Café Circles

餐厅: Café Circles
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
资讯:

资讯:

2024-07-19 8229 浏览
今個月嘅紀念日,我同男朋友去咗如心酒店嘅Cafe Circles食自助餐🥰 荃灣西如心酒店環境又靚又舒適就大家都知,原來啲食物都好高質素😍最近Cafe Circles嘅自助餐主題係 「仲夏亞洲鮮味盛薈」🥘 匯聚咗嚟自亞洲各地嘅海鮮,仲有以「榴連」為主題嘅甜點盛宴😍😍🦞 亞洲海鮮珍饈呢度有超級多海鮮,係我哋嘅最愛😍 包括有清新嘅清酒鮑魚同醬油冰鎮金螺、開胃嘅泰式藍青口、超濃郁嘅星洲炒蟹,仲有原條嘅清蒸魚、雪花蟹腳,每一樣都超正😍 刺身都超推薦!我特別鍾意三文魚🍣,連平時冇咁鍾意嘅希靈魚都覺得好鮮甜!仲有多種壽司添🥳除咗海鮮,今次嘅主題自助餐仲有超多種亞洲經典美食,例如自選粉麵就有台式紅燒牛肉麵、喇沙慘慘等等,濃郁又好味😋 仲有海南雞飯、人蔘雞湯⋯超多款式又高質!🍰 榴連主題甜品盛宴今次甜品以榴槤為主題,有多種又靚又好味嘅榴連同其他甜品🍮!榴槤班蘭蛋糕嘅外型十足十一個真嘅榴連,超吸睛👀 而且榴連同班蘭好match好香💕 仲有榴槤糯米糍、榴槤芝士撻等,榴連味道香濃突出,超好食㗎🤤!除咗榴連甜品,當然都唔少得其所鮮果甜品、朱古力噴泉、糖果同雪糕🍦等緊你嚟食!

