2023-07-29 300 浏览
佐敦一向多隱世好西鄰近尖沙咀但價錢可算差天其地呢間小店所賣嘅漢堡價錢由ᴴᴷᴰ 58 - 93不等要試真點當然要從經典牛肉漢堡試起 — 𓂅 經典牛肉漢堡 ( ᴴᴷᴰ 63 )牛肉跟配料的份量大得誇張( 跟旁邊的辣雞肉漢堡很大對比 )穿上店家提供的膠手套,直接拿起漢堡來咬一邊咬、肉汁一邊在流雖然麵包和配菜都頗普通,但牛肉取勝💯𓂅 辣雞肉漢堡 ( ᴴᴷᴰ 68 )雞肉本身有點點炸焦了,但是肉質都保持嫩滑配料方面就比較失色只有薄薄一片芝士
佐敦一向多隱世好西
鄰近尖沙咀但價錢可算差天其地
呢間小店所賣嘅漢堡價錢由ᴴᴷᴰ 58 - 93不等

要試真點當然要從經典牛肉漢堡試起 —

𓂅 經典牛肉漢堡 ( ᴴᴷᴰ 63 )
牛肉跟配料的份量大得誇張
( 跟旁邊的辣雞肉漢堡很大對比 )
穿上店家提供的膠手套,直接拿起漢堡來咬
一邊咬、肉汁一邊在流
雖然麵包和配菜都頗普通,但牛肉取勝💯

𓂅 辣雞肉漢堡 ( ᴴᴷᴰ 68 )
雞肉本身有點點炸焦了,但是肉質都保持嫩滑
配料方面就比較失色只有薄薄一片芝士
2023-07-25
  • 經典牛肉漢堡
✨尖沙咀巨型足料Burger🍔性價比高!✨————————————————————天時暑熱🌞真係行兩步都已經濕晒🫠連搵食咩都真係快閃 務求食好西又有冷氣涼❄試左呢間佐敦嘅漢堡專門店🍔🍴唔單止性價比高👍連漢堡厚度都極高😂————————————————————🍔特級牛肉漢堡 $93 (8/10)牛堡配煙肉番茄同生菜就基本但兩塊牛肉都咁厚就真係好少見🤩重點係芝士🧀️半融係牛肉之中真係加左分 搭埋真係成座山咁高!頂層仲係流心蛋 蛋黃流出嚟果下不得了😛🍔炸豬頸肉漢堡 $65 (8.5/10)豬頸肉嘅份量好足料又好入味配埋鮮菠蘿🍍食落真係好Juicy🤤如果下次再食 真係想加埋牛油果黎個大滿足💕最開心係可以揀薯條或者番薯條🍟漢堡又可以自己加料 仲有小龍蝦肉同鵝肝👍————————————————————📍Burger Lab @burgerlabhk佐敦庇利金街14-20號地下3號舖.🔺#littlefatwest尖沙咀 🔺#littlefatwest西餐🔺#littlefatwest漢堡.#burgershop #牛肉漢堡 #burgerhk #鵝肝漢堡#burger#特色漢堡 #burgerlo
✨尖沙咀巨型足料Burger🍔性價比高!✨
天時暑熱🌞真係行兩步都已經濕晒🫠
連搵食咩都真係快閃 務求食好西又有冷氣涼❄
試左呢間佐敦嘅漢堡專門店🍔🍴
唔單止性價比高👍連漢堡厚度都極高😂
————————————————————
🍔特級牛肉漢堡 $93 (8/10)
牛堡配煙肉番茄同生菜就基本
但兩塊牛肉都咁厚就真係好少見🤩
重點係芝士🧀️半融係牛肉之中
真係加左分 搭埋真係成座山咁高!
頂層仲係流心蛋 蛋黃流出嚟果下不得了😛

🍔炸豬頸肉漢堡 $65 (8.5/10)
豬頸肉嘅份量好足料又好入味

佐敦庇利金街14-20號地下3號舖
🔺#littlefatwest漢堡

#burger
2023-07-11 124 浏览
Loads of good old fashioned burger dish as well as very interesting international flavours You can have sweet potatoes if you want healthy fries or good old american friesI ordered the classic burger very niceFry is the chunky type it’s fine but I prefer the smaller piece Classic burger is very good I need to try the giant Berger next timeCook just rare enough to be tasty but I wish they ask me how I want it cooked I would prefer it to be cook a bit moreDrinks are only off the shelf bottle no mi

