2010-06-02 29 浏览
臨出發往四川前,努力一下把10週月晚餐食評趕起;雖然是十週月紀念,不過這晚是與細妹及Uncle吃的,其實也好,Fat Angelo's這種地方,就是適合多人熱鬧開心嘛!  點菜後仍是送上麵包籃及田園沙律,前者內容較前豐富,增加了脆條及軟包,但唯一有水準始終只是巨大且外脆內軟的農夫包。沙律的油分也不分,最討喜是清新蕃茄片,而吃完真的也飽了四成。然後來到精心挑選的三款主菜及五項甜品: 焗千層粉($124)-欣賞這裡大部分食物都分regular size及family size,對於正常的港人,其實regular size已經很夠了。講回千層粉,質感做得不錯,肉醬、芝士的比例也良好,我只蕃味略為太搶,整個菜味道偏甜了。 蒜香白酒蜆肉燴意粉($128)-又是要regular size,上檯時有大量芝士蓋面,底下的意粉則有點水汪汪的,調味也淡了些,卻賺得老公熱愛。既然如此,下次我來試試煮吧!  克里奧海鮮薄餅($148)-要了12'的薄餅,最特別是以高檯奉上,令平凡的薄餅頓加不少造型分。由蝦肉、蟹肉、煙肉及青椒組成的薄餅,講真吃來鮮味不重,味道與平時的肉食薄餅分別不大;批底算薄,不過又不會特別有

點菜後仍是送上麵包籃田園沙律,前者內容較前豐富,增加了脆條及軟包,但唯一有水準始終只是巨大且外脆內軟的農夫包。沙律的油分也不分,最討喜是清新蕃茄片,而吃完真的也飽了四成。然後來到精心挑選的三款主菜及五項甜品

克里奧海鮮薄餅($148)-要了12'的薄餅,最特別是以高檯奉上,令平凡的薄餅頓加不少造型分。由蝦肉、蟹肉、煙肉及青椒組成的薄餅,講真吃來鮮味不重,味道與平時的肉食薄餅分別不大;批底算薄,不過又不會特別有咬口,唯一抵讚是芝士很夠煙韌,在私人網誌內可是有相為證的,哈~~

一到埗即覬覦這裡的甜品餐牌,很驚喜發現不少新款甜品,是晚除拿破侖酥條外,全掃光了,首先上場就,是由5大球雪糕組成的超大又超重的
瘋狂雪榚新地($88)。Fat Angelo's用的是Papagallo's的雪糕,草莓味頗酸而朱古力味又太甘,唯一最好是雲尼拿味,不過也被我全吃光了。新地墊底還有朱古力brownie,倍添飽滯!

然來有由三件regular size甜品組合的併盤,單價$34款合併則只需$88。
波士頓朱古力餅是賣相很吸引的一款,但吃來較乾也不夠朱古力味濃;
紐約芝士餅有頗重芝味,但不算香醇美味,雖是小件也吃得頗辛苦;最好算是
特濃朱古力餅,真的很有濃的朱古力味。

最後還有為慶祝10週月,老公預訂的family size
意大利芝士餅。店方特別點上爉燭,又奉上古典燭台,閃爍燭光下浪漫氣氛倍添,真多謝老公的安排! 這裡的Tiramisu曾是我最愛的出品之一,不過現時水準不太穩,如是晚的mascarpone有多塊未融化芝士,lady finger就有適當酒香與濕度,較令人滿意。

一晚幹掉五個甜品,總算是在出發前狠狠的滿足一舖甜癮,飽到飯後沒有再搭的,慢慢行去西鐵站了... 老公當然沒幫上多少忙,還好有個爭氣的甜魔細妹,也要多謝她幫忙拍下數張甜蜜合照! 好了,又是是時間休息,各位6月中回港後再見啦~~

