2021-06-04 375 浏览
終於第一次試Five Guys,$75 漢堡包,兩個字:失望。兩件牛肉好乾,無乜味,生菜冧哂〈office喺正樓上〉,比較下Shake Shack好食好多,又或食金拱門好過。
2021-06-04
5 分钟 (外卖自取)
2021-06-03 395 浏览
今日做完gym朋友話想食薯條,佢知我未食過Five Guys 就拉左我去試我本來都幾期待,成日覺得呢啲漢堡店好fancy,起碼比MxDonald會好食好多。我叫左個單層芝士漢堡同埋細薯條。Five Guys都幾好玩,可以自己揀toppings。扮健康嘅我梗係走醬啦,同埋走pickles 漢堡包係即叫即整嘅所以都等咗一陣,食咗幾啖之後發覺,嗯都冇乜特別喎,都幾平平無奇。我朋友仲串我,佢淨係覺得薯條好食想偷食我啲薯條所以先帶我嚟食Five Guys咋

2021-05-26 377 浏览
之前喺炮台山、灣仔嘅five guys都飲過milkshake,唔知係咪我記錯,今次叫嘅係coffe同chocolate口味,居然每啖都有啲朱古力碎粒,啖啖都有驚喜。同埋都係今日喺呢間分店買薯條先知原來有款cajun味(之前喺其他分店買都冇人問我揀咩味……一直唔知有兩款)。呢隻味其實唔辣,有少少似m記shake shake薯條隻bbq味不過高質少少咁,配上five guys本身就高質好多同份量飽到嘔嘅薯條,同m記就梗係唔同level

2021-05-23 364 浏览
本身諗住食其他餐廳 但經過APM發現原來5guy 開左分店咁啱又一排無食過 所以就轉左食佢啦一開始意為會好多人 但竟然唔算多 可能啱啱過左午餐時間等左10分鐘左右就有位啦因為唔太肚餓 所以嗌左一個單層煙肉芝士漢堡仲平時去其他分店食落 無咩分別入面既煙肉一樣咁脆口 平時食雙層漢堡一啖都咬唔曬咁多層😂 單層容易啲咬嗌左個細薯條 份量依然咁充足熱辣辣 啱啱炸起特別好食嗌左杯奶昔 加左煙肉同曲奇碎因為見張單張寫 可以就下加煙肉 就好奇試下點知飲落幾好味 咸甜咸甜 而且煙肉夠脆 又唔會浸到軟曬 可以試下.等緊朋友去買野食期間 有店員主動過嚟抺枱 👍
本身諗住食其他餐廳 但經過APM發現原來5guy 開左分店

因為見張單張寫 可以就下加煙肉 就好奇試下
等緊朋友去買野食期間 有店員主動過嚟抺枱 👍
2021-05-22
2021-05-08 568 浏览
今次叫左Double cheese burger 😍😍💲8️⃣5️⃣真係最好食係你,每個包都係即整,所有配料都任加,配搭出一個自己最鍾意既❤️漢堡個人最愛就係哂d蔬菜 蕃茄😂D肉係勁juicy!!仲可以加唔同既醬汁食既時候都要小心d🤣汽水💲3️⃣5️⃣比個杯你自己去汽水機選擇,可添飲😝汽水款式都好多:Coke, Coke Zero, 7-up, 雀檸, 美連達橙汁可能係平日關係 竟然唔洗排隊員工態度唔錯耐心介紹唔同配搭同醬料環境衛生情況幾好

