餐厅: Homeland (彌敦道)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2025-05-26 86 浏览
一家十分適合慶祝的餐廳!餐廳可看到日落,想浪漫一點的話,不妨看看能否配合日落時間。慶祝方面,預先安排的話,可加$35畫碟,光顧當天只需點任何蛋糕/甜品,廚師就會將之放到已畫好的碟上。生日配套除仙女棒外,還可安排播生日歌。此外侍應會幫忙拍攝即影即有相片,並附送可寫上心意字句的相架,安排非常貼心🫶🏻鎖定必點新奧爾良海鮮滋味共享套餐海鮮盤包括蒜香牛油配波士頓龍蝦,大大隻已開邊,超有睇頭!此外還有青口、蜆肉、蟶子、大蝦、鮑魚、墨魚仔、德式香腸、薯仔、西蘭花和粟米。海鮮盤以外,套餐還包括黑松露牛肝菌蘑菇湯、慢煮雞胸胡麻沙律和炸薯條。餐廳新出蘭王蛋卡邦尼QQ意粉,有見是每日限量的,想試!頂級蘭王蛋濃郁流心,配鹹香的煙肉和巴瑪臣芝士,QQ意粉比一般意粉彈牙,美味啊!甜品點了杜拜朱古力奶蓋巴斯克軟心蛋糕,超級美味!必試!! 表層香脆,內裡軟滑。凍桂花咖啡,花香輕盈。 凍百香果菠蘿綠茶,菠蘿果肉增添熱帶甜香,與綠茶的淡雅十分相配。
一家十分適合慶祝的餐廳!
餐廳可看到日落,想浪漫一點的話,不妨看看能否配合日落時間。慶祝方面,預先安排的話,可加$35畫碟,光顧當天只需點任何蛋糕/甜品廚師就會將之放到已畫好的碟上。生日配套除仙女棒外,還可安排播生日歌。此外侍應會幫忙拍攝即影即有相片,並附送可寫上心意字句的相架,安排非常貼心🫶🏻

鎖定必點新奧爾良海鮮滋味共享套餐

凍桂花咖啡,花香輕盈。

2025-05-25 83 浏览
新奧爾良海鮮拼盤呢個海鮮拼盤睇落真係好吸引,顏色好豐富,擺得好靚。有波士頓龍蝦、海虎蝦、墨魚仔、鮮大蜆、鮮鮑魚、青口、蟶子、德國腸同燒薯仔等等,樣樣海鮮同配菜都有。成個拼盤睇落好豐富好足料,見到都流口水!可以揀蒜香牛油或者香辣蒜蓉味。兩種味都帶出海鮮嘅鮮甜,各有特色。仲可以加錢要多啲波士頓龍蝦同珍寶海虎蝦,咁就更加豪華啦!套餐仲包咗一個蘭黃蛋素煙肉凱撒沙律、黑松露蘑菇湯,仲有一個小食,我哋仲揀咗黑松露薯條!套餐超豐富好滿足呀!最後叫埋個甜品,係杜拜朱古力巴斯克蛋糕啊,仲會插上仙女棒,慶祝生日一流啊,店員會幫手畫碟同埋用即影即有影相㗎!
新奧爾良海鮮拼盤