Drinks are only off the shelf bottle no milkshake
2023-07-07 189 浏览
在家附近有間不起眼的小店專做漢堡收工有時路過都見幾多人等包今日第二次買,都係同一款因為非常好食店里比較小,只有兩邊吧台位,但人氣幾好,叫了個最貴的GrantGiant加了一塊巨菇Portobello, 前面等左兩個包,後面一直有人黎,大部分都係外賣走。小店很好,收錢點單都會除手套,包都係即叫即做,比店里圖片更好更大一個,唔會隨隨便便整一個俾你攞走。牛肉漢堡排真心厚一片! GrantGiant有兩塊,還有半生的太陽蛋! 真係好正,味道好香有牛肉味唔柴! 隨便去尖咀的餐廳叫個都成二舊水! 仲得一塊肉! 行過路過可以試試! 係附近咁巨型的漢堡唔多見!
在家附近有間不起眼的小店
專做漢堡
收工有時路過都見幾多人等包
今日第二次買,都係同一款因為非常好食
行過路過可以試試! 係附近咁巨型的漢堡唔多見!
Grant Giant
外卖自取
Grant Giant
  • 特級牛肉漢堡
2023-06-16 139 浏览
主打美式漢堡風格的店,眼見有兩位年輕人在廚房裡有板有眼料理着令人垂涎三尺的各式各樣的漢堡!*特級牛肉漢堡這個特級牛肉漢堡口感根本無與倫比,每一層都有兩塊厚過半吋的純牛肉,芝士相間置於牛肉夾層,讓整個漢堡更為香濃,令人欲罷不能。再來是半熟煎蛋和煎至焦脆的煙肉🥓,兩者極其完美地融合在了一起,讓整道菜的口感更為豐富。最後是烘至鬆軟的麵包,帶有一點脆口,是整道菜的完美配角,整個漢堡極為巨型,想一口咬下去,絕不可能!分2層食~真係滋味Double up🥴*牛肉漢堡就是特級牛肉漢堡的小個子版,厚切牛肉與芝士完美地融合在一起,味道豐富,令人食指大動。整個漢堡口感豐富,烘至鬆脆的麵包更是為整道菜增色不少,比起特級牛肉漢堡的製作一點都不輸蝕!*薯格這個炸薯餅十分脆口,炸至香脆金黃,一口咬下去,綿綿的馬鈴薯味道融合蕃茄醬汁,口感豐富,剛剛炸好的薯格真的不會輸!而且店舖裝修簡約,但有性格!感覺舒適,牆上的畫作,有些用上了黃色💛令人聯想到美味的芝士🤤

*特級牛肉漢堡

*牛肉漢堡

*薯格

2023-06-16 125 浏览
再訪美式漢堡專門店 Burger Lab,價錢實惠,款式選擇多,餡料有鵝肝牛肉、有特色少少嘅芥末墨魚同龍蝦蛋,重見到廚師準備緊好大份嘅特級牛肉漢堡。🔅辣雞肉漢堡 $68🔅配薯格及飲品 $35漢堡包經過輕烤,包邊微微帶脆。雞扒軟嫩,少少辣,好易入口。如果辣度再提升少少,就更啱我。加配脆薯格,新鮮炸起夠哂熱氣🔅烤豬頸肉漢堡 $65🔅配蕃薯薯條及飲品 $25鋪咗幾層厚嘅豬頸肉,啖啖肉,加入一片厚切菠蘿,味道清新平衡返。甜薯條外貌好似有啲乾,不過食落又軟又甜,一條接一條

