細個👧🏻👦🏻一聽到新年限定美食🧧硬係覺得多數都係中菜為主🥢不過今次唔同,為大家介紹既係💁🏻‍♀️𝐂𝐚𝐟𝐞內既🐲龍年限定🐲野飲野食~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🧧新年限定款式🧧供應日期📅 𝟐𝟐𝐉𝐚𝐧 - 𝟏𝟖𝐅𝐞𝐛, 𝟐𝟎𝟐𝟒 (*每日限量供應)▪年糕西多CNY French toast ($75)即叫即整🔥軟熟麵包外層炸至少少脆💥內餡層夾住🤌🏻柔軟 • 黏黏 • 煙靭年糕🤎 & 𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞🧀,每啖都有多重豐富口感😝.▪Orange Hot Cocoa ($60)表面有大吉大利🍊既圖案,夠晒好意頭🍀新年期間一定要嗌番杯🍫入面加左果皮,令香味更突出🍊.新年限定🐲系列,除左有堂食享用款式🍴,梗係要同埋親戚朋友分享啦🤗🧧CNY Dragon Basket • 龍年禮盒🧧入面包括左 : ▫️柑橘紅絲絨♥️🍪▫️年糕菠蘿包🍍🍪▫️布朗尼笑口棗🍫▫️花生糖麻糬布朗尼🥜▫️甜辣腰果🌶▫️肉桂碧根果仁🤎.另外仲嗌左其他野食🍴曲奇🍪咁出名,黎到又點可以唔食。勁厚身,加熱後🔥表面有少少脆既軟曲奇💫有十幾款口味,仲會有期間限定款式,而我今次就揀左比較少見
細個👧🏻👦🏻一聽到新年限定美食🧧
硬係覺得多數都係中菜為主🥢
不過今次唔同,為大家介紹既係💁🏻‍♀️
𝐂𝐚𝐟𝐞內既🐲龍年限定🐲野飲野食
🧧新年限定款式🧧
供應日期📅 𝟐𝟐𝐉𝐚𝐧 - 𝟏𝟖𝐅𝐞𝐛, 𝟐𝟎𝟐𝟒
(*每日限量供應)
▪年糕西多CNY French toast ($75)
即叫即整🔥軟熟麵包外層炸至少少脆💥
年糕西多CNY French toast

▪Orange Hot Cocoa ($60)
表面有大吉大利🍊既圖案,夠晒好意頭🍀
新年期間一定要嗌番杯🍫
入面加左果皮,令香味更突出🍊
Orange Hot Cocoa

▫️甜辣腰果🌶
▫️肉桂碧根果仁🤎
CNY Dragon Basket • 龍年禮盒

另外仲嗌左其他野食🍴
曲奇🍪咁出名,黎到又點可以唔食。
勁厚身,加熱後🔥表面有少少脆既軟曲奇💫
有十幾款口味,仲會有期間限定款式,而我今次就揀左比較少見既素食曲奇🌱

▪Vegan Dark Chocolate Chip ($50)
Vegan Dark Chocolate Chip Cookie
Vegan Dark Chocolate Chip  Cookie &  4" Basque Burnt Cheesecake

▪4" Basque Burnt Cheesecake ($60)
濃郁芝士味 • 有焦香,少濕潤 • 中間有少少軟心🧀
4" Basque Burnt Cheesecake

▪Dirty ($45)
視覺 • 味道都係層次分明🤎
Dirty

🔺有室內 / 半露天户外座位🪑
年糕西多CNY French toast
Orange Hot Cocoa
新年搞搞新意思!中環Cookie DPT🍪推出咗新年禮盒套裝, 可愛小蒸籠裏面有肉桂碧根果仁、甜辣腰果、布朗尼笑口棗、花生糖麻糬布朗尼, 好特別嘅賀年食品呢!🍞年糕西多士西多士淋滿糖漿同牛油🧈, 好鬆軟, 中間夾心有新年必食嘅年糕, 口感煙煙韌韌, 仲有拉絲mozzarella芝士🧀, 係超邪惡嘅組合!🍪Apple Crumble Cookie美式曲奇成個手掌咁大塊✋🏻, 份量十足!🍰Taro basque cheesecake 香芋巴斯克芝士蛋糕真係超級好食🤤!芝士蛋糕面層嘅焦香恰到好處, 食落有天然嘅芋香, 芝士與香芋味道完美融合, 口感細滑, 芝士迷、芋頭控一定要試試!🍵Matcha Latte (轉燕麥奶)抹茶味醇厚🍃, 後韻有回甘, 同燕麥奶互相平衡☕Orange chocolate 香橙嘅果香同朱古力味互相平衡, 朱古力味好香🍫

🍞年糕西多士

🍪Apple Crumble Cookie
美式曲奇成個手掌咁大塊✋🏻, 份量十足!

