2013-03-25 24 浏览
三月二十日中午在天水圍 La Kaffa 吃了一個名為番茄辣味雞意粉,味道ok, $58-有一杯飲品,本來這個餐价錢尚算合理, 但雞肉吃到不新鮮的味道. 可惜 ! , 因為碟粉主要係雞肉, 已經唔係幾多肉,仲係唔新鮮, 咪齋意粉.
2013-03-20
  • 0.
2013-01-11 16 浏览
jan 09, 13........來enjoy個豐富breakfast.............叫咗 :1) a4早餐 (hk$48)-有甜椒磨菇奄列,全麥多士,火腿,豬肉腸,炒磨菇,茄汁焗豆-要了熱低糖紅茶-好豐富,啟動...........不過溫度只喺小暖熱,喺呢點唔好-多士鬆,但唔脆身,奄列有蛋汁,不錯,其他都稱職-伴碟嘅番茄同西沙律菜新鮮-杯低糖紅茶,入口甜甜哋,雖然茶味唔喺好濃,咁就比較啱我嘅口味

1) a4早餐 (hk$48)
-有甜椒磨菇奄列,全麥多士,火腿,豬肉腸,炒磨菇,茄汁焗豆
-要了熱低糖紅茶
-多士鬆,但唔脆身,奄列有蛋汁,不錯,其他都稱職
-伴碟嘅番茄同西沙律菜新鮮
题外话/补充资料: * 服務有禮,細心
2013-01-09
$48 (早餐)
2013-01-04 10 浏览
La Kaffa位於嘉湖的分店終於開張,環境好好,在這裡享受all day breakfast與咖啡,份外寫意。La Kaffa一共提供九種all day breakfast,有傳統英式早餐,亦適合素食者或食肉獸的全日早餐。今次我叫左: 特濃班尼迪蛋(Eggs Benedict) ,製作過程繁複,水煮蛋的生熟程度要掌握得剛好,不能過熟,熟至蛋白嫩滑蛋黃流心方為佳品。班尼迪蛋的特殊口感,配上鬆脆的鬆餅、新鮮的沙律、鹹香的火腿,絕對足以喚醒味蕾。店內另一賣點是提供超過三十種的咖啡,花多眼亂,要分辨一間咖啡店的好與壞,不妨先由一杯最基本的咖啡意大利泡沫咖啡(Cappuccino)開始。喝Cappuccino最怕太多的泡,假如喝了幾口還沒有喝到咖啡的話,難免令人氣餒,可是這裡的Cappuccino嘗了第一口就能喝到咖啡本身,而且很 順口,喝完喉嚨感覺不會太燥。anyway, 早餐真係好正~ 下次試第二個餐

anyway, 早餐真係好正~ 下次試第二個餐

Eggs Benedict
2013-01-02
$50 (早餐)
Eggs Benedict