2010-08-22 20 浏览
其實平時o係CWB返工已經食過好幾次,但次次一到手就掛住食完全忘記影相既念頭.終於等到佢開左分店,就決定忍一忍口,影一影相,寫一寫佢啦 Blueberry+糖不甩碎+House Crumbs Frozen Yogurt呢度既yogurt滑溜溜又creamy 但又無雪糕咁肥 食多d都唔怕~House Crumbs少少鹹多多脆,新張期內仲係送既tim,必食推介!Blueberry大大粒又多汁,一咬落去"卜卜"聲過癮得很呢~而糖不甩碎其實即係花生椰絲芝麻,不過撈埋House Crumbs食就唔太夾啊....佢完全蓋晒House Crumbs牛油同肉桂味道,而且甜得狠,第一次試呢隻topping但不是我杯茶,無下次lu~很喜歡這裡既yogurt係一層一層梅花間竹咁加埋toppings落去,而且份量十足,炎炎夏日食完一大杯之後真係心都涼埋呢

2010-08-22
2010-08-21 5 浏览
夜晚九點幾先係附近補完習同個好友都對CWB既CRUMBS好回味於是就決定一齊去多次!基於已經食左晚飯 唯有2個人SHARE一杯!都係要左LARGE既另外要左blueberry 同埋green tea mochi呢個月內仲送free house crumbs另外我買左4個rasin scones 友人買左1個rasins 3個cheese先講frozen yogurt比CWB的好似細左個SIZE但係TOPPINGS依舊都係咁多變左出黎好似係食TOPPINGS多過係食到YOGURT基於隔離有好多小巴 YOGURT好易溶/_____\blueberry到夜晚都仲好fresh green tea mochi個味我唔多食得出green tea ... 我覺得同原味差唔多scones方面 都係咁好食啦 都係RASINS最好食 CHEESE有點漏另外要提既就係sales既態度超好 不是送上少少既yogurt同scones比人試食 呢個係CWB冇既野
夜晚九點幾先係附近補完習
同個好友都對CWB既CRUMBS好回味
於是就決定一齊去多次!

基於已經食左晚飯 唯有2個人SHARE一杯!
都係要左LARGE既

不是送上少少既yogurt同scones比人試食

呢個係CWB冇既野
2010-08-20
2 分钟 (外卖自取)
$40 (宵夜)
  • rasin scones
2010-08-20 30 浏览
好開心見到太子新開左間乳酪店, 門口有人派緊乳酪試食, 更係走去試下啦。試左之後立即買左杯標準杯黎食, $28包一種配料, 超級杯就$32包2種, 每款額外加$4。宜家新張期內仲免費加House Crumbs香脆醉, 姐係$28 有2個配料, 抵啊~買左唔洗2分鍾就有得拎啦, 仲好好禮貌tim, gd!!!!除左送既house crumbs, 我就要左燕麥片, 當中有12款可以俾大家揀!呢到d 乳酪雪糕好滑, 分量仲要比其他店大杯, 食完一杯都好飽啦,讚好!同埋我鍾意呢到既乳酪係一層層, 一層雪糕, 一層配料, 所以啖啖都可以食到雪糕同配料。夏天買一杯黎食, 真係透心涼, 又無雪糕咁肥, gd~~
夏天買一杯黎食, 真係透心涼, 又無雪糕咁肥, gd~~
2010-08-20
2010-08-20 10 浏览
I was shopping for fish the other day and I could believe my eyes!! It was a hot day and I was just thinking about getting a frozen yogurt somewhere... suddenly there were the familiar crumbs logo around the corner!!! I couldn't believe my luck!I have been a customer from Day 1 of their Causeway Branch, this may sound crazy but I get my maid, armed with a bag of ice, so I can have this delicious frozen yogurt in front of the TV. She gets my husband and I, ten cups at least a week! After six

After six months and I can tell you, that its not fattening and my bowel movements are great! Its all that live bacteria culture!

As you can see, I am a frozen yogurt fangirl, I have tried all the watered down competition, CRUMBS is by far the best... The scones are also delicious and light!

TWO THUMBS UP!!!!
1 分钟 (外卖自取)
2010-08-19 37 浏览
Great scones and yo!!!! Scones are not too heavy - just perfectly warm and delicate. Yogurt topped with their house Crumbs is just unbeatable. They just should open MORE Crumbs all around HK. Oh, there's also the five star service that comes with the food they serve. It's service like that which makes me want to keep returning. Go Crumbs!!

