2021-03-31 335 浏览
最幼稚嘅管理真係差唔多有一年冇上OpenRice寫劣評用deliveroo嗌外賣 本身19:52落單因為用錯卡⋯20:07重新落多次結果而家等了無了期 電話又long起左明玩野:)本身因為琴日食完好食 (除左炒粉絲)今日先再嗌 點知啲服務態度超級惡劣叫佢地cancel單 叫我打deliveroo點知deliveroo話 係佢地唔肯俾我重新落單:)呢啲咁嘅垃圾餐廳 大家真係唔好試:)岩岩21:36最新update 真係多_謝餓死都唔知咩事
最幼稚嘅管理

真係差唔多有一年冇上OpenRice寫劣評
用deliveroo嗌外賣 本身19:52落單
因為用錯卡⋯20:07重新落多次
結果而家等了無了期 電話又long起左
明玩野:)
本身因為琴日食完好食 (除左炒粉絲)
今日先再嗌 點知啲服務態度超級惡劣
叫佢地cancel單 叫我打deliveroo
點知deliveroo話 係佢地唔肯俾我重新落單:)
呢啲咁嘅垃圾餐廳 大家真係唔好試:)

岩岩21:36最新update 真係多_謝
餓死都唔知咩事

外卖送餐
2021-03-11 609 浏览
星期六與家人行完ikea,ikea餐廳太多人,於是便搵到了這間餐廳。叫了鐵板2人餐。味道非常一般,員工態度亦欠佳。另外明明餐廳算空閒,後面2張枱佈滿黑色一粒粒不明物體,但沒有員工打算清理?💦幸好在背後,唔係都幾影響食慾。最令我在意的是,2人餐有個海鮮豆腐鍋湯。湯品正常不是要先上菜的嗎,竟然到所有餐品都食完仍未上菜,向員工催了幾次,員工仍無上心咁總結,非常失望,浪費左個胃既空間!不過帶番個頭盔,每人口味不同,或者會係你杯茶🌝但食完會明白點解餐廳無咩人🤷🏻‍♀️希望大家不要中伏🤦🏻‍♀️
叫了鐵板2人餐。
味道非常一般,員工態度亦欠佳。

總結,非常失望,浪費左個胃既空間!

不過帶番個頭盔,每人口味不同,或者會係你杯茶🌝
但食完會明白點解餐廳無咩人🤷🏻‍♀️
希望大家不要中伏🤦🏻‍♀️
2021-03-07 425 浏览
今日九龍灣食午餐,去咗Kim’s spoon 位置寬躺,裝修採用和諧調飾,,坐得舒服,mega box 都係親子商場,好多同埋小朋友嚟食飯,呢間餐廳就算推埋Bb車嚟都ok海鮮純豆腐辣湯 $80上檯買相有啲失望,menu 內嘅鮮蝦相,原來只係用雪藏蝦上檯。加上只有少量海鮮,又沒有配菜墊底,所以整體份量都係細。味道方面,都唔錯,入口香辣,都有韓國特色。睇返價錢,勝價比麻麻兒童餐(韓國粉絲年榚、牛肉、韓國卷、飲品、啫喱)$60幾有驚喜,份量適中,款式多元化,小朋友一定好開心。牛肉好淋好入味,粉絲年榚炒好食,韓國卷都好足料,加上有飲品和啫喱,真係好抵食
今日九龍灣食午餐,去咗Kim’s spoon

海鮮純豆腐辣湯 $80

兒童餐(韓國粉絲年榚、牛肉、韓國卷、飲品、啫喱)$60
2021-01-12 810 浏览
從未試過對於一間餐廳抱有這麼強烈的不滿情緒。事情是這樣的,當日筆者透過外賣程序購買外賣。在家打開薯仔🥔煙肉芝士條的包裝後,發現盒中夾雜著一根跟成人手指相約長度的毛髮 (如下圖),沾著醬汁。頓時令在場的家人均失去食慾!更令人噁心的是,原來部分毛髮是被裹在芝士條內一同烹調。對於 貴店的衛生情況及食物品質,筆者實在抱有質疑態度。為何職員能無視這麼明顯的一根毛髮,繼續完成出菜程序?總結(5分滿分)餐廳環境🖼餐廳服務🤵🏻食物賣相🌸味道質素👅整體價錢💸💸💸性價比值⚖️
從未試過對於一間餐廳抱有這麼強烈的不滿情緒。

