2025-02-10 177 浏览
「Days In The Sun」係元朗一間充滿特色嘅Cafe,主打自家製餃子,提供精緻嘅多國菜式。純白小屋設計配上色彩繽紛嘅花花佈置,營造出舒適又寫意嘅環境,絕對係打卡一流嘅好地方。除咗豐富嘅All Day Breakfast,仲有各式各樣嘅甜品選擇,啱晒放假同朋友一齊嚟chill下!✨精品手作餃子套餐呢個套餐包含兩款精心製作嘅餃子,分別係黑松露三重芝士同三鮮豬肉,用料非常用心。黑松露芝士餃子味道濃郁,芝士香氣四溢;三鮮豬肉餃子則食到鮮蝦嘅爽彈口感,韮黃嘅獨特香氣亦都突出,整體嚟講,餃子味道出色,配搭充滿心思。跟餐仲有兩件迷你瑪德蓮蛋糕,黑朱古力同蜂蜜牛油味,味道幾好,食完想再嗌多件添。✨All Day Breakfast配料相當豐富,包括黑松露炒蛋、烤豬肉腸、烤蕃茄串、熱香餅多士、新鮮水果、煙三文魚同烤大啡菇等等。黑松露炒蛋香滑可口,比我想像中好味,烤豬肉腸大大條惹味十足。烤蕃茄串同新鮮水果可以平衡整體嘅味道。煙三文魚同烤大啡菇都非常新鮮,調味恰到好處唔會太咸。熱香餅甜甜地好開胃,材料豐富夠哂飽,值得一試。✨榛子拿鐵咖啡味同榛子味搭配得幾好,入口順滑,味道香甜,榛子嘅甜度適中,唔會

✨精品手作餃子套餐

✨All Day Breakfast

✨榛子拿鐵
咖啡味同榛子味搭配得幾好,入口順滑,味道香甜,榛子嘅甜度適中,唔會過膩之餘都有濃濃咖啡味,亦無比奶味蓋過,我自己唔係咖啡迷,我都幾滿意。

✨Dirty
分層細緻,Espresso咖啡濃郁香醇,撞落冰凍嘅牛奶度,味道有豐富嘅層次感,咖啡嘅香氣、牛奶嘅順滑口感融合,平衡得不錯。
2025-02-09
早餐
入到嚟, 見到個佈置好有 engagement party👰🏻嘅感覺, 仲有 天花都好 eye catching, 天空嘅自然光射入 天花係玻璃同埋白色嘅布 , 好正! 期待下次 喺 sunshine🌞 之下食 lunch!家常手作餃子套餐四款味道可以選擇, 我揀咗韭菜豬肉. 嘩, 一上枱 我見到 餡料透出餃子皮, 食落去果然皮薄餡靚, 唔係commercial 嗰種餡料味道 同口感. 個底呢係煎到脆口, 但唔會油膩. 喺餃子上面 有個裝飾物, 網上寫叫做 繁花, 初時以為用嚟裝飾, 唔會好食, 或者得個甜字😏, 點知食落去係有曲奇餅嘅口感同味道, 問一問職員, 原來係唔同顏色有唔同味道, 例如藍色就係蝶戀花味, 真係好欣賞 呢份心思👍🏻Mini Madeleine x2:焗到外脆內軟, 而蛋糕 濕潤度啱啱好, 就係因為食咗呢個朱古力馬德蓮蛋糕, 所以我再 order 多兩個其他味道😆沙律:個 dressing唔會太酸, 係偏甜d d, 沙律菜食落係 fresh 嘅!Hot Hojicha Latte入口已經飲到 Hojicha 嘅味道, 唔會奶味重, 所以個 Hojicha 同
! 期待下次 喺 sunshine🌞 之下食 lunch!
家常手作餃子套餐
Mini Madeleine x2:
沙律:
Hot Hojicha Latte
入口已經飲到 Hojicha 嘅味道, 唔會奶味重, 所以個 Hojicha 同奶嘅比例 👌🏻. 仲有鍾意佢就係唔會好甜😊
Matcha Mochi Pound Cake
好啱 Matcha lovers, 因為入口已經重 Matcha 味, 鍾意嗰陣回甘味!仲有個外皮焗到脆, 咬落裏面Mochi 煙韌, 真係味道同埋好咁都好好, 整體唔會好甜!
Honey Butter Madeleine
味道甜甜地, 食落有種幸福嘅感覺, 口感都係外脆內軟!

pet friendly 😺🐶

地點方便就腳
元朗西鐵站 exit C
入去 Yoho Mix 商場
右邊有條天橋
沿住天橋行, 左面有部電梯, 落去下面就見到 cafe 啦!

