2010-10-01 20 浏览
在開始今日既掃街之前不斷找這間賣鬆餅的crumbs...但搵極都搵唔到~到差唔多結束今日行程~我再盡我所能搵你出來~哈哈!!終於俾我搵到你啦~試左朱古力同芝士個男sales話一買就要買3個或以上吓?!要買3個?最後我都係買左3個~= =1個朱古力 $7我鐘意食朱古力...好香既朱古力味2個提子 $6+$6兩種口味都好鬆化~好好味~而且食既時候仲係暖暖地架!why我未食過提子反而買2個咁多??因為我覺得提子鬆餅唔使試都知佢好味..反而要試下新味,就好似芝士..佢冇我想像中好味..而且鹹左d..唔多o岩我口味$6-7一個小鬆餅對我來說都不算便宜,用試食既心態品嚐~可能隔兩.三個星期食一次吧~
在開始今日既掃街之前不斷找這間賣鬆餅的crumbs...
但搵極都搵唔到~
到差唔多結束今日行程~我再盡我所能搵你出來~
哈哈!!終於俾我搵到你啦~
試左朱古力同芝士
個男sales話一買就要買3個或以上
吓?!要買3個?
最後我都係買左3個~= =

1個朱古力 $7
我鐘意食朱古力...好香既朱古力味
2個提子 $6+$6

兩種口味都好鬆化~好好味~而且食既時候仲係暖暖地架!

why我未食過提子反而買2個咁多??

$6-7一個小鬆餅對我來說都不算便宜,用試食既心態品嚐~
可能隔兩.三個星期食一次吧~
正!提子鬆餅~
個紙袋唔錯~
正!朱古力鬆餅~
2010-09-27
外卖自取
$19 (宵夜)
正!提子鬆餅~
個紙袋唔錯~
正!朱古力鬆餅~
  • 提子鬆餅.朱古力鬆餅
因為食過其他FROZEN YOGURT,所以有比較啦!食完之後個人覺得CRUMBS係3間中最唔錯,,,滑, 味道唔算酸, 足料,個SCONES真心唔錯,個芝士味好正,,夠晒鬆化,,,買杯REGULAR+多個TOPPINGS,,,再同FD子SHARE SCONES,,,正晒LA,,,,大杯對女仔都算幾多,,,,雖然話係低過雪糕個卡路里,,,但都係小心D好,,,,我去個日仲撞正有優惠,,,免費多個TOPPINGS,,,SCONES原來3個唔知幾錢變多送1個,,,,唔知佢係咪定期會出,,,,總結係食得過,,,正野!!!
因為食過其他FROZEN YOGURT,
所以有比較啦!
食完之後個人覺得CRUMBS係3間中最唔錯,,,

滑, 味道唔算酸, 足料,
個SCONES真心唔錯,個芝士味好正,,
夠晒鬆化,,,
正晒LA,,,,大杯對女仔都算幾多,,,,
雖然話係低過雪糕個卡路里,,,但都係小心D好,,,,

我去個日仲撞正有優惠,,,
唔知佢係咪定期會出,,,,

總結係食得過,,,正野!!!
2010-09-12
  • HOME CRUMBS
2010-09-28 15 浏览
次次落襯太子都會行多幾步落 Crumbs 買買就買 Large Frozen Yoghurt. ( Mochi + Mangoes ) ($32)真係好好味 Mochi 好煙韌Mangoes 唔算好酸但 Yoghurt 唔夠 Yoghurt 味 !有時候會送 House Crumbs . House Crumbs 冇咩味 但脆脆地的另外一定一定會買 Scones !最好味係 Cheese 好重芝士味 好鬆化Scones : Raisin $6 Chocolate $7 Cheese $7價錢貴左 d.
次次落襯太子都會行多幾步落 Crumbs 買
真係好好味

Mochi 好煙韌
Mangoes 唔算好酸
但 Yoghurt 唔夠 Yoghurt 味 !

