2022-10-19 528 浏览
收工時間慳力水唔想自己煮就黎到大本型既food court,一路行入去就發現接近盡頭有間新開既小良店💛主打西式美食有意粉、飯、漢堡、煎牛扒同埋炸物小食,由$4x到$8x不等🤑 落單之後就可以去附近既空位坐住等,因為時間尚早都唔算太多人,好快就見佢整好叫號😍拎既時候仲會即刻𒳂碗餐湯,都係意外驚喜,估唔到平價西餐都有湯飲🥳好過幫襯呢間food court既專門餐飲櫃位 🫕南瓜湯 | 7/10以平價西餐黎講,湯既質地都算綿滑,飲落都有南瓜既自然香甜🥰忌廉應該煮既時候已經放咗所以有d奶香味既 🍝香蒜蜆肉意粉 | $52 | 8/10不自覺就同某大連鎖店比較,呢度相對冇咁重口味,唔會過鹹,份量好實在🦪有超級多既蜆,差不多有成30隻,而且洗得非常乾淨,完全食唔到有沙😆

🫕南瓜湯 | 7/10

🍝香蒜蜆肉意粉 | $52 | 8/10

2022-10-11
今日找到一間好好味的餐廳,雖然要等不久但係味道好好味值得既。首先,飲了一啖白湯味道好濃郁仲好足料。然後,食了一啖意大利飯加上有黑松露就慢慢帶出淡淡黑松露的香味。意大利飯的口感好軟綿綿 ,有入口即溶的感覺。最後,龍蝦就好彈牙仲有淡淡的海鮮味 ,而芝士味都好足夠不會虛賓奪主。而朋友,就食了一個扒餐都好足料好大塊。
今日找到一間好好味的餐廳,雖然要等不久
但係味道好好味值得既。

首先,飲了一啖白湯味道好濃郁仲好足料。

意大利飯的口感好軟綿綿 ,有入口即溶的感覺。

而朋友,就食了一個扒餐都好足料好大塊。

意大利飯配龍蝦
意大利飯配龍蝦
2022-09-03 247 浏览
喺油塘搵黃店係一件困難嘅事🙈其中一間好神秘地匿埋咗喺大本營food court😆最右邊直行就可以見到!每項可以揀配意大利麵/意大利扁麵/長尖通粉/天使麵/意大利飯,非常多選擇😍龍蝦飯嘅價錢好相宜,龍蝦多肉彈牙,仲有埋龍蝦鉗肉🦞番茄汁好鮮唔膩👍🏻卡邦尼配溫泉蛋長通粉同羅勒香蒜煙肉芝士腸有好多煙肉,已經煎得好香🥰芝士腸都唔係平時cheapcheap食印尼撈麵嗰啲🤣兩款汁都好香💛💛套餐價錢包埋湯,通常都係白湯🥣另外一樣野值得讚嘅係佢哋餐具好乾淨,其他餐廳係放喺出面任人攞,望落好油好污糟,但佢哋係跟餐比嘅,唔會個個都摸過😝
2022-07-26 305 浏览
食得food count都唔會要求高,見有漢堡包外賣俾我小朋友食,唔使成日食麥記,點知返到屋企一開又沙律又薯角,個包又用牛油煎過,塊扒差唔多2cm厚,沙律用黑甜醋,好正(但唔夠多,負責人話如果鐘意下次可以同佢講落多少少)food count 野完全有驚喜! 雖然 burger 配料唔多,只有蕃茄同生菜,但正啱哂我小朋友唔鐘意食啲青瓜洋蔥配料,塊蕃茄唔係薄切切架,成個🍔好有誠意,直頭可媲美成百蚊嘅burger個意粉都好食,啲雞脾菇好彈牙,個醬都好味