Fat angelo's餐牌:http://www.fatangelos.com/menu.html
麵包籃
瘋狂雪榚新地 :D
波士頓朱古力餅+紐約芝士餅+特濃朱古力餅
老公預訂的tiramisu
甜品大合照 :D
祝我們10週月甜蜜快樂~ :)
2010-06-01
麵包籃
老公預訂的tiramisu
甜品大合照 :D
祝我們10週月甜蜜快樂~ :)
2010-05-28 3 浏览
是晚同我老公2個人點餐如下Berry Smoothie(買一送一)Roman Style Calamari 炸魷魚(記住問佢要茄丈)Ribs and Barbecue Chicken Combo美式燒烤豬肋骨併雞餐Carne Misto 意式錦繡(加$1)訂位服務:雖然未能安掛我地訂位時要求既卡位,但都比左個好好既位比我地落單:主動同我地介紹優惠(如買一送一,汽水,otea就無限任飲),也有推介任食,但沒有好像之前其他食家咁話強迫wo食物:依舊保持舊有水準,好似炸魷魚以前係跟茄汁,而家跟沙律丈,佢地聽到我主動問都有有再拿額外既茄汁比我,呢個茄汁係超好味.....唔係現成果d~ $1 嘆 12" 薄餅優惠 :係任你選,唔會好似出面咁呢樣又唔得,果隻又唔得~good 今晚叫多左野食,其實係食唔晒....如果2個人食建議唔好叫小食....叫一個意粉都夠嫁啦...佢個pizza係12"嫁.....講住咁多先,下次再見...為食wing
是晚同我老公2個人點餐如下

Berry Smoothie(買一送一)

Carne Misto 意式錦繡(加$1)

講住咁多先,下次再見...為食wing
2010-05-22
庆祝纪念
生日
2010-05-28 7 浏览
因為之前侍應嘅服務態度良好而留下深刻印象。今次難得媽媽肯嚟荃灣,又適逢出咗糧,於是就請佢去食番餐喇!唔見咗上次態度超嘅侍應唔見咗,取而代之嘅係一個好似未瞓醒嘅侍應,坐了一陣亦都無人嚟連水都無一杯,同上一次嘅服務對比,簡直差天共地終於都有人來喇,經過上次嘅經驗,知道叫pizza或意粉所送嘅沙律同麵包好好味又大份,所以為免浪費,只係叫咗一個細pizza同白酒燴青口。唔知係因為多人定係啲侍應太新,坐咗一陣,都未見麵包同沙律到,唯有問侍應攞啦,唉~好在啲麵包同沙律嘅味道保持水準,如果唔係應該發咗老脾喇。桌面上嘅麵包同沙律亦都因為肚餓而清晒,坐咗半個多少時後,仍未見有任何動靜,正打算問吓侍應啲食物嘅下落時,已經有另一個應侍主動走過來,問我哋啲食物係唔係未出現過?佢聽完我哋嘅答覆後已經即時講︰「幫你哋跟緊啲菜,等多5分鐘就有喇。」橫掂都等咗咁耐,都唔介意等多5分鐘啦~不過轉過頭另一個女士攞住一盤麵包及一碟沙律行過嚟講咗好多次唔好意思,因為部電腦發生固障,令到我哋要等咁耐,啲麵包同沙律請我食住先,並提議請我哋食cake作補償。其實呢個時候我哋食麵包同沙律都已經包咗一半,仲點食得落?!不過既然有人請,
因為之前侍應嘅服務態度良好而留下深刻印象。
今次難得媽媽肯嚟荃灣,又適逢出咗糧,於是就請佢去食番餐喇!

