餐厅: Homeland (彌敦道)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
依晚去旺角,與家人來到 Homeland 食晚餐慶祝生日。餐廳有意外驚喜,甜品上寫字畫碟,好精美呀,仲有即影即有相作為留念,呢度真係慶祝日子嘅好地方 ~這裡環境不錯,裝飾擺設有心思,我地選擇 Handmade Pizza Set $398 /2位,套餐包了Pizza、餐湯、沙律、小食和餐飲,豐富又美味。黑松露牛肝菌蘑菇湯 配 蒜蓉包     首先送上餐湯,這款係黑松露牛肝菌蘑菇湯,牛肝菌與黑松露味道很配很濃,黑松露香味散發出來,啖啖濃郁鮮味,滑溜好飮,配搭外脆內軟嘅蒜蓉包更滋味。慢煮雞胸胡麻沙律沙律菜好新鮮,用上胡麻醬汁拌勻,雞胸肉好爽口,沙律口感fresh,開胃又好食。牛面頰墨西哥芝士餡餅呢個好驚喜 ~ 喜歡芝士既我地,夾住重芝士同惹味牛面頰,牛味濃厚,肉質嫩滑,餅皮卜卜脆,配搭芝士醬及牛油果醬,感受到墨西哥風味!德國腸拼盤     (+$58)一客有3款香腸 - 紐倫堡肉腸、意式葱油腸及墨西哥辣肉腸,煎得非常脆口,每款味道各有特色,食起嚟十分惹味,薯蓉放在底部,口感軟綿綿,更伴上酸菜沙律,少少酸,清新爽脆,開胃解膩。蘭王蛋卡邦尼意粉     $148另外,單點咗蘭王蛋卡邦尼意粉。散
牛面頰墨西哥芝士餡餅
德國腸拼盤     (+$58)
德國腸拼盤
蘭王蛋卡邦尼意粉     $148
另外,單點咗蘭王蛋卡邦尼意粉。散發陣陣香濃忌廉味,配以焦香脆口嘅煙肉,肉味鹹鹹香香,濃郁嘅醬汁與意粉煮得好入味,加埋日本蘭王蛋拌勻一齊食,欣賞這裏用既係手工意大利麵,口感不俗,有咬口,意粉好掛汁,越食越好味。
蘭王蛋卡邦尼意粉
慶祝生日當然要點蛋糕甜品啦,依間餐廳有寫碟服務,好浪漫呀!
揀咗伯爵茶巴斯克蛋糕,蛋糕味道層次分明,食落入口即溶,伯爵茶味道突出,帶陣陣回甘,清香微甜,口感順滑綿密,每一啖都充滿甜蜜滋味。
百香果菠蘿綠茶      (+$34)
凍嘅百香果菠蘿綠茶,帶淡淡果香味,冰涼爽口,清新解渴。
百香果菠蘿綠茶
蜂蜜柚子茶      (+$16)
秋天天氣乾燥,點番杯蜂蜜柚子茶先,清香微甜嘅柚子味,非常潤喉。

蜂蜜柚子茶
2024-10-24
德國腸拼盤
蘭王蛋卡邦尼意粉
百香果菠蘿綠茶
蜂蜜柚子茶
  • 伯爵茶巴斯克蛋糕
餐廳:Homeland (旺角)地址:旺角彌敦道726號19樓仲記得第一次去Homeland已經喺四年幾前嘅事,當時一行入大埔總店就好有家嘅感覺🏠,雖然2024年頭大埔店結業,但原來老闆喺旺角另開新店,唔經唔覺都開咗大半年🎉Homeland主打新派多國菜🍽️,有新奧爾良海鮮🦞、自家製Pizza🍕、肉類主食、意粉同飯等🍝,最經典仲有佢哋好拿手嘅寫字畫碟甜品🎨,真喺好靚好真好出色😍,約埋親朋好友去慶生慶祝最適合👍✝️PiPi Pizza套餐 $388呢個2人餐有2個餐湯、1個特色沙律🥗、1個主食同1個Pizza🍕。是日廚師精選濃湯喺薯仔忌廉湯,另外加$18叫咗個都幾鮮味濃郁又有龍蝦肉嘅法式龍蝦湯🦞,仲配埋鬆脆嘅蒜蓉包;沙律叫咗溫泉蛋素煙肉粒凱撒沙律🥗,流心嘅溫泉蛋撈埋沙律一齊食幾和味,加上巴馬臣芝士同素煙肉鹹香十足主食加$88叫咗個波士頓龍蝦占多黑松露闊麵,半隻加咗芝士焗香嘅龍蝦望落好吸引🤩,不過肉質就有少少嚡,底層嘅闊條麵爽滑彈牙,口感一流,有陣陣黑松露同龍蝦汁鮮味另外值得一讚嘅喺呢個墨西哥雞肉芝士餡餅🥙,微脆煙韌嘅餡餅夾住惹味雞肉粒同雙色拉絲芝士🧀,面頭有墨西哥辣椒絲🌶️,配埋牛油果醬或者酸
餐廳:Homeland (旺角)
地址:旺角彌敦道726號19樓