🔅辣雞肉漢堡 $68
🔅配薯格及飲品 $35

🔅烤豬頸肉漢堡 $65
🔅配蕃薯薯條及飲品 $25

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍔🍔🍔🍔🍔🍴🍽🍴🍽🍴🍽-呢間之前見過有人post超巨大burger已經bookmark咗🤤,終於有機會試,果然真係好大舊,擘到個口最大都唔會食得哂😂。Burger即叫即整,餐廳有堂食位亦都坐得算舒服,通風算唔錯,油煙味唔會好勁,可以慢慢品嚐個包😗。🥢 特級牛肉漢堡 $93 🆗配粒料有一隻蛋、兩塊芝士兩塊漢堡扒兩塊煙肉、生菜洋蔥同蕃茄,勁豐富!因為實在太大個,要將佢一分為二咁食,蛋係流心嘅一咬會咇蛋汁,個人認為有蛋嘅burger 好似早餐muffin 🤣,蔬菜配埋千島醬汁令到個包好fresh,漢堡扒有兩塊但因為偏乾身所以都唔算太肥膩,啱哂大胃王😂。🥢 芥末墨魚漢堡 $78 🆙呢個包好有驚喜,其實menu上面有好多包都好想試,本身想嗌豬頸肉漢堡但當日星期日七點已經賣哂🥲。墨魚餅好彈牙有嚼勁,亦都好香墨魚味,配上沙律菜同wasabi 味嘅沙律醬好開胃亦都好夾,呢個配搭岀面都少見啲,好值得試☺️。🥢 餐配薯格+飲品 $35 🆗薯格即叫即炸起,好鬆脆。嘢飲除咗汽水仲可以揀椰青水或者解茶,選擇都多。🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7/10服務
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍔🍔🍔🍔🍔🍴🍽🍴🍽🍴🍽

性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍔🍔🍔🍔🍔🍴🍽🍴🍽🍴🍽
2023-05-31 122 浏览
openrice有咁多好評,所以專程去試下呢度嘅漢堡包第一次食叫咗個經典牛肉漢堡,加25蚊要普通薯條同埋椰子水先講下個漢堡包,睇落好似好高咁樣,其實有一半都係生菜,唔係話多菜唔好,不過只係希望你哋唔好以為佢其實係塊肉好厚塊肉冇炭火味,牛肉味欠奉,另外提一提如果食唔到medium-rare嘅朋友記得落單嘅時候要求要全熟,因為佢嘅漢堡扒都係medium rare,入面嘅肉係粉紅色嘅另外醬汁係普通千島醬,並唔係自家製嘅醬汁,同埋好稀,所以基本上一咬所有汁都流曬出嚟,我諗係因為咁佢就畀咗手套我哋用薯條係熱嘅但係一啲都唔脆咁樣食一個套餐88蚊,ok啦但唔會再去,我個人覺得嘉寶漢堡更勝一籌
openrice有咁多好評,所以專程去試下呢度嘅漢堡包
第一次食叫咗個經典牛肉漢堡,加25蚊要普通薯條同埋椰子水
薯條係熱嘅但係一啲都唔脆
#一個好肚餓嘅男人食完即刻捧住個肚。🍔特級牛肉漢堡 $93🔸佐敦嘅Burger Lab最出名就係佢嘅雙層牛肉漢堡包係真真正正勁厚身勁高,打卡型之外,仲夠晒你食,性價比爆燈😍🔸食到嘅嘢包括咗雙層美國牛肉漢堡扒、煙肉、蕃茄、生菜、洋蔥、芝士、水煮蛋、燒烤醬🥰重點係塊扒係好香好夠肉汁,水準好高,同埋其他配料又夾🫡食呢個包嘅話我覺得就唔洗加套餐,因為太飽了🤣但食其他包嘅話就可以加薯條同飲品等等🤓

#一個好肚餓嘅男人食完即刻捧住個肚

🍔特級牛肉漢堡 $93

❥經典牛肉漢堡套餐 ($85) 漢堡包面香脆感,內裡鬆軟但吾空氣😆生菜、番茄等嘅配菜都好新鮮🥬唯獨牛肉漢堡嘅肉香真係比較缺乏,調味都偏淡,食完都冇咩特別嘅感覺🥹薯條方面係比較軟身個種,正正常常,不過不失🍟但價位中上,期望會有更好嘅味道🥲
❥經典牛肉漢堡套餐 ($85)

