大家去朗豪坊係咪成日都見到好彩色嘅 Happy Glaze 呢~見到咁彩色繽紛嘅門面就好不自覺想入去睇下咩黎原來佢地出名巨型壓扁咗嘅crossiant 同埋其他甜品例如果凍、小蛋糕、cookies 𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ ORIGINAL XL PRESSED CROISSANT 48原味特大牛角酥✨ CHOCOLATE CHIPS XL PRESSED CROISSANT 58朱古力碎碎特大牛角酥✨ APPLE CIDER JELLY 48蘋果果凍✨ Pistachio Ganache 40✨ Pretzel Caramel Chocolate Chips 40⭐️ 𝐃𝐞𝐚𝐥 ⭐️Cookie 買5送1ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ Happy Glaze📍旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層18號舖◇◇◇◇◇◇◇◇◇

見到咁彩色繽紛嘅門面就好不自覺想入去睇下咩黎

原來佢地出名巨型壓扁咗嘅crossiant
同埋其他甜品例如果凍、小蛋糕、cookies

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

Happy Glaze

📍旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層18號舖

◇◇◇◇◇◇◇◇◇

2023-08-25 15 浏览
裝潢用上螢光顏色,耀眼奪目,吸引我到店內逛逛。特大的燙平牛角酥是全港首創,更是店內的signature!除了特大牛角酥之外,還有多款美式曲奇、牛油曲奇和蛋糕,選擇豐富。新張期內推出優惠:曲奇買五送一及六時後購買第二杯甜品杯可享半價!原味特大牛角酥 ($48)口感酥脆,表面有一層焦糖薄脆,甜蜜又充滿牛油香。香甜草莓特大牛角酥 ($58)金黃酥脆,表面鋪滿草莓乾及草莓朱古力醬,酸甜可口。提拉米蘇 ($58)作為tiramisu控當然要嘗嘗!Cream Cheese creamy,融合了濃郁的咖啡及可可粉,整體不會甜膩。蘋果脆脆杯 ($68)將脆脆倒入樽內,與綿密的cream cheese和酸甜蘋果一齊享用,口感多層次,味道清爽。
裝潢用上螢光顏色,耀眼奪目,吸引我到店內逛逛。
特大的燙平牛角酥是全港首創,更是店內的signature!
原味特大牛角酥 ($48)
口感酥脆,表面有一層焦糖薄脆,甜蜜又充滿牛油香。
香甜草莓特大牛角酥 ($58)
金黃酥脆,表面鋪滿草莓乾及草莓朱古力醬,酸甜可口。
提拉米蘇 ($58)
作為tiramisu控當然要嘗嘗!
蘋果脆脆杯 ($68)
2023-08-25 13 浏览
📍Happy Glaze (旺角)最近朗豪坊新開咗間甜品店,主打佢哋原創嘅特大牛角酥🥐。件件都大過塊面。佢哋仲有好多杯裝啫喱、慕絲、Tiramisu。而家仲有優惠:18:00後所有杯裝甜品第二杯半價。🍫朱古力碎碎特大牛角酥 $58🍓香甜草莓特大牛角酥 $58本身以為壓扁咗嘅牛角酥應該係croffle口感,點知係脆到好似曲奇!🍫朱古力味同牛角包係perfect match。🍓草莓味有大量草莓凍乾,香香甜甜好幸福🥹。🥭芒果布甸 $48🥭熱情果芒果慕絲杯 $58🥛益力多慕絲 $58🧀焦糖芝士杯 $68我哋試咗四款甜品,都鐘意🥭芒果布甸同埋熱情果芒果慕絲杯。兩款都有酸酸甜甜嘅果味,仲有唔少新鮮果肉。益力多慕絲味道微酸好清新。焦糖芝士杯嘅甜度比較高,而且cream cheese好飽肚,比較啱兩個人share。旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層18號舖
📍Happy Glaze (旺角)

