餐厅: Le Cafe (香港諾富特世紀酒店)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
父親節就到,早兩日就帶兩老到常去的Novotel LeCafe食Buffet。今期做緊【夏日法式饗宴】,任食鴨肝、田螺、生蠔、和牛等,仲有6折優惠,抵至$317起,我地一行4人,真係慳好多!今次準時入場,先來Buffet必食的…【沙律+凍肉】【刺身】有多款刺身選擇,當中最愛三文魚,新鮮肥美,飽滿油潤。【專人即開愛爾蘭生蠔】隻隻新鮮、海水味濃、肉質爽口,一啖一隻,咁就食了十幾隻,正!【青口+翡翠螺+凍蝦】【松葉蟹腳】開胃了,正式入戲肉!任食的傳統法式美饌,精美得令人食指大動!【生牛肉他他】味道酸酸辣辣,配上脆片口感相當夾。【法式海龍皇湯】大大煲海龍皇湯,盛起時滿載海鮮,濃湯芳香又濃郁,啖啖滋味。【和牛鴨肝漢堡】漢堡食得多,這個真的很有氣派,厚厚的和牛扒+鴨肝,口感綿密、順滑入口,油脂慢慢在口化溶化,實在是必食推介!【香煎鴨肝】如果戒牛,可選淨鴨肝,油脂口感同樣令人滿足!【燒魷魚】經過見到燒魷魚好吸引,原來入口相當鮮嫩彈牙!場內還有牛油焗田螺、白酒藍青口、薄餅等,種類繁多,十分豐富。肚仔飽飽,是時候食甜品!場內的甜品每次都有驚喜,往往令人將減肥拋諸腦後…【法式蘋果批】批皮鬆脆,蘋果酸甜,咬

父親節就到,
早兩日就帶兩老到常去的
Novotel LeCafe食Buffet。
今期做緊【夏日法式饗宴】,
任食鴨肝、田螺、生蠔、和牛等,
仲有6折優惠,抵至$317起,
我地一行4人,真係慳好多!

今次準時入場,
先來Buffet必食的…

【沙律+凍肉】

刺身
有多款刺身選擇,
當中最愛三文魚,
新鮮肥美,飽滿油潤。

【專人即開愛爾蘭生蠔】
隻隻新鮮、海水味濃、
肉質爽口,一啖一隻,
咁就食了十幾隻,正!

【青口+翡翠螺+凍蝦】

【松葉蟹腳】

開胃了,正式入戲肉!
任食的傳統法式美饌,
精美得令人食指大動!

【生牛肉他他】
味道酸酸辣辣,
配上脆片口感相當夾。

【法式海龍皇湯】
大大煲海龍皇湯,
盛起時滿載海鮮,
濃湯芳香又濃郁,
啖啖滋味。

【和牛鴨肝漢堡】
漢堡食得多,
這個真的很有氣派,
厚厚的和牛扒+鴨肝,
口感綿密、順滑入口,
油脂慢慢在口化溶化,
實在是必食推介!

【香煎鴨肝】
如果戒牛,可選淨鴨肝,
油脂口感同樣令人滿足!

【燒魷魚】
經過見到燒魷魚好吸引,
原來入口相當鮮嫩彈牙!

場內還有牛油焗田螺、
白酒藍青口、薄餅等,
種類繁多,十分豐富。

肚仔飽飽,是時候食甜品
場內的甜品每次都有驚喜,
往往令人將減肥拋諸腦後…

【法式蘋果批】
批皮鬆脆,蘋果酸甜,
咬落去口感鬆脆細膩。

【紅酒燴香梨】
香梨吸滿紅酒,
酒味香口感爽,
不嗜酒的都可試!

【Mövenpick雪糕】
最後當然要食瑞士
Mövenpick雪糕啦,
士多啤梨味超美味!

