康城慢慢發展,自成一角的小社區愈來愈多餐廳進駐The Lohas同朋友去左其中一餐人氣西餐Interval 餐廳分室外同室內用餐區環境帶點小清新的感覺·同朋友坐了室外,天氣微涼很舒適二人餐 ($328)ꔐ龍蝦湯 (+$30) 龍蝦湯伴以大蝦,很濃郁細膩ꔐ香煎鴨胸 店家限定新推出兩大塊鴨胸肉鴨胸經過香煎~鴨油香十足肉質柔軟嫩滑而新薯煎到外脆內綿密是可以直接放菜單的節奏ꔐ軟殼蟹蟹膏意大利飯賣相非常吸晴軟殼蟹炸到香脆,啖啖肉意大利飯口感creamy • 帶蟹鮮甜味ꔐ燒烤汁雞翼4 件 ($38)雞翼還吃到微脆的外層~配上燒汁香口惹味ꔐ芝士巴克斯($45)巴斯克非常重芝士味,所以帶芝士咸香感口感creamy非常細滑ꔐSparkling Cold Brew Coffee By Interval($38)是店家製作的有氣咖啡,味道帶酸配上碳酸的汽泡,飲落很清爽ꔐ餐酒 ($58)

康城慢慢發展,自成一角的小社區
愈來愈多餐廳進駐The Lohas
同朋友去左其中一餐人氣西餐Interval
餐廳分室外同室內用餐區
環境帶點小清新的感覺

同朋友坐了室外,天氣微涼很舒適
二人餐 ($328)
ꔐ龍蝦湯 (+$30)
龍蝦湯伴以大蝦,很濃郁細膩

ꔐ香煎鴨胸
而新薯煎到外脆內綿密
是可以直接放菜單的節奏

ꔐ軟殼蟹蟹膏意大利飯
賣相非常吸晴
軟殼蟹炸到香脆,啖啖肉
意大利飯口感creamy • 帶蟹鮮甜味

ꔐ燒烤汁雞翼4 件 ($38)
雞翼還吃到微脆的外層~配上燒汁香口惹味

ꔐ芝士巴克斯($45)
巴斯克非常重芝士味,所以帶芝士咸香感
口感creamy非常細滑

是店家製作的有氣咖啡,味道帶酸
配上碳酸的汽泡,飲落很清爽

ꔐ餐酒 ($58)
2023-01-10 220 浏览
今日又介紹將軍澳美食‼️ 就係康城喇,近期開左間靚靚餐廳😎. 設有室內外位置,環境舒適,餐廳以落地玻璃大門分隔室內外,空間感超級寬敞 ,如果食完野想飲下野傾吓偈,坐室外就非常適合,仲可以帶埋寵物🐶🐱一齊嚟,非熱鬧。 餐點方面有DINNER SET 或者A La Carte,我同朋友就點左個Dinner 二人餐😌.二人餐🍽️$328 有兩款前菜同主菜.餐湯🫕薯仔忌廉湯或者轉龍蝦湯(加$30)薯仔忌廉湯,入口啖啖薯蓉同煙腿粒,非常有咬口。龍蝦湯龍蝦味鮮甜,仲有隻大蝦🍤係湯面,有得飲有得食👍🏻.三文魚沙律🥗大量火箭菜配煙三文魚,配上凱撒沙律🥗醬,碎芝士等,簡單新鮮又美味。. 蘑菇&黑松露 10寸 Sourdough Pizza 🍕+$30餅底用上手工酸種薄餅,口感鬆軟,餅皮邊邊鬆脆,配上足料肉腸、黑松露、蘑菇,兩個人好易KO 一個。.嫩煎BBQ豬梅扒🐽豬扒厚身,有肉味,入口爽彈,拌菜係燒菠蘿同燒娃娃菜,配上秘制BBQ醬,非常醒胃。.小食 -燒烤汁雞翼 +$38 ,一碟4隻,肉質嫩滑。烤美國露荀 +$38,爽脆新鮮,入口爽脆。.甜品 🍮Collective Tiramisu +$45手指餅吸收左咖
今日又介紹將軍澳美食‼️ 就係康城喇,近期開左間靚靚餐廳😎
二人餐🍽️$328 有兩款前菜同主菜
餐湯🫕
薯仔忌廉湯或者轉龍蝦湯(加$30)
薯仔忌廉湯,入口啖啖薯蓉同煙腿粒,非常有咬口。
龍蝦湯龍蝦味鮮甜,仲有隻大蝦🍤係湯面,有得飲有得食👍🏻
三文魚沙律🥗
嫩煎BBQ豬梅扒🐽
小食 -
燒烤汁雞翼 +$38 ,一碟4隻,肉質嫩滑。
烤美國露荀 +$38,爽脆新鮮,入口爽脆。
甜品 🍮
Collective Tiramisu +$45
手指餅吸收左咖啡味,忌廉香滑,非常順口。
🍷餐酒:一紅一白,酒精濃度唔會好高,容易入口,幾順滑,做餐酒可以多飲幾杯😂😂

