餐厅: CHICKEN FACTORY (新達廣場)
资讯:

2021-09-30 578 浏览
之前見同事介紹呢間烤雞專門店「Chicken Factory 」 ,話$68買隻雞跟薯菜同野飲做lunch好抵食。終於大埔新達都開咗啦!今日收工就見到有好多人排緊隊,原來7點做特價,當時仲有3分鐘,我都排埋一份,我哋一家三口,買咗一隻雞再要多一份「皇牌二人餐」,加埋都係$166,3個人食一定足夠。「百里香烤雞」,真係超香,除咗外皮酥脆焦香,雞肉都非常嫩滑仲入晒味,完全冇雪藏味!另外,要讚的是跟餐嘅烤雜菜,非常豐富,一杯包括幾款蔬菜:豆角,椰菜花,紅蘿蔔,雜菇,全部都索左烤雞嘅精華,勁入味❤️焗薯也是非常吸引,連薯皮都可以一齊食!仲有其他招牌特色美食還有海南雞 、 無骨口水雞同米線套餐😍全部都想試!原隻烤雞於指定時段特價$48/隻 (原價$68 /隻 ),大家唔好錯過!

終於大埔新達都開咗啦!

焗薯也是非常吸引,連薯皮都可以一齊食!

外卖自取
2021-09-30 362 浏览
Chicken factory😊聽落個名好得意咁,餐廳名字目標明確,一聽就知係食雞。由於喺公司附近開咗所以我食過好多次了,真係好抵食,$48,有半隻雞然後可以選兩份配菜。薯仔/飯/雜菜 (冇睇錯係可以選兩份),由於唔想食太多野,所以我每次都會選擇雜菜,雜菜唔係就咁白烚,而加咗芝士粉落去焗,好惹味,好好食。雜菜有紅蘿蔔、椰菜花、豆角同菇,種類豐富唔會覺得單調。而雞方面足足半隻,一個人未必食得晒。可以選擇牛肝菌汁/咖喱汁/麻辣汁。自己比較鍾意食麻辣味,辣辣地,酸胃又唔肥膩。

2021-09-11 373 浏览
係大埔呢頭返工,已經食到唔知食咩好最近新達廣場開咗好多新鋪頭,包括呢間chicken factory,所以同同事一齊試下以價錢嚟講真係好抵食啊$48有半隻雞,有三隻汁簡,我簡咗麻辣汁真係好正,其他汁同事試過,都係覺得麻辣汁最正$48除咗半隻雞,仲配兩個配菜可以簡雜菜、雞飯、薯角呢三個配菜都好正另外都包埋飲品的不過提提佢鋪頭比較細,堂食坐位唔多,最好都係外賣
係大埔呢頭返工,已經食到唔知食咩好
以價錢嚟講真係好抵食啊

$48有半隻雞,有三隻汁簡,我簡咗麻辣汁
真係好正,其他汁同事試過,都係覺得麻辣汁最正

$48除咗半隻雞,仲配兩個配菜
可以簡雜菜、雞飯、薯角
呢三個配菜都好正

另外都包埋飲品的

不過提提佢鋪頭比較細,堂食坐位唔多,最好都係外賣
外卖自取