2024-12-03 373 浏览
呢間隱世扒房位於灣仔的樓上舖,感受到一種獨特的美式氛圍。進入店內,映入眼簾的是懷舊的裝修設計,牆上懸掛著熟悉的Michael Jackson照片,不禁想起那時全球最矚目的歌星💕。店內的木系裝修搭配著昏暗的燈光,營造出浪漫而舒適的用餐環境,讓人想要靜下心來享受每一口美食。Set Dinner $398套餐中包含了餐湯、沙律、主菜和餐飲,性價比頗高。餐湯 - 當日的蕃茄濃湯搭配熱辣辣的餐包,濃郁的番茄香氣令人陶醉,每一口都讓人感到溫暖。凱撒沙律,清新可口,口感爽脆,為接下來的主菜預熱了味蕾。平鐵牛扒(280g)配上阿根廷青醬,肉質鮮嫩多汁,搭配青醬的獨特風味,讓牛肉的鮮美得到了升華。美國德州秘製燒醬豬肋骨肋骨的肉質軟嫩,醬汁香濃,讓人欲罷不能,絕對是肉食者的天堂。整體而言,浪漫情懷扒房不僅提供了美味的餐點,更是個適合與摯愛共度美好時光的地方。無論是慶祝特別的日子,還是單純享受生活,這裡都是個不二之選。💖

Set Dinner $398
套餐中包含了餐湯、沙律、主菜和餐飲,性價比頗高。

凱撒沙律,清新可口,口感爽脆,為接下來的主菜預熱了味蕾。

平鐵牛扒(280g)

美國德州秘製燒醬豬肋骨

2024-11-21
灣仔約會好去處❤️ 浪漫歐陸風澳洲扒房🍽🍷💫..位於灣仔既美式扒房🍽,浪漫有氣氛✨ 餐廳主打無他~就是必吃的牛扒套餐,選用美國1855黑安格斯肉眼牛扒,達至U.S. Prime等級,黎到當然必試‼️仲有每份餐既小斧頭刀真係好可愛😍,食慾大開 滿滿儀式感。牛扒由美國空運到港✈️,無經過任何雪藏,肉質自然有保證❤️。套餐包括沙律及秘製肉桂牛油餐包,仲可以任食薯條添。.【La Moo Moo Set Menu🍴】 $398US Meyer Natural Prime Angus Ribeye Steak +$90280g 美國安格斯肉眼扒 配洋蔥汁 (Medium) 炭燒香帶粉嫩既牛扒,中間有脂肪食落帶牛脂香🖤。跟餐STARTERS 有3款:Soup Of The Day 🔸是日例湯係蘿蔔蓉湯,配埋 🔸特製百里香蒜蓉牛油餐包,經烘過既餐包好軟熟,食落帶有Thyme Garlic Butter 香。而沙律就有Fresh Caesar Salad 🔸凱撒沙拉。另外每份餐都會served with free flow Side, 分別有3款:Golden Fries.Mashed Potato.Roast

灣仔約會好去處❤️ 浪漫歐陸風澳洲扒房🍽🍷💫

位於灣仔既美式扒房🍽,浪漫有氣氛✨ 餐廳主打無他~

仲有每份餐既小斧頭刀真係好可愛😍,食慾大開 滿滿儀式感。

【La Moo Moo Set Menu🍴】 $398
US Meyer Natural
Prime Angus Ribeye Steak +$90

另外每份餐都會served with free flow Side, 分別有3款:Golden Fries.Mashed Potato.Roasted Brocollini +$50. 都係可以瘋狂任食呢~

最後既DESSERT OF THE DAY是日甜品 +$69
我就揀左NY Cheesecake 喜歡紮實既口感,好香滑且餅底都好好食。
×××[La Moo Moo‘ s Steak and Fries]×××
©灣仔軒尼詩道239號18樓
2024-11-29 241 浏览
灣仔La Moomoo🍽️ 南瓜湯湯頭綿密細膩,南瓜香濃郁,入口即化,是冬日裡的一盅溫暖。🥐 特製百里香蒜蓉牛油餐包外皮烤得金黃酥脆,內裡軟綿綿的包體配上香濃的牛油和蒜香,簡直是麵包控的福音!🥗 凱撤沙律清新爽口,生菜、蕃茄等蔬菜新鮮脆嫩,搭配特製醬料,開胃。🥩 280g美國安格斯肉眼扒肉質鮮嫩多汁,五分熟的火候掌握得恰到好處,外皮微焦內裡粉嫩,搭配特製黑椒醬🍰 芝士蛋糕軟軟糯糯的蛋糕體配上微鹹的芝士餡,入口即化,甜中帶點微鹹,層次分明,讓人一吃就停不下來。La Moomoo燈光儀器與裝潢細節處處透著小心機,適合與朋友小聚或獨自享受美食時光。服務員態度親切,讓人感到舒適自在😋
灣仔La Moomoo

