1K
星期日在朗豪坊shopping後,就來到旁邊的Lockeroom Dining吃晚餐,餐廳以英超足球為主題,猶如踏進阿仙奴的珍藏館。內裡面積雖不大,不過裝修擺設別具特色,掛滿了阿仙奴球員的簽名球衣、旗幟、畫作與球員公仔,當日所見吸引不少「槍迷」前來打卡朝聖。雀籠設計的座椅尤其適合打卡,記得要提前預約。餐牌款式繁多,晚市時段單是晚市套餐都有18款之多,另外亦有Á La Carte單點菜單。點菜後就會奉上烘得暖暖的蒜香牛油法包,質地外脆內軟充滿蒜香味。經典焗威靈頓牛柳 $338主菜伴以口感綿滑的薯蓉,可以沾上菌香滿瀉的黑松露醬汁。威靈頓牛的格子花紋賣相工整精緻,剛剛出爐的酥皮金黃鬆化,不會濕漉漉,厚薄均勻,牛油香氣濃盛,不禁令人食指大動。酥皮烤得夠堅挺,蘑菇醬緊貼外層不分離,完全不見一絲縫隙,散發濃濃菌香,味道層次感尤其豐富,牛柳中心呈鮮嫩粉紅色,肉質細嫩鬆軟,肉汁飽滿。法國蘑菇蟹膏海鮮炒飯 $108裡面混合爽彈蝦肉及魷魚等海鮮配料,讓炒飯更添鮮味。加入番紅花點綴提香,飯粒混合紅椒、青椒、洋蔥等更加惹味。炒飯炒得夠乾身,粒粒分明,軟硬適中,不會黏作一團。

雀籠設計的座椅尤其適合打卡,記得要提前預約。

經典焗威靈頓牛柳 $338
主菜伴以口感綿滑的薯蓉,可以沾上菌香滿瀉的黑松露醬汁。

法國蘑菇蟹膏海鮮炒飯 $108
裡面混合爽彈蝦肉及魷魚等海鮮配料,讓炒飯更添鮮味。
法國蘑菇蟹膏海鮮炒飯

加入番紅花點綴提香,飯粒混合紅椒、青椒、洋蔥等更加惹味。
法國蘑菇蟹膏海鮮炒飯

炒飯炒得夠乾身,粒粒分明,軟硬適中,不會黏作一團。
2021-04-18
法國蘑菇蟹膏海鮮炒飯
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。Lockeroom Dining.旺角必食餐廳。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤ 一講到足球主題餐廳一定會想到Lockeroom Dining位於旺角的阿仙奴球迷特色餐廳永遠的好吃,永遠的多情侶飯聚我和朋友都好中意特別推薦午市套餐 + 小食因為份量多,抵食,而且好有質素  沙律清新又滋味爆珠酸甜可口又給沙律菜帶來更爽的感覺 雜菜湯口感豐富,又有薯仔又有西蘭花莖的口感以味道呼叫熱愛蔬菜湯的朋友飲飲飲飲勝!蒜香牛油法包配熱湯最好吃!凍泡沫咖啡唔只好靚,仲好好飲咖啡香滑,好適合周末來個relax的享受澳洲牛柳蒜香意大利扁麵好香濃的牛柳,熟度剛好口感香軟,帶自身牛肉香氣肉汁足,又有黑椒的加持咬一口牛肉再卷起意粉狂吸是指定動作  波士頓活龍蝦白松露意大利飯龍蝦好多膏,好新鮮,肉質非常彈牙高質呀喂! 意大利飯除了極具白松露香氣更配以大量菇菇,愛白松露又愛菇者如我們自是停不下來的節奏! 英式炸魚薯條香脆必食!魚又香又靚,肉質嫩滑薯角好香,必

雜感女生   好味日記

˚*。Lockeroom Dining.旺角必食餐廳。*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

一講到足球主題餐廳

一定會想到Lockeroom Dining

位於旺角的阿仙奴球迷特色餐廳

永遠的好吃,永遠的多情侶飯聚

我和朋友都好中意

特別推薦午市套餐 + 小食

因為份量多,抵食,而且好有質素

沙律清新又滋味

爆珠酸甜可口

又給沙律菜帶來更爽的感覺

雜菜湯

口感豐富,又有薯仔又有西蘭花莖的口感

以味道呼叫熱愛蔬菜湯的朋友

飲飲飲飲勝!