2010-08-19
1 分钟 (外卖自取)
對於想吃又好吃的店子,覺得住在附近真好,因為要來光顧就方便得多了! 一直期待Crumbs開業,這樣我就可以常常吃到它的froyo / 鬆餅了~~~是日天氣繼續炎熱,所以來到大部分客人也是排隊在買froyo呢。現在買 regular size 可選一款topping,另外這個月店員說house crumbs作配料是送的,所以house crumbs是必有的了~付款後基本上大概等 1 - 2 分鐘就立即有得吃了,聽見後面的客人要求試吃某款topping店員也願意,服務真好~ 最後我要了regular size,topping則要了mochi,mochi還有綠茶味的,不過我還是較穩陣的要了原味。夏日炎炎吃這個真好,一吃立即透心涼,這裡的froyo質地好結實而且好滑,感覺真係同食雪糕無咩分別,食落奶味幾重,雖有酸味但一D都唔over,真的覺得味道剛剛好,暫時係我心目中最好食既 (不過其實我只係食過兩三間.....哈)。House Crumbs細細碎碎的,食落有少少牛油既香味,配froyo好夾。Mochi都係細細粒的,唔係太煙靱,但食落有少少甜味都幾好味的。相信某d時間呢度都一定會排長龍,不過我

相信某d時間呢度都一定會排長龍,不過我咁近,可以專搵d少人排既時間黎食,真好! yeah! =) 朋友係附近返工,等我叫佢lunch time 落黎買返杯先!
2010-08-18 12 浏览
一路都知有LEE間野係CWB,但唔知MK都開左間..個日食完飯..行行下見到..我家姐就去左試..佢話好有乳酪味,又大杯.d生果又新鮮..價錢比好多間都抵..所以總括黎講..正喎...下次我都唔好食咁飽.去食下乳酪先..
2010-08-17 15 浏览
好開心crumbs 進駐太子,以後食scones and froyo都唔洗去咁遠。同事告之新開張有house crumb 送。有日行街經過,就買了杯regular froyo with mochi。可能因為係新店,所以有兩個店員在店外派scone & froyo 俾人試食。不過試嘅人多,真係買嘅人極少。即買即有,唔洗等又唔洗排隊。Froyo質地好滑,頗挺身,唔易溶。乳酸味不會太濃,不會太酸。比較之下,我都係鍾意Yo Mama多d,鍾意佢地再挺身d,又再酸一點。我都係第一次揀mochi 做toppings, 少少煙韌軟淋,不錯的,但好像都係同oreo比較夾。送嘅house crumbs 份量都幾多,好脆,類似消化餅咁。今次無買scone,下次又試吓先!
同事告之新開張有house crumb 送。
不過試嘅人多,真係買嘅人極少。
即買即有,唔洗等又唔洗排隊。
Froyo質地好滑,頗挺身,唔易溶。
乳酸味不會太濃,不會太酸。
今次無買scone,下次又試吓先!
  • froyo
2010-08-16 5 浏览
今日去mk,知道開左crumbs特登同妹去試諗左好耐要咩,staff俾左好大舊我地試食,正2個人share,決定要大杯,2款配料要左士多啤梨+green tea mochi+ 送既house crumbs^^士多啤梨有d酸,o岩哂我!! green tea mochi都okyogurt好好味
今日去mk,知道開左crumbs
特登同妹去試

諗左好耐要咩,staff俾左好大舊我地試食,正

2個人share,決定要大杯,2款配料
士多啤梨有d酸,o岩哂我!!
green tea mochi都ok
yogurt好好味
2010-08-16
2010-08-16 20 浏览
今次陪友人來看看新分店,點了我最喜歡的Raspberry+迷你蛋白糖,一甜一酸,絕配!友人點了芒果+oreo,我本來不食Oreo,但是食到後來,與友人交換食,原來大大塊的Oreo很配Froyo!我知道很多店都用很碎的Oreo,當我拿著這半杯,平時覺得太大方的大杯裝也很快就食完了!新分店暫時未有銅鑼灣店逼,不用大排隊!這個月新開張在送玉桂味house crumbs,如果可以送迷你蛋白糖或糯米糍更好!