🍽️ 南瓜湯
湯頭綿密細膩,南瓜香濃郁,入口即化,是冬日裡的一盅溫暖。

🥐 特製百里香蒜蓉牛油餐包

🥗 凱撤沙律
清新爽口,生菜、蕃茄等蔬菜新鮮脆嫩,搭配特製醬料,開胃。

🥩 280g美國安格斯肉眼扒

🍰 芝士蛋糕

2024-11-23 243 浏览
今次在繁忙的灣仔鬧市中找到這間美式風格的樓上扒房。🍴前菜🍴凱撒沙律裡面有芝士碎和香脆的麵包糠,清新又不失口感。隨後來了一碗用新鮮蕃茄煮成的蕃茄湯,酸甜適中。餐包的口感也很鬆軟,搭配湯品非常合適。🍴主菜🍴接下來是重頭戲——230克的安格斯平鐵牛扒,搭配阿根廷青醬,牛扒熟度剛好,肉質鮮嫩,青醬的香氣更是為整道菜加分不少。然後是秘製醬燒豬肋骨,醬汁濃郁,肉質軟嫩,讓人一口接一口,欲罷不能。🍴配菜🍴套餐裡的薯條和薯蓉都是任食的,薯條外脆內軟,薯蓉滑順綿密,兩者都是完美的配角。總的來說,這間靜謐的樓上扒房提供了一個舒適的用餐環境,特別適合想要享受輕鬆晚餐的朋友們。#LaMooMoo'sSteakandFries #香港 #灣仔 #牛扒 #美式扒房 #扒房 #豬肋骨#hkfoodie #hkfood #foodhk #foodie #food #美食 #飲食 #香港美食
今次在繁忙的灣仔鬧市中找到這間美式風格的樓上扒房。

🍴前菜🍴

🍴主菜🍴

🍴配菜🍴

2024-11-21
今日去咗之前試過嘅一間樓上餐廳,整體感覺幾好幾抵食,值得再次分享。首先係前菜,有沙律同埋湯。凱撒沙律夠健康,配上芝士碎同香脆嘅麵包糠,口味唔會太淡。蕃茄湯,用新鮮蕃茄煮成,味道清新,夠曬開胃。當然唔少得餐包,外面少少烘過,脆脆地,裡面又夠軟熟。主菜我哋揀咗牛扒同埋黑松露意粉,配菜就揀咗薯條同薯蓉,呢度最正係可以無限refill 配菜,唔怕唔夠食。薯蓉非常creamy。230 gram安格斯平鐵牛扒,我叫咗五成熟,廚師嘅手勢非常好,做到外面焦香,同時入面仲係好幼嫩。點埋阿根廷青醬,別有一番風味。意大利黑松露蘑菇意粉,蘑菇嘅份量夠多,黑松露同橄欖油香氣濃郁,食完都令人回味,最後仲用黑松露醬嚟沾薯條,非常惹味,係一個意外驚喜。飲品方面叫咗凍檸茶同凍檸水,一路飲一路食追加嘅薯條。