好姊妹又約我食好西☺️今次嚟到旺角Homeland好姊妹話見到人介紹畫碟好靚,所以一早book定嚟朝聖; 估唔到今餐飯真係極致享受,結合咗香濃、鮮味、豐富口感😋仲有視覺美感🤣入嚟一坐低店員即刻介紹呢個每日限量嘅蘭王松露煙腩卡邦尼QQ捲捲意粉 $158從未見過呢啲,一捲捲一條條,好可愛嘅意粉🤣QQ捲捲意粉口感彈牙,煙腩夠鹹香,松露味濃郁,每一啖都好有層次感,小朋友都好啱食滋味小食拼盤 $138拼盤提供多款滋味選擇,包括有炸雞、炸魚、芝士薯條、炸蠔,一次過可以試晒幾款小食👍🏻地中海風鮮大蜆青口配酸種麵包 $158 (必食)青口好大隻,好鮮甜,蕃茄香草味帶dd辣汁,用嚟點酸種麵包好正👍🏻黑松露牛肝菌蘑菇湯 $58 (必食)上枱熱辣辣,好香松露味😋 好creamy,配上1塊多士,perfect 👍🏻明太子雪山芝士炸薯條 $88薯條即叫即炸,炸得好香脆,芝士醬&明太子嘅鹹鮮味完美融合,飲啤酒啱晒😋無花果焙茶奶蓋巴斯克軟心蛋糕 (半件) $118 (必食)唔會過甜,味道啱啱好👍🏻焙茶嘅香氣帶出獨特風味,最後食呢個甜品可以balance 返薯條嘅熱氣🤣 最突出就係我朋友之前book 枱時request
好姊妹又約我食好西☺️今次嚟到旺角Homeland

入嚟一坐低店員即刻介紹呢個每日限量嘅
蘭王松露煙腩卡邦尼QQ捲捲意粉 $158
從未見過呢啲,一捲捲一條條,好可愛嘅意粉🤣

滋味小食拼盤 $138

地中海風鮮大蜆青口配酸種麵包 $158 (必食)

黑松露牛肝菌蘑菇湯 $58 (必食)

明太子雪山芝士炸薯條 $88

無花果焙茶奶蓋巴斯克軟心蛋糕 (半件) $118 (必食)
唔會過甜,味道啱啱好👍🏻焙茶嘅香氣帶出獨特風味,最後食呢個甜品可以balance 返薯條嘅熱氣🤣 最突出就係我朋友之前book 枱時request 定嘅畫碟,朋友鍾意三眼仔🤣 上邊仲寫住’Work Life Balance’ 真係要好好提醒自己,定時都要 Work Life Balance ☺️💪🏻
蛋糕配上仙女棒,仲有即影即有相,真係好有氣氛☺️啱晒慶祝、打卡☺️👍🏻

除咗無花果焙茶奶蓋巴斯克軟心蛋糕,原來佢哋仲有其他全新口味嘅巴斯克蛋糕,份量 & 口味大升級($118/ 半個,$208/全個)
🍰林酒提子奶蓋巴斯克芝士蛋糕
🍰杜拜朱古力奶蓋巴斯克芝士蛋糕
✨無花果焙茶奶蓋巴斯克軟心蛋糕(半件)$118 + 畫碟服務$35蛋糕好好食!奶蓋+焙茶味甜過剛好🤎 畫碟服務要提早一日confirm,可以send定想要嘅圖案,畫得好精緻(加圖案+文字需$35起),仲送仙女棒同即影即有相📸,生日慶祝一流🎂 ✨紅酒汁慢煮牛臉頰闊條面 $158牛臉頰煮到超淋,一叉就散!好濃郁,闊條面掛汁力強,整體味道好有層次~ ✨秘制北京烤鴨薄餅 $148薄餅底脆,烤鴨肉量足,醬汁似甜麵醬但唔會太咸