配熱湯最好吃!

凍泡沫咖啡

唔只好靚,仲好好飲

咖啡香滑,好適合周末來個relax的享受

澳洲牛柳蒜香意大利扁麵

好香濃的牛柳,熟度剛好

口感香軟,帶自身牛肉香氣

肉汁足,又有黑椒的加持

咬一口牛肉再卷起意粉狂吸是指定動作

波士頓活龍蝦白松露意大利飯

龍蝦好多膏,好新鮮,肉質非常彈牙

高質呀喂!

意大利飯除了極具白松露香氣

更配以大量菇菇,愛白松露又愛菇者如我們

自是停不下來的節奏!

英式炸魚薯條

香脆必食!

魚又香又靚,肉質嫩滑

薯角好香,必點自家秘製蜜糖芥末醬

愈食愈滋味,可以點算?

我想再來一客!

餐廳送的可口甜品

必食!爽甜凍!

2021-04-18 76 浏览
朋友約了飯聚,相約在旺角朗豪坊商場旁邊的朗晴坊的西餐 Lockeroom Dining,就在地鐵站出口3分鐘路程,到達8樓後,就發現門外放著很多足球的擺設,我對足球認識很少,但知道這是阿仙奴足球主題餐廳,服務員安排好座位後,內部的裝飾佈置充滿足球風格,全是老板的私人珍藏,如珍藏親筆簽名球衣,牆身也是球星的閃卡,喜愛足球的朋友非常高興!所有餐具也有足球的元素,例如球場甜點碟及足球碟。午餐選擇很多,包括了沙律、餐湯、蒜香牛油法飽,甜點及餐飲,蒜蓉包很香口,加了奶油一起吃,香脆可口!餐湯是蕃茄薯粒洋蔥湯,夠熱配菜粒夠多!我點了雜菌香草醬海鮮意大利燴飯,香草醬很濃郁,雜菌及海鮮份量不少,重要的是意大利飯煮的時間恰到好處,不會乾身,留有水份,口感奇佳!另一道是白松露芝士忌廉燴美國雞髀扒配意大利粉,濃濃的白松露香氣四溢,雞髀很大塊,脆口爽滑,令人驚訝的是意大利粉用了新鮮蕃茄一起炒過,非常入味!最後更有特濃朱古力蛋糕甜點,非常滿意的午餐!地點及食物質素很吸引人的一間主題餐廳。

2021-04-05
  • 雜菌香草醬海鮮意大利燴飯
  • 白松露芝士忌廉燴美國雞髀扒配意大利粉
2021-04-15 120 浏览
食物好味道👍🏼服務好,野食上菜快,性價比高,會再幫襯。龍蝦白松露汁扁意粉 好好味,有半隻龍蝦,仲有龍蝦膏煎牛仔骨個汁同配菜好味,但牛仔骨略嫌煎得過熟左少少。沙律沙律汁酸酸甜甜好好味,菜亦新鮮西芹湯好特別,好味,有打爛左的西芹碎喺裡面。總括而言食物質素高,會再幫親😆
食物好味道👍🏼
服務好,野食上菜快,性價比高,會再幫襯。