蕃茄湯

蕃茄湯,用新鮮蕃茄煮成,味道清新,夠曬開胃。
餐包

當然唔少得餐包,外面少少烘過,脆脆地,裡面又夠軟熟。

薯蓉

薯蓉非常creamy。
230 gram安格斯平鐵牛扒

意大利黑松露蘑菇意粉

飲品方面叫咗凍檸茶同凍檸水,一路飲一路食追加嘅薯條。
2024-11-06
餐包
薯蓉
230 gram安格斯平鐵牛扒
  • Garden Fresh Romaine Salad
2024-11-10 503 浏览
Toasted Parker Bread Roll with Thyme Garlic Butter特製百里香蒜蓉牛油餐包特製百里香蒜蓉牛油餐包外層烤得金黃酥脆,裡面保持著柔軟嘅口感。百里香嘅香氣同蒜蓉牛油味同餐包都非常配合,無疑係開啟美好晚餐嘅完美前菜。Fresh Caesar Salad凱撒沙律凱撒沙律新鮮濕潤,生菜爽脆,以凱撒醬提味。最鐘意沙律入面嘅烤麵包丁,增加口感,而帕瑪森芝士嘅鹹香則為整道沙律增加豐富嘅層次,又開胃又高質嘅沙律。230g US Meyer Natural Prime Angus Flat Iron Steak with Chimichurri Sauce230g 平鐵牛扒配阿根廷醬安格斯牛扒肉質鮮嫩,煎至完美五成熟,保留豐富肉汁。搭配微甜嘅阿根廷醬,酸香同肉味嘅結合,增添咗層次感。餐廳廚師煮牛扒嘅火候掌握到位,今每一口入味滿足。Italian Black Truffle Mushroom Cream Pasta意大利黑松露蘑菇意粉意大利黑松露蘑菇意粉係我再次嚟呢間餐廳嘅好大原因,濃郁嘅黑松露香味同蘑菇嘅鮮香非常突出,增添咗豐富風味。意粉嘅口感滑順彈牙,令人陶
特製百里香蒜蓉牛油餐包

Fresh Caesar Salad

230g 平鐵牛扒配阿根廷醬

意大利黑松露蘑菇意粉

意大利黑松露蘑菇意粉係我再次嚟呢間餐廳嘅好大原因,濃郁嘅黑松露香味同蘑菇嘅鮮香非常突出,增添咗豐富風味。意粉嘅口感滑順彈牙,令人陶醉。

All dishes served with free flow side
Golden fries

薯條同薯蓉任食

晚餐嘅薯條同薯蓉可以任添,薯條外脆內軟,鹽味適中,我哋意外發現將薯條點落意大利黑松露蘑菇意粉嘅黑松露橄欖油,份外滋味。
2024-09-22 1670 浏览
朋友請食飯,難得在灣仔鬧市找到一間寧靜的樓上扒房。每張枱都有距離,有適當的空間可以好好傾計。睇下有咩食先,叫set menu唔使煩餐湯係蕃茄湯酸酸甜甜,有蕃茄蓉,粒粒洋蔥配上香料蒜蓉牛油包,唔搽牛油都好味跟餐有凱撒沙律,新鮮蔬菜 230g US Meyer Angus Steak叫左三成熟,外層煎香,內裏肉質粉紅。肉質嫩滑秘製醬燒豬肋骨 是bbq風味,肉質軟淋,配上軟滑薯蓉,仲有粒粒薯蓉可以咬。跟餐的side dish係可以任食,但係我哋都食到好飽喇,唔洗再食了。最後飲返兩杯熱檸水,條氣順曬。

睇下有咩食先,叫set menu唔使煩

餐湯係蕃茄湯
酸酸甜甜,有蕃茄蓉,粒粒洋蔥
配上香料蒜蓉牛油包,唔搽牛油都好味

跟餐有凱撒沙律,新鮮蔬菜

230g US Meyer Angus Steak
叫左三成熟,外層煎香,內裏肉質粉紅。肉質嫩滑

秘製醬燒豬肋骨
是bbq風味,肉質軟淋,配上軟滑薯蓉,仲有粒粒薯蓉可以咬。

最後飲返兩杯熱檸水,條氣順曬。
2024-09-11 1567 浏览
今次輪到我講,「我請大家食飯」,都係得我地兩個人啫,搵左呢間樓上扒房,每張枱都有距離,傾計唔怕隔離偷聽。好,坐低睇下有咩好食先。選擇困難症,叫左Set Menu唔使煩。是日餐湯係蕃茄湯,飲到蕃茄蓉、蕃茄籽、洋蔥粒粒,好濃厚既一個湯,帶微酸。特製百里香蒜茸牛油餐包,我想講個餐包幾好味,唔塗牛油都好夠味。跟餐仲有凱撒沙律。230g US Meyer,叫左medium rare,又確實做到,唔錯!外面煎好,配上黑椒和鹽,裡面仲係粉紅色!秘製醬燒豬肋骨,好有bbq風味,而家肉質好腍身,近骨既肉特別有肉味。Mashed potato,呢個薯蓉好好味,裡面仲有咬口既薯蓉粒粒。Gloden fries,熱辣辣既粗薯條最好食,呢兩個side dish,仲要係free flow!