連水都無一杯,同上一次嘅服務對比,簡直差天共地

好在啲麵包同沙律嘅味道保持水準,如果唔係應該發咗老脾喇。
橫掂都等咗咁耐,都唔介意等多5分鐘啦~
其實呢個時候我哋食麵包同沙律都已經包咗一半,仲點食得落?!不過既然有人請,咪同佢哋講如果未整嘅話可唔可以取消個pizza,佢哋聽到後,就提議free個pizza俾我哋。
埋單時,佢哋亦不斷講唔好意思,更送咗幾張飲品券俾我哋。
見到佢哋好誠意咁不斷作出補償,真係有啲感動。
連我個「彈主」媽媽都話佢哋嘅服務態度值得讚賞!
2010-05-27
  • 餐前麵包及沙律
2010-04-12
某一日, 同朋友仔放工之後四周逛逛到差唔多, 又係dinner time 啦~大家都想坐得舒服d所以就黎左黎度啦~mainly 叫左3樣野: 肉丸意粉, 羊鞍 and choco cake先上的是麵包籃, 唔同之前gei 大大包子, 轉左有3種包包, 全部都好好味wor~ 加上olive oil and 黑醋, good!再來的是送的沙律, 一點也不馬虎肉丸意粉, um.... 麻麻地, 肉丸很鞋很乾, tomato sauce 亦不夠, 唯一好的是意粉煮得剛好~羊鞍, 出奇地正wor~ 很"so", 就係鍾意佢"so"~choco cake, ok, 無tiramisu 咁好食, 但作為一個new try, 也不錯~
某一日, 同朋友仔放工之後四周逛
逛到差唔多, 又係dinner time 啦~
大家都想坐得舒服d
所以就黎左黎度啦~

加上olive oil and 黑醋, good!

再來的是送的沙律, 一點也不馬虎

美味麵包籃~
配上olive oil and 黑醋是最好!!
沙律是不可少的!
肉丸意粉~
羊鞍~
更重要的是--cake!!
美味麵包籃~
配上olive oil and 黑醋是最好!!
沙律是不可少的!
肉丸意粉~
羊鞍~
更重要的是--cake!!
2010-04-11 2 浏览
一直都想試肥天使有朋友有幾張coupon (食滿$300可$100,最多用3張)於是一行5人去喪食8點半去到見到好full 餐前包有幾款包,每款都好好食差d食到食包都飽晒 House Italian因為order左main dishes,所以呢個salad 係FREE普通,冇咩特別原本想加錢轉Classic Caesar ,可惜賣晒>< Baked Broccoli alla Formaggio (small) $64好多芝士,佢嘅白汁都好好味 Spagetti Carbonara (small) $118 好creamy,正! Mediterranean Seafood Risotto (small) $148OK,但可惜得一隻大蝦 Slow Cooked Baby Back Ribs with Honey Mustard $158以為芥末醬會辣,但唔係喎,好好味,另外蘸嘅醬汁甜甜地,好好味 Slow Braised Lamb Shank $158 OK啦,但係羊味唔係好夠另外叫左飲品: Sangria 1 Jar $200有汽、有紅酒、有提子味雖然係酒精,對飲酒嘅人
一直都想試肥天使
於是一行5人去喪食

8點半去到見到好full

餐前包
有幾款包,每款都好好食
差d食到食包都飽晒

House Italian
普通,冇咩特別
原本想加錢轉Classic Caesar ,可惜賣晒><

好多芝士,佢嘅白汁都好好味

好creamy,正!

OK,但可惜得一隻大蝦

Slow Braised Lamb Shank $158
OK啦,但係羊味唔係好夠

另外叫左飲品:
Sangria 1 Jar $200
有汽、有紅酒、有提子味
雖然係酒精,對飲酒嘅人黎講只係汽水
對唔飲酒嘅我黎講完全冇問題,飲到!好好飲

甜品時間
Chocolate-Lover's Flourless Cake $34
好好味,好重朱古力,又唔太甜

Tiramisu $38
普通啦,都好好味,好香咖啡味

Angelo's Crazy Sundae $88
好大杯,裡面有朱古力+雲呢拿雪糕,杯底有件蛋糕
OK嘅,但自己唔太好俾雪糕整濕左嘅蛋糕

5個人食左$11XX,扣埋$300 coupon都要每人$172
但食到好full,飽到頂住...

