2023-01-18 96 浏览
提拉米蘇梳乎厘班戟Soufflé pancake即叫即製 係採用日本麵粉日本雞蛋製作 所以order後要等一陣睇落去我會形容佢為髒髒梳乎厘班戟🙈因為賣相好得意 鋪滿左咖啡粉 好似髒髒咖啡咁入口會食到pancake既鬆軟質感 配埋流心既Tiramisu醬料 蛋香同忌廉口感十分幼滑🤤🤤
提拉米蘇梳乎厘班戟
Soufflé pancake即叫即製 係採用日本麵粉
日本雞蛋製作 所以order後要等一陣
睇落去我會形容佢為髒髒梳乎厘班戟🙈
因為賣相好得意 鋪滿左咖啡粉 好似髒髒咖啡咁
入口會食到pancake既鬆軟質感
配埋流心既Tiramisu醬料 蛋香同忌廉口感十分幼滑🤤🤤
2023-01-16 87 浏览
銅鑼灣呢間JOY LITM係智選假日酒店地下,細細既鋪頭用白色為主調做裝修,好柔和好舒服😌提拉米蘇疏乎厘班戟班戟有兩塊,每塊都軟綿綿,提拉米蘇奶蓋一除開果膠套就淋晒落班戟,好滑好香🤤濃濃既提拉米蘇有啲酒香味,本身班戟已經好腍,再配埋咁滑既奶蓋超正,口感超好,完全唔會濟,好滿足🥞紅火龍果乳酪奶昔新鮮火龍果整出黎既奶昔好fresh,火龍果好新鮮,有啲酸,但甜味濃好多,新鮮既火龍果配埋乳酪岩岩好,整出黎既奶昔好香,健康好飲!🍼甜草莓乳酪蓋茶草莓整既飲品一向都會好甜,呢度又未去到超甜,甜度好適中,打爛佐既草莓會飲到粒粒草莓蓉,乳酪蓋有啲酸酸地,但係都好creamy,茶味都好濃,成個配合都好好,顏色又靚,正呀🍓
提拉米蘇疏乎厘班戟
紅火龍果乳酪奶昔

甜草莓乳酪蓋茶
2023-01-13 78 浏览
呢一間新嘅茶飲店位於銅鑼灣,地段都幾方便㗎。喺地鐵站A出口下2分鐘就搵到㗎啦!佢其實就係喺智選假日酒店地下😏呢間飲品店其實新開左唔係好耐,所以仲諗住去試吓好唔好味❤️餐廳環境得嘅舒適,舒服到想慢慢嘆我杯嘢飲😆,裝修大致都係用咗粉紅色同埋墨綠色設計,枱面仲係雲石枱添呀!好岩打卡🙌🏻🍹日落西柚冰茶:成杯飲品嘅賣相,真係好似黃昏日落的景象咁🌅,真係有少少唔捨得飲🤪音樂去西柚味好重,帶有少少苦澀味💁🏻‍♀️不過整體嚟講田度都足夠。我都食到少量果肉!成本飲品西柚味都幾濃郁😝回頭率:♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎味道:♥︎♥︎♥︎♥︎♥

回頭率:♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
味道:♥︎♥︎♥︎♥︎♥
2023-01-12 43 浏览
呢間係銅鑼灣holidayinn地下嘅餐廳,佢哋除咗有唔同嘅飲品賣之外,仲有疏乎厘食㗎😍啱晒我呀!我男朋友一見到就話要帶我去啦🤪有冇人同我一樣都係好鍾意食疏乎厘嘅呢?揮揮手,讓我知道👋🏻通常去到一間餐廳度食佢哋嘅疏乎厘都會叫原味,因為通常完美整得好其他都會好好食㗎 !相反原味就係最難控制🤫佢呢度嘅疏乎厘好蓬鬆,空氣感max!!!超鬆軟,而且又夠膽香味,加埋佢上面嘅上面有些少芝士奶蓋醬汁,切開之後Jim少少,味道層次更加豐富🤭下次我要同朋友一齊嚟食,多幾隻味先至得!暫時呢一間餐廳係我心目中嘅頭三位🤫