好,坐低睇下有咩好食先。

選擇困難症,叫左Set Menu唔使煩。

跟餐仲有凱撒沙律。

2024-08-23 1428 浏览
同好朋友慶祝生日,去了間比較懷舊的美式扒房。餐廳的裝潢很傳統,木製的牆壁,傢俬及火爐,進餐時,一直播著懷舊歌曲,非常有特色。當天選了兩份套餐,每份有沙律,餐湯,主食及飲品。蕃茄湯蕃茄蓉加入小洋蔥粒及香草,湯底香濃味美。凱撒沙律新鮮的沙律菜,加適量的沙律汁,芝士碎及煙肉粒,先打開胃口。意大利黑松露蘑菇意粉配薯蓉每條意大利粉都沾滿了濃香的黑松露忌廉汁,加入新鮮的蘑菇片,非常香滑美味。另外薯蓉亦很好,牛油及忌廉不太濃,沒有掩蓋薯仔的香甜味,非常好味。平鐵牛扒配炸薯條5成熟的牛扒,煎得剛剛好,肉質鮮嫩,仍然保持肉汁,配合阿根廷青醬,味道很夾,好味。

當天選了兩份套餐,每份有沙律,餐湯,主食及飲品。

蕃茄湯
蕃茄蓉加入小洋蔥粒及香草,湯底香濃味美。

凱撒沙律
新鮮的沙律菜,加適量的沙律汁,芝士碎及煙肉粒,先打開胃口。

意大利黑松露蘑菇意粉配薯蓉

平鐵牛扒配炸薯條

收工嚟到灣仔,突然好想食西餐,搵到呢間喺軒尼詩道239號上面嘅一間美式餐廳。裝修環境非常舒服,典型美式風格餐廳🙆🏻‍♀️嚟到梗係要試吓啲招牌菜式。先來一客簡單開胃César 沙律,生菜入口嗦嗦聲,非常新鮮。當然唔少得叫佢哋嘅美國黑安格斯級頂級肋眼牛排,我哋叫咗7成熟,肉質極佳細嫩彈牙,肉汁非常澎湃,配上簡單燒汁,入口真係冇得輸,再加上薯條非常香脆,熱辣辣。正!佢哋仲有Happy hour嘅優惠,可以買一送一,點Stella Artois啤酒相當合適,清爽順口,完美補充呢頓美式嘅classic 晚餐。最後,當然唔少得叫甜品,熔岩巧克力蛋糕配雲呢拿雪糕,絕對係嚟呢度必試嘅甜品,蛋糕外層輕脆,切開之後流出濃郁香滑嘅巧克力醬,再點一口雲呢拿雪糕嚟食,絕對係非常滿足。

2024-08-17 835 浏览
la moo moos一走进去就感受去了美国🇺🇸,一种浓浓的美式汉堡感觉扑面而来。男朋友知道我最爱的汉堡,在中环上班的日子,一下班就看附近有没有好吃的东西。结果就在这里湾仔找到这家汉堡
  • 餐包
  • 薯條
  • 特製牛油餐包
2024-08-16 701 浏览
間唔時去開灣仔想食好啲,附近呢間la moo moo’s steak and fries就係我成日同女友去嘅餐廳,佢哋嘅set dinner真係吸引人。首先,你會食到Toasted Parker Bread Roll With Thyme Garlic Butter,配上百里香蒜味牛油,香氣四溢,令人垂涎欲滴。接著,會上菜Fresh Caesar Salad,清新爽口,為主菜鋪墊。主菜係230g US Meyer Natural Prime Angus Flat Iron Steak with Chimichurri Sauce,肉質鮮嫩多汁,絕對是肉食愛好者的最愛。如果你唔係肉食愛好者,唔洗擔心,呢度都有得揀。佢哋嘅Texas BBQ Baby Back Pork Ribs絕對會滿足你對燒烤嘅渴望,肉質鬆軟,帶有獨特嘅燒烤醬汁。最後,set dinner仲會附送French Fries同Mashed Potatoes,French Fries炸得香脆金黃,Mashed Potatoes滑順綿密,絕對係一餐豐盛嘅晚餐。如果你鍾意肉類同薯仔,La Moo Moo's絕對係一個值得一試嘅餐