🍫朱古力碎碎特大牛角酥 $58
🍓香甜草莓特大牛角酥 $58

🥭芒果布甸 $48
🥭熱情果芒果慕絲杯 $58
🥛益力多慕絲 $58
🧀焦糖芝士杯 $68

旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層18號舖
2023-08-25 44 浏览
最近行朗豪坊發現佢地新開左一間港式特色甜品店【Happy Glaze】,鋪頭有cookie,盒子蛋糕同小食、朱古力脆米之外,最特別係佢地既XL Pressed,有D似牛角包壓扁,但其實係比較少油既酥皮整成,非常特別同原創。而且包裝非常有童趣。 Cookie- 斑斕咖央:裏面有流心咖央既軟cookie,唔算好甜,而且好特別 開心果:開心果味道超級濃、而且非常厚一塊,非常推,絕對會回購。 盒子蛋糕- 焦糖芝士蛋糕:非常扎實足料既蛋糕、焦糖唔會太甜、芝士味濃。 益力多乳酪:個人覺得呢個遜色少少,益力多唔太出、而且乳酪偏酸。 XL Pressed -可以至少放1個禮拜 士多啤梨:有D士多啤梨凍乾係上面同士多啤梨朱古力,好香士多啤梨味。酥皮非常香脆。 肉桂蘋果:蘋果批既味道,搭配酥皮以爲自己真係食緊蘋果派。
Cookie-
外卖自取
全港首創既新甜品 大大塊酥皮 就好似燙平咗嘅牛角包一樣 金黃酥脆《草莓特大牛角酥🍓》雖然好薄 但都能感受到酥皮層層疊加既豐富口感草莓既鮮味 得以保留 唔會太甜《杏仁特大牛角酥》酥皮的脆爽感迅速佔據口腔杏仁既香濃 係嘴裡面瀰漫開黎《黑芝麻維他奶布甸》一見到個盒有維他奶icon 就好想試因為好少甜品用到維他奶布甸質地柔滑細膩 維他奶甜味貫穿整個布甸黑芝麻味道濃郁而不過於厚重.《提拉米蘇》方型盒份量一d唔細 好重稱蛋糕層濕潤軟綿 Cream亦夠哂濃郁滑順咖啡味香濃 加埋可可粉既微苦係好唔錯好經典既tiramisu 濃郁不過甜 更帶有微妙的酒香.《焦糖脆餅曲奇🍯🍪》一整塊lotus餅乾已經夠吸睛變相成為雙層曲奇 咬落去口感特別酥脆 均勻地散發著焦糖既濃郁香氣 同香甜.《玉桂蘋果脆脆曲奇🍎🍪》Apple crumble口感既鬆脆又酥軟玉桂味非常香濃 香甜中帶有微微辛香.曲奇要早d黎買先得 小編今日放工過黎都未天黑 已經得返好少味揀了好多都sold out 特別一提 小店連裝曲奇個紙袋都特別用心思紙質厚實而且吸油 拎上手唔會油冧冧

全港首創既新甜品

好多都sold out

特別一提 小店連裝曲奇個紙袋都特別用心思
紙質厚實而且吸油 拎上手唔會油冧冧
2023-08-24 36 浏览
今日約咗朋友去旺角朗豪坊食飯,經過見到呢間色彩繽紛Happy Glaze,而門口有好多大大塊曲奇,店舖入面仲有 巨型版牛角酥🥐好有趣好得意😍,仲有多款色彩繽紛嘅蛋糕同特色慕絲杯、布甸杯同奶凍,全部香港製造。✦玉桂蘋果脆脆特大牛角酥 $58香港首創,將牛角包壓扁大大塊薄脆脆、我第一次食😂可以隨時隨地當零食都🉐️,肉桂味香濃,酥脆香甜,加上脆口嘅蘋果乾同脆脆,口感好豐富。✦朱古力碎碎特大牛角酥 $58朱古力迷必食🍫朱古力醬加上海量嘅朱古力碎碎,每一啖充滿朱古力,食到停唔到口🤫呢塊巨型版特大牛角酥真係仲大過我塊面😂✦海鹽朱古力軟曲奇 $40✦海鹽脆脆焦糖朱古力曲奇 $40曲奇🍪一樣超大塊~入面軟心朱古力,外脆內軟✦熱情果芒果慕絲杯 $58熱情果同芒果肉酸酸甜甜中間夾住海綿蛋糕同慕絲口感細滑輕盈✦益力多布甸 $58益力多味嘅布甸好特別下層係慕絲質感滑溜飯後甜品一流👍🏻所有甜品杯 六點後第二杯仲有半價優惠。

