2023-04-19 24 浏览
❄❄生蠔🦪🦪, 我哋足足叫咗兩打,買三送一,非常抵食呀!!而且仲有六至八款選擇。🕶炭燒肉眼排拼三文魚肉眼非常之厚厚的,非常滿足我呢一個食肉獸!!!~ 炭燒燒得剛剛好,外脆內軟,咬落還滲著肉汁。🕶軟殼蟹海膽意大利粉整碟海鮮味濃郁, 首先講下軟殼蟹🕶Teenage呢杯嘢飲非常的特別,酸酸甜甜,整體好好! 帶有少少菠蘿味,口感清新!仲有啲飽肚感!🕶Pink Hawaii 呢杯嘢非常少女心,帶有少少酒精,同埋雜苺嘅味道,味道天然,都算容易入口,一啲藥水味都冇。
🕶炭燒肉眼排拼三文魚
🕶軟殼蟹海膽意大利粉

整碟海鮮味濃郁, 首先講下軟殼蟹
🕶Teenage
🕶Pink Hawaii
2023-04-19 12 浏览
呢間餐廳真係好適合👩‍❤️‍👨情侶嚟食,因為環境優雅,食物設計亦好有心思。今次我哋叫嘅2人set dinner,真係非常滿意。🇪🇸西班牙海鮮飯🐠*真係非常之豐富。首先最吸引我嘅係❤️心形嘅脆片。然後海鮮都好大分量,特別鍾意個蝦,真係啖啖肉又鮮味。如果將啲飯連埋旁邊一條條脆脆哋嘅嘢一齊食,就更添層次。🦆香煎鵝肝配牛柳🐂*牛柳有兩大塊份量都幾多,然後上面就有一塊鵝肝。呢度嘅鵝肝質素都唔差,真係有個種細滑嘅口感,嗰種香味係喺口入面慢慢融化。同樣配上❤️心型嘅脆片真係好有幸福嘅感覺。
2023-04-19 24 浏览
今晚收工同媽咪慶祝生日🎂去左旺角呢間GOGO Rock。為左賀一賀媽咪,我絲毫不猶豫的點選了最霸氣的✨咪酒雞組合😳呢個組合,簡直係抵食抵飲💗買紅/白酒一枝送主菜 都係$238🥳店內可提供6-8款生蠔比客人選擇,我哋作為生蠔愛好者,對食生蠔點都有啲要求,真係無令我哋失望,入口creamy可口,每舊都接近手掌大細。紅酒🍷較平時出面個啲輕鬆易入口,色澤為粉紅鮭魚色,晶瑩剔透,香氛優雅而細膩。香煎完的西冷牛扒配砵酒汁,煎得好香仍然保留到少少juice,又唔會好乾身🤩仲配左好多沙律菜同蔬菜!仲有份用啤酒🍺炸出嚟嘅薯條我哋真係未試過! 呢款芝士黑松露啤酒薯條正正係人生第一次試,估唔到又出乎意料地咁夾,芝士黑松露呢兩個組合加埋一齊無敵!完全比到好大驚喜我哋👵🏻👩🏻,必食!!!雖然食到呢度都飽咗150% ,但話明生日🎂點都要雪燕楊枝甘露。喂又幾好食喎‼️真係水準十足,有驚喜😏真係零失去體驗👅
2023-04-18 15 浏览
朋友生日想食生蠔所以就試左呢間生蠔買3送1隻指定既生蠔 有4款唔同既蠔,整體味道新鮮 最鐘意食南非 creamy又甜牛扒有驚喜~有炭味 牛味都重 幾好食意粉正正常常 忌廉會有少少溜 加$45轉左餐飲做cocktail朋友生日叫左甜品,寫字要加$20 訂位既時候有講定 餐廳將set dinner個甜品放埋係同一隻碟度上整體分數:6.9
朋友生日想食生蠔所以就試左呢間

