2021-03-14 42 浏览
呢間餐廳環境唔錯,食西餐,個餐牌仲有好多款式添,好想全部食晒佢。呢間喺阿仙奴球隊主題嘅餐廳嚟㗎,相信喜歡睇足球甚至英超嘅朋友應該會好鍾意個環境!作為選擇困難症既我梗係有方法去解決呢個問題,就係揀個餐牌上面字數最多既餐喇,我相信佢改個名咁長應該對個菜式好有信心!我哋點左兩個菜式,一個係芝士流心黑豚豬扒,一個係龍蝦黑松露忌廉意大利飯。每一set都會跟湯,嘢飲同埋沙律,個價錢真係好抵玩。點完菜即刻上左個沙律,配上個意大利菜想用既黑醋,相對平時食開嘅沙律醬呢別有一番風味呀。加上沙律用個樽條裝住,入面仲有一粒粒橙色既爆珠,睇得出餐廳對前菜都放左心思落去。我鍾意佢個湯,真材實料,無添加味精。龍蝦松露忌廉意大利飯性價比好高,有半隻龍蝦,而且啲飯入面有好多野菌,想食得出好重嘅黑松露味,啲飯粒粒分明,好有口感,唔會好似出邊食嘅一pat pat咁。😍❤️🥰而另個就係豬扒,流心效果一般,但加埋沙律醬都唔錯。我欣賞嘅係佢個薯蓉,薯蓉加咗紅蘿蔔或者甘筍,食落嘅口感有啲有趣,甜甜香香。配菜仲有羽衣甘藍,相當健康。😋甜品方面,我覺得佢嘅疏乎厘pancake真係好好食❤️❤️,好重蛋味,雖然我覺得佢落多咗少少檸檬,不過好彩

甜品方面,我覺得佢嘅疏乎厘pancake真係好好食❤️❤️,好重蛋味,雖然我覺得佢落多咗少少檸檬,不過好彩都唔會太蓋嗰個蛋味。加埋雪糕真係一流。😍😍😍😍

至於個Tiramisu,我就覺得以前食嗰陣好食啲。如果個cream可以薄返少少同埋用返多少少手指餅就開心啲呀🤣😊
2021-03-14 32 浏览
今日輪到富德餐廳嘅旺角食飯,朋友好鍾意睇波所以揀咗一間足球主題嘅餐廳。一入到黎就比好多一排排嘅波衫吸引,見到餐牌價錢合理所以就即刻諗食乜嘢好。 入到去好快就有個蒜蓉包㗎,個包仲係熱辣辣,應該係新鮮啱啱整,呢啲包最緊要係熱同埋好味煙銀。🤗🤗而且個前菜有沙律同埋沙律醬,佢將啲沙律菜放喺一個玻璃瓶入邊,感覺好新鮮,唔會霉霉爛爛!🙋‍♀️因為朋友都好大食😂😂所以嗌左一個大扒同埋一個意粉,香港人食飯,就係好多嘢都要好多汁,呢間餐廳喺個牛扒上邊加好多蒜蓉汁,真係好好味,加埋個番茄意粉酸酸地好開胃,唔會因為淨係食肉而覺得有啲劑。最後咩都有咖啡奶茶嗰啲飲,兩個人嘅價錢都幾合理,下次會再嚟幫襯🤣🤣🤣🤣

2021-03-13 2219 浏览
見老公近來工作辛苦,晚飯就是全日唯一的喘息時間,所以想從晚飯中想給他一點驚喜。男性朋友就提議我約他來這間以阿仙奴球隊為主題的Lockeroom Dining。餐廳位於旺角朗豪坊斜對面的朗晴坊8樓,到達時餐廳八成坐滿)十分受歡迎。餐廳以足球為主題,那當然店內外都會見到球衣之類這些有關於足球的擺設,例如地板披上假草皮、牆上亦掛著老闆珍藏的親筆簽名球衣、球星閃卡牆等等。還有聽聞老闆/廚師酒店西廚出身,所以有所期待。Dinning set $133-$188,包是日餐湯、沙律、蒜蓉包及餐茶。我們二人點了一個Dinning set及散叫了一份牛扒:餐湯是紅菜頭忌廉湯,感覺有驚喜。隨湯上的蒜蓉包即烘夠熱,外脆內鬆軟。沙律放進透明玻璃樽上桌,另配黑醋汁。《(半隻)波士頓活龍蝦意粉配鮮蕃茄汁 $168》龍蝦肉比預期中好,沒有縮水,而且肉質彈牙,意粉的軟硬度剛好,拌有三色椒絲,配上番茄汁夠醒胃。《香烤西班牙黑毛豬梅 $208》配了燒汁。黑毛豬油脂豐富,帶有嚼勁,肉質鮮美香甜,還有澎湃的肉汁。《鹹蛋黃雞翼五隻 $78》吃膩了水牛城雞翼,今次就試試職員介紹的鹹蛋黃雞翼。沾上了鹹蛋黃的雞皮很香口惹咪,雞肉亦嫩

