2023-08-03 10 浏览
呢間餐廳我每次經過都好想買D食物翻屋企試下,但次次都冇機會,今次同媽媽、細佬買完野經過決定試試佢。《✨新奧爾良雞翼✨》,有微辣濃味同埋蜜糖濃味選擇,一道充滿南部美式風情既菜。就甘望到個色澤已經非常吸引,雞翼外皮烤得酥脆,內部肉質嫩滑,口感非常好。雞翼表面塗有烤制時用的特製醬汁,口味微辣,還有一點點甜味,讓人食欲大開。如果你喜歡辣味,可以再蘸一些辣醬或者配上一杯香甜幼滑既Ice latte,真系一大享受。《✨芝士百里香肉丸意粉✨》肉丸香氣撲鼻,口感細膩,讓人回味無窮。肉丸中加入了芝士和百里香,讓整道菜的味道更為豐富。呢度食物選擇超級多,而且衛生做得超級好,值得encore 👍🏻👍🏻以後我會多啲嚟幫襯!🍽️🦐

15 分钟 (外卖自取)
2023-08-03 20 浏览
店名:Iron Coffee地址:葵湧打磚坪街68號和豐工業中心26樓2610B號舖特色:特色下午茶小食,朱古力,咖啡,外賣為主,性價比高。比利時雙重朱古力裂紋曲奇餅*****8.8/10🐝系下午茶或者輕食既好選擇, 🍋呢個餅唔會太甜加埋雙重朱古力🐝令整個味道更柔和,而且甜甜地好醒神,又飽肚,愈食愈開心🥰櫻花白桃酥皮撻*****9.6/10🍊外層酥脆,內部是香甜可口的白桃餡料,口感非常好。櫻花花瓣的裝飾令佢看起來非常精緻,非常吸引。甜度適中,不會過於甜膩,讓人感到非常清新。非常適合在下午茶時間享用,也適合作為小禮物送比朋友都唔錯架。🍊煙鴨芒果酥皮撻*****9.5/10💕💞一口一啖,香甜又軟糯嘅煙鴨芒果,芒果大大粒,好清爽真係好好食!👍🏻👍🏻👍🏻餐廳位於葵湧打磚坪街68號和豐工業中心附近,見到餐牌還有好多美食,下次要再嚟試下其他菜式。
店名:Iron Coffee
地址:葵湧打磚坪街68號和豐工業中心26樓2610B號舖
特色:特色下午茶小食,朱古力,咖啡,外賣為主,性價比高。
比利時雙重朱古力裂紋曲奇餅*****8.8/10
櫻花白桃酥皮撻*****9.6/10🍊
煙鴨芒果酥皮撻*****9.5/10

之前聽同事話公司附近呢一間嘅曲奇同埋酥皮撻好好食❤️所以今次就嗌左幾款攞返公司一齊食🥰今次分別叫咗兩款酥皮撻同埋兩款曲奇😋全部都非常之滿意!首先講咗個酥皮撻先,兩款酥皮撻都好香牛油味,而且都非常之鬆脆,楊枝甘露酥皮撻酸酸甜甜咁,好濃嘅芒果味!而櫻花白桃酥皮撻就比楊枝甘露嗰款甜少少,不過嗰種白桃味都係好香甜,之前食過有啲白桃味嘅曲奇會好有藥水味,呢款完全唔會,食完兩件都唔會覺得好漏!仲叫咗佢哋兩款曲奇🍪,兩款曲奇都好好食,不過我自己就特別推介日本宇治抹茶紅豆曲奇!抹茶味極甘香,有少少紅豆甜味中和左抹茶嘅苦味,整體甜度啱啱好!食嘅時候沖番杯茶,非常完美嘅下午茶🥰

今次分別叫咗兩款酥皮撻同埋兩款曲奇😋全部都非常之滿意!
外卖自取
難得今日公司冇乜嘢做,下午茶時間老闆請食野😳,成班同事就揀咗呢間iron coffee 係公司食返個Tea🤩❤️‍🔥新奧爾良雞翼雞翼有兩款口味,分別係微辣濃味同蜜糖濃味!雞翼燒得啱啱好,微辣嗰款都唔會太辣,食到小辣嘅人都接受到!而且都非常之惹味!另外蜜糖嗰款甜甜地都好正!❤️‍🔥流心芝士雞肉摺餅芝士真係好正,食嘅時候仲有流心,佢嘅芝士都算幾濃,食嘅時候摺餅都幾香脆!❤️‍🔥芝士百里香肉丸意粉意粉軟硬度適中,加咗芝士之後非常之惹味,仲有少少百里香嘅香料調味,肉丸都好Juicy!