🦞 亞洲海鮮珍饈

🍰 榴連主題甜品盛宴

1K
普天同慶的聖誕節當然不少得食大餐,踏入十二月打響頭炮就來到荃灣西如心酒店Café Circles吃lunch buffet。餐廳面積廣闊,樓底特高,環境極盡開揚寬敞,甚有空間感,落地大玻璃將日光引進室內,採光充沛。今次於Openrice訂座亦可享有75折預付優惠,平日一至五成人每位連加一只需$347,自助午餐於下午12:00-14:30供應,可以不追不趕地食足2.5小時。冰鎮海鮮源源不絕地供應,refill 速度亦夠快,款式包括雪花蟹腳、泰式藍青口、醬油冰鎮金螺、花蜆和凍蝦。最近主題換上「妙饗蟹饌」自助餐,以時令鮮蟹為靈感,多款特色佳餚以蟹入饌,例如釀蟹蓋、金沙腸粉炒蟹、咖喱炒蟹等等。金沙腸粉炒蟹沾滿金黃色的鹹蛋黃香氣撲鼻,炒得有鑊氣。釀蟹蓋釀入用忌廉汁炒香的即拆蟹肉。就連串燒都有已拆殼的燒蟹腳,啖啖肉雪白鮮甜,最適合我這些愛吃蟹但又最怕拆蟹的懶人,另外還有鯖魚、秋葵、翠玉瓜、冬菇,廚師全程忙於燒烤以作添補,因此食物較易保持剛剛燒完的熱度。吃聖誕大餐當然要有火雞當主角,才夠應節盡興,難得的是肉質不乾不柴。即切肉類亦有烤西冷牛扒,肯定可滿足各食肉獸。熱盤亦夠多元化,包括蟹柳千島醬披薩、酸
甜品區
凍海鮮
「妙饗蟹饌」自助餐
金沙腸粉炒蟹沾滿金黃色的鹹蛋黃香氣撲鼻,炒得有鑊氣。
金沙腸粉炒蟹
釀蟹蓋釀入用忌廉汁炒香的即拆蟹肉。
釀蟹蓋
串燒
燒火雞
即切肉類亦有烤西冷牛扒,肯定可滿足各食肉獸。
烤西冷牛扒
熱盤亦夠多元化,包括蟹柳千島醬披薩、酸甜汁泰式魚餅、黑松露蜜汁叉燒、沙薑雞、黑醋蜜梨咕嚕肉、魚肚扒時菜、紅酒燴牛肉、香煎龍脷伴蟹籽忌廉汁、茄汁燴豬、香草燒新薯角、四季豆炒肉鬆、叉燒包、小籠包、海鮮炒烏冬、海鮮通心粉、葡汁焗時蔬、溫達盧牛肉咖喱、雜菜咖喱、脆片、蝦片、湯粉麵、豬腳薑、西蘭花忌廉湯、鮮淮山馬蹄煲排骨等等...
熱葷
熱盤
黑松露蜜汁叉燒
即煮粉麵
魚生刺身有三文魚、吞拿魚、醋漬希靈魚和鯛魚,其他日式冷盤提供雜錦壽司、迷你漬醃三文魚蓉飯、和風雪花蟹肉温泉蛋、冷豆腐拌蔥花醬油、日式八爪魚沙律、中華沙律、青瓜漬、蔥花、大根蘿蔔、蟹柳、日式冷麵等。
刺身
芝士拼盤放滿高達芝士、巴馬臣芝士、車打芝士和瑞士大孔芝士。
芝士拼盤
沙律吧有多款已經拌好的東南亞風味沙律:粟米蟹肉沙律、泰式牛肉沙律、泰式粉絲豬肉、水牛芝士,蕃茄拌香草醬和泰式鳳爪。
沙律
凍肉亦有火雞卷凍切腸、布根地火腿、煙燻鴨胸肉、煙三文魚及雜肉腸,加上新鮮沙律菜,可隨個人喜好自行混搭。
凍肉
冷盤
就連甜品都呼應節日主題,包羅多款聖誕限定甜點,例如聖誕朱古力樹頭蛋糕、聖誕樹泡芙、雜莓慕絲蛋糕、栗子慕絲蛋糕、日本紫薯戚風蛋糕等等,造型可愛趣緻。
日本紫薯戚風蛋糕
栗子慕絲蛋糕舖滿一絲絲香醇綿密的栗子蓉,瀰漫著濃厚甘甜栗香。
栗子慕絲蛋糕
聖誕朱古力樹頭蛋糕更有過節氣氛,以海綿蛋糕配上幼滑的朱古力忌廉。
甜品
紅色外型的雜莓慕絲蛋糕搶眼奪目,瀰漫著怡人果香,甜而不膩。
雜莓慕絲蛋糕
還可找到近來大熱的開心果甜品 - 開心果焦糖奶凍,入口軟滑水嫩,散發果仁芳香。
開心果焦糖奶凍
其他甜品有藍莓芝士餅、窩夫、雞蛋仔、芒果布甸杯、桂花糕、紅棗糕、豆腐花、啫喱糖、朱古力噴泉、爆谷、生果等。
甜點
雞蛋仔
訂位時表明慶祝生日,就會送上生日蛋糕,是日款式為Tiramisu,還會點上蠟燭,讓節日添上滿滿儀式感。
生日蛋糕
最後不要忘了任食Häagen-Dazs雪糕批及雪糕杯。
Häagen-Dazs雪糕批
飲品有咖啡機和茶水無限供應,可以隨時自斟自飲。
飲品區
值得一提的是竟然有自助餐少見的樽裝汽水和支裝維他奶。
樽裝汽水
题外话/补充资料: 於Openrice訂座亦可享有75折預付優惠,平日一至五成人每位連加一只需$347
2024-12-02
栗子慕絲蛋糕
雞蛋仔
生日蛋糕
2024-09-22 5962 浏览
一齊來到如心酒店cafe circle嘆豐富嘅自助晚餐💕環境闊落舒服光猛👍🏻.真心超多野食,款款高質!冷盤最愛沙律,加勁多煙三文魚超開心🥳ham搭蜜瓜perfect match 😎仲有多款海鮮大愛長腳蟹!.多款熱盤同樣吸引🤩必食燒蟹腳和蠔,即燒即食鮮味十足又厚肉多汁👍🏻牛肉味道濃厚好好味,仲有星洲蟹😍鵝肝加蘋果多士一定正,多到都試唔哂🤣.日式一向我最愛,刺身壽司任食好開心,大讚自製蕎麥麵好有驚喜,我加左好多配料😆.甜品區一定要留肚食!haagen dazs雪糕雪條任食🤩多款甜品造型運奧運主題好有feel!勁多榴槤甜品,榴槤控表示好滿足😌.

