2022-06-04 153 浏览
餐廳位置唔多,得3-4張枱。係自助式既cafe,自己搵位、拎餐點,店員唔會理你,仲成程黑面。餐廳氣氛都幾差,疑似女店長係廚房鬧員工,作為客人,係間細細cafe聽到都覺得唔舒服。我地坐係高枱個邊,因為拎住大袋,食得有d辛苦,位置唔係幾舒服。冇其他客人個陣,我地有放袋係隔離一張高椅,但疑似女店長唔比我地放。食物質素中規中矩,出餐都算快,多士幾脆,brunch有哈蜜瓜幾特別。不過,整體服務太差,環境麻麻,唔會再貼錢受氣!
2022-05-28 231 浏览
週末上完興趣班同小朋友去咗Coti食番個lunch relaxing 吓。🥰必點的全日早餐, 次次都係食呢個,百吃不厭!😆 全日早餐非常豐富有煙三文魚、牛油多士、炒滑蛋、雞扒、香腸、茄汁豆、沙律及哈蜜瓜。每樣都好新鮮,食完好飽好滿足。😋唔想成日飲凍嘢,今次叫咗杯暖泡沫鮮奶,軟綿綿嘅奶泡上鋪上可可粉和棉花糖,每一啖都暖笠笠。😍又叫咗香蒜蜆肉意粉超鮮味,蜆肉又多又大粒,加上蒜香味道,為意粉帶出吾同層次。😋呢個意粉有少少微辣。杯玫瑰花茶🌹性質溫順可以健脾降火、調理血氣、減輕壓力,每一啖都有清清的玫瑰花香,令人心情愉悅。🥰Coti 其實都有好多特色咖啡, 之前都有介紹過,鍾意飲咖啡嘅人亦都唔好錯過。☕

2022-05-22 239 浏览
🥄石門咖啡之旅☕️我鍾意飲咖啡我諗無人不曉🤗除咗鍾意咖啡嘅香味仲有同其他人閑談幾句配搭唔同嘅小食佳餚加多幾位朋友 其實真係幾嘆(´▽`)今次專程嚟到石門嘅京瑞廣場就揀咗呢間COTI舖面雖然唔大 但係裝修氣氛恰恰好三人同行叫咗三個午餐套餐✨日式紅酒燉牛肉配飯✨田園藜麥雜菜沙律配香煎雞扒✨香蒜蜆肉意粉嘢飲就有鮮奶咖啡啦抹茶鮮奶同埋好特別嘅蜂巢咖啡你又試過將蜜糖加入咖啡到未呢🌞📍COTI沙田石門安群街1號京瑞廣場2期2樓228A號#coffeetime #coti #沙田 #西式餐廳 #咖啡 #觀塘 #必食之選

🥄石門咖啡之旅☕️

我鍾意飲咖啡我諗無人不曉🤗
除咗鍾意咖啡嘅香味
仲有同其他人閑談幾句
配搭唔同嘅小食佳餚
加多幾位朋友 其實真係幾嘆(´▽`)

今次專程嚟到石門嘅京瑞廣場
你又試過將蜜糖加入咖啡到未呢🌞

📍COTI
沙田石門安群街1號京瑞廣場2期2樓228A號

2022-05-19 167 浏览
今日行石門小商店,見到有間cafe coti,雖然地方細細,但係坐得都幾舒服,行到攰坐低休息下,食下嘢飲杯coffee都幾爽,至於食物質素ok性價比高。。。食左慢煮帶骨赤雞腿配飯, 田園藜麥雜菜沙律配煙三文魚,味道不錯,推薦! 佢嘅飲品非常之多種類,同埋亦都有手沖咖啡。。。 唔鍾意飲咖啡亦都可以選擇唔同嘅果汁 或者搽類,凍熱飲品都有。 下次會想試下佢嘅all day breakfast,見人哋隔離枱好多嘢食,賣相都幾不錯。
2022-05-13 205 浏览
今日同朋友嚟咗石門呢間小店食個late lunch,成間舖得10幾個座位,如果唔係咁晏先過嚟可能都冇得坐,雖然比較open同埋係自助形式,不過坐落都舒服嘅。午餐$70 -$80 ,包咖啡或茶,或加錢叫其他飲品,我哋今日叫了「蒲燒鰻魚滑蛋飯」( $88 )同埋「日式紅酒燉牛肉配飯」( $88 ),我哋share咗少少嚟食,鰻魚夠大條,滑蛋亦都煎得夠滑,另外燉牛肉個份量都幾多,而且都幾林,估唔到小店都有呢個水準。飲品方面,朋友要咗玫瑰花茶,遠遠都聞到玫瑰香味。我就選擇左呢度嘅signature coffee: Tiramisu coffee,好靚呀,面頭真係好似Tiramisu咁,仲有小餅乾附送,攪勻左下面嘅coffee,甜到剛剛好,值得一試。兩杯飲品都附送了一粒朱古力味雞蛋仔,小小嘅舉動,但感覺就加分和窩心。