另外一定一定會買 Scones !
最好味係 Cheese
好重芝士味 好鬆化
價錢貴左 d.
Scones :).
2 分钟 (外卖自取)
Scones :).
  • Scones
  • Frozen Yoghurt.
OK~
2010-09-27 4 浏览
今天去旺角,特地行去花園街呢邊,試下呢間野我叫了香脆碎+芒果d芒果都幾好味,不酸^^味道都不錯~~~可能我個人唔識食,我又唔覺得話太太太好味我不太知好味的yogurt是如何,我個人覺得超市買的都好好味,哈哈不過,一試無妨呢~之後還試了鬆餅,個人就覺得麻麻地~好彩係試食
今天去旺角,特地行去花園街呢邊,試下呢間野

我叫了香脆碎+芒果
d芒果都幾好味,不酸^^
味道都不錯~~~
可能我個人唔識食,我又唔覺得話太太太好味

不過,一試無妨呢~

之後還試了鬆餅,個人就覺得麻麻地~好彩係試食
2010-09-27
2010-09-26 5 浏览
今天只吃了鬆餅,不過三種味道也嘗了——鬆餅,如其名,不過不像英式鬆餅吶——是的的確確的「鬆餅」,是非常鬆化的餅,口感就不像傳統的英式鬆餅。這是要留意的地方。鬆餅一共有三種味道:提子味、朱古力味、芝士味。提子味:本人認為這是最好吃的味道。因為本身鬆餅的牛油味很重,配上提子乾非常完美。不會過甜,既有牛油味也有提子的味道——朱古力味:不及提子味,因為朱古力混午油的味道有點奇怪,但朱古力是超多的。朱古力味比牛油味重。芝士味(友人感):有點咸,芝士味不足,牛油味比芝士味重。
今天只吃了鬆餅,不過三種味道也嘗了——
鬆餅,如其名,不過不像英式鬆餅吶——
這是要留意的地方。
鬆餅一共有三種味道:提子味、朱古力味、芝士味。
提子味:本人認為這是最好吃的味道。
因為本身鬆餅的牛油味很重,配上提子乾非常完美。
不會過甜,既有牛油味也有提子的味道——
朱古力味比牛油味重。
芝士味(友人感):有點咸,芝士味不足,牛油味比芝士味重。
2010-09-26
1 分钟 (外卖自取)
  • 提子鬆餅
2010-09-23 1 浏览
]嘩~上次係去完尖沙咀食frozen yogurt之後,,就中2`左食-^-''上星期見到openrice...mk有間crumbs,,覺得甘多人讚好我都想去試下加上學校放假;;同朋友一齊去食:]行緊個陣已經好輕奮我choose左mango+oreo真係勁好味...有yogurt原來既味之餘,,好有質慼!讚`!!朋友choose左士多啤梨+個D碎`((唔記得左邊種-0-''但我就只係覺得D士多啤梨好味我覺得就算係只得一種原味都已經好okay了`個D職員好nice~個D yogurt真係唔錯:]scone試左小小,,chocolate味唔錯:]一定會再返去食食哂個下好飽la-___-''但我唔中2個地方...冇得坐xdd.
]嘩~上次係去完尖沙咀食frozen yogurt之後,,
就中2`左食-^-''

上星期見到openrice...mk有間crumbs,,
覺得甘多人讚好我都想去試下

加上學校放假;;同朋友一齊去食:]
行緊個陣已經好輕奮

我choose左mango+oreo

真係勁好味...有yogurt原來既味之餘,,
好有質慼!讚`!!

