2022-01-04
今朝一早陪屋企人出尖沙咀海港城同可愛企鵝聖誕裝飾影相,影完都係~11am, 時間尚早,又唔想飲茶,喺OpenRice 搵到 ”Da Filippo Trattoria” 開8am, 一於去試下先一行三人,Order 咗一款appetizer, 一個pizza 同一份 lunch set先嚟lunch set 嘅 salad & 餐飲cappuccino. 沙律菜款式多之餘都新鮮,不過杯cappuccino就唔係好夠熱喇,好彩拉咗個心心喺面加番啲分🤍☕️lunch set 嘅龍蝦濃湯幾 creamy,都食到龍蝦肉🦞,但要再濃味D先切合番個名!🤪《經典肉丸配蕃茄醬》 🐷🟤🍅肉丸嘅調味唔錯,肉味出色個蕃茄醬好好味,食到啖啖新鮮嘅蕃茄蓉,好似飲緊好濃嘅羅宋湯咁😋👍🏻《海鮮墨汁燉飯 》呢個飯墨汁好濃,入口芝士味幾重,我鍾意🧀👍🏻🤩大蝦爽口、帶子甜嫩,魷魚同青口鮮味,煮嘅時間控制得啱啱好,一啲都唔靭👍🏻《情人眼裏出肉肉Pizza》Pizza餅底做到外脆內軟👍🏻Sauce用咗蕃茄醬汁,除咗Mozzarella芝士外,仲有原味同辣味嘅莎樂美腸、意大利煙肉、茴香風乾臘腸同Parma Ham. 啖啖肉,啱
《經典肉丸配蕃茄醬》 🐷🟤🍅
肉丸嘅調味唔錯,肉味出色
《海鮮墨汁燉飯 》
呢個飯墨汁好濃,入口芝士味幾重,我鍾意🧀👍🏻🤩
《情人眼裏出肉肉Pizza》
Pizza餅底做到外脆內軟👍🏻
Sauce用咗蕃茄醬汁,除咗Mozzarella芝士外,仲有原味同辣味嘅莎樂美腸、意大利煙肉、茴香風乾臘腸同Parma Ham. 啖啖肉,啱晒食肉獸
“Da Filippo Trattoria” 嘅食物唔錯,座位寬敞,好鍾意佢個《經典肉丸配蕃茄醬》同埋Pizza 餅底,下次會再嚟試埋佢其他款式嘅Pizza
🦐🐟🐙🍕🥒🍆🌶🍕