✦玉桂蘋果脆脆特大牛角酥 $58

✦朱古力碎碎特大牛角酥 $58

✦海鹽朱古力軟曲奇 $40
✦海鹽脆脆焦糖朱古力曲奇 $40
曲奇🍪一樣超大塊~
入面軟心朱古力,外脆內軟

✦熱情果芒果慕絲杯 $58
熱情果同芒果肉酸酸甜甜
中間夾住海綿蛋糕同慕絲
口感細滑輕盈

✦益力多布甸 $58
益力多味嘅布甸好特別
下層係慕絲質感滑溜
飯後甜品一流👍🏻

所有甜品杯 六點後第二杯仲有半價優惠。
2023-08-21
2023-08-23 26 浏览
Sogo近期大熱嘅Pressed Croissant,開到嚟旺角朗豪坊啦平時好鍾意食牛角包,今次見到呢一個係壓扁咗嘅牛角包,覺得好新奇得意其實佢係酥皮,層層酥化,好多味道,先試咗朱古力,味道好啱食,最後要咗朱古力同杏仁(各$58)另有草莓味除咗咁得意嘅酥皮牛角餅,仲有曲奇、甜品見好多人食整到好似啤酒咁嘅蘋果啫喱,熱情果芒果慕絲杯、芒果布甸、tiramisu、維他奶布甸、益力多布甸等🚩Happy Glaze (旺角)📍旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層18號舖

除咗咁得意嘅酥皮牛角餅,仲有曲奇、甜品

🚩Happy Glaze (旺角)
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層18號舖
2023-08-22
朗豪坊呢間色彩繽紛嘅店舖好吸睛主打香港製造嘅特式甜品同曲奇忍唔住揀咗幾款返去試試✨肉桂蘋果脆脆特大牛角酥牛角酥食得多將佢壓扁製成脆脆,好特別面層加上粒粒蘋果乾啖啖肉桂香味,口感香甜酥脆✨朱古力碎碎特大牛角酥大過塊面嘅牛角酥加上朱古力醬同朱古力碎碎大人小朋友都好鍾意揀咗兩款甜品杯,皆因6:00pm後第二杯有半價✨熱情果芒果慕斯杯加入熱情果 同 新鮮芒果肉配上幼滑嘅慕斯,味道清甜✨焦糖芝士杯焦糖芝士夾埋一齊口感細膩,亦唔會好甜✨海鹽脆脆焦糖朱古力曲奇✨麥提莎曲奇曲奇大大塊,拎上手好有份量仲有買5送1 優惠包裝好靚好精緻,用嚟做手信 / 送禮就最啱

朗豪坊呢間色彩繽紛嘅店舖好吸睛

主打香港製造嘅特式甜品同曲奇

忍唔住揀咗幾款返去試試

✨肉桂蘋果脆脆特大牛角酥
牛角酥食得多
將佢壓扁製成脆脆,好特別
面層加上粒粒蘋果乾
啖啖肉桂香味,口感香甜酥脆

✨朱古力碎碎特大牛角酥
大過塊面嘅牛角酥
加上朱古力醬同朱古力碎碎
大人小朋友都好鍾意

揀咗兩款甜品杯,皆因6:00pm後第二杯有半價
✨熱情果芒果慕斯杯
加入熱情果 同 新鮮芒果肉
配上幼滑嘅慕斯,味道清甜

✨焦糖芝士杯
焦糖芝士夾埋一齊
口感細膩,亦唔會好甜

✨海鹽脆脆焦糖朱古力曲奇
✨麥提莎曲奇
曲奇大大塊,拎上手好有份量
仲有買5送1 優惠

包裝好靚好精緻,用嚟做手信 / 送禮就最啱
2023-08-21
2023-08-21 12 浏览
旺角行街經過新店鋪。入去試食了士多啤梨味巨型牛角酥,超鬆脆酸酸甜甜咸蛋黃味超香,蛋黃超多。除了牛角酥,店內還有cookie同杯裝甜品。巨型牛角最適合同朋友share食,雖然價錢少少貴。店舖人員超友善。
旺角行街經過新店鋪。
入去試食了士多啤梨味巨型牛角酥,超鬆脆酸酸甜甜

