2006-08-10
之前睇左報導話銅鑼灣開左間"美國經典小食", KRISPY KREME, 清一色賣冬甩, 咁0岩經過銅鑼灣決定一試.位置就係三越後面, 向峰壽司太平館方向行, 就係蘋果商場對面, 入到去感覺好似大家樂, 太約十多個位坐滿晒人, ENJOY梗D冬甩, 再入少少就收銀機, 除左冬甩仲有飲品供應, WAITRESS同我講暫時只有ORIGINAL可以散賣, OK, 我之前都未食過冬甩, 當然係試個ORIGINAL先, 買左兩個$20, 出到門口急不及待一試, 甜甜地, 外面有少少焦糖咁, 裡面質地好軟, 有D似港式沙翁, 不過就無咁多糖, 都幾好味, 食完一隻好想食第二隻, 不過要食飯, 都係唔食住.總括唻講都幾好味, 不過$10件都頗貴, 久唔久食下就無所謂, 下次會試第二D FAVOURITE.