• MatchaMochiPoundCake
2025-02-04 147 浏览
元朗用心小店Cafe🤩入面兩個職員都係後生仔女,超好禮貌。入邊枱凳用咗木系顏色,而且周圍有好多花花做裝飾。佢哋有個corner用嚟打卡,仲有近排大熱嘅Jelly Cat公仔!超級推薦佢哋嘅餃子套餐個餐除咗有餃子,仲有沙律同馬德蓮蛋糕!餃子脹卜卜大大粒可以揀唔同口味或者同一個口味都可以,推薦黑松露芝士餃子,黑松露味道香濃,配埋芝士超級好食!每隻餃子都脹卜卜餡料十足。好驚喜呀,餃子餐竟然配埋甜品🤩平時一粒都好貴㗎,推薦!全日早餐都幾抵食㗎,平時呢啲早餐比較少會配pancake,佢哋有鹹有甜,鹹有腸、三文魚、黑松露炒蛋同大啡菇!甜嘅就係pancake軟軟熟熟唔會太甜!上面有少少糖漿同水果味道唔錯。佢哋嘅黑松露炒蛋超多黑松露醬,所以食落去好香。飲品方面,佢哋嘅飲品好犀利超多選擇,有紅色拉花藍色拉花等等,下次大家可以過嚟探索。今次揀咗焙茶latte,焙茶味道香濃,自己唔鍾意飲太甜,所以揀咗少甜效果唔錯!另外冰菠蘿咖啡好正㗎,視覺效果100分,唔講仲以為係Cocktail,菠蘿汁同咖啡比例適中,咖啡味唔會太苦,視覺同味覺享受佢哋嘅甜品好吸引,藍帶甜品✌🏻所以叫咗個麻糬磅蛋糕外賣,外面係抹茶蛋糕,內

超級推薦佢哋嘅餃子套餐

全日早餐

佢哋嘅甜品好吸引,藍帶甜品✌🏻所以叫咗個麻糬磅蛋糕外賣,外面係抹茶蛋糕,內裏有香香軟軟麻糬❤️
  • 餃子套餐
  • 磅蛋糕
  • 冰菠蘿咖啡
元朗新開CAFÉ,老闆係法國藍帶學完師番黎開嘅小店。星期六做完運動立即黎左試。店舖入面唔算太大,但裝修得幾靚好多打卡位,上面窗有自然採光,有塊白布做遮掩唔會太曬!但通風抽氣麻麻,食完全身外套好大陣油煙味。☀️All Day Breakfast $128 💫8/10All Day 幾豐盛,有水果Waffle、黑松露粉蛋、黑醋沙律、德國腸、煙三文魚、車厘茄、Portobello菇菇,每樣都幾好食,食材新鮮,唔錯。 ☀️精品餃子套餐 $98 💫7.5/10三鮮、黑松露芝士各3隻!煎得唔夠脆口,如果有冰花效果會更好。餃子皮唔算厚,食落個餡料都有肉汁,但黑松露味唔夠出,芝士亦唔多,失望。套餐仲有意大利香醋沙律,太重手,浸哂好酸!兩件Mini Madeleines有牛油香,做到外酥內軟,口感幾鬆軟,但食落有沙沙地砂糖顆粒。☀️Pistachio Matcha Latte $58 💫7/10呢個係期間限定,本身好愛開心果,加上呢排真係大熱食材,見到都忍唔住點!飲落有淡淡開心果味,但唔算太突出,可能始終有抹茶牛奶底,不過不失。☀️Hand Drip $68 💫8/10呢款Brazil Santo Do Amp

☀️精品餃子套餐 $98 💫7.5/10
☀️Hand Drip $68 💫8/10
呢款Brazil Santo Do Amparo,飲落碳烤味好出,又唔會太濃幾易入口,唔錯唔錯!