但我就只係覺得D士多啤梨好味

我覺得就算係只得一種原味都已經好okay了`

個D職員好nice~

個D yogurt真係唔錯:]
scone試左小小,,chocolate味唔錯:]
一定會再返去食

食哂個下好飽la-___-''

但我唔中2個地方...冇得坐xdd.
好足料:]
下面就係oreo=)
crumbs:]!!
2010-09-22
好足料:]
下面就係oreo=)
crumbs:]!!
  • Yogurt
2010-09-22 4 浏览
好耐冇寫食評喇!!!!!!!!!!!!!今朝起唔到身番學好唔高興所以決定食番杯FROYO令自己開心D上次食完CRUMBS其實覺得麻麻地架不過冇理由咁多人話好食我會覺得唔好食架WOR所以決定試多一次!今次都係食大既總係覺得大D抵D揀左MOCHI同埋RASBERRIES第一啖已經同上次好唔同!因為我覺得D FROYO唔夠酸但今次加左酸酸的RASBERRIES簡直係完美既味道!!同埋食真DD FROYO真係好滑 亦都唔會太易溶D MOCHI同FROYO好夾冇野好講食到最底...好飽好飽....
好耐冇寫食評喇!!!!!!!!!!!!!
今朝起唔到身番學好唔高興
所以決定食番杯FROYO令自己開心D
上次食完CRUMBS其實覺得麻麻地架
不過冇理由咁多人話好食我會覺得唔好食架WOR
所以決定試多一次!

今次都係食大既
總係覺得大D抵D
揀左MOCHI同埋RASBERRIES
第一啖已經同上次好唔同!
因為我覺得D FROYO唔夠酸
但今次加左酸酸的RASBERRIES
簡直係完美既味道!!

同埋食真D
D FROYO真係好滑
亦都唔會太易溶
D MOCHI同FROYO好夾
冇野好講
食到最底...好飽好飽....

LARGE FROYO WITH MOCHI & RASBERRIES
2010-09-22
外卖自取
  • LARGE FROYO WITH RASBERRIES & MOCHI
2010-09-20 9 浏览
恨食左好耐~~ 終於可以一試~ 去到見到店主正接受訪問,唔知咩台呢﹖我唔理有無入到鏡啦,買左杯大o既乳酪雪糕,toppings揀左芒果同粟米片,另外送crumb碎,等左一陣終於有食喇!一放入口,好滑bor~ 又不失乳酪的酸味,好合我口味呢~ 之前食過apm o個間酸左d又無咁滑呢~ 雖然唔係平,但都值得俾呢個價,以後經過都要買返杯!
2010-09-18
8 分钟 (外卖自取)
  • 乳酪雪糕
2010-09-19 1 浏览
我平時唔係好鍾意食凍嘢, 但係食完之後都要讚吓.叫咗個加咗綠茶糯米糍+燕麥片, D糯米糍好軟, D雪糕好滑, 奶味比乳酸味重, 都幾香, 食完一大杯都唔會漏唔會滯, 感覺良好, 我諗會再幫襯。不過如果乳酸味重D就仲好啦。最好係D Toppings係由店員放, 會衛生好多。
我平時唔係好鍾意食凍嘢, 但係食完之後都要讚吓.

最好係D Toppings係由店員放, 會衛生好多。
2010-09-19
4 分钟 (外卖自取)
2010-09-18 7 浏览
都幾好味,可能比較創新既配搭,食落有新鮮感la!!!已經唔記得嗌左咩la! 仲之就有兩樣配料,再加送既"津子"之類甘既野la!綠茶糯米糍好嚼口,煙"硬"。<<<好食!!
都幾好味,可能比較創新既配搭,食落有新鮮感la!!!

綠茶糯米糍好嚼口,煙"硬"。<<<好食!!
2010-09-08
15 分钟 (外卖自取)
$24 (宵夜)
Date: Monday 13th August 2010 8.30pmOrdered: Large Froyo includes two toppings ($32) - Oreo + CornflakesTaste: It is probably the best Original flavour Yogurt I have tasted so far from so many other choices out there!!! It is definitely smoother and not as ice cold. But it has this richness that no other Froyo I have tasted have. It seemed like ice cream to me, smooth with a vanilla taste!!! Was damn yummy!!! I chose Oreo and cornflakes as toppings, and the girl told me I can add Cinnamon on t

