2004-09-30 21 浏览
I think it is expensive and I don't know why there are still so many ppl. We went there at 10 at night and need to wait for seat!Three ice-cream ball in banana split is quite small. I only go there when I have coupon
早聞今年這個雪糕月餅是大受歡迎,有公司同事甚至說是買不到,因為已經賣晒咁犀飛利,今晚在賞月大會中終於吃到了。其實係朱古力加雲呢拿雪糕,蛋黃是茫果雪葩「扮」的,橫看豎看、徹頭徹尾都係雪糕,完全找不到月餅的成份。如果買不到的話,其實買盒Haagen Dazs來吃都完全可以,分別就只是買月餅型的是貴一點,盒裝的平好多,內容完全一樣!老實講,實在唔明點解咁受歡迎。可能個市道真係好左,有點噱頭已經大賣一餐,如果係咁都唔係壞事。
2004-08-16 2 浏览
轉左新menu之後第一次去, 感覺上好似加左價今次都係食New York Brownie Special, 要左Bailey's同Tiramisu雪糕. 雪糕好味, 但同上次尖沙咀相比, 賣相同份量都係尖沙咀好d喎...
轉左新menu之後第一次去, 感覺上好似加左價
2004-07-05 3 浏览
雖然唔及我至愛movenpick,但價錢亦較相宜,且偶然做promotion,就更唔忍得手。本來69.9,我試過四十幾一pint,重要買三盒大送三盒雪糕杯,或者買盒大送雪糕批! 咁多款中我最like strawberry,真係粒粒strawberry,較creamy 但又酸酸地balanced番,另外belgian choco,幾香朱古力,green tea亦夠綠茶味。新出ginger & lychee 兩樣都幾出,但甜左d。呀個條送既double choco 批好掂,濃郁但唔太甜,magnum 太甜la。試過堂食朱古力火鍋,有生果、蛋糕、雪糕等。當然最好係雪糕,朱古力係雪糕面形成脆皮,但雪糕略嫌細粒左d,夠四人食唔太貴。最好笑係姪女打電話比papa,「我地食火鍋呀」「係呀」「用朱古力、雪糕打ka」「(聽都未聽過)o下....」
2004-07-02 3 浏览
下午茶同家姐0係度食,佢要花之蜜語,我就要杯奇異果雪冰,總共食0左122蚊.個花之蜜語好大碟,有個餅兜兜住3球雪糕,入面有d水果,外面又用朱古力醬整到好靚,3個球可以自己叫味,家姐要strawberry,rocky road同cookie n' cream,佢話好好食,不過好飽...我杯冰都几得,因為我鐘意食冰.我杯0野有2球雪糕,我要綠茶同荔枝味,杯底有d奇異果醬,醬上有d冰,再上面就係雪糕同水果.今次個荔枝食得出有薑味,都几特別.但食呢杯0野有d難度,因為d冰溶溶地,一"不"雪糕d冰就move,好難整...同埋d冰又冇咩味,又唔似冰沙,係就咁一粒粒冰...佢地服務都几好,我見隔離0既母子多多要求,個waiter都盡力做,仲好好感度,值得一讚~
(非会员)
2004-05-27 11 浏览
Found this flavor - Strawberry cheesecake recently (Not sure about when it's been available), app. 470 ml for about $50 . It is quite expensive in comparison with the pricing of Dreyer's, which is $35 for 880 ml. Despite of the pricing, HD tastes good, sour enough with chunks of cheesecake that gives a very special texture, and richness. Must try !! Has anyone tasted these flavors - Lychee cream with ginger, and Tiramisu?
2004-04-30 0 浏览
店員給了荔枝味給我們試,好重荔枝味還可以好軟滑!好有夏天吃雪糕時清爽的感覺!但係始終都點了比利時朱古力味,我姐就點了朱古力曲奇;兩者的分別是後者無咁濃郁!$29一球都好難抗拒!
$29一球都好難抗拒!
2004-04-26 4 浏览
今日同家姐黎食,佢有coupon,買丹麥筒一送一,就一人一個喇.揀味時,我見到有荔枝味,英文係lychee and ginger就試一試喇個荔枝好香呀,好好食~不過有一點唔明,佢英文係寫and ginger,但中文係冇關於ginger0既意思,而且...味道上都同ginger冇咩關係...哈哈
2004-04-14 1 浏览
食雪糕都無大的要求,只要夠滑及味道清甜,鮮明,不難入口就可以..這店選擇幾多而且有得坐,但價錢好貴...仲有雪糕很滑,即是話有好多fat加了..所以會很肥...但不境甜的東西會使人有開心的心情(已証實)...固間中一吃都幾好....
2004-02-23 5 浏览
upload返張相先
2004-02-22 11 浏览
今日同個friend去銅鑼灣shopping, 行到? 就黎呢度食tea...我地兩個都係叫花之物語, 係一個waffle cone做到好似個籃咁, 裡面載住3個scoops,3條朱古力bar, 側邊有d kiwi sauce,同chocolate sauce.我地都轉晒d雪糕o既味, 我要tiramisu (必嗌)+melon(有人讚喎)+cranberry yogurt(未試過嘛), 我個friend無叫tiramisu,要左strawberry cheesecake, 其他同我一樣.佢仲將個sauce轉左做blueberry sauce!tiramisu同strawberry cheesecake固之然係水準之作. melon好清新,唔錯,會再嗌!cranberry yogurt同strawberry有d類似,不過幾酸,有開胃作用,不過好似strawberry好味d!最唔好o既地方係個waffle basket唔脆,係淋o既!我地覺得係隔夜o既, 但又覺得haagen dazs唔會咁小家...因我有vip卡,九折,埋單總共$130.p.s.我地食緊時, 隔離有pair男女叫左個雪
因我有vip卡,九折,埋單總共$130.
p.s.我地食緊時, 隔離有pair男女叫左個雪糕火鍋,但係佢地好似唔識食. 佢地將d雪糕球,蛋糕,生果放o係自己隻碟度,然後o係個火鍋裡面畢d hot chocolate淋o係d料度食,完全無dip過!但係d waiters又無提佢地, 我都唔好意思出聲!
2004-01-28 5 浏览
我係佢地o既vip黎嫁...成日幫趁.....tiramisu最好味, 其次strawberry同bailey's都好正
我係佢地o既vip黎嫁...成日幫趁.....
2004-01-20 11 浏览
please add to the database~
please add to the database~
呢度近排出o左個冬季menu,以Belgium Chocolate為主題,攪攪新意思,有雪糕鐵板燒同朱古力火鍋,都幾得意。試o既係雪糕鐵板燒,$72(一人份),有3款可供選擇。小妹揀o左個有香蕉o既,熱辣辣o既鐵板上面有串燒香蕉,一件仔蛋糕同2舊雪糕球,好玩多過抵食。另外仲見到好多人食緊朱古力火鍋,$168(2-3位用),除雪糕之外仲有生果同餅,而且佢claim係用Belgium chocolate,好似好吸引咁~~呢度逢星期二6:00-8:00p.m.有個all you can eat section,$138/person,除雪糕同蛋糕任食之外,仲包一客甜品同飲品,都幾抵食,不失為酒店甜品buffet以外o既選擇。
我覺得texture除左混埋入去既cheese cake唔多掂之外都同平日食既差不多,但個taste真係甜過頭.......不過點都好,我仲會好支持haagen-dazs d雪糕既,希望下次再有新flavour個陣唔好又係咁唔掂啦......