個人最愛就係哂d蔬菜 蕃茄😂
D肉係勁juicy!!仲可以加唔同既醬汁
食既時候都要小心d🤣

汽水💲3️⃣5️⃣
比個杯你自己去汽水機選擇,可添飲😝

可能係平日關係 竟然唔洗排隊
員工態度唔錯
耐心介紹唔同配搭同醬料
環境衛生情況幾好
2021-05-02 649 浏览
觀塘區都開左Five Guys啊啊啊!又可以成日食lu~🍔Bacon Cheeseburger $95可以隨意按自己喜好加topping!呢點幾好👍🏻滿足唔同人需求😝個burger賣相就麻麻地,食落又唔係話真係超級驚艷,加左煙肉就香口啲搭配埋芝士同啲配料口感都豐富嘅!間唔中都可以試下🤪🍟Large Fries $60份量超多!兩個人食都食唔曬🤣炸得好香、好脆會食唔停口🤓但就小小偏鹹🤯食得多都搞唔掂🥲🥤Five Guys Shake $55我最愛嘅milkshake🥰🥰配料揀左Malted Milk、Salted Caramel、Oreo Cookies Pieces唔會太甜、濃郁嘅caramel味,搭配Oreo有啲口感!好幸福😍😍一啖薯條一啖milkshake!絕配!🤩ps.之前飲試過加bacon,聽落好奇怪但係飲落超驚喜!唔會有奇怪感覺反而覺得幾夾!大家不妨都可以試下🥳🥳呢間係正apm連住mtr!超方便!環境都闊落好坐👍🏻不過繁忙時段就可能要等下位lu~

觀塘區都開左Five Guys啊啊啊!
又可以成日食lu~

🍔Bacon Cheeseburger $95

🍟Large Fries $60

🥤Five Guys Shake $55

一啖薯條一啖milkshake!絕配!🤩

2021-04-22 618 浏览
Five guys係其中一間我最鍾意嘅美式快餐店🍔🍟只可惜真係太邪惡,同太大份喇!😂一定要同朋友share先食得完(岩岩好).♦ cheese burger ⋆ $85唔知點解咁多人話佢嘅包淋,但係食咁多次我都覺得好乾身,唔淋之餘個芝士同漢堡味都好出🍔而且配料係可以任揀🤙🏻超正.♦ Fries(Little) ⋆ $40一定要揀辣味!味道有少少似熱浪薯片,又有少少似薯格😂份量仲要超多,細size已經滿瀉晒🍟
♦ cheese burger ⋆ $85
♦ Fries(Little) ⋆ $40
2021-04-20 493 浏览
Five Guys最近進駐觀塘,今日同friends👯‍♀️一齊去食,原來依間分店都幾大間🤩,當中有高枱同正常枱,可以對應自己嘅喜好💛去坐!-🍴Little Cheese Burger🍔 ($65) - 今次叫咗All the way,咁就唔駛煩叫咩配料啦🤣。Burger係即叫即整,但係買完好快就有食😙!聽過其他人講過食five guys burger有出水問題,所以也米😍一拎到手好快就食,一開始幾好食,食到最後麵包嘅部份有少少濕同淋咗🤭。可能係因為用錫紙包住,令到有倒汗水💦。-🍴Fries🍟 (Cajun Style)(Little)($40) - 雖然已經係叫小份量,但係都好多🤩。Cajun Style,中文係辣香料風味,不過其實食落唔辣,而且好惹味。但係幾重口味,食咗兩條就要飲啖水。-🍴Milkshake🥤(Peanut butter🥜, Oreo cookie pieces)($55) - 花生醬好濃,口味好rich!加上會有Oreo碎,有多重口感。不過飲得多,其實會幾膩,一定要配搭吓其他食物。
Little  cheese  burger
Little Cajun style fries
Milkshake
2021-04-20
Little Cajun style fries
Milkshake
2021-04-11 511 浏览
蒲開觀塘嘅你,有冇留意到Apm開咗Five Guys呢其實我未食過架一直聽人講個包好濕等我又試試佢先👸Bacon Cheeseburger $95其實係有啲驚喜架因為一直聽到人哋話呢個包麻麻哋我自己食落去嘅時候又覺得唔係真係咁差個包唔會話係好似有過濕嘅問題唔知係咪因為我冇加菜呢Topping自己揀,唔洗加錢雖然呢個包本身$95我覺得有啲啲Overpriced但係可以食到自己鍾意嘅口味都唔錯我就揀咗Grilled Mushrooms同Mayo煙肉係切到細細粒,炸到成塊薯片咁脆漢堡肉就係全熟,不過都多肉汁同埋有成兩塊,啖啖肉Fries (Five Guys Style-Regular) $50個薯條都新鮮滾熱辣外皮非常鬆脆仲有陣陣嘅花生味,上網再睇資料原來佢會用花生油炸兩次好熱氣但好滿足,係好味嘅個奶昔都要$55,但係可以Mix味道我揀咗Salted Caramel唔會太甜,真係食到鹽🤣🤣奶味都出,同埋大杯總括來講我覺得比坊間嘅評語好食同埋難得新開又唔使等位如果經過都可以一試👸Jan B重點推介
蒲開觀塘嘅你,有冇留意到
Apm開咗Five Guys呢

