今日發掘到一間好有韓風既Cafe🇰🇷裝潢帶純白風有種簡約的感覺🤍 同時又有向港式嘅工業風致敬🧱保留了舊裝修嘅特色 特別推薦佢既飲品好有韓國既特色💙 喺假日慢慢渡過食個Brunch真係好Chill☀️⭐️ Goodin' Out Brunch 🍱裡面有三文魚同炒蛋整體感覺好清新份量好豐富😊特別鍾意佢嘅Sourdough口感好鬆軟🥰 特別配上一杯乳酪裡面含有韓式藥果🍭 甜度好清新⭐️ Ham & Cheese Croffle Sandwich 🥪Croffle係韓式Cafe最流行既食物之一🥐 平衡住酥脆度同埋煙靭感一啲都唔容易🤪火腿同芝士嘅配搭看似簡單但係就係經典完美既配合🧀⭐️ Golden Cream Einspanner 🧡Einspanner同樣係韓國比較流行但係香港比較少見到😛 面頭厚厚嘅一層Cream看似好邪惡🧁但係飲落一啲都唔油膩 奶油感覺好Smooth好順滑😜⭐️ Mochi Breakfast Latte 🍡特別點咗呢杯係韓國人日常會飲嘅穀物飲品🌾配上蜜糖好有滋補嘅感覺🍯最特別係加上麻糬丸子既造型🤩煙煙韌韌好有口感⭐️ O!Honey Butter Croffle 🧈將Croffle
Goodin' Out Brunch
⭐️ Goodin' Out Brunch 🍱
⭐️ Golden Cream Einspanner 🧡
Mochi Breakfast Latte
⭐️ Mochi Breakfast Latte 🍡
O!Honey Butter Croffle
⭐️ O!Honey Butter Croffle 🧈
將Croffle變成甜點又有一種特別既感覺✨香橙蜜糖加上牛油有種鹹中帶點甜嘅感覺好獨特🍊
Goodin' Out Brunch
Mochi Breakfast Latte
O!Honey Butter Croffle
2天前 0 浏览
GOOD’IN OUT位於大角咀的韓系純白工業風咖啡店,主打韓國好流行嘅Einspänner,啡底夠濃烈配上厚厚嘅奶油,甜而不膩,既creamy又有層次感🤍另外佢地嘅croffle都非常值得推介,即叫即整熱辣辣,入口酥脆同煙靭交織,每一啖都好滿足!- Golden cream einspänner- Cream matcha latte- Blueberry cream cheese croffleTotal $173
GOOD’IN OUT

- Golden cream einspänner
- Cream matcha latte

Total $173
呢一日去開大角咀,早一晚已經諗咗要喺附近來個 #Cafehopping 😂喺bookmark度揀咗呢間 #韓風咖啡店 試試❤️裝修行白色工業風,門口有少少座位,室內樓底高,空間感足,當日平日下午去,人唔算多,坐得舒服❤️事前已經諗咗想試佢哋嘅 #SignatureDrinks 幾杯都好吸引!😍😍😍最後揀咗:#SUMMERSOLLATTE $55呢杯好啱我飲🥹Latte+雪糕+餅碎類似Affogato但用Latte,仲要有餅乾碎👍我喜歡這個💕#MOCHIBREAKFASTLATTE $53燕麥奶+麻糬+蜜糖+黃豆粉唔太甜,味道剛好,麻糬好煙韌,好食👍帶小朋友嚟可以叫呢個😂好飲好食又健康其實四杯招牌飲品都好吸引🥹款式特別,賣相又靚另外兩杯下次試☺️呢間係近期去過比較impressive嘅cafe,無論咖啡款式、裝修氛圍都幾好,值得encore😂👍😂
呢一日去開大角咀,
早一晚已經諗咗要喺附近來個 #Cafehopping 😂
喺bookmark度揀咗呢間 #韓風咖啡店 試試❤️