我們二人點了一個Dinning set及散叫了一份牛扒:

餐湯是紅菜頭忌廉湯,感覺有驚喜。
隨湯上的蒜蓉包即烘夠熱,外脆內鬆軟。
沙律放進透明玻璃樽上桌,另配黑醋汁。

《(半隻)波士頓活龍蝦意粉配鮮蕃茄汁 $168》

《香烤西班牙黑毛豬梅 $208》

《鹹蛋黃雞翼五隻 $78》
吃膩了水牛城雞翼,今次就試試職員介紹的鹹蛋黃雞翼。沾上了鹹蛋黃的雞皮很香口惹咪,雞肉亦嫩滑不乾。

2021-03-10
2021-03-12 41 浏览
旺角真係超多野,去openrice見到好多好評,都忍唔住要黎試一試。去到大約12點半左右,無咩人,都只係2,3張枱,好易搵位😆Set lunch 價錢大概60至8x左右,不加一。我揀左蕃茄蟹肉海鮮意粉🍝$65一點完,好快上個湯,細細杯,但好味的之後個餐包先有驚喜,係烤過既多士,好脆,但絕對唔係硬到咬唔開個d,軟硬度啱啱,好想encore😆😆😆主菜初頭以為好細碟,但食完都好飽,份量都好夠,係d海鮮少左d同好細粒。仲有甜品 ,係朱古力泡芙,好味杯餐飲都好靚環境坐得舒服,如果係阿仙奴球迷一定會更鍾意❤️

去到大約12點半左右,無咩人,都只係2,3張枱,好易搵位😆

Set lunch 價錢大概60至8x左右,不加一。

我揀左蕃茄蟹肉海鮮意粉🍝$65

一點完,好快上個湯,細細杯,但好味的

仲有甜品 ,係朱古力泡芙,好味

杯餐飲都好靚

環境坐得舒服,如果係阿仙奴球迷一定會更鍾意❤️
2021-03-12 38 浏览
上星期去過油麻地分店都未食完 家裡那位足球迷已經話要再訂位試另一間店所以今星期又去旺角店了旺角店位置更方便 正正在朗豪坊旁邊那幢大廈一樣是8樓 不知道老闆是不是對8字情有獨鍾其實兩邊的餐牌都一樣所以我們這次就挑一些上次想吃但未吃到的同樣有附餐湯和蒜蓉包其實我們是2個套餐 一個單點但店員都有額外多給我們一件蒜蓉包香烤美國熟成牛舌黑胡椒蘑菇汁牛舌超厚切 用上牛舌心 外面烤到微微脆邊 內裡軟滑多汁醬汁很香黑胡椒味 但不會太辣大力推薦!!!白松露忌廉燴鮑魚美國雞脾扒雞皮就算淋上醬汁 但依然香脆忍身於醬汁下的鮑魚都幾彈牙經典焗威靈頓牛柳上次想叫但原來是限量的所以訂位時順便先order了一客但制作需時 入座即焗都要等上30分鐘一上桌就好香酥皮的牛油味切開後有濃郁的蘑菇香氣牛柳還帶點粉紅色牛肉幾juicy 如果再生一點點會更好3百多元就可以吃到威靈頓這個制作繁複的英國名菜真的好划算 外面餐廳動輒都要5百以上因為真的太飽太飽所以沒吃到甜品不然真想再吃一次這裡的心太軟
所以今星期又去旺角店了

