呢一間ChaTraMue都有七十幾年歷史,近年來,ChaTraMue喺香港都開咗唔少分店,為咗吸引更多人幫襯,佢哋出嘅飲品種類越來越多,仲定期出系列嘅期間限定飲品,仲推出雪糕🍦、挫冰🍧,做到其他連鎖手搖飲料品牌到不了的產品🧋🍦🍧。當我見到佢哋嘅餐牌之後,就發現真係有好多好多種嘢飲選擇,搞到我一時之間都唔知揀咩好🤔🤔,因為第一次飲,所以我一定會揀佢哋嘅泰式奶茶,至於配咩珍珠,我最後都揀咗用斑斕珍珠🧋🧋⭐️泰國斑斕珍珠泰茶鮮奶 💰$39 之前去泰國旅行嘅時候,都有飲過泰式嘅奶茶,第一次飲覺得泰茶茶膽好香易入口,不過就係有啲甜🤤🤤同ChaTraMue嘅泰茶味道係差不多!而且佢有一個特別點就係可以加斑斕珍珠🧋😍增加左成杯奶茶嘅口感,而斑斕珍珠食落去真係有斑斕嘅味道🤤好香

泰國斑斕珍珠泰茶鮮奶

⭐️泰國斑斕珍珠泰茶鮮奶 💰$39
泰國斑斕珍珠泰茶鮮奶
2022-08-20 149 浏览
店舖名稱—chaTtaMue環境/設施-地方比較細,冇座位,買完就要離開,有位打卡特色-泰國奶茶人均價格-$32-$40評分-8/10今日啱啱去駱駝漆大廈諗住買啲嘢,點知無端端行過就見到呢間泰國奶茶,佢個紅色蓋,透明膠樽,打卡一流,即刻想試一試,因為見到好多人都打卡,直接買咗一杯泰國奶茶,起初都覺得好甜嘅感覺,因為以前去咗泰國旅行飲過一次,佢哋落咗好多堂,成杯野好似變咗糖水奶茶,但第一啖飲落去完全冇好甜嘅感覺,仲感覺到剛剛好!下次可以再去一試!但係poster裏面其中一杯叫做瀉茶系列,佢都建議孕婦小朋友,或者腸胃不適嘅客人唔好飲,因為有輕微瀉令到你腸胃更加好!
店舖名稱—chaTtaMue

環境/設施-地方比較細,冇座位,買完就要離開,有位打卡

特色-泰國奶茶

人均價格-$32-$40

評分-8/10

2022-08-20
5 分钟 (外卖自取)
2022-04-27 343 浏览
相信依間一定唔陌生,去過泰國既朋友仔一定會知道😚😚最近香港越開越多間分店,難得旺角都有,梗係試下啦😆🤩正宗泰國朱古力奶朱古力味好濃郁,仲好重奶味添🤩飲落會feel到有未溶既朱古力醬,感覺好正啊😍可惜冰就比較多,接近大半杯,所以飲左一陣都冇就飲完😞如果以30蚊黎計有得唔值🧐

正宗泰國朱古力奶
2022-04-26
2022-03-29 170 浏览
泰國奶茶呢間都算出名,試下佢個斑斕珍珠泰式奶茶。留意番佢既甜度冇得揀,所以偏甜。冰度又係冇得揀,成杯冰咁,等冰溶左溝番淡會好啲。斑斕珍珠出色夠特別,都係為佢而試。
因為身體狀況嘅關係呢排唔可以飲茶類/咖啡的產品🥛所以揀左呢度鮮奶系列黎飲第一次試佢呢個系列俾佢個玫瑰花🌹牌吸引左‼️‼️一定要叫半糖‼️‼️如果唔係會好甜!冰嘅分量經定左所以冇得少冰/走冰❄️泰國斑蘭珍珠玫瑰花茶鮮奶$39🌹🌹🌹🌹🌹店員一黎就溫馨提示玫瑰花茶可能會令人肚瀉我就係想去toilet 所以唔怕😂(飲完當晚即刻有得去,不過就唔係肚瀉肚痛果種)🚻客人如果要買就要衡量下自己腸胃呢個一飲有驚喜因為玫瑰花味頗濃🤗我就好中意泰國斑蘭珍珠抹茶鮮奶$39呢款就不過不失但相比起玫瑰花呢個較甜本人口味比較淡 覺得如果再少d甜就好了老實講 斑蘭味唔太重但勝在珍珠分量多 有口感唔錯
因為身體狀況嘅關係