牛扒有驚喜~有炭味 牛味都重 幾好食

意粉正正常常 忌廉會有少少溜

加$45轉左餐飲做cocktail

整體分數:6.9
2023-04-17 30 浏览
呢排成日都要OT, 所以好多時間都系外賣求其解決兩餐算數,終於有假放,相約幾位老朋友一齊慢慢輕鬆食野,來到旺角「GOGO ROCK」,主要以西餐為主,裡面食物選擇眾多,亦有大量甜點,不過今次黎到主要想試試佢既西餐。✨豬頸肉芝麻燴義大利粉✨,義大利粉大致上都係好食,豬頸肉上面都芝麻同埋醬汁,肉汁好鮮嫩。 ✨生蠔✨份量來講都唔差,而且中可以買3送1,食落口感好creamy.✨巴馬火腿伴香蜜瓜, 蜜瓜帶有水份既香甜味,火腿也好好食,每一塊都有香濃味。✨雪燕楊枝甘露,上面有好多柚子肉,都沾橙黃色醬,係幾好食既 。味道又幾夾 今次既體驗唔錯,仲有紅/白酒一枝送主菜,食物既做法都好正宗,滋味滿載。
2023-04-17 18 浏览
GoGo Rock 佈置時尚型格, 黑白格仔的地磚, 柔和的燈光,枱上的小燭台, 環境相當有情調、浪漫氣氛,與朋友、情侶聚餐的好地方。餐廳設有新鮮生蠔吧,每日會有約6至8款時令生蠔,買三隻送一優惠, 吸引不少生蠔粉絲支持 !西班牙海鮮飯/晚餐 $200沙律菜十分爽甜, 忌廉蘑菇餐湯, 香濃稠密, 滋味的開端。 西班牙海鮮飯 , 擺盤精緻, 是鮮味的盛宴, 大隻的海蝦, 鮮味彈牙, 肥美的青口,肉質挺身紮實, 帶子圓潤厚身 , 軟嫩滑溜, 炸得香脆的銀魚仔, 每粒米飯軟硬適中,吸收了海鮮的精華,滋味加倍提升。西班牙黑毛豬扒拼鵝肝/晚餐 $288帶骨黑毛豬扒, 網紋表面散發著陣陣香烤香氣,肉質軟嫩, 輕輕力已經好容易切開, 跟配的鵝肝,煎得火候控制剛好, 外層煎至微脆, 外脆內軟 ,嫩滑細緻,綿化的口感, 讓人喜歡。芝士蛋糕紮實的芝士蛋糕 ,甜度適中, 淡淡芝士的奶香, 滋味的飯後甜品。

西班牙海鮮飯/晚餐 $200

西班牙黑毛豬扒拼鵝肝/晚餐 $288

芝士蛋糕

2023-04-14 30 浏览
約咗朋友去《GOGO Rock 》食晚餐聚會,餐廳喺旺角砵蘭街180號地下,餐廳氣氛好好,坐得好舒服,侍應嘅服務態度亦好好。我哋叫咗個2人set dinner,Set dinner 的沙律餐湯係羅宋湯,入邊充滿蔬菜,酸酸甜甜非常開胃。生蠔🦪有6-8款,買3送1,真係超抵嘅生蠔又多選擇。生蠔肥嘟嘟,滑脫脫,入口即號就已經滑落喉嚨,味道超濃郁。炭燒肉眼排拼三文魚,呢道菜超豐富,有我最鍾意食嘅肉眼扒和三文魚,仲有新鮮嘅薯菜。三文魚煎到外面香脆,魚肉油脂豐富,味道濃郁。肉眼扒非常厚身,牛肉味超重,食落口牛肉味喺口度散發,食到舔舔脷👅啊!西班牙海鮮飯非常豐富,海鮮飯有大頭蝦、青口、帶子和炸白飯魚。炸白飯魚同飯一齊食非常香,海鮮鮮甜好好味!
2023-04-14 25 浏览
♦️安格斯肉眼扒♦️,足足有300g咁多!!配一球雪糕般的薯蓉。佢呢度每一樣配菜和細節,都整得好細緻。而且呢個套餐,仲有沙律,餐湯,餐飲和甜品,非常之豐富!♦️沙律♦️ 非常之新鮮,而且份量都唔少。♦️香濃雜菌湯♦️ 蘑菇味非常之濃郁,而餐湯裏還有蘑菇碎,增加後感♦️Cheese cake♦️ 芝士味濃郁,而且口感非常之誘惑,又creamy, 好食都想Encore。🦪生蠔,呢個係佢嘅必叫之選。 差唔多枱枱都有叫,非常抵食,生蠔隻隻都大隻。