因為真的太飽太飽
所以沒吃到甜品
不然真想再吃一次這裡的心太軟
2021-03-12 34 浏览
⚽️球迷注意!球迷注意📣今次CACA帶大家去一趟London🇬🇧, 呢間 #足球主題餐廳 有不同嘅分店,而呢一間就係🔺Arsenal主場,記得去英國嘅時候都有去過球會朝聖,今次黎港版主場餐廳都好期待呢!👧🏻CACA今次食D咩?🍽脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛🐷柳:影相嘅時候已抵受不住佢香脆表層嘅誘惑,即刻切開食左一口,外皮脆脆,內裡黑毛豬肉好鬆軟JUICY,配埋佢嘅沙律醬一齊食,PERFECT!🍽香燒美國Creekstone🐮肉眼扒拼法國鵝肝: 今次肉眼扒揀左7成熟,想食再稔啲可試5成,牛味濃郁,鵝肝亦好香口,配菜紫薯蓉都不可錯過呀!🍽甜品朱古力🍫心太軟:Hold多一秒都溶化,真係只溶係口,幾咁流❤️!🍽蜂蜜柚子茶🔊球迷打卡注意!呢度有多件球員簽名波衫,多款珍貴紀念品,仲有神還原場景,可以俾大家感受下置身主場嘅氣氛呀!💁🏼‍♀️建議可帶埋你嘅心愛球衣,頸巾配飾黎影下相,感受下✈️去一趟London~~

👧🏻CACA今次食D咩?
🍽蜂蜜柚子茶

2021-03-11
2021-03-09 42 浏览
雖然自己唔太睇足球啊但係聽聞呢到野食都有唔錯水準就拉埋朋友黎探下境樓上鋪設計好有心思今晚前菜沙律好特別用既樽仔覺得好有誠意啊裡面食正百香果爆爆好match真係有諗頭又開胃湯好足料又有咬口個包係同朋友都覺得好香脆仲帶少少甜味鵝肝配肉眼😋👌🏻 燒春雞大大隻要feel有要食物質素都有最好你地黎前book枱先過左7:00係爆場又九咖啡飲又有酒飲Happyhour係到都好正架鐘意睇波既朋友三五知己仲唔爽到跳起
雖然自己唔太睇足球啊
  • 是日精選沙律
  • 泡沫咖啡
  • 香燒美國Creekstone 牛肉眼拼法國鵝肝
2021-03-09 56 浏览
我朋友喺呢度嘅fans,差唔多每次約佢去旺角都會食呢間唔食去揀市就一定要食呢個牛脷喇首先一嚟到佢已經會比沙律同埋餐湯你仲有蒜蓉包,其實如果真係食晒已經飽到頂唔順,所以呢我哋都會就住唔好食晒成個蒜蓉包不過次次都係因為餐湯太好飲所以會唔小心飲晒之後牛脷就到,首先個牛脷超軟身,而且佢出面煎到脆脆地入邊咁軟入口即化,真係好好食仲有畫龍點睛嘅係嗰個番薯蓉,個番薯蓉超濃味。平時出面食到嗰啲可能都太甜或者感覺好奇怪,但係佢嗰個唔會呢個餐一嚟到已經極速俾我哋清晒跟住就叫咗呢個龍蝦白松露扁意粉,龍蝦啲蝦膏勁好味而且個芝士都幾濃郁,仲有個意粉嘅松露味都夠非常之creamy而且以佢嘅價錢嚟講性價比非常之高一定會再嚟食~~
我朋友喺呢度嘅fans,差唔多每次約佢去旺角都會食呢間
唔食去揀市就一定要食呢個牛脷喇

不過次次都係因為餐湯太好飲所以會唔小心飲晒

呢個餐一嚟到已經極速俾我哋清晒

而且以佢嘅價錢嚟講性價比非常之高

一定會再嚟食~~
2021-03-08 65 浏览
今日同大家嚟到呢間以阿仙奴足球隊作為主題嘅西餐廳平時我個人好怕去呢啲特色主題餐廳,因為野食通常比較一般,但呢間lockerroom 絕對顛覆你既想像😋😋芝士忌廉蕃茄醬燴美國黃油雞髀扒 $75講番個芝士忌廉蕃茄醬汁先,好惹味,撈飯一流,直情想加飯Tim 🥰🥰🥰雞髀扒肉質鮮嫩,肉汁又多,配埋個汁就更加好食😍😍😍😍😍整體來講好好食😋,環境又靚,無論你鍾唔鍾意隊波,都值得黎食下😍😍😍😍
今日同大家嚟到呢間以阿仙奴足球隊作為主題嘅西餐廳