今次大家都好滿意,
仲話下次要再嚟添!
题外话/补充资料: 「讚好」Novotel Century Hong Kong Facebook或Follow Instagram專頁, 即可以6折價$317起享用自助晚餐。
2020-06-02
庆祝纪念
父亲节
2020-06-04 608 浏览
知道酒店推出了「Shake Shake海鮮自助晚餐」😋去吃佢地特有嘅美式手搖海鮮袋看到廚師將特選醬汁混合在一起再把蟹、青口、花甲、翡翠螺、扇貝、龍蝦等等放入袋裡 然後shake shake shake醬汁均勻地混入海鮮裡面😍 味道有點酸酸辣辣 很開胃呀!還有任食生蠔 新鮮👍🏻👍🏻👍🏻冷盤有很大嘅空間自取 長腳蟹和翡翠螺不錯熟食也算多選擇👌🏻👌🏻不過算早收拾 因為來不及出去雪糕 發現已經收走了雪櫃 請職員幫忙拿一個也不肯😅
知道酒店推出了「Shake Shake海鮮自助晚餐」😋
去吃佢地特有嘅美式手搖海鮮袋
看到廚師將特選醬汁混合在一起

還有任食生蠔 新鮮👍🏻👍🏻👍🏻

冷盤有很大嘅空間自取 長腳蟹和翡翠螺不錯

熟食也算多選擇👌🏻👌🏻

2020-06-04 602 浏览
昨天才吃過他們的午餐自助餐,已經認為是全港性價比最高的自助餐。今天再來嘗試他們的晚餐自助餐,果然沒有令我失望。周一至周四528元打7折。折後連加一423元。實在非常划算。而且整個自助餐有大量海鮮,基本上生蠔,蟹腳青口,東風螺,凍蝦,刺身,東星,椒鹽蟹腳,鵝肝全部任吃。光東風螺和青口都有幾種煮法。最驚豔的是日本巨型赤蝦,香港的自助餐我真的第一次看見有這麼巨型的赤蝦。基本上只吃這個已經能回本,另外龍蝦湯也是另一驚艶之作。湯裏面有波龍蟹鉗,龍利柳,帶子,青口等。用了非常豐富難,難怪大排長龍。另外最喜歡這裏的飲品款式非常多。香港的酒店自助餐最奇怪一點是基本上飲品只限一至兩杯。但這裏的飲品種類非常多,包括橙汁,凍檸茶,不同種類的咖啡,英式茶,甚至連啤酒都提供。在香港實在少見。最后配上movenpick的冰淇淋和不同類型款式的蛋糕與水果。基本上實在大滿足。絕對是性價比很高的自助餐。唯一吐槽的是晚上所提供的生蠔是愛爾蘭生蠔。體積實在太小。反而午餐自助餐提供的是波士頓生蠔體積比較大。這點大家要留意。

2020-06-03
  • 鵝肝
  • 巨型赤蝦
  • 龍蝦湯
  • 生蚝
  • 刺身
  • 冻虾
2020-06-02 643 浏览
呢排朋友話我知Novotel推出左夏日法式自助晚餐,呢度18:30已經開始供應食物,逐碟逐碟熱辣辣拎出黎❤️係呀,如果鐘意食甜品但又唔想淨是食甜品放題呢度我會全力推薦,一眼望到成十多款不同甜品;蛋糕、撻類、生果、朱古力噴泉、一口精緻甜品,睇到心心眼😍全晚除左放縱食甜品之外,仲有好多熟食菜式和法式菜式食,有和牛鴨肝漢堡、法式海龍皇湯、紅酒繪牛肉,但令我一再食過返尋味是即開生蠔;呢度啲生蠔新鮮,平時淨係去日本先會食生蠔但係呢度完全令我破格,一口氣食咗幾隻haha🥰仲有狂擦松葉長蟹腳,好滿足!下次再約過朋友黎呢度食自助餐先✨❤️✨提提大家*🥂✨「讚好」Novotel Century Hong Kong 社交平台專頁,可享6折優惠 ($317起)#諾富特世紀酒店
✨提提大家*🥂✨
#諾富特世紀酒店
2020-06-01
  • 甜品
  • 甜品區
  • Movenpick雪糕
le cafe絕對是全香港性價比最高的午餐自助餐。12:00-13:00只須216,如果吃到兩點半也衹是246。但這價錢已經包括生蠔東風螺大蝦青口刺身炒巨型帶子炒大蝦豬頸肉印度咖喱牛什甜品水果飲料等任吃任飲。中午來說已經絕對值回票價。而且質量非常高。最喜歡東風螺巨型帶子及豬頸肉。味道非常美味。生蠔體積稍為有點小,其他都在水準以內。難怪全場爆滿。另外這裏的服務還算可以。基本上要回本絕對沒有難度。絕對誠意推薦。

2020-06-02
2020-05-30 870 浏览
食物方面:款式唔多,味道普普通通,基本野食有齊,pizza,壽司魚生,牛扒,沙律.... 職員不停refill唔駛擔心比人食哂環境方面:整齊乾淨,職員收碟速度快,有禮貌價錢方面:當時做緊優惠,like 社交平台半價,一位唔駛兩舊水,咁既價錢可以滿足下食buffet既快樂,都算唔錯
唔駛擔心比人食哂