2024-09-10 5622 浏览
今晚同朋友一齊到如心酒店Cafe Circle食自助晚餐🤩 我真喺超耐無食自助餐啦😝😝 一大班人食先至開心😌 環境好靚同埋好大啊!分咗冷盤區、海鮮區、熱食區、壽司刺身區同埋甜品區!每款都好吸引!最鐘意嘅喺燒阿拉斯加長腳蟹🦀同燒蠔🦪加咗牛油喺爐上面即燒🔥 超級香噴噴,入口好新鮮啖啖肉又夠入味!拎咗幾轉🤭🤭 酸茶魚超開胃,人蔘雞湯勁重人蔘味,海鮮區有雪花蟹腳🦀凍蝦🦐花蜆、雪花蟹腳、清酒鮑魚🦪醬油冰鎮金螺冷盤區有火雞卷凍切腸、布根地火腿、煙三文魚、巴馬火腿、豬肉啫喱;沙律菜🥬車厘茄🍅🧀4款芝士:瑞士大孔芝士、車打芝士、埃及芝士、布里芝士🧀及配料:杏脯、合桃、提子乾、果醬、蜜糖🍯餅乾🍪熱食區:意式豬柳卷🍖羊架🍖燒牛肉🍖配上蘋果醬、燒汁、黑椒汁;蜜汁叉燒、貴妃雞🍗豬腳薑、酸菜魚、果阿咖喱魚、泰式紅咖喱鴨🍗焗椰汁蝦🍤吉列豬扒、清蒸原條石斑、煙鴨胸配蜜糖橙汁、紅酒燴牛肉、魚肚扒時菜🥬日式雞串🍢香草焗車厘茄🍅香草焗新薯角🥔蟹柳千島醬pizza🍕🍜麵食區:牛肉湯麵、牛腱、紅蘿蔔🥕菜心關閉🍲湯:人蔘雞湯🍗龍蝦湯🦞甜品:Häagen-Dazs雪糕口味有朱古力🍫士多啤梨味🍓咖啡味☕️雜莓🫐曲奇味🍪雲呢拿白朱古力
一大班人食先至開心😌