龍蝦白松露汁扁意粉
好好味,有半隻龍蝦,仲有龍蝦膏

牛仔骨

煎牛仔骨
個汁同配菜好味,但牛仔骨略嫌煎得過熟左少少。

沙律
沙律汁酸酸甜甜好好味,菜亦新鮮

西芹湯
好特別,好味,有打爛左的西芹碎喺裡面。

總括而言食物質素高,會再幫親😆
牛仔骨
2021-04-15 90 浏览
約同事午餐,去了旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓Lockeroom Dining食西餐。東主是足球迷,陳列很多有名的球衣,琳琅滿目。室內清潔雅致,服務員禮貌招待。餐牌選擇菜式多。1. 脆炸吉列澳洲牛肉眼 $75肉質嫩而多汁,外脆內軟,香脆肉不柴,隨碟附上醬汁更覺美味,跟餐還有茄汁扁麵和薯菜,麵條彈牙爽口,薯菜豐富整頓午餐。2. 炭烤西班牙橡樹果黑毛豬柳 $85炭烤香濃油脂,肉質豐富嫩滑,每口豬柳沾滿燒烤汁更覺美味可口。以上午膳套餐包有甘筍湯、脆法包和飲品。3. 即製梳乎厘班戟$78加雪糕球擺盤極佳,軟綿綿的梳乎厘,口感非常幼滑,甜味適中,加上士多啤梨雪糕球,一熱一凍,既甜又酸,為午餐劃上完美滿足的句號。
東主是足球迷,陳列很多有名的球衣,琳琅滿目。
室內清潔雅致,服務員禮貌招待。餐牌選擇菜式多。

1. 脆炸吉列澳洲牛肉眼 $75
肉質嫩而多汁,外脆內軟,香脆肉不柴,隨碟附上醬汁更覺美味,
跟餐還有茄汁扁麵和薯菜,麵條彈牙爽口,薯菜豐富整頓午餐。

2. 炭烤西班牙橡樹果黑毛豬柳 $85
炭烤香濃油脂,肉質豐富嫩滑,
每口豬柳沾滿燒烤汁更覺美味可口。

以上午膳套餐包有甘筍湯、脆法包和飲品。

3. 即製梳乎厘班戟$78加雪糕球
擺盤極佳,軟綿綿的梳乎厘,
口感非常幼滑,甜味適中,
加上士多啤梨雪糕球,一熱一凍,
既甜又酸,為午餐劃上完美滿足的句號。

2021-01-05
  • 脆炸吉列澳洲牛肉眼
  • 炭烤西班牙橡樹果黑毛豬柳
  • 即製梳乎厘班戟
#旺角球衣Cafe⚽️ 球場裡比賽 猶如世界杯🏆碰上猛將但我心不會灰朗晴坊係以前成日同朋友嚟hea搵間cafe吹下水食下野嘅地方,上次嚟仲同朋友喺度打傳說對決練習準備參賽,狂練五排真係好青春🤣今次嚟打卡嘅cafe食物有驚喜,性價比頗高,講緊Tea set仲有折,約班friendss嚟坐下係正嘅😚好鍾意佢地嘅餐盤,我自己都沉迷買餐具🍴呢個足球場碟仔好正,唔好以為波衫係男人天地,佢地啲碗仔係少女心花花嚟㗎哈哈😄係咪有驚喜先😙咸蛋黃小食拼盤有腸仔、薯角、蝦卷、雞翼同洋蔥🧅圈,個人係最欣賞雞翼嘅,本身咸蛋黃炒咩都夾(只要你鍾意咸蛋黃味🤣)重口味嘅我哋係投咗神聖嘅一票😛蟹膏炒飯🦀又係濃味之選😏 我差唔多隊曬成碟,炒得幾好喎,粒粒飯都有蟹膏味,又唔會太鹹👍🏻龍蝦🦞✖️牛扒🥩牛魔王毛毛子表示牛味香濃,五成熟剛剛好🍴龍蝦肉就唔算好大舊,始終得半隻🙈 叫套餐就比較抵,仲送蔬菜湯、蒜🧄蓉包(印咗圖案㗎)、黑醋沙律🥗同飲品♥️適合嚟度過快樂嘅下午啊~
#旺角球衣Cafe⚽️

球場裡比賽 猶如世界杯🏆
碰上猛將但我心不會灰

咸蛋黃小食拼盤

蟹膏炒飯🦀

龍蝦🦞✖️牛扒🥩

適合嚟度過快樂嘅下午啊~
2021-04-11
下午茶
  • Lockeroom鹹蛋黃小食拼盤
2021-04-14 37 浏览
阿仙奴足球主題餐廳牆身掛滿阿仙奴裝飾,可以住係到慢慢睇過夠。餐廳整體裝修就乾淨企理,設計都睇得出好花心機。1855美國牛肉眼牛排煎得OK,味道都幾夠。醬汁風味唔錯。波士頓活龍蝦配意粉好CREAMY 有好濃既CHEESE 同牛奶味,Recommended.
阿仙奴足球主題餐廳

