2017-07-26
剛剛和同team的同事們完成了一個project, 辛勞工作後, 決定就在樓下的太古廣場買一些小點和teammate分享下,鼓勵自己,又可以同大家一齊分甘同味。金鐘太古廣場餅店林立, 五光十色, 要傳統西餅, 新式甜品, 朱古力應有盡有, 可是夏日炎炎, 個個同事都話想「食得清D」,所以選了呢間買D fruity口味比佢地,而且此店是名廚CHRISTOPHER ADAM出名將甜品當藝術一樣, 櫥窗本身己十分吸引!云云eclair 中, 最吸引我的還是這4款:左一開始: 最經典的SALTED CARAMEL, 楊枝金露味MANGO SAGO, 開心果橙 PATASCHIO ORANGE , 十分清新的CHANTILLY RASPBERRY店員小心包裝後, 拎左上辦公室食。買餅之餘, 順手買埋我杯飯後DRINKS: GREEN TEA LATTE!無STARBUCKS咁甜, 鮮奶味好香, 值得一試~\ 在CASHIER見到有禮盒同月餅賣, 真係好新潮~上左OFFICE, 相機食先之餘, 大家急不及待開始食!經典味道果然不同, 甜中帶點咸, 上面有點脆脆米, 有點似爆炸糖, 中間的CARAM
云云eclair 中, 最吸引我的還是這4款:
店員小心包裝後, 拎左上辦公室食。
在CASHIER見到有禮盒同月餅賣, 真係好新潮~
上左OFFICE, 相機食先之餘, 大家急不及待開始食!
Mango Sago
Pistachio Orange
附上夏日MENU~打工去不妨好似我地買黎做下午茶, 好過食西多士, 雞脾呀~
見到櫥窗入面仲有DESIGN YOUR OWN ECLAIR!
唔食生日蛋糕, 食畫左生日圖案ECLAIR都幾特別呀~