Baked Broccoli alla Formaggio
Spaghetti Carbonara
Slow Cooked Baby Back Ribs
Slow Braised Lamb Shank
Tiramisu
  • Slow Cooked Baby Back Ribs with Honey Mustard
2010-04-08 8 浏览
見OPENRICE有COUPON, 便跟家人來吃LUNCH 沙律 - 生菜新鮮有甜味, 水分多, 調味也不錯, 很清新的感覺 麵包籃 - 長麵包條很脆, 圓法包外脆內韌, 還有一款包面頭香草很香, 包身很軟以上兩個份量很多, 我也半飽了LUNCH SET: Cabonara - 煙肉份量多, 香脆, 汁也頗濃郁, 意粉可以, 不過母親認為應加一點蘆筍點綴, 但我認為這價錢已經很不錯了 tiramisu(加$18) - 聽說tiramisu不錯, 見可以加錢便點了. 份量還可以, 但蛋糕太濕, 糖水太重, 叉切下去可以見到糖水漏出來. 至於芝士部分是不錯的 coffee - 很難喝, 味道是有的, 不過很稀, 而且不知怎的, 飲品是第一時間便送上來, 最後都涼了Coupon:COUPON 要點一款main dish / family size pasta. 白酒燴青口 - 青口很大有鮮味, 不過汁不夠咸和濃郁, 沒有酒味, 應自行加點芝士粉才吃, 另外蒜包不錯 自選pizza (芝士, 意大利咸魚, salami) - pizza 烘得不夠脆, 還有點粉味, 芝士可以拉出來, 但芝味不
見OPENRICE有COUPON, 便跟家人來吃LUNCH

以上兩個份量很多, 我也半飽了

LUNCH SET:

Coupon:
自選pizza (芝士, 意大利咸魚, salami) - pizza 烘得不夠脆, 還有點粉味, 芝士可以拉出來, 但芝味不算重, 茄醬可以再多點, salami不過不失. 意大利咸魚不多, 所以整個pizza 有點單調, 或許是我配搭錯誤吧!

用coupon吃了$280多, pizza 原價真的不值. 但lunch set 是值的, 有機會lunch再來
2010-04-07
  • Cabonara
  • 麵包
2010-04-05
突然同朋友食飯,朋友介紹這間餐廳,又一於去試試。估唔到唔駛訂位,無人等位,可能是位置的問題。入到去,選了個透窗口的位於,感覺算不錯,唯一唔好就係d梳化,唔該換咗佢啦,唔好用d膠紙貼住就算,d客人坐係到,真係feel 到d膠紙的膠law...點了個pizza和ribs,還有三個任飲汽水。沙律先到,感覺好新鮮。還到了麵包,好可愛的麵包啊,因為不同款,好好食,愛包的人,一定要試。朋友愛加醋和油吃,反而我喜愛什麼都不加。Pizza來到,還是熱的,好食,有芝士味,但好大件law...=.="ribs是餐來的,味道不錯,借朋友的說,好豬啊。XDDD不肥膩,不老,不過火,剛剛好,汁味濃,不搶走ribs本身的味道,好食。跟ribs的是燒雞,好滑,好易就分開了,但有些位置燒得過了火位,有點老的感覺。而且...雪雞law...價錢比outback平,真係值得一試,連麵包都做得好好,真係好食,只是...裝修搞搞佢啦,由其是d梳化law...真係會趕客的,任你幾好食都好,坐得唔舒服真係差d law....
突然同朋友食飯,朋友介紹這間餐廳,又一於去試試。