裝修行白色工業風,
門口有少少座位,
室內樓底高,空間感足,
當日平日下午去,
人唔算多,坐得舒服❤️

事前已經諗咗想試佢哋嘅 #SignatureDrinks
幾杯都好吸引!😍😍😍

最後揀咗:
#SUMMERSOLLATTE $55
呢杯好啱我飲🥹
Latte+雪糕+餅碎
類似Affogato但用Latte,仲要有餅乾碎👍
我喜歡這個💕

好飲好食又健康

其實四杯招牌飲品都好吸引🥹
款式特別,賣相又靚
另外兩杯下次試☺️

呢間係近期去過比較impressive嘅cafe,
無論咖啡款式、裝修氛圍都幾好,
值得encore😂👍😂

2024-10-15
MOCHI BREAKFAST LATTE
  • Mochi Breakfast Latte
2024-10-29 190 浏览
大角咀對我嚟講有啲唔就腳,今日去開嗰邊,因為有個appointment未夠鐘,於是search咗附近有間Cafe,於是就去咗啦。睇人哋介紹,見到好推介有個麻糬燕麥奶,一係就就拎咗Menu坐低。不過因為可能都比較早去,店員話有啲材料研究,所以冇得嗌。店員都好友善,好好禮貌。一入到舖頭其實聞到好香早餐味,不過自己唔肚餓,所以就試唔到啲嘢食,淨係試咗飲品。order咗一個凍嘅麻糬燕麥奶,飲燕麥奶嘅時候覺得燕麥奶好甜,係一種過甜嘅狀態,飲落其實又唔係特別好飲,不過就好特別。飲品上面有一串麻糬,麻糬油黃豆粉同蜂蜜,呢三粒麻糬真係有驚喜。
2024-10-28 29 浏览
第一次寫食評就係因為今日喺呢間Cafe等咗超過半個鐘叫咗杯咖啡,叫咗份brunch 好唔好食已經不值得一提因為更好食都係嘥氣!落單後等咗半個鐘杯咖啡同個Brunch先嚟等到25分鐘嘅時候問過個waiter哥哥一次再過多十分鐘都未嚟,真係忍唔住行埋Coffee corner問個咖啡師黑口黑面一句唔好意思都無我都等咗好耐先嚟問你覺得忙覺得冧檔你就唔好再接單唔好再俾人入嘛做你又做唔切 禮貌你又無好食嘅Cafe出面大把真係食到一肚氣
第一次寫食評
就係因為今日喺呢間Cafe等咗超過半個鐘
叫咗杯咖啡,叫咗份brunch
好唔好食已經不值得一提
因為更好食都係嘥氣!

落單後等咗半個鐘杯咖啡同個Brunch先嚟

好食嘅Cafe出面大把
真係食到一肚氣

2024-10-27
2024-09-28 575 浏览
呢間喺韓國style嘅cafe🇰🇷 裝修為純白嘅簡約風🍴座位都有唔少 樓底好高幾有空間💫感黎做吓嘢坐耐啲傾吓偈都好合適☕️平日lunch set 都有幾款選擇 主打croffle 🥐同sourdough🍞包埋飲品 整體賣相同味道都唔錯👍真係大角嘴高質cafe之選🌟🥐 Burrata bacon croffle ($118) croffle 厚身外脆內軟😋有煙靭軟淋口感 軟滑芝士🧀同香口煙肉🥓配埋pesto sauce蕃茄仔火箭菜 口感味道層次好豐富🥗 Goodin’ Out brunch ($118)好鍾意佢每款嘢食嘅sauce 都好獨特又好夾👏sourdough好鬆軟👍☕️ Cafe latte (跟餐)不過不失👌味道偏nutty🥜拉花啱晒打卡📸總評分:❤️❤️❤️❤️🩶好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌑

🥗 Goodin’ Out brunch ($118)

☕️ Cafe latte (跟餐)
不過不失👌味道偏nutty🥜拉花啱晒打卡📸

Burrata bacon croffle
2024-08-18
Goodin’ Out brunch
Burrata bacon croffle
✽GOLDEN CREAM EINSPANNER🔥$55✽SUMMER SOL LATTE $55✽BURRATA BACON CROFFLE $118我是衝着EINSPANNER來的,上層的cream很厚實好喝。稍微跟下面的咖啡有分離的感覺👀 但整體而言沒有失望!誠意推薦CROFFLE 🥰 份量很足!芝士配搭清新蕃茄、火箭菜、香脆煙肉🥓層次豐富,女生吃完已經很飽。店內的家具用了不少透明材質和塑膠椅子,讓人感受到韓式咖啡館的氛圍🇰🇷。連菜單設計都看得出店家很用心。雖然小店的面積不大,但環境尚算舒適,坐到五點左右人就少了。如果想打卡的話,建議傍晚來訪~食物味道:7.5/10性價比: 6.5/10打卡指數: 8/10價格:約$100-150pp ✽不需訂位⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰

✽GOLDEN CREAM EINSPANNER🔥$55

✽不需訂位

⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
  • GOLDEN CREAM EINSPANNER
2024-09-10 400 浏览
位於大角咀的韓式咖啡店,全白的舖面配上有設計感的黑色字體,由店外裝潢便可感受到韓式簡約風。店舖運用了大量玻璃窗和門,光線充足,而室內的擺設也十分有心思,隨處可見可以打卡的位置。咖啡店供應韓系咖啡、茶、輕食,和甜品,選擇款式不算多。今次試了招牌Golden Cream Einspanner 和 Ham & Cheese Croffle Sandwich,咖啡不算香也不算濃,可謂普通;相反,甜脆的croffle配上鹹香的火腿和芝士,發揮不錯~-🔘 Golden Cream Einspanner | hkd$55🔘 Ham & Cheese Croffle Sandwich | hkd$98-🍽️ 食物 | Food: 3.5/5🌅 環境 | Environment: 4/5💆🏻‍♂️ 服務 | Service: 4/5💰 價錢 | Price: 3.5/5📝 總結 | CP Value: 3.7/5-A foodie documentation of dining experience in restaurants based in Hong Kong 🇭🇰.
🍽️ 食物 | Food: 3.5/5
🌅 環境 | Environment: 4/5
💆🏻‍♂️ 服務 | Service: 4/5
💰 價錢 | Price: 3.5/5
📝 總結 | CP Value: 3.7/5
Ham & Cheese Croffle Sandwich
𝗚𝗢𝗢𝗗𝗜𝗡'𝗢𝗨𝗧今次去到大角咀呢間Cafe,真係好有韓國feel呀!老闆係韓國人,所以成間Cafe都好似去咗韓國咁!🥰(好掛住韓國...)裝修以純白色為主,但又保留咗工業風嘅特色,好有型!而且細節位都做得好好,無論係外帶杯定係堂食杯,牆上嘅圖片定係地下嘅畫,都印咗餐廳嘅名同地址,好用心✨——主要叫咗佢哋signature嘅食物🥐同嘢飲☕️· 𝙂𝙤𝙡𝙙𝙚𝙣 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙀𝙞𝙣𝙨𝙥𝙖𝙣𝙣𝙚𝙧 - 韓國大熱Einspanner,比較少喺香港cafe見到,好值得一試!呢杯咖啡嘅重點係佢上面厚厚嘅Cream🧁,入口即溶,滑溜溜嘅口感,完全唔會膩· 𝙈𝙤𝙘𝙝𝙞 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙠𝙛𝙖𝙨𝙩 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 - 呢杯係Non-Coffee,第一啖就會感受到滿滿嘅燕麥味,麻糬淋上蜜糖🍯同黃豆粉,好煙韌好有口感🤤· 𝙃𝙖𝙢 & 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙎𝙖𝙣𝙙𝙬𝙞𝙘𝙝 - 𝗚𝗢𝗢𝗗𝗜𝗡'𝗢𝗨𝗧招牌餐點之一,Croffle好鬆脆,中間夾著芝士🧀、炒蛋🥚、番茄片🍅、火腿,份量十足!· 𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 𝘽𝙖𝙘𝙤𝙣 𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚🥓 - 本身都幾鍾意食Burrata,軟滑嘅Burrata配搭煙韌嘅Bacon,再加上香
𝗚𝗢𝗢𝗗𝗜𝗡'𝗢𝗨𝗧

——
主要叫咗佢哋signature嘅食物🥐同嘢飲☕️

· 𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 𝘽𝙖𝙘𝙤𝙣 𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚🥓 - 本身都幾鍾意食Burrata,軟滑嘅Burrata配搭煙韌嘅Bacon,再加上香脆嘅Croffle,每一啖都充滿層次感
——
鋪位唔算好大,大概容納到16-18人,個日比較好彩,去嘅時候咁啱有人食完,但之後陸續都好多人黎~如果喺Weekend晏晝兩三點去嘅話,應該都要等位