事情是這樣的,當日筆者透過外賣程序購買外賣。

總結(5分滿分)
餐廳環境🖼
性價比值⚖️
2020-12-12
外卖送餐
2020-11-25 847 浏览
鐘意睇韓劇同綜藝既我成日都好想食韓國菜,今晚係megabox行ikea既時候,就search到依間餐廳。然後睇完傢俬就上左6樓試點。餐廳非常大,座位都坐得幾舒服。我地叫左3種食物及一杯飲品,都只係200幾蚊,餐廳仲接受支付寶付款!1. 辣炒年糕配特選紫菜卷叫左小辣,所以甜醬既味道比起辣味更重。年糕既份量及軟硬度適中,菜式上仲有5件飯卷。2. 泡菜豬肉石頭飯石頭鍋飯能夠保存飯菜既熱度。除左辣味外,食到小小飯焦。非常之辣,飯量亦非常大份。3. 炸雞炸雞又脆又嫩,雞塊唔會太大舊。4.水蜜桃檸檬冰茶

1. 辣炒年糕配特選紫菜卷

2. 泡菜豬肉石頭飯

3. 炸雞
炸雞又脆又嫩,雞塊唔會太大舊。

4.水蜜桃檸檬冰茶
2020-10-31 718 浏览
走進韓式食店,人客坐下來,店員就端上幾碟前菜。這家的前菜一般,是現成的,不似是自家製。點了幾款食品。其中辣炒豬肉最驚喜,外貌來說,不大討好,紅油炒一大堆肉而已,吃下去,卻味道不錯,算是滋味之作,也是下飯的好菜。 豆腐海鮮湯味道中規中矩,海鮮是雪藏得沒有鮮味。炸雞是最不推介,因為炸皮過厚,肉質又唔見鮮嫩。海鮮煎餅和海鮮湯一樣,鮮味不足。不過煎得香口,醬汁是提味必備的。吃飯的同時,觀眾到鄰座的牛肉鍋,看來不錯,這是希望有機會試試的菜式。
豆腐海鮮湯味道中規中矩,海鮮是雪藏得沒有鮮味。
炸雞是最不推介,因為炸皮過厚,肉質又唔見鮮嫩。
2020-10-17
2020-10-26 586 浏览
覓食時間,見套餐都有幾多選擇,所以就試一試。套餐包前菜,前菜可以添食,之後有沙律,韓式炒麵,燒烤包三款自選肉,點了辣雞,牛仔肉及牛肉,主食就選了海鮮煎餅。食物質數冇特別驚喜或負評。前菜嘅黑豆幾好,所以加添。燒烤中的牛仔骨份量比較少,得兩件,相比下辣雞及牛肉份量就感覺較多。海鲜燒餅都算係中上出品,就算凍咗,味道及口感都幾好,軟糯香口。沙律的柚子醬味道酸甜,亦十分開胃。
2020-10-25
$191.5 (晚餐)
2020-08-09 1599 浏览
今日同男朋友過來行Ikea,諗住食宜家餐廳,奈何一直都搵唔到位。.唯有退而求其其次,上一層見到呢間。睇到佢嘅下午茶menu都幾吸引,價錢合理。.🌼辣味年糕配紫菜卷 $45辣味唔太辣,年糕有嚼勁,唔係好淋個d。我食落覺得一般般,鍾意食再淋身小小嘅年糕。 紫菜卷還ok,正常味道。對得住呢個價錢。.🌼炸雞 $42炸雞入邊嘅粉有d厚,但唔會難食,還可以接受~ 42蚊有六塊,還算可以。.呢個下午茶餐 加配$12蚊就有特色飲品。.🌼葡萄柚青橘梳打 $12🌼青蘋果柚子梳打 $12青蘋果🍏好飲d,甜甜地~

