2023-11-29 811 浏览
黎呢到已經食過不下五次、呢到服務好好、會睇住你食野速度黎上菜、會主動換碟食下一味菜、十分推薦。第2味菜就係和牛漢堡配紫菜薯條上完菜,老闆見到我地想一人一半咁食、即刻同我地講幫我地切一人一半。個茄汁係必食、係佢地自家製既煙燻茄汁。和牛可以選幾成熟,我地選左7成熟,食落去幾juicy第3道菜就係每次黎都要食既北海道三文魚子帶子蘆筍炒墨魚麵、辣辣地真係好好食埋單600尾 用左openrice訂枱8折😆😆😆
白酒刀貝

第2味菜就係和牛漢堡配紫菜薯條
個茄汁係必食、係佢地自家製既煙燻茄汁。
和牛可以選幾成熟,我地選左7成熟,食落去幾juicy

和牛漢堡
北海道三文魚子帶子蘆筍炒墨魚麵
  • 北海道帶子蘆筍炒墨魚麵
2023-10-04 767 浏览
將軍澳唐賢街有好多好chill嘅餐廳,今次到La Itameshi,位於唐賢街29號藍塘傲格林威治村地下4B號舖。 餐廳環境舒適, 中午時段我們點了午市套餐和散叫,西冷牛扒配薯蓉、 蝦菠菜炒意粉、巴馬火腿沙律、巴馬火腿薄餅、 紫菜薯條、蕃薯條、3.7北海道牛乳奶凍、抹茶提拉米蘇、心太軟配綠茶雪糕和美式咖啡。 食物方面我覺得中規中矩, 比較出色的有牛扒五成熟夠軟腍, 紫菜薯條和蕃薯條即叫即整,非常香脆, 甜品賣相幾靚。 巴馬火腿薄餅味道偏鹹,餅底太硬。 我比較欣賞這裏的環境, 有度假放鬆的感覺😊。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

西冷牛扒配薯蓉

心太軟配綠茶雪糕

抹茶提拉米蘇

3.7北海道牛乳奶凍

美式咖啡

我比較欣賞這裏的環境, 有度假放鬆的感覺😊。

2023-10-03
午餐
西冷牛扒配薯蓉
紫菜薯條、蕃薯條
抹茶提拉米蘇
3.7北海道牛乳奶凍
2023-09-18 593 浏览
將軍澳海傍的一間意日𝑓𝑢𝑠𝑖𝑜𝑛餐廳,融合意大利和日本料理,十分特別蒜片辣椒意粉辣椒微辛 蒜片香噴噴 意粉不會太油膩 北海道帶子刺身北海道帶子刺身 明太子開胃前菜 北海道帶子刺身肉質鮮嫩,口感爽滑,鮮甜美味,搭配上明太子的微辣感,有點辛辣封鴨髀和虎蝦油封鴨髀外皮煎至金黃香脆,內𥚃軟滑,肉汁豐富,虎蝦很鮮味,爽口彈牙奶涷不會太過甜 恰到好處 入口即溶