有冇人同我一樣都係好鍾意食疏乎厘嘅呢?揮揮手,讓我知道👋🏻

2023-01-11 39 浏览
安歌芒果乳酪奶昔,飲完包你返尋味😂😂👍🏻👅😋芒果係即切即榨,超級新鮮,芒果勁甜,好當造好靚,果甜加上乳酪既酸配合得岩岩好,成杯奶昔好滑好稠好好飲,加上芒果蓉,勁快就飲晒一杯呀😗粉紅荔枝乳酪奶昔都好好飲!粉紅色大愛😍😍🥰😘荔枝甜甜地仲有荔枝肉食😚😋😛乳酪奶昔好香滑濃郁,大大啖好足料!😋😋🥰😍😌☺️奶味同乳酪味都好濃郁,而且份量balance得好好,唔會over咗而且就係銅鑼灣地帶,交通方便易搵,裝飾都好有格調,盡顯生活品味😌😌檯燈設計都好適合打卡!🤩🤩😎

10 分钟 (外卖自取)
2023-01-10 38 浏览
今日同呀妹黎到銅鑼灣行街,打風前又焗又熱,行到熱熱地,見到呢間新開既甜品店,行到攰攰地既我地就決定入黎坐下。呢間JOY LITM以白色裝修為主,休閒風既裝修,有啲白雲燈,店面都好舒服,一入到黎成個感覺好舒服好chill,呢度飲品都有好多唔同款,奶昔都係其中主打既一個系列,岩晒想靜靜地搵個地方飲杯野既你地☺️我今日就簡佐安歌芒果乳酪奶昔🥤芒果好新鮮好靚,超甜,飲到啖啖芒果蓉,加上微酸既乳酪,唔係奶昔唔會死甜,好fresh好好飲,大大杯鮮渴一流,又健康,打卡都岩,行街買黎飲真係岩晒,坐低飲完超舒服呀!
2023-01-06 50 浏览
環境裝飾都以pink pink為主,好有少女心🥰🥰super fantacy💋好似去咗轉迪士尼咁👍🏻😘水果杯有火龍果,橙,蘋果等等,多款水果任君選擇👅🍓💛👍🏻火龍果幫助消化排便,橙又有豐富維他命C,補充抵抗力,蘋果抗氧化,抗衰老,啱曬成日熬夜,對住mon既大家🤣🤣食多啲生果對皮膚都好啲嘛!補充多啲水份👍🏻👍🏻👅原味疏乎厘班戟超級好食!濃郁香滑既奶油味,好鍾意食😋😋梳乎厘pancake好軟熟好好味😚😚好彈性😂😂👍🏻蛋卷都好香脆可口👍🏻👍🏻安歌芒果乳酪奶昔🥭奶昔以金黃色為主,白色就係乳酪,兩樣配搭得岩岩好。芒果既甜加上乳酪既酸,中和番好好味,面頭仲有一堆芒果肉,真係好足料💛💛日落西柚冰茶🌄飲品如其名,成杯飲品好有層次,好似日落🌄西柚酸酸地,配埋烏龍茶反而調和番酸味,好香,成杯有好清新既感覺,真係好健康,爽!
2023-01-06 28 浏览
哈哈,見到呢兩杯嘢飲真係忍唔住唱返首汪阿姐嘅迷人pink lady😏,到底今日我叫咗啲咩?我叫咗粉紅荔枝乳酪奶昔同紅火龍果乳酪奶昔😆兩杯都靚到好似一幅水墨畫咁😍啱晒我同我個姊妹,因為我哋兩個都超鍾意粉紅色🤣本身我係飲荔枝乳酪奶昔嘅,點不知試完睇嗰個紅火龍果乳酪奶昔我就搶咗黎飲🤣因為我超級鍾意佢嗰種又有果肉有酸酸甜甜嘅味道😍我自己覺得飲咗紅火龍果乳酪奶昔相對上味道層次會更加豐富,因為火龍果酸酸甜甜😌相反荔枝乳酪奶昔都好好味😋,相對上甜啲,因為荔枝肉較甜🤩我個friend飲到想再叫多一杯!