✨紅酒汁慢煮牛臉頰闊條面 $158

✨秘制北京烤鴨薄餅 $148
薄餅底脆,烤鴨肉量足,醬汁似甜麵醬但唔會太咸

2025-05-25 38 浏览
在旺角尋找一間適合慶祝的餐廳,找到了Homeland! 無論是豐富的菜單,還是精緻的畫碟,這裡都充滿了樂趣與驚喜。與情人或朋友在此分享這樣的美食,幸福!😍Homeland 空間不算很大,但充滿了獨特的情調,精緻的裝飾和柔和的燈光,讓整體氛圍如夢似幻,讓人感到溫馨舒適。在Homeland 慶祝,他們提供的生日配套包括仙女棒、生日歌曲的播放,還有即影即有和可寫上心意的相架,讓慶祝活動更加難忘!🎂📸以下是我們品嘗的美食:💙寶雲酥法式田螺配薯蓉外層的寶雲酥香脆可口,內裡田螺鮮嫩多汁!搭配滑順的薯蓉,豐富的口感更是增添了層次感。💙蘭王蛋卡邦尼意粉意粉煮得恰到好處,與香濃的卡邦尼醬汁相融合,散發出誘人的香氣。蘭王蛋黃的絲滑與培根的鹹香相得益彰,讓整道菜的味道更加豐富。💙秘製北京烤鴨薄餅將傳統的北京烤鴨進行了創新演繹:薄餅外脆內軟,包裹著多汁的烤鴨肉,搭配青蔥和甜醬,風味十足!😛💙香濃芝士焗西蘭花西蘭花的鮮翠與芝士的濃郁交織,既健康又美味!💙無花果焙茶奶蓋巴斯克軟心蛋糕試了新品,還選擇了可愛的卡通人物來裝飾碟子,畫得很美很驚喜!🥰無花果焙茶奶蓋巴斯克軟心蛋糕份量恰到好處,濃郁的焙茶香氣與無花果的甜蜜

以下是我們品嘗的美食:

💙寶雲酥法式田螺配薯蓉

💙蘭王蛋卡邦尼意粉

💙秘製北京烤鴨薄餅

💙香濃芝士焗西蘭花
西蘭花的鮮翠與芝士的濃郁交織,既健康又美味!

💙無花果焙茶奶蓋巴斯克軟心蛋糕
試了新品,還選擇了可愛的卡通人物來裝飾碟子,畫得很美很驚喜!🥰無花果焙茶奶蓋巴斯克軟心蛋糕份量恰到好處,濃郁的焙茶香氣與無花果的甜蜜交織在一起,口感柔軟如雲。