拎咗幾轉🤭🤭 酸茶魚超開胃,人蔘雞湯勁重人蔘味,

熱食區:意式豬柳卷🍖羊架🍖

🍜麵食區:牛肉湯麵、牛腱、紅蘿蔔🥕菜心
關閉🍲湯:人蔘雞湯🍗龍蝦湯🦞

甜品
白朱古力噴泉、黑朱古力噴泉、棉花糖,菠蘿🍍哈密瓜🍈麵包布甸、芝麻糊🍰紅桑子慕絲蛋糕🥭芒果布甸杯、法式迷你蛋糕、可麗露、特濃朱古力蛋糕🍫馬卡龍

🏆呼應奧運同當季生果榴蓮,有好多榴蓮甜品!表面仲有奧運牌仔🥇榴槤焦糖燉蛋、榴槤馬斯卡邦芝士餅、榴槤糯米糍、榴槤奶凍、榴槤班蘭蛋糕 。每款榴蓮味都好香🤭

飲品:咖啡機有latte☕️espresso, cappuccino,熱奶🥛熱水,Twinings茶包🫖 橙汁🍊西柚汁、凍鮮奶🥛
2024-08-31 4367 浏览
屋企有人話想要食buffet見喺如心廣場附近就直接去咗酒店9樓試新嘢一入門口就見到甜品區入面水果都幾多小朋友可以整朱古力噴泉又有得食都係一個唔錯嘅加分位除咗呢一啲水果之外,仲有Häagen-Dazs雪糕杯味道都算好多款跟住行入去就會見到一啲冷盤、沙律吧、燒烤區、熱食行到最入面就會有刺身同埋日式冷盤先講刺身先啦刺身有三文魚、吞拿魚、鯛魚同埋希靈魚基本上除咗希靈魚之外其餘3款都試過味道就真係普普通通冇咩鮮味三文魚係一啲油香都冇本身以為可能咁啱嗰一嚿冇乜味所以先會咁樣後尾都再出去拎多一轉但個味道都係搞唔掂唔望住佢個樣,我都唔知原來自己食緊三文魚跟住就去咗燒烤區拎咗啲串燒同埋燒帶子串燒佢有通宵汁同埋一隻韓式燒汁俾你揀味道都唔錯,令人有驚喜而且唔會燒到啲肉好嚡口不過燒帶子就明顯過咗火之後仲拎咗啲牛扒、煙三文魚同埋鳳爪牛扒就相對比較嚡另外兩樣個味道都唔錯跟住仲拎咗個凍蟹腳個味道真係🤢🤢🤢完全唔建議整體來講408一個人款式又唔算好多食物質素又未去到好好我會簡番其他餐廳起碼性價比高啲
屋企有人話想要食buffet
見喺如心廣場附近就直接去咗酒店9樓試新嘢
一入門口就見到甜品
入面水果都幾多
小朋友可以整朱古力噴泉又有得食
都係一個唔錯嘅加分位
除咗呢一啲水果之外,仲有Häagen-Dazs雪糕杯
味道都算好多款
跟住行入去就會見到一啲冷盤、沙律吧、燒烤區、熱食
行到最入面就會有刺身同埋日式冷盤
先講刺身先啦
刺身有三文魚、吞拿魚、鯛魚同埋希靈魚
基本上除咗希靈魚之外其餘3款都試過
味道就真係普普通通冇咩鮮味
三文魚係一啲油香都冇
本身以為可能咁啱嗰一嚿冇乜味
所以先會咁樣
後尾都再出去拎多一轉
但個味道都係搞唔掂
唔望住佢個樣,我都唔知原來自己食緊三文魚
跟住就去咗燒烤區拎咗啲串燒同埋燒帶子
串燒佢有通宵汁同埋一隻韓式燒汁俾你揀
味道都唔錯,令人有驚喜
而且唔會燒到啲肉好嚡口
不過燒帶子就明顯過咗火

之後仲拎咗啲牛扒、煙三文魚同埋鳳爪
牛扒就相對比較嚡
食物質素又未去到好好
我會簡番其他餐廳
起碼性價比高啲

2024-08-14 4504 浏览
💖 Café Circles (荃灣)✨荃灣楊屋道8號荃灣西如心酒店9樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️聽聞如心酒店嘅自助餐出左榴槤嘅甜品🤭,倪丨丨比我更加喜歡🫠,所以我就帶佢同一班姐姐哥哥一齊食個Dinner😛估唔到呢度嘅海鮮都幾多選擇!又有蟹腳🦀、清酒煮鮑魚、醬油冰鎮螺、藍青口等等😚,淨係蟹都有咖喱蟹、麵包蟹等等,款式選擇超級多😆就連刺身區除咗有刺身壽司之外仲有溫泉蛋冷麵🤤熟食方面又有燒蟹腳、燒生蠔🦪、燒羊架、烤牛肉、烤豬腩卷、乳豬、原條石斑、魚肚娃娃菜、Pizza🍕、紅燒牛肉麵、海南雞飯😳等等。我最鍾意嘅就一定係佢哋嘅中湯同埋西湯🥘,中湯就係人蔘雞,西湯就係龍蝦湯🤤身為湯怪我都飲咗唔少😆甜品方面有好多唔同嘅西餅都係有榴槤肉👍🏻而且好香甜🤤。同埋呢度有小朋友最鍾意嘅朱古力噴泉,除咗有黑朱古力仲有白朱古力😍我自己就鍾意食白朱古力多啲🤩整體嚟講款式食物都有好多唔同類型, 六點幾食到九點幾😋真係可以慢慢逐款逐款試🤩想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysmamalife如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