♦️沙律♦️ 非常之新鮮,而且份量都唔少。
2023-04-14 30 浏览
係旺角朗豪坊附近發掘到一間性價比幾高嘅平民西餐廳,二人餐$400幾蚊已經有齊沙律、餐湯、主菜、飲品、甜品,份量大之餘味道都唔錯👍🏻👍🏻佢哋仲有個海鮮塔用三層架奉上幾特別😆另外呢度有個新鮮生蠔吧,$54起可以歎生蠔🦪每日會有6-8款時令生蠔,買3送1,所有飲品下午3-8點買2送1,幾抵食,下次都想試下😛沙律、餐湯沙律份量都幾多,餐湯幾creamy。軟殼蟹海膽意大利粉賣相幾有心思。軟殼蟹有2大件,幾酥脆,意粉沾滿海膽醬汁好creamy,味道甜甜地😗😗香煎鵝肝配牛柳5成熟嘅牛柳煎得剛好😻肉質嫩滑有肉汁且有肉味,厚厚嘅牛柳啖啖肉,加上甘香豐腴嘅鵝肝,好邪惡😈😈側邊有唔少薯角。咖啡或茶、甜品跟餐嘅甜品有啲驚喜😋😋係creme brulee cheesecake,芝士香同焦糖香並存😍入面仲夾雜啲提子粒,餅底鬆化有牛油香。人均消費:$210推介指數(10分為滿分):8分

沙律、餐湯
沙律份量都幾多,餐湯幾creamy。

軟殼蟹海膽意大利粉

香煎鵝肝配牛柳

咖啡或茶、甜品

人均消費:$210
推介指數(10分為滿分):8分

2023-04-11
2023-04-13 23 浏览
一個四道菜晚餐包前菜餐湯主食甜品,超級豐富!前菜就係精選頭盤沙律&香濃雜菌湯,沙律估唔到會有煙三文魚,沙律菜都夠晒新鮮,成個沙律都好fresh好開胃!雜菌湯就好香濃稠身,好滑好重菇味,仲有啲麵包粒係面,好好飲!主菜就係安格斯肉眼扒 (300g)配薯菜,300g既牛扒真係好大份呀,一個食真係會好飽,好厚肉,牛扒燒到外脆內軟,啲肉好腍,點埋燒汁既味岩岩好!配菜都好出色好大份,好豐富好抵食!我仲叫佐芝士黑松露啤酒薯條,薯條係用啤酒炸漿整出黎,特別鬆脆,再鋪佐滿滿既芝士去焗,好重芝士味,我最愛呀!加埋黑松露醬點住黎食,真係好香呀!飲品叫埋杯Teenage,係菠蘿汁加糖漿,甜甜地酸酸地,因為有啲乳酪,解渴都唔錯,好飲!
一個四道菜晚餐包前菜餐湯主食甜品,超級豐富!
2023-04-13 19 浏览
餐廳環境較昏暗走酒吧路線, 枱與枱之間有舒適嘅距離。𓊈香煎蜜糖豬扒配薯菜 ✧ Chateau du Coureau Boreaux AOP $𝟸𝟹𝟾𓊉呢個 Special Combo Deal 好抵, 揀一支指定紅/ 白酒, 就會送主菜一份。我地揀咗Chateau du Coureau Boreaux AOP, 飲落具有柔和嘅單寧和酸度, 好適合配襯紅肉。蜜糖豬扒肉厚, 但口感軟腍, 下層仲有翠玉瓜, 茄子, 蕃茄, 薯角等配菜, 好好食!𓊈Four course $𝟹𝟹𝟾𓊉𓆹 精選頭盤沙律煙三文魚沙律, 沙律菜配以沙律醬, 味道酸酸甜甜好開胃。𓆹 香濃雜菌湯雜菌湯有香濃蘑菇味, 味道幾 creamy。𓆹 安格斯肉眼扒 (300g) 配薯菜安格斯肉眼扒份量幾多, 擺盤精緻, 外層煎成格格紋, 裡面好粉嫩, 充滿肉汁好軟腍。側邊嘅沙律菜配以黑醋, 味道較酸, 可以解油膩感。𓆹 是日甜品Tiramisu 唔會過甜膩, 每人一小件, 份量剛好。除咗我地食嘅嗰2個set, 留意到餐廳有好多唔同優惠, 例如新鮮生蠔 $54 起, 買三隻送一隻; 15:00-20:00 期間, 所有飲品都係買二送
餐廳環境較昏暗走酒吧路線, 枱與枱之間有舒適嘅距離。