2022-05-10 136 浏览
$98 全日早餐連飲品🥗爽口沙律菜配上酸甜開胃醬汗🐓2塊咸香煎雞扒🍳嫩滑炒蛋🍣新鮮三文魚(約3小塊)🧈牛油多士(多士若能更脆身更好)🍅茄汁豆🍈吸睛哈蜜瓜爽口香甜做飯後果一流☕️綿花糖朱古力🍫超多綿花糖,目測二十粒😍朱古力唔會死甜,係輕微苦澀嗰種配上甜甜綿花糖恰到好處😋如果溫度熱啲更加好份量適中,吃完剛好八成飽自助點餐味道💛💛💛環境🧡🧡🧡性價比💚💚💚ART like 💜💜💜
$98 全日早餐連飲品

🥗爽口沙律菜配上酸甜開胃醬汗
🐓2塊咸香煎雞扒
🍳嫩滑炒蛋
🍣新鮮三文魚(約3小塊)
🧈牛油多士(多士若能更脆身更好)
🍅茄汁豆
🍈吸睛哈蜜瓜爽口香甜
做飯後果一流

☕️綿花糖朱古力🍫
超多綿花糖,目測二十粒😍
朱古力唔會死甜,係輕微苦澀嗰種
配上甜甜綿花糖恰到好處😋
如果溫度熱啲更加好

份量適中,吃完剛好八成飽
自助點餐

味道💛💛💛
環境🧡🧡🧡
性價比💚💚💚
ART like 💜💜💜
2022-05-05 151 浏览
Coti / coti and bistro 共有五間分店,沙田分店是我去過的第四間分店了。喜愛這間有心的小店,coti 每間店舖面積都很少,通常只有一兩個服務員,所以欣賞他們的專業,無論是弄餐/服務/咖啡拉花等等工作都是他們一手包辦。午餐🥚葡燒鰻魚滑蛋飯$88滑蛋很滑溜加creamy的感覺,分量十足,厚厚的一層,配上燒汁及紫菜碎蓋着鰻魚打卡一流;鰻魚汁香甜入味,鰻魚燒得生熟度剛剛好,加上蔬菜伴碟,營養豐富☘️未來肉醬意粉 $74最近愛上食素肉,即是未來肉 / impossible meat ; 因為它們無論味道及口感也與真肉不太大分別, 既環保又健康;意粉先加洋蔥等香料炒香再混上酸甜蕃茄醬車厘茄等材料,喜愛這個意粉充滿豐富的芝士味道☕️ 熱朱古力咖啡 拉花天鵝精美,咖啡及朱古力比例適當,香濃美味🌹凍玫瑰花茶養生首選,不太甜,淡花茶香溫馨提示 :免加一❤️

午餐

葡燒鰻魚滑蛋飯
🥚葡燒鰻魚滑蛋飯$88

未來肉醬意粉
☘️未來肉醬意粉 $74

Hot  mocha
☕️ 熱朱古力咖啡
拉花天鵝精美,咖啡及朱古力比例適當,香濃美味
東玫瑰花茶

🌹凍玫瑰花茶
養生首選,不太甜,淡花茶香

溫馨提示 :免加一❤️

2022-05-03
葡燒鰻魚滑蛋飯
未來肉醬意粉
Hot  mocha
東玫瑰花茶
2022-04-28 200 浏览
一直都是店舖忠實顧客,今天詢問店員一些咖啡小知識 (黑啡頭髮那位),她迅間說我影響她工作(當時店內空無一大,亦無外送訂單),態度為之惡劣,儘管小店收費便宜,也不考慮再幫襯了。

今日過開嚟石門,男朋友就search到呢間餐廳好似都幾啱口味,就決定過嚟試吓喇☺️店內係半開放式,唔多坐位,咁啱我哋坐到最後一張,之後就要等位喇~食物種類選擇唔算多,不過見到九成客都係食all day breakfast,應該都係招牌菜🤣咁受歡迎,點都要食全日早餐 ($74)啦😂呢個all day breakfast真係好豐富😋令我好驚嘆嘅係麵包,外脆內軟,加埋半溶牛油好好味,超級融合😋另外覺得塊雞扒都好juicy,調味適中😆其他材料就正正常常,都食得好滿足😚另外叫咗個蒲燒鰻魚滑蛋飯 ($88)~滑蛋有好多蛋汁,對得住佢個滑字🤣鰻魚質素都係普通,不過勝在好大條,幾乎長過隻碟,味道都算ok😌嘢飲方面,抹茶鮮奶 (加$24)奶味唔係太濃,抹茶味亦都有少少淡,一般般~另一杯鮮忌廉朱古力 (加$24)有忌廉一定又邪惡又好飲啦!呢杯就比抹茶鮮奶好飲,濃味,唔太甜,就算溶埋啲冰都唔會淡,唔錯😌呢間all day breakfast的確係幾出色,唔係都唔會枱枱都叫啦🤣