蒜片辣椒意粉
辣椒微辛 蒜片香噴噴 意粉不會太油膩 北海道帶子刺身

北海道帶子刺身 明太子

封鴨髀和虎蝦

奶涷
不會太過甜 恰到好處 入口即溶
2023-07-13
煙三文魚牛油果沙律 ($178) ●●●●○ 齋睇價錢好貴,但其實個沙律超大份!同食正餐冇分別啲食材都食得出幾新鮮,係非常開胃嘅沙律喔和牛漢堡配紫菜薯條 ($148) ●●●●◐薯條配嘅汁係BBQ汁,唔係幾夾(扣分位)🤕但係薯條本身唔錯,脆同實心,唔係軟癩癩講返個burger本人先 包烘至微脆,CLS勁大塊和牛漢堡扒,厚身、多汁軟嫩 肉味濃郁 啲芝士留晒出嚟噉款 必定會為咗burger回頭🍔煙肉辣肉腸薄餅($138) ●●●●○薄批,辣肉腸味充斥成個口腔lol都幾好食🍕芝士拉絲🧀Ice Cappucino ($42) ●●●●○香☕️味道好啱我(sor再次強調唔識品評咖啡)✍🏻 整體嚟講味道十分有驚喜~Weekend冇set lunch,不過都有跟每人兩塊餐包,同埋叫一杯飲品可以 +$20要第二杯 🦵🏻⚠️ 10% service charge📍La Itameshi (前身為La Piazza)💰: ●●●●◐環境、服務:●●●●◐
煙三文魚牛油果沙律 ($178) ●●●●○
齋睇價錢好貴,但其實個沙律超大份!同食正餐冇分別
啲食材都食得出幾新鮮,係非常開胃嘅沙律喔

和牛漢堡配紫菜薯條 ($148) ●●●●◐
講返個burger本人先
包烘至微脆,

煙肉辣肉腸薄餅($138) ●●●●○
薄批,辣肉腸味充斥成個口腔lol
都幾好食🍕芝士拉絲🧀

Ice Cappucino ($42) ●●●●○
香☕️味道好啱我(sor再次強調唔識品評咖啡)

⚠️ 10% service charge

📍La Itameshi (前身為La Piazza)
💰: ●●●●◐
環境、服務:●●●●◐
2023-07-11 315 浏览
將軍澳海傍餐廳林立,決定慢慢續間試試看! 🥰❤  餐前麵包🥖外脆內煙韌,蒜蓉牛油的法包很香。❤  煙三文魚牛油果沙律🥗 $198沙律菜入口特別嫩滑,味道香甜爽脆,要認識一下這是什麼東東🙋🏻,原來這叫綠橡葉生菜!真的份外好吃!牛油果香滑厚重🥑,增加不同的口感,加上煙三文魚和沙律汁的調味,鹹淡適中,完美配搭💯❤ 北海帶子牛肝菌意大利雲吞🥟 $188感覺像是中式的餃子皮?切開流出濃濃的香菌汁💦,餡料是鮮甜的北海帶子🫧,這種cross over挺特別卻沒有違和,奶油醬不會太稠厚,淺淺的加上柔滑的口感和帶出微微的奶香 😌❤ 新鮮紐西蘭白酒煮青口🍶 $138 (半份)很想吃青口,但500G又怕太多,職員很貼心的幫我們準備了半份🤗!實在太好了,很適合饞嘴的朋友🍽~  青口很大隻!很開心這麼大隻😳卻還是煮得很嫩滑!忍不住直接把湯喝了好幾口👅!❤ 香辣蜆仔扁意粉🍝 $178很開心扁意粉是正宗的微硬~ 蜆仔份量不少,調味簡單卻越吃越香😌,感覺好像有海水的滲透,把蜆仔和意粉的原味提鮮🆙!這種純真的味道會令你更專心細嚼,品嚐當中的美味,畢竟,慢活才是王道👑
將軍澳海傍餐廳林立,決定慢慢續間試試看! 🥰

❤  餐前麵包🥖
外脆內煙韌,蒜蓉牛油的法包很香。

❤  煙三文魚牛油果沙律🥗 $198

❤ 北海帶子牛肝菌意大利雲吞🥟 $188

❤ 新鮮紐西蘭白酒煮青口🍶 $138 (半份)

❤ 香辣蜆仔扁意粉🍝 $178
2023-06-08
2023-07-05 334 浏览
收工之後嚟到將軍澳海濱呢邊揾食🍝原來呢問餐廳主打日式意大利Fusion菜✨仲係Pet-friendly 嘅餐廳。餐廳環境同佈置都幾有情調,幾有氣氛!餐前麵包有兩款,分別係洋蔥包同蒜蓉包,可以配橄欖油同埋醋🥖•新鮮紐西蘭白酒煮青口青口有手掌咁大,仲要有勁多隻,食落無沙,肉質鮮嫩飽滿🤍個汁充滿酒香,仲有蒜香味,好開胃!•大蝦龍蝦汁意粉配蟹肉芝士個醬汁好濃,食落幾黏口🍝蝦肉食落幾爽,大隻又有鮮味🦐•香煎新鮮鵝肝配柚子汁件鵝肝勁大隻,好厚,有口感唔會食到成口油咁🤍伴碟都有沙律菜同燒菠蘿,可以中和油膩感!