餐廳提供罐裝冷泡咖啡碳酸飲品
凍後飲用氣泡🫧豐富,咖啡帶有濃濃果香,微酸,唔會有苦澀味,精品咖啡☕️ . 📍Interval (The LOHAS) 地址 : 將軍澳康城路1號The LOHAS4樓417號舖
2023-01-09
上次朋友搬屋過咗嚟康城約食飯。今次相隔數月又入去搵佢食飯。朋友覺得康城都幾好住,餐廳數目同質素亦不錯。今次經佢介紹呢間以灰白色為主調嘅西式cafe,主打多款意式料理,話之前午餐試過幾好味。餐廳位於The LOHAS四樓,分爲戶内和戶外空間,戶外空間好闊落,環境開揚,平日晚上小酌一番最適合不過。Dinner set $328我地點了Dinner Set,再加其他小食一起分享。薯仔忌廉湯/當日餐湯為薯仔忌廉湯,薯仔打得好碎,加埋忌廉飲落質感濃厚,暖暖地飲幾舒服。龍蝦湯+$30/ 龍蝦湯雖然無薯仔忌廉湯咁濃稠,但香味俱全味道濃郁。三文魚沙律+$30 / 沙律食起來爽口,煙三文魚食落唔會過鹹。龍蝦湯意大利粉伴大蝦/意大利粉索曬龍蝦湯嘅精粹,大蝦有三隻,肉質彈牙;意大利粉麵質適中,掛汁效果明顯。芝士四重奏/芝士四重奏pizza好有咬口,原來喺純手工整嘅酸種薄餅,用咗48小時低溫發酵,質感鬆軟得來又煙韌,四種芝士嘅味道交織,令到個pizza有好重嘅鹹香味,芝士控一定要試呢個。燒烤汁雞翼+$38/ 我地點多咗兩款小食。雞翼嘅燒烤汁醬料上枱已經聞到好香,肉質juicy。烤美國露筍+$38/ 露筍爽脆,
Dinner set $328
我地點了Dinner Set,再加其他小食一起分享。

三文魚沙律

芝士四重奏
芝士四重奏
燒烤汁雞翼
烤美國露筍+$38/ 露筍爽脆,同用蒜蓉製成嘅醬汁好夾。
提拉米蘇+$45/ 最後當然點返個甜品作結。提拉米蘇喺我最鍾意既甜品之一。蛋糕體吸滿酒液,口感綿軟,每啖都帶有酒香,味道層次豐富。
提拉米蘇
餐酒+$58 / 今次分別叫咗意大利嘅白酒同紅酒,兩杯酒均為低干擾製作出嘅自然酒,味道天然,帶有明顯既果香,好易入口。相信平時唔太飲酒既大家都可以試吓。
烤花椰菜 $98 / 諗住食多少少菜,於是額外叫多個烤花椰菜,食落比想像中有驚喜,花椰菜爽脆,加咗七味唐辛子味道微辣,鯷魚忌廉芝士同埋燒烤汁喺畫龍點睛。
烤花椰菜
餐廳環境舒適,戶外露天座位空曠,而且仲喺pet friendly cafe,單純同朋友嚟呢度食下飯吹下水,又或者帶埋寵物出街,呢度都喺一個唔錯選擇。
2023-01-08 33 浏览
餐廳裝修簡潔以白色為主題, 畀客人感覺清新寬敞, 設有梳化坐位和吧櫈座位, 大平台外還有很多露天座位, 給客人多些選擇。餐廳內播放柔和嘅英文歌曲令客人食得舒適。要大讚既係服務態度同禮貌都非常好,員工們做野敏捷反應快,仲睇得出有團隊合作。薯仔忌廉湯熱辣辣嘅忌廉湯,內有煙肉,西蘭花,麵包粒,初榨橄欖油,香濃的煙肉吾會太咸而且有口感。龍蝦湯意大利粉伴大蝦意大利粉除咗有大蝦還有蕃茄,羅勒,紅椒油,鮮甜嘅龍蝦湯配彈牙嘅大蝦和意大利粉。油封三文魚三文魚配鮮蘆筍,檸檬,蒔蘿油,忌廉汁,三文魚煎到皮脆肉嫩,吾會乾,能保持肉汁,檸檬能帶出三文魚的鮮味。羽衣甘藍凱撒沙律沙律除左主角羽衣甘藍還有風乾車厘茄,芝士和炸麵包條,酸酸甜甜的沙律汁非常開胃。