芝士忌廉蕃茄醬燴美國黃油雞髀扒

芝士忌廉蕃茄醬燴美國黃油雞髀扒 $75

雞髀扒肉質鮮嫩,肉汁又多,配埋個汁就更加好食😍😍😍😍😍

芝士忌廉蕃茄醬燴美國黃油雞髀扒
Lockeroom 我又黎啦,呢間主題阿仙奴餐廳,應該係阿仙奴球迷都知,但除咗充滿主題嘅擺設同簽名球衣呢間餐廳啲食物水準亦非常之高,而且性價比高,價錢一啲都唔貴,但可以食到好高質嘅西餐,真係要大大力推薦比大家😎我同朋友今日就嚟食lunch,叫左個法國鵝肝蒜蓉麵包,鵝肝火喉煎得適中,外層帶脆內裏嫰滑,同蒜蓉包一齊食,味道相當夾👍🏻美國肉眼牛扒黑醋意大利扁麵,牛扒叫左7成熟,上枱時見到牛肉中間係粉嫩色,睇見都感覺到好好味,果然不出所料,牛扒切片易入口,啲扒紋亦相當靚,黑醋扁麵非常開胃,味蕾好享受呢😊而香烤美國牛肋骨,呢個必推🥰!烤功一流,牛肋骨啲醬汁味道好濃郁,配合牛肋骨一齊食一流,而且賣相好得,南瓜🎃蓉煮得好綿滑。午市黎好滿場,好彩一早book定位。大家如果唔想等位就記住打電話book位啦😊

2021-03-07
2021-03-06 66 浏览
餐廳以阿仙奴救隊為主題,有唔少英倫味道😎平日既dinner set都幾抵食!✨頭盤沙律,餐廳用左個一個樽去做容器裝沙律,比人感覺耳目一新,係疫情下亦使人覺得衛生。沙律仲加入一粒粒爆珠,亦有提供沙律用既黑醋汁,幾清新👍🏻✨餐湯並非一般西餐廳既忌廉或羅宋湯,而是西芹薯仔湯,西芹味頗濃。如喜歡西芹的朋友,一定十分喜愛,值得一試!✨卡邦尼意粉用上了扁意粉,口感彈牙,而卡邦尼醬汁都幾creamy,加埋蛋汁,無得輸啦🤤✨另一主菜嗌左龍蝦及西冷牛扒,龍蝦用了芝士焗出來,味道不俗,龍蝦亦新鮮、肉質結實。西冷牛扒用料上乘,醬汁調配能突顯牛扒肉汁味道,口感亦不錯。仲有紫薯蓉同雨衣金蘭做拌菜,正👍🏻

2021-03-04 69 浏览
每次來,都是一間不會令人失望的餐廳,價錢不貴,但食物質素卻很高!蒜蓉牛油法包,蒜蓉跟牛油都是鋪得滿滿的,整塊法包連角落都有塗均,很好吃鹹蛋黃雞翼做小食真的少不了,鹹蛋黃咸香配上熱辣辣嫩滑雞翼芝士流心溫泉蛋大啡菇,一切開蛋黃就像瀑布流出來,心靈都被填滿了冰鎮原隻鮑魚,鮑魚鮮味很重,綠色的醬汁很吸引酸酸的,加上去同吃很夾啊法國鵝肝香蒜麵包,鵝肝很厚,一口咬下去,油脂超豐盛流出,很肥美芝士忌廉蕃茄醬燴美國黃油雞髀扒,雞髀扒超級大的一件,肥美的,很嫩滑,藩茄醬的微酸,令雞扒的肥膩感減去

鹹蛋黃雞翼做小食真的少不了,鹹蛋黃咸香配上熱辣辣嫩滑雞翼

2021-03-04 67 浏览
考完試要慰勞下自己🥲呢排日日放工都要溫書 終於放監去食下好西 見到間足球做主題嘅餐廳就吸引左 於是叫左兩個dinner set:1. 香草燒法國原隻春雞 $178 ✨賣相超吸引 雖然等咗一陣 但係佢上台嘅時候啲煙係飄下飄下 證明真係即叫即燒 顏色燒到超靚 雞髀嗰度係超級嫩滑 雞胸就相對普通 但係雞皮十分脆 再加上個秘製燒汁 真係幾惹味2. 波士頓活龍蝦半隻配美國creekstone 牛西冷 $268 ✨呢個配搭簡直係無敵 完美滿足左貪心嘅小狗嘅兩個願望 龍蝦肉質鮮甜 又有蝦膏 仲可以撈埋薯蓉食 佢仲俾埋蝦鉗 好開心 個牛扒好大塊 大過我個頭 五成熟幾juicy 簡直開心過細個食出奇蛋送玩具個刻3. 咸蛋黃雞翼 $78 ✨個雞翼值得一讚嘅係 佢係我哋食完個牛同埋龍蝦之後都仲係暖暖地嘅 唔知點解可以保咁耐暖 外脆內嫩 咸蛋味都幾足幾香 值得一試4. 餐湯 蒜蓉包 沙律 飲品 薯蓉 (跟餐)全部味道都正正常常 裝沙律個兜幾搞笑 黑醋自由落幾多就幾多 薯蓉做得幾好 有啲薯仔粒係入面 Overall 推介指數:4-4.5/5食物質素幾高 而且上枱都熱辣辣 佢仲有啲好特別嘅坐位添 不過咁啱我坐張細
考完試要慰勞下自己🥲

