2016-04-19
1904 浏览
約了好友早餐,佢介紹呢間, 入內環境昏暗,而且比較焗,我同朋友都唔鍾意,好在佢有室外座位,今日天氣清涼,坐外面都唔會熱,雖然向馬路,不過有個地台升高咗,唔會比行人望實晒,離馬路都尚遠,唔會吸晒廢氣! 室外有外國咖啡館嘅感覺,帳篷頂,碎磚地,鐵框小圓枱,感覺舒服! 店員放低餐牌比我哋就走入店內,我揀好招手叫佢出來落單!食物好快到! Luxury Breakfast(Half)($65)有半份嘅選擇唔錯,份量剛剛好,賣相色彩繽紛好靚,多士香脆唔乾,搽士多啤梨果醬好味,炒蛋剛剛熟,唔會有唔熟嘅蛋汁,又唔會嚡,味道略淡,唔加鹽食到蛋味,炒蘑菇片加了香草,煙韌好味,茄汁豆味道正常,欣賞用小碗盛載,唔會比啲汁沾到其他食物(我好憎啲汁醬撈埋食)蕃茄仔燒過,細細粒放入口爆晒啲蕃茄漿,酸酸地剛好緩和油膩感,最好味係煎香腸,皮薄又脆,一咬落去油脂滿咀,好juicy!煙肉較硬,唔係脆!係硬!一般!整體好好味! Coffee(跟餐)夠熱,好香咖啡味,味道微甘易入口!剛好緩和口腔嘅油膩感! Orange Earl Grey($55)朋友飲,佢話好味!食完早餐,我哋仲傾咗好耐,店員有出來收碟,我哋再攞杯
食完早餐,我哋仲傾咗好耐,店員有出來收碟,我哋再攞杯水慢慢傾都唔趕客,店員有笑容有禮!
呢餐早餐食得好舒心!