總結:環境唔錯,食物正常,下次會想試下佢嘅甜品,因為主打都係法國藍帶甜品
【元朗靚靚餃子Cafe🥟Days In The Sun💐】-男朋友係餃子控😛知道元朗開咗間餃子Cafe梗係要試吓佢🤣本身見到個價錢六隻餃子要成舊水都有啲卻步🥹但係真係好好食👍🏻水準對得住個價錢🫶🏻推薦比大家!-餐廳喺元朗西鐵站行6分鐘就到💐入面係玻璃天花,以白色為主調,配合埋玫瑰花牆⛲️🪴好似個溫室花園咁🫶🏻咁啱今日太陽幾好😍陽光灑落嚟超舒服~同埋呢度仲有好多Jelly Cat公仔超得意!-🥟餃子套餐🥟第❶款係『家常餃子套餐$88』包6隻大大隻手作餃子+瑪德蓮蛋糕x2 +沙律🥗,而第❷款就係貴十蚊嘅『精品餃子套餐 $98』多咗【黑松露芝士餃】同埋【三鮮餃】可以揀,仲有得雙拼😙今次小編試咗【香菇雲耳豬肉餃🍄‍🟫】同埋上邊嗰兩款精品餃子😍隻隻都大隻飽滿😋脹卜卜咬落去仲充滿肉汁🤩同埋同埋個餃子皮真係好煙靭🤯真係好好食!六個足料餃子食完都夠曬飽😛再啪埋兩件香濃朱古力味瑪德蓮蛋糕🍫正!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖-😋Red Velvet Latta♥️ $30(跟餐減咗$15)超可愛聖誕樹拉花🎄仲有店主手寫卡一張🥰好有心思~好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-😋Sunshine🍸 $43 (跟餐減咗$15)呢杯係特製菠蘿
【元朗靚靚餃子Cafe🥟Days In The Sun💐】

🥟餃子套餐🥟

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖

超可愛聖誕樹拉花🎄仲有店主手寫卡一張🥰好有心思~

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

😋Sunshine🍸 $43 (跟餐減咗$15)

呢杯係特製菠蘿泡沫冰咖啡🍍飲落幾清新😙免頭嘅泡沫令到成杯嘢飲落更加順滑

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

📍DAYS IN THE SUN (元朗)
元朗鳳攸北街9A昌威大廈地下28號舖
💸人均消費:$130
4天前 0 浏览
今天天氣很好,相約媽咪入去元朗Yoho mall 行街,見到呢間小店(距離元朗站約5分鐘路程),裝修好溫馨、舒適,在陽光滲透下店舖份外充滿活力,與店舖名稱‘Days in the Sun’ 非常配合。🌤️ All day breakfast 全日早餐食材好新鮮,有煙三文魚、黑松露炒蛋、烤豬肉腸、烤蕃茄串、烤大啡菇,最正係熱香餅配新鮮水果,真係超豐富呀😋🌤️ Vegetarian All day breakfast 健康全日早餐與全日早餐的素食材料是一樣的,再加上牛油果,好多好多,同樣好豐富🤗 好好味 (媽咪是素食者,啱晒👍🏻)🌤️ Cafe Mocha ☕️ 選用oat milk,朱古力咖啡唔太甜,非常好飲!Cafe 環境好舒服,讓你好放鬆,心情變得舒暢,好適宜靜靜地享用美食、咖啡!