油封三文魚

羽衣甘藍凱撒沙律

2023-01-02 202 浏览
餐廳位於康城商場的4樓,室內光亮座位廣闊,室外環境美麗浪漫,內外都坐得舒適。我最喜歡吧枱位置擺放各款酒樽在牆身的背景,設計時尚。Dinner set for two二人晚餐 $328Soup Of The Day 是日餐湯Phoato Cream 薯仔忌廉湯薯仔味濃,入口滑,內有脆煙肉Pan seared BBQ Pork Shoulder 嫩煎BBQ豬梅扒豬梅扒拌娃娃菜和烤菠蘿,豬扒肉質有口感加上秘製醬汁,而菠蘿烤過依然多汁。Spaghettini Lobster Bisque with Grilled Prawn 龍蝦湯意大利粉伴大蝦有3隻大蝦,蕃茄紅椒油撈上意粉,香味濃郁。BBQ Chicken Wing 燒烤汁雞翼 +$38雞翼4隻,烤得香辣。Grilled USDA Asparagus 烤美國露筍 +$385條露筍粗又長,質地爽甜。Collective Tiramisu +$45質地濕軟,香濃咖啡味。Wine By The Glass +$58/glass-Dettori Renosu Bianco -Karl Mary, Pinot Noir 2019紅白餐酒 ,選用自然酒

我最喜歡吧枱位置擺放各款酒樽在牆身的背景,設計時尚。

Dinner set for two二人晚餐 $328

Soup Of The Day 是日餐湯
Phoato Cream 薯仔忌廉湯
薯仔味濃,入口滑,內有脆煙肉

龍蝦湯意大利粉伴大蝦

有3隻大蝦,蕃茄紅椒油撈上意粉,香味濃郁。

BBQ Chicken Wing 燒烤汁雞翼 +$38
雞翼4隻,烤得香辣。

烤美國露筍

5條露筍粗又長,質地爽甜。

Collective Tiramisu

Collective Tiramisu +$45
質地濕軟,香濃咖啡味。

Wine By The Glass 紅白餐酒

Wine By The Glass +$58/glass
-Dettori Renosu Bianco
-Karl Mary, Pinot Noir 2019
紅白餐酒 ,選用自然酒,低干擾製作,天然環保。

