2021-02-25 113 浏览
🌸超igable 少女cafe X pinkaholic系列🍽🤤—▫️餐廳:le bread lab▫️地點:全香港🇭🇰有1️⃣間分店📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場3樓303號舖港鐵尖沙咀/尖東站 B1 出口, 港鐵尖沙咀/尖東站 N5 出口▫️營業時間⏰:mon- sun 11:00-20:30▫️價錢:~$50+—美味:🌸🌸🌸+0.8🌸環境:🌸🌸🌸🌸價錢:💰💰💰+0.7💰—👧🏻又去咗igable cafe食🤤甜品😍作為pinkaholic 比成間粉紅裝修既甜品店吸引🥰🥰👧🏻叫咗幾隻味既奶油卷($72-4件)📍Ranking1️⃣mocha-好香軟,食到好大陣mocha味2️⃣choco-朱古力🍫味幾香濃3️⃣banana-假香蕉🍌既味4️⃣matcha-冇咩抺茶味甜品🍮唔會太飽,當打卡📸📸一流—👧🏻覺得佢哋既飲品比甜品出色📍草莓🍓牛奶🥛$48真係有草莓🍓粒粒,幾香口📍草莓🍓奶茶 $42👧🏻覺得比牛奶更夾😍😍草莓同奶茶matcha得好好—

▫️餐廳:le bread lab

1️⃣mocha-好香軟,食到好大陣mocha味
2️⃣choco-朱古力🍫味幾香濃
3️⃣banana-假香蕉🍌既味
4️⃣matcha-冇咩抺茶味
甜品🍮唔會太飽,當打卡📸📸一流

👧🏻覺得佢哋既飲品比甜品出色
📍草莓🍓牛奶🥛$48
真係有草莓🍓粒粒,幾香口

📍草莓🍓奶茶 $42
👧🏻覺得比牛奶更夾😍😍草莓同奶茶matcha得好好

2021-02-23 1620 浏览
浪漫粉紅系既Le Bread Lab 💕係我一直想黎打卡既cafe☺️今次同男朋友特登簡平日黎到呢度~可以坐係梳化🛋️慢慢傾計 慢慢食 好寫意😳依度既甜食 更加好適合做送禮/散水餅😆✨草莓奶油捲 /草莓巧古力奶油捲/鮮芒果奶油捲 (可自由搭配) $72/4件🍓草莓🍓好甜🤤 好新鮮🥰而草莓奶油捲個外皮係雞蛋原味🥚好鬆軟😋草莓巧古力奶油捲 係以朱古力製成既皮+朱古力味既奶油🍫 配埋🍓都幾夾👍🏻鮮芒果奶油捲 有3小粒🥭好鮮甜 質素有保證👏🏻✨巧克力奶油捲/摩卡奶油捲/香蕉奶油捲 (可自由搭配) $59/4件香蕉奶油捲 簡簡單單既香蕉🍌 一樣好食😙巧克力奶油捲 朱古力味不會太重 唔算太濃/太苦 而係好香好純既朱古力🍫摩卡奶油捲 有驚喜😍淡淡醇香既咖啡味☕️令人一試難忘🤪草莓奶茶 $42樽身可愛吸引🤩奶茶 奶味偏重 幾易入口😜
浪漫粉紅系既Le Bread Lab 💕
係我一直想黎打卡既cafe☺️

今次同男朋友特登簡平日黎到呢度~
可以坐係梳化🛋️慢慢傾計 慢慢食 好寫意😳

草莓奶茶 $42
樽身可愛吸引🤩奶茶 奶味偏重 幾易入口😜

• 草莓奶油捲
2021-02-23 82 浏览
很久沒有來這家吃東西了,難得經過當然要去嘆個下午茶,再慢慢休息一會兒吧😆。店舖除了主打奶卷之外,還有其他甜點/咖啡/鮮奶飲品供應🙈。💥朱古力/摩卡/香蕉味奶油卷 HKD$59,一份有四件奶油卷,賣相是細細件,較容易放進口吃吃的🥰。鬆餅口感不太硬,與奶油挻配合的。三款口味各具特色,味道甜而不膩,奶油口感幼滑。💥熱卡布奇諾 HKD$36,店裡有多款不同口味的咖啡,這杯咖啡挻大的,面頭有美美的心型拉花💕。咖啡味道濃郁😍,口感幼滑味道不酸,配合奶油卷享用很棒。💥草莓奶茶 HKD$42,裝著飲品的樽子很特別,可以當水樽循環再用🙈。草莓與奶茶的味道很配合,味道甜而不膩。還吃到草莓果肉,所以口感豐富😋。環境雖然不大,但平日來不用等位,而且會寧靜一點。食物與飲品質素不錯,我們也很喜歡的😎。

