2017-11-11 221 浏览
賣相10分 味道5分 呃like之選因為Yahoo!團購買咗半價團購券 專登去咗尖沙咀分店 個雪糕筒真係好靚 有啲$10有啲$20 雪糕就全部均一架錢尖沙咀分店隔離有條長樓梯可以坐喺度食 見啲女仔全部都買三四個球 連埋雪糕筒一齊影相真係好靚 不過啲雪糕味道太甜 甜到咳個種 我叫左嗰個雪糕係啡色嘅 好似係花生醬乜乜味 好似我叫左一個球姐 係咪真係甜死呀⋯⋯大家可以試吓水果味可能會好少少 結論:食過試過自拍左就算 應該唔會有下次 呢種鋪頭帶女朋友來實無死
賣相10分 味道5分 呃like之選

5 分钟 (外卖自取)
用餐优惠
團購
2017-11-04 152 浏览
What's better than three scoops of mouth-drooling ice cream? All seasons are ice cream seasons 🐽Salted caramel chocolate pretzel, smoreo🍪 and serious chocolate🍫addiction ice cream (top to bottom)($83) in coco pop marsh'mellow' cone(+$20)My favourite was the chocolate addiction- so rich and creamy with chunks of well-blended chocolate chips!😍The smoreo is everything you'd expect from a cookies and cream flavour. And the salted caramel was smooth (almost runny under the scorching sun) and a teensy

The smoreo is everything you'd expect from a cookies and cream flavour. And the salted caramel was smooth (almost runny under the scorching sun) and a teensy bit too sweet. I'd recommend skipping the expensive fancy cones. They looked great but added a weird gooey texture to the originally nice and crispy butter cones.
Overall, I enjoyed what I ate but didn't think it's worth the price.
Food ⭐️⭐️⭐️1/2
Price ⭐️⭐️
Address: Emack & Bolio's🍦Knutsford Steps, Tsim Sha Tsui #HkgoodeatsTST
2017-10-31 140 浏览
太開心了,窮小姐今晚終於食到三球!!!(之前一直好想食,但成百幾蚊太貴!!!)好好彩係團購見到做緊半價,所以二話不說就買左!!!!窮小姐選左Froot Loops Cone配Space cake+Deep Purple Chip+Banana Ice-cream,真係好好味(撇除個Cone甜左小小同好硬)!!同好飽!!!!!
2017-10-31
2017-10-19 236 浏览
看到這家真的很想說,我一直都很想吃這家的雪糕!是每一次經過都想吃,但是每一次都是感覺飽飽的,不能再吃!這一次是剛好Yahoo團購,我看到了便即買下!買了$100的優惠劵,待隨時經過便可以換領!這天是剛好要到尖沙咀買東西,便想起要吃這個雪糕!跟男人一來到看到menu 才知道有這麼多選擇看它店鋪小小的,放了不同口味的雪糕筒在廚窗內。最後我們終於選好了!Emack & Bolios Ice Cream 總共$103一直想食這個幾層雪糕,終於有機會了!選了Medium size $63 流心雙重蛋糕及岩鹽朱古力花生醬前者其實不是很甜,但加了後者就真的不得之了!我們選了Fruit Loops Cone要加$20,但有一點後悔,因為好痴牙!吃完後要飲很多水~還加了Marshmallow Topping $20,這個加了很好!很有口感,跟我們本身選的味道也很夾由於我一直掛住影相,朱古力味好快溶,最後搞到成手都係雪糕如果想影耐d相就唔好選我選了那個朱古力呀
這一次是剛好Yahoo團購,我看到了便即買下!
買了$100的優惠劵,待隨時經過便可以換領!
這天是剛好要到尖沙咀買東西,便想起要吃這個雪糕!
跟男人一來到看到menu 才知道有這麼多選擇

看它店鋪小小的,放了不同口味的雪糕筒在廚窗內。

最後我們終於選好了!
一直想食這個幾層雪糕,終於有機會了!

前者其實不是很甜,但加了後者就真的不得之了!

由於我一直掛住影相,朱古力味好快溶,最後搞到成手都係雪糕

如果想影耐d相就唔好選我選了那個朱古力呀
用餐优惠
團購
2017-10-14 151 浏览
天文台又話今個星期轉涼既😶點解仲係成30度嫁😅我想索下啲秋天味呀🍂🍁好熱好熱又想食返啲涼浸浸既野🍦。Milk shake $62之前都有食過呢間既棉花糖脆筒,次次食完都整損晒個咀,我覺得啲脆米太硬,定係我食得太大啖呢🤔。今次試下呢杯milk shake先,唔洗食個cone。原來會「不」兩大球雪糕入去整😯好creamy好奶,好大杯😶飲完好好好好好飽🐷。Ps 我覺得尖沙咀分店啲雪糕溶得比其他分店快🤔唔通呢度比較熱。