個意粉都好食,啲雞脾菇好彈牙,個醬都好味
2022-07-26
外卖自取
  • 美式安格斯牛肉芝士漢堡
2022-04-28 377 浏览
想食個快既晚餐,冇咩idea,諗起有街坊話呢間幾好食就去試下啦。幾十蚊一個餐,有主菜+南瓜湯, 凍飲要加$10一食個意粉,有驚喜喎!唔係好濃味,不過好香羅勒香味,一d都唔油,正!(有唔同意粉揀,天使面、扁意粉嗰d。如果唔食意粉,可以揀risotto)老公叫咗個漢堡包餐,真係Ok喎。配菜係薯角,不過不失啦。六十幾蚊嚟講真係抵到爛啦,CP值👍🏻👍🏻(圖:食咗幾啖先決定要影相post openrice 😅)
幾十蚊一個餐,有主菜+南瓜湯, 凍飲要加$10

一食個意粉,有驚喜喎!
唔係好濃味,不過好香羅勒香味,一d都唔油,正!

(圖:食咗幾啖先決定要影相post openrice 😅)

美式安格斯牛肉漢堡
香辣蒜片羅勒意粉
2022-04-27
美式安格斯牛肉漢堡
香辣蒜片羅勒意粉
2022-04-17 192 浏览
在微信用開消費券的都可能會留意到,依排有好多商戶的優惠券,其中一個就係大食代的券, 買滿$40減$6. 依晚夜夜地唔想煮飯,就去買啲外賣食下。Lockeroom Express就係入面的其中一間。今次叫左個雜肉扒套餐,原價$88,外賣自取85折,再減買優惠的$6,實際$69,算唔錯。雜扒有唔同種類的肉類,雞扒同牛扒仔肉質都唔錯,份量都ok. 叫左黑椒汁,有少少咸。套餐仲有沙律同白湯,主食可揀意粉/薯菜/白飯.

雜扒有唔同種類的肉類,雞扒同牛扒仔肉質都唔錯
,份量都ok. 叫左黑椒汁,有少少咸。

套餐仲有沙律同白湯,主食可揀意粉/薯菜/白飯.
外卖自取
2022-04-01 210 浏览
最近見到油塘沙漠嘅清泉,緊係要去試下啦~呢間唔多評語,但望佐其他分店嘅相,好吸引啊!我中午去買嘅外賣,有午市套餐!我叫佐牛肉芝士漢堡~ 連餐仲有薯角沙律同湯!咁先42蚊咋,真係好平雖然係即叫即整,但都唔洗等好耐就有得拎,拎到翻屋企仲熱辣辣傢!急不可待咁食佐個包,好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 牛肉有翻咁上下厚度,唔會硬,好軟~芝士好大一塊~食完個包都好飽啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)隨餐送嘅沙律好fresh~ 湯都好飲!薯角我外賣有蒸氣焗住軟佐,但都仲係脆脆地,相信堂食會好食啲雖然係food court入面但係真係好高質!

我中午去買嘅外賣,有午市套餐!

雖然係food court入面但係真係好高質!
牛肉芝士漢堡
2022-04-01
5 分钟 (外卖自取)
牛肉芝士漢堡
2022-01-17 313 浏览
油塘大本型的Food Court開了Lockeroom Express, 除了意味着這深藍區域多了一間黃店外, 也代表著油塘終於有一間可以見得下人, 價錢相對實惠的西餐廳, 雖說是在Food Court之中. 既是如此, 就不能預期它會有充滿運動風格, 如Sports Bar般的裝修.點了蕃茄海鮮扁意粉, 意粉掛汁力不錯, 口感不會太硬也不軟糯, 軟硬平均度高, 合乎港人口味, 意粉和海鮮份量十足, 汁醬酸甜度自然, 沒有人工的茄膏味, 而且汁醬配上蟹肉, 令味道更鮮, 質感更為厚實, 如果汁醬可以煮得更濃, 而非如今的水潤, 味道和口感會更完美. 小食則點了黃金雞翼, 鹹蛋黃均勻地沾在炸雞翼上, 很香, 只是不能喝酒就有點可惜. 炸雞翼皮脆肉汁不少, 如果件頭再大件點就行. 除了支持黃店外, 在油塘多一家不同菜式風格的餐廳, 絕對是一件好事.