2024-08-05 149 浏览
今日同埋朋友一齊黎食lunch,最後決定要左個lunch set,都好多選擇,我地最後決定要左個燒烤雞肉沙律半份,個dressing超好食,d 菜夠新鮮,雞都燒得幾好,冇話好dry。個烤南瓜香蝦草米飯比我想像中好食好多,好rich好creamy!另外好多隻蝦,南瓜都相當甜。湯我地都要左兩款:有墨西哥粟米湯同青豆薏米肉湯。兩個都屬於較結身嘅飽肚湯,裡面都好多豆,幾特別。飲品就有一杯passionfruit檸檬特飲同埋一杯海盜,杯海盜其實勁好飲,入邊有蘋果汁、菠蘿汁、芒果汁同埋啤梨蓉,兩杯都冇過甜,應該香港人都會鍾意,呢個天氣真係要飲返d凍野。
係黃埔睇完戲就搵下美食坊有啲咩好西原來呢度有間美國菜餐廳 地方好大Lunch Set仲好多選擇 價錢都幾抵主菜+小食/湯/沙律+飲品 $98起燒烤雞肉沙律(半份) $98份量都已經好多 完全唔似係得半份🤣沙律配料都好豐富 除左多款水果仲有提子乾粟米同薄脆 烤雞口感香嫩 仲有BBQ醬令口味更為提升小食揀左香脆炸薯薯角係炸到岩岩好 外表多脆 入面薯仔係軟綿蕃茄忌廉汁雞肉螺絲粉 $108醬汁十分Creamy 蕃茄味突出但又唔會酸配螺絲粉係特別掛汁 每啖都食到好滋味雞肉都一樣好好食 唔會乾柴柴凱撒沙律生菜好新鮮 正常口味另外揀左2杯Lemonade 夏天飲夠消暑
係黃埔睇完戲就搵下美食坊有啲咩好西

雞肉都一樣好好食 唔會乾柴柴

凱撒沙律生菜好新鮮 正常口味

另外揀左2杯Lemonade 夏天飲夠消暑
2024-08-04 99 浏览
黃埔出名多美食,今日去到選擇困難症,最後都係決定食都一直都好喜歡嘅California Pizza Kitchen✨✨平日午市有好多選擇,午市套餐基本有主菜加飲品🥤我哋叫咗以下食品: 🍍香味肉醬意大利粉配溫泉蛋 - 簡簡單單叫咗呢個肉醬意粉🍝佢熱辣辣配埋煮得啱啱好嘅溫泉蛋,好Creamy🍍韓式燒汁牛肉特色烤薄餅🍕- Pizza做得真不錯,果然餐廳招牌係薄餅!佢個皮比較薄,有好多芝士配大量蔬菜同埋調了味韓味牛肉,非常香口~🍍Mini Thai salad - 呢個酸酸甜甜既沙律好開胃,鍾意佢加左脆米好多口感飲品試咗 cucumber revive 🥒 又一夏日透心涼之飲品,好清新

Kitchen✨✨

2024-07-30
  • 香味肉醬意大利粉
2024-08-03 87 浏览
今日約咗朋友去到黃埔食午餐,我哋兩個最後決定要咗個午市套餐,其實都好豐富,而且食物質素都好好食,我尤其鍾意佢個燒雞沙律,好清新,而且沙律醬個味道調配得好好,入面又有埋啲脆脆,搞到成件事都好清新。另外值得一提嘅,就一定係呢度有晒兒童餐具,連比小朋友畫畫嘅嘢都有。
⧗⧗⧗ California Pizza Kitchen ⧗⧗⧗🆕 Lunch set $58 up 之前同同學仔黎過一次,感覺良好!所以趁住暑假再睇吓女嚟食完嘢去行街,lunch set轉左新餐牌,選擇好似再多咗而且好彈性嘅選擇,價錢豐儉由人👍🏻而且仲有媽媽最鍾意嘅兒童餐😆滿足晒小朋友👧🏻食完仲可以拎個金幣扭蛋CP值超高!不得不讚佢嘅烤雞沙律,唔會剩係得羅馬生菜🥬煙肉菠菜意式雲吞,亦都好啱我同小朋友一齊share西西里pizza有少少辣,所以小朋友食唔到。阿女已經要求我下次再帶佢嚟食