1855美國牛肉眼
牛排煎得OK,味道都幾夠。醬汁風味唔錯。

波士頓活龍蝦配意粉
2021-04-13 43 浏览
球迷必到,又可以打卡又可以開餐!跟着朋友的步伐來的,估唔到呢度環境幾好,除咗佈置到阿仙奴主場一樣,仲有靚靚鳥籠打卡位!嘢食仲好OK添!澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁面😋😋😋😋😋呢款澳洲草飼牛柳有驚喜!分量唔算好多,但係烹調出來好好味,盡顯師傅功力!始終澳洲草飼牛柳唔算係好高級嘅食材,但係吃起來竟然入口鮮嫩如少女肌膚,仲keep到滿滿嘅肉汁。扁面口感偏挺身,帶少少蒜香味,配搭洋蔥和香菇味道都好夾!香烤澳洲羊架拼德國腸😋😋😋😋😋一上枱已經聞到陣陣獨特嘅羊肉香味,厚切羊架外型非常吸引!size咁大本來都擔心食起嚟啲肉會好老,點知食落軟綿綿好似棉花咁柔軟,少少BB羶味道啱啱好,配左自家醬汁食起嚟口感仲特別Juice!配埋我最鍾意食嘅德國脆皮腸、加埋飽肚清甜南瓜蓉和健康羽衣甘藍🥬呢個dinner超滿意!呢度主打set dinner 全部都包特色沙律菜、精緻餐湯、仲有個有local嘅蒜蓉烘包同埋飲品,好味又抵食!

2021-04-12 4157 浏览
又到星期三聚舊日,呢日朋友帶我黎到呢間以足球主題餐廳Lockeroom dining,系朗豪坊隔離既朗晴坊,都幾方便。餐廳內外都有足球擺設,牆上掛有老闆的珍藏親筆簽名球衣,還有貼滿球星閃卡特色牆 lunch set $55-$85 有是日餐湯、蒜蓉法包和餐茶我地叫左1個lunch set,2杯特飲同散叫左個小食拼盤⚽️蒜香牛油法包 ,外脆內軟很重蒜香味 ⚽️Lockeroom鹹蛋黃小食拼盤$118份量十足有雞翼、薯角、洋蔥圈、薯絲蝦、德國腸,表面有一層薄薄的鹹蛋黃醬,唔洗額外點茄汁已經夠晒味,每件炸物都很香脆,特別推介,洋蔥圈薯絲蝦非常有驚喜。 ⚽️低卡芝士黑松露焗黑毛豬蛋炒飯$65,黑毛豬稔肉汁豐富,溶溶的芝士片加黑松露汁同蛋炒飯一齊食非常惹味。 ⚽️水蜜桃梳打,香橙雜飲🍹好好飲 下次同老公食夜晚先。🍽Lockeroom Dining旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓 #旺角 #主題餐廳 #足球主題 #football#阿仙奴 #黃店#foodiehk #餐廳推介

我地叫左1個lunch set,2杯特飲同散叫左個小食拼盤

⚽️蒜香牛油法包 ,外脆內軟很重蒜香味

⚽️Lockeroom鹹蛋黃小食拼盤$118

⚽️低卡芝士黑松露焗黑毛豬蛋炒飯$65,

⚽️水蜜桃梳打,香橙雜飲🍹好好飲

下次同老公食夜晚先。

🍽Lockeroom Dining
旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓

#旺角 #主題餐廳 #足球主題 #football
#阿仙奴 #黃店#foodiehk #餐廳推介
  • 蒜香牛油法包
  • Lockeroom鹹蛋黃小食拼盤
2021-04-11 67 浏览
足球風的黃店,晚餐無限時,價錢不貴,refill水超快,仲要係暖水,傾計一流地方,餐具美美可以打卡!Set Dinner包沙律,餐湯,蒜蓉包,餐飲!甜品6折!餐沙律大大份,蒜蓉包有心機!餐湯餐具美美!牛扒拼鵝肝牛扒牛味重,煎得剛好,鵝肝正常味道,南瓜蓉幾好食!份量正常!羊架拼德國腸羊架同德國腸普通,一般餐廳水準!焦糖燉蛋&梳乎里pancake2款蛋味超濃,甜品好食!Pancake鬆軟,較實心加少少空氣感!