💙Moscato Chardonnay
2款白酒為整體用餐體驗增添了幾分雅致。Moscato的果香清新, Chardonnay帶豐富的層次感。
  • 秘製北京烤鴨薄餅
  • 香濃芝士焗西蘭花
2025-05-24 41 浏览
上網見到「Homeland」嘅畫碟勁靚👀所以一早Book咗位📞原來餐廳仲有唔少新產品同優惠活動🎉包括每日限量蘭王蛋卡邦尼QQ意粉🍝以及新推出3款全新口味巴斯克蛋糕🧁份量同口味大升級⬆️分別半個$118,全個$208💁🏻‍♀️海鮮盤加推冬蔭公醬汁🌶️海鮮盤二人餐可以$48加購珍寶大頭蝦1隻,四人餐可加購2隻🦐生日嚟仲正🎂呢度生日配套有仙女棒、播生日歌🎶仲送即影即有連可寫上心意的相架🖼️.⚠️此餐廳收取10%服務費💰.秘製北京烤鴨薄餅2人餐🍕套餐$398💰薄餅表面有大量京蔥、青瓜🥒鴨肉片🦆芝士🧀食落相對清新💦可惜唔係用烤鴨片,甜麵醬嘅味道亦唔夠🥺.地中海風鮮大蜆青口配酸種麵包🐚單點$158💰有新鮮大隻嘅青口同大蜆😍蕃茄汁酸甜香濃🍅酸種麵包烘到脆卜卜🍞.酥脆雞翼拼盤9隻🍗跟餐$58💰一共3款口味😉分別有鹹蛋黃🥚芥末蜜糖🍯同明太子口味🧡雞翼外皮香脆卜卜😆肉質嫩滑多汁😋配上唔同口味,好滋味👍🏻.慢煮雞胸胡麻沙律🥗套餐包含💰有慢煮雞胸肉🐓粟米🌽車厘茄、櫻桃蘿蔔🫜沙律菜🥬足料開胃🤤.黑松露牛肝菌蘑菇湯(2客)🥣套餐包含💰配上蒜蓉包🧄🥖.無花果焙茶奶蓋巴斯克軟心蛋糕+Special Service🍰單點$153
⚠️此餐廳收取10%服務費💰
黑松露牛肝菌蘑菇湯(2客)🥣套餐包含💰配上蒜蓉包🧄🥖
無花果焙茶奶蓋巴斯克軟心蛋糕+Special Service🍰單點$153💰蛋糕軟滑😌但無花果、焙茶和芝士味道偏淡🥲畫碟揀咗Disney卡通人物CookieAnn🍤🐶點上仙女棒🪄仲有1張即影即有📸
熱香芋牛奶🥛跟餐$34💰
熱抹茶牛奶🍵跟餐$34💰
  • 黑松露牛肝菌蘑菇湯
  • 慢煮雞胸胡麻沙律
  • 秘製北京烤鴨薄餅
  • 慢煮雞胸日式胡麻沙律
  • 秘制北京烤鴨薄餅
2025-05-23 30 浏览
伯爵茶奶蓋巴斯克芝士蛋糕 $98Homeland打卡畫碟甜品😋每隻公仔+$35記得預先book定 生日慶祝/紀念日必去❣️畫咩公仔都得 只要同店家講定就ok好神似又可愛😝朋友很驚喜的說🤣伯爵茶蛋糕口感軟滑細膩 芝士味濃郁🧀最後仲會送你一張即影即有留為紀念📸波士頓龍蝦沾米多松露闊麵 $198賣相已經好吸引 大大隻龍蝦係面前😍龍蝦肉好鮮甜 闊麵軟身有咬口 好creamy🤤秘製北京烤鴨薄餅 $148既然係秘製 就叫呢個試下喇👅Pizza上面有鴨肉、青瓜、京蔥等材料個醬咸咸地 薄批有咬口 批邊又唔硬 正🌟煙三文魚凱撤沙律 $98沙律好新鮮🥗煙三文魚好有厚度😋酥脆雞翼拼盤 $138 (9隻)咸蛋黃 芥末蜜糖 明太子每個味各三隻😝滿足三個願望雞翼炸得好香脆 肉質嫩滑🐔每個味道各有特色 同朋友share食最好❤️玫瑰荔枝果肉芝士奶蓋 $48芝士好濃 玫瑰味好香 荔枝果肉甜甜的👍🏻凍玫瑰草莓牛奶 $48好香草莓味 成杯粉紅色超靚🙈
伯爵茶奶蓋巴斯克芝士蛋糕 $98
賣相已經好吸引 大大隻龍蝦係面前😍
龍蝦肉好鮮甜 闊麵軟身有咬口 好creamy🤤
秘製北京烤鴨薄餅 $148
既然係秘製 就叫呢個試下喇👅
Pizza上面有鴨肉、青瓜、京蔥等材料
個醬咸咸地 薄批有咬口 批邊又唔硬 正🌟
煙三文魚凱撤沙律 $98
沙律好新鮮🥗煙三文魚好有厚度😋
酥脆雞翼拼盤 $138 (9隻)
咸蛋黃 芥末蜜糖 明太子
每個味各三隻😝滿足三個願望
雞翼炸得好香脆 肉質嫩滑🐔
每個味道各有特色 同朋友share食最好❤️
玫瑰荔枝果肉芝士奶蓋 $48
芝士好濃 玫瑰味好香 荔枝果肉甜甜的👍🏻
凍玫瑰草莓牛奶 $48
好香草莓味 成杯粉紅色超靚🙈
🎂 生日必訂:手繪蛋糕畫盤+小煙花蠟燭提前一日預約「生日畫盤」,上碟時超驚喜!職員會手寫祝福語+裝飾,配上閃閃小煙花蠟燭, 主動幫手影即影即有,紀錄低開心時刻,儀式感十足!🍽 食物高質 樓上舖罕見• 西班牙蒜油大蝦配酸種麵包, 蒜油大蝦好好味 好高質配埋麵包成件事好滿足• 提子冧酒蛋糕- 味道特別 冧酒味都好出 係一個食完你會記得嘅cheese cake以樓上Cafe嚟講,食物水準絕對超出預期!💯 員工服務滿分 慶祝氣氛一流當晚場內十幾枱客慶祝生日,職員完全冇hea做,枱枱都會大大聲講生日快樂、幫手影相,笑容真誠又熱情。聽到隔離枱嘅歡笑聲,自己都跟住開心埋一份!香港少數嘅餐廳因為staff 而我記得呢一間餐廳 當日唔少人有好多要求,女仔影相又想靚啲,拍片out foc 又想拍多次。啲staff都無hard feeling / sad face, 仲好開心講 「我再行過呀!」呢一下,都值得打一篇食評比佢 比呢一間餐廳!📝 小貼士-畫盤蛋糕記得預約時註明 (要早一日 confirm) -晚市較旺,建議預早訂位
🎂 生日必訂:手繪蛋糕畫盤+小煙花蠟燭