🆕 Lunch set $58 up

CP值超高!不得不讚佢嘅烤雞沙律,唔會剩係得羅馬生菜🥬

煙肉菠菜意式雲吞,亦都好啱我同小朋友一齊share
西西里pizza有少少辣,所以小朋友食唔到。

阿女已經要求我下次再帶佢嚟食

2024-07-31
  • 燒烤雞肉沙律
2024-07-29 110 浏览
雖然餐廳主打美國菜,但比我感覺係一間較輕盈同多素選擇嘅西餐廳。款式選擇多,有薄餅,沙律,小食同意粉... 座位闊落,適合一大班人菠菜雅枝竹醬大大份,菠菜芝士醬極香濃,鍾意點醬嘅我,配墨西哥粟米脆片滿足唔到我,薄餅烤餅都要點,哈哈哈蘑菇片菠菜烤餅烤餅香脆,橄欖油,芝士,蘑菇片同菠菜,食材簡單新鮮,唔錯小食加州特色素菜薄餅西蘭花,茄子,蘑菇,粟米,蕃茄乾,紅洋蔥同芝士,薄批茄汁底,開胃清新,但批邊有點靭同乾香草青醬意大利粉意粉煮得好,有靭度,羅勒香草忌廉醬味道香濃掛汁,配料風乾蕃茄嘅酸中和個膩同提到個香味,正不過依家只剩低黃埔同屯門店

菠菜雅枝竹醬

蘑菇片菠菜烤餅

加州特色素菜薄餅

香草青醬意大利粉

不過依家只剩低黃埔同屯門店
2024-06-21
2024-07-26 158 浏览
#fatchubelly黃埔📍California Pizza Kitchen (黃埔天地美食坊) (紅磡)💥午餐組合 $98-摩洛哥風味雞肉沙律(半份)雞肉有預先調味有好香濃嘅中東香料味👍🏻沙律菜都好新鮮配搭上牛油果成個沙律好refresh-香脆炸薯薯角炸得好香脆而且上面佈滿芝士粉💕仲要熱辣辣-士多啤梨果味檸檬特飲特飲味道唔會太甜士多啤梨同檸檬味道都幾夾解膩一流😌💥午餐組合 $108-蕃茄忌廉汁雞肉螺絲粉螺絲粉可以吸滿忌廉醬汁🥳每條螺絲粉都可以食到醬汁嘅味道醬汁係番茄忌廉汁調味啱唔好-墨西哥粟米湯墨西哥粟米湯味道好特別🤩湯嘅質地比較傑身有啲似醬嘅口感可以一試-熱情果果味檸檬特飲對比士多啤梨特飲個人更加喜歡熱情果檸檬特飲味道酸酸甜甜適合配搭濃味嘅食物🤣California Pizza Kitchen (黃埔天地美食坊) (紅磡)紅磡黃埔天地美食坊(第8期)3樓302號舖
#fatchubelly黃埔

💥午餐組合 $98

-摩洛哥風味雞肉沙律(半份)

雞肉有預先調味

味道酸酸甜甜
適合配搭濃味嘅食物🤣

紅磡黃埔天地美食坊(第8期)3樓302號舖
2024-07-23 224 浏览
餐廳最有代表性當然係美式薄餅🍕環境舒適,放假搵地方chill吓呢度就啱晒,仲見到有客人喺度開生日會添🎉🎈五色芝士鮮茄薄餅薄餅屬於薄批,配以五色芝士同蕃茄,簡單得嚟好好味批邊相對有嚼勁,食到兩種不同口感🎈烤南瓜香蝦糙米飯味道香濃,南瓜同忌廉汁完美融入飯入面🍝creamy 之餘帶有南瓜粒粒同忌廉香味,各種材料平衡得好好糙米飯口感較乾爽,原來好好味頗有驚喜,加上大蝦爽口彈牙,口感滿分🍄‍🟫🎈香辣芝士香汁配脆香薯條薯條外層超香脆,味道微微辣相當惹味,夠晒香口配mocktail好正🎈凱撒沙律沙律鋪上芝士🧀及麵包粒,沙律菜以橄欖油調味,清新無負擔🥗🎈士多啤梨檸檬特飲 Strawberry Lemonade 🎈芒果探戈 Mango Tango兩款飲品酸酸甜甜,好適合夏天飲🍹芒果味cocktail 係無酒精嘅,大人小朋友都飲得,夠晒解暑