咸蛋黃味超香,蛋黃超多。

除了牛角酥,店內還有cookie同杯裝甜品
巨型牛角最適合同朋友share食,雖然價錢少少貴。
店舖人員超友善。
外卖自取
今日去到旺角朗豪坊見到一間新開的甜品店Happy Glaze,於是又化身成甜食家,試下佢地啲甜品。見他們的甜品種類豐富,有薄脆牛角酥、曲奇、蝴蝶酥、多款芝士蛋糕和忌廉蛋糕,還有特色布甸杯、慕絲杯、奶凍、提拉米蘇等。百分百香港製造,新開張期間,仲有曲奇買五送一及六點後甜品杯買第二杯半價優惠。朱古力碎碎特大牛角酥$58牛角包和牛角包窩夫就食得多,將牛角包壓扁成焦糖薄脆當甜品食就是第一次,這塊特大壓熨牛角酥薄脆是Happy Glaze首創,牛角酥壓扁後仍非常鬆脆,充滿牛油香氣,面層鋪上大量香濃朱古力醬,非常滋味。香甜草莓特大牛角酥 $58面層鋪上士多啤梨朱古力醬和大量鮮甜真草莓乾,酸酸甜甜,非常開胃,配上薄脆牛角酥食,口感層次更加豐富。蘋果果凍$48Apple Cider,賣相非常有趣,以為是啤酒,頂層有點泡,但其實是一杯用蘋果汁做成的啫喱,不算太甜,小朋友見到一定鍾意。提拉米蘇$58這是一款非常正宗的經典Tiramisu,融合了濃郁的咖啡、柔滑的鮮奶油、鬆軟蛋糕和面層微苦的可可粉,營造出一種令人難以抗拒的口感。焦糖芝士杯$68面層有一塊Lotus餅乾,Lotus Biscoff焦糖脆餅是一
朱古力碎碎特大牛角酥$58
香甜草莓特大牛角酥
香甜草莓特大牛角酥 $58
蘋果果凍$48
提拉米蘇
提拉米蘇$58
焦糖芝士杯$68
面層有一塊Lotus餅乾,Lotus Biscoff焦糖脆餅是一款來自比利時的經典餅乾。芝士杯中有融入了肉桂、焦糖餅乾碎和焦糖醬與軟滑忌廉芝士層層相間。脆脆餅碎、焦糖醬、肉桂和芝士,口感層次豐富。
繽紛樂慕絲杯
繽紛樂慕絲杯$48
用上了我最愛的Kinder繽紛樂朱古力,融合變成了牛奶慕絲蛋糕,軟滑細緻,散發出輕柔的榛子果香令人著迷,朱古力可可甜而不膩,食完少女心大噴發。
2023-08-20
香甜草莓特大牛角酥
提拉米蘇
繽紛樂慕絲杯
🩷 上次行朗豪坊,喺B2嗰層見到一間新開嘅零食甜品店!裝修得好靚就忍唔住去睇吓☺️ 🩷 店員超熱情,枱面上邊仲有勁多試食😝 超慷慨!試咗抹茶麻糬波波同埋曲奇!抹茶麻糬仲要流心😍🩷 再行入啲就見到好多唔同口味嘅甜品杯,同蛋糕。仲有勁吸睛既XL Pressed Croissant! 外型真係好似燙扁咗嘅巨型牛角酥🤣🤣仲有好多款口味可以揀👍🏼🩷 最後我揀咗鹹蛋黃味同草莓味☺️ 份量真係勁多!所以帶咗返公司同同事一齊分享😝 佢哋都話咬落去好脆,鹹蛋黃味好濃郁~草莓口味上面有草莓味朱古力,仲有一粒粒乾草莓🍓🩷 另外我仲揀咗兩款甜品杯。分別係奶茶味,同埋Apple crumble! Apple crumble好驚喜!因為我都雪左係雪櫃幾日先食,我估唔到杯入邊嗰啲crumble仲係脆!食落好有牛油曲奇味☺️入邊仲有啲蘋果肉,味道同口感都好好🥰