橙汁&蘋果汁

Fresh Juice Apple 蘋果汁 +$25
香濃新鮮蘋果汁。

Fresh Juice Orange 橙汁 +$25
橙汁酸甜開胃。

蒜蓉法包

Garlic Baguette 蒜蓉法包 $68
法包脆口,上面有蒜泥蓉同花蜜。濃濃蒜蓉味,加上甜甜花蜜好好味。

烤美國露筍
Collective Tiramisu
Wine By The Glass 紅白餐酒
橙汁&蘋果汁
蒜蓉法包
是日試行新隧道 一出就係康城正好可以喺商場食返個午餐見到間餐廳寵物友善 可以帶狗仔坐室外裝修都唔錯 幾光猛12點3落好哂落單 等咗半個鐘,估唔到最快黎既餸係Pizza味道正常然後一直就繼續等等等 太陽烈日當空曬曬曬終於等咗11個字 終於上第二碟午餐all day breakfast 正常偏小份量 不過不失最後漢堡包餐終於喺點半鐘到叫嘅漢堡包餐完全唔能夠接受 包皮係lone既成隻包應該係喺燒竉咗嘅pan聽到煎出嚟兩個餐都係啖啖都係燒焦味等個幾鐘出啲咁嘅質素既餐 對唔住呢個價留意到佢係專登儲幾個餐先一次過整同出四碟主菜加一杯嘢飲,埋單七百幾,完全唔值呢個價錢唔建議大家食
是日試行新隧道 一出就係康城
正好可以喺商場食返個午餐
見到間餐廳寵物友善 可以帶狗仔坐室外
裝修都唔錯 幾光猛
12點3落好哂落單
等咗半個鐘,估唔到最快黎既餸係Pizza
味道正常
成隻包應該係喺燒竉咗嘅pan聽到煎出嚟
兩個餐都係啖啖都係燒焦味
等個幾鐘出啲咁嘅質素既餐 對唔住呢個價
留意到佢係專登儲幾個餐先一次過整同出
四碟主菜加一杯嘢飲,埋單七百幾,完全唔值呢個價錢

唔建議大家食
假期中午時間因為見尼間餐廳吾使排隊所以一試,點知中焦,入去前已經話吾要坐出面因為知道大風,點知坐入面一樣凍到飛起因為出戶外隻門keep住開好多人行出行入。坐入面都係大風到死⋯🥴重要有飛蚊飛入黎。點解唔裝啲暖爐?啲食物無乜特別但最有趣係嗰burger, 無牛肉變咗半個牛油果,個包皮同煙肉因為整燶咗苦嘅!未食過咁奇怪造型又苦嘅burger. 食Mac Donald Big Mac 一定好食好多😂最後凍得滯食完即走😝四人同行埋單除開百幾蚊一個早知到麥當勞,起碼吾凍坐得舒服。終於明白無人排隊係有原因嘅 😜
又係帶啤啤🐶出街嘅日子🥰 依家好多商場都係pet friendly ,咁啱仲搵到呢間仲有戶外露天座位😌 瑪格麗塔薄餅加意大利辣肉腸🍕推介即叫即做🔥手工酸種薄餅,48小時低溫發酵,餅底鬆軟煙韌,番茄醬汁及芝士豐富,辣肉腸微辣鮮香😋龍蝦濃汁意粉🍝伴烤大蝦🍤紅檔檔嘅龍蝦濃汁,上面放著好多隻烤大蝦,賣相非常吸引😍 意粉Q彈掛汁,而且好入味忌廉薯仔湯及龍蝦湯一白一紅,各有特色。 薯仔湯幼滑,龍蝦湯濃郁,仲有加咗大蝦Collective 提拉米蘇 口感順滑,有好香咖啡及酒味Cafe Latte Dirty