✝️PiPi Pizza套餐 $388
是日廚師精選濃湯喺薯仔忌廉湯,

主食加$88叫咗個波士頓龍蝦占多黑松露闊麵,

配埋牛油果醬或者酸忌廉一齊食簡直冇得輸😋,可惜得4塊,份量感覺比較少,如果唔喺我真喺想食多2塊😂

飲品種類都幾多,咖啡、果/花茶、梳打、朱古力、芝士奶蓋同紅白酒都有🍷,
叫咗個Latte(+$19)同香芋芝士奶蓋(+$24),
後者帶有超濃郁芋頭香,面頭有一層厚厚嘅鹹香芝士奶蓋,無論賣相同味道層次都一樣掂🤓

重頭戲緊喺呢個加$35提早預訂嘅寫字畫碟甜品,繪型繪色嘅小熊維尼同豬仔,加上蠟燭同店員免費幫我哋影咗張即影即有留念📸,有啲回憶真喺值得俾少少錢換返嚟🥰。
伯爵茶巴斯克奶蓋芝士蛋糕($98)唔會太溜,用咗唔少生果去襯托中和咗油膩感,蛋糕厚實得嚟唔會好heavy,加上陣陣伯爵茶同奶蓋芝士香確實喺幾唔錯嘅配搭
2024-10-14
2024-10-11 12944 浏览
Homeland 真係可以做到令你有賓至如歸嘅感覺,無論係餐廳職員嘅服務態度,定係食物嘅質素又或者係服務嘅貼心度,每一個部分都酪以令你有係屋企嘅溫馨感❤️最特別嘅係哩到仲會提供甜品畫碟嘅服務,全部都係大師級嘅畫作👀👀仲會根據慶祝目的量身訂做,每個都係獨一無二嘅設計,而且仲會幫忙用即影即有相機📷影低值得紀念嘅一刻👍🏻👍🏻唔怪得差唔9成人都係嚟慶祝生日🎂,同埋記得記得一定要book 定位先,walk in 一定會無位🤭我地揀咗新奧爾良海鮮盤🦞(2人份),除咗海鮮盤之外,仲有頭盤、餐湯同主食,仲可以以優惠價加購小食同升級飲品添🤗🤗新奧爾良海鮮盤相當豐富,波士頓龍蝦/北海道松葉蟹腳二選一,仲有阿根廷珍寶赤蝦、蟶子、青口、大蜆、德國膠、薯仔🥔粟米🌽等等😆😆開邊原隻龍蝦🦞肉質新鮮彈牙仲有膏嫁其他海鮮都十分新鮮鮮甜,薯仔、粟米🌽西蘭花🥦嗦哂招牌秘製BBQ 汁辣辣地好惹味😋😋慢煮雞胸日式胡麻沙律🥗慢煮雞胸軟稔嫩滑,雞胸撕成一條條方便食用,沙律菜新鮮爽脆👍🏻龍蝦🦞汁海鮮鐵鍋燉飯燉飯嘅軟硬度適中,以龍蝦汁燉製鮮度更高,面頭放滿了新鮮海鮮,仲用咗食用花裝飾,淨係賣相都💯💯香草🌿蒜香🧄焗田螺拼薯蓉去殼田螺加上香