蒲燒鰻魚滑蛋飯

抹茶鮮奶

鮮忌廉朱古力

2022-04-10
蒲燒鰻魚滑蛋飯
抹茶鮮奶
鮮忌廉朱古力
2022-04-14 175 浏览
這裡裝修簡約,環境不錯,不過很細,得4張枱,空間感都有的,不會迫All day breakfast $72擺設很靚,令到食欲大增麵包邊位脆,中間軟,配牛油口感很好,還有茄汁豆雞扒還很熱,皮小小脆,肉質嫩滑,很香口,可以同 榮式雞扒 比煙三文魚,好味,份量都多炒蛋岩岩好,半生狀態,很嫩滑哈蜜瓜,沙律都很新鮮,哈蜜瓜爽甜,沙律落左醋,酸酸地很開胃煙三文魚忌廉芝士貝果$56其實=上面張圖既一部份食材+個包跟餐飲latte很靚都很好飲,還配一舊小蛋糕,很鬆軟,淡淡朱古力味這間小鋪頭制作有心思,而且每樣食材都好好味,真心值得推介

All day breakfast $72
擺設很靚,令到食欲大增
麵包邊位脆,中間軟,配牛油口感很好,還有茄汁豆
煙三文魚,好味,份量都多
炒蛋岩岩好,半生狀態,很嫩滑
哈蜜瓜,沙律都很新鮮,哈蜜瓜爽甜,沙律落左醋,酸酸地很開胃

煙三文魚忌廉芝士貝果$56
其實=上面張圖既一部份食材+個包

跟餐飲latte
很靚都很好飲,還配一舊小蛋糕,很鬆軟,淡淡朱古力味

這間小鋪頭制作有心思,而且每樣食材都好好味,真心值得推介
2022-04-14
早餐
  • All day breakfast
2022-04-13 137 浏览
正常價錢,容易負擔.石們站,商場入面,坐屯馬綫方便快捷,十分好.全日早餐都算幾豐富,有(炒蛋,沙律,雞扒,哈蜜瓜,煙三文魚,多士),cappucccino一般,但拉花十分漂亮.飲品我就叫了蜜桃茶,味道十分淡不過好少座位,得6-7張,十分擠迫,會聽到隔離台說話.而且要等半個鐘先有食物,因為廚房超細,得兩個人招待客人,不夠人手,所以只會有時間才去.總括來說都算幾好,都推薦大家去試下.不過大家有時間先去,因為要等!
正常價錢,容易負擔.
石們站,商場入面,坐屯馬綫方便快捷,十分好.
不過好少座位,得6-7張,十分擠迫,會聽到隔離台說話.

總括來說都算幾好,都推薦大家去試下.
不過大家有時間先去,因為要等!

2022-04-13
  • 全日早餐
周末放假諗住食下好野,見呢間咁多正評一直想試。叫左lunch set日式紅酒燉牛肉飯,加$24 tiramisu coffee,點知大為失望。個飯雖然用珍珠米,但一點也沒有珍珠米/飯香同沒有,更沒有一點煙韌咬感,就只是最普通的白飯。牛肉睇相都知「乾爭爭」,不夠淋,如果我煮,我會加紅蘿蔔煮會更甜,也配上少少汁送飯,而不會肉還肉,飯還飯。最冇誠意的是西蘭花,只是白烚,而且硬,不加汁煮也至少加少少鹽吧。一句講晒,呢個set不值這個價。Tiramisu coffee 應該是比較有特色的,上層Tiramisu 不錯不過我飲唔慣偏苦的咖啡,如果推出Tiramisu 朱古力會比較吸引我。不過主菜唔得,都好難再幫襯多次。
周末放假諗住食下好野,見呢間咁多正評一直想試。