環境方面:整齊乾淨,職員收碟速度快,有禮貌

2020-05-27
2020-05-23 1168 浏览
五月廿一日,同家人品嘗自助餐,食物味道非常差,不能入口。蠔和海鮮,牛仔肉,解凍有問題,全無鮮味和肉味,比茶餐廳和快餐店差多倍。刺身乾爭爭,AEON超市賣的都好食過佢幾十倍,粗俗一句,不能入口。
五月廿一日,同家人品嘗自助餐,食物味道非常差,不能入口。
2020-03-21 2082 浏览
於疫情下的3月10日光顧的自助餐,完全沒有什麼防護措施,食品沒有被保護蓋遮住,另外居然一間酒店式自助餐,不會主動refill食品,例如蟹腳、雪糕、班戟粉及其他食品、當問職員:「請問會否refill蟹腳?」職員:「會的,陸陸續續會refill。」但最終係冇refill到,只是由職員拎一碟到枱面,仲要話:「解啲蟹腳解凍緊,拎碟比你地先。」但其實自助櫃檯上是不會補充的。完完全全第一次食到不會補充的所謂自助餐。完全不會再給他機會再次光顧他們。
於疫情下的3月10日光顧的自助餐,完全沒有什麼防護措施
,食品沒有被保護蓋遮住
2020-03-10
2020-03-18 1694 浏览
與家人朋友一行6人於一月中晚上到Le Café進食自助晚餐後,其中有進食生蠔及刺身的5人,相繼出現嘔吐、發冷、腹瀉及腸胃不適等病徵,其中有人需求診打針止嘔。我直至10天後方完全康復。我與家人及朋友分開4處居住,只有當晚一餐共同進食,發病時間亦相若。但店舖只回覆指沒有收到其他當晚的食客有同樣問題,他們的食物亦有定期化驗,回覆令人非常不滿及憤怒。期望Le Café以後小心注意食物衛生,保障食客安全。熟食味道正常,生蝦有腥味。整體食物款式不多。請愛惜生命,慎選餐廳!

熟食味道正常,生蝦有腥味。整體食物款式不多。

請愛惜生命,慎選餐廳!
2020-01-18
$390.6 (晚餐)
2020-03-16 1851 浏览
大中伏🤮🤮🤮見到網上曾經介紹過,價錢又唔貴,咪試下囉雖然一分錢一分貨,但都唔洗咁hea嫁😫😫😫即開生蠔,超細隻,又多蠔殼三文🐠刺身,北寄貝壽司,刺身蝦都可以接受shake shake 海鮮袋,啲海鮮款式都算多,鮑魚,龍蝦,青口等還有兩款醬汁選擇,但其實都唔太入味,可能因為烚熟再幫你撈勻咁解浪費晒啲海鮮咁食,因為肯定係急凍嫁啦,你還要咁煮法,死得啦開個爐加洋蔥,牛油等每份爆炒可能更出味熟食既食物辣酒煮螺,硬度無比蟹粥,雖然很多蟹腳,但D粥就像一碗白粥😱中湯,西湯算ok, 好過無甜品都麻麻地最驚喜就係有🐽肝醬,雖然無鴨同鵝肝醬咁香濃,但都不差,可以一試👍一個海鮮控,一個甜品控,最後都係選擇最好食都算係煮麵檔啲豬皮豬紅最為好食還有就是自制班cake和movenpick雪糕,食幾杯都可以回本既😂第一食物款式太小,第二真心太求其,唉😫真心本人真係食咁多次buffet第一次要去搵麵檔叫佢煮個麵嚟食🤔差不多4嚿水,咁既水準,見人見智😂
大中伏🤮🤮🤮