因為一直聽到人哋話呢個包麻麻哋
我自己食落去嘅時候又覺得唔係真係咁差
個包唔會話係好似有過濕嘅問題
唔知係咪因為我冇加菜呢
Topping自己揀,唔洗加錢
雖然呢個包本身$95我覺得有啲啲Overpriced
但係可以食到自己鍾意嘅口味都唔錯
我就揀咗Grilled Mushrooms同Mayo
煙肉係切到細細粒,炸到成塊薯片咁脆
漢堡肉就係全熟,不過都多肉汁
同埋有成兩塊,啖啖肉

個薯條都新鮮滾熱辣
外皮非常鬆脆
仲有陣陣嘅花生味,上網再睇資料
原來佢會用花生油炸兩次
好熱氣但好滿足,係好味嘅

個奶昔都要$55,但係可以Mix味道
我揀咗Salted Caramel
唔會太甜,真係食到鹽🤣🤣
奶味都出,同埋大杯
總括來講我覺得比坊間嘅評語好食
同埋難得新開又唔使等位
如果經過都可以一試

👸Jan B重點推介
2021-04-10
午餐
2021-04-07 567 浏览
之前經過APM已經見到five guys在籌備中, 今日再來見到已經開張, 即刻試試。紅白為主的裝修色調, 很美式的感覺。漢堡, 熱狗, 薯條, 奶昔, 熱門的食物都點了個遍, 作為下午茶已經過分豐富了。單層煙肉芝士漢堡 / Little Bacon Cheese Burger, 說是little,但其實並不小,雖然樣子有點醜的,不過餡料很豐富,其中蘑菇片的存在非常點睛。煙肉芝士熱狗 / Bacon-Cheese Dog,字面感覺同“單層煙肉芝士漢堡”應該沒太大分別,但熱狗明顯更好吃!!熱狗腸一分為二平鋪開來,煙肉香脆鹹香而且感覺份量比漢堡的要多很多,口感超夾。士多啤梨奶昔&咖啡奶昔,士多啤梨味帶點酸甜,而咖啡就十分香濃,個人覺得咖啡味更勝一籌。而且就經驗之談,奶昔異常飽肚,兩人分享一杯已是足夠。一個300大元的下午茶,竟令人一直飽到了第二天中午,也是厲害。
紅白為主的裝修色調, 很美式的感覺。
煙肉芝士熱狗 / Bacon-Cheese Dog
Five Guys Shakes

2021-03-22
2021-04-06 408 浏览
想當年five guys開第一間分店,排隊排到痴晒線依家越開越多分店,排10-15分鐘左右就買到嚕cheese burger $85個樣少少醜嘅🤏🏻味道就正正常常啦不過勝在啲配汁同醬 可以任配搭fries (regular) $50好似有一半都係紙袋到😂其實無乜覺得佢burger係特別好食鐘意佢個薯條多啲一貫又香又脆但今次揀咗唔辣,就好似少咗陣風味下次都係揀返辣惹味啲雖然薯條係好食~不過以快餐嘅burger嚟講就貴咗啲啲咁🤔
想當年five guys開第一間分店,排隊排到痴晒線
依家越開越多分店,排10-15分鐘左右就買到嚕