呢排唔可以飲茶類/咖啡的產品

🥛所以揀左呢度鮮奶系列黎飲

第一次試佢呢個系列

俾佢個玫瑰花🌹牌吸引左

‼️‼️一定要叫半糖‼️‼️如果唔係會好甜!
冰嘅分量經定左
所以冇得少冰/走冰❄️

泰國斑蘭珍珠玫瑰花茶鮮奶$39

🌹🌹🌹🌹🌹
店員一黎就溫馨提示玫瑰花茶可能會令人肚瀉

我就係想去toilet 所以唔怕😂
(飲完當晚即刻有得去,不過就唔係肚瀉肚痛果種)

🚻客人如果要買就要衡量下自己腸胃

但勝在珍珠分量多 有口感
唔錯
2022-03-05
2022-02-02 172 浏览
真係太耐無得去旅行 要飲返杯泰式奶茶止下癮🙈 -呢間 人氣泰國手標奶茶相信大家都唔陌生🙈所有原材料都係由泰國入口🙈🙈-我自己都飲過幾次🙈😂 今次就飲 🧋泰國綠奶茶+班蘭珍珠 🧋-🍵茶底🍵係阿薩姆茶mix印尼茶及多款香料配搭而成的 再加以練奶調味 茶色橘紅 茶味香濃 甜後回甘-🍭甜度🍭開頭飲 會覺得好甜 但甜度隨著冰塊半融化 就岩岩好😋😋試過之前一開頭就叫咗少甜飲到最後 啲冰融化嘅時候就超淡😩🙃 所以真係可以自己考慮下究竟你飲杯奶茶嘅時間會幾耐🙈 如果好似我咁飲得慢 咁就最好正常甜度😂因為奶茶冇得調教冰量 🧐所以只好從甜度 着手 🤓🤓不過其實泰國當地天氣接近40度所以佢哋都普遍飲凍飲偏甜為主😝 -🧋班蘭珍珠🧋必叫 🤩🤩 珍珠口感煙韌 帶有淡淡的班蘭味👍🏻 店舖除咗奶茶之外仲有雪糕賣 有興趣可以試下 感受下泰國風味

真係太耐無得去旅行

有興趣可以試下 感受下泰國風味

2022-01-26
泰式綠奶茶+班蘭珍珠
2022-01-12 147 浏览
自從喺泰國飲完手標ChaTraMue 奶茶就一直念念不忘 🇹🇭之前試過銅鑼灣店水準都OK ☺️但係而家熱潮過咗 今次試一試旺角店🎇 感覺比起泰國相差甚遠🌝 好想快啲飛去泰國呀🥲⭐️ 泰國斑蘭珍珠玫瑰花茶鮮奶🌸色調好粉紅好夢幻同泰國一樣💕 但係飲落成杯好似稀釋左咁🧊 玫瑰花味好淡🌹而且鮮奶好似奶水咁 完全冇泰國飲既香濃醇厚🍼 唯獨斑蘭珍珠口感尚可接受💚 比起泰國仲係有少少硬唔夠Chewy 絕對可以慳返啲錢飛去泰國✈️ PS 之前都唔知呢杯嘢飲有輕瀉嘅副作用 都係唔寫出黎好D🤣順帶一提 MK分店嘅員工態度實在太差 無笑容無禮貌🤢 比起飲品味道更糟糕
泰國斑蘭珍珠玫瑰花茶鮮奶