🍰Taro basque cheesecake

🍵Matcha Latte (轉燕麥奶)
抹茶味醇厚🍃, 後韻有回甘, 同燕麥奶互相平衡

☕Orange chocolate
香橙嘅果香同朱古力味互相平衡, 朱古力味好香🍫
2024-02-03
2024-02-06 48 浏览
就快到農曆新年,見到人氣曲奇店最近推出多款限量版新年新品和賀年禮盒,即刻急不及待要試一下。.🧧CHINESE NEW YEAR EXCLUSIVE▪️NIAN GAO FRENCH TOAST年糕西多 ▪️ORANGE HOT COCOA橘子巧克力 西多士炸得金黃酥脆,淋上糖漿、牛油,味道甜香可口,加入賀年年糕,煙韌鬆軟,多重口感,層次豐富。而橘子巧克力顏色鮮豔,橘子味濃郁。.🍪 Apple Crumble Cookie是季節性特別口味的曲奇,蘋果金寶就常吃到,曲奇也是第一次吃,味道酸酸甜甜,蘋果味濃郁。.🍓Strawberries & Cream Bun外皮酥脆,入面有香甜士多啤梨果蓉、香甜吉士,味道香甜惹味有驚喜。.🍵Matcha Latte拉花很美,而且抹茶味很香濃,抹茶控必點。.另外,賀年禮盒造型別緻富特色,用上港式點心籃裝著多款特色糕點,充滿節日氣氛。而且全部糕點都是新鮮製作,不含防腐劑,絕對食得安心。🔸小食:▪️Cinnamon Toasted Pecans▪️Roasted Spicy Cashews▪️Brownie-filled Sesame Balls肉桂烤核桃香酥美味,帶濃

🧧CHINESE NEW YEAR EXCLUSIVE
▪️NIAN GAO FRENCH TOAST年糕西多
▪️ORANGE HOT COCOA橘子巧克力
而橘子巧克力顏色鮮豔,橘子味濃郁。

🍪 Apple Crumble Cookie

🍓Strawberries & Cream Bun

🍵Matcha Latte
拉花很美,而且抹茶味很香濃,抹茶控必點。

🔸小食:
▪️Cinnamon Toasted Pecans
▪️Roasted Spicy Cashews
▪️Brownie-filled Sesame Balls
肉桂烤核桃香酥美味,帶濃濃的堅果和肉桂香;辣腰果口感香脆,微辣惹味;布朗尼芝麻球口感酥脆,芝麻味香濃。
🔸布朗尼:
▪️Peanut Mochi Brownie
西式布朗尼蛋糕,外皮酥脆,口感獨特,配上中式花生麻糬,中西合璧,互相配合。
大禮盒另外重有2款曲奇🍪Pineapple Bun Nian Gao & Red Velvet Tabgerine。
下午茶
位於中環嘅人氣美式曲奇店臨近新年 仲推出咗限定食物有創意得嚟又好好食🤤曲奇🍪口味款式眾多// 年糕西多 $78 //呢款係超邪惡嘅配搭!西多士面層有牛油,內裡有兩層煙韌年糕,中間仲夾左拉絲感極重嘅Mozzarella芝士,鹹甜交融!// Double Chocolate Cookie $40 //外層超脆,朱古力味🍫 特濃,size有成隻手咁大隻!咬開仲有流心朱古力,超正!// Cookies and Cream Cookie $40 //面層佈滿Oreo曲奇🍪口感好豐富,而且味道唔會太甜。// Orange Hot Chocolate $60 //呢款係新年限定款式,朱古力味濃郁,而且帶有陣陣嘅橙香氣。面層仲有輕盈綿密嘅奶泡。
位於中環嘅人氣美式曲奇店
臨近新年 仲推出咗限定食物
有創意得嚟又好好食🤤
曲奇🍪口味款式眾多