2010-08-16
  • 大杯裝Frozen Yogurt
2010-08-14 14 浏览
之前兩次响銅鑼灣分店食,今次响旺角食。一樣咁好食!走埋去COUNTER,如常點大杯,然後點HOUSE CRUMBS……店員截停了,話新開張HOUSE CRUMBS免費送。有點不知所措,因為我已經認定HOUSE CRUMBS加SPRINKLES係最佳配搭。最後我揀咗SPRINKLES加COCO JELLY。等YOGURT期間走去試食鬆餅,試過芝士味,店員提醒係鹹的。好香。期間朱古力味出爐,所有店員齊叫「朱古力出爐」,令我諗起《行運一條龍》的行運茶餐廳店員大叫「蛋撻出爐」。接過YOGURT,嗯,都係HOUSE CRUMBS加SPRINKLES好啲。YOGURT一樣咁好味,酸酸甜甜,就算夜晚十一點食,都會開胃想再食一餐。想食YOGURT減肥?難啲吧……
之前兩次响銅鑼灣分店食,今次响旺角食。一樣咁好食!

2010-08-14
3 分钟 (外卖自取)
$32 (宵夜)
2010-08-13 5 浏览
之前已經o係銅鑼灣試過crumb~~食過返尋味~經常都好想返去再食~~~今日路經mk~見到好搶眼o既黃色招牌~~~即時被吸引住....之後望到原來crumb開左分店~令人振奮~!門口有員工keep住派鬆餅同yoga比大家試食~我都無執輸~每樣試左d~之後就急不及待同朋友一人買左一杯~由於新開張~所以免費送house crumbs~好抵呀~~!我地一人叫左一杯大size~我就揀左oreo + 士多啤梨~我朋友就揀左芒果+mochi~唔知係咪新開張o既關係~好大杯~好充料~!連送o既house crumbs都無欺場~雖然食落...味道好似無我第一次o係銅鑼灣o個邊咁好味~但32蚊有3個topping~再加上咁足料~員工將topping同yoga逐層放上o既心思都已經抵晒啦~有機會會再來的~!希望旺角陸續再開多d yoga店啦~太喜愛了~~~~
之前已經o係銅鑼灣試過crumb~~
食過返尋味~經常都好想返去再食~~~
今日路經mk~
見到好搶眼o既黃色招牌~~~
即時被吸引住....
之後望到原來crumb開左分店~
令人振奮~!
門口有員工keep住派鬆餅同yoga比大家試食~
我都無執輸~每樣試左d~
之後就急不及待同朋友一人買左一杯~
由於新開張~所以免費送house crumbs~
好抵呀~~!
我地一人叫左一杯大size~

我就揀左oreo + 士多啤梨~
我朋友就揀左芒果+mochi~
唔知係咪新開張o既關係~
好大杯~好充料~!
連送o既house crumbs都無欺場~

雖然食落...味道好似無我第一次o係銅鑼灣o個邊咁好味~
但32蚊有3個topping~
再加上咁足料~
有機會會再來的~!
希望旺角陸續再開多d yoga店啦~
太喜愛了~~~~
唔算好多topping選擇~但總搵到適合自己的mix & match~
PRICE
士多啤梨+oreo+house crumbs
好有心思地逐層加上~
mochi+mango+house crumbs
2010-08-11
PRICE
士多啤梨+oreo+house crumbs
好有心思地逐層加上~
mochi+mango+house crumbs
  • MOCHI
2010-08-13 8 浏览
佢因為新開所以無論係乳酪定鬆餅都有得試食!鬆餅興趣不太大..買左一個大既$32既乳酪..真係好大杯呀!佢一層脆(新張期內送的脆脆,原價+$4)一層料咁..好大杯加埋個姐姐都好仔細咁介紹d料,服務唔錯之後試,發現乳酪係主角..係因為佢太好味唔會太酸唔會太甜..好香既味道我加左綠茶糯米慈同士多啤梨..個口感唔錯.綠茶糯米慈係一個新鮮既選擇而且配軟滑既乳酪感覺好得意!