💖 Café Circles (荃灣)
✨荃灣楊屋道8號荃灣西如心酒店9樓

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2024-08-12 3549 浏览
媽媽生日~帶咗佢去Café Circles 食dinner buffet 孝敬下依加做緊「仲夏亞洲鮮味盛薈」主題.🔸主題美饌醬油冰鎮金螺、泰式香辣藍青口,到即烤味噌扇貝及焗椰汁蝦.🔸 冰鎮海鮮
雪花蟹腳,羔蟹,清酒鮑魚,醬油冰鎭金螺,泰式藍青口.🔸刺身及壽司三文魚、鯛魚、吞拿魚、甜蝦、冷麵、八川魚、雜錦壽司、迷你漬醃三文魚蓉飯、冷麵.🔸熱葷烤鴨肝、金銀蒜蒸鮑魚、人蔘雞湯、藥膳肉骨茶、泰式烤鮮蝦、即燒蒜香皇帝蟹腳、星洲炒蟹、台式紅燒牛肉麵、海南雞飯、焗蠔、雞肉咖喱、泰式紅咖喱鴨、魚肚扒時菜、蟹柳千島醬披薩.🔸甜品櫃草莓玫瑰乳酪慕絲、榴槤焦糖燉蛋、芒果布甸杯、法式迷你蛋糕、榴槤糯米糍、榴槤班蘭蛋糕、榴槤奶凍、特濃朱古力蛋糕、haagendazs雪糕
媽媽生日~
依加做緊「仲夏亞洲鮮味盛薈」主題
🔸主題美饌
醬油冰鎮金螺、泰式香辣藍青口,到即烤味噌扇貝及焗椰汁蝦
🔸 冰鎮海鮮
雪花蟹腳,羔蟹,清酒鮑魚,醬油冰鎭金螺,泰式藍青口
🔸刺身壽司
🔸熱葷
🔸甜品
2024-07-29 3570 浏览
阿女而家運動量大咗,自然食多咗嘢,咁我哋就會多咗去同佢嘗試多啲唔同種類嘅食物,而最好嘅方法,當然就係食自助餐啦😋我哋今日就揀咗荃灣西如心酒店 Cafe Circles嚟試下呢度嘅”仲夏亞洲鮮味盛薈”🦐一入場就俾佢地超長甜品吧吸引住🧁當中仲有幾款係榴槤主題嘅甜品,啱晒媽咪,仲有唔少得嘅黑白朱古力噴泉同中式甜品添🍫再行入啲就係冷盤同沙律🥗呢度淨係芝士都有四款🧀東海鮮方面除咗青口同蟹腳🦀仲有清酒煮鮑魚同冰鎮金螺🐚沙律方面仲有幾款可以選擇,仲有刺身,壽司同冷麵任君選擇🥣熱食方面一啲都唔馬虎,爐端燒有串燒同即煎嘅扒類🥩仲有每晚唔同嘅爐端燒海鮮🦞我哋當晚就係皇帝蟹腳超厚身啖啖肉🦀阿女仲食咗好多件添另外嘅燒西冷同意式豬肉卷都好好味,我欣賞嘅係海南雞飯🍚即叫即切😍講到明係亞洲鮮味盛薈,點會咁簡單?仲有非常惹味大推嘅星洲炒蟹🦀清蒸海斑🐟芝士焗蠔唔少得嘅仲有爸爸嘅comfort food—咖哩🍛飲品除咗一般嘅咖啡同茶,仲有兩款果汁同樽裝啤酒汽水任飲🍻最勁嘅係有Haagen Dazs雪糕,仲有6款味道同2款雪糕批任食,開心死阿女同爸爸🍧而家荃灣西如心酒店仲做緊優惠,只要係一位成人正價自助晚餐就送一位小童。
再行入啲就係冷盤同沙律🥗呢度淨係芝士都有四款🧀東海鮮方面除咗青口同蟹腳🦀仲有清酒煮鮑魚同冰鎮金螺🐚沙律方面仲有幾款可以選擇,仲有刺身壽司同冷麵任君選擇🥣
飲品除咗一般嘅咖啡同茶,仲有兩款果汁同樽裝啤酒汽水任飲🍻