🩷 再行入啲就見到好多唔同口味嘅甜品杯,同蛋糕。
仲有好多款口味可以揀👍🏼

草莓口味上面有草莓味朱古力,仲有一粒粒乾草莓🍓

入邊仲有啲蘋果肉,味道同口感都好好🥰

2023-08-16 45 浏览
最近去朗豪坊行街見到呢間新開嘅甜品店比佢壓扁左嘅巨型牛角酥吸引到即刻買左幾款翻屋企試下味☺️🔸香甜草莓特大牛角酥 $58食猶如拿破崙嘅酥皮,烤得金黃色,非常酥脆鬆軟!重點係個size超巨型,仲大過塊面。面層仲鋪有好多草莓乾,酸酸甜甜咁,食落好開胃!🔸朱古力碎碎特大牛角酥 $58呢款朱古力控必點😍同樣係外脆內鬆軟,每啖都有濃濃嘅朱古力味,食左半塊已經飽。🔸熱情果椰汁慕絲杯 $58慕絲號口感非常輕盈,入口後迅速融化。熱情果帶有酸甜味道。椰汁🥥帶有淡淡嘅甜香同濃郁嘅椰子風味,與熱情果相互輝映。頂層仲配有脆片,細小嘅顆粒為口感增添咗層次感。🔸蘋果脆脆杯 $68蘋果脆脆杯入面有脆脆,亦有乾果,增加咗口感層次同質感。而乾果嘅香甜味道,同蘋果清新口感好夾。🔸紅絲絨曲奇 $40曲奇帶有微微嘅酥脆感同柔軟嘅口感,濕潤而且入口即溶,亦有淡淡嘅朱古力味。中間有cream cheese,軟綿細滑嘅口感好正!🔸海鹽朱古力軟曲奇 $40拎翻屋企再焗翻熱超脆!朱古力味特濃,大愛呢款曲奇🍪加左少少海鹽有鹹香味中和一下個甜度。
最近去朗豪坊行街

🔸紅絲絨曲奇 $40

🔸海鹽朱古力軟曲奇 $40
2023-08-12
2023-08-16 22 浏览
今日係地鐵站入朗豪坊,經過一間新開嘅餅店,d產品都幾特別🥐原味特大牛角酥 $48-將牛角酥壓成一片 然後再烤脆 牛油香味突出 極之極之脆口 個口感好正 焦糖化嘅感覺 有少少似蝴蝶酥🍓香甜草莓特大牛角酥 $58-同樣係幾牛角酥壓成一片 然後上面加入士多啤梨果乾及士多啤梨朱古力醬 增加一份酸甜感🍓草莓脆脆 $48-士多啤梨脆脆入面有果醬 軟心口感 外為果乾 脆餅 及 白朱古力結合而成 🥭熱情果芒果慕絲杯 $58-2層分別為芒果及熱情果果肉 而另外2層則為芒果慕絲 除咗食到芒果嘅甜味之外 仲有熱情果嘅幽香味道 慕絲口感綿密幼滑🍪開心果朱古力醬曲奇 $40-開心果嘅造型幾特別 基底係朱古力醬曲奇 然後灑上開心果碎增加咬口 個人比較鍾意開心果味🍫特濃朱古力曲奇 $40-由於所選用嘅朱古力濃度較高 所以會食得出朱古力嘅甘澀味 重朱古力味 -依家曲奇仲做緊🎉買5送1 下次可以再入貨總括嚟講,味道出色,送禮又幾精緻,自己食亦得👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
今日係地鐵站入朗豪坊,經過一間新開嘅餅店,d產品都幾特別