// 年糕西多 $78 //

面層佈滿Oreo曲奇🍪口感好豐富,而且味道唔會太甜。

2024-01-29
2024-02-02 99 浏览
成日經過尼間鋪都想去坐坐,透明玻璃加上圓圈設計,通透又舒適。岩好朋友一齊試吓呢一間。ORANGE HOT COCOA橘子朱古力一股橘子嘅清香係朱古力中散發,橘子嘅酸甜降低左朱古力既甜膩,每一啖都有橘子香。NIAN GAO FRENCH TOAST年糕西多臨近過年,肯定要試吓練年糕西多,喺西多加咗年糕之後口感好煙靭,又有西多外表,特別組合,好岩新年呀~CRÈME BRÜLEE LATTE脆脆粒焦糖雪糕融入咖啡真係好正,令咖啡更加香滑,同埋減低個苦味。仲有紫薯Cookie,外皮脆入面係煙靭嘅紫麻糬,Q彈牙又香口。

ORANGE HOT COCOA
橘子朱古力

NIAN GAO FRENCH TOAST
年糕西多

CRÈME BRÜLEE LATTE

2024-01-29 41 浏览
每隔一排就好想食 Cookie DPT今日去到發現出咗新品,即試之前食過焦糖蘋果西多已經覺得幾好味今次新年特別版mochi西多仲正!軟糯麻薯加香軟西多口感幾夾切開仲拉絲添,原來加咗mozzarella曲奇叫左Chocolate Lava一定要襯熱食享受個流心士多啤梨千層酥亦都唔錯上層舖滿custard,入面有strawberry jam甜度剛好唔好膩加杯暖笠笠嘅Orange Chocolate唔錯鍾意飲咖啡嘅朋友可以要求加espresso
每隔一排就好想食 Cookie DPT

今日去到發現出咗新品,即試
之前食過焦糖蘋果西多已經覺得幾好味
今次新年特別版mochi西多仲正!
軟糯麻薯加香軟西多口感幾夾
切開仲拉絲添,原來加咗mozzarella

曲奇叫左Chocolate Lava
一定要襯熱食享受個流心

士多啤梨千層酥亦都唔錯
上層舖滿custard,入面有strawberry jam
甜度剛好唔好膩

加杯暖笠笠嘅Orange Chocolate唔錯
鍾意飲咖啡嘅朋友可以要求加espresso

🌸《Cookie DPT· 咖啡室 · 中環》❗️❗️❗️HIGHLY RECOMMEND❗️❗️❗️-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🧧 新年推出 - 年糕French Toast將賀年年糕融入西多士,好特別而且出奇地好食✨西多士炸得好脆口,再加上牛油加持,咸咸甜甜好好食‼️-🧧 新年推出 - Orange Chocolate橙同朱古力一向係絕配,今次呢杯特飲有好濃郁既朱古力,淡淡地滲透出橙香味,好飲👏🏻-🍰 Basque Cheesecake4吋既巴斯克蛋糕,切開中間非常之流心,芝士味重,4-5個朋友一齊食都可以,勁推薦‼️-🧁 Cinnamon Roll 玉桂味非常之濃,唔會好甜,唔錯✨-📍 Cookie DPT@cookie.dpt 中環閣麟街48號地舖-環境:🌸🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸Revisit:❤️-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_central #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #hkrestaurant #香
🌸
《Cookie DPT· 咖啡室 · 中環》
❗️❗️❗️HIGHLY RECOMMEND❗️❗️❗️

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🧧 新年推出 - 年糕French Toast

🧧 新年推出 - Orange Chocolate

🍰 Basque Cheesecake

🧁 Cinnamon Roll
玉桂味非常之濃,唔會好甜,唔錯✨

📍 Cookie DPT

服務:🌸🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸

Revisit:❤️
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_central #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #hkrestaurant #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #englishreview #luxurylifestyle #中環美食 #hkcoffee #hkcafe #cookiedpt
2024-01-21 114 浏览
嚟到central,行過cookie dpt,即管試下佢啲special flavor cookies佢成日有好多special嘅flavor而家呢個時候係 taro mochi入到去裏面成個櫃都擺滿咗唔同嘅cookies有好多唔同嘅flavor可以畀你揀我唔係即刻食我係take away返到屋企我將佢個cookie擺返落去個ovenreheat for 5 minutes焗完之後一啲香味都冇嘅,不過都算外脆內軟搣開一半,入面嘅mochi少得可憐芋頭亦都唔香,冇乜芋頭香味講道special flavor好似會好香濃芋頭香味但係一啲都食唔到,不外如是