估唔到唔駛訂位,無人等位,可能是位置的問題。

點了個pizza和ribs,還有三個任飲汽水。

沙律
pizza
ribs + 雞
2010-03-22
沙律
pizza
ribs + 雞
2010-04-05 2 浏览
今天晚上約了友人晚餐,所以到openrice找尋荃灣區的美食, 竟嚇然發現有數百字對 Fat Angelo's的不滿。其實我都只是到過此餐廳4-5次,但每次的服務都很不錯, 服務生也沒有sale 到他們的自助餐給我們。 我相信她們上次的不愉快經歷,都是剛巧遇著1至2個不太有水準的服務生吧! 反而食物也不是全好吃, 例如燒排骨就雪味太重, 一定要加他們的醬料才好吃,雞翼也是一般。 還是覺得牛扒和海鮮天使麵好吃(不過一定要趁熱食)。還有我今天都有用一元pizza 優惠券, 原來真是可以用,還可外買,但可能要問清楚,因服務生有問我是否會員,不知是否會員才可用此優惠。
2010-04-04
  • 海鮮天使麵
  • 牛扒
2010-03-25 8 浏览
  第一次吃FAT ANGELO’S是在尖沙咀,一直很懷念它的沙律的美味和柔和的氣氛。昨晚為了跟朋友慶生,我們到荃灣的FAT ANGELO’S吃晚飯。  這次的晚飯打破了我對這間食店的所有的期待。我們一行十五人,他們給我們安排了長檯,這也是沒辦法的事,我們也不好怪責位置的不便。可是我們先來的三,四人剛坐下,侍應們便不斷催我們落單。我們好歹一半人也沒來啊,而且我們也沒好好看過菜單,才剛坐下呢。終於大家差不多來差了(還差六人),我們便開始點菜。因為也等了十五分鐘左右,我們一早就想好吃什麼,於是飛快地說了九道菜,誰說那個男侍應一勁兒的問我們要不要吃他們的套餐,要不要吃那個「自助餐」,說那個比較便宜啊什麼的,還說吃不完也沒關係等等。他煩人的程度不亞於專業推銷員,讓負責點菜的朋友有點慍火了,冷著說我們就要這些,他才住了口。誰知,我另一個剛來的朋友說九道菜怕不夠,於是想加菜(她不知道這兒的沙律和麵包是任食的)。男侍應一聽便溜了過去,又一勁兒向她推薦。那個朋友原是沒所謂的人,我們幾個很怕她答應,因為這樣反而不超值,而且又不能享受更多的美食。幸好她問了我們的意見,我們齊聲大說NO!那個侍應才夾著尾巴走
  這次的晚飯打破了我對這間食店的所有的期待。我們一行十五人,他們給我們安排了長檯,這也是沒辦法的事,我們也不好怪責位置的不便。可是我們先來的三,四人剛坐下,侍應們便不斷催我們落單。我們好歹一半人也沒來啊,而且我們也沒好好看過菜單,才剛坐下呢。終於大家差不多來差了(還差六人),我們便開始點菜。因為也等了十五分鐘左右,我們一早就想好吃什麼,於是飛快地說了九道菜,誰說那個男侍應一勁兒的問我們要不要吃他們的套餐,要不要吃那個「自助餐」,說那個比較便宜啊什麼的,還說吃不完也沒關係等等。他煩人的程度不亞於專業推銷員,讓負責點菜的朋友有點慍火了,冷著說我們就要這些,他才住了口。誰知,我另一個剛來的朋友說九道菜怕不夠,於是想加菜(她不知道這兒的沙律和麵包是任食的)。男侍應一聽便溜了過去,又一勁兒向她推薦。那個朋友原是沒所謂的人,我們幾個很怕她答應,因為這樣反而不超值,而且又不能享受更多的美食。幸好她問了我們的意見,我們齊聲大說NO!那個侍應才夾著尾巴走了。那個侍應推銷所用的時間是我們等待朋友和看菜的總和(怒!)待我們點完了菜,他們才給我們端水。(因為這時不怕我們走掉了嗎-__,-)
  因為我本人體質較差,我跟他說能不能給我一杯熱水。他竟然摸著那杯涼水說,這已經是我們的熱水了,看,它是暖的,我們沒有熱水的。唉,我很無奈,那就算了。誰知,另一個女侍應這時竟然給我另一邊的朋友端了熱水,還是冒煙的!!我氣炸了!搞什麼!給一杯熱水也很難嗎?全場二十多桌,連我們在內現在才坐了二,三桌,要一杯熱水竟然也那麼費神!我對那個女侍應說我也要,她冷了臉說,到底還有誰要啊!我真的委屈得想立即走人了。這算什麼態度啊。我又不是乞討什麼的,你們起初一杯水也不給我,水來了卻忘了我那一杯,到我要求要熱水時卻又不給,天啊,我到底是客人還是他們的仇人?
  OK, 半天後,菜來了。看到那外表的不錯的菜,我才氣消了一點,還興奮地拍照。但吃到一口之後,我吃欲和拍照的興致卻消了。忌廉天使麵是碎碎的搗在一堆,那紅酒羊膝只有腥味沒半點酒味,那些飲品全是酸的……當然朋友也說有不錯的菜,例如它的牛排……最後,沒有叫我們失望的只有它的麵包和沙律。這兒的沙律只有洋蔥,橄欖,生菜,和美味的沙律醋,比尖咀的少了些意式的香草,但我也滿足了。我對這兒已經不奢望了。
  總結這次飲食之旅,我只能說一句:絕不去第二次。或者我會再光顧FAT ANGLEO’S的其他分店,但這間我永不再考慮。我們一行十五光顧了大概有$19XX左右吧,也許錢不多,但是我們說到底也是客人吧,竟然一點服務態度也沒有,連要一杯水也那麼難!侍應最起勁的只有推銷,怎麼不去作SALES?我不知道他們會不會收傭或者這樣會賺更多,但也不能好像蒼蠅似的煩人吧。最難受的是那男侍應竟然說浪費了食物也沒關係,很多外國人都是吃了海鮮,不吃那些麵。我的媽啊!他自豪什麼!真是朱門酒肉臭,路有凍死骨。他沒所謂,不代表我們一樣吧!我們都是尊重和珍惜食物的(所以我們點的菜全部被消滅乾淨,我的朋友食量超大囧難吃的也吃完了,強囧)這兒食物數質也很差參,敷衍了事,浪費了食材,幸好有我吃量大的朋友解決。現在終於明白為什麼他們在最忙碌的晚膳時才小貓一、二只,朋友說是因為地理關係,但經過我這事,大家也許明白到另外的原因了。我原本拍了照片,現在也沒心情貼了。
  也許是我苛刻,但餐店真的只是單單客人來吃飯的地方而已嗎?
2010-03-24
庆祝纪念
生日
  • 朋友說:白酒燴青口
2010-02-08 8 浏览
很久沒有食fat angelo's了~好掛住佢的包~同埋海鮮飯入到去~有任食呀~250蚊~任食任飲~好吸引~但其實好奇怪...人少的話~你叫任食~都係會食唔晒個份量嫁~咁咪食得少左款式law~人多的話~其實散叫都唔會好貴~咁250蚊的任食~係乜嘢人啱食呢? 一向最期待的~都是橄欖油+黑醋+熱熱的包今次多了新款~有蒜包~麵包棒~同平時個法包蒜包令我極之失望~軟的~油的~好似浸左好耐油咁~冇生氣的~麵包棒很脆~但同黑醋唔夾法包ok~但得一個!!2個人得一個!! pizza先來~這個是牛柳屋pizza~主要材料是牛柳~甜椒~芝士芝士味濃而不膩~甜椒剛好用作中和~牛柳亦不差~算很不錯~海鮮燴飯~一向的至愛~今次比較"粉"一d~唔夠creamy~汁唔夠~蝦很鮮~合格~但冇左一食上癮的魅力~與大約2年前比較~好像欠缺了滿足感~還是太久沒有食過~記憶出錯?
很久沒有食fat angelo's了~
好掛住佢的包~同埋海鮮飯