又係帶啤啤🐶出街嘅日子🥰

瑪格麗塔薄餅加意大利辣肉腸🍕

龍蝦濃汁意粉🍝伴烤大蝦🍤

忌廉薯仔湯及龍蝦湯
一白一紅,各有特色。 薯仔湯幼滑,龍蝦湯濃郁,仲有加咗大蝦

Collective 提拉米蘇
口感順滑,有好香咖啡及酒味

Cafe Latte
Dirty
  • 瑪格麗塔薄餅加意大利辣肉腸
  • 龍蝦濃汁意粉伴烤大蝦
  • 龍蝦湯
2022-12-22 229 浏览
𝗮 𝗰𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 𝘀𝗵𝗼𝗽 𝘁𝗵𝗮𝘁 𝗱𝗼𝗲𝘀 𝗲𝘅𝗰𝗲𝗹𝗹𝗲𝗻𝘁 𝘀𝗼𝘂𝗿𝗱𝗼𝘂𝗴𝗵 𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮👅 𝘁𝗵𝗲 𝗻𝗱𝘂𝗷𝗮 & 𝘀𝗮𝗹𝘀𝗶𝗰𝗰𝗶𝗮 𝘄𝗮𝘀 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗹𝘆 𝗲𝘅𝗰𝗲𝗹𝗹𝗲𝗻𝘁, 𝗳𝗿𝗲𝘀𝗵 𝗼𝗳𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗼𝘃𝗲𝗻 𝗮𝗻𝗱𝘁𝗵𝗲 𝗱𝗼𝘂𝗴𝗵 𝘄𝗮𝘀 𝘀𝗼𝗳𝘁 𝗮𝗻𝗱 𝗰𝗵𝗲𝘄𝘆, 𝘁𝗵𝗲 𝗴𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗴𝗮𝗿𝗹𝗶𝗰 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝗼𝘇𝘇𝗮𝗿𝗲𝗹𝗹𝗮 𝘄𝗲𝗻𝘁 𝗮𝗹𝗼𝗻𝗴 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗹𝘆 𝘄𝗲𝗹𝗹 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝘁𝗵𝗲 𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮!.對上一次入康城都十年前嗰陣商場都未起好,依加可以話應有盡有,如果日頭想搵cafe做嘢或夜晚想坐露天座位食飯飲嘢的話 @interval_interval 就係唔錯嘅選擇✨ 最抵食一定係人均百幾蚊嘅dinner set,入面又多款餐廳招牌可以選擇,必試即叫即焗酸種薄餅,底底鬆軟煙韌加埋辣肉醬好惹味,打包第日再返焗依然風味不減~
意式辣肉青醬酸種薄餅
黑松露醬薯條
有氣冷泡咖啡
有氣冷泡咖啡
意式辣肉青醬酸種薄餅
黑松露醬薯條
龍蝦湯
已經係第二次到訪呢間係The LOHAS既Interval💙上次黎係食lunch既,今次係就男朋友黎提早過個二人聖誕,叫左佢地既Dinner set.呢個環境認真唔錯呀,星期六既晚上唔係特別多人,本身都打算坐出面chill下,但係真係太凍啦果晚,有機會下次再坐出面Dinner Set $328兩位,慶祝聖誕梗係要食餐好架啦~頭盤係是日餐湯,其中一碗升級左做龍蝦湯!是日餐湯有好香既橄欖油味,而龍蝦湯都好濃,仲有隻小龍蝦伴碟,另外仲加左個三文魚沙律,佢主要都係羽衣甘藍,加左小小醬,用黎做前菜岩岩好!至於main course 分別係嫩煎BBQ豬梅扒同埋油封三文魚,豬梅扒好香口,再加上佢配菜跟一舊燒菠蘿,兩者一齊擺落口酸酸甜甜好夾💙三文魚等候時候要耐小小,25分鐘左右可以慢慢食住頭盤等,魚肉好滑,個熟成程度岩岩好,個醬汁係忌廉汁,可以落小小檸檬汁令到個三文魚既鮮味更加出😍最後叫埋兩份甜品就岩岩好啦,ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ都偏向重酒味呀,我就覺得唔錯既,如果同小朋友黎食就可以叫番其他無酒精既甜品💙

2022-12-19 46 浏览
難得去開康城搵左間有 outdoor 位好 chill 嘅餐廳 😝可惜當目太凍冇坐到出去😅唯有留返下次再去 chil 下啦 我地叫左個2人餐 價錢合理仲有唔同食物加配 好豐富😙Set For 2 ($328)是日餐湯當日係薯仔忌廉湯🥔🫕 飲落有好細嘅薯仔蓉 質地打得夠滑 味道亦都夠清新😌😌升級龍蝦湯(+$30)龍蝦湯真係非常香濃🦞好重龍蝦香味又帶點辣 仲有大大隻蝦係到🤩🤩另加三文魚沙律($30)沙律都有好多三文魚 都幾新鮮呀😋而且蔬菜爽口 配搭都幾清新 係前菜嘅好選擇🥗龍蝦湯意大利粉伴大蝦龍蝦湯醬汁就冇整到龍蝦湯咁濃啦😝味道啱啱好唔會令成個 main course 都咁 heavy 🥳而旁邊仲有大蝦🦐界開左食得好方便 肉質都幾彈牙架🤤芝士四重奏 Sourdough PizzaSourdough Pizza 用左 48 個鐘低溫發酵😦😯pizza 邊超香脆而底部好鬆軟🤗四重芝士啱哂我呢個芝士迷呀🧀用左 Mozzarella ParmesanGorgonzola 同 Taleggio 非常香濃仲啖啖芝士好滿足🤩🥰燒烤汁雞翼(+$38)非常欣賞呢個雞翼 燒烤汁好香🤤仲有加左乾I蒜令味道再豐富

Set For 2 ($328)
是日餐湯

升級龍蝦湯(+$30)

