餐厅: Homeland (彌敦道)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
依晚去旺角,與家人來到 Homeland 食晚餐慶祝生日。餐廳有意外驚喜,甜品上寫字畫碟,好精美呀,仲有即影即有相作為留念,呢度真係慶祝日子嘅好地方 ~這裡環境不錯,裝飾擺設有心思,我地選擇 Handmade Pizza Set $398 /2位,套餐包了Pizza、餐湯、沙律、小食和餐飲,豐富又美味。黑松露牛肝菌蘑菇湯 配 蒜蓉包     首先送上餐湯,這款係黑松露牛肝菌蘑菇湯,牛肝菌與黑松露味道很配很濃,黑松露香味散發出來,啖啖濃郁鮮味,滑溜好飮,配搭外脆內軟嘅蒜蓉包更滋味。慢煮雞胸胡麻沙律沙律菜好新鮮,用上胡麻醬汁拌勻,雞胸肉好爽口,沙律口感fresh,開胃又好食。牛面頰墨西哥芝士餡餅呢個好驚喜 ~ 喜歡芝士既我地,夾住重芝士同惹味牛面頰,牛味濃厚,肉質嫩滑,餅皮卜卜脆,配搭芝士醬及牛油果醬,感受到墨西哥風味!德國腸拼盤     (+$58)一客有3款香腸 - 紐倫堡肉腸、意式葱油腸及墨西哥辣肉腸,煎得非常脆口,每款味道各有特色,食起嚟十分惹味,薯蓉放在底部,口感軟綿綿,更伴上酸菜沙律,少少酸,清新爽脆,開胃解膩。蘭王蛋卡邦尼意粉     $148另外,單點咗蘭王蛋卡邦尼意粉。散
牛面頰墨西哥芝士餡餅
德國腸拼盤     (+$58)
德國腸拼盤
蘭王蛋卡邦尼意粉     $148
另外,單點咗蘭王蛋卡邦尼意粉。散發陣陣香濃忌廉味,配以焦香脆口嘅煙肉,肉味鹹鹹香香,濃郁嘅醬汁與意粉煮得好入味,加埋日本蘭王蛋拌勻一齊食,欣賞這裏用既係手工意大利麵,口感不俗,有咬口,意粉好掛汁,越食越好味。
蘭王蛋卡邦尼意粉
慶祝生日當然要點蛋糕甜品啦,依間餐廳有寫碟服務,好浪漫呀!
揀咗伯爵茶巴斯克蛋糕,蛋糕味道層次分明,食落入口即溶,伯爵茶味道突出,帶陣陣回甘,清香微甜,口感順滑綿密,每一啖都充滿甜蜜滋味。
百香果菠蘿綠茶      (+$34)
凍嘅百香果菠蘿綠茶,帶淡淡果香味,冰涼爽口,清新解渴。
百香果菠蘿綠茶
蜂蜜柚子茶      (+$16)
秋天天氣乾燥,點番杯蜂蜜柚子茶先,清香微甜嘅柚子味,非常潤喉。

蜂蜜柚子茶
2024-10-24
德國腸拼盤
蘭王蛋卡邦尼意粉
百香果菠蘿綠茶
蜂蜜柚子茶
  • 伯爵茶巴斯克蛋糕
餐廳:Homeland (旺角)地址:旺角彌敦道726號19樓仲記得第一次去Homeland已經喺四年幾前嘅事,當時一行入大埔總店就好有家嘅感覺🏠,雖然2024年頭大埔店結業,但原來老闆喺旺角另開新店,唔經唔覺都開咗大半年🎉Homeland主打新派多國菜🍽️,有新奧爾良海鮮🦞、自家製Pizza🍕、肉類主食、意粉同飯等🍝,最經典仲有佢哋好拿手嘅寫字畫碟甜品🎨,真喺好靚好真好出色😍,約埋親朋好友去慶生慶祝最適合👍✝️PiPi Pizza套餐 $388呢個2人餐有2個餐湯、1個特色沙律🥗、1個主食同1個Pizza🍕。是日廚師精選濃湯喺薯仔忌廉湯,另外加$18叫咗個都幾鮮味濃郁又有龍蝦肉嘅法式龍蝦湯🦞,仲配埋鬆脆嘅蒜蓉包;沙律叫咗溫泉蛋素煙肉粒凱撒沙律🥗,流心嘅溫泉蛋撈埋沙律一齊食幾和味,加上巴馬臣芝士同素煙肉鹹香十足主食加$88叫咗個波士頓龍蝦占多黑松露闊麵,半隻加咗芝士焗香嘅龍蝦望落好吸引🤩,不過肉質就有少少嚡,底層嘅闊條麵爽滑彈牙,口感一流,有陣陣黑松露同龍蝦汁鮮味另外值得一讚嘅喺呢個墨西哥雞肉芝士餡餅🥙,微脆煙韌嘅餡餅夾住惹味雞肉粒同雙色拉絲芝士🧀,面頭有墨西哥辣椒絲🌶️,配埋牛油果醬或者酸
餐廳:Homeland (旺角)
地址:旺角彌敦道726號19樓