推薦指數:✨✨✨✨
Golden  Cream  Einspanner
Mochi  Breakfast  Latte
Dirty
Ham  &  Cheese  Croffle  Sandwich
Burrata  Bacon  Croffle
Golden  Cream  Einspanner
Mochi  Breakfast  Latte
Burrata  Bacon  Croffle
2024-07-15 719 浏览
大角咀已經有點舊,附近好多住宅都準備拆,或已經拆在這條街好多車行之間,有一家黑白簡約的coffee shop,樓底高以及開放式廚房,感覺好舒服今天和朋友路過,飲杯咖啡,點了一個甜品,整體不錯
2024-07-04 654 浏览
同事介紹人左呢間公司附近既小店,靜靜地唔多人。裝修走韓系簡單路線,坐位不多,但坐得舒服。 Lunch 款式選擇不多,不過有啲驚喜😆,個牛角包🥐waffle 好鬆軟。 另外加左出面好少有既mochi coffee ☕️ 🍡。快閃lunch 不錯的選擇。
2024-06-11 888 浏览
係大角咀隨便揾間cafe坐下,揾咗呢間韓系vibes嘅cafe。入到去都闊落舒服,4點幾去到冇乜人。一人揀咗一杯signature 啡。SUMMER SOL LATTE有啲似affogato 因為啡面都有球雪糕,但佢呢杯就係latte低,面頭除咗一球雲呢拿雪糕,仲加咗啲biscoff 餅碎。唔洗驚好甜,因為latte本身偏nutty同濃,加埋焦糖餅同雪糕係啱啱好。覺得算大杯,球雪糕都大球,55蚊黎講又唔算貴。GOLDEN CREAM EINSPANNER 但環境有兩大缺點: 門口工程好嘈,室內keep住有蚊。明白外面工程係控制唔到,但就算閂實門都係會有啲嘈,如果好介意或者係需要一個好靜嘅環境,就唔太建議選擇5點前去。另一樣就係蚊,呢樣真係好影響,坐低一陣已經有蚊飛飛下,飲到一半有隻蚊死咗係枱面,又有另一隻圍住飛,我地唯有快快手飲完就走。

GOLDEN CREAM EINSPANNER & SUMMER SOL LATTE

一人揀咗一杯signature 啡。

2024-06-05
2024-06-02 452 浏览
Goodin’out價錢💲: $60/ $55好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 4/5-雖然食左好少野,但都想post一post,因為覺得成個feel+食物飲品都唔錯,見住店員整野食都有心機。主打輕食的韓系cafe,去過2次,假日都基本上一定要排隊,排幾耐就要睇下入面d人時幾耐啦!但當日三點幾tiramisu無,士多啤梨可能唔當做又無😵‍💫 有小小失望geh….-✅Blueberry cream cheese croffle. croffle好脆,同埋好香牛油味,食落唔油膩,本身croffle已經整到好食。上面有超多藍莓醬🫐係有好多藍莓果肉的果醬,但太慷慨令到整體有d太甜😂不過cream cheese好好食!好滑好creamy,酸酸地仲好奶香,食晒croffle仲忍唔住係咁食d cheese🤪-✅✅Summer sol latte. Vanilla+lotus biscoff+latte. 本身咖啡豆好飲,就一定好飲!多左d餅碎同雲尼拿雪糕豐富d,又帶甜味,不過nutty咖啡中和到,所以唔會過甜。-佢哋d咖啡真係好好飲,好
Goodin’out
價錢💲: $60/ $55
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 4/5

佢哋d咖啡真係好好飲,好香好nutty,搞到我都買左包豆走😌無論上次takeaway americano定堂食的特色咖啡都yumyum!有機會都想食下佢d鹹食。
2024-05-15 307 浏览
服務質素極差嘅Cafe,沒有服務先真,撇開食物唔好講,本來諗住放假去chill 吓,點知未食先一肚氣!老遠過去想試吓!落單時,服務員全程黑面又落錯單,收錯錢,我以為落好單就坐低等食,點知佢走埋嚟,同我講佢落錯單,要我重新排隊再買過嘢食,首先錯不在我,但又要我重新排隊買嘢食,好似有啲奇怪,好啦!我重新排隊買嘢食,然後問佢收錯幾多?要補番幾多錢?佢全程指住menu叫我自己睇,呢個加呢個!個下真係火都嚟!乜事呀?立刻叫佢回水,唔食,無下次!
2024-05-05 251 浏览
本身坐室外但係好多蚊,俾蚊咬咗幾啖,以為係出邊嘅問題,就轉入去坐。點知入面又有棵植物又搞到好多蚊,要係咁撥走啲蚊,叫咗杯咖啡都搞到嗱嗱臨飲完就走,好彩冇叫嘢食,cafe黎講環境麻麻地未必會再揀呢間而且室外都冇煙灰缸提供
未必會再揀呢間
而且室外都冇煙灰缸提供