餐前麵包有兩款,分別係洋蔥包同蒜蓉包,可以配橄欖油同埋醋🥖
•新鮮紐西蘭白酒煮青口
•大蝦龍蝦汁意粉配蟹肉芝士
個醬汁好濃,食落幾黏口🍝蝦肉食落幾爽,大隻又有鮮味🦐
•香煎新鮮鵝肝配柚子汁
2023-07-05 261 浏览
餐廳有室內同室外, 都算有涼風, 不過我地都係坐入面涼冷氣算🤣出面環境其實都幾chill父親節,要帶家人食下好西, 呢間餐廳有8折優惠,所以決定試下! 係諗緊食咩之際,就有熱既麵包送上蒜蓉包~ 意大利巴馬火腿配靜岡皇冠蜜瓜 ($188)蜜瓜超甜, 中和左火腿嘅濃味… 絕配!日式照燒銀鱈魚 5oz ($228)-銀鱈魚好滑, 個汁調配得好正!-紫菜味薯條有驚喜! 和牛肉醬長通粉 ($148)-我自己就麻麻哋重蕃茄酸既肉醬. 呢個就唔會👍🏻

係諗緊食咩之際,就有熱既麵包送上
蒜蓉包~

意大利巴馬火腿配靜岡皇冠蜜瓜 ($188)
蜜瓜超甜, 中和左火腿嘅濃味… 絕配!

日式照燒銀鱈魚 5oz ($228)
-銀鱈魚好滑, 個汁調配得好正!
-紫菜味薯條有驚喜!

和牛肉醬長通粉 ($148)
-我自己就麻麻哋重蕃茄酸既肉醬. 呢個就唔會👍🏻
La Itameshi位於將軍澳近海傍的藍塘傲格林威治村這裡其實距離調景嶺站和將軍澳站都不太遠可能因為很多人都去Donki那邊這邊比較寧靜我反而很喜歡explore這裡的餐廳 🤗用餐環境不嘈雜 非常寫意舒服 也提供生啤等酒精飲品 就算不吃飯來這裡喝一杯聊聊天也很不錯👍🏻這次來提早慶祝父親節 點了主菜是北海道帶子牛肝菌意大利飯的父親節套餐 ($468)套餐已包括前菜、湯、主菜、甜品及飲品🥰很划算❗️一坐下來就先提供麵包籃裡面有超級香脆的蒜蓉包和洋蔥包可以按照個人喜好沾上黑醋和油來吃 🔹️ 意大利巴馬火腿配靜岡蜜瓜起源於義大利的夏季菜式這裡把Parma Ham搭配日本靜岡蜜瓜再加上沙律所有食材都很新鮮 靜岡蜜瓜很Juicy❤️Parma Ham油脂分佈很平均一點都不乾🔹️ 日本南瓜蟹肉湯這個湯也太足料了😳裡面的蟹肉絲滿滿之餘 也充滿蟹黃的味道南瓜跟蟹味味道的比例也剛剛好 不會互相搶戲平時在其它餐廳喝的南瓜蟹肉湯很容易被南瓜搶掉味道但這裡融合得很好👍🏻🔹️ 北海道帶子牛肝菌意大利飯帶子外面煎得脆脆的🤩咬下去卻還能吃到Juicy的帶子 熟度剛好不過老而且帶子本身的質素就很好了煮得軟糯的意大利飯配上極
La Itameshi位於將軍澳近海傍的藍塘傲格林威治村
用餐環境不嘈雜 非常寫意舒服
也提供生啤等酒精飲品
就算不吃飯來這裡喝一杯聊聊天也很不錯👍🏻