慢煮雞胸日式胡麻沙律🥗

龍蝦🦞汁海鮮鐵鍋燉飯

香草🌿蒜香🧄焗田螺拼薯蓉
去殼田螺加上香草蒜香調味,連同綿滑嘅薯蓉一齊食💯💯

抹茶🍵牛奶
抹茶味濃郁加上牛奶增添奶香同滑順口感😌

香芋芝士奶蓋🥛
迷人嘅粉紫色打卡一流,頂層鹹鹹地嘅芝士奶蓋平均香芋牛奶嘅甜味🥰🥰
  • 龍蝦汁鐵鍋海鮮燉飯
2024-10-05 10659 浏览
身為大埔友,又點會唔識Homeland呢間西餐廳?最估唔到而家喺旺角都可以食到😍生日慶祝好地方,除咗有靚靚嘅甜品畫碟服務,仲有即影即有俾我哋🤤真係慶祝嘅福音!🍽️ 泰式柚子墨魚仔沙律我哋叫咗個二人套餐可以包一個沙律,沙律梗係要食啲特別嘅嘢呢個有子墨魚仔沙律,酸酸甜甜夠晒開胃🤤🍽️ 龍蝦汁鐵板海鮮燉飯第1個主菜就加錢叫咗龍蝦🦞汁鐵板海鮮Risotto😋真係要讚一讚個燴飯夠晒入味,龍蝦汁味濃,仲有大量嘅海鮮同埋大大隻焗鮮蝦比Lisboy慢慢品嚐🍽️ 秘製北京填鴨薄餅Lisba最愛某大型pizza店嘅北京填鴨薄餅,估唔到見到呢度嘅Menu都有得揀,當然即刻order咗😍成個餅底都焗到好香脆,岩晒Lisboy食,而Topping都有好多鴨肉!🍽️ 士多啤梨巴斯克奶蓋芝士蛋糕話說都慶祝生日一定要叫個甜品慶祝一番,呢間西餐廳浪漫嘅地方係有寫碟服務😍所以慶祝李氏一家生日,叫咗呢個有新鮮士多啤梨🍓俾Lisboy食嘅蛋糕,個芝士蛋糕仲好Rich,仲有一層口口嘅奶蓋流落嚟,真係色香味俱全!🍽️ 蜂蜜柚子茶 & 柑橘蜜二人餐就包咗兩杯餐飲,蜂蜜柚子茶同金橘蜜都係想像中嘅香甜,不過不失,大大杯解渴一流!最愛係呢間餐廳會