❤️‍🔥新奧爾良雞翼

❤️‍🔥流心芝士雞肉摺餅

❤️‍🔥芝士百里香肉丸意粉
葵涌工業中心咖啡店好推介🤎今次分享嘅呢一間係樓上店,專做外賣,但食物非常之高質( ˶ ̇ ̵ ̇˶ )‪‪♡果然係一間值得被人發掘嘅小店!‬‬- ̗̀☾⋆  ̖́-北歐肉桂卷 肉桂卷非常之酥脆,入口香脆之餘,仲有陣陣牛油香,而且都唔會太甜!- ̗̀☾⋆  ̖́-經典朱古力杏仁脆批喜歡食朱古力嘅人唔可以錯過,朱古力味濃!佢唔會太甜,係偏向黑朱古力味嗰款!仲有啲杏仁脆脆,口感非常豐富!- ̗̀☾⋆  ̖́-墨西哥芝士雞卷呢個都非常足料,除咗入口有滿滿嘅芝士,雞肉都非常之嫩滑~整體嚟講,覺得佢哋啲嘢食都好好味,係一間用心製作食物嘅小店,值得繼續支持!
- ̗̀☾⋆  ̖́-北歐肉桂卷
- ̗̀☾⋆  ̖́-經典朱古力杏仁脆批
- ̗̀☾⋆  ̖́-墨西哥芝士雞卷
呢個都非常足料,除咗入口有滿滿嘅芝士,雞肉都非常之嫩滑~
5 分钟 (外卖自取)
2023-07-27 27 浏览
今日早咗少少收工,就去咗我想試好耐嘅呢間工業中心樓上店,呢一間iron coffee係做外賣🥡,價錢都相對實惠,食物質素又相當之唔錯!男朋友話想食雞翼,我就叫咗佢哋嘅呢款新奧爾良雞翼,今次試咗兩款口味,微辣濃味有少少辣辣地,蜜糖濃味好友BBQ嘅時候加蜜糖嘅風味,雞翼唔會太乾,非常之有肉汁!跟住我仲叫咗一款流心芝士雞肉摺餅,食嘅時候有勁香嘅芝士味道,雖然佢嘅芝士多,但係又唔會太膩,可能因為佢都有好多雞肉中和返,個摺餅都厚薄適中!
8 分钟 (外卖自取)
2023-07-27 8 浏览
💥今次試過品質不錯,以下是我的食評:❣️首先講講是粗鹽朱古力撻和開心果朱古力撻,呢兩款甜點都非常好吃;粗鹽朱古力撻的味道點點鹹再配上朱古力味,鹽和朱古力的味道卻很好地融合在一起,讓人吃得意猶未盡;開心果朱古力撻的味道則更加甜美,開心果的口感好正🌟可推介一些喜歡吃甜食的人們,呢兩款撻都值得嘗試。⭐️因肚子餓所以擇意式三文魚長通粉。呢道意大利面配上三文魚和意粉的醬汁,味道非常清新。✨三文魚的鮮味和醬汁忌廉味道好搭,份量十足,包裝都好安全。然後要喝一杯熱拿鐵⚡️咖啡的奶泡很濃密,表面也花心思造出款式圖案,咖啡的香味和牛奶的甜味也好好地平衡在一起🌟喝完就可提神了💥
💥今次試過品質不錯,以下是我的食評:
上星期去男朋友屋企買咗啲甜品,我同男朋友仲有佢媽咪都話好食😋,而家啲小店真係越做越好!北歐肉桂卷 💟呢款好飽滿圓轆轆嘅就係北歐肉桂卷,食落好香脆,仲有陣陣肉桂香味!男朋友媽咪就最鍾意呢款!經典朱古力杏仁脆批💟呢個三角形嘅就係朱古力杏仁脆批,我同男朋友都勁鍾意食呢個!因為本身我哋都好鍾意食朱古力,而且呢款嘅朱古力味又唔會太甜!我哋留到當宵夜食都唔會飽飽濟濟!流心芝士雞肉摺餅💟呢個芝士摺餅都正,雖然我拎咗返去之後冇即刻食,但係凍咗都唔影響佢嘅味道,芝士味都仲係好突出!雞肉都好多!