❀ 荃灣如心酒店Café Circles #荃灣 ❀❗任食鵝肝焗生蠔鮑魚 仲有榴槤甜品放題❗——————————————————荃灣西如心酒店Café Circles 推出咗「仲夏亞洲鮮味盛薈」‼️除咗有一種獨特亞洲風味嘅食品外,仲有萬眾期待嘅榴槤甜品放題😆.當中最推薦榴槤糯米糍❣️入面全部真榴槤果肉,榴槤味道香濃爆棚✨另外仲有巨型榴槤斑斕蛋糕、榴槤布甸、燉蛋、炸彈等。.唔食榴槤都唔怕🤣有一系列非榴槤高質甜品,包括黑白朱古力噴泉、鮮果慕絲、任食嘅Häagen-Dazs雪糕及脆皮雪糕🍦.熟食方面,一定要要係咁encore任食鵝肝、蒜蓉芝士焗生蠔、香蒜鮑魚,呢幾款特別高質好味🥰當然亦有烤肉、叉燒、中式牛柳、紅燒牛肉麵、人蔘雞湯等。另外亦唔少得冰鎮海鮮及刺身。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 仲夏亞洲鮮味盛薈 (7月2日至9月30日)供應時間︰6:30pm - 9:30pm星期一至四: 成人$648 小童或長者$548星期五至日及公眾假期: 成人$738 小童或長者$638——————————————————✨整體味道: 4/5 ✨環境裝修: 4/5✨服務態度: 4/5✨性價比: 3.9/5✨再訪興趣: 3.8
❀ 荃灣如心酒店Café Circles #荃灣 ❀
❗任食鵝肝焗生蠔鮑魚 仲有榴槤甜品放題
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 仲夏亞洲鮮味盛薈 (7月2日至9月30日)
供應時間︰6:30pm - 9:30pm
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 3.9/5
✨再訪興趣: 3.8/5
💞整體來講
一向都非常喜歡荃灣如心酒店,自助餐食品製作亦多樣化,尤其有大量高質海鮮,而家仲有榴槤甜品放題,即使唔鍾意榴槤都有唔少美味甜品選擇呢🩷
2024-07-21 3321 浏览
嚟到荃灣西如心酒店 Café Circles 享受美味嘅 今次係✨仲夏亞洲鮮味盛薈✨主題 自助餐,每道菜式都有亞洲風味~加上奢華海鮮🦞盛宴,當中包括🍴 醬油冰鎮金螺🍴清新入味;層次豐富的🍴泰式藍青口🍴,辛香與鮮味完美結合;🍴星洲炒蟹🍴以其濃郁的味道和滑嫩的質感,每一道都非常美味,忍唔住食完再食😋除咗海鮮為主題嘅菜式,仲有亞洲經典菜,例如波兒最愛嘅🍴台式紅燒牛肉麵🍴, 爸爸必食嘅🍴海南雞飯🍴,雞肉鮮味十足😋仲有必定要試下🍴人蔘雞湯🍴,滋補養生濃而不膩💕自助餐中甜品係重要環節!!今次甜品主題係媽媽最愛嘅🌟榴槤😍果皇係亞洲甜品扮演重要角色!🍴榴槤班蘭蛋糕🍴層次分明,輕柔的班蘭與濃郁的榴槤完美結合。🍴榴槤糯米糍🍴外皮柔軟,🍴榴槤芝士撻🍴則是口感滑順,榴槤與芝士的香氣交織😋當然仲有其他美味甜品🍮唔食榴槤都仲有大把選擇大家一定會覺得帶小朋友食自助餐唔抵,小朋友食得少,但今次大家一定要把握機會‼️‼️🌟由即日起至 2024 年 8 月 31 日,每位成人以正價享用自助晚餐,即可 攜同一位 3 至 11 歲的小童免費用餐‼️🌟🌟如果於 Nina Boutique 預訂,可享自助午餐、晚餐及午後自助餐高達六八