Milk shake $62

奶昔
雪糕
2017-10-12 123 浏览
當太太每次經過這間雪糕店時,都眼甘甘看著邊睇邊流口水。看在一旁的我,也真的忍俊不禁....到了今天,真的按捺不住了,忍不住對她說 : "既然想食的話,就不需太計較價錢。間中豪一次,又不是天天吃...."站在身旁的小友不住大點其頭....最後,便買了一個兩球的大甜筒....一望見這層層疊雪糕甜筒,也登時給它嚇窒。一睇就知是漏到飽之作....雲呢嗱三重碎朱古力曲奇,再加上較特別的流心蛋糕口味,味道超濃重超heavy,甜度及奶香比一般普通雪糕球來得高。間唔中來放縱一下忘卻卡路里帶來的包袱,實在是挺過癮的....墊底的威化筒沾了大量的朱古力漿,脆卜卜的登時讓太太及小友瘋狂,馬上將之一掃光....一個兩球甜筒,雖所費不菲,但剛也說過,如不是天天食,間中來放縱一下食慾及荷包,實是無傷大雅的....

站在身旁的小友不住大點其頭....

最後,便買了一個兩球的大甜筒....

2017-10-11 87 浏览
天氣仍然好熱 🌞 呢個時候就緊係食番杯雪糕~黎到TST, 次次經過都冇食, 今次就一於試下!雪糕筒超靚, 流心雙重蛋糕味道較為特別牛油味道好濃郁但略嫌甜左少少🙈
天氣仍然好熱 🌞 呢個時候就緊係食番杯雪糕~
黎到TST, 次次經過都冇食, 今次就一於試下!
雪糕筒超靚, 流心雙重蛋糕味道較為特別
牛油味道好濃郁
但略嫌甜左少少🙈

2017-10-10 99 浏览
成日經過美麗華都會見到依間雪糕店 今日終於試到 同朋友買左兩球share食 大滿足😋😋濃情咖啡雪糕本身朋友對咖啡味雪糕無乜特別好感 因為佢好怕嗰陣苦澀味 但依個雪糕做到有咖啡味之餘又無苦澀味 連朋友唔太鍾意咖啡味雪糕既人都抗拒唔到 當然我中意飲咖啡既人就會覺得差少少唔多濃 但都係會一口接一口唔想停🙈🙈焦糖曲奇味雪糕焦糖同曲奇味雪糕完全無違和感 另外兩者既味道唔會比另一方搶風頭 雪糕質地好軟滑 雖然有焦糖但唔會太甜 Coco pops cone知道要加20蚊的確有猶豫 不過呢間雪糕其中一個大賣點就係雪糕筒 所以既然黎得食就豁出去要左個coco pop 果然的確值回票價 可能係本身自己都勁鍾意食cereal 如果單獨食既話係有少少甜 但連埋雪糕一齊食就會變到啱啱好 仲有口感好煙韌 估唔到食雪糕都可以講口感😂😂總括而言 對雪糕無特別熱愛既朋友同雪糕熱愛者既我對依到既雪糕都好滿意 令我地好有想再食既衝動 性價比雖然唔高 兩球雪糕再加特別既cone就$8x 但食落就知真係一分錢一分貨 溫馨提示 真係要等無咁熱既時候去食會比較好 就算兩個人一齊食都唔夠個雪糕融得快😂成手都係 好彩隔離就係商

濃情咖啡雪糕

焦糖曲奇味雪糕
焦糖同曲奇味雪糕完全無違和感

Coco pops cone

溫馨提示 真係要等無咁熱既時候去食會比較好 就算兩個人一齊食都唔夠個雪糕融得快😂成手都係 好彩隔離就係商場 可以即刻去toilet洗手 如果唔係真係幾"呢hea"
2017-10-06
2017-10-03 88 浏览
雖然話就話入左秋,但係天氣仲係熱到爆炸丫!所以小編今日都忍唔住要食雪糕尼降下溫,好彩之前有買到coupon如果唔係小編一定唔捨得食。其實黑桑子乳酪雪糕隻味有少少似雜莓味,但就唔覺有乳酪味啦!而且裏面有勁多朱古力粒定朱古力片?超級好咬口丫!本身以為佢淨係得面頭有雪糕,估唔到連個cone裏面都有喎!另外雪糕超級夠凍,食落超級透心涼,夏天食一流丫!個Fruit Loops方面亦都食得出同平民版Fruit Loops有分別,起碼色素冇咁勁先。唔知係心理作用定點,小編覺得D圈圈好似有D水果味咁。而且成個cone亦都唔算話好甜,好彩尼$20總算冇白比啫。
2017-09-24 164 浏览
一想起星期一要返工Monday Blue就即刻出晒黎咁岩係尖沙咀行街就想去食下雪糕氹下自己開心星期日大概下晝4:30去到冇咩人唔需要等 俾錢同拎到雪糕之間唔多過1分鐘依間開咗咁耐我都未食過佢既rice krispy cone所以就嗌左一個單球雪糕加cone留意番 雖然佢收銀處左邊有好多種味道可以揀但只有收銀處前面張菜單有嘅味道先會提供架揀咗space cake味道嘅雪糕非常之濃重嘅牛奶味道入邊仲有一啲蛋糕碎真係第一次食到 好特別雖然佢溶得比較快 有可能因為今日天氣比較熱但同埋rice krispy cone一齊食 非常適合我呢啲非常之鍾意甜既人食得好滿足唷食特色嘅威化筒仲可以令到雪糕唔會流到成手都係因為佢會好似個兜兜咁兜住啲雪糕下次等我再試吓唔同嘅味道同埋唔同嘅威化筒先
一想起星期一要返工