這次來提早慶祝父親節
套餐已包括前菜、湯、主菜、甜品及飲品🥰
很划算❗️

🔹️ 自家製甜品:奶凍
擺盤非常精緻
奶凍用3.7北海道牛乳製作 奶味濃又滑😋
搭配伴碟的藍莓和莓醬一起吃感覺很幸福

📍La Itameshi🇭🇰 將軍澳唐賢街29號藍塘傲格林威治村地下4B號舖就咁睇呢個名以為係義大利菜原來係日式x西式!佢環境好舒服 日式木系裝修都見到唔少一家大細嚟食 好適合一齊傾計雖然父親節過咗 但我爸媽下個月都生日等我係帶佢地嚟呢度慶祝!叫左佢地嘅Dinner Set $628😋 芝麻吞拿魚沙律包住吞拿魚嘅芝麻有好濃嘅烘烤味上面仲有柚子鹽帶出吞拿魚嘅新鮮😋 是日餐廳 佢係日本茄子湯 第一次試!好濃稠 再加啲忌廉 甜甜地咁好特別😋 燒美國特級西冷default咗五成熟隔離嘅配菜都有用心燒 有落調味 表面好脆我覺得同平時食開嘅唔一樣!薯蓉好creamy 好食!火後控制得剛剛好 面頭燒到脆脆地但入面肉汁仍然鎖得到 肉嫩 好食!😋 自家製甜品係panna cotta!!超香奶味 見到有雲尼拿籽配合埋酸酸甜甜嘅梅醬perfect!!
📍La Itameshi
🇭🇰 將軍澳唐賢街29號藍塘傲格林威治村地下4B號舖

就咁睇呢個名以為係義大利菜
原來係日式x西式!
佢環境好舒服 日式木系裝修
都見到唔少一家大細嚟食 好適合一齊傾計
雖然父親節過咗 但我爸媽下個月都生日
等我係帶佢地嚟呢度慶祝!

叫左佢地嘅Dinner Set $628

😋 芝麻吞拿魚沙律
包住吞拿魚嘅芝麻有好濃嘅烘烤味
上面仲有柚子鹽帶出吞拿魚嘅新鮮

😋 是日餐廳
佢係日本茄子湯 第一次試!
好濃稠 再加啲忌廉 甜甜地咁好特別

😋 燒美國特級西冷
default咗五成熟
隔離嘅配菜都有用心燒 有落調味 表面好脆
我覺得同平時食開嘅唔一樣!
薯蓉好creamy 好食!
火後控制得剛剛好 面頭燒到脆脆地
但入面肉汁仍然鎖得到 肉嫩 好食!

😋 自家製甜品
係panna cotta!!
超香奶味 見到有雲尼拿籽
配合埋酸酸甜甜嘅梅醬
perfect!!
2023-06-29
2023-06-28 177 浏览
將軍澳海旁真係有好多餐廳,通常食近康城個邊嘅餐廳,今次同朋友係另外一邊食,呢間係日式同意式混合嘅餐廳⭐️芒果軟殼蟹沙律🥗兩隻軟殼蟹都幾大隻下,同朋友一人一隻,芒果🥭都幾甜下,配埋沙律食好健康⭐️香煎新鮮鵝肝配柚子汁鵝肝煎得剛剛好,入口軟綿綿,食到後面會有少少🤏🏻膩,食返菠蘿🍍同沙律,平衡返個感覺⭐️北海道帶子蘆筍炒墨魚麵帶子上有滿滿魚子,墨魚麵唔會好腥,而且好彈牙,加埋帶子、蘆筍一齊食👍🏻⭐蒜蓉包