🌤️ All day breakfast 全日早餐

All  day  breakfast
Vegetarian  All  Day  breakfast
Cafe  Mocha
焙茶Latte
2025-03-03
All  day  breakfast
Cafe  Mocha
焙茶Latte
  • All  Day  breakfast
  • Vegetarian  all  day  breakfast
元朗新開CAFE「DAYS IN THE SUN」純白空間綴滿繽紛花藝,連咖啡拉花也藏著花瓣細節,配上慵懶陽光,是文青與吃貨的夢幻據點🌸☕️老闆身為法國藍帶甜點師,推介All Day Breakfast$128黑松露炒蛋香氣逼人,烤大啡菇多汁飽滿,煙三文魚與熱香餅的鹹甜交織,搭配黑醋沙律清爽解膩!繁花精品餃子套餐$108,六款創意口味:黑松露三重芝士、三鮮豬肉(鮮蝦、韭黃、雞花)、白菜豬肉、韭菜豬肉、粟米豬肉、香菇木耳豬肉甜點控喜歡迷你瑪德蓮,蜂蜜牛油味鬆軟濕潤,黑朱古力版苦甜深邃!配上紅絲絨拿鐵$45的莓果香氣,或榛子拿鐵$45的堅果暖意,簡直是巴黎午後的縮影🤩

2025-03-01
午餐
5天前 0 浏览
放假番去元朗chill chill,係Openrice見到依間Cafe係餃子Lunch Set 配咖啡~趁三日連假去左MeTime一下~✅繁花精品手作餃子套餐(HK$108)6款味道餃子各一,包括黑松露三重芝士,三鮮豬肉(鮮蝦、韮黃、蛋花),白菜豬肉,粟米豬肉,香菇木耳豬肉,韭菜豬肉~ 除左韭菜,個人比較鍾意佢地既黑松露三重芝士(食完唔太漏)同香菇木耳(有輕微酒香),而且每隻餃子都係皮薄多餡✅Ciao Bella (HK$58): 係Monthly Special既飲品中既一款,用蜜糖,檸檬,湯力水加Espresso~配合食煎餃,既開胃又可以解解熱氣🤭(除左依個Special Menu同基本咖啡,佢地仲有手沖咖啡)✅Matcha Mochi Cake (HK$35):中間有一大舊Mochi,好岩麻糬愛好者🤭 加埋杯咖啡下午茶幾岩🤭(P.S. 店員話甜品係唔定期推出唔同款式,視乎返老闆娘當日既製造量🤭)小店裝修用唔同既白色同紫藍花花裝飾佈置成小清新風格,而天花採用白色布布,所以Daytime去食可以享受到自然既日光照射🤭店員話食完係Google Map 打番評論,會提供免費Off the

✅繁花精品手作餃子套餐(HK$108)

店員話食完係Google Map 打番評論,會提供免費Off the Menu 既甜品/飲品
  • 精品手作餃子套餐
DAYS IN THE SUN今次要介紹一間喺元朗有一間新開唔夠半年嘅cafe叫「DAYS IN THE SUN」,呢間餐廳門口有一小級,不過照用自己嘅斜板入去,入到去已經見到週圍都係打卡點,首先就見到有一個花花打卡牆,座位上面望到好多塊輕輕嘅白布,cafe上面原來係玻璃,等自然光投射入嚟,整體似庭園風格,我部輪椅又啱啱好入到去,坐得都幾舒服!1. 健康全日早餐$108(9/10)呢份健康全日早餐份量都幾多,有兩塊少少蜂蜜味嘅班戟,班戟都幾鬆軟,最好味係黑松露炒蛋,佢哋係用牛奶去炒,炒蛋有奶香同黑松露香,其他配料入面仲有辣辣地嘅粟米、一個勁多汁嘅大啡菇、撈咗芝麻醬嘅沙律菜,最後仲有藍莓、香蕉、士多啤梨同牛油果!2.繁花精品手作餃子套餐$108(8/10)呢碟手作餃子套餐一共有六款口味各一隻餃子,有黑松露三重芝士、三鮮豬肉(鮮蝦、韮黃、蛋花)、白菜豬肉、粟米豬肉、香菇木耳豬肉同韮菜豬肉,餃子除咗粟米豬肉口味唔咸之外,其他後口味嘅餃子都咸咗少少,沙律菜用咗意大利醋,唔會太酸,最後仲有兩塊瑪德蓮蛋糕,一個係朱古力口味,另一個係蜂蜜口味!3.特調檸檬濃縮咖啡湯力$58(10/10)呢一杯真係好
DAYS IN THE SUN

1. 健康全日早餐$108(9/10)

2.繁花精品手作餃子套餐$108(8/10)

3.特調檸檬濃縮咖啡湯力$58(10/10)
呢一杯真係好唔錯嘅咖啡湯力!