另加三文魚沙律($30)

芝士四重奏 Sourdough Pizza

燒烤汁雞翼(+$38)
非常欣賞呢個雞翼 燒烤汁好香🤤仲有加左乾I蒜令味道再豐富啲 😍而且肉質都好 juicy 好食呀😋

烤美國露筍(+$38)
露筍大大條 但又唔老🤩 反而都幾爽口 仲加左唔同香料 食落層次豐富🥰

Wine by the Glass (+$58)
餐廳主要用自然酒 製作方式對環境比較低負荷🌱咗多野食襯返杯白酒就啱啱好啦~🥰
之前有留意到呢間手工pizza好似幾吸引咁 今次去開將軍澳嗰邊就試左佢個lunch set 真係幾抵食🥹❤️包餐湯、飲品餐湯-忌廉薯仔湯 薯仔味好濃 但又打得好滑好creamy 有啲煙肉脆脆增添鹹香同口感 Margarita $108 (10”)加左$20火箭菜 多到好似唔洗錢咁😳 加左之後食落會清新啲 批底係手工酸種薄餅 口感煙韌 焗得焦脆 好香🥹❤️中意食批底既我好滿足 烤美國蘆筍$38烤得有少少焦香 清甜爽脆 有少少蒜片增添風味軟殼蟹蟹膏意大利飯$168大大隻軟殻蟹 炸得好脆 甜甜地既醬汁都好夾 飯既質地中等 好creamy 有啲乾蔥 有少少甜甜地既醬汁食落幾醒神 Iced Americano Iced mocha

餐湯-忌廉薯仔湯

Margarita $108 (10”)

烤美國蘆筍$38
烤得有少少焦香 清甜爽脆 有少少蒜片增添風味

軟殼蟹蟹膏意大利飯$168

Iced Americano
Iced mocha
2022-12-16
2022-12-19 168 浏览
呢間係住喺康城嘅朋友介紹,佢自己就成日都會去呢度食飯,佢推介sourdough pizza,不過今次朋友都想試吓新嘢,所以我哋今次就冇叫到呢個啦🫣我哋叫咗Dinner Set for 2,但其實都只係$298起,再加左兩個小食同甜品,真係飽到上心口😂除咗室內位置,比較吸引我嘅係佢outdoor嘅位置,個view💯呢幾日天氣又暖返d可以坐出面欣賞下🌃。。🔘龍蝦湯 | +$30評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 本身套餐已經包左是日餐湯,但係由於我同朋友都好鍾意龍蝦湯,所以我哋選擇左加$30升級龍蝦湯😍試完之後覺得物超所值,濃湯內有粒粒嘅龍蝦肉,係真材實料嘅龍蝦湯🦞。。🔘烤春雞 (全隻)評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 本身怕半隻兩個人食會太少,所以加咗錢轉全隻。第一下切開燒春雞嘅時候就知不得了😍咬落每啖都非常之脆。平時點烤雞最驚就係overcooked令肉質好鞋,但呢款烤春雞保留到肉汁,肉質亦好鮮嫰,做到外脆內軟,推介!烤春雞仲有好多新鮮嘅蔬菜作為伴菜,都幾抵食㗎!。。🔘 蟹膏蛋黃汁意大利飯伴軟殼蟹 | +$30評分: 🌕🌕🌕🌕🌗評語: 一個天衣無縫嘅配搭😍用蟹膏做成醬汁,加入忌廉再將意大利飯煮至香濃狀態

🔘龍蝦湯 | +$30
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑

🔘烤春雞 (全隻)
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
烤春雞仲有好多新鮮嘅蔬菜作為伴菜,都幾抵食㗎!

🔘 蟹膏蛋黃汁意大利飯伴軟殼蟹 | +$30
評分: 🌕🌕🌕🌕🌗
評語: 一個天衣無縫嘅配搭😍用蟹膏做成醬汁,加入忌廉再將意大利飯煮至香濃狀態,淨係個飯都已經香到不行了😍上面再放左炸至金黃香脆嘅軟殼蟹,大大隻又多肉,我食到停唔到口😂

🔘 Tiramisu🍰 | +$45
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑
評語: Tiramisu係我最愛甜品之一♥️只要餐廳有嘅我都一定會order🫶🏻 Interval嘅Tiramisu比較濕,食落冧酒味突出,亦都好Creamy。

