6天前
入到By The O Studio,先俾到你一種「唔係太大、但用心佈置」嘅感覺。木枱木椅+少量綠植,空間唔算闊,但唔會逼迫,啱啱好俾你同朋友慢慢chill吓,留意到有唔少人打卡過,氛圍文青卻不失放鬆。🍝 蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉– 意粉質感偏煙韌,忌廉醬夠cream但唔拖泥帶水。– 龍蝦籽同蟹肉份量實在,每口都有鮮甜海味。– 唯一要留意係鹹度略高,如果配杯水或飲品剛剛好。體驗到一絲絲明太子顆粒感,同蟹肉嘅蟹香互相加分。🍝 溫泉蛋卡邦尼意粉– 煙肉切得較小塊,香脆程度OK,但唔係最驚豔。– 蛋黃同忌廉醬拌勻之後,醬汁更滑更貼麵,但調味走奶香多於胡椒勁味。– 食到最後有少少膩,建議分兩口慢食。偏向港式咖啡店style。☕️ 飲品|咖啡– 店家採用中度烘焙豆,熱美式入口順滑帶果酸尾。– 奶類飲品拉花不錯,口感一般;不過配意粉已經算夠,唔建議太挑剔的咖啡控,可以當作餐後解膩飲。意粉與咖啡都有一定水準。蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉好多人叫,如果鍾意海味+cream感,就必試;卡邦尼則勝在安全感覺。整體份量適中。#元朗美食 #ByTheOStudio #意大利粉 #明太子忌廉意粉 #卡邦尼 #香港Cafe
🍝 蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉
– 意粉質感偏煙韌,忌廉醬夠cream但唔拖泥帶水。
– 龍蝦籽同蟹肉份量實在,每口都有鮮甜海味。
– 唯一要留意係鹹度略高,如果配杯水或飲品剛剛好。
體驗到一絲絲明太子顆粒感,同蟹肉嘅蟹香互相加分。
🍝 溫泉蛋卡邦尼意粉
– 煙肉切得較小塊,香脆程度OK,但唔係最驚豔。
– 食到最後有少少膩,建議分兩口慢食。
偏向港式咖啡店style。
☕️ 飲品|咖啡
– 店家採用中度烘焙豆,熱美式入口順滑帶果酸尾。
#元朗美食 #ByTheOStudio #意大利粉 #明太子忌廉意粉 #卡邦尼 #香港Cafe #真實食評 #港式文青小店