2021-02-22
LE BREAD LAB係一間黎至韓國嘅人氣甜品店,成間店面主要用上粉紅色作主題顏色,充滿住少女風嘅裝潢,就連甜品都係粉紅都入心!草莓奶油捲 Strawberry Omelette X 2 + 草莓巧克力奶油捲 Strawberry Choco Omelette X 1 + 鮮芒果奶油捲 Mango Omelette X 1 4件$72 (Four for $72)原來呢款奶油捲係好的骰嘅,大概一半手掌嘅大小。蛋捲係蛋糕嘅質感,好軟棉有蛋香,奶油屬於輕身質地而唔會甜,再加上士多啤梨嘅酸甜,草莓奶油捲係必試!至於,另外一款朱古力蛋捲加上朱古力cream同士多啤梨係絕配,有一種飲緊士多啤梨朱古力奶嘅感覺~去到芒果口味一款好清新,芒果好清甜多汁,配埋奶油捲係另一番味道,好似飲緊芒果奶昔咁LA草莓牛奶 Strawberry Latte $48個樽身設計好可愛,就如以前農場出產嘅傳統玻璃樽設計,配埋粉紅色嘅草莓牛奶同埋標籤,真係少女心大爆發!粒粒士多啤梨果肉酸酸甜甜配埋牛奶係唔錯嘅,不過有少少甜,好明顯飲左一啖之後再食奶油捲,奶油捲會短暫失去左佢嘅甜味。草莓酸奶 Strawberry Yogh

鮮芒果奶油捲 Mango Omelette X 1
4件$72 (Four for $72)

草莓牛奶 Strawberry Latte $48

草莓酸奶 Strawberry Yoghurt $48

樽身設計一樣好可愛,可愛版本嘅玻璃樽設計,標籤同埋字嘅顏色同上一款唔同,包裝係有花心思!內裡都有粒粒士多啤梨果肉,酸奶味道比較突出,不過都係有少少甜。

總結,LE BREAD LAB係一個女生黎到一定會不停咁影相打卡嘅地方,無論係餐廳嘅裝潢定係食品發餐具嘅設計都有用心!不過,野飲方面比較遜色,無論係甜度定係飲品嘅款式(例如:試下調製白巧克力草莓酸奶昔?黎緊就黎白色情人節)都可以調整一下。
2021-02-20 62 浏览
LE BREAD LAB - 少女心奶油捲來自韓國人氣嘅甜品店 - LE BREAD LAB,店舖以粉紅色為主,無論在牆身、擺設和座位都有著滿滿的少女心,食物方面主打奶油捲,賣相相當精緻,和朋友下午茶就最適合,送禮或做散水餅亦一點也不失禮。草莓奶油捲奶油捲蛋香很重,滿滿的蛋味,而且口感是綿綿的,夾著的奶油忌廉非常幼滑和企身,再加上新鮮的草莓。四件奶油捲的package,同樣價錢的奶油捲可任意配搭口味,建議原味奶油捲和巧克力奶油捲都試試。草莓巧克力奶油捲、鮮芒果奶油捲巧克力奶油捲多了一份朱古力的香濃,因為奶油捲和忌廉都是朱古力味,會比正常的奶油捲濃味。
LE BREAD LAB - 少女心奶油捲