佢成日有好多special嘅flavor
而家呢個時候係 taro mochi
入到去裏面成個櫃都擺滿咗唔同嘅cookies
有好多唔同嘅flavor可以畀你揀

我唔係即刻食我係take away
返到屋企我將佢個cookie擺返落去個oven
reheat for 5 minutes

焗完之後一啲香味都冇嘅,不過都算外脆內軟
搣開一半,入面嘅mochi少得可憐
芋頭亦都唔香,冇乜芋頭香味

2024-01-19 115 浏览
呢間主打美式曲奇嘅 @cookie.dpt 一直都好人氣!最近同朋友去咗佢中環間cafe試下鹹食!估唔到除咗曲奇,仲有冬甩、pancakes、buns等甜點!絕對值得一試!🍭GARLIC CHILLI WITH CHICKEN AND AIOLI ($108)鹹食點咗佢個蒜香雞意粉,雞扒以香料調味,雞皮煎等好香脆!意粉上放有蒜蓉蛋黃醬,仲加入蒜片增強口感!🍭BUTTERMILK PANCAKES ($48)呢個有原味同藍莓揀,揀咗原味,典型早餐pancake~ 口感鬆軟,好食!夾埋牛油同蜜糖已經好好味,輕鬆KO成個!🍭AMERICANO ($35)🍭ENGLISH BREAKFAST TEA ($40)兩者都正正常常~ 下午茶必備!

🍭BUTTERMILK PANCAKES ($48)

🍭AMERICANO ($35)
🍭ENGLISH BREAKFAST TEA ($40)
兩者都正正常常~ 下午茶必備!

Cookie DPT📍中環閣麟街48號地舖味道:😋😋😋😋😋😋😋😋環境:🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑服務:😏😏😏😏😏😏😏😏我哋order 咗1️⃣ French toast(salted caramel apple 🍎) 💰702️⃣Vegan Dark Chocolate Chip🍪💰403️⃣ Matcha Mochi cookie💰40這款美式曲奇真是美味無比!😍外層酥脆,內部鬆軟,就像是脆皮版的杯子蛋糕一樣。🧁每一口都帶有流心的驚喜,口感豐富多層次。🍪曲奇餅乾又脆又鬆,有彈性且濕潤,充滿口感。吃起來真是好好味,忍不住最後還想再點多款曲奇來品嚐。這些曲奇的大小就像手掌一樣大👋🏻份量十足。😋至於Toast它的皮薄而鬆軟,入口不會黏牙,而且蘋果🍎的口感十分爽脆,酸中帶出鮮甜的味道。吃起來一點也不油膩,真是名副其實的招牌美食。😋#香港 #美食推薦 #美食日記 中環#中環閣麟街48號地舖#美食推介#cookies#toast#apple#chocolate #影相#打卡#相機先##hongkongfood#hongkongfoodie #美食 #推薦美食 #
Cookie DPT

📍中環閣麟街48號地舖

味道:😋😋😋😋😋😋😋😋
環境:🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑
服務:😏😏😏😏😏😏😏😏

我哋order 咗
3️⃣ Matcha Mochi cookie💰40

2023-12-26
  • Salted Caramel Apple French Toast
本身同狗狗去完中環街市,想睇吓附近有咩pet friendly餐廳,搵吓搵吓發現原來cookie dpt除左賣美式曲奇,呢間分店仲有其他咸食、意粉、甜品咁,帶寵物黎既人可以坐室外👍🏻.✨Salted caramel apple french toast✨即叫即整既超厚身西多🤤炸到外面脆卜卜,配上類似蘋果批既內餡🍎加埋牛油同糖漿🧈邪惡既野就是好食!😝值得一讚就係食落唔會好甜好漏😇而且份量十足✨Biscuit breakfast sandwich✨呢種所謂biscuit其實好似一個好大既scone咁🤭平時都好少見🍔中間夾左炒蛋煙肉同芝士🧀好中意個煙肉炸到好香脆(好美式果種😆),作為早餐飽足感滿分💯✨Tiramisu latte & Peach iced tea✨Tiramisu latte上層既cream好正😍好似食緊tiramisu咁,不過連埋latte飲就無乜特別,但都值得一試🥳peach iced tea都無想像中咁普通🤣桃味茶味都濃郁,但唔嗜甜既人會覺得甜左d