2023-05-24 46 浏览
係佐敦原來都開左唔少類型既餐廳, 呢間美式漢堡專門店味道唔錯同抵食👍🏻🍔經典牛肉漢堡 $60牛肉漢堡都係吸引到我, 比起特級牛肉漢堡佢既材料係少啲, 但都有塊漢堡扒, 煙肉, 洋蔥生菜同半溶芝士而成, 蔬菜真係唔可以缺少因為可以解膩😍🍔特級牛肉漢堡 $90呢款真係一隻手完全拎唔哂🙈 話哂都有兩層牛肉同煙肉, 夾埋半溶既芝士, 生菜同蕃茄, 仲有最重點既半熟蛋!!!! 稱得上超級足料👍🏻 粉嫩既牛肉好食, 仲會流啲肉汁出黎, 睇👀見到流口水, 所以都係分開頂同底分開食🙊🍟番薯薯條 (轉套餐+$25)好香脆比起薯條佢多份甜味, 其實除左台灣菜比較少有係有得叫番薯薯條😍 所以幾鍾意佢可以多個選擇🥤純椰青水 $18🥤道地柑桔檸檬 (跟餐 $0)野飲都以樽裝飲品為主, 因為店舖坐既位置唔多, 都方便客人可以外賣拎走食

🍔經典牛肉漢堡 $60

🍔特級牛肉漢堡 $90

🍟番薯薯條 (轉套餐+$25)

🥤純椰青水 $18
🥤道地柑桔檸檬 (跟餐 $0)
2023-04-29
午餐
  • 特級牛肉漢堡
本身諗住黎佐敦係買d野就走 但一經過 #BurgerLab 門口就好想食美式漢堡😍 真係好正咖 味道出色又價錢親民抵食❤️特級牛肉漢堡 $90其實食特級牛肉burger覺得先會滿足🤭成個burger真係好高 唔好以為係包皮厚事實上係漢堡扒肉好厚 又有超多材料咬落去蛋汁會湧出黎😍 加埋煙肉嘅鹹香😋所有食物嘅味道都係你口中湧出來😋蕃著條+飲品 $25 🍠最鍾意呢度嘅蕃薯條 炸得香脆又夠甜🥰我自己就最鍾意呢度嘅椰青水 唔係度度都有得揀而就揀咗可樂 佢話食burger點少得可樂㗎只要每一次經過佐敦都真係忍唔住衝入去🤣真係寧願唔減肥都要食好食既漢堡🍔🎀其餘美食推薦🎈特級牛肉漢堡🎈鵝肝牛肉漢堡🎈芥末墨魚漢堡🎈龍蝦蛋漢堡📍Burger Lab @burgerlabhk佐敦庇利金街14-20號地下3號舖#burgershop #牛肉漢堡 #burgerhk #鵝肝漢堡 #burger #特色漢堡 #burgerlover #小龍蝦漢堡 #佐敦美食
真係好正咖 味道出色又價錢親民抵食❤️

🎈龍蝦蛋漢堡

📍Burger Lab @burgerlabhk
佐敦庇利金街14-20號地下3號舖
2023-05-06 66 浏览
📍Burger Lab佐敦庇利金街14-20號地下3號舖 🦔⸒⸒經典牛肉漢堡 $60漢堡好高身 入面夾住嘅牛肉都好厚身食落仲有肉汁 鍾意食牛可以試下!轉套餐+$35揀左薯格 薯格份量都多 食落外脆內軟飲品就揀左支裝道地柑桔檸檬 大大支都幾抵小龍蝦蛋漢堡 $78入面夾住滿滿嘅龍蝦肉 仲有嗰流心蛋漢堡包外脆內軟 龍蝦肉鮮甜 口感唔錯轉套餐+$25揀左馬鈖薯條 薯條外脆內軟 配茄汁一流飲品就揀左道地綠茶 微甜解膩🙌🏻🔖 @burgerlabhk
📍Burger Lab
佐敦庇利金街14-20號地下3號舖 🦔⸒⸒