🍽️ 泰式柚子墨魚仔沙律

🍽️ 龍蝦汁鐵板海鮮燉飯
🍽️ 秘製北京填鴨薄餅

🍽️ 士多啤梨巴斯克奶蓋芝士蛋糕

🍽️ 蜂蜜柚子茶 & 柑橘蜜

最愛係呢間餐廳會有一張即影即有相俾返我哋一家三口作紀念😍有咩慶祝活動都一定要嚟呢度!
  • 泰式柚子墨魚仔沙律
  • 秘制北京烤鴨薄餅
  • 龍蝦汁鐵鍋海鮮燉飯
2024-10-03 10448 浏览
這間可說是頗具人氣的西餐廳,其最大特色之處就是叫蛋糕會提供畫碟服務,最適合來此慶祝生日或特別紀念的日子,所以當晚用膳期間就已經有四檯客人在慶生,好有愉快的氣氛。其實店內環境偏昏暗,不過就幾有情調,餐桌之間稍為靠得太近,但坐得尚算舒適,由於位處十九樓高層,窗外可挑望旺角街景都唔錯。菜式方面主打薄餅及海鮮盤的套餐,今次我們選了PiPi Pizza 套餐($388/2位),套餐已包括餐湯配蒜蓉包、特色沙律、主食、Pizza及餐飲,都算抵食㗎!但如果飯聚是希特別意義的話,當然加優惠價升級部分食物就更perfect啦。所以餐湯我們+$18改做法式鮮打龍蝦湯,味道濃郁且湯汁滑口,又有粒粒龍蝦肉,蒜蓉包亦烘得香脆。至於泰式柚子墨魚仔沙律,沙律菜新鮮爽脆,醬汁入口微微酸辣,墨魚仔都算爽口彈牙。食Pizza及主食前,我們還追加小食+$88德國腸拼盤,有齊三款不同口味的香腸,個人比較喜歡帶點大蒜胡椒等調味的紐倫堡腸,底下還有份量頗多的薯蓉同樣好食。Pizza其實有墨西哥雞肉芝士餡餅、黑松露牛肝菌芝士薄餅、招牌明太子海鮮薄餅,以及秘製北京烤鴨薄餅可選,我們當然選了最後者,皆因比較特別又冷門,果然入口真係食得
Pizza其實有墨西哥雞肉芝士餡餅、黑松露牛肝菌芝士薄餅、招牌明太子海鮮薄餅,以及秘製北京烤鴨薄餅可選,我們當然選了最後者,皆因比較特別又冷門,果然入口真係食得出一片片鴨肉,甜醬香氣亦完全是北京烤鴨的味道,連蔥絲及青瓜絲一齊食,食法頗新穎,薄餅的批邊亦烤得脆口。
另一主食則+$68換成秘製龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯,燉飯飯粒索滿海鮮精華都幾入味,軟軟的好Creamy,海鮮則有大蝦、青口及蜆,份量都足夠二人食。套餐奉送基本飲品兩杯,或半價可升級特飲/紅白酒,亦有手工氣泡花茶及啤酒供應。
不過重點!重點!重點推介當然是甜品啦,可惜我一時大意未有在訂座時預先講明畫哪些公仔圖案(大家記得訂位時說明)只在店內現場即起英文字句,但件開心果巴斯克奶蓋芝士蛋糕$98都唔錯,雖然蛋糕芝士味較淡,但面層的開心果堅果碎增加了口感,整體味道甜而不膩。最後店員竟然亦提供即影即有相片予我們留念,所以今晚係食得開心既!
2024-10-02
北海道士多啤梨撻 香脆餅底鋪滿甜甜嘅士多啤梨 最吸引一定係個還原度100%Labubu 🥰法式香草烤春雞配薯菜 $148我選擇以慢煮烹調 肉質特別嫩滑香煎美國Prime西冷配薯菜 $3487成熟度 肉汁豐富而不韌 厚切更有口感BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條 $168煙燻味道突出香濃芝士焗西蘭花 $78西班牙蒜油大蝦配酸種麵包 $158配上辣肉腸 微辣惹味黑松露雪山芝士炸薯條 $88頂部有大量芝士 加埋松露 味道好夾紅酒汁慢煮牛臉頰闊條麵 $158臉頰軟腍 闊條麵煙韌有勁 掛滿醬汁西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯 $198飯粒吸滿鮮湯味道 加上海鮮 層次豐富黑松露蟹肉三文魚子意大利雲吞 $188大大粒雲吞餡料十足泰式柚子蟹肉沙律 酸甜開胃 $108飲品點左凍竹炭黑芝麻牛奶抹茶海鹽芝士奶蓋
北海道士多啤梨撻

大大粒雲吞餡料十足
泰式柚子蟹肉沙律 酸甜開胃 $108
飲品點左凍竹炭黑芝麻牛奶
抹茶海鹽芝士奶蓋

閨蜜生日要同佢慶祝,知道佢好又鐘意 Chiikawa,所以去咗間近排人氣大熱嘅畫碟甜品,畫埋 Chiikawa 同佢食生日蛋糕餐廳位於商廈頂層,落地玻璃窗仲能夠俯瞰繁華旺角夜景店內用餐環境舒適,感覺輕鬆,主要提供西式餐飲、甜品、花茶及多款酒類飲品當中畫碟甜品仲係大家嘅生日飯、各類慶祝嘅打卡必點之選食物方面:地中海風鮮大蜆青口配酸種麵包 : 青口鮮甜肥美,再配埋大蜆及微辣嘅地中海醬汁,放上酸種麵包一齊食,非常惹味黑松露蟹肉三文魚子意大利雲吞 : 意大利雲吞夠大隻,外皮厚薄適中,包住啖啖蟹肉,再配上勁 creamy 嘅黑松露醬汁、三文魚子、黑魚子及蟹籽,口感豐富,非常有層次香煎美國 Prime 西冷配薯菜 : 西冷扒選擇了五成熟,肉質有彈性,牛味濃郁,再配上香薯蓉及新鮮薯菜,必叫主菜之一焦糖鹹蛋黃奶蓋巴斯克芝士蛋糕 : 餐廳一定要點超靚畫碟甜品,店員會幫你畫上你心愛嘅公仔,滿滿嘅儀式感,巴斯克蛋糕芝士味香濃,配上焦糖及鹹蛋黃碎,咸咸甜甜,味道有驚喜Ours Tips : 想係畫碟甜品碟上畫公仔,記住提早預約及準備圖片給店員繪畫