🎈五色芝士鮮茄薄餅
薄餅屬於薄批,配以五色芝士同蕃茄,簡單得嚟好好味
批邊相對有嚼勁,食到兩種不同口感

🎈烤南瓜香蝦糙米飯
味道香濃,南瓜同忌廉汁完美融入飯入面🍝

🎈香辣芝士香汁配脆香薯條

🎈凱撒沙律
沙律鋪上芝士🧀及麵包粒,沙律菜以橄欖油調味,清新無負擔🥗

🎈士多啤梨檸檬特飲 Strawberry Lemonade
🎈芒果探戈 Mango Tango
而家嚟黃埔好方便~區內有donki、Big C等,可消磨一個下午,而餐廳有唔少選擇,想食美式風味pizza嘅話,唔使飛去美國,嚟California Pizza就得!而家有個超抵食嘅Lunch set,餐牌都幾吸引🤩Leisure Lunch Duos含主菜,小食/湯/沙律及飲品,百零蚊就食到。五色芝士🧀鮮茄薄餅,配墨西哥粟米湯鍾意墨西哥口味嘅朋友要留意喇,呢度有一個墨西哥風味嘅粟米湯。五色芝士一次過食到五種美味芝士:馬蘇里拉芝士、馬蘇里拉芝士、蒙特利芝士、煙高打芝士、羅馬諾芝士,仲有新鮮蕃鮮茄。意式檸檬白酒汁燴雞肉肉扁意大利粉,配青豆薏米蓉湯呢碟意粉有強烈嘅檸檬汁味,好開胃。雞肉比較薄身,事先加咗炸粉炸一炸,再淋上汁料。檸檬特飲 蜜桃及士多啤梨口味天時暑熱,可以揀檸檬特飲,有幾個口味㗎。🛎️必試指數:8/10🔆

五色芝士🧀鮮茄薄餅,配墨西哥粟米湯

意式檸檬白酒汁燴雞肉肉扁意大利粉,配青豆薏米蓉湯

檸檬特飲
蜜桃及士多啤梨口味
天時暑熱,可以揀檸檬特飲,有幾個口味㗎。

🛎️必試指數:8/10🔆
2024-07-20
午餐
2024-07-21 123 浏览
星期日,去黃埔california Pizza Kitchen,叫咗個摩洛哥雞沙律,嚟到嘅時候發覺好少雞肉,心諗就咁算數,食完就走,但我朋友話問一問好D,之後職員嚟到睇咗一睇入咗廚房,出番尼話正常應該係有一碗雞條份量,然後就叫廚房再比多一兜雞肉比我,所以如果你發覺係有問題記得記得問一問
2024-07-21
2024-07-20 192 浏览
呢間餐廳喺全球有唔少分店,主打美國pizza,直頭唔洗去美國都食到正宗美國菜。 墨西哥粟米湯好濃嘅nachos味,粟米、芝士同墨西哥辣椒味好香,少少辣味幾開胃。 經典凱撒沙律新鮮嘅沙律菜加芝士片,經典嘅味道。 烤南瓜香蝦糙米飯本身以為會好濃味,原來都幾清甜。糙米飯有南瓜天然嘅甜味,唔洗落咁多調味料,又夠飽肚,係健康之選。 意大利辣肉腸薄餅啱啱焗起嘅薄餅勁香,辣肉腸同芝士係傳統嘅意大利pizza風味。 Cucumber Reviver/Passionfruit Lemonade 青瓜特飲非常清新,酸酸甜甜加上青瓜味嘅梳打水可以解膩。熱情果汁有滿滿嘅熱帶風情。

經典凱撒沙律
新鮮嘅沙律菜加芝士片,經典嘅味道。

Cucumber Reviver
2024-07-13
午餐
Cucumber Reviver
2024-07-19 161 浏览
老實說...這是我吃過最難吃的義大利麵我們按照menu的推薦點餐本想說⋯第一餐光顧,按照菜單的推薦點了青瓜義大利麵結果嚴重踩雷義大利麵的味道完全完全完全完全不及格感覺像青瓜嚴重出水的義大利麵失望!!敬請餐廳 下架這道義大利麵不然像我們第一次光顧食客就不會再光顧第二次了pizza的部分 點了 西蘭花薄餅的雞肉 pizza味道也沒有驚喜因為我常吃 pizza非常喜歡pizza但這樣的味道確實不會再讓我們特地從將軍澳到黃埔去吃但一說一餐廳服務還不錯
老實說...這是我吃過最難吃的義大利麵