位於銅鑼灣智選假日酒店地下既JOY LITM新開一排,鋪頭唔算大間,但用佐純白裝修,俾人好休閑既感覺🫧呢度既飲品都係主打健康,另外仲有唔同甜品🍮今日同呀妹行街行到攰攰地就坐低叫佐兩杯飲品休息下,一杯紅火龍果乳酪奶昔,一杯安歌芒果乳酪奶昔❤️💛奶昔好自然地有黃有白,有紅有白,完全天然無添加,新鮮鮮榨既生果蓉好甜好濃稠,配上乳酪酸酸地,味道好好,要解渴真係岩晒,又係生果為主角,夠晒健康😚呢度仲有其他唔同既生果茶,又有唔同既甜品,過開黎呢邊坐低食個甜品飲杯健康茶真係好chill。
2023-01-04 39 浏览
呢間JOY LITM係銅鑼灣新開,街頭小店,主打健康飲品,女士飲完負擔都少啲🤫菠蘿生疆綠茶呢杯係熱飲黎,成個杯都係七彩色,視覺享受好好呀🤭見到呢個組合第一眼真係覺得有啲奇怪,但原來係出奇地配合,菠蘿好甜,生薑辣辣地,加上香濃既綠茶,配合得好好,好有層次既味道🤗日落西柚冰茶飲品如其名,成杯飲品好有層次,好似日落🌄西柚酸酸地,配埋烏龍茶反而調和番酸味,好香,成杯有好清新既感覺,真係好健康,爽!呢度仲有好多唔同既生果茶都好健康,生果係每日新鮮運到,即叫即整架,女士黎到好多選擇,又好飲又唔怕會肥👍🏻
菠蘿生疆綠茶

日落西柚冰茶
2023-01-03 28 浏览
今日終於可以約到閨蜜談談心說說地了,之前嗰怕我哋工作都非常之忙碌已經有好長嘅一大段時間冇見過面🥲所以今日我哋就特登搵咗一間新開嘅餐廳,貪佢人流唔算太多😝可以俾我哋慢慢飲嘢傾偈💖紅火龍果乳酪奶昔🆚 超級莓果乳酪蓋茶我自己呢就叫咗紅火龍果乳酪奶昔,我姊妹就叫左超級莓果乳酪蓋茶。我自己覺得我個杯賣相比較靚,因為成個都係粉紅色💓超夢幻😍,佢嗰個就偏紫色💟味道方面,反而我就覺得佢個妹超級莓果乳酪蓋茶味道更加濃郁,可能因為真係有超級多唔同種類嘅莓果集合而成啦😏我自己個杯就食到火龍果味比較重,味道層次就冇咁豐富🤫 我諗講到最後都係要打和啦!因為各有千秋各有各好😆下次再比拼吓其他飲品先💁🏻‍♀️
紅火龍果乳酪奶昔🆚 超級莓果乳酪蓋茶

2022-12-30 60 浏览
今日帶咗個女同我一齊食疏乎厘😚,其實我哋成日都已經喺屋企會自己整㗎喇,但係始終都淨係識得整原味或者其他簡單啲嘅味道😝早幾日我朋友推介呢一間餐廳有Tiramisu未?我梗係要過嚟試一試佢啦😉,反正同我哋屋企又近😉🙌🏻提拉米蘇疏乎厘班戟💁🏻‍♀️香港買相太吸引啦,動L動L 咁😍自己可以拉開較大,然之後等奶蓋跌落嚟😚準備好手機,仲可以影到一張靚相添😎朱古力粉鋪滿左個醬汁,疏附你班戟真係冇改錯名超重Tiramisu味😍,又有咖啡香又有蛋香😝口感超鬆軟😋總括嚟講,下次我都會再嚟試吓佢其他嘅班戟!我見到佢仲有啲飲品賣,下次都可以試吓今日真係食得太飽喇,所以我哋冇嗌嘢飲🙃
🙌🏻提拉米蘇疏乎厘班戟💁🏻‍♀️

