2025-02-10
「Days In The Sun」係元朗一間充滿特色嘅Cafe,主打自家製餃子,提供精緻嘅多國菜式。純白小屋設計配上色彩繽紛嘅花花佈置,營造出舒適又寫意嘅環境,絕對係打卡一流嘅好地方。除咗豐富嘅All Day Breakfast,仲有各式各樣嘅甜品選擇,啱晒放假同朋友一齊嚟chill下!✨精品手作餃子套餐呢個套餐包含兩款精心製作嘅餃子,分別係黑松露三重芝士同三鮮豬肉,用料非常用心。黑松露芝士餃子味道濃郁,芝士香氣四溢;三鮮豬肉餃子則食到鮮蝦嘅爽彈口感,韮黃嘅獨特香氣亦都突出,整體嚟講,餃子味道出色,配搭充滿心思。跟餐仲有兩件迷你瑪德蓮蛋糕,黑朱古力同蜂蜜牛油味,味道幾好,食完想再嗌多件添。✨All Day Breakfast配料相當豐富,包括黑松露炒蛋、烤豬肉腸、烤蕃茄串、熱香餅多士、新鮮水果、煙三文魚同烤大啡菇等等。黑松露炒蛋香滑可口,比我想像中好味,烤豬肉腸大大條惹味十足。烤蕃茄串同新鮮水果可以平衡整體嘅味道。煙三文魚同烤大啡菇都非常新鮮,調味恰到好處唔會太咸。熱香餅甜甜地好開胃,材料豐富夠哂飽,值得一試。✨榛子拿鐵咖啡味同榛子味搭配得幾好,入口順滑,味道香甜,榛子嘅甜度適中,唔會
✨精品手作餃子套餐
✨All Day Breakfast
✨榛子拿鐵
咖啡味同榛子味搭配得幾好,入口順滑,味道香甜,榛子嘅甜度適中,唔會過膩之餘都有濃濃咖啡味,亦無比奶味蓋過,我自己唔係咖啡迷,我都幾滿意。
✨Dirty
分層細緻,Espresso咖啡濃郁香醇,撞落冰凍嘅牛奶度,味道有豐富嘅層次感,咖啡嘅香氣、牛奶嘅順滑口感融合,平衡得不錯。