自助餐甜品係重要環節!!今次甜品主題係媽媽最愛嘅🌟榴槤😍果皇係亞洲甜品扮演重要角色!🍴榴槤班蘭蛋糕🍴層次分明,

🌟如果於 Nina Boutique 預訂,可享自助午餐、晚餐及午後自助餐高達六八折優惠‼️🌟

#荃灣美食 #自助餐推介 #親子餐廳 #美食推薦 #海鮮 #親子好去處
#節日必去
  • 冷盤
  • 凍海鮮
  • 芝士焗蠔
  • 海南雞飯
  • 甜品
  • 熱葷
2024-07-19 3244 浏览
一班朋友出到嚟,想食咩?可能係世上令人最懊惱嘅難題🤣,咁就一於決定乜都食啦!無論任何日子,自助餐都係Perfect choice由book咗枱開始已經超期待,見到今期自助餐以「仲夏亞洲鮮味盛薈」為主題,菜式融合亞洲特色滋味與海中珍寶🦐,令我更加興奮。環境寬敞舒適,好適合朋友相約聚會食物種類都非常豐富,可以品嚐到嚟自亞洲各地嘅特色料理,包括日式壽司、泰式燒烤、中式料理等等。每道菜品都新鮮精緻,令人垂涎欲滴。長腳蟹腳、鮑魚、蝦等多款凍海鮮鮮味清爽,亦有蒜蓉蒸鮑魚、焗蠔等惹味選擇,海鮮控可以盡情享受鮮美滋味。亞洲經典菜式都係今自助餐嘅一大特色,讓我印象深刻嘅係台式紅燒牛肉麵,仲有海南雞嘅清爽口感同濃郁滋補嘅人蔘雞湯,味蕾完全沉浸於亞洲料理嘅多元魅力。最叫人著迷嘅應該就係一系列融合榴槤元素嘅甜品喇我最鍾意榴槤班蘭蛋糕香濃軟綿層次分明、仲有口感豐富嘅榴槤糯米糍,同埋順滑嘅榴槤芝士撻,啖啖香氣交織超級美妙✨️。另外可以任食Häagen-Dazs雪糕同脆皮雪糕批,亦有芒果布甸同朱古力噴泉等等多款特色甜品,為極致饗宴畫上完美句號甜品控不容錯過。超推薦大家帶埋屋企人或者朋友過嚟,享受豐富多彩嘅用餐體驗
一班朋友出到嚟,想食咩?可能係世上令人最懊惱嘅難題🤣,
咁就一於決定乜都食啦

無論任何日子,自助餐都係Perfect choice

由book咗枱開始已經超期待,
見到今期自助餐以「仲夏亞洲鮮味盛薈」為主題,
菜式融合亞洲特色滋味與海中珍寶🦐,
令我更加興奮

環境寬敞舒適,好適合朋友相約聚會

食物種類都非常豐富,
可以品嚐到嚟自亞洲各地嘅特色料理,
包括日式壽司、泰式燒烤、中式料理等等。
每道菜品都新鮮精緻,
令人垂涎欲滴。
長腳蟹腳、鮑魚、蝦等多款凍海鮮鮮味清爽,
亦有蒜蓉蒸鮑魚、焗蠔等惹味選擇,
海鮮控可以盡情享受鮮美滋味。
亞洲經典菜式都係今自助餐嘅一大特色,
讓我印象深刻嘅係台式紅燒牛肉麵,
仲有海南雞嘅清爽口感同濃郁滋補嘅人蔘雞湯,
味蕾完全沉浸於亞洲料理嘅多元魅力

最叫人著迷嘅應該就係一系列融合榴槤元素嘅甜品

我最鍾意榴槤班蘭蛋糕香濃軟綿層次分明、
仲有口感豐富嘅榴槤糯米糍,
同埋順滑嘅榴槤芝士撻,
啖啖香氣交織超級美妙✨️。
另外可以任食Häagen-Dazs雪糕同脆皮雪糕批,
亦有芒果布甸同朱古力噴泉等等多款特色甜品
為極致饗宴畫上完美句號
甜品控不容錯過。

