2022-12-25
《海濱全新西餐廳🏰》———————————————-#LaRosabelleBar&Grill ❤️-自從跨灣大橋開咗之後,多咗好多去將軍澳海濱長廊嗰邊食嘢,意外發現呢間新開嘅西餐廳,裝修勁靚,作為港女嘅我梗係要同閨蜜嚟食個lunch😚-尤其臨近聖誕,裝修別具聖誕氣氛🎄配搭牆上嘅天鵝圖案,打卡一流🦢 坐喺半露天嘅梳化凳上面,出邊嘅自然微風吹過,夠晒chill🧚🏻♂️ 仲見到有唔少人一家大細踩單車、或者帶埋寵物過嚟食🚴♀️-🦀 Soft Shell Crab Sandos熱辣辣咁上枱,大大碟真係好吸引,三文治烘過外皮脆卜卜🥪 中間切開夾住大大隻嘅足料軟殼蟹,肉質鮮嫩,一啲都唔油膩!-🖤 Tagliolini with Truffle Sauce餐廳仲有提供素食選擇,手工意粉上充滿香濃嘅黑松露,略帶鹹香但又唔會死鹹,感覺輕盈~-另外我哋仲嗌咗杯野飲同甜品,Tiramisu賣相好靚,咖啡味香濃得嚟味道唔會太甜,口感creamy濕潤🍂而Strawberry Smoothie係即叫即打,果味清新🍓-⭐ 參考價錢︰(另收加一)Soft Shell Crab Sandos: $208Tagliolin
———————————————-
#LaRosabelleBar&Grill ❤️
🦀 Soft Shell Crab Sandos
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
Soft Shell Crab Sandos: $208
Tagliolini with Truffle Sauce: $178
Tiramisu: $78
Strawberry Smoothie: $78