2022-08-21
聽聞烏溪沙無嘢好食,今日適逢去迎海探朋友,晚餐諗唔到食乜,見到呢間餐廳門口有大大隻貓貓做logo,作為貓奴當然試試!😝入到去個感覺好chill,啲貓貓掛畫好靚,睇睇餐牌,價錢都ok,侍應姐姐話今日廚師推介係封門柳,我就叫咗份試試。先講講湯,係法式蟹肉龍蝦湯,龍蝦鮮味濃郁就基本啦,湯入面仲有好多蟹肉,令到個湯唔會好似一般西餐咁樣好似飲cream咁,而係啖啖肉,啖啖龍蝦香,正!配送嘅蒜蓉包都好香脆👍🏼到餐前小食,貪心嘅我哋叫咗個廚師小食拼盤,一上枱就嚇親,真係大大份,炸水牛芝士好正,仲有拉絲🧀雞鎚甜甜哋,又juicy🍗炸洋蔥圈極之上粉,而且粉好薄,好正!🧅薯條薯角好香脆,其中薯角就算放耐咗都仲keep到脆口,好不錯!🥔食炸嘢點可以冇啤酒🤭大大杯最緊要夠凍😎麵食我哋叫咗墨魚汁虎蝦帶子新鮮手打闊條麵,先講個汁,墨汁一向都無乜味,但依度嘅墨汁調味調得非常好👍🏻👍🏻👍🏻咸鮮度適中,配闊條麵真係一流!麵質好好又掛汁,帶子好厚肉,煎得則剛剛好,唔會過老,好推薦依款麵!🤤到廚師推介嘅炭燒封門柳配阿根廷青醬,封門柳煎得靚,外香內粉紅,無血水,上枱已經切好晒比我哋,好方便,而且肉味香濃,配搭青醬真係好正,底
食炸嘢點可以冇啤酒🤭大大杯最緊要夠凍😎
到廚師推介嘅炭燒封門柳配阿根廷青醬,封門柳煎得靚,外香內粉紅,無血水,上枱已經切好晒比我哋,好方便,而且肉味香濃,配搭青醬真係好正,底部仲有啲好幼滑嘅薯蓉,配埋一齊食個口感好豐富!相當唔錯!☺️👍🏻