2023-07-25 24 浏览
😾最近又好少假期,公司又多嘢做,忽然想來一個下午茶,呢一餐係老闆專登請我地食,真係太好,仲可以襯呢個時間抖一抖,擇了iron coffee餐廳,🫶🏻裡面既款式花樣都與別不同,🫶🏻大致上有飲品,撻,批,曲奇餅再加意粉,選擇上都好多元素,👍🏽價錢方面好經濟,佢地叫咗好多,而我就食到一兩個,其他就係試吓同事食既🖐🏻•北歐肉桂卷•——為世界上古老的香料之一~肉桂的香氣令人又愛又恨~或者是無法抗拒的~獨特的味道令人愛不釋手~肉桂既香味正正就被吸引住~甜而不膩~又能夠散發香濃肉桂香•經典朱古力杏仁脆批•———鐘意食朱古力既朋友就一定唔可以錯過~有三重口感~杏仁好香脆~喜歡食朱古力既人們都無法抗拒這種咁有特式既脆批•芝士百里香肉丸意粉•————-味道方面肉丸味道好濃郁~肉質细腻~散發著淡淡既百里香香气~意大利面煮得好彈牙~口感有嚼勁~醬汁亦好豐富~能夠足夠地滋潤意粉~總知就係好食
10 分钟 (外卖自取)
2023-07-24 20 浏览
行完街,係和豐工業中心買下午茶返屋企食,一個意粉,一個酥皮撻和一個雞卷,同老公兩個人share嚟食!黑松露羊肉蘑菇白汁意粉🍝濃郁嘅白汁意粉配上黑松露,又香又Creamy,蘑菇爽口,再加埋羊肉,整個味道非常獨特。櫻花白桃酥皮撻🥧淡淡的白桃🍑味非常香,薄薄嘅酥皮入邊滿滿白桃肉和白桃醬。咬落去果肉和醬汁喺酥皮爆出來,非常豐富。墨西哥芝士雞卷🫔好大條墨西哥芝士雞卷,入面包滿雞肉,仲有拉絲芝士非常滋味。
黑松露羊肉蘑菇白汁意粉🍝
櫻花白桃酥皮撻🥧
墨西哥芝士雞卷🫔
好大條墨西哥芝士雞卷,入面包滿雞肉,仲有拉絲芝士非常滋味。
10 分钟 (外卖自取)
2023-07-24 22 浏览
✴️Ice mocha✴️呢杯凍飲真係無得頂,超濃郁既mocha 味,而且上面仲有飲料粉去襯托,另外再有奶去溝埋一齊飲,甜甜地既mocha而味道好適中‼️✴️墨西哥芝士雞卷✴️呢個外型係長長地既墨西哥芝士雞卷,就咁睇好似無咩料,原來食入口既味道係咁豐富而帶有層次,完全做得出墨西哥果種卷既味道,做法味道真係同墨西哥麵包店睇齊‼️✴️楊枝甘露酥皮撻✴️外表好精美,成個酥皮撻都係漲卜卜,裡面既楊枝甘露甜甜地又有酸酸口感,簡直係好食到心都溶化,楊枝甘露都好豐富,食到中間小心好似流心一樣咁爆開‼️💯估唔到可以咁好食,整個等餐速度好快速,而且包裝得好好,安全衛生,最重要係即日做好保証新鮮,每一款既鮮味都好突出💯
✴️Ice mocha✴️
✴️墨西哥芝士雞卷✴️
✴️楊枝甘露酥皮撻✴️

11 分钟 (外卖自取)
2023-07-21 21 浏览
今日去朋友屋企玩,買咗外賣上去佢屋企一齊食,呢間餐廳只做外賣,但係食物水準一流,而且好多食物都係自家製,所以都好多人去買。美味指數🥧🥧🥧🥧🥧煙鴨芒果酥皮撻煙鴨和芒果非常夾,芒果酸酸甜甜配鹹鹹香香嘅煙鴨肉,豐富嘅味道令人驚喜👅美味指數🥧🥧🥧🥧楊枝甘露酥皮撻酸酸甜甜嘅楊枝甘露酥皮撻,面層嘅酥皮𠝹開咗,焗出嚟形成好靚嘅格紋圖案,上面灑上糖霜粉,賣相非常靚😍。美味指數🍝🍝🍝🍝🍝意式三文魚長通粉有三文魚我就最鍾意,三文魚配上煙韌彈牙長通粉,加上香草和黑椒,味道又香又惹味。呢間餐廳嘅俾的意粉醬汁絕對唔手軟,份量非常多,濃香又Creamy。美味指數🦴🦴🦴🦴🦴新奧爾良雞翼(微辣濃味)微辣嘅燒雞翼,越食越開胃,雞翼外皮燒到脆脆地,咬落去超過癮,雞肉又夠滑,冇得輸!美味指數🧋🧋🧋🧋🧋Ice latte,🧊冰涼的latte,香濃幼滑,咖啡味濃郁,加上香滑牛奶,口非常順滑,咖啡香味喺口度縈繞不散。
美味指數🥧🥧🥧🥧🥧
煙鴨芒果酥皮撻
美味指數🥧🥧🥧🥧