🥐原味特大牛角酥 $48

🍓香甜草莓特大牛角酥 $58

🍓草莓脆脆 $48

🥭熱情果芒果慕絲杯 $58

🍪開心果朱古力醬曲奇 $40

🍫特濃朱古力曲奇 $40

-依家曲奇仲做緊🎉買5送1 下次可以再入貨

2023-08-16 18 浏览
係朗豪坊地庫個層發現咗間新開的烘焙店🥐門面顏色用咗螢光色好鮮艷好吸引💕見到其中有款「熨平版巨型牛角酥」好特別!店員介紹係全港首創嘅Pressed XL Croissant🥳除咗有呢個招牌Pressed XL Croissant,佢地仲有曲奇、甜品杯、原個蛋糕、麻糬波波賣😋⭐️ Original Pressed XL Croissant揀返原味試下先!食落有酥脆口感。好香的酥皮,加上一層甜甜地嘅蜜糖。⭐️ Sweet Berry Pressed XL Croissant呢款上面加咗草莓乾同草莓醬,酸酸甜甜咁。整體味道都好夾。⭐️ Apple Cider Jelly賣相好得意,蘋果果凍上面有層蘋果泡沫。整體味道好清新,好滑順。⭐️ Tiramisu Cup濃郁嘅咖啡味同絲滑嘅芝士,層次分明,真係回味無窮!⭐️ Lychee Panna Cotta荔枝奶凍好滑,淡淡荔枝香氣,入口感覺好舒服。⭐️ Thai Ice Tea Pudding泰茶味道唔會太甜,中間知層有少少茶葉碎碎。布甸帶有少少芝士味,幾特別。📍Happy Glaze 旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層18號舖
係朗豪坊地庫個層發現咗間新開的烘焙店🥐
門面顏色用咗螢光色好鮮艷好吸引💕
見到其中有款「熨平版巨型牛角酥」好特別!

呢款上面加咗草莓乾同草莓醬,酸酸甜甜咁。整體味道都好夾。

⭐️ Apple Cider Jelly

⭐️ Tiramisu Cup
濃郁嘅咖啡味同絲滑嘅芝士,層次分明,真係回味無窮!

⭐️ Lychee Panna Cotta
荔枝奶凍好滑,淡淡荔枝香氣,入口感覺好舒服。

⭐️ Thai Ice Tea Pudding

📍Happy Glaze
旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層18號舖
外卖自取
🌟餐廳:Happy Glaze📍地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層18號舖💰價位:$51-100⏰營業時間:星期一至四/日11:00 - 21:00星期五至六11:00 - 21:30今日約埋friend去旺角朗豪坊行街,行經B2層見到新開咗間甜品店 - Happy Glaze✨主打特大薄脆牛角酥🥐仲有甜品杯🍰曲奇🍪等,色彩繽紛又多選擇,款款都好吸引🤩———————————————————🔹 Signature XL Pressed Croissant皇牌產品特大薄脆牛角酥🥐👉🏻Salted Egg薄脆牛角酥食落酥脆得黎仲充滿牛油香,鹹蛋黃味道出眾🥚鹹香誘人,滋味一流,真係令人食唔停口😋😋👉🏻Sweet Berry🍓大量士多啤梨乾相當吸晴,金黃色酥皮夠哂酥脆,充滿牛油香氣,焦糖薄脆配以味道酸酸甜甜既士多啤梨乾,口感屠次一流😻———————————————————🔹 TiramisuMascarpone cheese味突出,口感綿密,散發濃郁咖啡酒香,質感軟滑輕盈———————————————————🔹 Apple Cider Jelly🍎睇上去成杯啤酒咁,好得意!!原來係用有氣蘋果汁製
🌟餐廳:Happy Glaze
📍地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層18號舖
💰價位:$51-100

👉🏻Salted Egg

👉🏻Sweet Berry🍓

🔹 Tiramisu

🔹 Apple Cider Jelly🍎
睇上去成杯啤酒咁,好得意!!原來係用有氣蘋果汁製成既啫喱,香甜軟滑、清爽順口,大人小朋友都岩~

———————————————————
🔹 Coconut Passion Fruit Mousse
椰香滿滿,熱情果酸酸甜甜,Mousse輕盈細滑,層次豐富。

🔹 Kinder Bueno Mousse
由細到大都好鍾意食健達繽紛樂,見到呢款甜品即刻就買咗!食落係好香濃既朱古力味,夾雜Kinder Bueno味,Mousse甜度適中,啖啖濃郁飽滿。

😋味道:4/5
🏢環境:4/5