4.Hojicha Latte(山政小山園)$45(10/10)
呢杯杯抹茶latte綠茶味非常香濃,甜度又啱啱好,唔錯!

2人總共價錢$319

個人口味總評分:9.25/10

@days.in.the.sun.hk @maphk2021

地址:元朗鳳攸北街9A昌威大廈地下28號舖

#元朗美食 #元朗好去處 #cafe #DAYSINTHESUN #hkig #hkboy #hkkol #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

2025-03-04 0 浏览
元朗非常文藝氣息的CAFE,老闆係法國藍帶學完師番黎開既小店。星期一收工後立即黎左試。店舖入面唔算太大,但装修得幾靚好多打卡位,上面窗有自然採光,有塊白布做遮掩,如同瞬間把我帶到了日本的小村落,非常愜意!店里主打的繁华精品手作套餐,必须尝试饱满的饺子🥟,實在是太香了,配送黑醋沙律还有迷你朱古力玛德莲,饺子还可混合口味,每一种口感都好喜欢,餃子皮特別滑溜,內餡飽滿,一口大滿足!再来上一杯红丝绒咖啡,还有一张手作的小卡片,是屬於今天工作後的小確幸,完美了這惱人的星期一呀!哈哈😆

• 精品手作餃子套餐
2025-03-03 74 浏览
Happy Friday嘅Tea Time, 由於有嘢做,嗰日請咗半日假,返到元朗已經係下午兩點幾,想揾間舒適啲嘅café坐下食個brunch.... 獎勵自己一下辛苦咗一星期嘅辛勞!誤打誤撞入咗呢間 Days in the Sun café!入到去,見到café 環境好chill 同幾舒適,木質嘅枱櫈加埋窗邊嘅陽光,感覺令入可以放鬆到極點。每張枱上面仲好有心思咁放咗小花樽插咗一d粉紅同紫色嘅新鮮玫瑰花,真係好relaxing,非常適合同朋友聚會或者自己一個人享受寧靜時光。最難忘嘅係兩位高大靚仔嘅職員喺度,服務態度一流,真係加添咗整體分數!至於食物方面,當日我order咗以下幾款:1. Veggie All Breakfast HK$93 (Lunch)配埋意大利香醋沙律,材料新鮮健康,非常豐富,有黑松露炒蛋、烤蘑菇、車厘茄、烤粟米、沙律菜、牛油果,仲有兩塊鬆餅再配埋焦糖香蕉片、藍莓同士多啤梨,份量大大碟之餘,擺盤仲超靚,真係令我胃口大開,推介,性價比高!2. Original Honey Butter Madeleine HK$28從來都唔太吸引我嘅Madeleine,今天店員推介咗

至於食物方面,當日我order咗以下幾款:

從來都唔太吸引我嘅Madeleine,今天店員推介咗佢地Homemade 嘅Madeleine, 所以就試下,原來Madeleine係外脆內軟嘅。。。而且夠香,少少甜而不膩,仲散發住好香嘅嘅牛油味!裏面好鬆軟,細細件但每一啖都充滿幸福感!推介,下次經過都想買外賣返屋企俾家人試下!

3. Matcha Latte HK$45
呢杯抹茶Latte 一上枱,就驚喜萬分,首先係見到咖啡師嘅高超技藝,靚靚嘅狗仔拉花圖案,完全係視覺同味覺雙重享受,抹茶味道濃郁,帶有淡淡嘅苦澀,配合奶泡嘅香滑口感,真係一大享受,而奶嘅比例非常好,口感順滑,暖胃又治癒!
次要係,Latte 上抬時仲有張手寫嘅心意卡,寫住:「coffee or tea or me...」嘩!真係令人心動。。。完全好浪漫同好幽默感呢!心意卡仲印住「days in the sun happiness is a piece of cake」真係俾人一種生活簡單愉快嘅感覺。。。好好嚟呢度嘆杯latte 食件Madeleine,生活可以咁樣就滿足了!

另外,見到其他客人order佢地嘅自家製餃子都好似唔錯,menu上見有黑毛豬豚肉、香木耳等,我決定下次要試下!