🔻戶外位置景色一流,好岩同朋友飲返杯
🔻服務好好,雖然坐Outdoor,但收碟fill水都好快手
🔻係咁Chill嘅西餐廳食飯,只要+$45就可以轉餐酒喇🍷
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐
2022-12-18 56 浏览
康城區餐廳選擇唔多竟然可以喺呢度搵到間靚靚餐廳有戶外區位置 歡迎與寵物共膳😆不過嘢食真係可一不可再去之前建議睇睇!叫咗兩款食物漢堡包薯條😨薯條林身唔知點解?從來未食過呢種口感可能用咗低溫油炸?漢堡包包皮係窿嘅 食落口有一種苦澀味道🫠鮮茄肉醬長通粉好油 長通粉味道淡今次叫咗兩款食物一杯嘢飲$350俾大家做個參考嗎?網上睇好多人都推薦佢薄餅如果有興趣嘅朋友都可以去試吓不過我哋今次就冇啦見到個環境好快已經走咗
康城區餐廳選擇唔多
竟然可以喺呢度搵到間靚靚餐廳
有戶外區位置
歡迎與寵物共膳😆

不過嘢食真係可一不可再
去之前建議睇睇!

叫咗兩款食物
漢堡包薯條😨
薯條林身唔知點解?從來未食過呢種口感
可能用咗低溫油炸?
漢堡包包皮係窿嘅 食落口有一種苦澀味道🫠

鮮茄肉醬長通粉
好油 長通粉味道淡

今次叫咗兩款食物一杯嘢飲$350
俾大家做個參考嗎?

網上睇好多人都推薦佢薄餅
如果有興趣嘅朋友都可以去試吓
不過我哋今次就冇啦
見到個環境好快已經走咗

將藍開通真的很興奮🎶適逢將南隧道開通,入康城變得更方便🚗加上近年大型商場The Lohas嘅設立,康城多咗好多好西食😋「Interval」正正係其中之一💕.Cafe 以白色為主調,清新簡約🌿吧檯位置有成幅牆咁大酒櫃,夠晒奪目🍾除咗室內,亦設露天雅座,可惜當日落雨冇得坐出去,如果唔係都幾Chill🤓.👯‍♀️Dinner Set二人餐💰$328包兩款前菜及兩款主菜.🍴薯仔忌廉湯奶白色湯頭,面頭倒上金黃初榨橄欖油,再放上少許脆煙肉點綴🥓入口濃郁薯仔及西蘭花味道,質感濃稠😚另有煙肉脆卜卜口感😋.🍴嫩煎BBQ豬梅扒豬梅扒肥瘦適中,肉質香嫩多汁🤤入口更有獨特炭香,超級享受😆另配燒菠蘿及娃娃菜🍍菠蘿多汁香甜、娃娃菜爽脆鮮甜,即使係配菜一啲都唔馬虎😎.🍴龍蝦濃汁意粉伴大蝦意粉軟硬適中,充滿濃郁龍蝦鮮甜🦞另加入自家製風乾烹調,味道酸甜好開胃😋大蝦爽口彈牙🦐.🍴巴馬火腿火箭菜薄餅💰$148特別追加餐廳自家製酸種薄餅🌟餅底口感煙韌且富小麥香🌾芝士份量恰到好處,乳香味足🧀配以巴馬火腿鹹香,火箭菜獨特香氣,味道層次豐富🤟🏻.🍴Tiramisu 💰$45(跟餐價)Tiramisu質感輕盈細滑,手指餅吸滿咖啡及酒後

👯‍♀️Dinner Set二人餐

🍴巴馬火腿火箭菜薄餅
💰$148
巴馬火腿火箭菜薄餅

🍴Tiramisu
💰$45(跟餐價)
Tiramisu質感輕盈細滑,手指餅吸滿咖啡及酒後佐以Mascarpone芝士,香濃得嚟又唔會死甜☺️
Tiramisu

🍷Dettori Renosu Rosso
🥂Dettori Renosu Elanco
💰$58(跟餐價)
食物高質、環境優美,絕對係康城開餐好選擇❤️等下次晴天,一定要坐喺出面慢慢嘆☀️
龍蝦濃汁意粉伴大蝦
巴馬火腿火箭菜薄餅