🌼辣味年糕配紫菜卷 $45
辣味唔太辣,年糕有嚼勁,唔係好淋個d。

🌼炸雞 $42

呢個下午茶餐 加配$12蚊就有特色飲品。

🌼葡萄柚青橘梳打 $12
🌼青蘋果柚子梳打 $12
青蘋果🍏好飲d,甜甜地~

2020-08-09
2020-07-21 914 浏览
第三波疫情下 都不敢在外堂食今天外出購買日常用品去了九龍灣MEGA BOX到了後便用OPENRICE的外賣自取找找有無優惠折扣的KIM'S SPOON韓國料理有七折手機點完餐就行行買買日用品大概20分鐘外賣就READY好了=鰻魚石鍋=鰻魚有半條份量 啖啖肉蛋本身應該是滑蛋 但回到家後都熟了但加點醬汁撈飯還是不錯的=泡菜豬腩肉豆腐湯=以為有泡菜會有點辣 但湯底一點都不辣 反而很有蕃茄味豬腩肉有微微燒過 但數量不多 大概只有6-7片外賣有折扣感覺比較抵吃
第三波疫情下 都不敢在外堂食

2020-07-20
外卖自取
鰻魚石鍋
2020-07-18 753 浏览
帶阿仔去megabox睇lego展,之後食埋晚飯,搵到kim’s Spoon,好野,可以食韓式料理!我地叫左部隊鍋,兩公婆食,阿仔冇份食其實部隊鍋嘅料黎黎去去都係個啲,但唔知點解每次食都覺得好正,泡菜少少辣,午餐肉唔係平時食開淋patpat個啲,係有咬口架,好鍾意!幫阿仔叫左個兒童餐,有壽司,岩晒佢仲有牛肉同粉絲,都好岩阿仔口味呢個炸雞就......點解同我諗嘅韓式炸雞咁唔同嘅?點解嘅?一咬啲肉,炸粉同肉馬上分離,冇味既,係個蜜糖芥末醬加啲分咋,但點解會炸成咁?百思不得其解最後要講講服務質素我俾零分呀!係零分呀!個女侍應全程west面,好似我地殺左佢一家咁款,叫極唔應,間鋪得個幾檯客都咁,多人仲得了?!俾錢貼難受呀簡直永久blacklist!!!!!!!就算部隊鍋好食都咁話呀!

我地叫左部隊鍋,兩公婆食,阿仔冇份食

幫阿仔叫左個兒童餐,有壽司,岩晒佢
仲有牛肉同粉絲,都好岩阿仔口味

最後要講講服務質素
我俾零分呀!係零分呀!
2020-07-07
  • 部隊鍋
2020-07-10 668 浏览
本來唔係特別想食韓國野,不過行開MEGABOX見到門口sell緊2人餐好似幾抵,用匯豐信用卡仲有8折優惠 ,每人都係百幾蚊就食到韓燒,於是就入去試下。未叫野食前,先來前菜3碟,呢度嘅泡菜都幾辣。今次就係叫咗呢個$348嘅二人餐,望落食物選擇唔係好多,但原來呢個份量已經幾飽!前菜3款沙律菜新鮮,份量好多!豬腩肉6件,牛仔骨2片,醃牛肉,另外揀咗生菜盤,用黎夾住啲肉同蒜頭黎食,質素唔錯,牛仔骨好味!炒粉絲,韓國粉絲屬於煙煙韌韌,配料幾多,但略嫌少少唔夠咸。海鮮煎餅,呢個大推!大推!大推!外極脆內軟,勁香口又唔會油笠笠!係我食過最好食嘅海鮮煎餅。以上就係二人餐嘅食物,飲品半價,叫咗支燒酒,半價完都係$20,同自己去超市買一樣,感覺好抵。2人份量其實已經好夠,因為我另外仲加咗野食,飽到最後沙律,煎餅都食唔晒。另外仲追加咗手切醃牛骨肉肉味濃,口感淋身,但價錢略貴。

未叫野食前,先來前菜3碟,呢度嘅泡菜都幾辣。
前菜3款

沙律菜新鮮,份量好多!