Set Dinner包沙律,餐湯,蒜蓉包,餐飲!
甜品6折!餐沙律大大份,蒜蓉包有心機!餐湯餐具美美!

牛扒拼鵝肝
牛扒牛味重
,煎得剛好,鵝肝正常味道,南瓜蓉幾好食!份量正常!

羊架拼德國腸
羊架同德國腸普通,一般餐廳水準!

焦糖燉蛋&梳乎里pancake

2款蛋味超濃,甜品好食!
Pancake鬆軟,較實心加少少空氣感!
2021-04-11
  • 法式焦糖燉蛋
  • 即製梳乎厘班戟
2021-04-10 59 浏览
呢間足球主題餐廳第二次光顧,上次5記得叫咩名(過年前),今次再專登食多次,再俾返少少意見。由門口到室內,張貼滿阿仙奴相關嘅閃卡,波衫等布置,當然吾少得前教頭雲格。無論係吾係阿迷,只要你係中意足球嘅你都要去朝聖一下。門口仲有口罩取用,記得過年個時仲有揮春拿。今次行開朗豪,4人同行,戴埋小朋友,距入到去都好開心,見到個場甘多閃卡,同一個特別嘅坐枱,仲想走去坐。今日叫左3個lunch set,義大利飯,雞扒薯蓉,同一個all day breakfast ,距嘅部分餐碟餐具都配合埋個主題,正。午餐到,個飯泥到時見到青色嘅,覺得有小小伏,但一食有驚喜,好味。個雞扒配個醬汁都吾錯嘅配搭,好味。個全日早餐都吾錯。嘢食個水平算係吾錯,再加埋個環境,值得再去。
門口仲有口罩取用,記得過年個時仲有揮春拿。
嘢食個水平算係吾錯,再加埋個環境,值得再去。

2021-04-05
一間高質既主題餐廳🤤🤤確實冇失望到不論食物賣相、味道、服務都很好,就算帶住口罩都感受到佢地既笑容😊😊😊坐係籠入面好有二人世界既感覺上甜品前一刻set晒枱,好意外
2021-04-09
庆祝纪念
生日
  • 蟹肉芒果木瓜牛油果沙律
2021-04-09 35 浏览
今次同朋友上左黎食lunch呢度係一間以足球為主題既西餐餐店店內以球衣同足球擺設佈置全場,相信會令不少球迷著迷而中午市份既套餐一d都唔貴,全部都係六七十蚊,人均都不用一百每份套餐都會包括餐湯餐包同飲品餐包係香口既蒜蓉包,外脆內軟derrrr今日我要左一份“卡邦尼意大利扁麵配溫泉蛋”HKd$65,麵條軟硬適中同時十分掛汁,整體味道不俗朋友所點選既係“香燒可持續石斑魚柳配海龍皇湯”HKd$85朋友話個海龍皇味道酸酸甜甜咁,有唔少蜆肉同魷魚在內,鮮味又開胃我地當日亦有點上一份“鹹蛋黃雞翼”HKd$78 作為小食一同分享呢份雞翼係我地認為必點既推薦!!!每隻雞翼都大隻肉嫩,加上咸香惹味既蛋黃醬調味真係無得輸更令我地有意外驚喜既係呢度既甜品質素我地分別點左“法式焦糖燉蛋配雪糕”HKd$68+12同“疏乎厘班戟配雪糕”HKd$88+12,兩款既水準都令人滿足呢!!!!
今次同朋友上左黎食lunch