草莓奶油捲

草莓巧克力奶油捲、鮮芒果奶油捲
2021-02-19 78 浏览
@lebreadlabhk 《 韓國🇰🇷人氣甜品店🍓Le Bread Lab 》呢間店喺尖沙咀美麗華裏邊💛遠遠望到佢粉紅粉藍既靚靚裝修已經好吸睛 裝潢夢幻得黎打卡都一流😎❣️知道佢最出名就係奶油卷 奶油卷可選4件或者12件 所以今次就買咗八件黎試🧁🧁奶油卷 $ 72 4件 (味道自由配搭)1️⃣ 草莓奶油捲+ 草莓朱古力奶油捲 (8/10)呢度嘅草莓🍓係主打 所以都冇失望 味道香甜多汁 配上滑身嘅奶油忌廉 同埋鬆軟嘅蛋糕體 味道尚算係唔錯😆細細地一件食完都唔會飽 不過略嫌奶油有啲甜 蓋過咗奶味另一隻就係朱古力配草莓 估唔到原來朱古力🍫配士多啤梨🍓都幾夾!2️⃣ 芒果🥭奶油捲 (8/10)芒果果肉微酸💚中和奶油嘅甜膩 所以食落去口感幾清新3️⃣ 摩卡奶油捲 (7.5/10)咖啡香味頗香濃 吾會苦澀😏仲有粒咖啡豆增加口感!幾鍾意呢個 幾特別🤣4️⃣朱古力奶油捲 (7/10)朱古力味🍫唔會好濃但係都算滑身 加上粒粒朱古力會令到朱古力味更突出 味道對比起其他就比較普通5️⃣草莓牛奶 $48 (8/10)飲落去有一粒粒新鮮嘅草莓🍓粒 配上滑順嘅鮮奶🍼🥛正!細細件咁輕便又好味😆連個盒都好靚 送散水餅/送禮就最啱💯⭕️😎
@lebreadlabhk
《 韓國🇰🇷人氣甜品店🍓Le Bread Lab 》

奶油卷 $ 72 4件 (味道自由配搭)

1️⃣ 草莓奶油捲+ 草莓朱古力奶油捲 (8/10)

2️⃣ 芒果🥭奶油捲 (8/10)

芒果果肉微酸💚中和奶油嘅甜膩 所以食落去口感幾清新

3️⃣ 摩卡奶油捲 (7.5/10)

4️⃣朱古力奶油捲 (7/10)

5️⃣草莓牛奶 $48 (8/10)

飲落去有一粒粒新鮮嘅草莓🍓粒 配上滑順嘅鮮奶🍼🥛正!

細細件咁輕便又好味😆連個盒都好靚 送散水餅/送禮就最啱💯⭕️😎之前有朋友都買咗黎做散水餅💛!

——————————————————————
📍LE BREAD LAB(尖沙咀)
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場3樓303號舖

#hkfood #hkfoodie #hkfoods #hkfoodlover #foodporn #food #foodie #foodblogger #hkfoodblogger
#eating #hkfoodporn #hkig #hkfoodlovers #hongkong #hongkongfoodie #hongkongfood #hongkongfoodblogger #尖沙咀 #hongkongfoodguide #香港 #香港美食 #美食 #散水餅 #hkdessert #黃店 #黃色經濟圈 #黃店地圖 #香港甜品 #香港加油 #尖沙咀美食
2021-02-04 80 浏览
行完街,見到間靚靚cafe,當然要入去坐下!雖然環境不大,但配撘得好夢幻!❤️粉色系列配上雲石檯真係好靚,未食先興奮🥰士多啤梨牛奶吾甜好好飲打卡一流👍🏻另一杯摩卡都吾錯。
行完街,見到間靚靚cafe,
當然要入去坐下!
雖然環境不大,但配撘得好夢幻!❤️
粉色系列配上雲石檯真係好靚,
未食先興奮🥰
士多啤梨牛奶吾甜好好飲打卡一流👍🏻
另一杯摩卡都吾錯。
來自韓國過江龍甜品店🍩🍭全店都係粉色少女系💖眼球👁已被深深吸引住完全俘虜左Annie既中女心😻😽·🍓草莓奶油捲/草莓巧克力奶油捲/鮮芒果奶油卷HKD$72/4件 HKD$184/12件三款口味可以mix埋一齊叫,細細件好精緻😽半開合捲起既pancake口感好似叮噹豆沙包,類似似蛋糕口感🍰 入口好鬆軟🤤影相既時候都好怕㩒扁佢!! 夾住既cream都幾細滑,個人較喜歡烈味草莓奶油捲🍓 味道相對無咁甜~·🍓草莓牛奶 HKD$48哩款係店內既signature drink🤩 仲好有心思地用可愛樽仔入住😍 賣相已經滿分💯新鮮即製入口順滑,香甜既牛奶🥛夾雜住微酸既士多啤梨果粒🍓 啲果粒仲好有咬口,加上白色溝粉紅既視覺效果😻 簡直完美💖

