2021-11-19 197 浏览
比較特別的奶茶,即時出茶,茶香!最重要係新鮮味道~ 配搭比較多,也是厚1 號是最喜歡 😍。假日人非常多,如果要去買可以在OpenRice 先落單,之後去攞比較方便!推薦!
比較特別的奶茶,即時出茶,茶香!最重要係新鮮味道~

2021-11-19
2021-08-30 320 浏览
是日行街,被店內的蒸氣機吸引了。原來係台灣的過江龍comebuytea, 見有新野一於當甜品試一試佢。叫咗店舖第一主打的"重乳烏龍厚奶芋"。小甜小冰,係等待的過程萃茶機不斷噴煙。像蒸氣火車一樣,小朋友看得勁開心。"重乳烏龍厚奶芋"第一口感覺的烏龍的茶香,卻又有一種甜味湧出。起初覺得怪怪,但飲多兩口又幾過引。相反原來最底的不是芋頭粒,而是芋頭小丸子這一下有一點失望。最後提醒大家一飲之前一次要搖一搖,因為到最後有很多芝士奶蓋殘留在底部。感覺comebuytea的茶質是不錯,有機會都想試試其他飲品。
是日行街,被店內的蒸氣機吸引了。
叫咗店舖第一主打的"重乳烏龍厚奶芋"。
小甜小冰,係等待的過程萃茶機不斷噴煙。
像蒸氣火車一樣,小朋友看得勁開心。

起初覺得怪怪,但飲多兩口又幾過引。
相反原來最底的不是芋頭粒,而是芋頭小丸子這一下有一點失望。

2021-08-29
$40 (宵夜)
  • 重乳烏龍厚奶芋
2021-07-19 383 浏览
呢間comebuytea開左唔算好耐,之前喺其他分店飲過好好飲,所以每次行過都想買。但平時食完午餐太飽試唔到,今次專登食少啲再黎買返杯~唔想諗咁多,可以直接叫佢地混搭好既top 5! No.1好吸引,重乳又有小芋圓~😍🥤重乳烏龍厚奶芋($40)炭焙烏龍、皇家厚奶、漂浮奶霜、小芋圓好多台式飲品甜度都固定左,膽粗粗問可以唔可以走冰走甜!店員話可以!非常好~🤩呢度既茶出名正,茶好香,唔單止聞得到,亦飲得到!奶就好濃滑,芋圓軟得黎又有咬口~👍🏻🤤

🥤重乳烏龍厚奶芋($40)
炭焙烏龍、皇家厚奶、漂浮奶霜、小芋圓

重乳烏龍厚奶芋
重乳烏龍厚奶芋
2021-07-17 277 浏览
Comebuy Tea 周圍都有經常行過見到佢有好多大支野 裝住唔同茶葉仲有不時噴煙儀器 就覺得好pro好專業今日行完一田有D口渴,終於去試一試👍🏻我地目的解渴,所以無叫到奶類今次叫左紅柚烏龍寒天就咁睇寒天,都唔知咩黎?睇返英文先知佢係蒟蒻!茶底好清香,雖然叫左微糖,但紅柚唔會澀寒天啫喱好Q好好食雖然呢個台式飲品定價較高但係佢茶底好正,見到店員分工好仔細,沖茶步驟一絲不苟所以呢個已經入左我飲品favourite list 入面😍
Comebuy Tea 周圍都有
經常行過見到佢有好多大支野 裝住唔同茶葉
仲有不時噴煙儀器 就覺得好pro好專業
今日行完一田有D口渴,終於去試一試👍🏻

我地目的解渴,所以無叫到奶類
今次叫左紅柚烏龍寒天
就咁睇寒天,都唔知咩黎?睇返英文先知佢係蒟蒻!
茶底好清香,雖然叫左微糖,但紅柚唔會澀
寒天啫喱好Q好好食

雖然呢個台式飲品定價較高
但係佢茶底好正,見到店員分工好仔細,沖茶步驟一絲不苟
所以呢個已經入左我飲品favourite list 入面😍
外卖自取