見到網上曾經介紹過,價錢又唔貴,咪試下囉

雖然一分錢一分貨,但都唔洗咁hea嫁😫😫😫

即開生蠔,超細隻,又多蠔殼

三文🐠刺身,北寄貝壽司刺身蝦都可以接受

浪費晒啲海鮮咁食,因為肯定係急凍嫁啦,你還要咁煮法,死得啦
開個爐加洋蔥,牛油等每份爆炒可能更出味

熟食既食物辣酒煮螺,硬度無比

蟹粥,雖然很多蟹腳,但D粥就像一碗白粥😱

中湯,西湯算ok, 好過無

甜品都麻麻地

第一食物款式太小,第二真心太求其,唉😫

差不多4嚿水,咁既水準,見人見智😂

2020-02-28 1108 浏览
我一向都鍾意食海鮮🦑平時去食自助餐,海鮮大多係冷盤❄️不過最近我知道Novotel Century Hong Kong有個「Shake Shake 海鮮袋」自助晚餐🍽我當然唔可以錯過啦🤩「Shake Shake 海鮮袋」有鮑魚、龍蝦🦞青口、扇貝、瀨尿蝦、花甲等,每晚都會出其中兩款醬汁2️⃣包括貴族格調的白酒忌廉🥂 熱情如火的香辣口味🌶東南亞風情的泰式醬汁 🇹🇭異域風情的地中海醬汁,每樣海鮮都好新鮮啖啖肉,惹味香濃😋另外呢度仲有齊即開生蠔🦪長腳蟹🦀藍青口、翡翠螺🐚生蠔有美國蠔同澳洲蠔,隻隻都飽滿鮮甜🤤刺身亦都有三文魚🐟油甘魚、吞拿魚,甜蝦🦐熱食比較推介 Handmade pizza🍕燒牛肉🥩同埋麵食🍜而呢度嘅甜品吧🥧除左有唔同款式嘅蛋糕🍰奶凍🍮朱古力噴泉🍫仲有 MOVENPICK 雪糕任食🍦
  • 生蠔
  • 甜品區
  • 壽司
  • 刺身
2020-01-29 8997 浏览
Holiday season always gets me in the mood for buffets. This seafood feast is right down my alley, and I was luckily able to enjoy a discount by booking before Jan 15. So the buffet, as the name suggests, has a ton of different seafood prepared in a shake-shake bag, New-Orleans-style. There’s also a lot of other things like raw oysters, clams, crabs, sashimi etc— Shake Shake Bag —— other items — So truly this meal was a seafood galore, and I had a great time exploring all the different dishes the

— Shake Shake Bag —

— other items —

So truly this meal was a seafood galore, and I had a great time exploring all the different dishes the restaurant had to offer.

They were also incredibly efficient with their service as there was a replacement in food all the time, as well as staff helping to clear up your dishes in a timely fashion.

So if you’re looking to book, fret no more because they’re also doing a V-Day special where you can enjoy a discounted price by booking before Feb 5. But if that’s not your type of celebration, they’re also doing a discount of $396.6 up if you like their Facebook page, along with a buy ten, one free promotion.

2020-01-15
2020-01-23 813 浏览
讓吃貨開心的說話來 去吃好吃的🥰Shake Shake海鮮袋自助餐海鮮袋有新加坡旅行既回憶醬料微辣味道唔錯 海鮮新鮮🦀除咗海鮮袋 仲有好多其他海鮮生蠔松葉蟹腳翡翠螺凍蝦壽司刺身熱食有薑蔥炒蟹、蟹粥blablabla呢個自助餐最驚喜既係甜品好多款蛋糕都好好食🍰🧁🍮仲有杯裝Mövenpick任食食到條褲就爆開。如果你有另一半係吃貨以下情人節早鳥優惠可能岩你:於2月5日或之前預訂情人節(2月14日) 自助晚餐並繳付全數可享6⃣折早鳥優惠, 最平$317起!如果情人節一定要高級浪漫細細份既話再睇下啦 哈哈😂
讓吃貨開心的說話
來 去吃好吃的🥰

Shake Shake海鮮袋自助餐
海鮮袋有新加坡旅行既回憶
醬料微辣味道唔錯 海鮮新鮮🦀

除咗海鮮袋 仲有好多其他海鮮
生蠔松葉蟹腳翡翠螺凍蝦壽司刺身
熱食有薑蔥炒蟹、蟹粥blablabla

呢個自助餐最驚喜既係甜品
好多款蛋糕都好好食🍰🧁🍮
仲有杯裝Mövenpick任食
食到條褲就爆開。

如果你有另一半係吃貨
以下情人節早鳥優惠可能岩你:
於2月5日或之前預訂情人節
(2月14日) 自助晚餐並繳付全數
可享6⃣折早鳥優惠, 最平$317起!