呢度係一間以足球為主題既西餐餐店

店內以球衣同足球擺設佈置全場,相信會令不少球迷著迷

每份套餐都會包括餐湯餐包同飲品

餐包係香口既蒜蓉包,外脆內軟derrrr

朋友所點選既係“香燒可持續石斑魚柳配海龍皇湯”HKd$85

呢份雞翼係我地認為必點既推薦!!!
每隻雞翼都大隻肉嫩,加上咸香惹味既蛋黃醬調味真係無得輸

更令我地有意外驚喜既係呢度既甜品質素

2021-04-09 37 浏览
就返honey放工,想搵間特色嘅餐廳openrice search左呢間主題餐廳出來見食評好多所以即管book枱試下都幾搶手㗎,幾日前book,得返6點/8點半咋咁唯有book 6點,我早到,等honey放工過來呢間餐廳係朗晴坊,朗豪坊隔離,相當易搵搭lift上到來,有個防疫小站,有濕紙巾、口罩等等提供幾特別入到餐廳坐低等honey周圍影下相先,原來唔算太大,不過座位都寬敞,坐得舒服,越來越多人來食飯,開始熱鬧起來,如果有球賽,畫面應該幾震撼不過我唔太識欣賞足球,留返俾我老公我都係欣賞美食吧我地叫左2個dinnet set加1個小食頭盤係沙律菜,細細個,用玻璃樽裝住,幾癰特色碟仔係球場,好得意忍唔住要影張相西湯配蒜蓉包,蒜蓉包好香脆先來我們叫嘅「鹹蛋黃小食拼盆」有雞亦,薯角,洋蔥圈,薯絲蝦,德國腸仔全部沾左鹹蛋醬去炸,好香脆,加埋鹹蛋黃嘅惹味,令人食到停唔到口牛肉眼配鵝肝牛扒叫左7成熟,都整得幾好食又大大塊鵝肝。。。。唔知係咪漏左上,之後食緊先送來,所以無影相,但未算好香,如果煎耐少少,可能再好味啲波士頓活龍蝦配蕃茄寬意粉意粉炒得好香,對於我呢個蝦控來講,呢個龍蝦係啖啖肉,好有鮮味,超
就返honey放工,想搵間特色嘅餐廳
openrice search左呢間主題餐廳出來
見食評好多

所以即管book枱試下
都幾搶手㗎,幾日前book,得返6點/8點半咋
咁唯有book 6點,我早到,等honey放工過來

呢間餐廳係朗晴坊,朗豪坊隔離,相當易搵
搭lift上到來,有個防疫小站,有濕紙巾、口罩等等提供
幾特別

入到餐廳坐低等honey

不過我唔太識欣賞足球,留返俾我老公
我都係欣賞美食吧
我地叫左2個dinnet set加1個小食
頭盤係沙律菜,細細個,用玻璃樽裝住,幾癰特色

碟仔係球場,好得意
忍唔住要影張相

西湯配蒜蓉包,蒜蓉包好香脆

先來我們叫嘅「鹹蛋黃小食拼盆」
有雞亦,薯角,洋蔥圈,薯絲蝦,德國腸仔

牛肉眼配鵝肝
牛扒叫左7成熟,都整得幾好食
又大大塊

波士頓活龍蝦配蕃茄寬意粉

意粉炒得好香,對於我呢個蝦控來講,呢個龍蝦係啖啖肉,好有鮮味,超有口感,半隻真係唔多夠喉

飲品可要特飲,加返差價
我要左fruit punch,老公要左杯荔枝薄荷梳打,我個杯好夠甜好味,老公個杯就幾清新,啱晒佢口味

2021-03-12
2021-04-02 49 浏览
-🔸香烤美國1855牛肋扒蜜糖燒汁 $85🔸香烤美國1855頂級牛肉眼扒 $258🔸芝士流心溫泉蛋大啡菇 $68-一諗唔到食咩就諗起依間食物好高質嘅西餐廳,同埋係阿仙奴球迷必訪嘅打卡聖地,今日就帶咗細妹嚟食。前菜又encore咗大啡菇,切落即時流心嘅溫泉蛋真係超正。午餐$55起就有交易,揀咗牛肋扒,份量有成兩大塊非常足料,淋上蜜糖燒汁甜甜的很對味呢!我就試咗份肉眼扒,有成350g超厚切,叫五成熟好嫩好juicy,高質啊!
🔸香烤美國1855牛肋扒蜜糖燒汁 $85
🔸香烤美國1855頂級牛肉眼扒 $258
🔸芝士流心溫泉蛋大啡菇 $68

前菜又encore咗大啡菇,切落即時流心嘅溫泉蛋真係超正。