳打 ($58)
🍸🍸🍸+0.6🍸太甜🤣🤣

-西柚梳打 ($58)
🍸🍸🍸+0.8🍸
酸酸地,仲唔係超甜,都幾開胃