Taste: It is probably the best Original flavour Yogurt I have tasted so far from so many other choices out there!!! It is definitely smoother and not as ice cold. But it has this richness that no other Froyo I have tasted have. It seemed like ice cream to me, smooth with a vanilla taste!!! Was damn yummy!!! I chose Oreo and cornflakes as toppings, and the girl told me I can add Cinnamon on top for free. So I agreed, so there was basically 3 toppings. I actually don't like Cinnamon but it was tasty and added texture to the yogurt.
it came in quite a big cup, i love how generous it is. They were generous on the toppings too. i had toppings with yogurt nearly with every spoonful. One thing i really liked was it is not like other Froyo shops, their toppings aren't just on top of the yogurt, you find toppings at middle too!!!

Conclusion: I LOVE CRUMBS!!!!!!!!! I wasn't expecting it to be that good. iw alk pass crumbs all time in CWB but i never had urge to try as i expected it to be quite nasty as they are selling scone - scones and yogurt has no connections? BUT oh my... what have I missed out. I am already craving to go back.
they had free tasting for scones too, they were tasty but probably no in this weather!!!
crumbs!!!
magazine cut out
openrice
tall cup Yogurt!!!
差- Big empty hole in middle!!
scones
Free tasting for scones
2010-09-13
3 分钟 (外卖自取)
crumbs!!!
magazine cut out
openrice
tall cup Yogurt!!!
scones
Free tasting for scones
2010-09-15 5 浏览
自從之前上班吃過一次,就日日上班都要吃!唔食會心癢癢架乳酪雪糕——好滑,好firm,唔會快融同變水,非常實,好滿足感。奶味較酸味重,但如果細心品嚐,都可以感受到乳酪味~~~~好味!芒果——好甜,不是爛的那種,是一清晰粒粒有口感的。草莓——新鮮,甜、微酸。好味。紅莓——生果中最愛,其他地方少見,酸酸甜甜好醒胃。糯米糍——本身無乜味,有輕輕糯米香。QQ的,配乳酪雪糕有口感之餘,可襯托出乳酪香味。Crumps——這是送的,但絕對唔差。好脆,餅味香。同Frozen yogurt好夾!最愛配搭:紅莓+mochi^^每次去MK/太子都必食!
自從之前上班吃過一次,就日日上班都要吃!
唔食會心癢癢架