✨Biscuit breakfast sandwich

2023-12-15 50 浏览
人氣美式曲奇餅店-Cookie dpt嘅曲奇🍪一向都好鍾意食佢嘅曲奇,好多口味又好好味😍每件曲奇都重份量同足料😚中環更加設有實體店😍除咗曲奇外,仲有意粉、bagel、三文治、pancake、甜品、飲品等🤩又多一個食嘢嘅好地方😝French Toasts即叫即整嘅西多士🍞cookie dpt嘅西多士入面係海鹽焦糖蘋果🍯🍎一切開係滿瀉嘅蘋果醬同蘋果粒🍎充滿牛油香味同蘋果嘅甜味,再帶點海鹽焦糖嘅鹹味🧂非常特別😛On A BagelBagel有唔同嘅餡料可以選擇,我揀咗Avo Scramble🥑入面有牛油果、炒蛋、芫荽碎同洋蔥碎,好足料😝Bagel口味都可以選擇,我揀咗everything bagel,混合咗芝麻籽、大蒜、洋蔥同鹽,非常滋味😛Bagel外脆內軟,外層香脆可口😚加上配料口感豐富😋Chocolate Cinnamon Toast Crunch cookie曲奇有超多口味選擇,每款都好吸引🤩仲會有特別口味添😍我試咗Molten ChocolateCinnamon Toast Crunch cookie🍪黑朱古力曲奇入面係濃郁嘅Valrhona朱古力🍫曲奇上面係香脆嘅肉桂吐司脆穀,好有

French Toasts

On A Bagel

Cinnamon Toast Crunch cookie🍪黑朱古力曲奇入面係濃郁嘅Valrhona朱古力🍫曲奇上面係香脆嘅肉桂吐司脆穀,好有口感😛

Buns
Cookie dpt除咗曲奇外,仲有好多甜品好似冬甩、巴斯克蛋糕、brownie等等,我就試咗Buns,有多款口味,揀咗Nutella口味🍫有流心嘅Nutella醬,香甜朱古力榛子味🍫🌰幼滑香濃☺️buns口感鬆軟,滿滿朱古力🥰

2023-12-08 46 浏览
約朋友去中環飲咖啡,見到店名COOKIE DPT,起初以為得曲奇🍪食,但原來其他食品都幾高質,係滿足嘅一餐🫶🏻🤩🝮SALTED CARAMEL APPLE TOAST [$70]結合蘋果批概念西多士外表香脆😍,三層軟熟麵包組成內裡夾住蘋果粒粒🍎,滿滿肉桂香氣,好食😋自己加煙肉上面,又係另一種美味🫶🏻.🝮EGG BENEDICT WITH SALMON [$108]自家製蛋黃醬係靈魂所在流心蛋🍳係食benedict最治癒部份🫶🏻😎.🝮FLAT WHITE [$40]由靚靚咖啡豆沖調而成,唔會有得輸👐🏻😽.🝮CRÈME BRULÈE LATTE [$50]當焦糖🍮配上濃郁咖啡,甜中帶點略苦,相映成趣👏🏻🤩

結合蘋果批概念西多士
外表香脆😍,三層軟熟麵包組成
內裡夾住蘋果粒粒🍎,滿滿肉桂香氣,好食😋
自己加煙肉上面,又係另一種美味🫶🏻

自家製蛋黃醬係靈魂所在
流心蛋🍳係食benedict最治癒部份🫶🏻😎
🝮FLAT WHITE [$40]

由靚靚咖啡豆沖調而成,唔會有得輸👐🏻😽
🝮CRÈME BRULÈE LATTE [$50]