⭐️ 泰國斑蘭珍珠玫瑰花茶鮮奶🌸
PS 之前都唔知呢杯嘢飲有輕瀉嘅副作用 都係唔寫出黎好D🤣

泰國斑蘭珍珠玫瑰花茶鮮奶
2021-12-16 105 浏览
📍 𝐂𝐡𝐚𝐓𝐫𝐚𝐌𝐮𝐞泰國過江龍🇹🇭呢間奶茶店喺香港越開越多分店👏🏻今日竟然比我喺旺角見到就即刻買咗杯回憶昔日嘅味道😻泰國玫瑰花奶茶 $35之前想試好多次嘅玫瑰花奶茶今日終於有貨返😍,成日喺銅鑼灣問佢有冇嘅時候都話冇貨🥲今日終於可以一嘗心願😚仲記得以前喺泰國嘅7–11久唔久都會有得賣,但係我記得唔會有輕瀉嘅功效🤔今日見到呢杯飲品旁邊嘅poster寫咗原來有好多養生嘅功效,除咗可以舒緩精神嘅壓力、保護心臟、改善消化系統、降血脂、改善皮膚質素、同時亦都可以幫助排便💩,玫瑰精油有輕瀉嘅作用,幫助腸道蠕動👏🏻如果有便秘嘅朋友不妨試吓😚呢杯玫瑰奶茶係粉紅色充滿少女心💖,有香濃嘅玫瑰味🌹,奶茶味相對就被覆蓋左,唯一有樣嘢唔好嘅就係少冰🧊,成杯勁多冰,拎住喺街飲嘅時候流到成手都係水🥲正宗泰國奶茶 $30泰國奶茶味道依舊好飲😍😍,因為係用正宗嘅泰茶泡,所以仍然能夠保持原有嘅水準。正宗嘅泰式奶茶會比一般嘅港式奶茶味都稍為較甜,一樣冇得少冰😵‍💫,如果怕甜嘅朋友,可以等到啲冰融到一半之後先飲會稀釋奶茶嘅濃度評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)食物質素⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️服務質素⭐️⭐️⭐️價錢💸:埋單$66
📍 𝐂𝐡𝐚𝐓𝐫𝐚𝐌𝐮𝐞

泰國玫瑰花奶茶 $35

正宗泰國奶茶 $30

評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️⭐️

電話☎️:

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2021-12-15
2021-12-05 94 浏览
聽聞ChaTraMue既奶茶幾好飲,但只賣又甜又多冰既凍飲,對於比較小飲凍飲既我一直無緣試。咁岩係旺角行過見到有我最愛既焙茶而且又係熱既咪試下。點知一試難忘,剛入口帶有1%的甜味,然後有99%的苦味留係口中不散。而佢既苦味比較似未落糖既涼茶,一般人唔容易接受。同時焙茶milk tea既奶都比例飲落比其他奶茶小,可能因為小左奶既甜度,飲落先會咁苦。也許焙茶可能只係適合做latte 並唔適合做milk tea。
2021-12-04
2021-11-21 75 浏览
ChaTraMue🌹🥀泰國玫瑰花奶茶 🌹$41(少甜加珍珠) 味道自然清新,不是那種化學的玫瑰味,而由於珍珠是採用斑斕汁所製成,所以它的外表呈綠色,口感煙韌,頗有咬口,味道則是斑斕味,是一種特別的嚐試。另外,它的賣相挺吸引,粉紅色的杯蓋和印有玫瑰花的杯身,少女心十足💖味道:6.5/10性價比:7/10 回頭率:6.5/10推薦指數:6/10(便秘必備!)人均:$50以下總結:味道整體不錯,但喝到最後有點奶粉味。❗️⚠️注意,此產品可引致肚瀉食評完整版:Instagram @c_foodjournal
ChaTraMue🌹🥀

泰國玫瑰花奶茶 🌹$41
(少甜加珍珠)

味道自然清新,
不是那種化學的玫瑰味,

而由於珍珠是採用斑斕汁所製成,所以它的外表呈綠色,
口感煙韌,頗有咬口,
味道則是斑斕味,
是一種特別的嚐試。

另外,它的賣相挺吸引,
粉紅色的杯蓋和印有玫瑰花的杯身,少女心十足💖

味道:6.5/10

性價比:7/10

回頭率:6.5/10

推薦指數:6/10(便秘必備!)

人均:$50以下

總結:
味道整體不錯,但喝到最後有點奶粉味。
❗️⚠️注意,此產品可引致肚瀉

2021-11-12
泰國玫瑰花奶茶
平時行街都會中意周圍試茶飲店,呢日同男朋友行旺角,係我諗唔到飲咩之際佢提議我飲泰國奶茶,而我都有一排冇飲所以就gogogo🤣🤣🤣 本身都打算飲返最basic 既泰國奶茶,不過見到店門口有陋新promotion 既banner 係hojicha既milk tea 同latte, 係好奇心既驅使之下,我決定試下個hojicha milk tea拎到杯野飲果時緊係第一時間打卡啦,店內燈光同環境影相確係唔錯。 第二就係見到杯飲品原來有斑蘭珍珠,之前未飲過,有點小期待。 影完相就緊係即刻啜一啖啦,可能因為我冇攪勻,第一啖飲左勁大啖糖水,勁甜。。。 唔緊要,攪勻再飲,好左少少🤏🏼 不過都係偏甜。 到啲斑蘭珍珠,er...... 唔知係啲珍珠本身係偏硬定係因為啲珍珠擺得太耐,同食香口膠差唔多。最後杯野我等啲冰溶緊啲溝淡啲再飲,不過都係唔想勉強自己,所以淨返一半成杯掉左。 總結來講,以後都係唔好試新野,飲返core 野算啦🤷🏼‍♀️