🍽 食物高質 樓上舖罕見
以樓上Cafe嚟講,食物水準絕對超出預期!

💯 員工服務滿分 慶祝氣氛一流
聽到隔離枱嘅歡笑聲,自己都跟住開心埋一份!
香港少數嘅餐廳因為staff 而我記得呢一間餐廳

呢一下,都值得打一篇食評比佢 比呢一間餐廳!

📝 小貼士
-畫盤蛋糕記得預約時註明 (要早一日 confirm)
-晚市較旺,建議預早訂位
2025-05-08
用餐优惠
試食活動
  • 西班牙蒜油大蝦配酸種麵包
  • 提子冧酒蛋糕
2025-05-23 23 浏览
同朋友揀咗呢間歐陸風餐廳,燈光柔和,廷熱鬧~頗有情調🎉約會、節日、慶祝好地方🎂生日預訂享免費靚靚繪畫甜品碟,只要提前預訂 👭仲有即影即相一張💖渡過開心難忘這一夜🦀泰式柚子蟹肉沙律$108滿絲絲蟹肉與蟹籽造主角撈埋沙律菜,清新微辣好有泰式風味🐌寶雲酥法式田螺配薯蓉$88|🥦焗西蘭花 $78大大粒田螺肉,薯蓉混合一嚿嚿薯仔好cream又牛油香;拉絲芝士西蘭花邪惡香濃🦐西班牙蒜油大蝦 配酸種麵包$158 /約8隻大蝦與西班牙腸焗完逼出香氣四溢柔軟酸種麵包醮點虾油特別滋味🦐西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯$198墨魚、蝦、蜆、青口、菌海鮮與龍蝦汁精華吸收飯米中濕潤口感,極豐富…份量足夠二人食🍰開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕$98 /半件碟盤特色畫既公仔圖案巧心思,預早一日訂需+$35,自選cake香濃嘅開心果味Soft & smooth唔會過甜特飲🐝熱蜂蜜柚子茶$22|🫐凍繽紛水果茶$48

🦀泰式柚子蟹肉沙律$108
滿絲絲蟹肉與蟹籽造主角
撈埋沙律菜,清新微辣好有泰式風味

🐌寶雲酥法式田螺配薯蓉$88|🥦焗西蘭花 $78

🦐西班牙蒜油大蝦 配酸種麵包$158 /約8隻
大蝦與西班牙腸焗完逼出香氣四溢
柔軟酸種麵包醮點虾油特別滋味

🦐西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯$198
墨魚、蝦、蜆、青口、菌
海鮮與龍蝦汁精華吸收飯米中
濕潤口感,極豐富…份量足夠二人食