當焦糖🍮配上濃郁咖啡,甜中帶點略苦,相映成趣👏🏻🤩
2023-12-03
午餐
專心做甜食算啦,鹹食唔好搞喇,好一般~・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・☕ Mocha HK$45・味道:唔會好苦或好甜,正常cafe嘅發揮,冇咩after taste~・口感:幾smooth薄身🧇 Breakfast Supreme HK$120> bacon, eggs, hashbrowns and pancakes・味道:典型美式熱香餅冇伏的,蛋都正常係有啲細份。薯餅薯味幾出,少見刨薯仔條壓成餅的。最大問題係個煙肉,食一啖秒速腎虧嘅鹹🤮・口感:pancakes軟熟,蛋幾滑嫩但都係加奶所以先嫩啫,變相蛋味會被奶蓋過咗啲冇咁出。薯餅個口感幾爽但就少咗傳統M記薯餅嗰種厚度,塞爆咀好豐富嘅口感d(`・∀・)b。煙肉就不要再說了⋯⋯嗰種脆已經係去到燶咗食致癌物打大佬level了∑(✘Д✘๑ )🥯 Biscuit Breakfast Sandwich HK$88> bacon, eggs, cheese and special sauce・味道:個餅乾包其實就係KFC muffin XD但甜甜啲偏向scone咁係幾不錯的,亦冇話好乾好索口水。個煙肉同上啦唔講了,食咗兩啖食唔到了因為唔
專心做甜食算啦,鹹食唔好搞喇,好一般~

☕ Mocha HK$45
・口感:幾smooth薄身
Mocha

🧇 Breakfast Supreme HK$120
Breakfast Supreme
Breakfast Supreme

・味道:個餅乾包其實就係KFC muffin XD但甜甜啲偏向scone咁係幾不錯的,亦冇話好乾好索口水。個煙肉同上啦唔講了,食咗兩啖食唔到了因為唔想咁快腎虧死住⋯⋯蛋同芝士不死配搭一定好食,個special sauce就似係蛋黃醬咁,不錯的。
・口感:整體鬆熟夠濕潤。
Biscuit Breakfast Sandwich

🍝 Garlic Chilli with Chicken and Aioli HK$108
・味道:呢個冇伏但冇咩記憶點,就係普通蒜香雞似意粉。你想像到嘅味道,就係佢喇(☞゚∀゚)☞!
・口感:意粉幾彈口desu

🍞 Salted Caramel Apple French Toast HK$70
・味道:果然係鎮店之寶🤩擺到最尾先食仍然好食,有蘋果所以中和咗個膩感。焦糖唔係好食得出,蘋果酸甜蓋過晒但都係好事,唔係又西多又焦糖就會好油。
・口感:蘋果粒仲有咬口,仲爽脆嘅,不錯欸。

🤰性價比:中~
🤰9衝度:可試~
🤰結論:餅店都係食返餅算啦大家( ˘•ω•˘ )

2023-11-06
午餐
Mocha
Biscuit Breakfast Sandwich
成日上上落落中環都會見到呢間純白色簡約風的Cookie DPT,原來唔只係賣手工曲奇🍪仲有其他野食,例如意粉、巴斯克蛋糕、吐司、咖啡等等。前排睇到人介紹佢既海鹽焦糖蘋果法式多士勁吸引,上個週末就特登去試下喇🤩 🔸Salted Caramel Apple French Toast $70即叫即整都要啲時間,熱辣辣,睇住面頭舊牛油一路溶緊真係好治癒🧈雖然好邪惡但係有人一齊Share又係Weekend放縱一下無所謂啦。一切開件法式多士填滿蘋果粒粒🍎入面仲要分左兩層多士。多士的表面炸的香脆🤤塗上海鹽焦糖,加上味道酸酸甜甜的蘋果🍎不會太油膩感覺好清爽,整體配搭夠創新,值得一試😍🔸Pandan Basque Burnt Cheesecake $60好鐘意Cookie DPT個曲奇櫃,見到咁多款都好開心,睇睇下見到有巴斯克蛋糕,其中一款係斑蘭味💚幾特別所以都叫黎試下。巴斯克蛋糕質感軟滑,斑蘭味好香濃🥰🔸Tiramisu Latte $50🔸Crème Brûlée Latte $50飲品方面我地都係鐘意試新野,Tiramisu Latte同Crème Brûlée Latte都係好似甜品咁,上面個層

幾特別所以都叫黎試下。巴斯克蛋糕質感軟滑,斑蘭味好香濃🥰

🔸Tiramisu Latte $50
🔸Crème Brûlée Latte $50
飲品方面我地都係鐘意試新野,Tiramisu Latte同Crème Brûlée Latte都係好似甜品咁,上面個層可以筆黎食。個人鐘意Crème Brûlée Latte多啲,因為面頭有焦糖😋

📍#CookieDPT (#中環美食)
中環閣麟街48號地舖