✝️PiPi Pizza套餐 $388
是日廚師精選濃湯喺薯仔忌廉湯,

主食加$88叫咗個波士頓龍蝦占多黑松露闊麵,

配埋牛油果醬或者酸忌廉一齊食簡直冇得輸😋,可惜得4塊,份量感覺比較少,如果唔喺我真喺想食多2塊😂

飲品種類都幾多,咖啡、果/花茶、梳打、朱古力、芝士奶蓋同紅白酒都有🍷,
叫咗個Latte(+$19)同香芋芝士奶蓋(+$24),
後者帶有超濃郁芋頭香,面頭有一層厚厚嘅鹹香芝士奶蓋,無論賣相同味道層次都一樣掂🤓

重頭戲緊喺呢個加$35提早預訂嘅寫字畫碟甜品,繪型繪色嘅小熊維尼同豬仔,加上蠟燭同店員免費幫我哋影咗張即影即有留念📸,有啲回憶真喺值得俾少少錢換返嚟🥰。
伯爵茶巴斯克奶蓋芝士蛋糕($98)唔會太溜,用咗唔少生果去襯托中和咗油膩感,蛋糕厚實得嚟唔會好heavy,加上陣陣伯爵茶同奶蓋芝士香確實喺幾唔錯嘅配搭
2024-10-14
2024-10-11 3854 浏览
Homeland 真係可以做到令你有賓至如歸嘅感覺,無論係餐廳職員嘅服務態度,定係食物嘅質素又或者係服務嘅貼心度,每一個部分都酪以令你有係屋企嘅溫馨感❤️最特別嘅係哩到仲會提供甜品畫碟嘅服務,全部都係大師級嘅畫作👀👀仲會根據慶祝目的量身訂做,每個都係獨一無二嘅設計,而且仲會幫忙用即影即有相機📷影低值得紀念嘅一刻👍🏻👍🏻唔怪得差唔9成人都係嚟慶祝生日🎂,同埋記得記得一定要book 定位先,walk in 一定會無位🤭我地揀咗新奧爾良海鮮盤🦞(2人份),除咗海鮮盤之外,仲有頭盤、餐湯同主食,仲可以以優惠價加購小食同升級飲品添🤗🤗新奧爾良海鮮盤相當豐富,波士頓龍蝦/北海道松葉蟹腳二選一,仲有阿根廷珍寶赤蝦、蟶子、青口、大蜆、德國膠、薯仔🥔粟米🌽等等😆😆開邊原隻龍蝦🦞肉質新鮮彈牙仲有膏嫁其他海鮮都十分新鮮鮮甜,薯仔、粟米🌽西蘭花🥦嗦哂招牌秘製BBQ 汁辣辣地好惹味😋😋慢煮雞胸日式胡麻沙律🥗慢煮雞胸軟稔嫩滑,雞胸撕成一條條方便食用,沙律菜新鮮爽脆👍🏻龍蝦🦞汁海鮮鐵鍋燉飯燉飯嘅軟硬度適中,以龍蝦汁燉製鮮度更高,面頭放滿了新鮮海鮮,仲用咗食用花裝飾,淨係賣相都💯💯香草🌿蒜香🧄焗田螺拼薯蓉去殼田螺加上香