入到去~有任食呀~
250蚊~任食任飲~好吸引~
但其實好奇怪...

一向最期待的~都是橄欖油+黑醋+熱熱的包
今次多了新款~有蒜包~麵包棒~同平時個法包
蒜包令我極之失望~軟的~油的~好似浸左好耐油咁~冇生氣的~
麵包棒很脆~但同黑醋唔夾
法包ok~但得一個!!2個人得一個!!

pizza先來~
這個是牛柳屋pizza~
主要材料是牛柳~甜椒~芝士
芝士味濃而不膩~甜椒剛好用作中和~牛柳亦不差~算很不錯~

海鮮燴飯~
一向的至愛~今次比較"粉"一d~唔夠creamy~汁唔夠~
蝦很鮮~合格~但冇左一食上癮的魅力~

2010-01-23
同4個FD晚飯 近其中1友人荃灣放工 選FAT Angelo's星期四, 九點左右 E到已經好少客 不用等位 爽點A LA CARTE 每間分店既餐飽都脆口 不過D牛油唔多靚 無味SALAD 只有生菜 芝士同餅碎少 唔好味 差 炸薯皮 不過不失海鮮PIZZA多料 友人BUY讚做得脆口惹味 但我唔BUY 麵粉味重忌廉汁濶麵 麵質可以 但汁稀同淡口海鮮意大利飯 細碟料少 始終味淡汁稀 不合口味 ***E道意大利飯得一味 少款選擇 如若再來 吸引我大概尼道好坐 服務可以
星期四, 九點左右 E到已經好少客 不用等位 爽