好似有一半都係紙袋到😂
其實無乜覺得佢burger係特別好食
鐘意佢個薯條多啲
一貫又香又脆
但今次揀咗唔辣,就好似少咗陣風味
下次都係揀返辣
惹味啲

雖然薯條係好食~不過以快餐嘅burger嚟講
就貴咗啲啲咁🤔
2021-02-27
2021-04-04 331 浏览
觀塘APM 新開分店,就在觀塘站行入商場的第一個舖位,十分方便就腳。第一次光顧,點了最基本的漢堡包($75),加配菜及醬料毋須加錢,自然要盡加😂叫了All the ways, 即加入餐牌上黑色字的配料,有生菜、番茄、洋蔥、酸瓜、茄汁和芥末醬,好豐富;另外再點了中杯薯條($50)。漢堡包即叫即做,所以落單後需要等一段時間才有食物。薯條即叫即炸,取食物時薯條仍非常熱。漢堡包用錫紙包裝,漢堡包的醬汁不容易滴出來,食的時候比較方便。漢堡包有兩塊漢堡牛肉,加上配料十分豐富。漢堡牛肉看來有點乾,但食落仍有肉汁,只是肉味略淡,幸好麵包尚算厚實,加上配菜新鮮,整體味道不錯;不過兩塊漢堡肉實在太厚,吃到後期覺得有點滯。薯條反而有驚喜,因為即叫即炸,薯條十分脆口,而且每條都切所到短身容易入口,薯味十足,令人食不停口,雖然好飽仍然食了大半杯。總體來說,薯條比漢堡包好吃,但以這樣的價錢,不吸引。灣仔店開幕初期有任食免費花生,但觀塘店不知何故沒有提供免費花生,好失望,少了一個再去光顧的理由。

中杯薯條
漢堡包
2026 浏览
中杯薯條
  • 炸薯條
2021-04-02 191 浏览
One of the worst experience 1. Expensive and totally not worth the price, one burger, fries and coke combo costs 160, with that price, I could have 4 Macdonald angus burger combo.2. Burger itself, honestly, I don’t think its better than Macdonald Angus burger or Burger King3. No service at all. They just dump the bag on the counter, yelling out numbers, there is not even a electronic display to show the numbers. When you don’t pickup immediately, they just left it in the back shelf and forgot ab
One of the worst experience
not even a electronic display to show the numbers. When you don’t pickup immediately, they just left it in the back shelf and forgot about it.

Never come again!

2021-04-02 210 浏览
five guys喺觀塘開咗一段時間,一直都想去食,今次朋友難得嚟到觀塘做嘢,就約埋佢一齊去試吓😋嗌咗一人一個little cheeseburger,Cajun style薯條,同一杯milkshake。milkshake係oreo+chocolate+malted milk。成杯嘢好濃,食到一粒粒oreo,係幾好飲,但milkshake對我嚟講有少少太甜,試過一次就夠了🤣Little cheeseburger all the way with no pickles漢堡包牛肉味道唔錯,芝士味好濃,蕃茄好甜,但可能係因為我嗌咗little,覺得配料嘅味道有啲蓋過咗牛肉,如果再食我會suggest大家食original size。cajun style fries好好食!薯條即叫即炸,份量又多,我哋嗌嘅係S size🤩 仲要非常乾身,食到尾就算凍咗都仲係脆卜卜,cajun seasoning好惹味,呢個係必食!

2021-03-28 332 浏览
Five Guys 已經開咗好一段日子終於開到嚟觀塘 方便好多 見到入邊地方超大係以前IT嗰個位 位置方便 入面嘅枱櫈都好多又夠闊 都算ok 如果小d吧枱會好D Little Cheese Burger $65 呢度d料同醬係任加既 不過建議大家唔好咁貪心😭太多款反而唔好食 我就要左茄汁BBQ醬炒蘑菇炒洋蔥同埋JALAPENO呢個配搭都幾野味 下次可加埋蕃茄 仲juiceMilkeshake 係重點 呢個緊要過食Burger😭Toppings又係自己mix 加幾多都得 重口味既我要左士多啤梨味奶昔加花生醬焦糖再加埋cream 其實真係好濃好好飲 但完全飲唔到士多啤梨味😭不過一個人飲哂成杯係有少少想反胃 兩個人share會開心d

呢個配搭都幾野味 下次可加埋蕃茄 仲juice