🍰開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕$98 /半件

特飲
🐝熱蜂蜜柚子茶$22|🫐凍繽紛水果茶$48
2025-05-22
  • 泰式柚子蟹肉沙律
  • 香濃芝士焗西蘭花
  • 龍蝦汁鐵鍋海鮮燉飯
2025-05-20 14 浏览
今日嚟到旺角搵食,見到幾多好評就嚟試一試店內環境都坐得舒服,咁啱嚟到個陣仲有日落睇😆食物選擇都幾多,a la carte或者套餐都有唔少選擇雞翼拼盤有明太子、芥末蜜糖、咸蛋黃味,我個人最中意明太子!有啲咸香得嚟又有木魚襯托,幾好味。法式田螺焗薯蓉薯蓉調味剛剛好,田螺肉質唔錯帶子海膽醬意大利燉飯好濃嘅海膽醬味,配上魚子同三文魚子口感就更豐富,帶子都煎得幾香口BBQ醬燒豬肋骨配薯條豬肋骨燒得好惹味,啖啖肉-總結:最後埋單食左$684兩個人,晚餐嚟講都acceptable嘅!
今日嚟到旺角搵食,見到幾多好評就嚟試一試

店內環境都坐得舒服,咁啱嚟到個陣仲有日落睇😆

食物選擇都幾多,a la carte或者套餐都有唔少選擇

雞翼拼盤

法式田螺焗薯蓉
薯蓉調味剛剛好,田螺肉質唔錯

帶子海膽醬意大利燉飯

BBQ醬燒豬肋骨配薯條
豬肋骨燒得好惹味,啖啖肉
總結:

2025-05-13
2025-05-19 96 浏览
餐廳環境舒適溫馨,七點過後全場座無虛席,我們很慶幸提前預訂了窗邊位置,一邊品嚐美食,一邊欣賞日落美景,氣氛相當愜意。西班牙蒜油大蝦配酸種麵包($158)是我們的前菜之選,蝦肉鮮嫩多汁,蒜香撲鼻,配上酸種麵包,完美吸收了蒜油的精華。主菜火焰桂花啤酒雞($348)帶來了視覺與味覺的雙重震撼,火焰效果令人印象深刻,雞肉外酥內嫩,帶有微甜和輕辣的風味,搭配新鮮蔬菜,層次豐富。甜品是整頓晚餐最大的亮點,我們選擇了無花果焙茶奶蓋巴斯克軟心蛋糕($208),配上哥哥的畫碟設計,瞬間成為了我們生日的最佳紀念。餐廳還貼心地準備了仙女棒和生日歌,更拍攝了即影即有相片讓我們帶走這美好時刻。飲品方面,熱竹炭芝麻牛奶($48)香濃順滑,浮華墨紅玫瑰花茶(壺)($38)則是餐後的完美選擇。值得一提的是,Homeland近期推出了多項新菜式,包括爆膏羅門氏蝦海鮮盤和蘭王蛋卡邦尼QQ意粉(每日限量)。他們還新增了三款巴斯克蛋糕口味,除了我們點的無花果焙茶款,還有冧酒提子奶蓋和杜拜朱古力奶蓋,半個售價$118,全個$208。海鮮盤加推的冬蔭公醬汁也很誘人,二人餐可$48加購珍寶大頭蝦一隻,四人餐則可加購兩隻。這次的生日

西班牙蒜油大蝦配酸種麵包($158)
西班牙蒜油大蝦配酸種麵包
火焰桂花啤酒雞
帶來了視覺與味覺的雙重震撼,火焰效果令人印象深刻,
雞肉外酥內嫩,
火焰桂花啤酒雞
帶有微甜和輕辣的風味,搭配新鮮蔬菜,層次豐富。