如果情人節一定要高級浪漫細細份既話
再睇下啦 哈哈😂
自上次去過灣仔Novotel食海鮮自助晚餐,覺得超抵食!知道今次主打Shake Shake海鮮袋,又有6折早鳥優惠,如果讚好專頁,仲可以折後價HKD369.6起享用Buffet,實在吸引,於是食過番尋味,即book食多次!為食頭啖湯,6:30pm準時到,看到場內多款前菜、生蠔、刺身、主菜、甜品等,應有盡有!前菜:冷切肉、芝士、沙律海鮮:松葉蟹腳、凍蝦、青口、翡翠螺 + 壽司當中最愛鮮甜蟹腳及爽口凍蝦。專人無限量即開生蠔:美國生蠔大隻、肥美;愛爾蘭生蠔細細隻、海水味濃郁,任食之下,大為滿足!刺身:原條鱆魚、日本天使蝦天使蝦肉質結實又肥美,食完一隻又一隻。今期主打:Shake Shake海鮮袋大廚將鮑魚、龍蝦、青口、花甲、扇貝、瀨尿蝦等豪華海鮮放入袋中,加入特色醬汁,以美式手搖海鮮袋混合,將鮮味提升。入口時每啖都感受到酒香、惹味不同層次。海鮮入饌主菜:辣酒煮螺、油鹽水浸花蛤、蟹粥當中蟹粥值得一讚,又鮮又綿,入口細滑,不禁食了兩碗。飲品:有多款飲品及啤酒甜品:蛋糕、Mövenpick雪糕、雪米糍、朱古力噴泉當中最愛芝士蛋糕、水信玄餅及Mövenpick雪糕,實在回味無窮、百吃不厭!
自上次去過灣仔Novotel食海鮮自助晚餐,覺得超抵食!
實在吸引,於是食過番尋味,即book食多次!

為食頭啖湯,6:30pm準時到,看到場內多款前菜、生蠔、
刺身、主菜、甜品等,應有盡有!

前菜:冷切肉、芝士、沙律

海鮮:松葉蟹腳、凍蝦、青口、翡翠螺 + 壽司
當中最愛鮮甜蟹腳及爽口凍蝦。

專人無限量即開生蠔:美國生蠔大隻、肥美;愛爾蘭生蠔
細細隻、海水味濃郁,任食之下,大為滿足!

刺身:原條鱆魚、日本天使蝦
天使蝦肉質結實又肥美,食完一隻又一隻。

今期主打:Shake Shake海鮮袋
大廚將鮑魚、龍蝦、青口、花甲、扇貝、瀨尿蝦等豪華
海鮮放入袋中,加入特色醬汁,以美式手搖海鮮袋混合,
將鮮味提升。入口時每啖都感受到酒香、惹味不同層次。

海鮮入饌主菜:辣酒煮螺、油鹽水浸花蛤、蟹粥
當中蟹粥值得一讚,又鮮又綿,入口細滑,不禁食了兩碗。

飲品:有多款飲品及啤酒

甜品:蛋糕、Mövenpick雪糕、雪米糍、朱古力噴泉
當中最愛芝士蛋糕、水信玄餅及Mövenpick雪糕,
實在回味無窮、百吃不厭!
2020-01-18
2020-01-22 738 浏览
好野!終於放假🥳姐表示感動決定去食返個自助餐慶祝一下😂Novotel而家做緊海鮮🦞自助晚餐有即開生蠔同shake shake海鮮我當然係為咗生蠔去食啦有兩款蠔可以揀,美國生蠔同愛爾蘭石蠔🦪都幾大隻又鮮甜如果鍾意食蠔真係要去食,好抵除咗生蠔,仲有主打嘅shake shake海鮮有鮑魚、長腳蟹、青口、蜆、蝦、田螺、扇貝、瀨尿蝦,基本上咩海鮮都有除咗生蠔、海鮮,仲有沙律、刺身、壽司、牛扒、Pizza,好多款唔同種類野食揀唔洗擔心揀唔啱野食最正係有movenpick 嘅expresso 味雪糕,我超鍾意食❤️
好野!終於放假🥳
姐表示感動
決定去食返個自助餐慶祝一下😂

Novotel而家做緊海鮮🦞自助晚餐
有即開生蠔同shake shake海鮮
我當然係為咗生蠔去食啦
有兩款蠔可以揀,美國生蠔同愛爾蘭石蠔🦪
都幾大隻又鮮甜
如果鍾意食蠔真係要去食,好抵

除咗生蠔,仲有主打嘅shake shake海鮮

除咗生蠔、海鮮,
仲有沙律、刺身壽司、牛扒、Pizza,
好多款唔同種類野食揀
唔洗擔心揀唔啱野食