慢煮雞胸日式胡麻沙律🥗

龍蝦🦞汁海鮮鐵鍋燉飯

香草🌿蒜香🧄焗田螺拼薯蓉
去殼田螺加上香草蒜香調味,連同綿滑嘅薯蓉一齊食💯💯

抹茶🍵牛奶
抹茶味濃郁加上牛奶增添奶香同滑順口感😌

香芋芝士奶蓋🥛
迷人嘅粉紫色打卡一流,頂層鹹鹹地嘅芝士奶蓋平均香芋牛奶嘅甜味🥰🥰
  • 龍蝦汁鐵鍋海鮮燉飯
身為大埔友,又點會唔識Homeland呢間西餐廳?最估唔到而家喺旺角都可以食到😍生日慶祝好地方,除咗有靚靚嘅甜品畫碟服務,仲有即影即有俾我哋🤤真係慶祝嘅福音!🍽️ 泰式柚子墨魚仔沙律我哋叫咗個二人套餐可以包一個沙律,沙律梗係要食啲特別嘅嘢呢個有子墨魚仔沙律,酸酸甜甜夠晒開胃🤤🍽️ 龍蝦汁鐵板海鮮燉飯第1個主菜就加錢叫咗龍蝦🦞汁鐵板海鮮Risotto😋真係要讚一讚個燴飯夠晒入味,龍蝦汁味濃,仲有大量嘅海鮮同埋大大隻焗鮮蝦比Lisboy慢慢品嚐🍽️ 秘製北京填鴨薄餅Lisba最愛某大型pizza店嘅北京填鴨薄餅,估唔到見到呢度嘅Menu都有得揀,當然即刻order咗😍成個餅底都焗到好香脆,岩晒Lisboy食,而Topping都有好多鴨肉!🍽️ 士多啤梨巴斯克奶蓋芝士蛋糕話說都慶祝生日一定要叫個甜品慶祝一番,呢間西餐廳浪漫嘅地方係有寫碟服務😍所以慶祝李氏一家生日,叫咗呢個有新鮮士多啤梨🍓俾Lisboy食嘅蛋糕,個芝士蛋糕仲好Rich,仲有一層口口嘅奶蓋流落嚟,真係色香味俱全!🍽️ 蜂蜜柚子茶 & 柑橘蜜二人餐就包咗兩杯餐飲,蜂蜜柚子茶同金橘蜜都係想像中嘅香甜,不過不失,大大杯解渴一流!最愛係呢間餐廳會

🍽️ 泰式柚子墨魚仔沙律

🍽️ 龍蝦汁鐵板海鮮燉飯
🍽️ 秘製北京填鴨薄餅

🍽️ 士多啤梨巴斯克奶蓋芝士蛋糕

🍽️ 蜂蜜柚子茶 & 柑橘蜜

最愛係呢間餐廳會有一張即影即有相俾返我哋一家三口作紀念😍有咩慶祝活動都一定要嚟呢度!
  • 泰式柚子墨魚仔沙律
  • 秘制北京烤鴨薄餅
2024-10-03 4403 浏览
這間可說是頗具人氣的西餐廳,其最大特色之處就是叫蛋糕會提供畫碟服務,最適合來此慶祝生日或特別紀念的日子,所以當晚用膳期間就已經有四檯客人在慶生,好有愉快的氣氛。其實店內環境偏昏暗,不過就幾有情調,餐桌之間稍為靠得太近,但坐得尚算舒適,由於位處十九樓高層,窗外可挑望旺角街景都唔錯。菜式方面主打薄餅及海鮮盤的套餐,今次我們選了PiPi Pizza 套餐($388/2位),套餐已包括餐湯配蒜蓉包、特色沙律、主食、Pizza及餐飲,都算抵食㗎!但如果飯聚是希特別意義的話,當然加優惠價升級部分食物就更perfect啦。所以餐湯我們+$18改做法式鮮打龍蝦湯,味道濃郁且湯汁滑口,又有粒粒龍蝦肉,蒜蓉包亦烘得香脆。至於泰式柚子墨魚仔沙律,沙律菜新鮮爽脆,醬汁入口微微酸辣,墨魚仔都算爽口彈牙。食Pizza及主食前,我們還追加小食+$88德國腸拼盤,有齊三款不同口味的香腸,個人比較喜歡帶點大蒜胡椒等調味的紐倫堡腸,底下還有份量頗多的薯蓉同樣好食。Pizza其實有墨西哥雞肉芝士餡餅、黑松露牛肝菌芝士薄餅、招牌明太子海鮮薄餅,以及秘製北京烤鴨薄餅可選,我們當然選了最後者,皆因比較特別又冷門,果然入口真係食得
Pizza其實有墨西哥雞肉芝士餡餅、黑松露牛肝菌芝士薄餅、招牌明太子海鮮薄餅,以及秘製北京烤鴨薄餅可選,我們當然選了最後者,皆因比較特別又冷門,果然入口真係食得出一片片鴨肉,甜醬香氣亦完全是北京烤鴨的味道,連蔥絲及青瓜絲一齊食,食法頗新穎,薄餅的批邊亦烤得脆口。
另一主食則+$68換成秘製龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯,燉飯飯粒索滿海鮮精華都幾入味,軟軟的好Creamy,海鮮則有大蝦、青口及蜆,份量都足夠二人食。套餐奉送基本飲品兩杯,或半價可升級特飲/紅白酒,亦有手工氣泡花茶及啤酒供應。
不過重點!重點!重點推介當然是甜品啦,可惜我一時大意未有在訂座時預先講明畫哪些公仔圖案(大家記得訂位時說明)只在店內現場即起英文字句,但件開心果巴斯克奶蓋芝士蛋糕$98都唔錯,雖然蛋糕芝士味較淡,但面層的開心果堅果碎增加了口感,整體味道甜而不膩。最後店員竟然亦提供即影即有相片予我們留念,所以今晚係食得開心既!
2024-10-02
👨🏻‍🍳Homeland (彌敦道) (旺角)📍旺角彌敦道726號19樓 「甜品可畫碟打卡,食物都幾高質🤤」 應該好多人都系比甜品畫碟吸引黎,我地都系😆bk枱時有溫馨提畫碟加$35🤤🫶🏻到上甜品時,員工仲幫我地影即影即有🥹好surprise!!(之前睇以為得畫碟)真系畫得超逼真😆 同埋食物都系好食,吾凈只系打卡,尤其海鮮幾新鮮👍🏻 👍🏻🍽️煙三文魚凱撒沙律 $98爽脆沙律菜配煙三文魚,凱撒沙律本身已經好惹味,最中意系麵包粒脆既,吾系又腍又硬個D🥹碟邊灑有?煙肉粒脆脆🤤帶小小咸香 👍🏻🍽️地中海風鮮大蜆青口 配酸種麵包 $158新鮮大大隻青口,仲有鮮大蜆!!配上濃香蕃茄醬汁,無沙又鮮甜,連車厘茄都系甜👍🏻!!必吃酸種麵包,烤到個面脆卜卜得黎入面又煙韌🤤就咁食都好好食!! 👍🏻🍽️西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯 $198海鮮好新鮮!!燉飯粒粒飽和,煙韌軟糯,濃香蕃茄,惹味又開胃!!仲有羽衣甘藍,超好味😋 🍽️波士頓龍蝦(半隻)占米多黑松露闊麵 $198啖啖肉龍蝦(又多膏)🤤龍蝦肉實凈吾霉,上面有一小匙黑松露醬🤤一上枱已經聞到香濃黑松露🥹闊麵熟成度剛好,煙韌腍身。不過咸度重左小小🙈 👍🏻🍹香芋芝士奶蓋 $
👨🏻‍🍳Homeland (彌敦道) (旺角)
📍旺角彌敦道726號19樓