𓊈Four course $𝟹𝟹𝟾𓊉
𓆹 精選頭盤沙律
煙三文魚沙律, 沙律菜配以沙律醬, 味道酸酸甜甜好開胃。

𓆹 香濃雜菌湯
雜菌湯有香濃蘑菇味, 味道幾 creamy。

𓆹 安格斯肉眼扒 (300g) 配薯菜

𓆹 是日甜品
Tiramisu 唔會過甜膩, 每人一小件, 份量剛好。

除咗我地食嘅嗰2個set, 留意到餐廳有好多唔同優惠, 例如新鮮生蠔 $54 起, 買三隻送一隻; 15:00-20:00 期間, 所有飲品都係買二送一, 真係好抵。
今次嚟到朗豪坊附近嘅西餐🍴餐廳有唔同set可以點有四道菜套餐✨ 同咪酒雞組合優惠😍咁就每個set都點左一個試下🤤🤤咪酒雞組合優惠 配紅酒$238 / 配白酒 $228今次小妹揀左$228嘅組合配Mariengold Deutscher White Wine凡惠顧指定紅/白酒 一支, 就送自選限定主菜 一份主菜會每星期更新💁🏻‍♀️今次揀左炭燒青口燴意大利飯呢個意大利飯不得了👍🏻 仲好大碟每一隻嘅青口肉都好大隻好鮮😍配埋靚靚嘅白酒 食落鮮味更香亦超夾🥰燴意大利飯嘅醬汁好香好滑😋意大利飯都煮得剛剛好❤️.四道菜晚餐 $438有精選頭盤沙律 香濃雜菌湯選用嘅沙律菜好新鮮❤️ 配埋煙三文魚✨仲有落得多料又香滑嘅雜菌湯😎完美安格斯肉眼扒 (300g)配薯菜安格斯肉眼真係冇得輸🤤再加埋廚師煎得剛剛好😍食落每一啖都好易咬得黎 同好香濃嘅牛味✨仲要有300g🥰 我同🐨share食份量都好足夠最後有是日甜品🍮好香嘅朱古力蛋糕😍食落好香滑 又唔會好甜✨為成個晚餐作結❤️✨另外 餐廳設有新鮮生蠔吧價錢$54起每日會有約6至8款時令生蠔 買三隻送一隻✨15:00 - 20:00 所有飲品買二送一
今次嚟到朗豪坊附近嘅西餐🍴
餐廳有唔同set可以點
有四道菜套餐✨ 同咪酒雞組合優惠😍
咁就每個set都點左一個試下🤤🤤

咪酒雞組合優惠
配紅酒$238 / 配白酒 $228

今次小妹揀左$228嘅組合

凡惠顧指定紅/白酒 一支, 就送自選限定主菜 一份
主菜會每星期更新💁🏻‍♀️

✨另外 餐廳設有新鮮生蠔吧
價錢$54起
每日會有約6至8款時令生蠔 買三隻送一隻
✨15:00 - 20:00 所有飲品買二送一
同朋友行完商場,經過見到價錢相宜,食物選擇多嘅半酒吧半餐廳。誤打誤撞原來抵食又好食!內部環境微微氛暗、座位闊落、場內食客質素又好,氣氛舒服。餐廳店員態度輕鬆、熱情,感覺良好。Happy Hour 時段由下午3時至晚上8時,小食餐配一杯酒都只係幾十至百零蚊。單點酒品更有買2送1。當日剛好同朋友3人同行,變相第三杯飲品免費。每杯原價已經相宜,店家House wine 質素唔錯,紅白酒各有幾款選擇,性價比真係好高。食物方面 - 炭燒孜然串 (隨廚師機 - 是日係雞扒)︰雞扒面孜然粉份量適中,味道濃郁微辣唔會搶過雞味。大件雞扒切開8件再串起燒?還是似煎?質地嫩滑、肉味香濃、雞皮脆口,係一款酒盜小食。蜜糖芥末炒豬手︰蜜糖芥末醬酸甜香濃,去除豬手油膩又開胃。豬手鬆軟嫩滑,肉與脂肪比例3︰2。肉味香濃而且唔會過咸,加上份量充滿,係另一款推薦嘅酒盜小食。有讚當然有亦建議改善地方 - 小食拼盤︰串燒牛肉、雞肉、炸蝦多士、炸春卷及炸單骨雞翼。串燒牛肉質鬆軟,香濃牛味;串燒雞雖然無孜然雞串咁大件,但仍保持嫩滑,調味剛好。其他炸物外層炸皮偏厚,入口比較硬身︰蝦多士內餡太少,完全食唔到有蝦膠?蝦餅?任何味道;春

食物方面 - 炭燒孜然串 (隨廚師機 - 是日係雞扒)︰
雞扒面孜然粉份量適中,味道濃郁微辣唔會搶過雞味。
炭燒孜然串 (雞扒)