芒果——好甜,不是爛的那種,是一清晰粒粒有口感的。

草莓——新鮮,甜、微酸。好味。

紅莓——生果中最愛,其他地方少見,酸酸甜甜好醒胃。

最愛配搭:紅莓+mochi^^

每次去MK/太子都必食!
8月29日
8月31日
10 分钟 (外卖自取)
8月29日
8月31日
  • 紅莓mochi
2010-09-15 18 浏览
之前幫襯開銅鑼灣間Crumbs但某人行旺角時發現旺角都開咗分店, 仲喺始創附近, 極之方便~我次次買完都會拎過去始創度食貪佢有冷氣又唔駛對住條馬路吸塵吖嘛銅鑼灣分店每憑星期6有免費house crumbs 送~旺角呢間…為左慶祝新店開張…成個8月都有免費house crumbs送~就係因為呢個house crumbs~我相信自己8月份不下食左at least 5次以上…哈哈~~topping選擇唔算話好多~ 但某本嘅都齊晒~我食左咁多次…每次必叫嘅一定係mochi~煙 “un”口感o既mochi連埋酸度適中嘅yoga一齊食~完全滿足晒我嘅味蕾~而且呢度嘅店員態度友善~落topping絕無留手之餘重好有心機…佢地係分layer逐層加上~~house crumbs雖然免費~但每次都好足料~(也許唔想做爛個招牌)底層同中間都有好多~~~所以每次食完我都覺得好滿足~~crumbs 除左YOGA之外~唔少得嘅就係鬆餅~直到而家為止~我都未真正買個一個完整o既黎食~但係最欣賞o既係..呢度o既鬆餅係keep住出爐~而且店員係keep住切出黎比人試味的~鬆餅一開四~大大舊~毫不鄙”薔”~所以雖然我未
之前幫襯開銅鑼灣間Crumbs
我次次買完都會拎過去始創度食
貪佢有冷氣又唔駛對住條馬路吸塵吖嘛
銅鑼灣分店每憑星期6有免費house crumbs 送~
旺角呢間…為左慶祝新店開張…
成個8月都有免費house crumbs送~
就係因為呢個house crumbs~
我相信自己8月份不下食左at least 5次以上…
哈哈~~
topping選擇唔算話好多~ 但某本嘅都齊晒~
我食左咁多次…
每次必叫嘅一定係mochi~
完全滿足晒我嘅味蕾~
而且呢度嘅店員態度友善~
落topping絕無留手之餘重好有心機…
佢地係分layer逐層加上~~
house crumbs雖然免費~
但每次都好足料~(也許唔想做爛個招牌)
底層同中間都有好多~~~
所以每次食完我都覺得好滿足~~
crumbs 除左YOGA之外~
唔少得嘅就係鬆餅~
直到而家為止~我都未真正買個一個完整o既黎食~
但係最欣賞o既係..呢度o既鬆餅係keep住出爐~
而且店員係keep住切出黎比人試味的~
鬆餅一開四~大大舊~毫不鄙”薔”~
所以雖然我未真正買過一個完整o既黎食~
但因為每次等緊yoga o個陣都見到佢出爐加keep住切出黎比人試食~
即使係好飽~都會忍唔住拎返4分1黎試…
mocha + mango+ house crumbs~
我最愛的配搭~
口感一流~
友人的oreo + rassin~
rassin略嫌酸~
但oreo 加上yoga的matching也是一流的~
推介~!!!

旺角分店同銅鑼灣分店一樣~
每個星期6都會免費送house crumbs!
星期6黎最抵~!!!!
一定會再來的~!!!
mocha + mango+ house crumbs
友人的oreo + rassin
2010-09-11
5 分钟 (外卖自取)
$32 (宵夜)
mocha + mango+ house crumbs
友人的oreo + rassin
2010-09-14 1 浏览
今日路過此處,知道此店高據第一位,所以便一嘗此乳酪。選擇了有兩款配料的,要了糯米糍及oreo,另送餅乾碎。乳酪酸酸的不錯,但是加了兩款配料後味道好像有點怪怪的,整體感覺一般,好像沒有傳說中那麼好吃。
2010-09-10
5 分钟 (外卖自取)
$32 (其他)
2010-09-13 11 浏览
呢期好多地方都出froyo,咁蹺今日路過呢頭,就買杯黎試下。都只不過六點幾,就已經好多人等,可見其人氣程度。大杯只係三十二蚊有兩種配料,而家仲可以送多一種,真係幾抵食。Froyo呢個真係幾健康既選擇,因為呢個無雪糕咁多熱量同脂肪。而且又好幾種配料選擇,真係唔錯。而我選擇粟米片、綠茶mochi及gouse crumbs。呢個配搭都唔錯,撈落黎食又唔錯架。不過綠茶mochi無綠茶味,但其他兩個同乳酪又幾夾。而個乳酪都算幾酸,真係夠哂透心涼。真係一個唔錯既選擇。呢間都算唔錯既,只不過仲有更多既froyo俾我試。同場仲有鬆餅賣,不過一次過要買3舊。
都只不過六點幾,就已經好多人等,可見其人氣程度。大杯
只係三十二蚊有兩種配料,而家仲可以送多一種,真係幾抵
食。

Froyo
呢個真係幾健康既選擇,因為呢個無雪糕咁多熱量同
脂肪。而且又好幾種配料選擇,真係唔錯。而我選擇粟米片、
唔錯架。不過綠茶mochi無綠茶味,但其他兩個同乳酪又
幾夾。而個乳酪都算幾酸,真係夠哂透心涼。真係一個唔
錯既選擇。

呢間都算唔錯既,只不過仲有更多既froyo俾我試。同場仲有
鬆餅賣,不過一次過要買3舊。
2010-09-10