甜品可畫碟打卡,食物都幾高質🤤」
焦糖無花果伯爵茶奶蓋巴斯克芝士蛋糕

應該好多人都系比甜品畫碟吸引黎,
我地都系😆
bk枱時有溫馨提畫碟加$35🤤🫶🏻
到上甜品時,員工仲幫我地影即影即有🥹
好surprise!!(之前睇以為得畫碟)
真系畫得超逼真😆

同埋食物都系好食,吾凈只系打卡,
尤其海鮮幾新鮮👍🏻
煙三文魚凱撒沙律

👍🏻🍽️煙三文魚凱撒沙律 $98
爽脆沙律菜配煙三文魚,
凱撒沙律本身已經好惹味,
最中意系麵包粒脆既,吾系又腍又硬個D🥹
碟邊灑有?煙肉粒脆脆🤤帶小小咸香
地中海風鮮大蜆青口 配酸種麵包
酸種麵包

👍🏻🍽️地中海風鮮大蜆青口 配酸種麵包 $158
新鮮大大隻青口,仲有鮮大蜆!!
配上濃香蕃茄醬汁,
無沙又鮮甜,
連車厘茄都系甜👍🏻

👍🏻🍽️西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯 $198
海鮮好新鮮!!
燉飯粒粒飽和,煙韌軟糯,
濃香蕃茄,惹味又開胃!!
仲有羽衣甘藍,超好味😋
波士頓龍蝦(半隻)占米多黑松露闊麵

🍽️波士頓龍蝦(半隻)占米多黑松露闊麵 $198
啖啖肉龍蝦(又多膏)🤤
龍蝦肉實凈吾霉,上面有一小匙黑松露醬🤤
一上枱已經聞到香濃黑松露🥹
闊麵熟成度剛好,煙韌腍身。
不過咸度重左小小🙈
香芋芝士奶蓋

👍🏻🍹香芋芝士奶蓋 $48
‼️必點‼️
好好飲!!癲🥲
第一啖就知咩料!!童年回憶!!
雀巢香芋雪糕味!!
吾會死甜,真系會想一啖飲晒!!停吾到。。

🍽️焦糖無花果伯爵茶奶蓋巴斯克芝士蛋糕 $98
甜品正常
重點系畫碟🥹像真度超高!!
慶祝仲有蠟燭,員工們仲好細心幫你清枱,
另上甜品碟、羹🫶🏻
仲有即影即有!!🥹🫶🏻
超開心🥹

平日夜晚都full晒,
穩陣D真系要訂座!!
呢間凈系食物都可以再encore!!