2022-12-29 47 浏览
餐單提供多項選擇,價錢方面都比較貼地💛👍🏻平靚正!好抵!環境都好舒適,粉紅色偏浪漫風,好romantic🥰🤣適合少女心爆發既你!🥰🤣🤣環境暖暖舒適,飲都飲得開心啲👅我地飲咗甜草莓乳酪蓋茶,啖啖草莓肉🍓好足料!草莓好甜,粒狀口感都好正👍🏻🥰乳酪溝奶蓋好正好邪惡😂😂而且好濃郁既cream,奶,乳酪😗😗🤤抵到爆!奶蓋mixed with 茶就無咁漏了🤣🤣乳酪溝奶蓋酸酸甜甜咁好好味😉超級開胃!水果杯都好正,有火龍果,橙,蘋果等等,飲完奶蓋食埋水果refresh下,balance 返,去油膩🤣🤣👍🏻正!水果好健康,補充多啲維他命C,蘋果又可以抗氧化🤣🤣啱曬平時係屋企唔食水果或者返工太忙少食水果既各位😌😌👍🏻💛
2022-12-28 36 浏览
粉紅荔枝乳酪奶昔💗成杯粉紅少女心既奶昔女仔一定要打,打卡真係岩晒📸而且唔止睇得,仲真係好好飲!荔枝味超濃,係新鮮荔枝blend碎同啲乳酪撈勻,成杯好滑好濃好好飲,飲到生果既果甜,唔係人工既甜,超正😌甜草莓乳酪蓋茶❣️草苺好甜,新鮮既草莓真係唔同啲,濃香既草莓同酸酸既乳酪好夾,唔會飲到草苺既過甜,又唔會淨係飲到乳酪既酸,乳酪蓋好滑,真係同奶蓋一樣,口感好好,成杯茶都爆好飲,而且好大杯,一定夠飲🤣原味疏乎厘班戟💛原味班戟係最食到班戟好唔好食既,班戟蛋香味好濃,好足料好正宗,鬆軟既口感完全同疏乎厘一樣,好軟綿好香,加上原味奶蓋,更加香濃更加好食,真係好出色呀🤗
粉紅荔枝乳酪奶昔💗
甜草莓乳酪蓋茶❣️

原味疏乎厘班戟💛
2022-12-27 45 浏览
位於銅鑼灣Holiday Inn嘅新開甜品店JOY LITM主打梳乎厘班戟,仲有大受歡迎嘅髒髒梳乎厘班戟全部Soufflé Pancake即叫即製,採用日本麵粉、日本雞蛋製作另外仲有抹茶紅豆麻糬、多款健康生果飲品㖭,見假日都好多人嚟食呀🥞提拉米蘇梳乎厘班戟💰$98有好多味道揀,我要咗tiramisu,最正係一拿起封邊膠圈,tiramisu sauce就瀉晒出嚟😍震騰騰嘅soufflé pancake空氣感十足,味道唔會太甜啱啱好,口感軟綿細滑,影完相要盡快食,否則蛋白泡就好快塌㗎啦🍑白桃芝士奶蓋茶💰$45🥤粉紅荔枝芝士奶蓋茶💰$45除咗芝士奶蓋茶,仲可以揀乳酪奶蓋,茶都可以揀烏龍或四季春,味清新仲有啖啖生果香甜味🚩JOY LITM (銅鑼灣) @joy.litm 📍銅鑼灣霎東街33號智選假日酒店地下G01號舖

🥞提拉米蘇梳乎厘班戟💰$98

🍑白桃芝士奶蓋茶💰$45