總括嚟講,「Days in the Sun」無論係環境、服務定係食物飲品,都令人十分滿意,特別推薦俾鐘意靜靜地品嘗咖啡、享受悠閒時光朋友仔,仲有靚靚打卡位,一定會再嚟!
2025-02-28
  • Veggie All Breakfast
2025-02-28 0 浏览
形點附近有間田園風Cafe 主打精品咖啡同埋手作餃子😙 環境以藍白為主 加咗好多花嘅元素💐🌹無論紙巾或者杯托都係特製 感受到店主嘅用心🥹——————————————————————🥟繁花精品餃子手作套餐 ($108)套餐會配埋兩粒迷你馬德蓮😍 呢款套餐可以試晒餃子所有味😛粒粒都超級飽滿 肉同菜比例約7:3 即叫即煎 煎得外脆 咬落仲會爆汁餃子皮亦都煙煙韌韌 口感不錯🤩建議嚟呢度一定要叫餃子!個人最鍾意黑松露芝士味😛雖然芝士唔係流心個種 但能配合黑松露嘅香氣 兩者相輔相成 互相融合亦都係所有味之中最濃香的😚🥞Mixed berries mini pancakes bowl ($78)脹卜卜嘅pancake幾得意咬落去係好似蛋糕仔嘅質地配合埋草莓醬 楓糖漿 草莓 香蕉等怕乾身嘅仲可以加啲牛奶上去係幾有趣嘅體驗😙🍸特調菠蘿泡沫冰咖啡 ($58)☕️鮮奶焙茶 ($45)——————————————————————
——————————————————————
🥟繁花精品餃子手作套餐 ($108)
套餐會配埋兩粒迷你馬德蓮😍
呢款套餐可以試晒餃子所有味😛
粒粒都超級飽滿 肉同菜比例約7:3
即叫即煎 煎得外脆 咬落仲會爆汁
餃子皮亦都煙煙韌韌 口感不錯🤩
建議嚟呢度一定要叫餃子!

個人最鍾意黑松露芝士味😛

咬落去係好似蛋糕仔嘅質地
配合埋草莓醬 楓糖漿 草莓 香蕉等
怕乾身嘅仲可以加啲牛奶上去
係幾有趣嘅體驗😙

🍸特調菠蘿泡沫冰咖啡 ($58)
☕️鮮奶焙茶 ($45)
——————————————————————
2025-02-28 0 浏览
今日啱啱好放假,去一啲自己之前未去過嘅地方過一啲me time。之前一定做資料蒐集,睇吓元朗有啲乜嘢好嘅Cafe。去到見到呢度嘅真實環境之後就決定坐咗喺露天嘅地方,叫咗一杯我最喜愛嘅Dirty。我都仲未開始飲嘅時候,咖啡師哥哥向我遞上咗一杯靚靚嘅Dirty,但係最令我喜出望外嘅係有一張好靚好靚嘅豬仔卡,上面仲寫上治癒嘅字句。原本放假心情已經唔錯,比較放鬆,但係再睇埋呢張紙仔之後簡直就係有一種甜甜蜜蜜嘅感覺,完全係令我未飲咖啡已經愛上咗呢一間咖啡店。飲完咖啡味道果然冇令我失望,滿滿的nutty 感,完全係我喜歡嘅味道。好想下次再返嚟!
Dirty
Dirty
2025-02-27 68 浏览
今日去咗一間係元朗西鐵站附近、位置交通都好方便🤔、這間Cafe《DAYS IN THE SUN》、入到整間環境店面小清新感覺以白色為主調、周邊圍繞靚白色花草坐著感覺舒適😚、同時有靚靚又得意打咭位😍、仲有係到嘆到店家自家製手作餃子、Cafe都有得食🤭、喺到high tea真的好正☺️!繁花精品手作餃子套餐 $108呢一款手作餃子套餐、一共有6款口味各一隻,黑松露三重芝士,三鮮豬肉、白菜豬肉、粟米豬肉、香菇木耳豬肉、韮菜豬肉等,配埋瑪德蓮及沙律菜整碟餃子賣相都好大隻、上面放咗一片特式曲奇餅花作裝飾😍、令到整碟餃子真的睇得又食得🤤、佢嘅每一隻脹卜卜餡料豐富不同味道、每一款味道特別都唔錯、我覺得香菇木耳豬肉、入口散發香而爽口啖啖肉😋、加添醬汁入口味道酸甜口感更加正!全日早餐 $128呢一份全日早餐夠哂豐富:煙燻三文魚味道鮮味、香腸、黑松露炒蛋入口散發啖啖黒松露香味、炒蛋綿滑濕潤😋、熱香餅吐司鬆軟甜度適中、大啡菇、甜玉米、蕃茄仔、沙律新鮮酸酸味夠醒胃、新鮮水果、整份健康又夠營養!瑪德蓮 Set for 2 $56呢一款瑪德蓮用嚟high tea都唔錯、有兩種原味同朱力味伴杯靚茶☺️、入口外脆內軟牛油

