2021-03-14
呢間餐廳環境唔錯,食西餐,個餐牌仲有好多款式添,好想全部食晒佢。呢間喺阿仙奴球隊主題嘅餐廳嚟㗎,相信喜歡睇足球甚至英超嘅朋友應該會好鍾意個環境!作為選擇困難症既我梗係有方法去解決呢個問題,就係揀個餐牌上面字數最多既餐喇,我相信佢改個名咁長應該對個菜式好有信心!我哋點左兩個菜式,一個係芝士流心黑豚豬扒,一個係龍蝦黑松露忌廉意大利飯。每一set都會跟湯,嘢飲同埋沙律,個價錢真係好抵玩。點完菜即刻上左個沙律,配上個意大利菜想用既黑醋,相對平時食開嘅沙律醬呢別有一番風味呀。加上沙律用個樽條裝住,入面仲有一粒粒橙色既爆珠,睇得出餐廳對前菜都放左心思落去。我鍾意佢個湯,真材實料,無添加味精。龍蝦松露忌廉意大利飯性價比好高,有半隻龍蝦,而且啲飯入面有好多野菌,想食得出好重嘅黑松露味,啲飯粒粒分明,好有口感,唔會好似出邊食嘅一pat pat咁。😍❤️🥰而另個就係豬扒,流心效果一般,但加埋沙律醬都唔錯。我欣賞嘅係佢個薯蓉,薯蓉加咗紅蘿蔔或者甘筍,食落嘅口感有啲有趣,甜甜香香。配菜仲有羽衣甘藍,相當健康。😋甜品方面,我覺得佢嘅疏乎厘pancake真係好好食❤️❤️,好重蛋味,雖然我覺得佢落多咗少少檸檬,不過好彩
甜品方面,我覺得佢嘅疏乎厘pancake真係好好食❤️❤️,好重蛋味,雖然我覺得佢落多咗少少檸檬,不過好彩都唔會太蓋嗰個蛋味。加埋雪糕真係一流。😍😍😍😍
至於個Tiramisu,我就覺得以前食嗰陣好食啲。如果個cream可以薄返少少同埋用返多少少手指餅就開心啲呀🤣😊