餐廳位於商廈頂層,落地玻璃窗仲能夠俯瞰繁華旺角夜景

當中畫碟甜品仲係大家嘅生日飯、各類慶祝嘅打卡必點之選
食物方面:

就係見到依間餐廳有畫碟同寫字先book位,可能貴餐廳覺得慶祝唔係咩一會事,無錯!公仔係畫啱,但寫既祝福語錯呢,你哋都話因應公仔複雜程度同寫字要收費,我都肯應承俾錢啦,但你哋交行貨呢,事後講句sorry,同事睇錯就算,真係無言!!!最後講埋野食沙律尚算新鮮,可惜其他野食味道一般,甜品就叫咗開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕,除咗食到係普通芝士餅之外,完全無開心果味,講真!$98淨係食芝士蛋糕,我唔會係依度叫!

最後講埋野食

2025-02-24
❗️如果為左畫碟而去 建議只食甜品就走 以免一肚氣❗️經OpenRice訂位20:30入座已經提早5-10分鐘上去 未入座已經無人問津 淨企門口 就算有望到你嘅Staff 態度都係不瞅不睬入座落完單無耐 未夠九點就已經通知last order岩岩上齊齊 食緊前菜已經逐枱埋嚟話要埋單未食完主食 未上甜品就通知21:45要清場食物質素整體不過不失 一般嘅cafe質素另收服務費 但整體服務欠奉 舉手都無乜人理唯一感受到服務位置係收左錢嘅畫碟同即影即有整個體驗就係餐廳冇辦法應付 staff培訓不足😡不如餐廳唔好咁貪心 7點半就係最後一輪客人 如果唔係根本唔夠時間比客人用餐但如果餐廳係打算轉型做茶餐廳式 目標客群係旋風一小時內用餐的話 就唔好收西餐價錢🙏🏻
❗️如果為左畫碟而去 建議只食甜品就走 以免一肚氣❗️

2025-02-15
庆祝纪念
情人节
2025-01-23 0 浏览
-賓尼迪蛋配全日早餐 $98超級豐富🤩除咗主角賓尼迪蛋之外,仲有雞肉、腸、煙肉、麵包、沙律、茄汁豆同菇!味道十分之好,各樣食材都好夾,雞蛋一篤蛋漿就漏曬出黎,食完好飽好滿足-BBQ滋味醬燒豬肋骨配薯條 $88豬肋骨燒到恰到好處,完全唔覺得鞋,好入味。薯條都系十分脆,再配上沙律菜解膩🤪-優惠小食($22/款)加左蜂蜜柚子脆香雞翼同吉列廣島蠔,兩樣小食都好抵食!雞翼十分入味同脆,配上清新嘅柚子醬,三件完全唔夠👀炸蠔炸到好脆,一咬啲汁咇曬出黎😈食唔停口-基本飲品($6/杯)叫左凍柑橘蜜同凍蘋果汁,兩樣都系唔算太甜,好潤喉,天氣凍飲剛剛好🤩👍🏻

-賓尼迪蛋配全日早餐 $98

-BBQ滋味醬燒豬肋骨配薯條 $88

-優惠小食($22/款)
加左蜂蜜柚子脆香雞翼同吉列廣島蠔,兩樣小食都好抵食!
雞翼十分入味同脆,配上清新嘅柚子醬,三件完全唔夠👀
炸蠔炸到好脆,一咬啲汁咇曬出黎😈食唔停口

-基本飲品($6/杯)