#homeland #arigato_旺角 #旺角西餐 #旺角cafe #旺角打卡cafe #homelandkitchen #HKCAFE #西餐廳 #foodieHK #高質 #旺角 #旺角美食 #香港美食 #生日飯 #打卡 #慶祝

煙三文魚凱撒沙律
地中海風鮮大蜆青口 配酸種麵包
酸種麵包
波士頓龍蝦(半隻)占米多黑松露闊麵
香芋芝士奶蓋
今晚同朋友一齊慶生😍我地兩個係前後日子生日😗所以我專程揀一間畫碟很美的餐廳🍽️1️⃣黑松露雪山芝士炸薯條新鮮熱辣🔥薯條仲識噴煙💨配上黑松露醬很美味👍🏻2️⃣火焰桂花啤酒雞必點🌟職員奉上一隻雞後就點火❤️‍🔥香氣四溢令隔離枱的狗狗都目不暇給😆很想吃吧😛雞肉很嫩滑吃下去有股啤酒味!這道菜出片一流而且很好味👍🏻3️⃣西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯超級多海鮮😆用上濃郁龍蝦汁,燉飯完全吸收晒精華並掛汁😛很好味!很推薦🌟4️⃣焦糖無花果伯爵茶奶蓋及開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕我哋兩個都很喜歡吃芝士蛋糕,但我覺得開心果較為優勝😗因為我近排很愛開心果😛蛋糕口感很細滑!而蛋糕可以叫一個或半個分享👍🏻最後我叫了玫瑰荔枝果肉芝士奶蓋,濃郁的奶蓋很加分😍

1️⃣黑松露雪山芝士炸薯條
新鮮熱辣🔥薯條仲識噴煙💨配上黑松露醬很美味👍🏻

2️⃣火焰桂花啤酒雞

3️⃣西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯

4️⃣焦糖無花果伯爵茶奶蓋及開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕

最後我叫了玫瑰荔枝果肉芝士奶蓋,濃郁的奶蓋很加分😍
5天前 0 浏览
儀式感滿滿嘅畫碟吸引咗我😆上網見到好多相都見到可以畫到好多圖案,慶祝生日、紀念日都適合🔸泰式柚子蟹肉沙律 $108沙律都多蟹肉,味道就係泰式柚子醬,食落去帶微辣又有啲酸酸地,食落幾開胃🔸新奧爾良海鮮盤 $518我見每一枱都有叫,個海鮮盤嘅份量真係都幾多下,我兩個人去食一定食唔晒😂目測似四人份量,海鮮有龍蝦、蝦、鮑魚、蟶子等等,另外都仲有唔少嘅蔬菜,例如西蘭花、粟米、薯仔等等,海鮮份量唔少,龍蝦都好多肉,所以如果一齊share食嘅話叫依款啱晒🔸地中海風鮮大蜆青口配酸種麵包 $158你到時候見到大蜆青口嘅數量都唔少,隻隻青口都好大隻,配埋地中海風味醬汁味道幾夾,另外仲有四片酸種麵包都幾脆🔸火焰桂花啤酒雞 $348職員會喺你面前點火焰做到火焰嘅效果,同時又可以令到隻雞嘅皮燒脆,肉汁都幾多下,而且肉質唔韌夠嫩🔸招牌甜品 $188今次你嘅目的就係為咗畫碟,畫個Hello Kitty都幾神似幾靚,因為慶祝生日關係職員即刻幫我點蠟燭,同埋仲有即影即有相,我朋友都幾開心❤️伯爵茶配開心果撻,份量都幾多,建議食咗開心果味先,因為伯爵茶嘅味會濃啲🔸法式龍蝦海鮮濃湯 $78好濃郁嘅龍蝦湯底味,仲配咗唔少海鮮,
儀式感滿滿嘅畫碟吸引咗我😆

🔸泰式柚子蟹肉沙律 $108

🔸新奧爾良海鮮盤 $518

🔸地中海風鮮大蜆青口配酸種麵包 $158

🔸火焰桂花啤酒雞 $348

🔸招牌甜品 $188

🔸法式龍蝦海鮮濃湯 $78
好濃郁嘅龍蝦湯底味,仲配咗唔少海鮮,例如青口、蝦等等,蒜蓉包都整得好香脆

🔸黑松露牛肝菌蘑菇湯 $58
另外仲叫咗呢一款黑松露牛肝菌蘑菇湯,黑松露味幾出,牛肝菌同蘑菇打到碎粒粒,食落去有得咬下幾唔錯

🔸草莓蜜桃果茶 $48
🔸繽紛水果茶 $48
Super Yum Cafe with custom-made hand drawing birthday dessert painting@MK/Prince Edward.My friend and I went to a Cafe called "Homeland" located in 19/F, 726 Nathan Road, Mong Kok旺角彌敦道726號19樓 to celebrate the birthdayPistachio Cheese cake + custom made hand drawing painting開心果芝士奶蓋蛋糕HKD$98 + $35Customers can tell what they like to paint on the dish!! with unique brush strokes.there are free polaroid photography services to capture memorable moments!!.the cake is moist,light and creamy..Yummmm..T