⭐️芒果軟殼蟹沙律🥗

北海道帶子蘆筍炒墨魚麵

⭐蒜蓉包

蒜蓉包
2023-06-28 96 浏览
#fatchubelly將軍澳📍La Itameshi (將軍澳)今次去咗海旁一間西餐嘅餐廳環境好舒服適合一家大細嘅食👨‍👩‍👧係慶祝節日嘅好地方💕💥Buratta Parma ham salad呢個好impressed好好食Buratta cheese 有微微芝士味而且口感軟淋Parma ham 唔會太鹹加上新鮮蔬菜整體好清爽開胃💯💥Squid ink risotto with fresh squid topped salmon roe 墨汁意大利飯嘅口感正宗食到米心仲有少少生😆魷魚就好新鮮爽口得黎又有海鮮嘅鹹香配搭上脆卜卜嘅三文魚子增加口感💥mixed mushroom pizzaPizza 芝士份量幾多做到拉絲效果加上番茄醬同雜菌味道好match 👍La Itameshi (將軍澳)將軍澳唐賢街29號藍塘傲格林威治村地下4B號舖#hkfoodie#hkig#hkfood#852food#852foodie#hkfoodlover#hkfoodblogger#hkrestaurant#852美食#美食推介#美食#良心店#打卡#聚會#慶生餐廳#香港美食#生日餐廳#食評#食好西#將軍
#fatchubelly將軍澳

📍La Itameshi (將軍澳)

今次去咗海旁一間西餐嘅餐廳

Pizza 芝士份量幾多
做到拉絲效果
加上番茄醬同雜菌
味道好match 👍

La Itameshi (將軍澳)
將軍澳唐賢街29號藍塘傲格林威治村地下4B號舖

#hkfoodie#hkig#hkfood#852food#852foodie#hkfoodlover#hkfoodblogger#hkrestaurant#852美食#美食推介#美食#良心店#打卡#聚會#慶生餐廳#香港美食#生日餐廳#食評#食好西#將軍澳#將軍澳美食#西餐
將軍澳藍塘傲鄰近海邊,隨住海濱公園同住宅項目發展,吸引左唔少餐廳進駐,La Itameshi 呢間意日fusion 餐廳就係其中一間店內地方都幾寬敝,有室外同室內座位可供選擇,裝修有點和風同西式既結合,成個vibe都好岩一家大細黎呢度聚會或節日慶祝廣島蠔周打湯有薯仔、洋蔥、廣島蠔等等既食材,蠔既鮮美好出,加入牛奶忌簾,更添香滑,最後仲加左塊餅乾,增加口感之餘又好味餐包分別有蒜蓉包同洋蔥包,兩款都烘到又香又脆,蘸黑醋橄欖油或湯一齊食都好好味香煎鱸魚配柚子醬鱸魚煎至外皮香脆,肉質亦保持鮮嫩,配以和式柚子醬,微微既酸度同鱸魚好夾,配菜既薯蓉口感好滑,燒菠蘿又甜又juicy,無論鱸魚同配菜都做得好出色北海道馬糞海膽意粉見到兩行北海道馬糞海膽放在係意粉上面未食已經先興奮,每條意粉都掛滿海膽既味道,鮮甜美味,脆芝士片既咸香味亦都增添左成個意粉既味道層次,濃郁又好食呢度環境舒適,服務亦都好好,大廚既廚藝更加毋庸置疑,要book定下次節日再黎呢度慶祝先得☺️