繁花精品手作餃子套餐 $108

全日早餐 $128

呢一份全日早餐夠哂豐富:

瑪德蓮 Set for 2 $56

呢一款瑪德蓮用嚟high tea都唔錯、有兩種原味同朱力味伴杯靚茶☺️、入口外脆內軟牛油味香😙、朱古力味道濃厚啖啖口感!

1+1 Coffee Combo $50

Single Espresso + Picolo Latte
一次過有兩款不同味道🤭、
Single Espressso 飲到入口味道較為香味濃郁、Picolo Latte入口香滑味道較重味、鍾意飲Coffeo人仕之選☺️!

雜莓茶 $40
呢一款雜莓茶倒出粉紅色澤、散發
雜莓清香味😚、入口啖啖果莓酸香味道、又唔會有澀口口感都幾好!
2025-02-25
午餐
2025-02-23 0 浏览
喺元朗站附近發現咗一間隱世打卡Cafe!一入到去餐廳,就好似去咗婚禮場地一樣,周圍都佈滿好浪漫嘅花花,仲有一道可以打卡嘅藍白色花花牆😍~全日早餐💰HK$128有煙三文魚、黑松露炒蛋、烤豬肉腸、熱香餅多士、烤蕃茄串、烤大啡菇、沙律同埋新鮮水果!個人最中意熱香餅多士,質地厚實鬆軟~精品手作餃子套餐💰HK$98+HK$20呢個套餐可以簡兩款口味,揀咗黑松露三重芝士餃子同埋大白菜豬肉餃子,另加兩隻三鮮豬肉餃子!每一隻餃子嘅底部都煎到好香脆,內裡嘅肉餡飽滿多汁!套餐仲包咗兩件餐廳自製嘅黑朱古力味瑪德蓮蛋糕!瑪德蓮蛋糕外層微微脆,內裡濕潤鬆軟~紅絲絨蛋糕💰HK$65賣相精緻!蛋糕體綿密濕潤,配搭幼滑嘅忌廉,甜而不膩~凍 榛子拿鐵💰HK$50甘甜嘅榛子味同香濃嘅咖啡味相得益彰,加埋醇厚嘅奶香,正~熱 紅絲絨朱古力💰HK$52味道以濃厚嘅黑朱古力為主,再襯托咗紅絲絨嘅美妙色彩,非常特別!表面嘅拉花亦獨具匠心~店員態度親切有禮,值得下次再訪👍🏻~

全日早餐💰HK$128

精品手作餃子套餐💰HK$98+HK$20
黑松露三重芝士餃子
黑朱古力味瑪德蓮蛋糕

紅絲絨蛋糕💰HK$65
賣相精緻!蛋糕體綿密濕潤,配搭幼滑嘅忌廉,甜而不膩~
紅絲絨蛋糕

凍 榛子拿鐵💰HK$50
甘甜嘅榛子味同香濃嘅咖啡味相得益彰,加埋醇厚嘅奶香,正~
凍 榛子拿鐵

熱 紅絲絨朱古力💰HK$52
熱 紅絲絨朱古力

店員態度親切有禮,值得下次再訪👍🏻~
黑松露三重芝士餃子
黑朱古力味瑪德蓮蛋糕