因為佢會好似個兜兜咁兜住啲雪糕

下次等我再試吓唔同嘅味道同埋唔同嘅威化筒先
2017-09-24
2017-09-03 916 浏览
Emack 造型實在太靚靚, 令人賞心悅目, 行過見到好想食, 特登為佢留咗一個甜品胃。喺個燈箱度,雪糕選擇好多, 但其實有好多都 冇嘅 😑 這樣子對選擇困難症患者難度更高,因為選好了要再選一遍 😅最後選了朱古力雪糕 及 fruit loop 棉花糖嘅cone 😃 $63 可以食一餐晏仔, 真係唔平㗎喎 😅咁靚靚當然要影多幾張相啦, 結果 天氣好熱,加上玩耐咗, 雪糕就好似 噴水池咁溶出嚟。 重點在於 fruit loop cone, 融化了的雪糕在 fruit loop 中間流過, 想舐都舐唔到😂😂😂 流到成手都係 😂😂😂味道方面,朱古力很濃郁, 有朱古力塊在裏面, 很甜甜到一個點,食唔曬 要放棄 😅 至於個 cone , 棉花糖有點煙韌 飢詩很喜歡😃, 但fruit loop 有陣藥水味 下次都係揀coco pop比較好。 飢point : 3/10#hungermarch #非飢詩 #飢詩
飢point : 3/10
#hungermarch #非飢詩 #飢詩
2017-08-31 614 浏览
在諾士佛臺吃了失望的晚餐,在這裏得到補償✨。原本是被那些🌈七彩繽紛的cone🌈吸引誓要吃一個漂亮的雪糕筒,後來品嚐了一個更佳的選擇💃🏿💃🏿💃🏿食一個雪糕🍦,心知味道如何,走不出多少,勝在拿著拍照會很開心。這breezer比不上雪糕可愛但味道多樣,每口都混合不同層次,有cream、雪糕、果醬、果汁⋯⋯豐富到不得了,我選擇的是芒果味,超好味。看著小姐東走西跑、一層一層叠上材料,良久才完成這一杯,價值一定比雪糕高💫

這breezer比不上雪糕可愛但味道多樣
超好味
Mango  breezer

2017-08-28
$60 (宵夜)
Mango  breezer
2017-07-29 690 浏览
講起食ICE-CREAM我第一個舉手, 收左工悶悶地就叫同事陪我一齊去食雪糕!!呢間雪糕店係美麗華商場隔離好易搵!!!去到間店, 雖然好似有好多味揀, 但好多都係寫back soon(次次去都係咁寫)識食ga 人一定係會加錢食佢地d 特色cone, 因為呢間最出名其實係佢個雪糕筒!食過一次ga人都一定會上癮我個人最鐘意就係食佢個流心雙重蛋糕+coco pops, total $63, 價錢就唔係平嫁啦不過真係一分錢一分貨, 要有好東西食咁都要付出下呢間店冇得頂呀,我介紹過去食ga朋友都愛上! 我最推介的雪糕店

5 分钟 (外卖自取)
2017-07-22 472 浏览
Summer summer summer Is ice cream time 🍦Emack ice cream is well know in social media with their fancy cone and multi taste of ice cream. Undoubty the ice cream is tasty but the taste is quite high. Now is summer time, ice cream do melt quickly. So please ask staff give you a cup.
Summer summer summer
Is ice cream time 🍦
2017-06-20 527 浏览
Fruit Loops + Space Cake ($63)-應該係食過最貴既單球雪糕?😂🤔連雪糕筒都有好多款可以選擇既Emack 最吸引莫過於係fruit loops🤤-熱溶棉花糖夾雜粒粒彩虹圈圈(froot loops😛) 相信唔少女仔見到都會中意🌸💗😍最想讚既係 雖然雪糕筒係一早整好哂 但froot loops仍然keep到好脆 搭配煙煙靭靭既棉花糖絲 好夾👍🏻-雪糕揀左space cake 明明叫流心雙重蛋糕 但事實係完全唔流心既😂🤦🏻‍♀️ Emack將原味蛋糕製成雪糕 再夾雜一粒粒紅絲絨蛋糕 食落係幾特別😛而且紅絲絨蛋糕帶點煙煙靭靭 提升整體口感😋
Fruit loops icecream cone
Space cake