餐包

北海道馬糞海膽意粉
男朋友收工話唔想走太遠食🥲唯有近近地係附近食都係同佢睇下行下就發現到 “La Itameshi”😎其實佢地之前係坑口做左10幾年廚師同職員原班人馬過曬呢邊做👨🏻‍🍳都係近排搬左去將軍澳 有室外同室內位置坐❣️炸烤菇配黑松露沙律醬 $148烤菇大大粒 全部都炸到好脆身🍄咬落仲係保持到菇菇個份爽口個黑松露沙律醬太香 勁快俾我地點黎食曬🙈叫佢地俾個番茄醬🍅原來係佢地自家製嘅燒烤味番茄醬燒烤味好出 一食就充滿係你口腔🍖❣️燒西班牙黑毛豬配富士蘋果醬 $408成日好擔心出面食燒牛肉 燒豬會整到好韌今次係值得推介之選✨✨燒到外皮帶少少脆 但同時又唔會燒到過份嘅韌最緊要係肉質豐富🐖🐖配蘋果醬食甜甜的🍎食得出係由新鮮蘋果整成係比我想像中同黑毛豬好夾😌 ❣️明太子意粉 $188明太子係我向來都好鍾意食😚本身意粉好creamy🍝mix埋意粉面上放上嘅明太子會更好食食第一啖就已經感覺到蛋黃醬好重同好香🥚仲會配上檸檬一個🍋加入檸檬嘅酸甜令你食唔停
男朋友收工話唔想走太遠食🥲唯有近近地係附近食

仲會配上檸檬一個🍋加入檸檬嘅酸甜令你食唔停
明太子意粉
炸烤菇配黑松露沙律醬
明太子意粉
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍝🍝🍝🍝🍝🍴🍽🍴🍽🍴🍽-早幾日入咗將軍澳踩單車,途經海徬一帶嘅餐廳諗住揾間e下肚。鄰近幾間餐廳都好有feel,感覺好慢活,最後因為想俾佢個窗口位吸引咗所以就揀咗呢間🫢,之後先發現原來呢間係幾年前喺坑口村去過嘅La Piazza,改咗名之餘,仲由意大利改做日意fusion料理。🍝Set lunch $118-$158Set lunch包咗湯、主菜、飲品:🥢吞拿魚粟米蕃茄汁長通粉 $128 🆗呢碟長通粉份量幾大份,加上佢有好多吞拿魚、粟米、同埋蕃茄汁,食落好飽肚,所以最後都食唔晒🥲。長通粉軟硬度適中,蕃茄汁酸酸甜甜好開胃👍🏻。🥢南瓜湯 🆗南瓜湯質地柔滑濃稠,唔會好稀,有淡淡嘅南瓜味,加埋面頭嘅忌廉更加香👍🏻。🥢Latte (+$12)🆗🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.5/10-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍝🍝🍝🍝🍝🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🗺 La Itameshi (將軍澳)將軍澳唐賢街29號藍塘傲格林威治村地下4B號舖-#bakdiuf

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍝🍝🍝🍝🍝🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🍝Set lunch $118-$158
Set lunch包咗湯、主菜、飲品:

🥢吞拿魚粟米蕃茄汁長通粉 $128 🆗

服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.5/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍝🍝🍝🍝🍝🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 La Itameshi (將軍澳)
將軍澳唐賢街29號藍塘傲格林威治村地下4B號舖
#bakdiufusion #bakdiu將軍澳
2023-06-22 55 浏览
今晚放工朋友帶我去將南海傍一間主打日意fusion 菜式,有室內室外座位可以揀,環境舒適好適合朋友聚會或一家大細👍👍 今晚都見到好多人係度慶祝父親節🎉🎉 餐牌選擇多,侍應介紹餐牌特色,更易揀到心頭好👍🌟魷魚牛油果沙律配日式柚子汁$198夏日炎炎,沙律最啱食,用料新鮮爽脆,魷魚仔好鮮甜,配日式柚子汁酸甜開胃🥰🌟北海道帶子牛肝菌意大利雲吞$188雲吞好大隻,咬開有好香牛肝菌味,醬汁好creamy,淋多啲上面味道一流,好創新嘅菜式😎🌟和牛漢堡配紫菜薯條$148經典之作配和風紫菜味薯條,和牛漢堡好高質厚身兼juicy,薯條偏幼身,炸到金黃色好脆口滋味十足😍

🌟魷魚牛油果沙律配日式柚子汁$198

🌟北海道帶子牛肝菌意大利雲吞$188