開心果芝士奶蓋蛋糕
HKD$98 + $35

Yummmm

Truffles Bolutes Chicken Cheese Pizza
松露牛肝菌雞肉芝士薄餅
HKD$158
the crust is flaky and buttery
abundance ozzy, cheesy runny cheese
the bolute addes nice earthy flavour and texture to the pizza
Super Yum,dish of the night
highly recommended

Spanish Garlic Prawn w/Sourdough
西班牙蒜油大蝦配酸種麵包
HKD$158

the flavour is dynamite !!
the prawns are sweet

1) Beef Cheek Cheese Quesadilla
HKD$148

love the cheese dipping
the beef cheek is tender and soft

Deep Fried Chicken Wings 5pcs
(Salted Egg/ Honey Mustard/ Mentaiko)
酥脆炸雞翼 5隻
(咸蛋黃/芥末蜜糖/明太子)
HKD$88
with golden crispy crunchy skin
juicy, soft and moist on the inside
the salted egg addes deeniess to the wings
super yum

2024-11-17 0 浏览
今日同朋友在旺角的Homeland餐廳試左佢地Pizza 2人餐,這套餐的價格是466港元,都幾豐富,每一道菜都值得一試。1.秘製北京烤鴨薄餅真是獨特,餅底香脆,鴨肉鮮嫩,搭配特製醬汁,口感層次分明,讓人感覺到呢個Pizza特別得利,但有容易入口。2.黑松露牛肝菌蘑菇湯濃郁的味道令我地2個好快飲晒,入邊仲有粒粒菇,完全滿足了我愛黑松露湯的忠實粉絲。3.慢煮雞胸胡麻沙律也不容錯過,雞肉嫩滑,胡麻醬的香味和清新的蔬菜搭配,讓人吃得既健康又開心。4.香濃芝士焗西蘭花芝士的濃郁味道和西蘭花的清脆口感,不過不失。5.我嘗試了兩款飲品:玫瑰荔枝果肉梳打和仲夏菠蘿梳打。荔枝梳打清新甘甜,非常好喝,讓人心情愉悅;而菠蘿梳打更是令人驚艷,鮮甜的味道讓我忍不住多喝幾口!6.意式鮮茄大蝦意粉🍝$168。意粉的口感剛剛好,搭配新鮮的番茄和大蝦,味道鮮美。整體來說,這次用餐體驗真的非常愉快,仲見到其他客人喺度慶祝生日,職員仲要幫忙在蛋糕上面寫上一些祝福畫畫,而且店員仲要積極主動幫手影相,好好嘅服務態度,強烈推薦給大家!🥰

1.秘製北京烤鴨薄餅

2.黑松露牛肝菌蘑菇湯

4.香濃芝士焗西蘭花
芝士的濃郁味道和西蘭花的清脆口感,不過不失。

6.意式鮮茄大蝦意粉🍝$168。
意粉的口感剛剛好,搭配新鮮的番茄和大蝦,味道鮮美。

生日推薦|Homeland |旺角
同場都好多人興祝生日~
因為真係好高CP值!$98就有畫碟、寫字服務🤍
仲要超級精美🤍🤍
店員仲好識搵角度幫你影即影即有🤍🤍🤍
🫶🏻 滋味小食拼盤
各式小食:炸薯條、炸魚、炸雞同炸蠔上枱熱辣辣、所以好邪惡😎🫶🏻 西班牙蒜油大蝦配酸種麵包
大蝦肉質鮮嫩,搭配香濃的蒜油。酸種麵包的酸味如果再多點,可增加了層次口感。🫶🏻 西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯
淡淡龍蝦汁,海鮮份量多,燉飯米粒吸收了湯汁,味道吸引。🫶🏻 紅酒汁慢煮牛臉頰闊條麵
牛臉頰肉質軟嫩,淡淡的紅酒汁,搭配闊條麵非常合適。🫶🏻 焦糖無花果伯爵茶奶蓋巴斯克芝士蛋糕
甜而不膩,面上的無花果乾與奶蓋的滑順相得益彰,芝士蛋糕味道啱啱好,唔會太膩。🫶🏻 浮華墨紅玫瑰花茶
清新怡人的花茶,搭配甜品非常合適!🫶🏻 玫瑰荔枝果肉芝士奶蓋芝士奶蓋口感豐富,荔枝的甜味與玫瑰香氣融合。

—————————-—————————-
Overall 💗💗💗💗@homeland.kitchen @media.vas#生日
生日推薦|Homeland |旺角
同場都好多人興祝生日~
因為真係好高CP值!
$98就有畫碟、寫字服務🤍
仲要超級精美🤍🤍
店員仲好識搵角度幫你影即影即有🤍🤍🤍
🫶🏻 滋味小食拼盤
各式小食:炸薯條、炸魚、炸雞同炸蠔
上枱熱辣辣、所以好邪惡😎