炒粉絲,韓國粉絲屬於煙煙韌韌,配料幾多,但略嫌少少唔夠咸。

另外仲追加咗手切醃牛骨肉
肉味濃,口感淋身,但價錢略貴。
2020-07-07
用餐优惠
信用卡優惠
  • 海鮮煎餅
食物嚴重難食,員工嘅質素同食物一樣,低劣質素!首先係我地2個人8:45 pm 入門口,一個over weight 戴眼鏡女《服務》員在門口用極差& 不友善眼神嘅態度同我地講:9:00 pm last order , 9:15 pm要食完,店舖9:15 pm關門。咁我哋都係諗住冇所謂啦食半個鐘,入到去坐低,一開始已經係咁啤我地,仲一路執野一路啤,另一位女<服務>員就放食物飲品落枱係大大聲的,像發脾氣般!所以我哋入一間需要收加一服務費嘅餐廳要承受呢種對待?未over time 用餐已經當我地係仇人?佢明顯一心諗住收工,前提係,根本未夠鐘,再加埋佢落單時嘅面口加態度唔知以為去咗港式茶餐廳添~
2020-07-09
2020-07-08 316 浏览
行街行到攰攰地,突然想食韓式野,見到間餐廳大大間,應該都坐得舒服,所以拿左飛等。等左幾張枱就到,我地唔係韓燒,就咁散叫食物。叫左炸豬扒紫菜卷、牛肉水冷麵、醬油炸雞。前兩者都算是「餐牌推介」,可惜令人失望,因為炸豬扒紫菜卷,賣相尚可,豬扒偏乾,味道一般。牛肉水冷麵賣相好麻麻,味道偏淡,淡如水,牛肉好少。醬油炸雞,無乜肉汁,炸粉幾厚,無乜肉食。食到一半,先留意到無俾前菜,所以要同侍應講,侍應無乜表情咁拿前菜俾我地。埋單$290,應該無下次。
埋單$290,應該無下次。
2020-06-30 320 浏览
今日諗住去食下午茶,去到知3點才有,太肚餓照食,叫左48元的午餐,選左泡菜豬肉飯供烤牛肉粉絲,加小食炸紫菜粉絲卷,柚子茶。好耐年前食過一次,今日再回味。泡菜豬肉好辣,辣到流鼻水但係辣度接受到的非常好食,飯夠熱的,撈埋食好正食哂烤牛肉粉絲,暖感,牛肉有啲so ,粉絲吾油乾身的但吾熱,暖暖地,係散啲。柚子茶,攪混後好入味吾淡,熱飲的,套餐好抵較大杯。炸紫菜粉絲卷,即叫即炸,好好食,吾油。又脆口。下午2點20分入座,位有間膠版,椅子坐後好舒服,冷氣夠,人數吾算多人,但係冇左任食泡菜盤在枱上,可能晚餐才有啦。但係整体好滿足。😄下次要再較岩時間入去食下午茶餐。
好耐年前食過一次,今日再回味。

泡菜豬肉好辣,辣到流鼻水
但係辣度接受到的非常好食,飯夠熱的,撈埋食好正
食哂

烤牛肉粉絲,暖感,牛肉有啲so
,粉絲吾油乾身的但吾熱,暖暖地,係散啲。

柚子茶,攪混後好入味吾淡,熱飲的,套餐好抵較大杯

炸紫菜粉絲卷,即叫即炸,好好食,吾油。又脆口

泡菜豬肉飯併烤牛肉粉絲
泡菜豬肉飯併烤牛肉粉絲
  • 泡菜豬肉飯
2020-06-17 342 浏览
見到eatigo有折,同朋友去試下,雖無期望,但都未食過咁難食,所以絕對要同大家分享吓。話說叫左個辣豆腐海鮮湯,算係一絕,睇落顏色吸引,食落平淡乏味。再講下個炸雞,啲皮厚到嚇親你,好難先搵到裏面啲雞肉。bbq醃牛肉可算最正常,家常味道,不過不失。最好食一定係個紫菜飯。真心冇下次,想試吓伏嘅記住黎參與下。最後 講埋d小碟,泡菜好似用醋同辣椒浸咁,酸到飛天,個青瓜醃到變晒透明,味道奇特。