我們按照menu的推薦點餐
本想說⋯第一餐光顧,按照菜單的推薦點了青瓜義大利麵

結果嚴重踩雷

2024-07-17
庆祝纪念
纪念日
2024-07-14 163 浏览
黃埔朋友話呢度嘅 Pizza 幾好食帶咗我嚟呢度開餐🤣有「休閒午餐組合 LEISURE LUNCH DUOS」,係「主菜 + 小食/湯/沙律 + 飲品 Main Course + Apperizer / Soup / Salad + Drink」,自己揀🤣「青豆薏米蓉湯 Dakota Smashed Pea & Barley Soup」:青豆薏米打到變蓉,夠滑🤣「細凱撒沙律 🥗 Side Classic Caesar」:沙律菜爽脆,簡單幾好食😋$108「五色芝士、鮮茄薄餅(7吋)Five Cheese + Fresh Tomato Pizza (7")」:呢個 Pizza 質素幾高,五種芝士🧀 係 Fresh and traditional Mozzarella, Monterey Jack, smoked Gouda, Romano 🤣,好味😋$108「煙肉芝士忌廉汁意大利粉 Spaghetti Carbonara」:煙肉炸到脆脆哋👍,Carbonara 有好多不同煮法,呢個係好啱香港人食嘅港式 Carbonara😋「果味檸檬特飲 Flavored Lemonade (Choic
黃埔朋友話呢度嘅 Pizza 幾好食帶咗我嚟呢度開餐🤣
「果味檸檬特飲 Flavored Lemonade (Choice of Flavor 果味選擇:Peach 蜜桃,Strawberry 士多啤梨,Passion Fruit 熱情果)」:要咗蜜桃,叫咗少甜,幾清新🤣
「芒果探戈 💃MANGO TANGO +$30 Mango Juice, 7-Up, Grenadine」:都係叫咗少甜,都係幾清新🤣
2024-07-06 190 浏览
今日去咗呢間主打美國美食嘅California Pizza Kitchen,餐廳新出咗lunch set,我哋今次一於就試吓~🍽️ 加州特色雞肉捲餅配脆香薯條薯條啱啱炸起,熱辣辣超脆!就算唔配茄汁食都超好食,配埋茄汁亦可以~卷餅好足料!有雞肉、煙肉、生菜、番茄等,一切開啲料多到爆出嚟😂🍽️BBQ Pork Ribs Street Taco🌮 咬開taco有幾濃嘅千島醬,BBQ醬有少少辣,連埋豬肉、雞肉加埋菜食一流!🍽️迷你香味肉醬螺絲粉用番茄同碎肉熬製嘅肉醬,粉好入味,喺番茄味入面仍不失牛肉嘅風味!

餐廳新出咗lunch set,我哋今次一於就試吓~

🍽️ 加州特色雞肉捲餅配脆香薯條
薯條啱啱炸起,熱辣辣超脆!
就算唔配茄汁食都超好食,
配埋茄汁亦可以~
卷餅好足料!
有雞肉、煙肉、生菜、番茄等,
一切開啲料多到爆出嚟😂

🍽️BBQ Pork Ribs Street Taco🌮
咬開taco有幾濃嘅千島醬,
BBQ醬有少少辣,
連埋豬肉、雞肉加埋菜食一流!

🍽️迷你香味肉醬螺絲粉
用番茄同碎肉熬製嘅肉醬,
粉好入味,喺番茄味入面仍不失牛肉嘅風味!
2024-07-03 121 浏览
California Pizza Kitchen睇吓menu 食咩先,有好多款套餐選擇。藜麥羽衣甘蘭沙律其實除咗藜麥羽衣甘蘭仲有好多配料,南瓜粒椰菜絲,同啤梨片。啤梨片好鮮甜,估唔到加入啲沙律一齊食,食落份外驚喜。藜麥羽衣甘蘭健康又有益。年紀越大要食返多啲健康食物啦。原味燒烤雞肉薄餅熱辣辣岩岩焗起,pizza 邊超脆,入口卜卜脆好鬆軟。BBQ 味烤雞好惹味,雞肉大舊肉嫩同個BBQ醬好夾。天時暑熱梗係要叫返杯特色飲品MANGO TANGO芒果汁,7up 同Grenadine飲落芒果味香濃。Passion Lemonade嗎啖好清新檸檬味。
California Pizza Kitchen

睇吓menu 食咩先,有好多款套餐選擇。

藜麥羽衣甘蘭沙律

其實除咗藜麥羽衣甘蘭仲有好多配料,
南瓜粒椰菜絲,同啤梨片。
啤梨片好鮮甜,估唔到加入啲沙律一齊食,
食落份外驚喜。藜麥羽衣甘蘭健康又有益。
年紀越大要食返多啲健康食物啦。

原味燒烤雞肉薄餅

熱辣辣岩岩焗起,pizza 邊超脆,
入口卜卜脆好鬆軟。BBQ 味烤雞好惹味,
雞肉大舊肉嫩同個BBQ醬好夾。

天時暑熱
梗係要叫返杯特色飲品
MANGO TANGO
芒果汁,7up 同Grenadine
飲落芒果味香濃。

Passion Lemonade
嗎啖好清新檸檬味。