來自韓國過江龍甜品店🍩🍭
全店都係粉色少女系💖

眼球👁已被深深吸引住
完全俘虜左Annie既中女心😻😽

🍓草莓奶油捲/草莓巧克力奶油捲/鮮芒果奶油卷
HKD$72/4件 HKD$184/12件

三款口味可以mix埋一齊叫,細細件好精緻😽

🍓草莓牛奶 HKD$48

• 草莓牛奶
2021-02-02 79 浏览
係韓國紅到爆嘅士多啤梨甜品店,短短兩年時間,已經風靡全韓國,仲要成功沖出韓國,係香港插旗,講到韓國當紅偶像都係佢既粉絲😂試過又覺得還可以,好食到飛起🤭無咁誇張🤣首先無論係佢鋪頭嘅裝修定係食物嘅顏色配搭 ,已經攞滿分👍經過會俾人既感覺係,好柔和,好少女,好想入去幫襯嘅feel😊舖頭入面嘅裝修亦都好有少女feel,好多打卡位,但座位唔多,手快有手慢冇,叫杯飲品,一件甜品,與閨蜜談天說地都係一個幾唔錯嘅選擇👍食物方面,🍓招牌士多啤梨奶油卷,外形有少少似迷你版既奄列,士多啤梨來自日本都幾香甜🍓奶油不太甜,但每件入面既份量都唔少,所以都有少少膩😑🍓士多啤梨牛奶🥛幾香奶味,應該溝咗幾款牛奶落去,好香滑,仲可以食到新鮮士多啤梨粒,啖啖果肉,正👍😋
去開尖沙咀,同朋友仔行左大半日,下午茶揀左間打卡一流既CAFÉ,講既就係LE BREAD LAB!位於尖沙咀美麗華廣場3樓。成間店以粉紅色為主題,好少女心!LE BREAD LAB為韓國過江龍人氣甜品店,店內除設有雲石枱、天鵝絨梳化等,仲有大大個心型霓虹燈,岩哂影相~主打水果奶油捲,設多款口味供選擇,各款奶油捲賣相都好吸引!飲品有咖啡、奶茶、特式牛奶等選擇。今日試左三款口味,包括:招牌草莓奶油捲、草莓巧克力奶油捲同鮮芒果奶油捲,同好友一齊SHARE,份量剛好。招牌草莓奶油捲大大粒士多啤梨好鮮甜面頭灑上適量糖霜,賣相相當精緻。外層奶油捲軟綿濕潤,內夾有厚厚一層忌廉,質感輕盈,口感幼滑,充滿濃郁奶香。草莓巧克力奶油捲面頭有大大粒香甜多汁既士多啤梨,外層奶油捲同內裡忌廉均為朱古力口味,香濃誘人,食落輕盈溫順,啖啖細膩甜美。鮮芒果奶油捲佈滿鮮甜芒果粒,奶油捲鬆軟綿密,配埋柔滑忌廉,口感豐富。LE BREAD LAB賣相精緻吸引,多款口味供選擇,無論同朋友分享、送禮定做散水餅同樣適合~
去開尖沙咀,同朋友仔行左大半日,
下午茶揀左間打卡一流既CAFÉ,
講既就係LE BREAD LAB!
位於尖沙咀美麗華廣場3樓。