🫶🏻 西班牙蒜油大蝦配酸種麵包
大蝦肉質鮮嫩,搭配香濃的蒜油。
酸種麵包的酸味如果再多點,可增加了層次口感。

🫶🏻 西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯
淡淡龍蝦汁,海鮮份量多,燉飯米粒吸收了湯汁,味道吸引。

🫶🏻 紅酒汁慢煮牛臉頰闊條麵
牛臉頰肉質軟嫩,淡淡的紅酒汁,搭配闊條麵非常合適。

🫶🏻 焦糖無花果伯爵茶奶蓋巴斯克芝士蛋糕

🫶🏻 浮華墨紅玫瑰花茶
清新怡人的花茶,搭配甜品非常合適!

🫶🏻 玫瑰荔枝果肉芝士奶蓋
芝士奶蓋口感豐富,荔枝的甜味與玫瑰香氣融合。

—————————-—————————-
Overall 💗💗💗💗

@homeland.kitchen @media.vas

#生日推薦#Homeland #旺角推薦#homelandkitchen  #HKCAFE #西餐廳 #foodieHK #高質 #旺角 #旺角美食 #香港美食 #生日飯 #打卡 #慶祝
2024-11-16 0 浏览
慶祝生日/紀念日想有少少儀式感🌹呢間Homeland 係一個幾唔錯既選擇 只要提前預約就可以享有甜品畫碟服務而且畫碟畫公仔的畫功真的超厲害 🦞西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯呢個真係必點海鮮好新鮮 燉飯吸收龍蝦汁精華 ~真係好鮮味 好好食 見到隔離枱點左海鮮拼盤好吸引就點地中海風海鮮大蜆青口 醬汁酸甜好開胃蜜糖芥末味酥炸雞翼 外皮炸得香脆加上蜜糖芥末醬特別惹味最後還點了一個滋咪小食拼盤 拼盤有齊有芝士薯條、炸雞塊、炸廣島蠔最後慶祝生日當然要點甜品這次點了 伯爵茶巴斯克奶蓋芝士蛋糕芝士味濃而不漏 蛋糕唔會會好甜 唔錯唔錯慶祝生日/紀念日+$35就有甜品畫碟服務 而且仲會送你一張即影即有相 可以同朋友/伴侶影相留紀錄🍑蜜桃果肉芝士奶🌹玫瑰荔枝果肉芝士奶蓋2杯奶蓋唔會太甜 我覺得都好好飲11月𝐇𝐨𝐦𝐞𝐥𝐚𝐧𝐝 仲推左早鳥優惠星期一至五 19:00 前離座即享「八折」優惠
慶祝生日/紀念日想有少少儀式感🌹
呢間Homeland 係一個幾唔錯既選擇
只要提前預約就可以享有甜品畫碟服務
而且畫碟畫公仔的畫功真的超厲害

🦞西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯呢個真係必點
海鮮好新鮮 燉飯吸收龍蝦汁精華 ~
真係好鮮味 好好食

見到隔離枱點左海鮮拼盤好吸引

就點地中海風海鮮大蜆青口 醬汁酸甜好開胃
地中海風海鮮大蜆青口(配酸種麵包)

蜜糖芥末味酥炸雞
外皮炸得香脆加上蜜糖芥末醬特別惹味
酥脆炸雞翼(蜜糖芥末)

最後還點了一個滋咪小食拼盤

拼盤有齊有芝士薯條、炸雞塊、炸廣島蠔

滋味小食拼盤

蜜桃果肉芝士奶蓋

11月𝐇𝐨𝐦𝐞𝐥𝐚𝐧𝐝 仲推左早鳥優惠

星期一至五 19:00 前離座即享「八折」優惠
西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯
地中海風海鮮大蜆青口(配酸種麵包)
酥脆炸雞翼(蜜糖芥末)
滋味小食拼盤
蜜桃果肉芝士奶蓋
2024-11-16 0 浏览
🥳放工順便來旺角吃Pizza🥰 我們叫了Pizza二人餐😋原隻波士頓蝦明太子海鮮薄餅🍕 🦞好大隻和兩隻大蟹鉗立在Pizza中間🤩,蟹肉緊實彈牙,份量挺足夠的😋黑松露牛肝菌蘑菇湯🥣黑松露味道很濃,還可以吃到牛肝菌蘑菇粒,搭配蒜蓉包一起食用,香香脆脆👍🏻慢煮雞胸肉胡麻沙拉🥗雞胸肉軟嫩,沙拉好fresh🥗,胡麻醬開胃🤤酥炸吉列廣島蠔🦪酥脆爽口、裏面蠔肉juicy水果乾洛神花菜🫖 顏值高~ 適合打卡影相🤳蜜桃果肉芝士奶蓋🍑🥤甜度固定但可以少冰,厚厚的芝士奶蓋,大粒果肉😋~
🥳放工順便來旺角吃Pizza🥰 我們叫了Pizza二人餐😋

