2024-07-19
今個月嘅紀念日,我同男朋友去咗如心酒店嘅Cafe Circles食自助餐🥰 荃灣西如心酒店環境又靚又舒適就大家都知,原來啲食物都好高質素😍最近Cafe Circles嘅自助餐主題係 「仲夏亞洲鮮味盛薈」🥘 匯聚咗嚟自亞洲各地嘅海鮮,仲有以「榴連」為主題嘅甜點盛宴😍😍🦞 亞洲海鮮珍饈呢度有超級多海鮮,係我哋嘅最愛😍 包括有清新嘅清酒鮑魚同醬油冰鎮金螺、開胃嘅泰式藍青口、超濃郁嘅星洲炒蟹,仲有原條嘅清蒸魚、雪花蟹腳,每一樣都超正😍 刺身都超推薦!我特別鍾意三文魚🍣,連平時冇咁鍾意嘅希靈魚都覺得好鮮甜!仲有多種壽司添🥳除咗海鮮,今次嘅主題自助餐仲有超多種亞洲經典美食,例如自選粉麵就有台式紅燒牛肉麵、喇沙慘慘等等,濃郁又好味😋 仲有海南雞飯、人蔘雞湯⋯超多款式又高質!🍰 榴連主題甜品盛宴今次甜品以榴槤為主題,有多種又靚又好味嘅榴連同其他甜品🍮!榴槤班蘭蛋糕嘅外型十足十一個真嘅榴連,超吸睛👀 而且榴連同班蘭好match好香💕 仲有榴槤糯米糍、榴槤芝士撻等,榴連味道香濃突出,超好食㗎🤤!除咗榴連甜品,當然都唔少得其所鮮果甜品、朱古力噴泉、糖果同雪糕🍦等緊你嚟食!
🦞 亞洲海鮮珍饈
🍰 榴連主題甜品盛宴