2022-02-09 558 浏览
與好友行山前,先去醫肚,我倆都係咖啡人,揀左呢間咖啡店,去到要等位,因為店面細,座位不多,等了半小時才有位,坐在最外圍高腳櫈位置,店家是工業風,餐點選擇不多,先去櫃檯落單,攞號碼,出菜叫號碼,因只有兩名店員廚房一腳踢,出菜都有點亂,佢哋都再問我落左乜嘢飲品,無比收據全日早餐($74)很豐富的一個全日早餐,哈密瓜是亮點,已切件很爽甜,煎雞扒多肉汁肉嫩好味,滑蛋嫩滑,茄汁豆、煙三文魚正常,醋汁沙律菜新鮮爽脆,麵包我走牛油,外脆內軟夠麥香,好味美式咖啡($34)喜歡瓷杯,存熱又唔辣手,咖啡夠熱,濃黑甘苦,解膩一流朋友飲:Flat white($38)食物好味,店員有禮斯文,店員只負責廚房,店面都是客人自助服務,唔會催客,食完我與朋友執好啲餐具交去櫃檯,店員笑笑講唔該價錢合理,悠閑感受咖啡店
All  day  breakfast

美式咖啡

朋友飲:
Flat  white

Flat white($38)

價錢合理,悠閑感受咖啡店

2022-01-20
All  day  breakfast
美式咖啡
2022-01-18 3066 浏览
以前未開通曬屯馬綫嘅時候。都已經有好多食肆,而家屯馬綫全線開通晒之後,食肆仲比以前多咗好多,交通亦都非常方便,所以我間中都會喺呢區食嘢,如果唔洗返工嘅話,我食完嘢有時都會喺呢度啲商場行吓,人生嘅態度就係咁,優哉悠哉⋯⋯😌————————😇無論工作、生活,相信每一個人都會有壓力,所以工作無論有幾咁辛苦,得閒都要減吓壓,瞓足精神起身,然後去搵間餐廳坐低食反個全日大早餐🥣再飲杯咖啡輕鬆一下,釋放一些負能量。吸收多啲正能量,生活自然就無晒壓力✌️✌️✌️✌️————————-❤️全日大早餐:對於我呢一個有選擇困難症嘅我就最啱,全日大早餐,乜嘢都唔使諗。乜嘢都有齊晒,瞓醒就食仲唔係早餐🥣😂😂1⃣️三文魚配上炒蛋:花花世界三文魚🍣….煙燻味道好啱key滑溜炒蛋無過火🔥…又嫩又滑皮膚靚————————2⃣️牛油多士:牛油多士好脆口…仲要配埋茄汁豆—————————3⃣️沙律菜🥗:新鮮天然沙律菜…吃落爽口又健康—————————4⃣️茄汁豆:配上多士有口感…茄汁味道配得襯—————————-5⃣️香煎雞扒:香煎雞扒熱辣辣…軟熟嫩滑無黐牙————————6⃣️哈蜜瓜:餐後食件哈蜜瓜…清新健康日日來————————😇飲品:凍提拉米蘇:滿滿

————————-

滿滿提拉米蘇堅…足料好味食啖先😇
食完再飲杯咖啡…生活享受停不了🥳

———————
生活點滴無壓力….茶座cafe好輕鬆🥳
其實開心🥳簡單就在你身邊..。
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
————————-
2022-01-15 389 浏览
最近發現原來石門都有休閑嘅Cafe小店,店舖以開放式坐位設計,雖然位置唔多,只有四、五枱,但我坐高枱個邊靜靜地的確令人感覺休閑舒服🥰🥰未食早餐午餐嘅我,點佐份✨All Day Breakfast🍳當中包括: 香草炒蛋、牛油多士、煙三文魚、雞扒、沙律🥗、茄汁豆,特別之處仲配有新鮮水果🍈哈蜜瓜 🥰令整個All Day 更健康清新幾鍾意佢嘅炒蛋剛剛好半熟嫩滑得嚟香草味濃,雞扒外皮煎得蘇脆咬落有肉汁而且有兩塊,份量剛剛好🥰✨煙三文魚田園雜菜沙律🥗沙律配有蕃茄仔、果仁同藜麥,加埋酸酸甜甜嘅沙律醋,清新又開胃🥰👍🏻👍🏻✨棉花糖朱古力🍫頂層有棉花糖、朱古力醬、忌廉,層次分明,甜度適中,碟嘅旁邊仲伴有一件咖啡豆型嘅小蛋糕,味道帶小小咖啡味,甜而不膩🥰
最近發現原來石門都有休閑嘅Cafe小店,
店舖以開放式坐位設計,
雖然位置唔多,只有四、五枱,
但我坐高枱個邊靜靜地的確令人感覺休閑舒服🥰🥰

未食早餐午餐嘅我,點佐份

✨All Day Breakfast🍳

當中包括: 香草炒蛋、牛油多士、
令整個All Day 更健康清新
而且有兩塊,份量剛剛好🥰

✨煙三文魚田園雜菜沙律🥗

✨棉花糖朱古力🍫

頂層有棉花糖、朱古力醬、忌廉,
  • 全日早餐
  • All Day Breakfast