無花果焙茶奶蓋巴斯克軟心蛋糕

飲品方面,熱竹炭芝麻牛奶($48)
熱竹炭芝麻牛奶
香濃順滑,浮華墨紅玫瑰花茶(壺)($38)
浮華墨紅玫瑰花茶(壺)
則是餐後的完美選擇。

這次的生日慶祝因為Homeland的貼心服務和美味佳餚變得格外難忘,尤其是哥哥張國榮的畫碟,
無花果焙茶奶蓋巴斯克軟心蛋糕
讓我們感覺他仿佛就在身邊,與我們一同分享這美好時光。
2025-05-13
即興想食café, 喺旺角搵到依間樓上cafe餐廳, 好在walk in去到有位叫左個明太子雪山芝士炸薯條, 估唔到炸得幾香口, 點埋面頭啲明太子醬同芝士絲, 好惹味夠哂脆, 完全食到停唔到口波士頓龍蝦占米多松露闊麵賣相好吸晴, 龍蝦焗得剛剛好, 食起黎厚肉彈牙, 每條闊麵都掛住濃郁既松露醬汁, 入口好JUICY, 松露愛好者既我勁鍾意小食叫左咸蛋黃酥脆炸雞翼, 雞翼炸得好香脆, 依然保持到肉汁又唔會乾身, 面頭淋左勁邪惡既咸蛋黃醬, 入口起沙, 咸蛋黃個香味充斥整個口秘製北京烤鴨薄餅正常發揮, 薄餅比較薄身, 食落唔會有負擔感, 面頭撒左少少京蔥絲的確有令個薄餅食落更似北京烤鴨, 但整體味道唔算太大驚喜, 反而比較鍾意食個闊麵同小食多啲見隔離枱有人慶生, 甜品碟上面可以寫字, 店員仲會幫客人打燈影即影即有留念, 好專業同幾窩心既服務! 整體價錢同食物質素成正比, 想回憶CAFE味道可以黎食下!

夜晚特登去左一家人氣超高西餐廳,book位時候特別request 畫碟服務,自定義專屬慶祝,畫得相當靚!甜品盤上畫左可愛Labubu、配合仙女棒蠟燭,特別有儀式感!餐廳送左即影即有相片,照片附帶心意相架,有紀念價值,慶祝生日會播著生日歌。🦞新奧爾良海鮮滋味共享套餐(兩位$698)海鮮盤上嘅波士頓龍蝦超吸晴,肉質緊實又鮮甜,揀左蒜香牛油風味,帶出海鮮鮮味,仲有鮮鮑魚、青口、海虎蝦、鮮大蜆、德國腸、粟米、燒薯仔,每一口享受奢華。海鮮盤加推冬蔭公醬汁;海鮮盤二人餐可$48加購珍寶大頭蝦一隻,四人餐可加購兩隻 🤤🥣餐湯黑松露牛肝菌磨菇湯:湯底濃稠,入口滑順,帶著牛肝菌嘅深邃香氣。法式龍蝦海鮮濃湯:帶著龍蝦的海鮮甜香,大大隻青口肥美多汁,湯入面蜆肉又軟又彈。🥗蘭王蛋素煙肉凱撒沙律蘭王蛋蛋黃mix埋沙律一齊食更香滑濃郁,沙律菜脆爽。🥔寶雲酥法式田螺配薯蓉田螺肉質滑嫩,薯蓉細緻,滋味十足。🍰無花果焙茶奶蓋巴斯克軟心蛋糕(半件)最新推出‼️巴斯克蛋糕入口濃滑細膩,與焙茶奶蓋的茶韻完美融合,充滿層次感。仲有另外兩款都係最新推出 - 冧酒提子奶蓋巴斯克芝士蛋糕 & 杜拜朱古力奶蓋巴斯克芝士蛋糕,芝士蛋糕控一

🦞新奧爾良海鮮滋味共享套餐(兩位$698)

🥣餐湯
黑松露牛肝菌磨菇湯

法式龍蝦海鮮濃湯

🥗蘭王蛋素煙肉凱撒沙律
蘭王蛋蛋黃mix埋沙律一齊食更香滑濃郁,沙律菜脆爽。
蘭王蛋素煙肉凱撒沙律

🥔寶雲酥法式田螺配薯蓉
田螺肉質滑嫩,薯蓉細緻,滋味十足。
寶雲酥法式田螺配薯蓉

🍰無花果焙茶奶蓋巴斯克軟心蛋糕(半件)
最新推出‼️巴斯克蛋糕入口濃滑細膩,與焙茶奶蓋的茶韻完美融合,充滿層次感。仲有另外兩款都係最新推出 - 冧酒提子奶蓋巴斯克芝士蛋糕 & 杜拜朱古力奶蓋巴斯克芝士蛋糕,芝士蛋糕控一定要試。
無花果焙茶奶蓋巴斯克軟心蛋糕

另外最近推出的蘭王蛋卡邦尼QQ意粉,每日限量!