點A LA CARTE 每間分店既餐飽都脆口

2010-01-21
  • 餐飽
  • 薯皮
2009-10-12 4 浏览
3種包全部都好fresh 咁架...豬仔包脆脆的...牛油prefect match~麵包條都好鬆脆的~ 真想打包...留肚食MAIN DISH田園沙津配的...好新鮮呀...好爽口的生菜...哈哈...配了那酸酸地既sauce...就好開胃了焗新薯好普通的…好似係salt water boil 左ONLY…好像是2口薯...幾大舊~皮厚左D...豬仔骨/燒雞COMBO店員推介的... 的確係好大份量呀...豬仔骨的外表幾靚...甜甜的幾入味...果然係主打的honey mushard sauce...不過條骨就真係好瘦..冇咩肉...好難切呀...唔夠林咯...燒雞唔ok...連雞脾都好鞋同硬...不想再試d白肉了...有配的薯角..但唔係咁新鮮...都林曬了....蟹肉天使麵好多的蟹肉呀...幾甜~ 啖啖都有...平均唷~ 冇欺場的~ 雖然係天使麵幼幼的...佢地煮得比較硬身... 平時最不喜歡happy meal 般的茄汁意粉呀...今次佢地一條條的有少少茄汁酸甜的...又係幾醒胃...唔會好滯...咬下咬下的有口感~APPLE BERRY起初有沙冰...幾sweetie同sum
3種包
全部都好fresh 咁架...
豬仔包脆脆的...牛油prefect match~
麵包條都好鬆脆的~
真想打包...留肚食MAIN DISH
田園沙津
焗新薯
好像是2口薯...幾大舊~皮厚左D...
豬仔骨/燒雞COMBO
店員推介的... 的確係好大份量呀...
有配的薯角..但唔係咁新鮮...都林曬了....
蟹肉天使麵
雖然係天使麵幼幼的...佢地煮得比較硬身...
唔會好滯...咬下咬下的有口感~
APPLE BERRY
起初有沙冰...幾sweetie同summer feel...不過later 溶曬...就有d 藥水味了...
WILD BERR DELI

好可惜...佢D野一次過咁上曬...係我地仲食緊bread 個時...主菜都凍曬喇...一定影響左個味道喇...冇熱騰騰的新鮮感了...
好有嘉年華的感覺...小朋友都有輕氣球ball ball~ 好開心呀...
好多人在此celebrate bday~ 成日都聽到bday song~ 店員送上旦糕時仲會有大candle 架~ 好窩心呀~
大大碟的size..好American呀... 同埋好少可的4人台係圓形...closer distance...可以坐上成晚傾計咯~
不過店員不會主動提供水or 加水呀...唔通一定要人叫unlimited refill 既drink~???
APPLE BERRY
WILD BERR DELI
2009-10-10
2009-10-05 2 浏览
同男友仔屋企人做節, 由於担心食中餐會好多人, 所以我地決定揀意大利餐...男友仔一早BOOK好枱, 六點九我倆先到達. 坐抵後, 冷氣不夠凍, 叫侍應幫忙較凍少少, 雖然佢地好樂意幫忙, 但較左好似無較一樣呢...之後男友仔見隔離枱D小朋友有波波又貪得意問侍應攞返個, 侍應都好好人送左個俾我地. ^^到點菜了, 見到餐牌上有268任食. 但由於大家都唔太肚餓既關係, 所以選擇散點...侍應先將送既田園沙律送上, 別以為送的就一定無好! 其實份量足四人而且質素唔錯. 沙律味道幾清新, 生菜好爽脆, 而且蕃茄好鮮甜!! 送既麵包 都不弱! 有幾款選擇. 點上黑醋加橄欖油味道不錯! 其實齋食都好味. 好脆, 新鮮而且軟熟!! 其實食送既食物已經填一填我既肚餓. 炸墨魚筒上枱時聞到好香好香. 細細粒容易入口. 炸得好鬆化, 但略嫌唔太夠味. 配上附送的蕃茄醬都爭少少. 加埋辣椒仔就好得多了!! 之後到什錦PIZZA, 足料, 可惜批邊始終不及PIZZA HUT. 因為略嫌厚得黎唔夠鬆脆. 食落口感就似一舊粉. 配料就不錯, 較欣賞辣肉腸, 不會太咸. 味道適中! 而且有好多芝士 ^^ 其實成