經典牛肉漢堡 $60
漢堡好高身 入面夾住嘅牛肉都好厚身
食落仲有肉汁 鍾意食牛可以試下!
轉套餐+$35

揀左馬鈖薯條 薯條外脆內軟 配茄汁一流
飲品就揀左道地綠茶 微甜解膩🙌🏻

🔖 @burgerlabhk
外卖自取
今日黎左位於佐敦一間美式漢堡專門店🍔,餐廳位置唔算好大,大部份食客都揀外賣回家享用。最欣賞餐廳的漢堡係即叫即整👍🏻,等左一陣都上菜。而且漢堡好大份,味道出色,價錢夠晒親民😍,超級抵食。 - 漢堡 - ⦁烤大菇漢堡 $55一啖咬落口好Juicy好多汗💦,除咗大大個波特菇,仲有其他雜菌,配埋黑松露芝士醬,令到整個漢堡口感豐富。 ⦁烤豬頸肉漢堡 $63好少食到沙嗲沙律醬既漢堡包,沙嗲醬同豬頸肉根本就是絕配,配埋一整塊清甜的菠蘿🍍,酸酸甜甜,十分開胃。 - 小食 - 可以加錢轉套餐,有飲品有小食。⦁番薯薯條 $25⦁洋蔥圈 $35⦁芝士醬 $5番薯條🍠外脆內軟,有濃濃的番薯香味,好食到可以唔洗蘸任何醬汁。另外洋蔥圈🧅炸得金黃香脆,洋蔥同粉漿唔會分離,食落又唔會太油膩。我仲揀左超香濃既芝士醬🧀,用黎蘸任何小食都好夾。

- 漢堡 -
⦁烤大菇漢堡 $55

⦁烤豬頸肉漢堡 $63

- 小食 -
可以加錢轉套餐,有飲品有小食。
⦁番薯薯條 $25
⦁洋蔥圈 $35
⦁芝士醬 $5

2023-04-28
2023-05-05 2008 浏览
唔想去M記但又唔捨得俾百幾蚊去高級餐廳食漢堡?雖然 @burgerlabhk 只係一間公司既位於佐敦嘅小店,但質素絕對比得上啲西餐廳架😎 店鋪裡面只係有兩行嘅吧檯座位比客人堂食,所以好多人都選擇外賣返屋企慢慢嘆🥡 佢地開左六年左右,所有餐點都係即叫即製,而且大部份醬汁都係自家製,有一定嘅質素保證🙌🏼 Burger Lab in Jordan has been opened for around 6 years, and they specialise in handmade burgers made to order, alongside a range of their house-made sauces. 經典牛肉漢堡 $60The Classic兩塊鬆軟嘅漢堡包中間夾左特選美國牛肉漢堡扒、番茄、生菜、美式芝士同埋自製燒烤醬,食材相當豐富😍 厚厚嘅漢堡扒好Juicy,肉味濃郁,同溶左嘅芝士一齊食鹹香味十足🧀 我自己再額外加左個煎蛋 $10,流心蛋漿混合於牛肉脂香中令我越食越上癮👅 佢地亦有提供手套同濕紙巾,咁就可以大大啖咁食,唔洗驚食到好狼狽🤣This burger has a t

經典牛肉漢堡 $60
The Classic
This burger has a thick slice of American beef patty, tomatoes, lettuce, American cheese and barbecue sauce. The patty was so moist and savoury especially with the melted cheese. I also added an extra fried egg to spice up the umami-ness of the burger.

烤豬頸肉漢堡 $63
Grilled Pork Burger
呢個配搭嘅漢堡真係我第一次試👏🏼 豬頸肉嘅肉質嫩滑爽口,烤到有啲焦香味🔥 中間仲有塊差唔多1寸厚嘅烤菠蘿,咬落去會爆汁,令整個漢堡嘅口感同感覺更濕潤同清新🍍 最特別一定係佢地嘅沙嗲沙律醬,鹹中帶酸嘅口味有助降低油膩感,唔經唔覺就KO曬成個包😜
The pork jowl slices were tender with a crisp and caramelised outer layer. The 1 inch thick pineapple was so juicy, and it went well with the salty and sour satay mayo sauce.

見到轉套餐都只係要 +$25就可以要埋馬鈴薯條同一罐飲品😎 即炸嘅薯條入口熱辣辣!,口感外脆內軟,唔會炸到油淋淋👍🏼 點入芝士醬 $5 變得好濃郁惹味,好邪惡呀🍟
I upgraded one of my meals to a combo, which came with French Fries and a drink. The French fries was also made to order, so it was extra crispy. And of course I had to get their thick and gooey cheese sauce too!

• 烤豬頸肉漢堡
  • 經典牛肉漢堡