黑松露牛肝菌磨菇湯
法式龍蝦海鮮濃湯
蘭王蛋素煙肉凱撒沙律
寶雲酥法式田螺配薯蓉
  • 黑松露牛肝菌蘑菇湯
2025-05-19 32 浏览
之前去過荃灣分店覺得幾掂,今次特登走去旺角分店試下,睇下水準係咪一樣咁好。都係有畫碟嘅服務,下次朋友生日都可以訂定頭盤嘅泰式柚子蟹肉沙律真係清新開胃!啲蟹肉肉質鮮甜,冇咩蟹腥味,柚子嘅清香配埋泰式醬汁嘅酸辣味,食落去層次豐富。特別欣賞佢啲生菜葉keep到好爽脆,完全冇軟化嘅問題。西班牙蒜油大蝦新鮮彈牙,個蒜油香氣撲鼻,最正係隻蝦肉質夠juicy,完全冇乾柴嘅問題。配埋佢嗰個自家製酸種麵包,個麵包外皮香脆,入面軟綿綿又有酸種麵包獨特嘅香氣講到牛面頰墨西哥芝士餡餅,個牛面頰慢煮到軟綿入味,仲要唔會散,配埋墨西哥芝士個香濃滋味,一啖咬落去,成個口腔都係濃郁嘅牛味同芝士香!個餅皮都做得唔錯,香脆可口又夠薄。法式香草烤春雞隻雞用慢煮方式處理,肉質超級嫩滑,連胸肉都冇乾柴嘅問題。個香草醬汁香濃惹味,配埋啲烤到金黃香脆嘅雞皮!配菜嘅薯菜都做得好出色,個薯仔軟糯香甜,啲菜新鮮爽脆。

都係有畫碟嘅服務,下次朋友生日都可以訂定

2025-02-10
用餐优惠
試食活動
  • 泰式柚子蟹肉沙律
  • 牛面頰墨西哥芝士餡餅
2025-05-19 19 浏览
蘭王蛋卡邦尼意粉拌勻那顆橙色的蘭王蛋黃 煙肉的油脂加上芝士香氣 入口creamy黑松露雪山芝士炸薯條金黃香脆 淋上黑松露醬和滿滿芝士碎 推薦牛臉頰墨西哥芝士餡餅餡料有頰肉和大量半溶芝士 尖上牛油果蓉和酸忌廉 整個超夾西西里海鮮鐵鍋燉飯飯粒吸收了龍蝦湯汁 就是鮮味!泰式柚子蟹肉沙律 酸酸甜甜很清新西班牙蒜油大蝦配酸種包辣肉腸有點鹹香 蝦肉爽彈 香濃芝士焗西蘭花 簡單的一道 芝士迷別錯過紅酒汁慢煮牛臉頰闊條麵 肉質嫩滑 法式香草烤春雞配菜 淡淡的香草味道 juicy無花果培茶奶蓋巴斯克蛋糕畫碟大家都唔陌生了 最愛就是這種軟心的質感香煎美國Prime西冷配薯菜 點了7成 牛肉味濃厚 熟到剛好Suntory Half &Half 黑白啤Suntory Suset 泡沫綿密 帶有甘醇黑麥芽氣味
蘭王蛋卡邦尼意粉
黑松露雪山芝士炸薯條
金黃香脆 淋上黑松露醬和滿滿芝士碎 推薦

牛臉頰墨西哥芝士餡餅
餡料有頰肉和大量半溶芝士 尖上牛油果蓉和酸忌廉 整個超夾

西西里海鮮鐵鍋燉飯
飯粒吸收了龍蝦湯汁 就是鮮味!
泰式柚子蟹肉沙律 酸酸甜甜很清新
西班牙蒜油大蝦配酸種包