成間店以粉紅色為主題,好少女心!
LE BREAD LAB為韓國過江龍人氣甜品店,
店內除設有雲石枱、天鵝絨梳化等,
仲有大大個心型霓虹燈,岩哂影相~

主打水果奶油捲,設多款口味供選擇,
各款奶油捲賣相都好吸引!
飲品有咖啡、奶茶、特式牛奶等選擇。

今日試左三款口味,
包括:招牌草莓奶油捲、
草莓巧克力奶油捲同鮮芒果奶油捲,
同好友一齊SHARE,份量剛好。

招牌草莓奶油捲
充滿濃郁奶香。

草莓巧克力奶油捲
面頭有大大粒香甜多汁既士多啤梨,
外層奶油捲同內裡忌廉均為朱古力口味,
香濃誘人,食落輕盈溫順,啖啖細膩甜美。

鮮芒果奶油捲
佈滿鮮甜芒果粒,
奶油捲鬆軟綿密,
配埋柔滑忌廉,口感豐富。

LE BREAD LAB賣相精緻吸引,多款口味供選擇,
無論同朋友分享、送禮定做散水餅同樣適合~
下午茶
充滿着粉紅色嘅餐廳點會有女仔唔鍾意,今日拉咗男朋友嚟陪我食呢間甜點,有韓國黎到香港嘅奶油卷,每款都好想試吓,估唔到原來可以揀兩件兩件咁食同男朋友一人一件,一於試晒佢嘅口味🥰充滿着少女心嘅一定係呢款主打草莓奶油卷草莓奶油卷放咗一粒好清甜既草莓,韓國草莓而家係當造季節,配上奶油同相當軟熟嘅蛋糕皮,三種唔同嘅口感配搭起嚟真係幾夾🤤💕除咗呢款主打嘅草莓口味,令我再叫咗先芒果奶油卷,草莓巧克力奶油卷同埋Menu冇嘅抹茶紅豆,咁多款當中我自己最鍾意係有草莓嗰兩款🤩巧克力草莓奶油卷嘅朱古力味有啲搶奪咗草莓味道,所以分開食個人覺得比較好👍🏻最後當然要飲番支草莓牛奶啦,成支粉紅色絕對令我心心眼😍草莓奶🍓那裏充滿着滿滿嘅草莓,好味😋

同男朋友一人一件,一於試晒佢嘅口味🥰
充滿着少女心嘅一定係呢款主打草莓奶油卷

2021-01-17
  • 草莓奶油捲
2021-01-26 1361 浏览
最近得知韓國人氣甜品店Le Bread Lab進駐了Mira Mall, 週末行經尖沙嘴便順道High Tea打卡。店鋪以粉紅和粉藍裝修為主,粉紅天鵝絨軟綿綿質地的沙發和凳,裝潢夢幻甜美,打卡一流。食物方面Cafe就主打奶油卷,飲品的選擇會多一點。兩個人食的話,奶油卷可選4件$72,味道就自由配搭。草莓巧克力奶油捲:朱古力配甜香士多啤梨味道幾夾,不會太甜。鮮芒果奶油捲:4隻味道,我偏好芒果味。芒果果肉微酸,但有點中和了奶油的甜膩,食落口感更顯清新。香蕉藍莓奶油卷:香蕉味道甜香濃郁突出。摩卡奶油捲:咖啡香味頗濃但不帶咖啡苦澀,味道有驚喜。除左奶油卷,飲品我幾推介紫薯牛奶$42。紫薯味道超濃郁,而且飲到尾仲有少少紫薯蓉,亦都不會過甜。伯爵奶茶$38,味道偏甜了一點。
最近得知韓國人氣甜品Le Bread Lab進駐了Mira Mall, 週末行經尖沙嘴便順道High Tea打卡
草莓巧克力奶油捲:朱古力配甜香士多啤梨味道幾夾,不會太甜。
香蕉藍莓奶油卷:香蕉味道甜香濃郁突出。
摩卡奶油捲咖啡香味頗濃但不帶咖啡苦澀,味道有驚喜。
紫薯牛奶
伯爵奶茶
伯爵奶茶$38,味道偏甜了一點。
2021-01-24
紫薯牛奶
2021-01-26 835 浏览
📍LE BREAD LAB (尖沙咀)🔍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場3樓303號舖-----呢間黎自韓國嘅少女心港女麼麼Tea店@lebreaklabhk,香港店係佢地繼日本之後嘅第二間海外分店,主打🍓士多啤梨奶油捲,週末被「粉紅控」朋友仔捉咗入去食下午茶,整體環境幾好坐,香檳金混合粉色嘅餐具及裝潢,感覺好粉嫩,適合閨蜜聊天打卡影相🤳。🥭芒果/士多啤梨類奶油捲(4件-$72):佢哋嘅奶油捲每次最少order 4 件,口味可以混搭,外形猶如夾餅,外層係蛋糕,中間係忌廉,頂層再放上水果,個人覺得非主打嘅草莓朱古力奶油捲相對原味草莓奶油捲為之吸引,整體黎講外觀幾靚,價錢中等,諗唔到揀咩做散水餅可以考慮下。🥛草莓牛奶($48)以鮮奶再加上新鮮🍓草莓果肉打成,飲落香甜,有粒粒草莓肉幾有口感,外形夢幻好kawaii,可以打下卡。☕️Americano($32)咖啡應該唔係佢哋嘅主打,本來只係諗住叫一杯試下,點知幾出乎意料地好飲,啡味好出眾,正好平衡甜品嘅飽膩感。-----👶🏻B仔整體評價:7.3/10個👍🏻👶🏻B仔抵食程度:7/10個👍🏻 👶🏻B仔環境評分:8/10個👍🏻👶🏻B仔味道評分:7/10
📍LE BREAD LAB (尖沙咀)
🔍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場3樓303號舖