楊枝甘露酥皮撻
美味指數🍝🍝🍝🍝🍝
意式三文魚長通粉
美味指數🦴🦴🦴🦴🦴

新奧爾良雞翼(微辣濃味)
美味指數🧋🧋🧋🧋🧋
2023-07-21 20 浏览
前幾日同男朋友出車去葵芳行街,跟住諗住搵個地方可以食下野又唔洗坐出面,跟手就發現有一間叫做👉🏽iron coffee,位於👉🏽葵涌打磚砰街68號和豐工業中心26樓2610B號舖裡面,有好多曲奇餅同撻之類售賣,睇到佢地放出來既相,搞到又好想食,跟手就叫個外賣,自己去拎! 🤍比利時雙重朱古力裂紋曲奇餅🤍質感好軟熟既曲奇餅,食落去既味道已經好有朱古力味,而佢中間仲有好多一粒粒既朱古力,入口即化,再溶入曲奇餅,真係雙倍享受,果種味道食到係用靚料既朱古力造🤍流心芝士雞肉摺餅🤍質感好有咬口,食到中間既芝士多到流到出來,雞肉好滑同時好有雞肉鮮味,醃料份量好好,呢種配合好夾,食得好滋味🤍焦糖咖啡🤍份量好多,成杯既漸變色好吸引,味道好香濃,有甜甜既焦糖味道再有陣陣咖啡,兩種味道完全完美地融合,決定每日都要飲一杯先滿足
🤍比利時雙重朱古力裂紋曲奇餅🤍
🤍流心芝士雞肉摺餅🤍
🤍焦糖咖啡🤍
2023-07-20 18 浏览
接咗囡囡放學,佢話想食意粉和雞翼,就去Iron coffee 買意粉,雞翼返屋企食。餐廳喺葵涌嘅工業大廈26樓,所以淨係做外賣。佢哋嘅食物健康又好味,非常推薦大家試吓,包保試完再encore。Americano第一時間飲咗呢杯咖啡先,成個人即刻醒晒,咖啡味香濃但係有微微酸味。芝士百里香肉丸意粉彈牙意粉配上新鮮酸甜嘅百里香醬汁,非常開胃,入邊充滿蕃茄肉🍅和洋蔥🧅,多汁又健康。肉丸用新鮮肉以人手打成,口感十足,又腌得好好味😋新奧爾良雞翼(蜜糖🍯濃味)蜜糖味嘅雞翼,香甜又可口,雞肉又滑又多汁,食得好滋味。
Americano
芝士百里香肉丸意粉
新奧爾良雞翼(蜜糖🍯濃味)
蜜糖味嘅雞翼,香甜又可口,雞肉又滑又多汁,食得好滋味。
16 分钟 (外卖自取)
2023-07-20 38 浏览
🥹唔想成日都去堂食,又唔知食乜好,🥹好隨意地係App搵到一間樣式幾特別又啱我口味既餐廳,☺️呢一間完全係做外賣,😉價錢好優惠,味道相當好,😍就係覺得好食而有質素,😍所以先會留食評做返個紀綠,😍反正都係叫外賣,😍所以一次過叫多少少,反正又可試一試,😘呢款新奧爾良雞翼有兩個口味選擇,分別有微辣濃味同蜜糖濃味,而我就擇香辣濃味,😛焗得好香,雞肉肉質細嫩,唔係出面整咗好耐又凍到硬果種,🤩呢度雞翼係好新鮮,🤩跟住圓型呢個係北歐肉桂卷,裡面既肉桂好多好多,🥰食食下就爆晒出來,🥰呢個三角形係經典朱古力杏仁脆批,外層真係好脆,😍而且賣相好吸引,有好濃既朱古力味道,跟住煙鴨芒果酥皮撻真係唔錯,🥰鴨肉同芒果都好豐富,楊枝甘露酥皮撻原來仲好食,清清地既味道,😍食完心情都靚好多☺️
13 分钟 (外卖自取)