2025-01-23
一間由新界小店開到旺角鬧市的西餐廳我就是喜歡他們的用心製作旺角店無論係裝潢同氛圍都好岩女生聚會閨蜜約食飯第一時間就諗到呢度//滋味小食拼盤 $138//先來一吃小食拼盤 咩都有D雞翼、炸蠔、炸魚手指同芝士薯條樣樣都係熱辣辣香噴噴雞翼外層金黃香脆 內裡肉質嫩滑多汁炸蠔、炸魚手指炸到脆卜卜 但又唔會太厚粉薯條外脆內軟 加埋芝士醬一流 //蘭王蛋卡邦尼意粉 $148//呢個卡邦尼相當正宗用蘭王蛋蛋黃當然係出色 充滿蛋香味而且同樣可以做到好creamy既口感是出色意粉入口有嚼勁 每條意粉都掛滿蛋黃汁而唔太濕配料有意式煙肉、洋蔥、大蒜、芝士碎入口口感充滿蛋味 高質 //松露牛肝菌雞肉芝士薄餅 $158//大大份的芝士pizza對芝士愛好者 一定好鐘意芝士可以拉絲拉到好長餅底唔會太厚 食落外脆內軟好濃黑松露香味黑松露同牛肝菌都烤得好濃香菇好有咬口就係令人食唔停口的滋味 //焦糖無花果伯爵茶奶蓋巴斯克芝士蛋糕 (半件) $98//呢度既蛋糕真係出色 一定要食二人share半件剛剛好巴斯克芝士蛋糕內裡流心入口就食到伯爵茶香整體口感又唔會覺得好甜
一間由新界小店開到旺角鬧市的西餐廳
我就是喜歡他們的用心製作
旺角店無論係裝潢同氛圍都好岩女生聚會
閨蜜約食飯第一時間就諗到呢度

//滋味小食拼盤 $138//
先來一吃小食拼盤 咩都有D
雞翼、炸蠔、炸魚手指同芝士薯條
樣樣都係熱辣辣香噴噴
雞翼外層金黃香脆 內裡肉質嫩滑多汁
炸蠔、炸魚手指炸到脆卜卜 但又唔會太厚粉
薯條外脆內軟 加埋芝士醬一流

//蘭王蛋卡邦尼意粉 $148//
呢個卡邦尼相當正宗
用蘭王蛋蛋黃當然係出色 充滿蛋香味
而且同樣可以做到好creamy既口感是出色
意粉入口有嚼勁
每條意粉都掛滿蛋黃汁而唔太濕
配料有意式煙肉、洋蔥、大蒜、芝士碎
入口口感充滿蛋味 高質

巴斯克芝士蛋糕內裡流心
入口就食到伯爵茶香
整體口感又唔會覺得好甜

2025-01-22 0 浏览
相約閨密食飯要好好的慶祝我們廿幾年的友誼,有時就是要在平凡的生活中增添儀式感,好好紀念一下,讓自己更珍惜值得愛嘅人。餐廳位置方便,景觀開揚裝修亦很舒服,其中一個吸引地方係餐廳提供甜品寫字畫碟服務,可以訂枱時Request,真係好啱來慶祝,仲會送即影即有相,滿滿的儀式感☺️ 食物方面整體亦都好好味,店員服務態度亦好Nice。💫Seafood Platter Set 💫🔶新奧爾良海鮮盤個海鮮盤份量好多😚,有龍蝦🦞、鮑魚、青口、墨魚仔、蜆、蝦等,海鮮配香辣蒜蓉調味幾惹味。波士頓龍蝦肉好爽口鮮甜,連個鉗都好厚肉,鮑魚、大蝦也很好味,其他配菜還有西蘭花🥦薯仔、豬肉腸、粟米等,材料非常豐富。🔶黑松露牛肝菌蘑菇湯一上枱已經聞到好香濃,湯的質地好順滑,加埋脆卜卜嘅蒜蓉包一齊食超夾。🔶慢煮雞胸胡麻沙律雞胸肉質嫩滑,沙律菜新鮮,胡麻醬調味好開胃。🔶寶雲酥法式焗田螺配薯蓉面層寶雲酥香脆,田螺加上蒜香香草味調味,薯蓉亦好香滑。另外加了:🔷開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕好驚喜個甜品畫碟係Chiikawa 🥰好可愛畫得好靚香濃的開心果奶蓋,配上口感綿密巴斯克食落好柔軟,仲有開心果碎、脆脆餅碎增加口感。🔷草莓蜜桃梳打🔷玫瑰

💫Seafood Platter Set 💫

🔶新奧爾良海鮮盤

🔶黑松露牛肝菌蘑菇湯

🔶慢煮雞胸胡麻沙律
雞胸肉質嫩滑,沙律菜新鮮,胡麻醬調味好開胃。

🔶寶雲酥法式焗田螺配薯蓉
面層寶雲酥香脆,田螺加上蒜香香草味調味,薯蓉亦好香滑。

另外加了:
🔷開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕
好驚喜個甜品畫碟係Chiikawa 🥰好可愛畫得好靚