2021-11-06 64 浏览
呢間泰國好hit嘅奶茶店 係香港開左好多分店🤩對於去唔到旅行嘅我 唯有來感受下泰國🇹🇭氣氛泰國玫瑰花奶茶呢個唔知係未新產品 之前未見過 標榜到有好多養生功能 又可以幫助排便💩 甚至溫馨提示有輕瀉功效 講到咁勁 即刻試下🤣 杯嘢嘅顏色整得幾靚 即使叫左少冰都係好多冰🧊可能唔係即刻飲 外賣返到屋企之後 啲冰融左 變得好淡味 雖然都有啲玫瑰味 但係好似飲緊水咁🥲🥲建議即刻飲😅 飲完確實會feel到個肚蠕動緊 好似想去🚽咁😝所以行緊街飲都唔係咁方便💩💩泰國斑斕珍珠抹茶鮮奶呢杯嘅顏色都好靚🥺 斑斕珍珠好煙韌 份量足 斑斕味好出👍🏻 有抹茶味 但不算太濃 可能都係因為冰融左溝淡左好多🥲有啲可惜 因為太遲飲 飲唔到真實味道😅因為太多冰 性價比有啲🤫

泰國斑斕珍珠抹茶鮮奶

冰融左溝淡左好多🥲

2021-10-19 85 浏览
今日經過肥仔話想飲返杯凍冰冰又酸味味嘅廢水,係綠茶系列好同埋涼茶系到,1516咗好鬼耐gosh😮‍💨過咗5分鐘決定咗係 #涼茶系列 🇹🇭#泰國蜂蜜兩味涼茶🧋就咁睇中文就唔知係咩涼茶,但係睇圖+英文就知係 #菊花🌼 + #羅漢果, 呢2款涼茶都唔會苦仲會有涼喉嘅作用,再加埋蜂蜜都好啱秋涼轉天氣潤喉😆之前試過知道呢間係偏甜,所以今次叫咗少甜,味道出到嚟都同想像差啱多冇乜偏差,不過就覺太好飲,幾啖就飲晒,下次應該叫少冰先😆

過咗5分鐘決定咗係 #涼茶系列
🇹🇭#泰國蜂蜜兩味涼茶🧋

2021-10-18
下午茶
  • 泰國蜂蜜兩味涼茶
2021-10-15 50 浏览
🍦Chai tea soft serve $28雪糕質地厚實幼滑味道以泰式奶茶嚟講算少甜 絕對唔會甜到起痰!奶同茶味亦平衡得好好 唔會互相搶戲不過奶嘅比例應該頗多因為雪糕融得超級快 就算杯裝都食得好狼狽😩
Chai tea soft serve
🍦Chai tea soft serve $28
雪糕質地厚實幼滑
味道以泰式奶茶嚟講算少甜 絕對唔會甜到起痰!
奶同茶味亦平衡得好好 唔會互相搶戲
不過奶嘅比例應該頗多
因為雪糕融得超級快 就算杯裝都食得好狼狽😩
2021-10-03
下午茶
Chai tea soft serve
2021-09-25 73 浏览
泰國綠奶茶 $30 成$30一杯,買之前問職員可否少冰,職員回答不可以少冰,咁唯有接受喇。但就有少糖可以簡。俾完錢等咗幾分鐘,見到樣子好靚咁,當然飲之前要打個卡影下,見好飲上網推介下。一飲落去茶味是可以幾好飲,點知飲咗都冇十啖,個杯就好大喇,包裝又靚,店面裝修都好靚,所以吸引咗口渴的我想買杯嘢飲,但冇諗過$30買咗一杯都得250-300ml 都唔知有冇奶茶?但係果杯又咁大杯,有點俾誤導同俾人欺騙的感覺一大開就勁,個杯有八成都係放冰.....怪不得唔夠幾分鐘就飲哂以上係飲完成杯嘢的一張照片多到過份吧這間是$30有80百分比賣冰俾你得20百分比係奶茶岩哂愛食冰的人,奶茶愛好者小心
泰國綠奶茶 $30

但就有少糖可以簡。

一大開就勁,個杯有八成都係放冰.....
怪不得唔夠幾分鐘就飲哂

以上係飲完成杯嘢的一張照片
多到過份吧
這間是$30有80百分比賣冰俾你
得20百分比係奶茶
岩哂愛食冰的人,奶茶愛好者小心