佢因為新開所以無論係乳酪定鬆餅都有得試食!
鬆餅興趣不太大..
買左一個大既$32既乳酪..真係好大杯呀!
佢一層脆(新張期內送的脆脆,原價+$4)
一層料咁..好大杯加埋
個姐姐都好仔細咁介紹d料,服務唔錯

之後試,發現乳酪係主角..係因為佢太好味
唔會太酸唔會太甜..好香既味道
我加左綠茶糯米慈同士多啤梨..個口感唔錯.
綠茶糯米慈係一個新鮮既選擇而且配軟滑既乳酪感覺好得意!
大杯
2010-08-13
大杯
  • 乳酪!
2010-08-12 11 浏览
之前o向Facebook見到話會o向旺角開分店,一路等等等...等等......期待o左咁耐,終於都正式開業喇~~~ 先恭喜哂先~~一路都好鐘意食froyo,耐何唔係成日出銅鑼灣.中環.....依加終於有間近D喇~~~見FB寫話今日1pm正式開業,特登等到今日,諗住做第一位食客,寫食評點知上黎睇先知原來前幾日已經開始試業喇~~~~~今日12點幾差唔多1點去到,仲未開始做生意,前面已經有兩個女仔等緊,諗緊食乜食froyo o既心癮已經不斷飆升中......終於開喇~~因為前面有人買froyo既關係,我就去o左試scones喇~去到櫃面佢o岩o岩切緊,個姐姐好好人叫我等等,隨便試~~試哂3隻味,隻隻都咁好味~XD但個人偏o向raisins多D,如果佢有淨味o既scones我會更buy~~XD(邊有人好似你D口味咁奇怪嫁..!)個姐姐都話最似都係得raisins~朱古力同個scones都好夾,啖啖都有朱古力粒,好香朱古力味~cheese scones D味都好濃,但又唔會太過搶,隻隻都好鬆脆中間帶點濕潤~~~好味~~試完之後就去返買野嚕~~~~要了一杯Large,toppings要了gran
期待o左咁耐,終於都正式開業喇~~~ 先恭喜哂先~~

點知上黎睇先知原來前幾日已經開始試業喇~~~~~
食froyo o既心癮已經不斷飆升中......

去到櫃面佢o岩o岩切緊,個姐姐好好人叫我等等,隨便試~~
試哂3隻味,隻隻都咁好味~XD

試完之後就去返買野嚕~~~~
要了一杯Large,toppings要了granola+strawberries,再加greentea mochi~
新張期間仲會送house crumbs~~~一共4個toppings~~好像有點...太多~XD
但我好想試o下新o既greentea mochi嘛~~皆因本人是個抹茶迷~~所有抹茶味既野我都好鐘意~~綠茶都係~~~

根據職員講解,greentea mochi會比普通mochi較少糖,帶點綠茶味,清清地~~~
froyo同總店一樣軟滑,奶味重但不失乳酸味~加埋酸酸地既strawberries同有口感o既granola同house crumbs~GOOD~~

scones就決定行完街返黎先買~~~

返屋企之前再黎買scones返屋企~同屋企人一齊食~~

點知...........又想食froyo..........- -"
一日食兩杯large....有點罪惡感tim..... 對...我是froyo迷~~
不過唔緊要喇~~~froyo低脂低卡嘛~~~
(其實咪又係自己搵藉口..XD)
同樣要了杯Large,toppings揀左granola+blueberries,另外要了一直都好想試既蛋白餅

granola基本上係我食froyo必選既toppings~我的大愛~~XD 一樣係咁脆,有口感~~
blueberries粒粒都好大粒而且好新鮮~~到第一次試既蛋白餅喇~~~
甜甜地,脆脆地,好好味~~~~~~好鐘意呢個口感~~
另外要了6個scones,每隻味各兩,返到屋企凍食左一個~~~都好好味~~
但都係焗熱返佢好食D~~

第一次去o個陣同老闆之一(?!)反映過話出VIP或者儲印仔呢D優惠~
佢話原來出左一個package set之類既野,就$180入面有10張$20 coupon,好似9折咁~不過就未show出黎~~~~
走之前o個次要了一set,用了張~~唔知係咪第一個買呢~~

希望之後會繼續出D優惠喇~~

2010-08-12
  • FROZEN YOGURT
  • SCONES
2010-08-12 7 浏览
一直都係CRUMBS提子味鬆餅的超級 FANS.. 經過弼街終於開左... 開心!!!仍然係$18 三件提子鬆餅,, 那種香濃的味道及鬆軟的質地仍然KEEP到!呢種味道真係在CRUMBS先搵到!繼續努力!

呢種味道真係在CRUMBS先搵到!
繼續努力!
2010-08-11
5 分钟 (外卖自取)
  • 鬆餅
  • 雪糕乳酪