酥炸吉列廣島蠔🦪酥脆爽口、裏面蠔肉juicy

水果乾洛神花菜🫖 顏值高~ 適合打卡影相🤳

2024-11-15 0 浏览
之前黎過呢間餐廳慶生,覺得服務同食物都幾好,今日同朋友再黎encore,食左個豐富既Pizza大餐。Pizza二人餐($398)蘭王蛋素煙肉凯撤沙律蔬菜好新鮮,面包同素煙肉口感好爽脆,而最突出既係蘭王蛋,係其他沙律少見既。蘭王蛋黃呈橙紅色,令人好有食慾,而且蛋香味非常濃郁,令人食過不停,作為前菜真係好開胃。黑松露牛肝菌蘑菇湯黑松露肉眼可見既充足,味道好濃郁,整體好creamy可口。原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅(+$88)呢個真係不得了,平時既海鮮pizza多數都係蟹柳同魷魚圈,但呢個真係原隻波士頓龍蝦,真材實料放係你面前。明太子份量好充足,而每塊pizza上面都有已經拆好既龍蝦肉,啖啖肉好爽彈,亦好juicy,龍蝦頭入面既蝦膏非常甘香,食得人好滋味。滋味小食拼盤(+$58)呢個小食拼盤有芝士醬薯條、 炸雞塊、 吉列廣島蠔、 吉列魚手指,每一樣都係我鍾意食既。好多餐廳既炸物都係翻炸會炸過龍,但呢度既炸物炸得好香脆,吉列廣島蠔幾飽滿,咬落幾嫩口滑漏。海鹽抹菜芝士奶蓋(+$34)&蜜桃果肉芝土奶蓋(+&34)

Pizza二人餐($398)

蘭王蛋素煙肉凯撤沙律

黑松露牛肝菌蘑菇湯
黑松露肉眼可見既充足,味道好濃郁,整體好creamy可口。

原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅(+$88)

滋味小食拼盤(+$58)

海鹽抹菜芝士奶蓋(+$34)&
蜜桃果肉芝土奶蓋(+&34)

• 蘭王蛋素煙肉凱撒沙律
  • 原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅
2024-11-14 0 浏览
彌敦道726餐廳林立基本上約朋友都會係度搵食今日黎左19樓試下呢間西餐😎好在有Book枱,七點半全場滿座😮真係好難得平日都爆場應該有返咁上下水準先咁多人食👅為左方便,直接海鮮同披薩餐二選一海鮮盤餐其實好吸引$628/2位 有龍蝦又有蟹可惜朋友敏感唔食得🥲唯有食pizza 2人餐$388🍕四款披薩選一包湯🍲沙津🥗主食🍝飲品🍹下單無耐就即刻上餐湯是日係忌廉湯 偏向清淡 但幾岩我呢D健康人士 唔錯配一塊脆多士 幾香口🍞泰式柚子墨魚仔沙律🐙泰式汁酸甜好開胃配埋少少柚子肉 好fresh沙律菜夠新鮮👍🏻墨魚仔都幾大隻 有3-4嚿份量好足卡邦尼粉🥰creamy!! 入口順 意粉份量二人剛好🫶🏻都幾大方 鋪面芝士同埋煙肉落得幾多下招牌明太子海鮮薄餅明太子味唔算好出👌🏻有三文魚 再灑上木魚加埋同類似大阪燒醬咸甜mix埋幾特別🤓係薄脆批 但都幾有咬口又唔會厚到好滯兩杯飲品仲夏菠蘿梳打🍍草莓蜜桃梳打🍓🍑顏色好靚😍飲落都唔差 完全唔會藥水唔過甜又解渴人均都唔駛二百蚊,好抵食現場都有唔少人黎慶生有畫碟有即影即有服務
彌敦道726餐廳林立
基本上約朋友都會係度搵食
今日黎左19樓試下呢間西餐😎

好在有Book枱,七點半全場滿座😮
真係好難得平日都爆場
應該有返咁上下水準先咁多人食👅

為左方便,直接海鮮同披薩餐二選一
海鮮盤餐其實好吸引

草莓蜜桃梳打🍓🍑

顏色好靚😍
飲落都唔差 完全唔會藥水
唔過甜又解渴

人均都唔駛二百蚊,好抵食
現場都有唔少人黎慶生
有畫碟有即影即有服務