#swallowhongkong
☺️快D跟住B仔一齊吞食香港啦!🤤
#swallowtst
2021-01-25 55 浏览
美麗華廣場新開一間韓國的甜品店🥰裝潢以粉紅色為主,又有花、水晶燈等,充滿少女心💕知道朋友是超級奶油控🤤所以就約她一同來打卡!👉🏻食物: 4/5▪️奶油捲共有6️⃣款口味,包括草莓奶油、草莓巧克力奶油、鮮芒果奶油、巧克力奶油、摩卡奶油及香蕉奶油🤩外層蛋糕超軟,是那種用手拿起都怕會弄破、入口即溶的質感☺️奶油入口滑,蛋糕反而比奶油甜。我喜愛香蕉奶油味,因為極像日本的香蕉蛋糕😂朋友較喜愛芒果奶油味,因為芒果能中和甜味🥰每一件份量不會太大、剛好,看到有些客人會一次過訂一批,可能做公司下午茶或散水餅🧐▪️草莓牛奶膠樽設計可愛😍牛奶加上極多新鮮草莓碎及黃糖,味道比較清新。▪️紫薯牛奶朋友說紫薯味突岀、足料超飽肚🤤

👉🏻食物: 4/5

▪️奶油捲

▪️草莓牛奶
膠樽設計可愛😍牛奶加上極多新鮮草莓碎及黃糖,味道比較清新。

▪️紫薯牛奶
朋友說紫薯味突岀、足料超飽肚🤤
去開尖沙咀,同朋友仔行左大半日,
下午茶揀左間打卡一流既CAFÉ,
講既就係LE BREAD LAB!
位於尖沙咀美麗華廣場3樓。

成間店以粉紅色為主題,好少女心!
LE BREAD LAB為韓國過江龍人氣甜品店,
店內除設有雲石枱、天鵝絨梳化等,
仲有大大個心型霓虹燈,岩哂影相~

主打水果奶油捲,設多款口味供選擇,
各款奶油捲賣相都好吸引!
飲品有咖啡、奶茶、特式牛奶等選擇。

今日試左三款口味,
包括:招牌草莓奶油捲、
草莓巧克力奶油捲同鮮芒果奶油捲,
同好友一齊SHARE,份量剛好。

招牌草莓奶油捲
充滿濃郁奶香。

草莓巧克力奶油捲
面頭有大大粒香甜多汁既士多啤梨,
外層奶油捲同內裡忌廉均為朱古力口味,
香濃誘人,食落輕盈溫順,啖啖細膩甜美。

鮮芒果奶油捲
佈滿鮮甜芒果粒,
奶油捲鬆軟綿密,
配埋柔滑忌廉,口感豐富。

LE BREAD LAB賣相精緻吸引,多款口味供選擇,
無論同朋友分享、送禮定做散水餅同樣適合~