炸墨魚筒上枱時聞到好香好香. 細細粒容易入口. 炸得好鬆化, 但略嫌唔太夠味. 配上附送的蕃茄醬都爭少少. 加埋辣椒仔就好得多了!! 之後到什錦PIZZA, 足料, 可惜批邊始終不及PIZZA HUT. 因為略嫌厚得黎唔夠鬆脆. 食落口感就似一舊粉. 配料就不錯, 較欣賞辣肉腸, 不會太咸. 味道適中! 而且有好多芝士 ^^ 其實成個批味道不錯. 唯一美中不足是批邊而已!! 最後上枱的肉醬通心粉其實好好味, 可惜timing不夾, 食到差不多半飽才上枱! 但盡了最大努力食了大半! 肉醬好好味, 好有蕃茄味, 又不會掩蓋了肉醬本身的味道! 通心粉煙煙un un, 裡面充滿了肉醬, 好好味呢!!

食了飽足的一餐中秋飯!!

2009-10-03
  • 肉醬通心粉
晚上跟爸爸晚膳, 因為太忙一早已經知道放工會很晚, 他就遷就我去了荃灣晚飯. 同行的還有兩個朋友, 不過竟然全部人都對荃灣沒有概念, 為了穩陣起見, 選了有時搭車回家時會經過的熊貓酒店地下的Fat Angelo's, 也是我第一次跟爸爸在荃灣吃晚飯呢~!是夜餐單:Mozzarella and Tomatoes 蕃茄伴意大利芝士又是那一句老話, 遇上蕃茄芝士等食材, 我極少會覺得不好的=pBuffalo Chicken Wings 紐約雞翼一點點辣, 好惹味, 而且肉汁豐富, 正! 不過用來醮的沙律醬有點怪怪的, 相信不是食物本身的問題, 而是它是那種不是人人會喜歡的味道, 而好明顯我們這一桌人都不太喜歡...Mussels in Wine Sauce 白酒燴青口非常好吃!!! 絕對要推介!!! 尤其是那白酒汁, 真的不得了! 我們就算已經把青口清理得一乾二淨也不讓侍應收走呢! 因為要留着用來吃主菜side dishes的薯仔!Steak Pizzaiola 肉眼扒配白菌茄蓉汁第一次在Fat Angelo's吃扒, 想不到也挺不錯! 跟OUTBACK有得比呢!New Yor

是夜餐單:

Buffalo Chicken Wings 紐約雞翼

Mussels in Wine Sauce 白酒燴青口

Steak Pizzaiola 肉眼扒配白菌茄蓉汁

New York Long Island Pizza 紐約長島Pizza

又是好不好吃見仁見智的一道, 我因為別得太飽所以沒有吃, 但其餘三位裡有兩個不喜歡, 一個非常喜歡, 大家有興趣也可以試試, 看看會喜歡上呢還是永不錄用呢~?

雖然食物真的很好味, 不過份量點得太多... 我們怎麼吃都吃不完... 只好各自帶走一些回家去, 我拿了牛扒和side dishes的薯仔和西蘭花, 成了第二天的午餐呢!
點Main Dishes送的沙律
紐約雞翼
白酒燴青口
肉眼扒配白菌茄蓉汁
2009-08-23 4 浏览
意粉叫家庭size,仲叫左四碟不同味, 結果全部都不好吃太重芝士,最失敗是一pat pat, 上次普通size反而ok, 其他pizza ,羊架,青口,併盤,都ok, 最好味反而是甜品,
意粉叫家庭size,仲叫左四碟不同味, 結果全部都不好吃
2009-08-22
  • pizza