1. 香草燒法國原隻春雞 $178 ✨

3. 咸蛋黃雞翼 $78 ✨

4. 餐湯 蒜蓉包 沙律 飲品 薯蓉 (跟餐)

Overall 推介指數:4-4.5/5
食物質素幾高 而且上枱都熱辣辣 佢仲有啲好特別嘅坐位添 不過咁啱我坐張細枱 食落就有啲迫啦 好在餐廳裝修夠特別 同老闆一樣咁鍾意阿仙奴嘅人應該好開心 就算冇特別喜好都食得幾有氣氛
呢間餐廳環境舒適,今次嚟好開心咁啱安排到好靚嘅雙人卡位,侍應又親切有禮,食物性價比高又好味,食完都仲係好回味。首先登場嘅係蒜香牛油法飽,香味四溢。麵包表面脆,入面軟,係高質餐包!跟餐沙律可以自己加很美味的黑醋紅菜頭餐湯很足料,甜香十足又不膩蟹肉沙律賣相好靚,打卡一流。 豐富嘅蟹肉下面仲有芒果、木瓜同牛油果,清新得嚟好夾好開胃,食到停唔到口巴拿巴火腿黑松露雜菌天使麵令人好驚喜!好creamy嘅黑松露醬同天使面混合,超級好味!加上天使面熟嘅程度剛好,令我一口又一口停唔到。香烤美國1855牛肋排蜜糖燒汁,蜜糖燒汁同牛好夾, 有2大件牛肋排,好抵食。自家製薯蓉很有牛油香味,配菜中的烤車厘茄入口仲爆汁!Lockeroom dinning 鹹蛋黃小食拼盤,哇,一定要大力推薦,高質!薯角表皮脆得嚟係食到鹹蛋黃嘅口感同香味,就算唔點茄汁都已經好好味! 雞翼表皮香脆,入面多汁。洋蔥圈勁香脆!呢個小食拼盤每一樣都整得好好食。食完呢餐好滿足, 因為每一樣食物都有水準,正!!!

跟餐沙律可以自己加很美味的黑醋

紅菜頭餐湯很足料,甜香十足又不膩

蟹肉沙律賣相好靚,打卡一流。

食完呢餐好滿足, 因為每一樣食物都有水準,正!!!

蒜香牛油法包
蟹肉芒果木瓜牛油果沙律
Lockeroom鹹蛋黃小食拼盤
香烤美國1855牛肋排蜜糖燒汁
2021-03-02 50 浏览
Lockeroom 之前都已經食過幾次難得有返晚市,就想約埋朋友一齊嚟鋸扒,佢啲扒嘅質素真係唔錯㗎一個萬事套餐包左沙律、餐湯同蒜蓉包,餐廳係紅湯冇得揀嘅,要但係佢個蒜蓉包係甜甜地嘅軟麵包<燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝$218>大食妹叫咗個黑毛豬,個燒烤醬超惹味粒帶子大大粒好鮮味,完全唔係普通冰凍貨<香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝$238>朋友就叫咗個肉眼扒再加法國鵝肝我食咗佢一啖鵝肝,粉粉嫩嫩其實幾鮮味,不過我自己個人唔係鵝肝,所以分唔清究竟好唔好食不過朋友話呢個質感係好食嘅肉眼扒叫咗medium,煎到啱啱好,唔會太生唔會太老,好食嘅
Lockeroom 之前都已經食過幾次

<燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝$218>
大食妹叫咗個黑毛豬,個燒烤醬超惹味
粒帶子大大粒好鮮味,完全唔係普通冰凍貨

<香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝$238>
朋友就叫咗個肉眼扒再加法國鵝肝