🔷草莓蜜桃梳打
🔷玫瑰荔枝果肉芝士奶蓋
飲品賣相幾靚,2 款都好啱女士飲☺️
  • 新奧爾良海鮮盤
2025-01-20 0 浏览
本土小店新派西餐鄰近始創中心及TOP商場,地理方便店舖環境舒適又溫馨,最適合一家大細共渡天倫之樂裝修雅緻,以乾花佈置,可透過大玻璃窗俯覽繁華夜景繽紛環境配上西班牙熱情舞曲 ,用餐氣氛輕鬆西班牙蒜油大蝦配酸種麵包香氣撲鼻,麵包外脆內軟主菜西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯擺盤漂亮,海鮮多樣,包括海蝦、蜆、墨魚仔、青口等 BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條經過慢火燒烤,鮮嫩多汁最新推出Suntory Sunset酒泡綿密幼滑、帶有微妙花香
本土小店新派西餐鄰近始創中心及TOP商場,地理方便
店舖環境舒適又溫馨,最適合一家大細共渡天倫之樂
裝修雅緻,以乾花佈置,可透過大玻璃窗俯覽繁華夜景
繽紛環境配上西班牙熱情舞曲 ,用餐氣氛輕鬆
西班牙蒜油大蝦配酸種麵包香氣撲鼻,麵包外脆內軟
西班牙蒜油大蝦配酸種麵包
西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯
BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條經過慢火燒烤,鮮嫩多汁
BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條
Suntory Sunset
2025-01-20
西班牙蒜油大蝦配酸種麵包
西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯
BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條
Suntory Sunset
📌Homeland 旺角店:彌敦道726號19樓😍原來做緊早鳥優惠:星期一至五 19:00 前離座即享八折優惠☆☆---分割線---☆☆今天嘗試的是旺角分店餐廳位於旺角彌敦道的美食之樓,氛圍十分熱鬧~北海道人帶子海膽醬意大利燴飯 | $228意大利燴飯沾滿濃郁的海膽醬,特別喜歡搭配魚子一起,享受在嘴裏爆汁的感覺🍚🦪BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條 | $168豬肋骨外層刷上特製的BBQ醬,經過慢火燒烤,香氣四溢。豬肋骨肉質鮮嫩多汁,再搭配金黃酥脆的薯條,一次滿足2個願望。🍖🍟開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕 | $98巴斯克芝士蛋糕表層是一層鹹香香濃的開心果奶蓋,再加上一粒一粒的開心果碎片,充滿開心果的味道。口感濃郁而綿密,內餡柔軟細膩。🍰🌰香芋芝士奶蓋 | $48融合了香濃的芝士奶蓋和濃郁的香芋味,每一口都充滿了豐富的層次感,甜而不膩。🍠🧀
📌Homeland

旺角店:
彌敦道726號19樓

😍原來做緊早鳥優惠:
星期一至五 19:00 前離座即享八折優惠

☆☆---分割線---☆☆

今天嘗試的是旺角分店
餐廳位於旺角彌敦道的美食之樓,氛圍十分熱鬧~

北海道人帶子海膽醬意大利燴飯 | $228

BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條 | $168

開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕 | $98

香芋芝士奶蓋 | $48

2025-01-11 1801 浏览
今晚同老婆行完旺角,去左就近彌敦道726,19/F一間裝修幾舒服的西餐廳,又可以望到旺角街景,幾唔錯。今期主打是handmade pizza set。先揀了杯百香果菠蘿綠茶,好fresh好爽👍🏻。湯係有黑松露牛肝菌蘑菇,另一個是法式龍蝦海鮮湯跟蒜蓉包。另外有蘭王蛋素煙肉凱撒沙律,高級食材,蔬菜也很新鮮。主角到啦!揀了秘製北京烤鴨比薩🍕,新口味,第一次品嚐,烤鴨本身比較味道濃厚,夾鬆脆又有少少燶邊的餅皮岩岩好。另外再點了滋味小食拼盤,有脆炸雞、炸魚手指、炸蠔,仲有充滿芝士的薯條,樣樣都正,夠香口😋,必食。另外見到隔籬枱慶祝生日,order甜品時可以有額外畫碟,畫公仔等等,好靚。會再encore。
今晚同老婆行完旺角,去左就近彌敦道726,19/F
  • 秘制北京烤鴨薄餅