超推薦大家帶埋屋企人或者朋友過嚟,
享受豐富多彩嘅用餐體驗

• 焗蠔
  • 凍海鮮
  • 甜品區
2024-07-09 2588 浏览
放假心血來潮想去酒店靜靜地食個早餐10:00 上到去先知原來係提供buffet去到10:30, 一問之下原來仲有set嗌早餐, 因為大熱天時唔想再出去周圍搵茶餐廳食早餐都想係酒店入邊舒舒服服咁嘆下價錢都可以接受丫~ 所以決定試下啦~!不過叫set早餐係同buffet既客人一齊坐, 呢一part既體驗就有扣分啦因為隔離都比較多遊客, 比較"熱鬧"既staff都好有禮貌, order既食物雖然可能係buffet有提供到既,價錢都唔係便宜 但全程staff既服務, 食物種類, 整體感覺都係滿足既~
放假心血來潮想去酒店靜靜地食個早餐

都想係酒店入邊舒舒服服咁嘆下
價錢都可以接受丫~ 所以決定試下啦~!

因為隔離都比較多遊客, 比較"熱鬧"既
但全程staff既服務, 食物種類, 整體感覺都係滿足既~
2024-07-07
$150 (早餐)
2024-06-29 2620 浏览
二訪如心buffet! 上次試過lunch , 唔錯!今次再訪晚餐,選擇種類多,基本既凍海鮮都有,海鮮仲有燒蠔,蟹腳,鮮甜多汁! 熱食-中式,西式, 咩款都有, 一定夠晒食! 甜品有很多款蛋糕,雪糕仲要係哈根大,仲有雪糕批任食! 另外野飲都係任飲!大家都食得好滿足🧡
二訪如心buffet! 上次試過lunch , 唔錯!
今晚同家人去左荃灣如心酒店吃海陸盛宴自助晚餐,預早慶祝回歸27週年🎉🎊💃,喜初一入門口甜品十分吸引,😍抱著滿心歡喜去吃這個自重點推介燒皇帝蟹腳自助晚餐,但由6:30pm開始等到7点,還未有這食物出來,於是我去問之下,後回應我話貨源問題今晚沒有燒皇帝蟹腳,我立即感覺到完全受騙🤬🤬,失望,因為這個海陸盛宴主題到期是6月30日,即是話今天6月28.29.30日這3天都沒有主題重点燒皇帝蟹腳,只得燒扇貝,燒物廚師好像吾想比人食感覺,總之我覺得沒有主題重点吃,應提早告知客人,我會向酒店投訴。
2024-06-28
2024-06-23 3084 浏览
親戚加拿大回港,去咗如心酒店cafécircles午市自助餐🥂成人價折後$404,長者&小童同價 折後$341.6 預訂時講咗有人生日,酒店安排送一件寫咗happy birthday嘅生日蛋糕基本冷盤海鮮、 刺身、 甜品都有,不過無蠔同鵝肝,cp值即刻降低🫠 始終起身第一餐食唔到太多嘢,款式唔算多但對我來講足夠飽肚。甜品區特別受歡迎,因為有朱古力火鍋 豆腐花 夾軟糖,4個裝滿haagen dazs嘅雪櫃!員工經常性會過嚟收碟,讚👍自助午餐嚟講價錢唔算平,勝在地點方便,有啲住屯門天水圍嘅親戚坐屯馬線去荃灣西就ok,而且有免費3小時代客泊車優惠🅿️,酒店大堂旁邊有個海濱公園,小朋友食完仲可以玩一輪先走。

基本冷盤海鮮、 刺身甜品都有,不過無蠔同鵝肝,cp值即刻降低🫠 始終起身第一餐食唔到太多嘢,款式唔算多但對我來講足夠飽肚。甜品區特別受歡迎,因為有朱古力火鍋 豆腐花 夾軟糖,4個裝滿haagen dazs嘅雪櫃!

員工經常性會過嚟收碟,讚👍

2024-06-02
午餐