最後,set dinner仲會附送French Fries同Mashed Potatoes,French Fries炸得香脆金黃,Mashed Potatoes滑順綿密,絕對係一餐豐盛嘅晚餐。如果你鍾意肉類同薯仔,La Moo Moo's絕對係一個值得一試嘅餐廳!
2024-08-14 738 浏览
和朋友到位於灣仔18樓一間西餐廳食飯,餐廳採用美式懷舊格調的設計,牆壁上掛滿80、90年代著名歌手的相片和海報,燈光微暗,播着輕柔音樂,除有懷舊feel, 仲加添咗份浪漫感!睇餐牌主食有牛扒、燒豬肋骨、照燒雞、芝士牛仔漢堡、黑松露意粉等等......可以散叫再配搭自己喜愛配菜、甜品;又可以選擇 set dinner, 而我地就選咗2個 Set :包括主食、沙律、餐湯、麵包、薯蓉和餐飲,都幾抵食!💥凱撒沙拉沙律菜新鮮爽脆,面上灑上芝士和脆麵包粒!💥湯係用蕃茄、洋蔥、香草和忌廉打制而成,微酸好開胃,口感豐富!特製百里香蒜蓉牛油餐包,外香脆內軟熟,好好味!💥二個餐都有薯蓉或炸薯條,薯蓉口感綿滑,薯味濃!✨230g平鐵牛扒✨牛扒外微脆,肉質鮮味,medium 剛剛好,點阿根廷青醬,醬汁微辣,配牛扒可以減低肥膩感!✨意大利黑松露蘑菇意粉(素食)✨好香黑松露味,意粉硬度適中,雖然係素食意粉,因黑松露和蘑菇係好好配搭,用黎煮成醬汁,令意粉味道大大提升!

💥凱撒沙拉
沙律菜新鮮爽脆,面上灑上芝士和脆麵包粒!

特製百里香蒜蓉牛油餐包,外香脆內軟熟,好好味!
💥二個餐都有薯蓉或炸薯條,薯蓉口感綿滑,薯味濃!

✨230g平鐵牛扒✨

✨意大利黑松露蘑菇意粉(素食)✨

2024-08-14 773 浏览
揀左間有氣氛唔嘈的西餐廳慶祝,服務好好食物都好有質素,由沙律到湯到主食到甜品都好滿意👍🏻蕃茄湯-十分濃郁的蕃茄味,真材實料,唔會稀溜溜-特製的百里香牛油餐包,真的有百里香的清新味凱撒沙律-沙律菜新鮮,大量芝士係面意大利黑松露磨菇意粉-黑松露落得超多,每啖都食到,十分香濃👍🏻-意粉口感100分!掛滿磨菇同白汁,份量好夠-加左$50 free flow roasted broccolini. 新鮮翠綠,大量炸蒜係面Choco Lava -極香濃的朱古力,加埋雲尼拿雪糕食好滑好balance

蕃茄湯
-十分濃郁的蕃茄味,真材實料,唔會稀溜溜
-特製的百里香牛油餐包,真的有百里香的清新味

凱撒沙律
-沙律菜新鮮,大量芝士係面

意大利黑松露磨菇意粉
-黑松露落得超多,每啖都食到,十分香濃👍🏻
-意粉口感100分!掛滿磨菇同白汁,份量好夠

Choco Lava
-極香濃的朱古力,加埋雲尼拿雪糕食好滑好balance

2024-08-10 725 浏览
最近好耐冇見朋友,所以就搵間靚靚仔仔嘅餐廳同朋友聚一聚。我同朋友揀咗La Moo Moo’s Steak and Fries,佢哋嘅menu 有得單嗌或者叫set。一上到去,侍應就好快手帶我地坐低,同埋好詳盡咁同我地推介下餐廳食物,最後我地揀咗set menu。我地先食咗個頭盤同飲咗個蕃茄餐湯,係一個烤過嘅Parker麵包卷配上百里香蒜味牛油,香脆可口。然後上嚟就有新鮮凱撒沙律,清新爽口。接著就係一份230g 平鐵牛扒,配上阿根廷香草醬,好吸引人,辣辣地幾好食。唔好忘記試下佢哋嘅美國德州秘製燒醬豬肋骨,係鬆軟多汁!最後仲有我哋揀咗薯條同薯蓉,簡單但經典嘅配搭,一定令你回味無窮。食到最後仲會有一杯咖啡或者茶飲。La Moo Moo‘s Steak and Fries嘅菜單真係豐富多元,每樣嘢都好吸引人,一定值得一試!