蜜糖芥末炒豬手︰

蜜糖芥末醬酸甜香濃,去除豬手油膩又開胃。
蜜糖芥末炒豬手

有讚當然有亦建議改善地方 - 小食拼盤︰
串燒牛肉、雞肉、炸蝦多士、炸春卷及炸單骨雞翼。
其他炸物外層炸皮偏厚,入口比較硬身︰
蝦多士內餡太少,完全食唔到有蝦膠?蝦餅?任何味道;
春卷一樣少餡,皮厚硬身;
雞翼做得比較細心,切開成單骨方便女士食,保持儀態。可惜全部炸粉一樣建議改善。
小食拼盤

炸魷魚鬚(單店無小食餐)︰
外皮少許椒鹽調味,咸度剛好。粉漿同拼盤一樣做得唔好,放多幾分鐘凍咗少少,已經硬到叉唔入。
炸粉好厚,多食兩件就好滯,幾個朋友合力都食唔晒。
炸魷魚鬚

總結︰
除咗炸物需要改善,其他食物同酒品做得唔錯,性價比屬中高。
2023-04-07
炭燒孜然串 (雞扒)
  • 蜜糖芥末炒豬手
2023-04-08 21 浏览
今日同朋友去左GoGo Rock 食飯餐廳環境幾有情調, 主打新鮮生蠔同用高質食材我地就叫左個4 Course Dinner 包括前菜(湯+沙律), 主菜同甜品蘑菇湯非常厚實濃滑, 煙三文魚沙律相對開胃主菜就叫左安格斯肉眼扒配薯菜肉眼扒外層帶點焦香, 岩岩好5成熟, 令到肉汁鎖住係扒中間👍Tiramisu食落幾香濃幼滑另外餐廳仲有咪走雞組合叫一枝酒就送指定主菜我哋就揀咗白酒 Mariengold Deutscher Wein同香煎蜜糖豬扒配薯菜, 白酒配搭肉類剛好豬扒份量十足, 油脂分佈平均, 肉質香濃😋
今日同朋友去左GoGo Rock 食飯
餐廳環境幾有情調, 主打新鮮生蠔同用高質食材

我地就叫左個4 Course Dinner
包括前菜(湯+沙律), 主菜同甜品
蘑菇湯非常厚實濃滑, 煙三文魚沙律相對開胃
主菜就叫左安格斯肉眼扒配薯菜
Tiramisu食落幾香濃幼滑

另外餐廳仲有咪走雞組合
叫一枝酒就送指定主菜
豬扒份量十足, 油脂分佈平均, 肉質香濃😋
餐廳有啲復古西餐廳感覺整體環境都幾有情調😗🥂咪酒雞套餐見都有唔少客人係黎飲野 食生蠔所以酒應該都係呢度嘅招牌可能因為咁餐廳推出埋呢個咪酒雞餐 買白酒送主菜 咁岩我就揀左雞所以名符其實咪酒雞😋😋白酒比較甜 我唔飲開酒都好易入口主菜我就揀左健力士啤酒雞扒配合番酒酒酒主題🤪🤪雞扒好大塊 可能因為都好juicy 肉汁同酒味溝埋一齊酒味唔算好濃雞扒嫩滑多汁 配菜亦好豐富特別想讚薯角好食 外脆內熱 雖然只係配菜 但都見到有花心思而其他配菜亦好有心思 有啲蓮藕乾同紫薯乾都係好特別🤓🥘四道菜晚餐($438 )Like 社交平台價$338 抵非常多 建議一定要like🤡🤡食西餐我通常都prefer成個套餐叫有湯有沙律有甜品有野飲個感覺會豐富好多 唔似單叫得一碟今次主菜就揀左三文魚羊扒酥皮卷無他 因為最特別係呢道主菜想classic d 可以叫番肉眼 網上評價都好似好唔錯😋沙律雖然係跟餐 但非常足料 一大塊煙三文魚擺面 份量都幾多再加上雜菌湯 未食主菜已經胃口大開lamlam脷🤭🤭主菜方面 酥皮同我想像有啲唔同羊喺酥皮入面但依然好嫩再有啲三文魚薄片喺底 可以睇睇張相睇下個層次而味道上都因此好豐富 🤓不過三

餐廳有啲復古西餐廳感覺

特別想讚薯角好食 外脆內熱
雖然只係配菜 但都見到有花心思
而其他配菜亦好有心思
有啲蓮藕乾同紫薯乾都係好特別🤓

🥘四道菜晚餐($438 )
Like 社交平台價$338 抵非常多

建議一定要like🤡🤡